Pankkilaina – vertaa lainanantajien lainatarjoukset!

Pankkilainojen vertailun avulla löydät edullisimman koron esimerkiksi kulutusluottoon tai joustoluottoon. Tutustu pankkilainan ominaisuuksiin alapuolelta.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

janina
janina
2021-05-10
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17

Pankkilaina – miten lainan hakeminen on muuttunut?

Pankkilainan ehtona on kuitenkin se, että hakija on jo ennestään pankin asiakasta. Jos lainaa haetaan pankista, jonka asiakas ei vielä ole, on asiakkaaksi liityttävä lainan nostamisen aikaan. Kenestä tahansa voi tulla pankin asiakas, mutta kenelle tahansa ei myönnetä pankkilainaa. Pankkilainaa varten hakijan luottotietojen on aina oltava kunnossa. Jos luottotiedoista paljastuu maksuhäiriömerkintöjä, ei pankkilainaa voi saada. Hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot. Mitä suurempaa lainaa haetaan, sitä suuremmat tulojen on oltava. Joskus yhteishakija voi auttaa saamaan hyväksytyn lainapäätöksen, sillä kahden ihmisen tulot ovat aina vakaammalla pohjalla kuin yhden ihmisen tulot.

Pankkilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudettomat lainat ovat aina pienempiä ja ne on tarkoitus maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Vakuudellisia lainoja taas ovat suuret lainat, kuten vaikkapa asuntolaina. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainan tueksi on oltava selkeä vakuus. Jos ollaan ostamassa asuntoa, ostettava kohde toimii vakuutena aina 75 % asti sen ostohinnasta. Lopulle lainasummalle tulee kuitenkin olla vakuus. Se voi olla käteistä rahaa, osakkeita, arvopapereita tai henkilötakaus. Esimerkiksi asuntolainojen kohdalla henkilötakausta käytetään tänä päivänä enää harvoin, sillä takaajaksi ryhtyminen on suuri riski ja siinä laitetaan oma taloudellinen tilanne vaakalaudalle. Jos lainan suhteen käytetään kuitenkin henkilötakausta, tulee takaajan tulojen olla säännölliset ja tulotason hyvä.

Pankkilainaa pankeista ja muista rahoituslaitoksista

Pankkilainaa voi hakea mistä tahansa suomalaisesta pankista. Niin Nordea, OP, Säästöpankki, Danske Bank, S-Pankki kuin muutkin pankit myöntävät erilaisia lainoja kuluttajille. Perinteisten pankkien rinnalle on kuitenkin tullut ulkomaisia pankkeja, jotka toimivat ainoastaan netissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Bank Norwegian, Komplett Bank ja Instabank. Onkin tärkeää, että pankkilainaa haetaan kaikista pankeista. Ainoastaan näin hakija voi saada useita lainatarjouksia, joita on mahdollista verrata toisiinsa.

Nordea on suuri ja vakavarainen pankki. Se myöntää hakijoille useita erilaisia lainoja moneen eri tarpeeseen. Nordean lainoihin ja yleisiin ehtoihin voi tutustua netissä. Myös lainahakemuksen tekeminen onnistuu kätevästi Nordean nettisivuilla. Sen jälkeen pankki ottaa yhteyttä hakijaan ja sopii mahdollisesti ajan lainaneuvotteluihin. Joskus pankkilaina on mahdollista saada myös ilman lainaneuvotteluja, mutta tällöin kysymys on pienemmistä lainasummista.

Myös S-Pankista lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti. Lainahakemuksen voi täyttää netissä tai paikan päällä konttorissa. Parhaimmillaan lainapäätöksen saa heti, mutta joskus hakija voi joutua odottamaan muutamia päiviä lainapäätöksen saamista. S-Pankin yleinen S-Laina on hyvä apu pienempiin tarpeisiin. Sitä voi saada maksimissaan 50 000 euroa. Jos lainantarve on suurempi, tulee silloin hakea asuntolainaa. Asuntolaina suhteutetaan hakijan tuloihin ja pakollisiin menoihin. On tärkeää, että rahaa jää elämiseen ja säästöön pakollisten menojen jälkeenkin.

Netissä toimiva Komplett Bank taas on loistava vaihtoehto silloin, kun lainantarve on maksimissaan 50 000 euroa. Se tarjoaa lainoja moneen eri käyttötarkoitukseen. Hakijan ei tarvitse edes todistaa, mitä varten lainaa haetaan. Sitä voi siis hakea vaikkapa mökkiä tai autoa varten. Toisaalta Komplett Bankin laina sopii myös matkusteluun, remonttiin tai mihin tahansa muuhunkin käyttökohteeseen. Lainan hakeminen on erittäin helppoa. Lainahakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Komplett Bank ei välttämättä vaadi edes liitteitä hakemuksen tueksi. Jos kyseessä on suurempi summa, voidaan hakijan tulotiedot todentaa veroilmoituksen tiedoista tai palkkakuiteista.

Instabank on Komplett Bankin tapaan digitaalinen pankki, eli sillä ei ole ollenkaan varsinaista konttoria. Instabankin kanssa ei käydä lainaneuvotteluita, vaan lainapäätökset tehdään aina hakemukseen ja sen liitteisiin perustuen. Hakemuksen tekeminen on todella helppoa. On vain tärkeää muistaa kirjata omat tulot ja menot ylös. Jos hakemuksen tiedot ovat väärät, hakemus hylätään automaattisesti. Instabank sopii pienempien hankintojen rahoittamiseen. Sen tarjoama maksimilainamäärä on 25 000 euroa.

Paras pankkilaina lainavertailun kautta

Parhaan pankkilainan voi löytää tekemällä vertailua netissä. Monet vertailusivustot auttavat selvittämään sen, mikä on itselle paras pankkilaina. Jos lainantarve on pienempi, kannattaa hyödyntää lainatarjouspalveluita, joiden avulla hakemuksen voi lähettää kerralla useille eri pankeille. Jokainen pankki antaa oman tarjouksensa. Hakija voi tutkia tarjouksia ja valita itselleen sopivimman. Perinteisten pankkien kohdalla hakemukset täytyy lähettää yksi kerrallaan.

Parhaimman pankkilainan löytää vertailemalla lainan korkoja, laina-aikaa ja pankkien joustavuutta. Joskus joustavin pankki voi olla kaikkein paras. Näin voi varmistaa sen, että pankki joustaa velallisen taloudellisen tilanteen mukana. Esimerkiksi ylimääräisten lyhennysten tekeminen ilman kuluja tai lyhennysvapaat kuukaudet kertovat pankin joustavuudesta.

Hyvä taloudellinen tilanne mahdollistaa edullisen pankkilainan

Lainaa hakevat kiinnittävät monesti turhan paljon huomiota viitekorkoon ja marginaaliin. Nämä ovat kuitenkin vain yksi osa lainasta, joten ne eivät kerro lainan edullisuudesta. Sen sijaan todellinen vuosikorko on se, johon tulee kiinnittää huomiota. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki viitekorosta ja marginaalista aina avausmaksuun ja lainan säännöllisiin hoitomenoihin. Jos todellinen vuosikorko on matala, on lainakin silloin edullinen.

Pankit laskevat lainatarjouksen jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti. Näin ei voida siis sanoa, että pankeilla on keskimääräisiä korkoja. Mitä parempi hakijan taloudellinen tilanne on, sitä matalamman koron pankit yleensä tarjoavat. Hyvätuloinen hakija on siis aina se hakija, jonka pankki haluaa asiakkaakseen. Jos hakijan tulot ovat juuri ja juuri riittävät, pankki nostaa yleensä korkoa. Riippuu siis myös hakijasta, kuinka edullisen lainan hän tulee saamaan.

Hakijan status vaikuttaa lainan korkoon

Ei ole selkeää vastausta kysymykseen, mistä voi saada edullisimman koron pankkilainalle. Varsinaiset pankit toimivat siten, että ne räätälöivät hakemuksen henkilökohtaisesti hakijan mukaan. Näin korko voi siis vaihdella huomattavasti. Sen sijaan netissä toimivat digitaaliset pankit ilmoittavat omat nimelliskorkonsa ehdoissa. Toki on syytä muistaa, että varman vastauksen korkotasosta saa vasta sitten, kun pankki on antanut lainatarjouksen.

Instabankin nimelliskorko on 7,99 %–19,99 %. Lopullinen korko määritetään hakemuksen mukaan. Komplett Bankin kohdalla nimelliskorko on yleensä noin 12–13 % ja todellinen vuosikorko noin 15 % luokkaa. Nämäkin korot voivat kuitenkin heittää suuntaan ja toiseen, joten hakijan on aina lähetettävä lainahakemus ennen kuin pankin edullisuudesta voi saada selvää. Jotta voi saada lainalleen parhaimman mahdollisen koron, on syytä kilpailuttaa lainat ja valita itselleen sopivin tarjousten perusteella.

Netistä pankkilainaa nopeasti

Pankkilainaa voi saada kaikkein nopeimmin netissä toimivista pankeista. Niiltä saa lainatarjouksen yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tavallisten pankkien kohdalla tilanne on toinen. Tavalliset pankit nimittäin vaativat useimmiten lainaneuvottelun hakemuksen johdosta. Joskus myös hakemukseen tarvittavat liitteet voivat hidastaa hakemuksen käsittelyä. Liitteitä vaaditaan monesti suurempien lainasummien kohdalla, mutta satunnaisesti pankit voivat kysyä niitä myös pieniä lainoja haettaessa. Liitteet on syytä lähettää kerralla, sillä jos niitä joudutaan pyytämään uudelleen, viivästyy hakemuksen käsittely entisestään.

Tutustu lainoihin

Miten hakea pankkilainaa?
Voit hakea lainaa täältä. Hakemus vie vain muutaman minuutin ja näet henkilökohtaiset tarjouksesi heti.
Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
Pankit hyödyntävät henkilöasiakkaiden arvioinnissa niin kutsuttua pistejärjestelmää, jonka kautta selvitetään lainanhakijan luottokelpoisuus. Tähän vaikuttaa muun muassa henkilön tulotaso, ammatti, muut lainat ja mahdolliset luottohäiriöt.
Kuinka paljon voin saada lainaa?
Laina saamiseen vaikuttaa olennaisesti se, että kuinka paljon tienaat kuukaudessa. Lue täältä muut ehdot lainan saamiselle!
Mikä on hyvä korko lainaan?
Hyvä tai sopiva korko riippuu siitä, että onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Lisäksi korkoprosenttiin vaikuttaa lainasumma. Edullinen vakuudettoman lainan korko lähentelee neljää prosenttia, kun taas vakuudellisen lainan korko selkeästi neljän prosentin alapuolella.