Lainatarjous – katso henkilökohtainen tarjouksesi tästä

Kilpailuta lainat Summarumin kautta, niin sinulle edullisin lainatarjous löytyy helposti. Lue vinkit hakemiseen ja katso henkilökohtaiset lainatarjouksesi heti.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Lainatarjous – näistä asioista se muodostuu

   Lainatarjous on pankin tai rahoituslaitoksen lupaus myöntää lainaa. Lainatarjous on yleensä ehdollinen tarjous. Ehdollinen lainatarjous tarkoittaa sitä, että tarjous astuu voimaan vasta, kun lainan hakijan esittämät tiedot on varmistettu tosiksi.

   Yleensä tietojen todentaminen tapahtuu toimittaen lainan tarjoajalle dokumentteja, jotka varmentavat esimerkiksi hakijan kuukausittaiset tulot. Tällaisia dokumentteja voivat olla esimerkiksi työssä käyvän hakijan palkkaote tai yrittäjän omaavan yrityksen edellinen tiliote.

   Ehdollinen lainatarjous on siis pankin tai rahoituslaitoksen esittämä tarjous siitä minkälainen laina voitaisiin myöntää. Lainatarjouksessa määritellään lainalle seuraavat tärkeimmät ominaisuudet

   • Lainasumma
   • Lainasopimuksen ehdot
   • Korko
   • Muut lainan kulut

   Lainatarjouksen vastaanottaminen ei vielä sido lainan ottamiseen. Tämän takia olisikin suositeltavaa pyytää lainatarjouksia useammilta pankeilta yksittäisen toimijan sijaan.


   Löydä edullisin lainatarjous

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainatarjouksen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Lainojen hinnat 2022

   Koronatilanteen vuoksi vuonna 2021 säädetty 20% korkokatto oli voimassa edelleen.

   Hakijan kannattaakin olla erityisen tarkkana ennen koronapandemiaa haettujen vanhojen lainojensa kanssa. Osa näiden lainojen korkokustannuksista saattaa mahdollisesti jopa tuplaantua, mikäli lainasopimus tämän mahdollistaa.

   Lainasopimus kannattaakin lukea erityisen tarkkaan läpi. Mikäli lainan hinta nousee merkittävästi, saattaa lainojen uusi kilpailutus tarjota edullisemman vaihtoehdon markkinoilta.

   Hakiessa luottoa lokakuun jälkeen, kannattaa lainaehtojen kanssa olla myös tarkkana.

   Korkokatosta on ollut paljon hyötyä monille kuluttajille, sillä se on tehnyt useammista lainan tyypeistä aiempaa edullisempia. Toisaalta korkokaton säännöstely on johtanut myös siihen, että osa suomalaisista on jäänyt kokonaan lainamarkkinoiden ulkopuolelle.

   Kun pankit eivät voi periä haluamaansa korkoa, ne päättävät usein olla lainaamatta. Mikäli hakijalla on ollut vuosina 2020 ja 2021 vaikeuksia saada lainaa, saattaa lainan saaminen nyt korkokaton muuttumisen jälkeen olla helpompaa.

   Näin vastaanotat lainatarjouksen

   Lainan hakeminen on prosessi, jonka toimintalogiikasta tulisi olla tietoinen. Lainatarjous on olennainen osa lainanhakua, mutta ennen ja jälkeen sitä, lainan hakemiseen sisältyy myös useita muita kriittisiä vaiheita.

   Alla on listattuna eri vaiheet, jotka jokaisen kannattaa läpikäydä lainaa hakiessaan. Seuraavissa kappaleissa on eritelty vaiheiden hyviä toimintatapoja tarkemmin.

   • Päätös lainan hakemisesta
   • Lainahakemuksen täyttäminen
   • Lainojen kilpailutus
   • Lainatarjous – vastaanottaminen, vertailu ja valinta

   Päätös lainan hakemisesta

   Jo ennen kuin lainatarjous vastaanotetaan, tulisi olla tässä vaiheessa pohtinut kriittisesti omaa lainan tarvetta. Rahan saamisen akuuttia tarvetta tulisi arvioida kriittisesti ja lisäksi kannattaa aina ensin selvittää onko mahdollista lainata käteisvaroja kenties joltain perheenjäseneltä tai ystävältä.

   Mikäli päätös lainan hakemisesta on suoritettu omaa maksukykyä ja lainan tarvetta kriittisesti arvioiden, seuraava askel kohti lainatarjousta on lainahakemuksen täyttäminen.

   Lainahakemuksen täyttäminen

   Vastaanottaakseen yksi tai useampi lainatarjous, tulee ensin täyttää lainahakemus. Lainahakemus on paperinen tai sähköinen lomake, johon täytetään lainalta halutut ominaisuudet.

   Lainan oleelliset ominaisuudet ovat seuraavat

   • Lainan tyyppi
   • Lainasumma
   • Takaisinmaksuaika

   Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen pankki tai rahoituslaitos, jolta lainaa haettiin toteuttaa arvion hakijasta tietojen perusteella. Arvioitua hakijan tiedot, lainan tarjoaja lähettää henkilölle lainatarjouksen, mikäli lainapäätös on myöntävä.

   Sinun kannattaa pyrkiä vastaanottamaan lainatarjous aina mahdollisimman monelta rahoitusalan toimijalta. Mikäli asiakas päättää hakea suoraan lainaa tietyltä palveluntarjoajalta, ei hakija optimoi omaa mahdollisuutta löytää paras ja halvin lainatarjous.

   Lainaa hakeva henkilö ei edellä mainitun kaltaisessa menettelyssä muodosta myöskään kokonaiskuvaa lainojen hintatasosta sekä siitä, mihin valittu lainantarjoaja eri rahoituslaitoksien hintaskaalalla asettuu.

   Lainanhakija ei näin ollen hyvin suurella todennäköisyydellä myöskään hyvin valitse käyttöönsä taloudellisesti parasta vaihtoehtoa.

   Lainojen kilpailutus

   Yksinkertainen ratkaisu edellä esitettyyn ongelmaan on lainojen kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla lainasi, pyydät kolmatta tahoa keräämään halutuilla tiedoilla kaikki lainatarjoukset.

   Kilpailutettu lainatarjous on yleisesti ottaen edullisempi ja mahdollistaa näin ollen rahallista säästöä.

   Lainojen kilpailuttamisen toiminta perustuu siihen, että kilpailuttaminen kääntää lainanhakutilanteen voimasuhteet toisinpäin. Lainatarjousten hankkiminen kilpailutuksen kautta asettaa pankit sekä rahoituslaitokset kilpailemaan asiakkaasta.

   Lainatarjous – vastaanottaminen, vertailu ja valinta

   Kun lainahakemus on lähetetty vastaanotat seuraavaksi lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Lainatarjouksia vertaillessasi sinun kannattaa pyrkiä huomioimaan ensisijaisesti lainan ehdoista todellinen vuosikorko.

   Todellinen vuosikorko sisällyttää lainan kaikki kulut. Pelkkä nimelliskorko ei kerro lainan kokonaiskuluista, sillä monissa lainoissa korkokulujen lisäksi saattaa olla esimerkiksi erilaisia avausmaksuja, tilinhoitokuluja tai laskutuslisiä.

   Sinun kannattaa valita käyttöösi lainatarjous jonka ehdot sopivat omiin tarpeisiisi parhaiten. Paras lainatarjous on useimmiten halvin lainatarjous. Poikkeuksiakin löytyy, sillä jokainen lainatarjous on aina yksilöllinen.

   Lainaa hakiessa sinun kannattaa lisäksi pohtia omaa taloudellista tilannettasi ja miettiä, mikä on paras lainatarjous sekä mitkä tekijät sen aiheuttavat.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Paras lainatarjous ja kuinka löytää se

   Lainatarjous on aina riippuvainen hakijasta. Tästä syystä onkin mahdotonta määritellä tiettyä korkotasoa tai kokonaiskustannusta, joka tekisi lainatarjouksesta hyvän tai huonon.

   Pankit ja rahoituslaitokset toteuttavat jokaisesta hakijasta yksilöllisen hakijaprofiilin, joka vaikuttaa lainatarjoukseen.

   Yksilöllinen hakijaprofiili laskee riskitason lainan myöntämiseen. Tämän riskitason perusteella lainatarjous sekä sen hinta määräytyvät.

   Hakijaprofiili kumuloituu lainan hintaan riippuen lainan kokonaiskustannuksista. Mikäli lainantarjoaja kokee lainan myöntämisen sisältävän riskejä, lainatarjous asuntolainasta on hankalampi saada kuin pienempi luotto, kuten esimerkiksi joustoluotto tai tililuotto.

   Hyvä lainatarjous on siis aina yksilöllinen. Koska tarkkaa rajaa hyvälle lainatarjoukselle on mahdoton asettaa, kannattaa sinun hyödyntää lainojen kilpailuttamista.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainan kokonaiskustannukset

   Kuten jo aiemmin mainittiin, lainan hakijan tulisi pyrkiä selvittämään lainan kokonaiskustannukset. Todellinen vuosikorko on aina tärkeä selvittää, sillä lainatarjouksissa saattaa monesti olla pieniä säännöllisiä kuluja, jotka nostavat lopulta lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

   Alle on listattuna erilaisia kuluja, joita laina saattaa sisältää

   • Nimelliskorko
   • Avausmaksu
   • Nostopalkkio
   • Tilinhoitomaksu
   • Hallintokulut
   • Laskutuslisä

   Todellinen vuosikorko sisällyttää kaikki edellä mainitut kulut lainatarjoukseen. Lainaa hakevan tulisi silti huomioida, että joissakin tapauksissa lainantarjoajat esittävät todellisen vuosikoron laina vakuuttajan kanssa. Mikäli lainalla ei kuitenkaan ole vakuutta tai vakuuttajaa, saattavat kulut nousta esitettyä suuremmiksi.

   Vastaanotettuaan lainatarjouksen, kannattaa tarkastella tarkkaan minkälaisia ehtoja eri lainatarjoukset sisältävät. Tarkastelun avulla on mahdollista löytää itselle paras ja edullisin lainatarjous.

   Lainatarjous netissä vai kivijalkapankissa

   Lainatarjous on mahdollista saada netissä huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin perinteisissä pankeissa asioimalla.

   Mikäli hakija haluaa käydä kivijalkapankissa tulee hänen ensin varata aika tapaamista varten. Kivijalkapankkien aukioloajat ovat hyvin rajoittuneita, joten henkilön tulee löytää yleensä päivätyönsä lomasta väli paikan päällä asiointiin.

   Ajan varattuaan henkilö menee tapaamiseen ja vastaanottaa haluttujen ehtojen paperille täyttämisen jälkeen toimijan lainatarjous.

   Vaihtoehtoisesti sama prosessi vastaanottaa lainatarjous netissä kävisi merkittävästi sujuvammin. Hae lainatarjous netissä ja täytä haluamasi lainan tiedot, jonka jälkeen kilpailuttaja lähettää sähköpostiisi lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta.

   Ajallinen säästö on merkittävä ja lisäksi netissä on mahdollista saada lainatarjous useammilta toimijoilta yksittäisen toimijan sijaan. Valtaosassa tapauksista tämä tarkoittaa merkittävää rahallista säästöä.

   Vertaile lainatarjoukset helposti yli 30 pankista

   Täytä Summarumin lainahakemus verkossa, niin välitämme sen yhteistyökumppaniemme kautta yli 30 pankille ja rahoitusyhtiölle.

   Saat sähköpostiisi niiden parhaat lainatarjoukset ja niistä voitkin sitten valita parhaan juuri sinulle. Lainatarjoukset ovat alustavia lainapäätöksiä, eli pankki on alustavasti lupautunut myöntämään sinulle lainaa niillä ehdoilla, jotka tarjouksessa eritellään.

   Summarumin kautta saadun lainatarjouksen ehdot kerrotaan aina selkeästi ja läpinäkyvästi. Saatuasi hyvältä kuulostavia lainatarjouksia, voit aina syöttää niiden tiedot lainalaskuriin ja katsoa millaiset kulut lainasta muodostuu erilaisilla aikajänteillä tai lainasummilla.

   Vertaile lainatarjoukset tämän jälkeen ja jos jonkin lainatarjouksen ehdot näyttävät hyvältä, niin hyväksy se ja nosta rahat tilille. Voit myös jättää lainan hyväksymättä, jolloin sinua ei velvoiteta mihinkään.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainatarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainatarjous ja lainasumman käyttöön saaminen

   Sinun on mahdollista saada lainasumma käyttöön jo melko nopeasti sen jälkeen, kun lainatarjous on vastaanotettu. Lainatarjouksen vastaanotettua lainasumma voi olla nopeimmillaan mahdollista saada käyttöön jo muutaman tunnin sisällä.

   Lainan käyttöön saamisen nopeus riippuu hyvin pitkälti siitä, minkälainen lainan tyyppi on kyseessä. Vakuudettomat lainat, kuten erilaiset tililuotot, käyttöluotot sekä joustoluotot ovat usein mahdollista saada erittäin nopeasti käyttöön siitä, kun lainatarjous on hyväksytty.

   Vakudettomien lainojen nopeus johtuu siitä, että rahoituslaitoksen ei tarvitse arvioida mitään lainaan liitetyn vakuuden tai pantin kelpoisuutta.

   Vakuudelliset lainat, kuten esimerkiksi asuntolaina kestävät yleensä hieman pidempään vastaanottaa siitä, kun lainatarjous on vastaanotettu.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainatarjouksia sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Edullisin lainatarjous

   Kuten tekstissä jo aiemmin sivuttiin, edullisin lainatarjous on mahdollista löytää lainojen kilpailutuksen avulla. Lainojen kilpailutus mahdollistaa sen, että voit löytää pienellä vaivalla aiempaa edullisemman lainatarjouksen.

   Lainojen kilpailutus onnistuu suurimmalla osalla kilpailuttavista yrityksistä sähköisesti. Sähköinen kilpailutus toimii siten, että syötät toimijan verkkosivuille perustiedot haluamastaan lainasta sekä itsestään.

   Tämän jälkeen kilpailuttava yritys kerää lainatarjouksia useilta eri rahoitusalan toimijoilta ja välittää kaikista edullisimmat. Sinun tehtäväksi jää näin ainoastaan poimia vaihtoehdoista edullisin lainatarjous.

   Useita lainatarjouksia helposti ja nopeasti

   Saat useita lainatarjouksia sähköpostiisi jo saman päivän aikana, kun kilpailutat lainatarjoukset Summarumin kautta. Täytät vain yhden lainahakemuksen, jolla voit vertailla lainatarjouksia netissä helposti ja nopeasti. Lainojen ehdot ilmoitetaan selkeästi ja läpinäkyvästi, jotta niiden vertailu on helppoa. Käytä myös apuna vertailussa lainalaskuria, jolla lasket lainan kulut kätevästi.

   Jos mietit, miten lainapalvelumme toimii ja mistä lainatarjouksia alkaa satelemaan, niin voit tutustua yhteistyökumppaneihimme täällä.

   Yhden lainahakemuksen taktiikka säästää sinulta huomattavasti aikaa, ja samalla myös rahaa, koska voit kertaheitolla saada lainatarjouksia usealta toimijalta, eikä sinun tarvitse ravata pankeissa tai laitella lainahakemuksia useaan paikkaan.

   Usein kysyttyä

   Mikä on lainatarjous?
   Lainatarjous on pankin tai rahoituslaitoksen lupaus myöntää kuluttajalle lainaa.
   Mitä tarkoittaa ehdollinen lainatarjous?
   Ehdollinen lainatarjous tarkoittaa, että tarjous astuu voimaan vasta kun lainan hakijan esittämät tiedot on varmistettu tarjouksen lähettäjän puolelta tosiksi.
   Kuinka löytää paras lainatarjous?
   Paras lainatarjous on mahdollista löytää kilpailuttamalla laina netissä. Kilpailuttamisen avulla kuluttaja saa useampia lainatarjouksia, joista henkilö voi valita itselleen sopivimman tarjouksen.
   Kuinka nopeasti lainasumman voi saada käyttöönsä?
   Lainasumma on mahdollista saada käyttöönsä nopeimmillaan saman päivän aikana. Lainan saanti riippuu kuitenkin lainan tyypistä sekä etenkin siitä, sisältääkö laina vakuutta tai vakuuttajaa.