Lainatarjous – katso henkilökohtainen tarjouksesi tästä

Kuinka löydät edulliset lainatarjoukset? Ja mitä sinun tulee ottaa huomioon tarjouksia vertaillessa? Katso henkilökohtaiset lainatarjouksesi heti tai lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Lainatarjous – näistä asioista se muodostuu

   Lainatarjous on pankin tai rahoituslaitoksen lupaus myöntää kuluttajalle lainaa. Lainatarjous on yleensä ehdollinen tarjous. Ehdollinen lainatarjous tarkoittaa sitä, että tarjous astuu voimaan vasta, kun lainan hakijan esittämät tiedot on varmistettu tosiksi.

   Yleensä tietojen todentaminen tapahtuu kuluttajan toimittaen lainan tarjoajalle dokumentteja, jotka varmentavat esimerkiksi hakijan kuukausittaiset tulot. Tällaisia dokumentteja voivat olla esimerkiksi työssä käyvän hakijan palkkaote tai yrittäjän omaavan yrityksen edellinen tiliote.

   Ehdollinen lainatarjous on siis pankin tai rahoituslaitoksen esittämä tarjous siitä minkälainen laina kuluttajalle voitaisiin myöntää. Lainatarjouksessa määritellään lainalle seuraavat tärkeimmät ominaisuudet

   • Lainasumma
   • Lainasopimuksen ehdot
   • Korko
   • Muut lainan kulut

   Lainatarjouksen vastaanottaminen ei vielä sido kuluttajaa lainan ottamiseen. Tämän takia kuluttajan olisikin suositeltavaa pyytää lainatarjouksia useammilta pankeilta sekä rahalaitoksilta yksittäiseen toimijan sijaan.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainatarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainojen hinnat 2022

   Koronatilanteen vuoksi vuonna 2021 säädetty 20% korkokatto oli voimassa edelleen.

   Kuluttajan kannattaakin olla erityisen tarkkana ennen koronapandemiaa haettujen vanhojen lainojensa kanssa. Osa näiden lainojen korkokustannuksista saattaa mahdollisesti jopa tuplaantua, mikäli lainasopimus tämän mahdollistaa.

   Lainasopimus kannattaakin lukea erityisen tarkkaan läpi. Mikäli lainan hinta nousee merkittävästi, saattaa lainojen uusi kilpailutus tarjota edullisemman vaihtoehdon markkinoilta.

   Hakiessa luottoa lokakuun jälkeen, kannattaa lainaehtojen kanssa olla myös tarkkana.

   Korkokatosta on ollut paljon hyötyä monille kuluttajille, sillä se on tehnyt useammista lainan tyypeistä aiempaa edullisempia. Toisaalta korkokaton säännöstely on johtanut myös siihen, että osa suomalaisista on jäänyt kokonaan lainamarkkinoiden ulkopuolelle.

   Kun pankit eivät voi periä haluamaansa korkoa, ne päättävät usein olla lainaamatta. Mikäli kuluttajalla on ollut vuosina 2020 ja 2021 vaikeuksia saada lainaa, saattaa lainan saaminen nyt korkokaton muuttumisen jälkeen olla helpompaa.

   Näin vastaanotat lainatarjouksen

   Lainan hakeminen on prosessi, jonka toimintalogiikasta kuluttajan tulisi olla tietoinen. Lainatarjous on olennainen osa lainanhakua, mutta ennen ja jälkeen sitä, lainan hakemiseen sisältyy myös useita muita kriittisiä vaiheita.

   Alla on listattuna eri vaiheet, jotka kuluttajan kannattaa läpikäydä lainaa hakiessaan. Seuraavissa kappaleissa on eritelty vaiheiden hyviä toimintatapoja tarkemmin.

   • Päätös lainan hakemisesta
   • Lainahakemuksen täyttäminen
   • Lainojen kilpailutus
   • Lainatarjous – vastaanottaminen, vertailu ja valinta

   Päätös lainan hakemisesta

   Jo ennen kuin lainatarjous vastaanotetaan, tulisi kuluttajan olla tässä vaiheessa pohtinut kriittisesti omaa lainan tarvetta. Rahan saamisen akuuttia tarvetta tulisi arvioida kriittisesti ja lisäksi kuluttajan kannattaa aina ensin selvittää onko henkilön mahdollista lainata käteisvaroja kenties joltain perheenjäseneltä tai ystävältä.

   Mikäli päätös lainan hakemisesta on suoritettu omaa maksukykyä ja lainan tarvetta kriittisesti arvioiden, kuluttajan seuraava askel kohti lainatarjousta on lainahakemuksen täyttäminen.

   Lainahakemuksen täyttäminen

   Vastaanottaakseen yksi tai useampi lainatarjous, kuluttajan tulee ensin täyttää lainahakemus. Lainahakemus on paperinen tai sähköinen lomake, johon täytetään lainalta halutut ominaisuudet.

   Lainan oleelliset ominaisuudet kuluttajan kannalta ovat seuraavat

   • Lainan tyyppi
   • Lainasumma
   • Takaisinmaksuaika

   Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen pankki tai rahoituslaitos, jolta lainaa haettiin toteuttaa arvion hakijasta kuluttajan tietojen perusteella. Arvioitua kuluttajan tiedot, lainan tarjoaja lähettää henkilölle lainatarjouksen, mikäli lainapäätös on myöntävä.

   Kuluttajan kannattaa pyrkiä vastaanottamaan lainatarjous aina mahdollisimman monelta rahoitusalan toimijalta. Mikäli asiakas päättää hakea suoraan lainaa tietyltä palveluntarjoajalta, ei hakija optimoi omaa mahdollisuutta löytää paras ja halvin lainatarjous.

   Kuluttaja ei edellä mainitun kaltaisessa menettelyssä muodosta myöskään kokonaiskuvaa lainojen hintatasosta sekä siitä, mihin valittu lainantarjoaja eri rahoituslaitoksien hintaskaalalla asettuu.

   Kuluttaja ei näin ollen hyvin suurella todennäköisyydellä myöskään hyvin valitse käyttöönsä taloudellisesti parasta vaihtoehtoa.

   Lainojen kilpailutus

   Yksinkertainen ratkaisu edellä esitettyyn ongelmaan on lainojen kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla lainansa, kuluttaja pyytää kolmatta tahoa keräämään halutuilla tiedoilla kaikki lainatarjoukset.

   Kilpailutettu lainatarjous on yleisesti ottaen edullisempi ja mahdollistaa kuluttajalle näin ollen rahallista säästöä.

   Lainojen kilpailuttamisen toiminta perustuu siihen, että kilpailuttaminen kääntää lainanhakutilanteen voimasuhteet toisinpäin. Lainatarjousten hankkiminen kilpailutuksen kautta asettaa pankit sekä rahoituslaitokset kilpailemaan asiakkaasta.

   Lainatarjous – vastaanottaminen, vertailu ja valinta

   Kun lainahakemus on lähetetty kuluttaja vastaanottaa seuraavaksi lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Lainatarjouksia vertaillessa kuluttajan kannattaa pyrkiä huomioimaan ensisijaisesti lainan ehdoista todellinen vuosikorko.

   Todellinen vuosikorko sisällyttää lainan kaikki kulut. Pelkkä nimelliskorko ei kerro lainan kokonaiskuluista, sillä monissa lainoissa korkokulujen lisäksi saattaa olla esimerkiksi erilaisia avausmaksuja, tilinhoitokuluja tai laskutuslisiä.

   Kuluttajan kannattaa valita käyttöönsä lainatarjous jonka ehdot sopivat henkilön omaa tarpeisiin parhaiten. Paras lainatarjous on useimmiten halvin lainatarjous. Poikkeuksiakin löytyy, sillä jokainen lainatarjous on aina yksilöllinen.

   Kuluttajan tulisi pohtia omaa taloudellista tilannettaan miettiessään sitä, mikä on itsensä kannalta paras lainatarjous ja mitkä tekijät sen aiheuttavat.


   Paras lainatarjous ja kuinka löytää se

   Lainatarjous on aina riippuvainen sitä hakevasta kuluttajasta. Tästä syystä onkin mahdotonta määritellä tiettyä korkotasoa tai kokonaiskustannusta, joka tekisi lainatarjouksesta kuluttajan kannalta hyvän tai huonon.

   Pankit ja rahoituslaitokset toteuttavat jokaisesta hakijasta yksilöllisen hakijaprofiilin, joka vaikuttaa kuluttajan lainatarjoukseen.

   Yksilöllinen hakijaprofiili laskee riskitason lainan myöntämiseen kuluttajalle. Tämän riskitason perusteella lainatarjous sekä sen hinta määräytyvät.

   Hakijaprofiili kumuloituu lainan hintaan riippuen lainan kokonaiskustannuksista. Mikäli lainantarjoaja kokee lainan myöntämisen sisältävän riskejä, lainatarjous asuntolainasta on hankalampi saada kuin pienempi luotto, kuten esimerkiksi joustoluotto tai tililuotto.

   Hyvä lainatarjous on siis aina yksilöllinen. Koska tarkkaa rajaa hyvälle lainatarjoukselle on mahdoton asettaa, kannattaa kuluttajan hyödyntää lainojen kilpailuttamista.

   Lainan kokonaiskustannukset

   Kuten jo aiemmin mainittiin, kuluttajan tulisi pyrkiä selvittämään lainan kokonaiskustannukset. Todellinen vuosikorko on aina tärkeä selvittää, sillä lainatarjouksissa saattaa monesti olla pieniä säännöllisiä kuluja, jotka nostavat lopulta lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Alle on listattuna erilaisia kuluja, joita laina saattaa sisältää

   • Nimelliskorko
   • Avausmaksu
   • Nostopalkkio
   • Tilinhoitomaksu
   • Hallintokulut
   • Laskutuslisä

   Todellinen vuosikorko sisällyttää kaikki edellä mainitut kulut lainatarjoukseen. Kuluttajan tulisi silti huomioida, että joissakin tapauksissa lainantarjoajat esittävät todellisen vuosikoron laina vakuuttajan kanssa. Mikäli lainalla ei kuitenkaan ole vakuutta tai vakuuttajaa, saattavat kulut nousta esitettyä suuremmiksi.

   Vastaanotettuaan lainatarjouksen, kuluttajan kannattaa tarkastella tarkkaan minkälaisia ehtoja eri lainatarjoukset sisältävät. Tarkastelun avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen paras ja edullisin lainatarjous.

   Lainatarjous netissä vai kivijalkapankissa

   Lainatarjous on mahdollista saada netissä huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin perinteisissä pankeissa asioimalla.

   Mikäli kuluttaja haluaa käydä kivijalkapankissa tulee hänen ensin varata aika tapaamista varten. Kivijalkapankkien aukioloajat ovat hyvin rajoittuneita, joten kuluttajan tulee löytää yleensä päivätyönsä lomasta väli paikan päällä asiointiin.

   Ajan varattuaan kuluttaja menee tapaamiseen ja vastaanottaa haluttujen ehtojen paperille täyttämisen jälkeen toimijan lainatarjous.

   Vaihtoehtoisesti sama prosessi vastaanottaa lainatarjous kävisi netissä merkittävästi sujuvammin. Kuluttaja täyttää netissä haluamansa lainan tiedot, jonka jälkeen kilpailuttaja lähettää kuluttajan sähköpostiin lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta.

   Ajallinen säästö on merkittävä ja lisäksi kuluttajan on netissä mahdollista saada lainatarjous useammilta toimijoilta yksittäisen toimijan sijaan. Valtaosassa tapauksista tämä tarkoittaa merkittävää rahallista säästöä kuluttajan kannalta.

   Lainatarjous ja lainasumman käyttöön saaminen

   Kuluttajan on mahdollista saada lainasumma käyttöön jo melko nopeasti sen jälkeen, kun lainatarjous on vastaanotettu. Lainatarjouksen vastaanotettuaan lainasumma voi olla nopeimmillaan mahdollista saada käyttöön jo muutaman tunnin sisällä.

   Lainan käyttöön saamisen nopeus riippuu hyvin pitkälti siitä, minkälainen lainan tyyppi on kyseessä. Vakuudettomat lainat, kuten erilaiset tililuotot, käyttöluotot sekä joustoluotot ovat usein mahdollista saada erittäin nopeasti käyttöön siitä, kun lainatarjous on hyväksytty.

   Vakudettomien lainojen nopeus johtuu siitä, että rahoituslaitoksen ei tarvitse arvioida mitään lainaan liitetyn vakuuden tai pantin kelpoisuutta.

   Vakuudelliset lainat, kuten esimerkiksi asuntolaina kestävät yleensä hieman pidempään vastaanottaa siitä, kun lainatarjous on vastaanotettu.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Edullisin lainatarjous

   Kuten tekstissä jo aiemmin sivuttiin, edullisin lainatarjous on mahdollista löytää lainojen kilpailutuksen avulla. Lainojen kilpailutus mahdollistaa sen, että kuluttaja voi löytää pienellä vaivalla aiempaa edullisemman lainatarjouksen.

   Lainojen kilpailutus onnistuu suurimmalla osalla kilpailuttavista yrityksistä sähköisesti. Sähköinen kilpailutus toimii siten, että kuluttaja syöttää toimijan verkkosivuille perustiedot haluamastaan lainasta sekä itsestään.

   Tämän jälkeen kilpailuttava yritys kerää lainatarjouksia useilta eri rahoitusalan toimijoilta ja välittää kuluttajalle kaikista edullisimmat. Kuluttajan tehtäväksi jää näin ainoastaan poimia vaihtoehdoista edullisin lainatarjous.

   Usein kysyttyä

   Mikä on lainatarjous?
   Lainatarjous on pankin tai rahoituslaitoksen lupaus myöntää kuluttajalle lainaa.
   Mitä tarkoittaa ehdollinen lainatarjous?
   Ehdollinen lainatarjous tarkoittaa, että tarjous astuu voimaan vasta kun lainan hakijan esittämät tiedot on varmistettu tarjouksen lähettäjän puolelta tosiksi.
   Kuinka löytää paras lainatarjous?
   Paras lainatarjous on mahdollista löytää kilpailuttamalla laina netissä. Kilpailuttamisen avulla kuluttaja saa useampia lainatarjouksia, joista henkilö voi valita itselleen sopivimman tarjouksen.
   Kuinka nopeasti lainasumman voi saada käyttöönsä?
   Lainasumma on mahdollista saada käyttöönsä nopeimmillaan saman päivän aikana. Lainan saanti riippuu kuitenkin lainan tyypistä sekä etenkin siitä, sisältääkö laina vakuutta tai vakuuttajaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainatarjouksia sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen