Luottotietojen tarkistus ilmaiseksi

Kun taloudellinen tilanne on epätasapainossa ja laskuja on alkanut kasaantua, iskee huoli omista luottotiedoista. Miten luottotietojen tarkastaminen onnistuu? Entä maksaako se jotain vai voiko luottotiedot tarkistaa ilmaiseksi? Lue alta lisää.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Luottotietojen tarkistus maksutta käy hetkessä

   Luottotietoihin syntyy maksuhäiriömerkintä siinä vaiheessa, kun laskusi ovat olleet tarpeeksi pitkään maksamatta ja päätyneet ulosottoon. Näin ollen maksuhäiriömerkintä harvoin tulee yllätyksenä.

   Luottotiedot eivät kuitenkaan puhdistu heti, kun myöhästyneet laskut on maksettu, vaan maksuhäiriömerkintä näkyy luottotiedoissasi vielä yleensä 2-4 vuotta velan maksamisen jälkeen ja vaikeuttaa elämää monella eri tavalla.

   Mistä tietää onko luottotiedot menneet? Jos et syystä tai toisesta ole varma, ovatko luottotietosi kunnossa, omien luottotietojen tarkistus onnistuu onneksi helposti ja täysin ilmaiseksi. Lue alta lisää omien luottotietojen tarkistuksesta sekä niiden menettämisen seurauksista.


   Löydä edullisin laina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Luottotietojen tarkistus ilmaiseksi netistä

   Onko luottotietojen tarkistus aina ilmaista? Vastaus tähän kysymykseen on ei. Mutta kerran vuodessa sinulla on mahdollisuus tehdä luottotietojen tarkistus ilmaiseksi netissä. Tähän on kaksi eri kanavaa.

   Suomessa luottotietojen tarkistuksesta vastaavat Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy. Kaikki olemassa olevat maksuhäiriö merkinnät eivät kuitenkaan näy välttämättä yhtä aikaa molemmissa rekistereissä, joten sinun on hyvä tarkistaa luottotiedot molemmista rekistereistä.

   Voit lain mukaan sinulla on mahdollisuus saada molemmista näistä yrityksistä luottotietojen tarkistus ilmaiseksi kerran vuodessa. Mikäli henkilöllä on tarve tarkistaa luottotiedot tätä useammin, palvelun hinta on 10e tarkistukselta.

   Miksi omien luottotietojen tarkistus kannattaa?

   Omasta taloudestaan on hyvä pitää huolta. Luottotiedot ovat tärkein asia netistä lainaa haettaessa. Lainaa hakiessasi lainantarjoaja tarkistaa automaattisesti luottotietosi ja myönteisen lainapäätöksen saaminen edellyttää, että sinulla ei ole luottotiedoissasi maksuhäiriömerkintää.

   Kun pysyt itse ajantasalla omista luottotiedoistasi vältyt turhilta pettymyksiltä, kun lainahakemuksesi hylätään. Luottotietojen tarkistaminen kannattaa erityisesti silloin, kun sinulla on jäänyt yksi tai useampia laskuja maksamatta ja mietit, onko minulla maksuhäiriömerkintä tai kun olet jo maksanut velkasi pois, mutta et tiedä, onko maksuhäiriömerkintä jo poistunut luottotiedoistasi.

   Pelkästään laskun maksaminen hieman myöhässä ei vielä aiheuta maksuhäiriömerkintää, vaan maksun on yleensä pitänyt olla myöhässä jo vähintään puoli vuotta.

   Tarkistamalla luottotietosi saat selville, onko sinulla maksuhäiriömerkintää. Tämän lisäksi näet myös, mistä velasta ja milloin merkintä on tullut, kuka sen on ilmoittanut rekisteriin ja kuinka kauan kyseinen maksuhäiriömerkintä on voimassa.

   Saat myös tietoosi, mille kaikille tahoille tietojasi on luovutettu viimeisen 12 kuukauden aikana. Jos sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, luottotietorekisteri käy todistuksena puhtaista luottotiedoista.

   Laissa on tarkasti säädetty, kenellä on oikeus tarkistaa kenenkin luottotietoja. Ihan kuka tahansa ei siis voi nähdä luottotietojasi, vaan toisen ihmisen luottotietojen tarkistus on mahdollista vain pätevistä syistä, esimerkiksi lainan hakemisen tai asunnon vuokraamisen yhteydessä.

   Kuinka voin tarkistaa omat luottotiedot ilmaiseksi?

   Omien luottotietojen tarkistus ilmaiseksi onnistuu kahdella eri tavalla. Luottotietojen tarkistuksesta vastaavat Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy. Kaikki maksuhäiriömerkinnät eivät välttämättä näy yhtä aikaa molemmissa rekistereissä, joten omat luottotiedot kannattaa tarkistaa molemmista.

   Lain mukaan sinulla on oikeus tarkistaa luottotietosi molemmista rekistereistä ilmaiseksi kerran vuodessa. Jos haluat tarkistaa luottotietojasi useammin kuin kerran vuodessa, se maksaa keskimäärin noin 10 euroa.

   Omien luottotietojen tarkistaminen onnistuu joko sähköisesti tai lähettämällä kirjallisen pyynnön. Toinen helppo ja ilmainen tapa tarkistaa omat luottotiedot on kilpailuttaa lainat.

   Luottotietojen tarkistus Suomen Asiakastieto Oy:lta

   1. Täytä lomake Suomen Asiakastieto Oy:n sivuilla
   2. Lataa ja tulosta lomake
   3. Hanki kopio henkilöllisyystodistuksesta (passi, henkilökortti tai ajokortti)
   4. Lähetä lomake ja kopio henkilöllisyystodistuksesta Suomen Asiakastieto Oy:lle joko postilla tai sähköpostilla
   5. Saat luottotietosi joko postilla tai sähköpostilla

   Suomen Asiakastieto Oy tarjoaa ilmaisen luottotietotarkistuksen ainoastaan paperisena. Täysin sähköisenä luottotiedot on mahdollista selvittää ainoastaan maksua vastaan.

   Luottotietojen tarkistus Bisnode Oy:lta

   1. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla Bisnode Oy:n sivuilla
   2. Täytä puuttuvat tiedot
   3. Lataa luottotietosi Bisnode Oy:n palvelusta
   4. Bisnode Oy tarjoaa ilmaisen luottotietojen tarkistuksen kerran vuodessa sekä sähköisesti että paperisena.

   Luottotietojen tarkistus kilpailuttamalla lainat

   Jos esimerkiksi olet jo tarkistanut luottotietosi yllä mainituista rekistereistä kuluneen 12 kuukauden aikana, etkä halua maksaa tarkistuksesta, ilmainen luottotietojen tarkistus onnistuu myös lainojen kilpailuttamisella.

   Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista ja hakemuksesi lähetetään kymmenille eri pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka hakemuksesi perusteella tekevät sinulle lainatarjouksen. Jos et lainoja kilpailuttamalla saa lainatarjousta yhdeltäkään pankilta tai rahoituslaitokselta, sinulla on hyvin todennäköisesti luottotiedoissasi maksuhäiriömerkintä.

   Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Eli vaikka luottotietosi olisivatkin kunnossa, sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään saamistasi lainatarjouksista. Tarkista omat luottotiedot siis ilmaiseksi yksinkertaisesti vain kilpailuttamalla haluamasi lainasumma.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

   Pankit ja rahoituslaitokset eivät mielellään myönnä lainaa luottotiedottomalle, koska lainan takaisinmaksusta ei voida olla varmoja. Netistä vakuudetonta lainaa hakiessa pankeilla ja rahoituslaitoksilla on käytössään automaattinen luottotiedot tarkistus, eli maksuhäiriömerkintä aiheuttaa hylätyn lainapäätöksen automaattisesti riippumatta sen hetkisestä taloudellisesta tilanteestasi.

   Joissain tapauksissa sinulla voi kuitenkin olla mahdollisuus hakea vakuudetonta lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijalla on oltava puhtaat luottotiedot ja hyvä taloudellinen tilanne.

   Lainaa on kuitenkin mahdollista saada maksuhäiriöstä huolimatta, jos sinulla on lainalle tarpeeksi vakuuksia tai takaajia ja lainantarjoaja arvioi, että taloudellinen tilanteesi mahdollistaa lainan takaisinmaksun. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi omaisuus, kuten omistusasunto tai metsä, tai läheisen antama lainantakaus.

   Vakuudellisen lainankaan saaminen ei kuitenkaan ole aina varmaa. Esimerkiksi asuntolaina on erittäin vaikea saada, jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä.

   Mitä seurauksia maksuhäiriömerkinnästä on?

   Maksuhäiriömerkintä voi hankaloittaa elämää monella eri tavalla. Lainan hakemisen lisäksi esimerkiksi asunnon vuokraaminen, puhelinliittymän avaaminen tai vakuutuksen ottaminen voi olla todella vaikeaa.

   Ilman luottotietoja myöskään erilaiset osamaksut eivät usein ole mahdollisia. Maksuhäiriömerkintä voi jopa vaikeuttaa työpaikan saamista. Aloilla, joissa työskennellään rahan parissa, maksuhäiriömerkintöjä ei katsota hyvällä.

   Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan vaikuta jo olemassaoleviin lainoihin tai esimerkiksi vuokrasopimukseen, jos maksat niiden laskut ajallaan. Yllämainittujen asioiden lisäksi maksuhäiriömerkintä voi aiheuttaa myös henkisiä ongelmia.

   Luottotietonsa menettänyt kokee usein esimerkiksi suurta häpeää sekä epäonnistumisen tai huonommuuden tunnetta. Syynä tähän on suurimmaksi osaksi negatiivinen leima, joka luottotietonsa menettäneille on luotu, vaikka velkaantumisen syitä ei tiedetä.

   Kuinka yleinen maksuhäiriömerkintä on?

   Maksuhäiriömerkinnät ovat valitettavan yleisiä. Suomessa on noin 400 000 ihmistä, joilla on luottotiedoissaan vähintään yksi maksuhäiriömerkintä. Joskus maksuhäiriömerkintä voi syntyä pienen inhimillisen unohduksen, sairastumisen tai esimerkiksi toisen henkilön lainan takaajana olemisen seurauksena, mutta luottotietoihin jää maksuhäiriömerkintä vuosiksi hankaloittamaan elämää.

   Valitettavan moni maksuhäiriömerkintä johtuu myös siitä, että lainaa otetaan vaikka siihen ei olisi varaa ja edellistä lainaa maksetaan uudella lainalla. Maksuhäiriömerkintöjä tulee usein samalle henkilölle useampia, kun velkaa ei ole varaa maksaa ja se poukkoilee velkojan ja ulosoton välillä aiheuttaen aina uuden merkinnän.

   Positiivista on kuitenkin se, että maksuhäiriömerkintöjen osuus etenkin nuorten keskuudessa on ollut jo pitkään laskussa ja uudistettujen lainoja koskevien lakimuutosten myötä lainojen korot ja kulut eivät enää ole täysin kohtuuttomia. Jos sinulla on jäljellä vielä vanhoja lainoja kohtuuttoman suurella vuosikorolla, nyt on oivallinen hetki kilpailuttaa lainat ja säästää jopa satoja euroja kuukaudessa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Luottotietojen tarkistus ilman lupaa

   Yksityishenkilöllä on oikeus saada tarkistaa omat luottotietonsa ilmaiseksi kerran vuodessa. Kenelläkään muulla ei siihen ole oikeutta ilman lupaa.

   Luottotietojen tarkistus ilman lupaa ei ole lain mukaan sallittua, vaan henkilölle tulee aina ilmoittaa – eli pyytää lupa, mikäli hänen luottotiedoistaan tehdään selvitys. Älä siis huoli, kukaan ei voi tarkastaa luottotietojasi sinun tietämättä siitä.

   On olemassa kuitenkin paljon tilanteita, joissa luottotietolaki sallii esimerkiksi yrityksen tai yksityishenkilön pyytävän luottotietojen tarkistusta.

   Yleisimmät tilanteet, joissa omien luottotietojen tarkistus tehdään jonkun toisen toimesta ovat:

   • Vuokranantajalla on oikeus pyytää selvitystä luottotiedoistasi, jos olet hakemassa vuokra-asuntoa
   • Työnantaja voi pyytää luottotietoraporttia työnhakijan kohdalla – esimerkiksi työhön, jossa käsitellään rahaa
   • Takauksen tai lainan myöntämiseksi usein edellytetään luottotietojen tarkistamista
   • Erilaisten sopimusten kuten laajakaista, osamaksu ja sähkösopimusten yhteydessä voidaan tarkistaa asiakkaan luottotiedot
   • Asuntokauppojen kohdalla toinen osapuoli voi myös pyytää selvitystä luottotiedoista

   Yritykset usein tekevät luottotietojen tarkistuksia osana omaa toimintaansa, joten asiakkaan näkökulmasta ne ovat ilmaisia. Omia luottotietoja ei kannattaisi turhaan selvitellä, sillä yksityishenkilön pyytäessä luottotietojen selvitystä olisi hyvä, että saat tiedot haltuusi ilmaiseksi. Vuodessa on jokaisella oikeus yhteen ilmaiseen luottotietojen tarkistukseen.

   Luottotiedot eivät ole julkista tietoa, joten niitä ei saa jakaa kolmansille osapuolille.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Kuinka varmistaa, ettei menetä luottotietojaan?

   Koska luottotietojen menetys vaikeuttaa monia asioita, on hyvä pitää taloudellisesta tilanteestaan huolta ja ryhtyä toimiin heti, kun näyttää siltä, että laskujen hoitaminen on vaikeaa. Aivan ensimmäisenä on luonnollisesti varmistettava esimerkiksi lainaa hakiessa, että sinulla on varaa maksaa se ajallaan takaisin muiden menojen ohessa.

   Aina ennen lainahakemuksen tekemistä lainat kannattaa kilpailuttaa. Näin löydät varmasti itsellesi sopivimman ja halvimman lainaratkaisun. Jo muutaman euron kuukausittainen säästö lainakuluissa voi olla todella merkittävä taloudellisen tilanteen kannalta.

   Jos laskut kuitenkin alkavat kasaantua, on hyvä ottaa pikaisesti yhteyttä velkojiin ja yrittää sopia maksuohjelman muutoksesta tai maksuajan mahdollisesta pidentämisestä.

   Jos velkoja tai osamaksuja on kertynyt useampia tai niissä on kohtuuttoman suuret korot ja kulut, lainojen yhdistäminen voi olla kannattavin vaihtoehto. Näin saat lainoillesi paremman koron ja lyhennät kuukausittain vain yhtä lainaa useamman sijaan.

   Kilpailuttamalla yhdistelylainan löydät juuri omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivimman lainaratkaisun ja säästät merkittävästi rahaa. Jos sinulla on tapana ottaa useita lainoja yhtäaikaa tai velkaannut esimerkiksi peli- tai päihdeongelman takia, omaehtoinen luottokielto voi olla paras ratkaisu.

   Omaehtoinen luottokielto tarkoittaa sitä, että asetat itsellesi kiellon, joka estää uusien lainojen ja osamaksujen ottamisen kokonaan. Omaehtoisen luottokiellon saa ostettua luottotietorekistereitä ylläpitävistä yrityksistä eli Suomen Asiakastieto Oy:lta ja Bisnode Oy:lta.

   Luottokielto on voimassa kerrallaan aina kaksi vuotta, mutta se on mahdollista keskeyttää myös aiemmin. Omaehtoinen luottokielto ei näy luottotiedoissa maksuhäiriömerkintänä vaan luottokieltoa ilmaisevana OLK-merkintänä.

   Jos sinulla on taloudellisia ongelmia, etkä tiedä, mitä sinun olisi järkevintä tehdä, apua voi kysyä esimerkiksi Takuusäätiöstä tai oman kunnan sosiaalipalveluista. Saatat esimerkiksi olla oikeutettu erilaisiin taloudellisiin tukiin, joista et ole tietoinen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainojen kilpailuttamista sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Mistä tietää onko luottotiedot kunnossa?
   Luottotietojen tarkistuksesta vastaavilta Suomen Asiakastieto Oy:lta ja Bisnode Oy:lta voit lain mukaan tarkistaa luottotietosi kerran vuodessa ilmaiseksi. Toinen helppo tapa tarkistaa omat luottotiedot maksuhäiriömerkintöjen varalta on ilmainen lainojen kilpailuttaminen.
   Mitä kaikkea luottotiedoista näkee?
   Kun tarkistat omat luottotietosi, saat selville, onko sinulla maksuhäiriömerkintää. Jos on, näet mistä velasta se on tullut ja milloin, kuka sen on ilmoittanut rekisteriin ja kuinka kauan kyseinen maksuhäiriömerkintä on voimassa. Lisäksi näet, kenelle kaikille tietojasi on luovutettu edellisen 12 kuukauden aikana.
   Milloin maksuhäiriömerkintä poistuu?
   Maksuhäiriömerkintä näkyy luottotiedoissa 2-4 vuotta. Ulosotosta aiheutuvat maksuhäiriömerkinnät poistuvat kolmen vuoden kuluttua. Jos velka maksetaan, merkintä poistuu kahden vuoden kuluttua merkinnän tekemisestä, mutta jos saat uuden maksuhäiriömerkinnän edellisen ollessa vielä voimassa, aiemman merkinnän voimassaolo pitenee neljään vuoteen. Luottotietojen palauttamista ei ole mahdollista nopeuttaa.
   Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?
   Lainantarjoajat haluavat olla varmoja takaisinmaksukyvystäsi sekä toimia vastuullisesti, joten ilman luottotietoja sinulle ei voida myöntää vakuudetonta lainaa. Rinnakkaishakijan kanssakin lainansaannin mahdollisuus on pieni. Mutta jos taloudellinen tilanteesi on kunnossa, sinulla on kuitenkin mahdollisuus saada vakuudellista lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi omaisuus tai läheisen antama lainantakaus.
   Mihin asioihin maksuhäiriömerkintä vaikuttaa?
   Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa huomattavasti esimerkiksi lainan hakemista, puhelinliittymän avaamista, vakuutuksien ottamista sekä asunnon vuokraamista etenkin silloin, kun maksuhäiriömerkintä on aiheutunut vuokranmaksun laiminlyönnistä. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa tietyillä aloilla myös työpaikan saantiin.
   Kuka voi tarkistaa luottotietoni?
   Jokaisella on oikeus tarkistaa omat luottotietonsa aina halutessaan, mutta laki säätelee tarkasti sitä, kenellä on oikeus tarkistaa toisten ihmisten luottotietoja. Toisen ihmisen luottotietojen tarkistamista varten on oltava pätevä syy. Esimerkiksi lainantarjoaja ja vuokranantaja saavat tarkistaa luottotietosi varmistuakseen maksukyvystäsi. Myös työnantajalla voi olla oikeus luottotietojesi tarkistukseen, jos työtehtävät liittyvät oleellisesti rahan käsittelyyn.
   Voiko luottotiedot menettää tietämättään?
   Luottotietojen menettämisen edellytyksenä on, että laskusi ovat todella reilusti myöhässä. Luottotietoja ei siis ole mahdollista menettää tietämättään, jos olet avannut kaikki sinulle tulleet laskut. Saat myös varoituksen tulevasta maksuhäiriömerkinnästä etukäteen.
   Voiko luottotietojen palauttamista nopeuttaa?
   Ei voi. Luottotiedot saat palautettua nopeimmin vain maksamalla velan mahdollisimman nopeasti pois. Tämän jälkeen maksuhäiriömerkintä pysyy kuitenkin luottotiedoissasi määrätyn ajan.