Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Pitkäaikainen laina

Kilpailuta ja hae pitkäaikainen laina netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Kilpailuta ja hae pitkäaikainen laina netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Pitkäaikainen laina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pitkäaikaisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa pitkällä maksuajalla – jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa pitkällä maksuajalla luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea pitkäaikaista lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pitkäaikaisen lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pitkäaikaista lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile pitkäaikainen laina helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle pitkäaikaisen lainan.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pitkäaikaista lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pitkäaikainen laina.

Kilpailuta pikalainat pitkällä maksuajalla netissä rahaa ja aikaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pitkäaikaista lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen pitkäaikainen laina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pitkäaikaisen lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailussa sinun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti näin:

 • pitkäaikaisen lainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pitkäaikaisten lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton pitkäaikainen laina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen pitkäaikaisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tämä on hyväksytty, pitkäaikainen laina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina pitkällä maksuajalla

Summarumin kautta löydät sinulle edullisinta lainaa pitkällä maksuajalla. Lainan voi usein myös halutessaan maksaa nopeammin pois. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainaa pitkällä maksuajalla – kannattavaa vai ei?

Oletko miettinyt lainan hakemista ja toiveenasi on löytää laina pitkällä maksuajalla ja hyvillä ehdoilla? Ensinnäkin on hyvä, että olet päätynyt sivustollemme, sillä palvelumme kautta voit kilpailuttaa kymmeniä lainatarjouksia nopeasti ja luotettavasti.

Löydät  avullamme parhaat neuvot sille, miten löytää laina pitkällä maksuajalla ja hyvillä ehdoilla. Lue neuvomme tarkasti ennen hakemista.

Pitkäaikaista lainaa hakiessasi usein päällimmäisenä mielessä ovat lainan määrä ja korko. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat seikat, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Tärkeä osa-alue on myös laina-aika ja sen vaikutus lainan kustannuksiin ja lyhennyksen määrään. Ajan merkitys on raha-asioissa aina suuri, ja myös lainoissa se vaikuttaa moneen.

Tiesitkö?

Laina-ajan merkitys kokonaisuuteen on heti lainan määrän jälkeen suurin vaikuttava tekijä. Laina-ajat vaikuttavat jopa korkoa ja muita kuluja oleellisemmin siihen, kuinka paljon maksat lainastasi. Edullisinta lainaa hakiessasi onkin tärkeää, että otat takaisinmaksuajan realistisesti huomioon.

Laina-ajan pituus on myös niitä harvoja asioita, joihin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa myös lainan ottamisen jälkeen. Tämän saat tehtyä ylimääräisillä lyhennyksillä tai lyhentämällä lainaa pitkällä maksuajalla sovittua suuremmissa erissä. Tämä antaa lainoihin merkittävästi joustovaraa ja mahdollisuuksia hallita kuluja siten, että turvaat samalla omaa maksukykyäsi.

Hae lainaa pitkällä maksuajalla netistä näin

Summarum lainavertailu on kehitetty kannaltasi mahdollisimman yksinkertaiseksi. Toimi seuraavasti ja saat lainaa pitkällä maksuajalla helposti:

 1. Täytä hakemus. Ilmoita siinä haluamasi lainasumma, toivomasi laina-aika ja omat yhteys- ja tulotiedot.
 2. Lähetä hakemus meille.
 3. Välitämme hakemuksesi heti eteenpäin ja saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi.
 4. Vertaile saadut tarjoukset.
 5. Valitse sopivin pitkäaikainen laina ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Muista, että sinun ei tarvitse valita tarjouksista yhtään. Tarjousten hakeminen ja vertailu eivät siis vielä sido sinua mihinkään.

Kenelle myönnetään lainaa pitkällä maksuajalla?

Kun haet netistä lainaa pitkällä maksuajalla Summarumin kautta, on sinun täytettävä muutamia ehtoja. Näitä ovat seuraavat:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Maksuhistoriasi on moitteeton.
 • Asut vakituisesti Suomessa.

Osa yhteistyökumppaneistamme myöntää pitkäaikaista lainaa netistä vain yli 20-vuotiaille, mutta tämä ei ole este hakemuksen täyttämiselle 18-vuotiaana. Saat tarjouksia siis kilpailutuksemme jälkeen ainoastaan niiltä rahoitusyhtiöiltä, jotka myöntävät pitkäaikaisia lainoja myös alle 20-vuotiaille.

Hae lainaa pitkällä maksuajalla näistä syistä

Lainojen maksuajat riippuvat monista tekijöistä. Useimmiten raamit, joiden mukaan laina-aikaa voi säätää, tulevat lainaa myöntävältä yritykseltä. Se sanelee minimi- ja maksimirajat tietyn kokoisen lainan maksuaikoihin.

Hyvä tietää

Nyrkkisääntönä korot ja kulut kerryttävät lainaa myöntävälle yritykselle enemmän tuottoja pidemmällä laina-ajalla, eli mitä pidempi laina-aika on, sitä kalliimmaksi lainan ottaminen hakijalle tulee.

Lyhyempi laina on lähes aina kokonaiskustannuksiltaan edullisempi, joten mahdollisimman edullista lainaa hakevan kannattaa valita mahdollisimman lyhyt laina-aika.

Pitkän laina-ajan etu on kuitenkin se, että lyhennys on kokonaisuudessaan pienempi. Tällöin sinun on lainanottajana helpompi varmistaa, että lainan lyhennys luonnistuu myös tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Näin laina ei silloin rasita arkea liikaa. Jos siis olet huolissasi lainan takaisinmaksusta suoriutumisesta, kannattaa ehdottomasti harkita pidempää laina-aikaa.

Lainaa voi lähes aina lyhentää enemmän kuin on lyhennykseksi sovittu, eli hyvinä aikoina sinun kannattaa maksaa lainaa suunniteltua enemmän pois. Silloin laina-aika lyhenee ja säästät lainan kokonaiskustannuksissa.

Tällä tavoin ylimääräisiä lyhennyksiä tehdessä lainan pääoma lyhenee suunniteltua nopeammin, jolloin tulevaisuudessa maksetaan vähemmän korkoa ja pitkästä laina-ajasta tulevat lisäkustannukset pienenevät. Laina-aikaan ja sen kustannuksiin voi siis vaikuttaa myös lainan ottamisen jälkeen.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Pitkän maksuajan riskit

Pitkä maksuaika ei ole kuitenkaan pelkästään hyvä ratkaisu, vaan pidempiin maksuaikoihin liittyy riskejä, joista sinunkin kannattaa olla tietoinen. Ensimmäinen ja selkein riski on se, että pitkällä lyhennysjaksolla kustannukset kasvavat lähes varmasti suuremmiksi kuin lyhyellä laina-ajalla.

Pitkällä maksuajalla laina lyhenee hitaammin, ja etenkin alkuvaiheessa maksusuunnitelmaa suuri osa lyhennyksestä on korkoa ja kuluja. Pääoman vähentyessä hitaasti korot pysyvät suurena osana lyhennystä. Pitkän laina-ajan aikana kuluja ja korkoja maksetaan kokonaisuuden kannalta merkittävä summa.

Huom!

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, emmekä tiedä mikä on elämäntilanteemme kymmenen tai viidenkään vuoden päästä. Tästä syystä rahasumma, jonka pystymme nyt suhteellisen helposti käyttämään lainan lyhennyksiin, voi muodostua haasteeksi tulevaisuudessa elämäntilanteen muutoksen takia.

Esimerkiksi työpaikka voi vaihtua tai vastaan voi tulla työttömyysjaksoja, jolloin kaikki pienetkin ylimääräiset kulut voivat olla isoja ongelmia. Jos tällaisessa vaiheessa lainaa on vielä paljon jäljellä, sen kanssa voi olla pahasti jumissa.

Elämänmuutoksiin on vaikea varautua, mutta lainanlyhennys kannattaa mitoittaa niin, että samanaikaisesti pystyy laittamaan edes vähän rahaa säästöön. Säästöt auttavat turvaamaan haastavampia taloudellisia jaksoja elämän eri vaiheissa.

Esimerkkejä pitkäaikaisista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä lainoista pitkällä maksuajalla sekä niiden kustannuksista.

Pikavippi pitkällä maksuajalla – onko se mahdollista?

Lainan myöntäjän kannalta pitkä maksuaika on lähes aina kokonaisuudessaan parempi, kun korkojen ja kulujen myötä tulee lainalle korkeampi tuotto, ja pitkän lainan riski on pienemmän lyhennyksen ansiosta matalampi. Tästä syystä viime vuosina pankit ja muut lainanmyöntäjät ovat alkaneet myöntämään entistä enemmän myös pidempiä lainoja.

Myös pikavipit, eli pienet, vakuudettomat kulutusluotot, ovat muuttuneet siten, että maksuajat niissä ovat pidentyneet.

Pikavippi pitkällä maksuajalla useimmiten alle tuhannen euron laina, jonka saat tilille helposti ja nopeasti. Tällaisen lainan osalta kahden vuoden laina-aika on jo melko pitkä ajanjakso.

Pikavippien korot ovat perinteisesti melko korkeita, joten pidempien maksuaikojen todelliset vuosikorot nousisivat melkoisen korkeaksi. Tästäkin syystä lainoittajat suosivat suurempia lainoja, joissa on hieman matalammat korot ja pidemmät maksuajat.

Netistä löytyy paljon eri toimijoita, joilla on sopivia pitkällä laina-ajalla varustettuja, vakuudettomia lainoja tarjolla. Lainojen määrät, korot ja maksuajat vaihtelevat kuitenkin paljon eri toimijoiden välillä, ja edullisimman lainan löytäminen voi olla työlästä ja vaikeaa.

Hyvällä vertailulla ja kärsivällisellä toiminnalla on kuitenkin mahdollista löytää itselleen edullinen pitkäaikainen laina.

Edullinen pitkäaikainen laina ja matala korko

Edullisin laina on laina, jossa on matala korko ja lyhyt maksuaika. Joissakin tilanteissa sinun on kuitenkin järkevää tai jopa pakollista ottaa pidempi maksuaika, jolloin korolla on suurempi vaikutus kustannukseen.

Mitä matalampi korko, sen edullisempi pikalaina pitkällä maksuajalla on. On kuitenkin tärkeää huomata, että koron lisäksi lainoissa saattaa olla monenlaisia muitakin kuluja.

Tämän takia kannattaa seurata todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset yhteenlaskettuna. Tällä tunnusluvulla lainojen kustannuksia on helppo vertailla keskenään.

Pitkillä laina-ajoilla kannattaa myös vertailla lainan kokonaiskustannuksia, johon lasketaan koko laina-ajan kustannukset yhteen. Tämän avulla on helppo hahmottaa pienenkin korkoeron vaikutus pitkällä aikavälillä koko lainan kustannuksiin.

Vertailu eri toimijoiden ja lainojen välillä on usein hankalaa, sillä eri toimijat esittävät tiedot aivan eri muodoissa ja tavoilla. Sen takia sinun kannattaakin käyttää avuksi Summarumia.

Tuomme sinulle useita eri lainatarjouksia vertailtavaksi yhdellä hakemuksella, ja esittelemme lainan tärkeimmät tiedot samassa muodossa helppoa vertailua varten.

Palvelumme avulla pitkäaikaisten lainojen vertailu keskenään on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin tekemällä kymmenen eri lainatarjousta eri paikkoihin. Lainojen vertailu voi säästää sinulta merkittäviä summia rahaa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Esimerkki 1 – Eri lainasummia pitkillä maksuajoilla

Laina-ajan ja koron vaikutusten havainnollistamiseksi lasketaan tähän auki muutama erilainen lainavaihtoehto, ja katsotaan millaiset vaikutukset lainan kokonaiskustannuksiin ja lainan lyhennyksen määrään näillä vaihtoehdoilla on.

Vertaillaan ensin 10 000 euron lainaa kolmella eri maksuajalla. Vaihtoehdot maksuajan pituuteen ovat 5, 8 ja 10 vuotta. Laskemme pitkäaikaisten lainojen kustannukset 5% korolla, 4€ tilinhoitomaksulla ja 300€ avausmaksulla.

5 vuoden lainassa kuukausilyhennys on muhkeat 198,37€ kuukaudessa. Lainan todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 7,30%, ja kokonaiskustannukset lainalle ovat 11902,46€. Korkoja ja kuluja tulee siis 1902,46€.

8 vuoden lainassa kuukausilyhennys laskee 134,40 euroon kuukaudessa, eli joka kuukausi jää yli 60 euroa enemmän muuhun käyttöön. Todellinen vuosikorko putoaa 6,81 prosenttiin, mutta kokonaiskustannukset nousevat 12902,13 euroon. Vaikka vuotuinen kustannus laskeekin, kokonaisuudessaan maksetaan noin tuhat euroa enemmän, eli korkoja ja kuluja on summassa 2902,13€.

10 vuoden lainassa kuukausilyhennys on vain 113,25€ kuukaudessa, eli säästöä tulee parikymppiä kuukaudessa lisää. Todellinen vuosikorko on 6,63% ja lainan kokonaiskustannus 13 589,70€. Korkoja ja kuluja jää maksettavaksi 3589,70€.

Kuten näistä esimerkeistä näemme, laina-ajan pituus vaikuttaa kuluihin, mutta myös lainan lyhennykseen.

Esimerkki 2 – Kulutusluotto pitkällä maksuajalla

Lainasumma  Nimelliskorko Laina-aika  Kk-lyhennys 
2000€ 4,5% 4 vuotta 45€ / kk
3000€ 4,5% 5 vuotta 55€ / kk
4000€ 4,5% 6 vuotta  63€ / kk
5000€ 4,5% 7 vuotta  69€ / kk 

Yllä olevassa taulukossa näet muutamia esimerkkejä siitä, millaiset kuukausierät laina pitkällä maksuajalla voi tarjota.

Lainaa pitkällä maksuajalla autoon

Mikäli auton ollessa uusi tai hitusen keskivertoa kalliimpi on hyvin tyypillistä odottaa lainaa auton hankintaa varten. Autolaina voi olla suuruudeltaan muutamista sadoista euroista jopa 60 000€ euroon saakka.

Auton ostaminen on nykyään mahdollista myös kokonaan lainalla ilman käsirahaa. Tällöin pankilla tai rahoitusyhtiöllä on kuitenkin oltava todella varma käsitys asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Pankit suhtautuvat aina todella harkitsevasti, mikäli asiakas on hakemassa lainaa pitkällä laina-ajalla.

Pitkälle autolainalle tehdään usein lainasuunnitelma, jonka mukaan sitä lyhennetään kuukausittain aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla. Yleisesti laina-aika on ollut 1-15 vuotta.

Kymmenet rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa pitkällä maksuajalla

Mitä useammalta rahoitusyhtiöltä haet lainaa, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla, joista valita itsellesi sopivin laina.

Sivustomme kautta voit kilpailuttaa useita kymmeniä lainatarjouksia yhdellä hakemuksella ja saat edullisempaa lainaa pitkällä maksuajalla.

Lainamarkkinoilla on nykyään kymmeniä toimijoita, jotka kilpailevat kuumeisesti asiakkaista. Lainatarjouksia on pilvin pimein ja jokainen kuulostaa toistaan paremmalta vaihtoehdolta. Lainanhakijana kannaltasi rahoitusyhtiön suuri määrä muodostaa jo haasteen vaihtoehtojen runsauden takia.

Lainatarjouksia saadessasi sinun on sitten helppo vertailla niitä ja löytää sopivin vaihtoehto itsellesi. Kun tavoitteenasi on löytää pitkällä maksuajalla, sinun tulee siis kiinnittää huomiota lainan maksuaikaan, kun vertailet eri tarjouksia.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Yksi suurempi edullinen laina pitkällä maksuajalla

Sinulla on ehkä päässyt kertymään useampia pienempiä luottoja. Tämäntyyppisessä tilanteessa sinulla on useita pienempiä tai suurempia kuukausieriä maksettavanasi, joista yhteensä kertyy suuri summa.

Pahimmillaan olet joutunut tilanteeseen, jossa kuukausittaiset lainanhoitomenosi ovat niin suuret, että et selviä niistä enää. Neuvojemme avulla kuitenkin tilanteeseesi voi löytyä ratkaisu.

Yhdistelylainat ovat pitkälle maksuajalle ja pienelle kuukausierälle räätälöityjä lainoja. Yhdistelylainen ajatuksena on maksaa kaikki pienemmät kulutusluotot ja osamaksut pois ja tämän jälkeen voit lyhentää vain yhtä lainaa. Yhdistelylainoissa on pitkä maksuaika, joka mahdollistaa pienen kuukausierän.

Yhdistelylaina kannattaa ottaa niin suurena, että saat maksettua sillä kaikki muut lainasi pois. Jotkut rahoitusyhtiöt tarjoavat nimenomaan yhdistelylainoja, joissa rahoitusyhtiö maksaa suoraan luottosi pois.

Voit kuitenkin hoitaa myös itse koko prosessin. Se onnistuu siten, että haet tarpeeksi suuren lainan, jossa on maksuaika riittävän pitkä. Kuukausierän tulisi myös olla sen suuruinen, että voit velanhoitokulujen jälkeen varata rahaa myös elämiseen.


Hae kilpailuttamalla pitkäaikainen laina

Pitkäaikaisia lainoja kilpailuttamalla saat tarjouksia kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Puhutaan siis jopa kymmenistä lainatarjouksista, joita voit saada vain yhdellä hakemuksella.

Tarjouksia vertailemalla näet nopeasti sen mikä olisi sinulle paras laina pitkällä maksuajalla.

Hakemuksen täyttämiseen ei mene kauan, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti ja rehellisesti. Hakemuksen jättämisen jälkeen saat tarjouksia, joita pääset vertailemaan.

Hae edullinen laina pitkällä maksuajalla

Pitkä laina-aika tarkoittaa samalla pienempää kuukausierää, kuin lyhyen maksuajan lainoissa. Pitkissä lainoissa on se haittapuoli, että korkokustannukset nousevat samaan aikaan laina-ajan mukaan. Mikäli lainantarpeesi on akuutti ja taloudellinen tilanteesi mahdollistaa nopean takaisinmaksun, niin kannattaa laina ottaa tällöin lyhyellä maksuajalla ja suuremmalla kuukausilyhennyksellä.

Kilpailuttamalla lainoja palvelumme kautta saat tarjouksia rahoitusyhtiöiltä ja pääset tarkastelemaan, mikä on edullinen laina pitkällä maksuajalla. Toisinaan hakijat pelkäävät, että lainoissa, joissa on pitkä maksua-aika ja pienet kuukausilyhennykset, nousevat kulut kohtuuttoman suuriksi.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että voit maksaa lainaa aina enemmän takaisin, kuin minimikuukausierä edellyttävät.

Suuremmat lyhennykset pienentävät lainasi kokonaiskuluja pitkällä tähtäimellä. Ollessasi epävarma tulevaisuuden maksukyvystäsi, on varminta on ottaa laina pitkällä maksuajalla, koska halutessasi voit lyhentää lainaa nopeammin pois.

Pitkäaikainen laina ja todellinen vuosikorko

Lainaa harkittaessa on hyvä olla tarkkana lainan todellisen vuosikoron suhteen. Todelliseen vuosikorkoon kuuluvat kaikki lainasi kustannukset, joita siitä kertyy. Tämä tarkoittaa esimerkiksi

 • lainan avaamiseen liittyviä kuluja
 • tilinhoitomaksuja
 • lisäpalveluiden hintoja
 • kuukausittaisia tilinhoitomaksuja.

Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä suuremmat ovat myös todelliset pitkäaikaisen lainan kustannukset.

Tärkeää on myös selvittää mistä todellinen vuosikorko lainassasi muodostuu. Usein suurimmat kustannukset lainasta muodostuvat lainan ottamisen yhteydessä, eli avausmaksusta ja muista kuluista. Nämä lasketaan osaksi myös todellista vuosikorkoa, vaikka lopullinen kuukausierä olisikin pienempi. Kannattaa siis katsoa, mistä todellinen vuosikorko muodostuu lainatarjouksessa.

Jos pitkä laina-aika on kriteereistä tärkein, haluat ehkä harkita joustoluoton ottamista. Joustoluotoissa voit säätää lainan takaisinmaksuaikaa ja nostoja, eli lainan kokonaismäärää. Joustoluotossa lainaa vapautuu maksettavaksi sitä mukaan, kun sitä lyhennät.

Muista nämä hakiessasi lainaa pitkällä maksuajalla

Kun aloitat lainan hakemisen tai edes harkitset lainaa, selvitä tarkasti paljon rahaa tarvitset. Lainaa ei ole missään tapauksessa tarkoituksenmukaista ottaa liikaa, koska raha ei ole ikinä ilmaista. Toisaalta lainaa ei kannata ottaa myöskään liian vähän. Mieti siis realistinen lainasumma etukäteen tarkasti. Edullinen kulutusluotto voi olla tarjolla suurillakin summilla, mutta liioitella ei kannata.

Summarumilta saamasi lainatarjoukset eivät sido sinua mihinkään. Saat useita tarjouksia, mutta mikäli et halua ottaa yhtään niistä vastaan, voit vain antaa niiden olla. Tarjoukset vanhenevat itsestään, eikä vaadi sinulta erillisiä toimenpiteitä.

Kun olet valinnut lainan, joka vaikuttaa parhaimmalta vaihtoehdolta, hienoa. Muista kuitenkin ennen sopimuksen lopullista allekirjoittamista lukea vielä lainasopimus läpi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Hae edullinen laina pitkällä maksuajalla

Sinun kannattaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla jo tänään. Pitkäaikaisen lainan hakeminen on täysin riskitöntä, eikä sido sinua mihinkään. Lainaa pitkällä maksuajalla voit hakea mihin vuorokauden aikaan tahansa minä tahansa viikonpäivänä. Laina maksetaan tilillesi rahoitusyhtiön asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Usein tekoäly käsittelee lainahakemuksesi ja antaa alustavan lainatarjouksen. Saat siis hakemukseesi tarjouksia lähes välittömästi hakemuksen jättämisen jälkeen. Tarjouksia voit saada siis rahoitusyhtiöiden aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Lainan kilpailuttamispalvelussa on yli kolmekymmentä lainantarjoajaa. Jättämällä hakemuksen tänään saat tietää millaisia pitkäaikaisia lainoja sinulle olisi tarjolla. Ottamalla lainan pitkällä maksuajalla ovat kuukausittaiset lainanhoitokulusi kohtuulliset ja näin ollen rahaa jää myös muuhun elämään.

Kilpailuta laina pitkällä maksuajalla nyt!

Pitkäaikainen laina – Usein kysyttyä

Miksi kannattaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla?
Pitkä laina-aika tarkoittaa myös pienempää kuukausittaista takaisinmaksuerää. Pitkä laina-aika antaa lainoihin joustovaraa ja mahdollisuuksia hallita kuluja turvaamalla samalla omaa maksukykyä. Lainaa voi myös useimmiten halutessaan lyhentää suurempia eriä, mitä alun perin on sovittu.
Kuinka pitkällä maksuajalla lainaa voi saada?

Luoton takaisinmaksu aika riippuu siitä laina-ajasta, jonka ilmoitit haettavaksi hakemuksessasi, lainan tyypistä sekä lainasummasta. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että suuriin lainoihin on usein tarjolla pidempi laina-aika kuin pienempiin.

Palvelumme kautta haettavissa suurissa lainasummissa maksuaikaa on tarjolla jopa 15 vuoteen saakka. Kulutusluotoissa laina-aika on tyypillisesti 1-15 vuotta. Asuntolainoissa tyypillinen laina-aika on ollut 20-25 vuotta.

Mitä riskejä pitkään maksuaikaan liittyy?
Pitkässä lainassa selviä riskejä ja haittoja ovat suuremmat kokonaiskustannukset sekä tulevaisuudessa sattuvat elämänmuutokset. Äkillinen työttömyys tai sairastuminen voivat koitua lainan takaisinmaksun ongelmaksi useamman vuoden päästä nostohetkestä.
Millainen laina pitkällä maksuajalla minun on mahdollista saada?

Teemme yhteistyötä kymmenien eri rahoituslaitoksien kanssa. Voit saada lainaa aina 60 000 euroon asti, jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainan voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen.

Sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin täyttää yksi hakemus ja valita sen perusteella paras lainatarjous. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luetettavia luottolaitoksia, jotka on valittu tarkoin. Tarjouksen yhteydessä saat nopeasti nähtäväksesi lainan todellisen vuosikoron ja kustannukset. Toimimme reilusti ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme.

Millainen korko lainassa on?

Osana lainojen kilpailututusta etsimme sinulle parhaimman mahdollisen koron. Sinun kannattaa huomioida, että pidempi laina-aika on, sitä korkeammaksi nousevat korkokustannukset. Voit kuitenkin lyhentää lainaa nopeammin halutessasi pois ja näin säästää kustannuksista.

Palvelumme kautta saat sinulle personoituja lainatarjouksia, joiden korko vaihtelee 4 prosentin ja 20 prosentin välillä. Me hoidamme lainojen korkotason kilpailutuksen puolestasi.

Voinko saada lainaa pitkällä maksuajalla edullisemmin kuin omasta pankistani?

Aikaisemmin lainat yleensä haettiin aina kotipankista. Nykyään tilanne on muuttunut, koska kaikki pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista. Vaihtoehtoja on siis nykyään tarjolla reilusti enemmän kuin menneinä aikoina.

Oman pankkisi kanssa kilpailevat luottolaitokset usein myöntävät lainoja, jotka ovat edullisia saadakseen sinut asiakkaaksi. Lainatarjous kannattaa hakea palvelumme kautta. Olemme objektiivinen lainojen vertailija ja voit itse katsoa, että mikä saaduista tarjouksista on paras.

Me kilpailutamme lainat puolestasi ja sinun ei tarvitse siis laittaa jokaiseen rahoituslaitokseen omaa hakemusta. Emme kuitenkaan tee päätöstä puolestasi, vaan sinä yksin päätät mihin tarjoukseen tartut. Sinun ei tarvitse ottaa mitään tarjouksista vastaan, jos et halua.

Miten lainasopimus allekirjoitetaan?

Jätettyäsi hakemuksen palveluumme. Niin järjestelmä alkaa samalla sekunnilla hakemaan lainatarjouksia syötettyjen tietojen perusteella. Pankit ja rahoituslaitokset antavat sinulle seuraavaksi henkilökohtaisia lainatarjouksia. Me esitämme lainatarjoukset sinulle palvelussamme helposti luettavassa muodossa, jolloin näet kaiken oleellisen tiedon lainaasi liittyen. Tämän jälkeen sinulta mahdollisesti pyydetään dokumentteja tulotiedoistasi toimitettavaksi luotonantajalla.

Sen jälkeen, kun olet valinnut haluamasi lainatarjouksen, niin sinut siirretään yhteistyökumppanimme palveluun, jossa sinulle esitetään luettavaksi kaikki lainaasi liittyvät dokumentit. Sinulla on mahdollisuus tutustua niihin rauhassa ja kun olet lukenut ne huolella, jos kaikki vaikuttaa hyvältä, niin enää jäljellä on lainasopimuksen allekirjoittaminen.

Voit hoitaa allekirjoituksen kätevästi suomalaisten verkkopankkien tunnuksilla. Monessa paikassa on tarjolla myös mobiilivarmenne, eli jos puhelimessasi on sellainen, niin voit toki tunnistautua ja allekirjoittaa dokumentit myös sillä.