Luotollinen yritystili vai yrityslaina?

Rahoitustarpeita miettiessä yritys saattaa pohtia luotollisen yritystilin käyttöön ottamista tai yrityslainaa. Luotollinen yritystili toimisi paremmin tilanteissa, jolloin luottoa tarvitaan useammin, johtuen esimerkiksi kassavirran vaihteluista. Vakuudeton yrityslaina on saatavilla nopeasti ja mahdollistaa nopeat hankinnat yllättäviin tilanteisiin. Yrityslaina kannattaa aina kilpailuttaa, sillä kilpailuttamalla yritys voi säästää huomattavasti lainakustannuksissa. Summarum on tehnyt lainojen vertailun ja hakemisen erittäin helpoksi.

Hae yrityksellesi lainaa nopeasti ja helposti

Vakuudettomien yrityslainojen vertaileminen onnistuu nopeasti sivustollamme olevan yrityslainojen vertailutaulukon avulla. Valitse yrityksellesi sopiva laina ja täytä selkeä lainahakemus, jonka täyttäminen vie ainoastaan pienen hetken aikaa. Lainahakemuksen voi täyttää milloin tahansa, sen tekeminen ei ole sitovaa ja jos yritys ei koe tarvitsevansa lainaa, myös hakemus peruuntuu automaattisesti ja kuluttomasti.

Lainatarjouksen yrityksesi saa jopa seuraavan tunnin kuluessa, kuitenkin viimeistään seuraavana päivänä. Tutustu huolellisesti yrityksesi saamaan lainatarjoukseen, siitä ilmenevät lainakustannukset ja muut lainaehdot.

Yrityslaina heti tilille

Vakuudettoman yrityslainan tarjouksen hyväksyminen käy nopeasti verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat heti yrityksen tilille. Yritys saa rahat käyttöönsä pankista riippuen, joko heti tai parin päivän sisällä. Laina on käytettävissä siis varsin nopeasti.

Yrityslaina ilman vakuutta

Vakuudeton yrityslaina on laina, jolle ei tarvita reaalivakuutta ollenkaan. Pankkineuvotteluita ei tarvita, ainoastaan yhden nopean lainahakemuksen täyttäminen riittää. Yrityslaina ilman vakuutta on varteenotettava vaihtoehto silloin, kun tarvitaan rahoitusta pikaisella aikataululla.

Lainakustannukset ovat yleensä vakuudettomissa yrityslainoissa hieman korkeammat, koska yrityslainan myöntäminen ilman vakuutta on myös lainanmyöntäjälle aina tietoinen riski, jos yritys ajautuukin maksuvaikeuksiin, eikä kykene maksamaan yrityslainaansa takaisin.

Lainapäätös on kuitenkin aina yrityskohtainen ja vaihtelua eri rahoittajien taholta voi olla paljonkin. Lainakustannusten määrään vaikuttaa olennaisesti yrityksen luottokelpoisuus, kuinka suurta lainaa tarvitaan, kuinka pitkällä maksuajalla sekä lainankäyttötarkoitus.

Vakuudellinen yrityslaina

Yrityslainaa, jossa on vakuus haetaan perinteisesti pankilta. Lainan saamiseksi vaaditaan lainalle reaalivakuus, joka voi olla esimerkiksi kiinteistö, tontti tai rahatalletus. Lisäksi pankin kanssa täytyy käydä erikseen lainaneuvottelut. Vakuudellisen lainan hakeminen on huomattavasti pitempi prosessi kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Kustannukset vakuuden vuoksi voivat olla alhaisemmat kuin vakuudellisessa lainassa, mutta laina-aika on usein myös huomattavasti pitempi.

Huonot ja hyvät puolet vakuudettomassa yrityslainassa

Yrityslainassa ilman vakuuksia on hyvät ja huonot puolensa, niin kuin kaikissa muissakin rahoitusvaihtoehdoissa.

Hyvät puolet

  • Yrityslainan hakeminen on helppoa.
  • Yritys saa lainapäätöksen nopeasti.
  • Rahat on heti yrityksen käytettävissä.

Huonot puolet

  • Vakuudettoman yrityslainan kustannukset ovat hieman korkeammat kuin vakuudellisen yrityslainan.

Yrityslainan kustannukset

Vakuudettoman yrityslainan lainakustannukset määrittyvät yrityskohtaisesti. Yrityslainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo olennaisesti yrityslainan kustannuksista.

Pelkästään alhainen korko ei kerro siitä, että yrityslaina olisi edullinen. Korkoon lisätään marginaali, joka määräytyy yrityskohtaisesti, yrityksen luottokelpoisuuden perusteella. Korosta ja marginaalista käytetään yhteisnimitystä nimelliskorko.

Nimelliskoron lisäksi lainalle tulee muita kustannuksia, kuten lainan järjestelypalkkio, tilinhoitomaksu sekä muita kustannuksia. Kaikki lainakustannukset yhdessä muodostavat todellisen vuosikoron. Todellista vuosikorkoa siis kannattaa vertailla eri lainantarjoajien osalta.

Luotollinen yritystili

Jos yritys tarvitsee useammin tilapäistä rahoitusta liiketoimintansa varmistamiseen, esimerkiksi epäsäännöllisten asiakasmaksujen vuoksi, voi luotollinen yritystili olla sopiva vaihtoehto.

Luotolliselta yritystililtä yritys voi nostaa käyttöönsä varoja luottorajansa puitteissa. Yrityksen saadessa asiakkaittensa myyntisaamiset tililleen, käytettyä luottoa maksetaan takaisin. Luotollinen yritystili mahdollistaa kassavirran vaihtelemisen, sekä mahdollistaa asiakkaille pitemmän maksuajan, ilman sen vaikutusta yrityksen toimintaan.

Luotollisessa yritystilissä todelliset luottokustannukset voivat olla yllättävänkin korkeat. Toisaalta jos yrityksellä ei ole tarvetta toistuvalle rahoitukselle, ei luotollinen yritystili välttämättä ole myöskään hyvä ratkaisu. Ennen luotollisen yritystilin avaamista kannattaa perehtyä sen todelliseen vuosikorkoon.

Luotollisen yritystilin kustannukset

Yrityksen käytössä voi olla luotollinen yritystili, josta se voi nostaa luottorajansa puitteissa rahaa käyttöönsä ilman erillistä nostopyyntöä. Käytetystä luotosta aiheutuu luonnollisesti korko- ja luottokustannuksia yritykselle.

Useissa luotollisissa yritystileissä kustannus muodostuu yrityskohtaisen koron perusteella ja siihen lisätään pankille maksettava niin sanottu limiittiprovisio. Luotollisen yritystilin kustannukset vaihtelevat eri pankkien välillä, joten on mahdoton sanoa kuinka paljon luotollisen yritystilin kustannukset ovat todellisuudessa. Kustannukset saa selville hakiessaan luotollista yritystiliä yrityksen käyttöön.

Millainen yritys voi hakea yrityslainaa ilman vakuutta?

Yrityslainaa ilman vakuuksia voi hakea pienet ja keskisuuret yritykset, joiden toiminta on taloudellisesti kannattavaa, kassavirta tasaista ja yrityksellä on hyvä maksuvalmius sekä moitteeton maksuhistoria. Yrityksen tulisi olla kaupparekisterissä ja sijaita Suomessa. Sen päätösvastuussa olevien henkilöiden luottotiedot tulisi olla kunnossa ja asua myös Suomessa.

Lainapäätökseen vaikuttaa olennaisesti maksuvalmiuden ja muiden positiivisesta taloustilanteesta kertovien tunnuslukujen lisäksi haettavan lainan määrä ja takaisinmaksuaika sekä mihin tarkoitukseen lainaa tarvitaan. Menestyvä yritys voi tarvita ylimääräistä rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen tai kasvamiseen. Taloudellisesti kannattamattoman yrityksen ei kannata yrittää elvyttää liiketoimintaa yrityslainalla.

Vakuudeton yrityslaina kannattaa mitoittaa niin, että yritys suoriutuu kevyesti lainantakaisinmaksusta eikä laina koettele yrityksen taloudellista tilannetta.

Mihin tarkoitukseen yrityslainaa voi hakea?

Yrityslainaa haetaan useimmiten äkilliseen rahoituksen tarpeeseen, kuten esimerkiksi koneen tai laitteen rikkoutuminen. Yritys voi tarvita uutta liiketilaa, palkata lisää henkilökuntaa, tarvita vakuudetonta lainaa käsirahan osuudeksi hakiessaan vakuudellista lainaa tai vaikkapa tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen.

Rahoitustarpeita voi olla useita erilaisia, joten yrityslainan tarpeelle ei ole olemassa yhtä, ainutta ja oikeaa käyttötarkoitusta. Vakuudeton yrityslaina soveltuu parhaiten tilanteisiin, jolloin lisärahoitusta tarvitaan nopealla aikataululla.

Voiko tuore yritys saada vakuudetonta yrityslainaa?

Tuoreen yrityksen on täysin mahdollista saada vakuudetonta yrityslainaa. Yrityksen olisi hyvä olla ollut toiminnassa muutaman kuukauden ajan ja sillä tulisi olla jo kassavirtaa.

Lainapäätökseen vaikuttaa uudella yrityksellä sen toimintasektori sekä tulevaisuuden näkymät. Uusi yritys on laatinut toimintasuunnitelman, jonka mukaan aikoo lähteä kehittämään liiketoimintaansa ja sen voi tarvittaessa esittää lainantarjoajalle.

Yhteenveto – Yrityslaina Summarumin kautta

Summarum on suomalainen vertailupalvelu, joka tekee yhteistyötä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Yhteistyökumppanit ovat erittäin luotettavia ja asiointi heidän kanssaan on turvallista.

Yrityksen edustajan tarvitsee ainoastaan täyttää helppo ja nopea lainahakemus, jonka jälkeen yritys saa lainapäätöksen sähköpostiinsa. Yrityslaina hyväksytään yrityksen verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat heti yrityksen tilille.

Ellei yrityslainatarjous vastaa yrityksen odotuksia, hakemus peruuntuu automaattisesti ja täysin kuluttomasti. Lainahakemuksen tekeminen ei sido yritystä mihinkään. Palvelumme käyttö on siis luotettavaa, helppoa ja maksutonta.

Koostimme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin vakuudettoman yrityslainan hakemisesta.

Millainen yritys voi hakea yrityslainaa ilman vakuutta?

Yrityslainaa ilman vakuutta voi hakea kaupparekisteristä löytyvä yritys, joka toimii Suomessa ja joka on luottokelpoinen.

Kuinka paljon yrityslainaa voi hakea?

Lainaa yritykselle voi hakea 200 eurosta 100 000 euroon, takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen.

Miten yrityslainan lainakustannukset muodostuvat?

Lainakustannukset muodostuvat yrityskohtaisesti. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttaa yrityksen luottokelpoisuus, tarvittavan lainan määrä ja takaisinmaksuaika.

Miten pian yritys saa yrityslainan tililleen?

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat heti yrityksen tilille. Rahat näkyvät yrityksen tilillä heti tai viimeistään parin päivän kuluttua.

Yrityksemme haluaa peruuttaa lainahakemuksen, mitä meidän tarvitsee tehdä?
Yrityksen ei tarvitse tehdä mitään. Yrityslainahakemus peruuntuu automaattisesti ja kuluttomasti.