Pitkäaikainen laina

Tarvitsetko lainaa pitkällä maksuajalla? Kilpailuta pitkäaikainen laina Summarumin kautta, niin säästät lainakuluissa selvää rahaa. Kerromme tässä artikkelissa, mitä hyvää tai huonoa pitkä maksuaika voi sisältää.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Hae lainaa pitkällä maksuajalla jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea lainaa pitkällä maksuajalla helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pitkäaikaisen lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa pitkällä maksuajalla 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.


   Löydä edullisin laina pitkällä maksuajalla

   Summarumin kautta löydät sinulle edullisinta lainaa pitkällä maksuajalla. Lainan voi usein myös halutessaan maksaa nopeammin pois. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Löydä edullista lainaa pitkällä maksuajalla netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pitkällä maksuajalla pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Kilpailuta ja vertaile lainat pitkällä maksuajalla helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa pitkällä maksuajalla.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa pitkällä maksuajalla. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina pitkällä maksuajalla.

   Kilpailuttamalla lainat pitkällä maksuajalla netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa pitkällä maksuajalla erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Vakuudeton laina pitkällä maksuajalla heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan pitkällä maksuajalla, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Löydä edullinen laina pitkällä maksuajalla netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Lainaa pitkällä maksuajalla – kannattavaa vai ei?

   Oletko miettinyt lainan hakemista ja toiveenasi on löytää laina pitkällä maksuajalla ja hyvillä ehdoilla? Ensinnäkin on hyvä, että olet päätynyt sivustollemme, sillä palvelumme kautta voit kilpailuttaa kymmeniä lainatarjouksia. Löydät kirjoituksestamme parhaat neuvot sille, miten löydät lainan pitkällä maksuajalla ja hyvillä ehdoilla. Lue neuvomme tarkasti ennen hakemista.

   Lainaa hakiessa usein päällimmäisenä mielessä ovat lainan määrä ja korko. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat tärkeät asiat lainaa valitessa ja vertaillessa. Yksi tärkeä lainan osa-alue on laina-aika ja sen vaikutus lainan kustannuksiin ja lyhennyksen määrään. Ajan merkitys on raha-asioissa aina suuri, ja myös lainoissa se vaikuttaa moniin asioihin.

   Voisikin jopa sanoa, että laina-ajan merkitys lainan kokonaisuuteen on heti lainan määrän jälkeen suurin vaikuttava tekijä. Laina-ajat vaikuttavat jopa korkoa ja muita kuluja oleellisemmin siihen, kuinka paljon lainan ottaja lainasta maksaa. Edullisinta lainaa hakiessa täytyykin ottaa vahvasti laina-ajan merkitys huomioon.

   Laina-ajan pituus on myös niitä harvoja asioita, joihin lainan ottaja voi vaikuttaa myös lainan ottamisen jälkeen tekemällä ylimääräisiä lyhennyksiä tai lyhentämällä lainaa sovittua suuremmissa erissä. Tämä antaa lainoihin merkittävästi joustovaraa ja mahdollisuuksia hallita kuluja turvaamalla samalla omaa maksukykyään.

   Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin laina-ajan merkityksestä lainaan ja sen kustannuksiin, ja kerrotaan miten oman lainan pituus kannattaa optimoida itselle parhaimmalle pituudelle. Tämän artikkelin avulla voit säästää rahaa ja varmistaa, ettei lainan hoitamisesta tule ongelmaa sinun taloutesi kohdalle.

   Hae lainaa pitkällä maksuajalla näistä syistä

   Lainojen maksuajat riippuvat monista tekijöistä. Useimmiten raamit, joiden mukaan hakija voi laina-aikaa säätää, tulevat lainaa myöntävältä yritykseltä, joka sanelee minimi- ja maksimirajat tietyn kokoisen lainan maksuaikoihin.

   Nyrkkisääntönä korot ja kulut kerryttävät lainaa myöntävälle yritykselle enemmän tuottoja pidemmällä laina-ajalla, eli mitä pidempi laina-aika on, sitä kalliimmaksi lainan ottaminen hakijalle tulee. Lyhyempi laina on lähes aina kokonaiskustannuksiltaan edullisempi, joten mahdollisimman edullista lainaa hakevan kannattaa valita mahdollisimman lyhyt laina-aika.

   Pitkän laina-ajan etu on kuitenkin se, että lyhennys on kokonaisuudessaan pienempi. Tällöin lainan ottajan on helpompi varmistaa, että lainan lyhennys luonnistuu myös tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Näin laina ei silloin rasita arkea liikaa. Jos siis lainan hakija on huolissaan lainan takaisinmaksusta suoriutumisesta, kannattaa harkita pidempää laina-aikaa.

   Lainaa voi lähes aina lyhentää enemmän kuin on lyhennykseksi sovittu, eli lainan hakija voi hyvinä aikoina maksaa lainaa suunniteltua enemmän pois, jolloin laina-aika lyhenee ja säästää lainan kokonaiskustannuksissa.

   Tällä tavoin ylimääräisiä lyhennyksiä tehdessä lainan pääoma lyhenee suunniteltua nopeammin, jolloin tulevaisuudessa maksetaan vähemmän korkoa ja pitkästä laina-ajasta tulevat lisäkustannukset pienenevät. Laina-aikaan ja sen kustannuksiin voi siis vaikuttaa myös lainan ottamisen jälkeen.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Pitkän maksuajan riskit

   Pitkä maksuaika ei ole kuitenkaan pelkästään hyvä ratkaisu, vaan pidempiin maksuaikoihin liittyy riskejä, joista hakijan kannattaa olla hyvin tietoinen. Ensimmäinen ja selkein riski on se, että pitkällä lyhennysjaksolla kustannukset kasvavat lähes varmasti suuremmiksi kuin lyhyellä laina-ajalla.

   Pitkällä maksuajalla laina lyhenee hitaammin, ja etenkin alkuvaiheessa maksusuunnitelmaa suuri osa lyhennyksestä on korkoa ja kuluja. Pääoman vähentyessä hitaasti, korot pysyvät suurena osana lyhennystä. Pitkän laina-ajan aikana maksetaan kuluja ja korkoja kokonaisuuden kannalta merkittävä summa.

   Toinen riski on se, että tulevaisuutta on vaikea ennustaa, emmekä tiedä mikä on elämäntilanteemme kymmenen tai viidenkään vuoden päästä. Tästä syystä rahasumma, jonka pystymme nyt suhteellisen helposti käyttämään lainan lyhennyksiin, voi muodostua haasteeksi tulevaisuudessa elämäntilanteen muutoksen takia.

   Esimerkiksi työpaikka voi vaihtua tai vastaan voi tulla työttömyysjaksoja, jolloin kaikki pienetkin ylimääräiset kulut voivat olla isoja ongelmia. Jos tällaisessa vaiheessa lainaa on vielä paljon jäljellä, sen kanssa voi olla pahasti jumissa.

   Elämänmuutoksiin on vaikea varautua, mutta lainanlyhennys kannattaa mitoittaa niin, että samanaikaisesti pystyy laittamaan edes vähän rahaa säästöön. Säästöt auttavat turvaamaan haastavampia taloudellisia jaksoja elämän eri vaiheissa.

   Pikavippi pitkällä maksuajalla – onko se mahdollista?

   Kuten ylempänäkin mainittiin, lainan myöntäjän kannalta pitkä maksuaika on lähes aina kokonaisuudessaan parempi, kun korkojen ja kulujen myötä tulee lainalle korkeampi tuotto, ja pitkän lainan riski on pienemmän lyhennyksen ansiosta matalampi. Tästä syystä viime vuosina pankit ja muut lainanmyöntäjät ovat alkaneet myöntämään entistä enemmän myös pidempiä lainoja.

   Myös pikavippien, eli pienten, vakuudettomien kulutusluottojen, maksuajat ovat pidentyneet. Tämä siitä huolimatta, että useimmat toimijat tarjoavat niihin yhäkin maksimissaan vuoden tai parin maksuaikoja.

   Pikavippi on useimmiten alle tuhannen euron laina, jonka saa tilille helposti ja nopeasti, joten tällaisen lainan osalta kahden vuoden laina-aika on jo melko pitkä aika.

   Pikavippien korot ovat perinteisesti melko korkeita, joten pidempien maksuaikojen todelliset vuosikorot nousisivat melkoisen korkeaksi. Tästäkin syystä lainoittajat suosivat suurempia lainoja, joissa on hieman matalammat korot ja pidemmät maksuajat.

   Netistä löytyykin paljon eri toimijoita, joilla on sopivia pitkällä laina-ajalla varustettuja, vakuudettomia lainoja tarjolla. Lainojen määrät, korot ja maksuajat vaihtelevat kuitenkin paljon eri toimijoiden välillä, ja edullisimman lainan löytäminen voi olla työlästä ja vaikeaa.

   Hyvällä vertailulla ja kärsivällisellä toiminnalla on kuitenkin mahdollista löytää itselleen edullinen, pitkällä maksuajalla varustettu laina.

   Edullinen laina – matala korko ja pitkä maksuaika

   Edullisin laina on laina, jossa on matala korko ja lyhyt maksuaika. Joissakin tilanteissa kuitenkin on järkevää tai jopa pakollista ottaa pidempi maksuaika, jolloin korolla on suurempi vaikutus kustannukseen.

   Mitä matalampi korko, sen edullisempi laina on. On kuitenkin tärkeää huomata, että koron lisäksi lainoissa saattaa olla monenlaisia muitakin kuluja.

   Tämän takia kannattaa seurata todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset yhteenlaskettuna. Tällä tunnusluvulla lainojen kustannuksia on helppo vertailla keskenään.

   Pitkillä laina-ajoilla kannattaa myös vertailla lainan kokonaiskustannuksia, johon lasketaan koko laina-ajan kustannukset yhteen. Tämän avulla on helppo hahmottaa pienenkin korkoeron vaikutus pitkällä aikavälillä koko lainan kustannuksiin.

   Vertailu eri toimijoiden ja lainojen välillä on usein hankalaa, sillä eri toimijat esittävät tiedot aivan eri muodoissa ja tavoilla. Sen takia lainan hakijan kannattaakin käyttää lainavertailupalvelua, kuten esimerkiksi Summarum.fi -lainavertailupalvelua.

   Nämä palvelut tuovat useita eri lainatarjouksia hakijan vertailtavaksi yhdellä hakemuksella, ja ne esittelevät lainan tärkeimmät tiedot samassa muodossa helppoa vertailua varten.

   Summarum.fi -palvelun avulla lainojen vertailu keskenään on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin tekemällä kymmenen eri lainatarjousta eri paikkoihin. Lainoja vertailemalla voit säästää merkittävästi rahaa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Esimerkki 1 – Eri lainasummista pitkillä maksuajoilla

   Laina-ajan ja koron vaikutuksien havainnollistamiseksi lasketaan tähän auki muutama erilainen lainavaihtoehto, ja katsotaan millaiset vaikutukset lainan kokonaiskustannuksiin ja lainan lyhennyksen määrään näillä vaihtoehdoilla on.

   Vertaillaan ensin 10 000 euron lainaa kolmella eri maksuajalla. Vaihtoehdot maksuajan pituuteen ovat 5 vuotta, 8 vuotta ja 10 vuotta. Lasketaan lainojen kustannukset 5% korolla, 4€ tilinhoitomaksulla ja 300€ avausmaksulla.

   5 vuoden lainassa kuukausilyhennys on muhkeat 198,37€ kuukaudessa. Lainan todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 7,30%, ja kokonaiskustannukset lainalle ovat 11902,46€. Korkoja ja kuluja tulee siis 1902,46€.

   8 vuoden lainassa kuukausilyhennys laskee 134,40 euroon kuukaudessa, eli joka kuukausi jää yli 60 euroa enemmän muuhun käyttöön. Todellinen vuosikorko putoaa 6,81 prosenttiin, mutta kokonaiskustannukset nousevat 12902,13 euroon. Vaikka vuotuinen kustannus laskeekin, kokonaisuudessaan maksetaan noin tuhat euroa enemmän, eli korkoja ja kuluja on summassa 2902,13€.

   10 vuoden lainassa kuukausilyhennys on vain 113,25€ kuukaudessa, eli säästöä tulee parikymppiä kuukaudessa lisää. Todellinen vuosikorko on 6,63% ja lainan kokonaiskustannus 13 589,70€. Korkoja ja kuluja jää maksettavaksi 3589,70€.

   Kuten näistä nähdään, laina-ajan pituus vaikuttaa paljon kuluihin, mutta myös lainan lyhennykseen.

   Esimerkki 2 – Kulutusluotto pitkällä maksuajalla

   Lainasumma  Nimelliskorko Laina-aika  Kk-lyhennys 
   2000€ 4,5% 4 vuotta 45€ / kk
   3000€ 4,5% 5 vuotta 55€ / kk
   4000€ 4,5% 6 vuotta  63€ / kk
   5000€ 4,5% 7 vuotta  69€ / kk 

   Lainaa pitkällä maksuajalla autoon

   Mikäli auton ollessa uusi tai hitusen keskivertoa kalliimpi on hyvin tyypillistä oottaa lainaa auton hankintaa varten. Autolaina voi siis olla suuruudeltaan muutamista sadoista euroista jopa 60 000€ euroon saakka.

   Auton ostaminen on nykyään mahdollista myös kokonaan lainalla ilman käsirahaa. Tällöin pankilla tai rahalaitoksella on kuitenkin oltava todella varma käsitys asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Pankit suhtautuvat aina todella harkitsevasti, mikäli asiakas on hakemassa lainaa pitkällä laina-ajalla.

   Pitkälle autolainalle tehdään usein lainasuunnitelma, jonka mukaan sitä lyhennetään kuukausittain aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla. Yleisesti laina-aika on ollut 1-15 vuotta.

   Autolainahakemuksen tekeminen kannattaa aloittaa jo ennen autokaupoille marssimista. Asiakkaan tietojen ollessa selvillä, hän voi tehdä hakemuksen vain muutamassa minuutissa netin kautta.

   Myönteisen lainahakemuksen jälkeen hakija voi nostaa lainan tililleen ja suunnata autokaupoille joko autoliikkeeseen tai ostaa auton yksityiseltä myyjältä. Autolainan nostettuaan ostajalla on mahdollisuus tinkiä auton hinnasta.

   Kymmenet rahoituslaitokset tarjoavat lainaa pitkällä maksuajalla

   Laina-ajan pituuteen vaikuttavat monet asiat, joista kerromme sinulle tarkemmin. Mitä useammalta rahoituslaitokselta haet lainaa, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla, joista valita itsellesi sopivin laina.

   Parasta on, että sivustomme kautta voit kilpailuttaa useita kymmeniä lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Lue neuvomme löytääkseni lainaa pitkällä maksuajalla.

   Lainamarkkinoilla on nykyään kymmeniä toimijoita, jotka kilpailevat kuumeisesti asiakkaista. Lainatarjouksia on pilvin pimein ja jokainen kuulostaa toistaan paraemmalta vaihtoehdolta. Lainanhakijan kannalta rahoituslaitosten suuri määrä muodostavat jo haasteen vaihtoehtojen runsauden takia.

   Voit sivujemme kautta kilpailuttaa kymmeniä lainantarjoajia. Luonnollisesti tästä on sinulle todella paljon hyötyä, voit muutamassa minuutissa hakea yhdellä hakemuksella lainaa kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Sen sijaan, että haet lainaa yksittäin jokaisesta paikasta, näin käyttäen pahimmillaan kymmeniä tunteja lainahakemusten kirjoittamiseen.

   Lainatarjouksia saadessasi sinun on sitten helppo vertailla niitä ja löytää sopivin vaihtoehto itsellesi. Tavoitteenasi on löytää laina mahdollisimman pitkällä maksuajalla, eikö niin. Tässä tapauksessa sinun tulee siis kiinnittää huomiota lainan maksuaikaan, kun vertailet kriteereitä.

   Lähtökohtaisesti on hyvä tiedostaa, että mitä pidempi laina-aika sinulla on ja sitä kautta pienempi kuukausierä, niin sitä suuremmat ovat myös lainasta tulevat todelliset vuosikustannukset, eli todellinen vuosikorko.

   On kuitenkin hyvä muistaa, että voit tarvittaessa maksaa lainasi nopeammin pois. Voit siis huoletta hyväksyä lainaa pitkällä maksuajalla ja sitten kun taloudellinen tilanteesi sallii, niin voit lyhentää sitä kerralla enemmän. Tämä pienentää lainasi kokonaiskuluja pitkällä tähtäimellä.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään

   TÄYTÄ HAKEMUS

   Summarum Logo


   Yksi suurempi edullinen laina pitkällä maksuajalla

   Sinulla on ehkä päässyt kertymään useampia pienempiä luottoja. Tämäntyyppisessä tilanteessa sinulla on useita pienempiä tai suurempia kuukausieriä maksettavanasi, joista yhteensä kertyy suuri summa.

   Pahimmillaan olet joutunut tilanteeseen, jossa kuukausittaiset lainanhoitomenosi ovat niin suuret, että et selviä niistä enää. Neuvojemme avulla kuitenkin tilanteeseesi voi löytyä ratkaisu.

   Yhdistelylainat ovat pitkälle maksuajalle ja pienelle kuukausierälle räätälöityjä lainoja. Yhdistelylainen ajatuksena on maksaa kaikki pienemmät kulutusluotot ja osamaksut pois ja tämän jälkeen voit lyhentää vain yhtä lainaa. Yhdistelylainoissa on pitkä maksuaika, joka mahdollistaa pienen kuukausierän.

   Yhdistelylaina kannattaa ottaa niin suurena, että saat maksettua sillä kaikki muut lainasi pois. Jotkut rahoituslaitokset tarjoavat nimenomaan yhdistelylainoja, joissa rahoituslaitos maksaa suoraan luottosi pois.

   Voit kuitenkin hoitaa myös itse koko prosessin. Se onnistuu siten, että haet tarpeeksi suuren lainan, jossa on maksuaika riittävän pitkä ja kuukausierä sen suuruinen, että voit velanhoitokulujen jälkeen varata rahaa myös elämiseen.

   Hae kilpailuttamalla pitkäaikainen laina

   Lainoja kilpailuttamalla saat tarjouksia kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Puhutaan siis jopa kymmenistä lainatarjouksista, joita voit saada lainoja kilpailuttamalla.

   Kaikista paras asia lainojen kilpailuttamisessa on luonnollisesti se, että näet nyt selvien lukujen muodossa vaihtoehdot, sen sijaan että uskoisit vain mainospuheita. Lukuja vertailemalla näet nopeasti sen, että mikä olisi sinulle paras edullinen laina pitkällä maksuajalla.

   Sivustomme kautta voit hakea lainaa kymmeniltä yhteistyökumppaneiltamme yhdellä hakemuksella. Hakemisessa ei mene kauaa ja sinulta pyydetään joitakin tärkeitä tietoja, jotka liittyvät tuloihisi, menoihisi ja työsuhteeseesi liittyen.

   Hakemuksen täyttämiseen ei mene kauan, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti ja rehellisesti. Hakemuksen jättämisen jälkeen saat tarjouksia, joita pääset vertailemaan.

   Hae edullinen laina pitkällä maksuajalla

   Pitkä laina-aika tarkoittaa samalla pienempää kuukausierää, kuin lyhyen maksuajan lainoissa. Pitkissä lainoissa on se haittapuoli, että korkokustannukset nousevat samaan aikaan laina-ajan mukaan. Mikäli lainantarpeesi on akuutti ja taloudellinen tilanteesi mahdollistaa nopean takaisinmaksun, niin kannattaa laina ottaa tällöin lyhyellä maksuajalla ja suuremmalla kuukausilyhennyksellä.

   Kilpailuttamalla lainoja palvelumme kautta saat tarjouksia rahoitusyhtiöiltä ja pääset tarkastelemaan, mikä on sinulle paras edullinen laina pitkällä maksuajalla. Toisinaan lainanhakijat pelkäävät, että lainoissa, joissa on pitkä maksua-aika ja pienet kuukausilyhennykset, nousevat kulut kohtuuttoman suuriksi.

   On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että voit maksaa lainaa aina enemmän takiaisin, kuin minimikuukausierä edellyttävät.

   Suuremmat lyhennykset pienentävät lainasi kokonaiskuluja pitkällä tähtäimellä. Ollessasi epävarma tulevaisuuden maksukyvystäsi, niin kaikista varmista on ottaa laina pitkällä maksuajalla, koska halutessasi voit lyhentää lainaa nopeammin pois.

   Pitkäaikainen laina ja todellinen vuosikorko

   Lainaa harkittaessa on hyvä olla tarkkana lainan todellisen vuosikoron suhteen. Todelliseen vuosikorkoon kuuluvat kaikki lainasi kustannukset, joita siitä kertyy. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lainan avaamiseen liittyviä kuluja, tilinhoitomaksuja, lisäpalveluiden hintoja ja kuukausittaisia tilinhoitomaksuja. Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, niin sitä suuremmat ovat myös todelliset lainan kustannukset.

   Tärkeää on myös selvittää, että mistä todellinen vuosikorko lainassasi muodostuu. Usein suurimmat kustannukset lainasta muodostuvat lainan ottamisen yhteydessä, eli avausmaksusta ja muista kuluista. Nämä lasketaan osaksi myös todellista vuosikorkoa, vaikka lopullinen kuukausierä olisikin pienempi. Kannattaa siis katsoa, mistä todellinen vuosikorko muodostuu lainatarjouksessa.

   Jos pitkä laina-aika on kriteereistä tärkein sinulle, niin ehkä haluat harkita joustoluoton ottamista. Joustoluotoissa voit säätää lainan takaisinmaksuaikaa ja nostoja, eli lainan kokonaismäärää. Joustoluotossa lainaa vapautuu maksettavaksi sitä mukaan, kun sitä lyhennät.

   Muista nämä hakiessasi lainaa pitkällä maksuajalla

   Ensimmäisenä kun aloitat lainan hakemisen tai harkinnan lainan ottamisesta, niin selvitä tarkasti paljon lainaa tarvitset. Lainaa ei ole missään tapauksessa tarkoituksenmukaista ottaa liikaa, koska raha ei ole ikinä ilmaista. Toisaalta lainaa ei kannata ottaa myöskään liian vähän. Mieti siis realistinen lainasumma etukäteen. Edullinen kulutusluotto voi olla tarjolla suurillakin summilla, mutta liioitella ei kannata.

   Lainoja kannattaa oikeasti vertailla tarpeeksi. Älä siis ota vastaan heti ensimmäistä tarjousta. Sillä lainan ehdoissa ja kuluissa on todella paljon erilaisia kustannuksia. Voit olla rauhallisin mielin kuitenkin sen suhteen, mitä tulee lainantarjoajien taustoihin. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat suomalaisen finanssivalvonnan alaisuudessa ja toimivat heidän luvallaan.

   On hyvä myös muistaa, että lainatarjoukset eivät sido sinua mihinkään. Saat useita tarjouksia ja jos et halua ottaa tarjousta vastaan, niin voit antaa sen vain olla. Se kyllä vanhenee itsestään, eikä vaadi sinulta erillisiä toimenpiteitä. Lainojen kilpailuttaminen palvelumme kautta on ilmaista eikä velvoita sinua toimiin tarjouksen suhteen.

   Voit myös kilpailuttaa lainoja mielenkiinnosta, vaikka et juuri nyt tarvitsisikaan lainaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainojen ehdot ja kustannukset ovat suhdanneriippuvaisia.

   Kun olet valinnut lainan, joka vaikuttaa parhaimmalta vaihtoehdolta, niin ennen lopullista allekirjoittamista kannattaa lukea vielä lainasopimus läpi.

   Ennen kaikkea on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että mikä on lainan todellinen vuosikorko. Jos kaikki näyttää hyvältä ja laina edelleen kiinnostaa, niin voit hyväksyä lainan sähköisellä allekirjoituksella, joka tarkoittaa verkkopankkitunnuksien avulla lainan hyväksymistä.

   Joskus sinulta pyydetään lähettämään liitteitä, joilla todistat tulosi. Näitä liitteitä, joita sinulta voidaan pyytää ovat esimerkiksi viimeinen palkkakuitti ja verotustodistus.

   Hae edullinen laina pitkällä maksuajalla

   Sinun kannattaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla jo tänään. Lainan hakeminen on täysin riskitöntä, eikä lainanhakeminen tai tarjouksien vastaanottaminen sido sinua mihinkään. Voit siis halutessasi jättää tarjoukset, jotka eivät sinua kiinnostaa täysin huomiotta. Lainaa voit hakea mihin vuorokauden aikaan tahansa minä tahansa viikonpäivänä. Laina maksetaan tilillesi rahoituslaitoksen asiakaspalvelun aukioloaikoina.

   Usein tekoäly käsittelee lainahakemuksesi ja antaa alustavan lainatarjouksen. Saat siis hakemukseesi tarjouksia lähes välittömästi hakemuksen jättämisen jälkeen. Tarjouksia voit saada siis rahoituslaitoksien aukioloaikojen ulkopuolellakin.

   Lainan kilpailuttamispalvelussa on yli kolmekymmentä lainantarjoajaa. Jättämällä hakemuksen tänään saat tietää mitä lainoja sinulle olisi tarjolla. Ottamalla lainan pitkällä maksuajalla ovat kuukausittaiset lainanhoitokulusi kohtuulliset ja näin ollen rahaa jää myös muuhun elämään. Kilpailutuspalvelumme kautta pääset käsiksi parhaisiin lainatarjouksiin.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi hakisitko lainaa pitkällä maksuajalla, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Miksi kannattaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla?
   Pitkä laina-aika tarkoittaa myös pienempää kuukausittaista takaisinmaksuerää. Pitkä laina-aika antaa lainoihin joustovaraa ja mahdollisuuksia hallita kuluja turvaamalla samalla omaa maksukykyä. Lainaa voi myös useimmiten halutessaan lyhentää suurempia eriä, mitä alun perin on sovittu.
   Kuinka pitkällä maksuajalla lainaa voi saada?

   Luoton takaisinmaksu aika riippuu siitä laina-ajasta, jonka ilmoitit haettavaksi hakemuksessasi, lainan tyypistä sekä lainasummasta. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että suuriin lainoihin on usein tarjolla pidempi laina-aika kuin pienempiin.

   Palvelumme kautta haettavissa suurissa lainasummissa maksuaikaa on tarjolla jopa 15 vuoteen saakka. Kulutusluotoissa laina-aika on tyypillisesti 1-15 vuotta. Asuntolainoissa tyypillinen laina-aika on ollut 20-25 vuotta.

   Mitä riskejä pitkään maksuaikaan liittyy?
   Pitkässä lainassa selviä riskejä ja haittoja ovat suuremmat kokonaiskustannukset sekä tulevaisuudessa sattuvat elämänmuutokset. Äkillinen työttömyys tai sairastuminen voivat koitua lainan takaisinmaksun ongelmaksi useamman vuoden päästä nostohetkestä.
   Millainen laina pitkällä maksuajalla minun on mahdollista saada?

   Teemme yhteistyötä kymmenien eri rahoituslaitoksien kanssa. Voit saada lainaa aina 60 000 euroon asti, jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainan voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen.

   Sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin täyttää yksi hakemus ja valita sen perusteella paras lainatarjous. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luetettavia luottolaitoksia, jotka on valittu tarkoin. Tarjouksen yhteydessä saat nopeasti nähtäväksesi lainan todellisen vuosikoron ja kustannukset. Toimimme reilusti ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme.

   Millainen korko lainassa on?

   Osana lainojen kilpailututusta etsimme sinulle parhaimman mahdollisen koron. Sinun kannattaa huomioida, että pidempi laina-aika on, sitä korkeammaksi nousevat korkokustannukset. Voit kuitenkin lyhentää lainaa nopeammin halutessasi pois ja näin säästää kustannuksista.

   Palvelumme kautta saat sinulle personoituja lainatarjouksia, joiden korko vaihtelee 4 prosentin ja 20 prosentin välillä. Me hoidamme lainojen korkotason kilpailutuksen puolestasi.

   Voinko saada lainaa pitkällä maksuajalla edullisemmin kuin omasta pankistani?

   Aikaisemmin lainat yleensä haettiin aina kotipankista. Nykyään tilanne on muuttunut, koska kaikki pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista. Vaihtoehtoja on siis nykyään tarjolla reilusti enemmän kuin menneinä aikoina.

   Oman pankkisi kanssa kilpailevat luottolaitokset usein myöntävät lainoja, jotka ovat edullisia saadakseen sinut asiakkaaksi. Lainatarjous kannattaa hakea palvelumme kautta. Olemme objektiivinen lainojen vertailija ja voit itse katsoa, että mikä saaduista tarjouksista on paras.

   Me kilpailutamme lainat puolestasi ja sinun ei tarvitse siis laittaa jokaiseen rahoituslaitokseen omaa hakemusta. Emme kuitenkaan tee päätöstä puolestasi, vaan sinä yksin päätät mihin tarjoukseen tartut. Sinun ei tarvitse ottaa mitään tarjouksista vastaan, jos et halua.

   Miten lainasopimus allekirjoitetaan?

   Jätettyäsi hakemuksen palveluumme. Niin järjestelmä alkaa samalla sekunnilla hakemaan lainatarjouksia syötettyjen tietojen perusteella. Pankit ja rahoituslaitokset antavat sinulle seuraavaksi henkilökohtaisia lainatarjouksia. Me esitämme lainatarjoukset sinulle palvelussamme helposti luettavassa muodossa, jolloin näet kaiken oleellisen tiedon lainaasi liittyen. Tämän jälkeen sinulta mahdollisesti pyydetään dokumentteja tulotiedoistasi toimitettavaksi luotonantajalla.

   Sen jälkeen, kun olet valinnut haluamasi lainatarjouksen, niin sinut siirretään yhteistyökumppanimme palveluun, jossa sinulle esitetään luettavaksi kaikki lainaasi liittyvät dokumentit. Sinulla on mahdollisuus tutustua niihin rauhassa ja kun olet lukenut ne huolella, jos kaikki vaikuttaa hyvältä, niin enää jäljellä on lainasopimuksen allekirjoittaminen.

   Voit hoitaa allekirjoituksen kätevästi suomalaisten verkkopankkien tunnuksilla. Monessa paikassa on tarjolla myös mobiilivarmenne, eli jos puhelimessasi on sellainen, niin voit toki tunnistautua ja allekirjoittaa dokumentit myös sillä.