Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Pankkilaina

Hae pankkilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae pankkilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Pankkilaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pankkilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae pankkilainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae pankkilainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea pankkilainaa netistä helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pankkilainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia tarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pankkilainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton pankkilainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile pankkilainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle edullista pankkilainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pankkilainaa.

Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pankkilaina.

Kilpailuta pankkilainat netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän pankkilainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pankkilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen pankkilaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pankkilainan pienellä korolla – ilman piilokuluja.  Lainavertailu on fiksua tehdä kaikissa tilanteissa.  Vertailussa sinun kannattaa kiinnittää huomiota ennen kaikkea pankkilainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pankkilainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Anna siis meidän kilpailuttaa tarjoukset ja matalakorkoinen laina voi olla tililläsi jo tänään!

Vakuudeton pankkilaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen pankkilainan, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, pankkilaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin pankkilaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan pankkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mikä on pankkilaina ja miten sen hakeminen on muuttunut?

Pankkilainan ehtona on se, että olet hakijana jo ennestään pankin asiakas. Jos haet pankkilainaa yhtiöltä, jonka asiakas et vielä ole, on asiakkaaksi liityttävä lainan nostamisen aikaan.

Hyvä tietää

Kenestä tahansa voi tulla pankin asiakas, mutta kenelle tahansa ei myönnetä pankkilainaa.

Pankkilainaa varten luottotietojesi on aina oltava kunnossa. Jos luottotiedoistasi paljastuu maksuhäiriömerkintöjä, et voi saada pankkilainaa.

Jos luottotietosi sen sijaan ovat kunnossa, täytä hakemus ja anna meidän löytää sinulle markkinoiden edullisin pankki tarjouksineen!

Kenelle pankkilainaa myönnetään?

Luottotietojesi on siis oltava kunnossa. Sinun on lisäksi täytettävä seuraavat kriteerit:

 • Säännölliset tulot. Mitä suurempaa lainaa haet, sitä suuremmat tulojen on oltava.
 • Joskus yhteishakija voi auttaa saamaan hyväksytyn lainapäätöksen, sillä kahden ihmisen tulot ovat aina vakaammalla pohjalla kuin yhden ihmisen tulot.
 • Pankit edellyttävät vähintään 18 vuoden ikää lainan saamiselle.
 • Kotiosoitteesi on oltava Suomessa.

Säännöllisiksi tuloiksi katsotaan myös opintotuki. Näin pankki voi myös myöntää lainaa opiskelijalle.

Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?

Kysymykseen siitä, mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa, on meidän varsin helppo vastata. Kun täytät hakemuksen sivustollamme, riittävät siinä antamasi tiedot yhteistyökumppaneillemme prosessin aloittamiseksi.

Sinun ei siis vielä tässä vaiheessa tarvitse antaa lisäselvityksiä tai liittää mukaan tositteita. Aluksi kilpailuttamamme netissä toimivat pankit tarkistavat vain luottotietosi. Vasta myöhemmässä vaiheessa ne voivat kysyä sinulta esimerkiksi tuloistasi kertovia tositteita.

Näkeekö pankki toisen pankin lainat?

Hakulomakkeeseen on ilmoitettava aina kaikki olemassa olevat lainat. Ne kiinnostavat pankkeja ja rahoitusyhtiöitä lähinnä siksi, että niiden ja muiden antamiesi tietojen perusteella ne voivat tehdä sinusta riskikartoituksen. Jos vaikuttaa siltä, ettei maksukykysi riitä esimerkiksi korkojen noustessa, ei sinulle välttämättä myönnetä lainaa.

Mutta näkeekö pankki toisen pankin lainat suoraan? Tämä riippuu pitkälle tilanteesta ja pankista. Perusasiat, kuten tulo- ja velkatiedot sekä maksuhäiriöt sinulta kuitenkin kysytään poikkeuksetta aina.

Muista, että näiden erilaisten tietojen tarkistaminen vaikuttaa suoraan siihen hylätäänkö vai hyväksytäänkö hakemuksesi, mutta se vaikuttaa myös siihen paljon saatu pankkilaina maksaa. Näkeekö pankki lainat jatkossa? Mikäli positiivinen luottorekisteri saadaan astumaan voimaan, tulee kaikki pankit ja lainanantajat näkemään jokaisen sinulle jo myönnetyn lainan.

Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa?

Valitettava tosiasia on se, että mikään pankki ei varmasti myönnä lainaa jokaiselle hakijalle. Se, mikä pankki myöntää helpoiten lainaa, tuntuu vaihtelevan monen eri tekijän mukaisesti – jopa paikkakuntakohtaisesti.

Summarumin kautta kilpailutettavat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät tyypillisesti helpommin lainoja kuin perinteiset pankit, mutta toki niilläkin on aina omat kriteerinsä joiden on täytyttävä ennen kuin saat pankkilainatarjouksia.

Syy sille, että pankkien lainoissa ja siinä miten helposti niitä myönnetään, johtuvat pankkien omista riskikartoituksista ja käytännöistä. Helppo pankkilaina riippuukin täysin siitä, millaisia riskejä pankki on valmis ottamaan. Riskiarviointi näkyy paitsi pankkilainan saamisen helppoudessa myös siihen sisällytetyissä koroissa.

Milloin pankki ei myönnä lainaa?

Aina pankki ei myönnä lainaa, vaikka kaikki tietosi olisivatkin kunnossa. Tämä johtuu jo edellä mainituista seikoista, kuten pankkien omat luotonantokriteerit. Ne voivat tosiaan olla toisistaan poikkeavia jopa merkittävällä tavalla.

Osa pankeista edellyttää hakijoilta todella korkeaa luottokelpoisuutta. Toisille taas hieman korkeampikin luottotappioriski on hyväksyttävä, jos otettua riskiä on mahdollista kompensoida asettamalla pankkilainalle korkeammat korot.

Juuri näistä syistä on äärimmäisen tärkeää, että pankkilainahakemus lähetetään aina useammalle eri yhtiölle.

Milloin pankkilainaa ei kannata ottaa?

Pankkilainaa kannattaa hakea aina harkiten, eikä esimerkiksi heräteostoksia varten. Pankkilainaa ei myöskään tulisi koskaan ottaa paikkaamaan kroonista rahantarvetta, sillä se voi johtaa varsin nopeasti velkakierteeseen. Siitä pääseminen voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

Erilaiset pankkilainat esittelyssä

Pankkilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia.

 • Vakuudettomat lainat ovat aina pienempiä ja ne on tarkoitus maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti.
 • Vakuudellisia lainoja taas ovat suuret lainat, kuten vaikkapa asuntolaina.

Mitä pankit yleensä pyytävät lainan vakuudeksi?

Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainan tueksi sinulla on oltava selkeä vakuus. Jos ollaan ostamassa asuntoa, ostettava kohde toimii vakuutena aina 75 % asti sen ostohinnasta. Lopulle lainasummalle tulee kuitenkin olla vakuus. Se voi olla käteistä rahaa, osakkeita, arvopapereita tai henkilötakaus.

Esimerkiksi asuntolainojen kohdalla henkilötakausta käytetään tänä päivänä enää harvoin, sillä takaajaksi ryhtyminen on suuri riski ja siinä laitetaan oma taloudellinen tilanne vaakalaudalle. Jos pankkilainan suhteen käytetään kuitenkin henkilötakausta, tulee takaajan tulojen olla säännölliset ja tulotason hyvä.

Jos haluat lukea tarkemmin siitä, mitä pankit yleensä pyytävät lainan vakuudeksi tai mitä henkilötakaus tarkoittaa, lue artikkelimme: Asuntolainan henkilötakaus

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaa pankista ja muista rahoitusyhtiöistä

Pankkilainan summa Laina-aika Korko Kulut Kokonaiskustannukset
18 000 euroa 7 vuotta 4,8 % avaus 70 euroa, lainanhoitokulut 2,50 euroa/kk 21 521 euroa
18 000 euroa 7 vuotta 19,5 % avausmaksu 300 euroa, lainanhoitokulut 6,50 euroa/kk 34 220 euroa

Yllä näet esimerkin siitä, millaisia pankkilainatarjouksia voit saada. Kuten huomaat, ensimmäiseen saatuun tarjoukseen ei kannata heti tarttua, vaan kilpailuttaa pankkilainat ennen päätöksen tekemistä.

Pankkilainaa voi hakea mistä tahansa suomalaisesta pankista. Niin Nordea, OP, Säästöpankki, Danske Bank, S-Pankki kuin muutkin pankit myöntävät erilaisia pankkilainoja asiakkaille.

Perinteisten pankkien rinnalle on kuitenkin tullut ulkomaisia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka toimivat ainoastaan netissä. Tällaisia ovat esimerkiksi

Onkin tärkeää, että pankkilainaa haetaan aina kaikista pankeista. Ainoastaan näin voit saada useita lainatarjouksia, joita on mahdollista verrata toisiinsa.

Pankkilaina netistä: Valitse esimerkiksi Komplett Bank

Netissä toimiva pankki nimeltään Komplett Bank taas on loistava vaihtoehto silloin, kun lainantarpeesi on maksimissaan 50 000 euroa. Yhtiö tarjoaa lainoja moneen eri käyttötarkoitukseen. Hakijana sinun ei tarvitse edes todistaa, mitä varten pankkilaina netistä on haettavana.

Sitä voi siis hakea vaikkapa mökkiä tai autoa varten. Toisaalta Komplett Bankin laina sopii myös matkusteluun, remonttiin tai mihin tahansa muuhunkin käyttökohteeseen. Lainan hakeminen on erittäin helppoa.

Lainahakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Komplett Bank ei välttämättä vaadi edes liitteitä hakemuksen tueksi. Jos kyseessä on suurempi summa, voidaan hakijan tulotiedot todentaa veroilmoituksen tiedoista tai palkkakuiteista.

Instabank

Instabank on Komplett Bankin tapaan digitaalinen pankki, eli sillä ei ole ollenkaan varsinaista konttoria. Instabankin kanssa ei käydä lainaneuvotteluita, vaan lainapäätökset tehdään aina hakemukseen ja sen liitteisiin perustuen. Hakemuksen tekeminen on todella helppoa.

On vain tärkeää muistaa kirjata omat tulot ja menot ylös. Jos hakemuksen tiedot ovat väärät, hakemus hylätään automaattisesti. Instabank sopii pienempien hankintojen rahoittamiseen. Sen tarjoama maksimilainamäärä on 25 000 euroa.

Erilaisia Pankkilainoja

Lainan hakeminen pankista – mitä ottaa huomioon?

Lainan hakeminen pankista tapahtuu tänä päivänä pääsääntöisesti netin kautta, mutta vieläkään pankkilaina ei takaa rahaa tilille nopeasti. Ennen lainan hakemista pankista sinun onkin syytä ottaa muutamia asioita ennalta huomioon.

Vinkki

Alle olemme koonneet lyhyen muistilistan näistä asioista, joita kannattaa ennalta miettiä ennen pankkilainan nostamista:

 • Lainan tarpeellisuus
 • Tarkka lainasumma
 • Laina-aika
 • Takaisinmaksun järjestäminen
 • Pankkilaina vertailu kulujen suhteen
 • Sopimusehtojen lukeminen

Miten saada edullista lainaa pankista?

Oma taloudellinen tilanteesi, sekä tulotasosi ovat varmasti kaksi tärkeintä asiaa joita pankki huomioi ennen lainan myöntämistä. Sinun on huomattavasti helpompi saada edullista lainaa pankista, kun pystyt osoittamaan parempaa takaisinmaksukykyä.

Mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää lainan hakemisen yhteydessä vakuuksia, voit pudottaa myös niillä lainan kuluja. Vakuudet tekevät lainan myöntämisestä vähemmän riskipitoista pankille. Pankki voi aivan viime kädessä saada omaa lainapääomaansa takaisin realisoimalla antamasi vakuudet, mikäli et pysty syystä tai toisesta maksamaan pienlainaa takaisin.

Halvin pankkilaina riippuu omasta tilanteestasi, mutta toki myös maailmantilanne vaikuttaa siihen. Tällä hetkellä pankkilainan korko on korkeammalla kuin vuosiin. Tähän on vaikuttanut mm. korona-aika ja sota Euroopassa. Tällä hetkellä laina pankista on siis hieman kalliimpi kuin viime vuosina ja edullisin laina löytyykin yhä useammin muilta rahoitusyhtiöiltä.

Kun haet lainaa pankista, vertaile näin:

Paras pankki kuluttajalle löytyy vertailemalla. Summarumin avulla paras pankkilaina juuri sinun tarpeisiisi voi löytyä hetkessä ja mikä parasta, täysin ilman lisäkuluja!

 1. Täytä hakemus sivustollamme.
 2. Lähetä se.
 3. Kilpailutamme hakemuksesi yhteistyökumppaneillamme.
 4. Jos täytät lainanantajien kriteerit, saat tarjouksia nopeasti.
 5. Vertaile pankkilainatarjoukset ja valitse niistä sopivin.

Edullisin pankkilaina löytyy, kun vertaat lainan korkoja, laina-aikaa ja pankkien joustavuutta. Joskus joustavin pankki voi olla kaikkein paras. Esimerkiksi ylimääräisten lyhennysten tekeminen ilman kuluja tai lyhennysvapaat kuukaudet kertovat pankin joustavuudesta.

Pankkilaina ilman vakuuksia – onko se mahdollista?

Verkossa toimivien lainantarjoajien lisäksi vakuudetonta pankkilainaa tarjoavat perinteiset pankit. Logiikka pankkien vakuudettomissa lainosissa on täysin sama kuin muillakin lainanantajilla: kun vakuuksia tai takauksia ei ole, lainan hinta eli korko on tyypillisesti korkeampi.

Suomessa vakuudetonta pankkilainaa tarjoavat muun seuraavat pankit:

 • Aktia
 • Nordea
 • OP

Tyypillinen pankkilaina ilman vakuuksia on kulutusluotto, joustoluotto tai muu käyttölaina.

Pankkilainan korko – tarkastele vuoden 2021 tilastoja

Pankkien vakuudellisten kulutusluottojen korot ovat olleet pitkään ennätyksellisen matalalla. Nämä pankkilainat ovat kuitenkin vaatineet vakuudekseen asunnon tai jotakin omaisuutta tai esimerkiksi takaajan.

PANKKI PVM KORKO
Aktia 3,00
Ålandsbanken 3,05
Danske Bank 2,95
Handelsbanken 3,50
OP Helsinki 3,25
Nooa Säästöpankki 3,25
Nordea (Helsinki) 2,95
Suupohjan Op, Hki 3,25

Summarum.fi palvelua käyttämällä voit pyytää reaaliaikaisen tarjouksen pankkilainasta ilman vakuuksia. Vakuudettomien pankkilainojen hinnat ovat hieman korkeammat korkojen ollessa tällä hetkellä noin 5-10%, mutta vakuudettoman lainan saat helpommin eikä se vaadi vakuuksia tai takaajia.

Pankkilainan korko riippuu taloudellisesta tilanteestasi

Lainaa hakevat kiinnittävät monesti turhan paljon huomiota viitekorkoon ja marginaaliin. Nämä ovat kuitenkin vain yksi osa lainasta, joten ne eivät kerro todellisuutta siitä, onko kyseessä edullinen pankkilaina.

Sen sijaan todellinen vuosikorko on se, johon sinun tulee kiinnittää huomiota. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki viitekorosta ja marginaalista aina avausmaksuun ja lainan säännöllisiin hoitomenoihin. Jos todellinen vuosikorko on matala, on pankkilaina edullinen.

Pankit laskevat lainatarjouksen jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti. Näin ei voida siis sanoa, että pankeilla on keskimääräisiä korkoja. Pankkilainan korko määräytyy aina jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen.

Mitä parempi hakijan taloudellinen tilanne on, sitä matalamman koron pankit yleensä tarjoavat. Hyvätuloinen hakija on siis aina se, jonka pankki varmuudella haluaa asiakkaakseen.

Jos hakijan tulot ovat juuri ja juuri riittävät, pankki nostaa yleensä korkoa. Riippuu siis myös hakijasta, kuinka edullinen pankkilaina hänelle on tarjolla.

Hakijan status vaikuttaa pankkilainan korkoon

Mistä voi saada edullisimman koron pankkilainalle ja mikä pankki on paras lainantarjoaja? Kysymyksiin ei ole olemassa selkeää vastausta, toimivathan pankit siten, että ne räätälöivät hakemuksen henkilökohtaisesti hakijan mukaan.

Näin pankkilainan korko voi siis vaihdella huomattavasti. Sen sijaan netissä toimivat digitaaliset pankit ilmoittavat omat nimelliskorkonsa ehdoissa. Toki on syytä muistaa, että varman vastauksen korkotasosta saat vasta sitten, kun pankki on antanut lainatarjouksen.

Netissä toimivat pankit ja nimelliskorko

Instabankin nimelliskorko on 7,99 %–19,99 %. Lopullinen korko määritetään hakemuksen mukaan. Komplett Bankin kohdalla nimelliskorko on yleensä noin 12–13 % ja todellinen vuosikorko noin 15 % luokkaa.

Nämäkin korot voivat kuitenkin heittää suuntaan ja toiseen, joten sinun on aina lähetettävä lainahakemus ennen kuin pankin edullisuudesta voi saada selvää.

Jotta voit saada lainallesi parhaan mahdollisen koron, on syytä kilpailuttaa pankkilainat ja valita itsellesi sopivin tarjousten perusteella.

Netistä pankkilainaa nopeasti

Autamme sinua saamaan edullista lainaa pankista kilpailuttamalla hakemuksesi. Tätä kautta sinun on mahdollista saada lainaa nopeasti ensisijaisesti netissä toimivista pankeista. Niiltä saat lainatarjouksen yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Tavallisten pankkien kohdalla tilanne on toinen. Tavalliset pankit nimittäin vaativat useimmiten lainaneuvottelun hakemuksen johdosta.

Joskus myös hakemukseen tarvittavat liitteet voivat hidastaa hakemuksen käsittelyä. Liitteitä vaaditaan monesti suurempien lainasummien kohdalla, mutta satunnaisesti pankit voivat kysyä niitä myös pieniä lainoja haettaessa.

Liitteet sinun on syytä lähettää kerralla, sillä jos niitä joudutaan pyytämään uudelleen, viivästyy hakemuksen käsittely entisestään.

Suosituimmat pankkilainat

Suomessa suosittuja pankkeja pankkilainan nostamiseen ovat Osuuspankki, Nordea ja Danske Bank. Alle on kuvattu lyhyt kuvaus kunkin pankin pankkilainoista ja siitä, millaisiin käyttötarkoituksiin lainoja tyypillisesti niistä nostetaan.

Näillä pankeilla voit hakea lainaa verkkopankissa tai konttorilla.

Pankkilaina S-Pankista

Myös S-Pankista lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti. Pankkilainahakemuksen voit täyttää netissä tai paikan päällä konttorissa. Parhaimmillaan lainapäätöksen saat heti, mutta joskus voit joutua odottamaan muutamia päiviä lainapäätöksen saamista. S-Pankin yleinen S-Laina on hyvä apu pienempiin tarpeisiin.

Sitä voi saada maksimissaan 50 000 euroa. Jos lainantarpeesi on suurempi, tulee silloin hakea asuntolainaa. Asuntolaina suhteutetaan hakijan tuloihin ja pakollisiin menoihin. On tärkeää, että rahaa jää elämiseen ja säästöön pakollisten menojen jälkeenkin.

OP Pankkilaina

OP Pankkilaina on vakuudellinen laina. Se on usein fiksu valinta hieman isompien menoerien kattamiseen, oli kyseessä sitten vaikkapa auton hankinta tai remontti.

OP Pankkilaina on hyvä vaihtoehto silloin kun tarvitse lainaa 8000 euroa tai enemmän ja sinulta löytyy vakuudet lainan ottamista varten. Vakuudet, kuten metsä, osakkeet tai asunto tekevät lainan ottamisesta edullisempaa.

Pankkilainaa Nordeasta

Nordea on suuri ja vakavarainen pankki. Se myöntää hakijoille useita erilaisia lainoja moneen eri tarpeeseen. Nordean lainoihin ja yleisiin ehtoihin voit tutustua netissä. Myös lainahakemuksen tekeminen onnistuu melko kätevästi Nordean nettisivuilla.

Sen jälkeen pankki ottaa yhteyttä hakijaan ja sopii mahdollisesti ajan lainaneuvotteluihin. Joskus pankkilaina on mahdollista saada myös ilman lainaneuvotteluja, mutta tällöin kysymys on pienemmistä lainasummista.

Nordean vakuudellinen pankkilaina sopii parhaiten hieman isompiin hankintoihin. Vakuuksien kanssa, asiakkaan on mahdollista hakea pankkilainaa Nordeasta yli 10 000 euron hankintoihin. Nordean valikoimasta löytyy myös paljon muita vaihtoehtoja eri lainoista ja luotoista, joissa kaikissa ei ole edellytyksenä lainan vakuuksia tai takaajia.

Danske Bank

Danske Bankin Kertalaina toimii hyvin perinteisen pankkilainan tavoin. Kertalaina on isompi yli 10 000 euron vakuudellinen laina, jota voi hakea Danske Bankin asiakkaana.

Kertalainan etuna on sen takaisinmaksu suunnitelma, joka tehdään asiakkaan toiveiden mukaan.

Pankkilaina yritykselle

Yksityishenkilöiden lisäksi pankit myöntävät pankkilainaa yrityksille, jotka hakevat ulkoista pääomaa yritystoimintansa rahoittamiseksi.

Yrityksellä on monia vaihtoehtoja ulkoisen rahoituksen hakemiseen, mutta pankkilaina on edelleen yksi suosituimmista valinnoista. Yrityksen on hyvä selvittää

 1. millaisilla edellytyksillä pankit myöntävät yrityslainaa ja
 2. millaisia vakuuksia yrityslainaa varten tarvitaan.

Yrityslainaa voidaan hakea olemassa olevalle yritykselle tai sitä voidaan myös hakea yrityksen perustamista varten.

Jos tavoitteenasi on saada pankkilaina yritykselle, lue lisää aiheesta artikkelissamme Yrityslaina.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pankkilaina laskuri – selvitä lainan kulut ennen nostamista

Kun pelkkä ajatus pankkilainan ottamisesta on tullut mieleesi, on hyvä aloittaa oma suunnitteluprosessi Summarumin lainalaskurilla. Pankkilainalaskuri on kätevä, eikä sen käyttö ei sido sinua vielä mihinkään.

Siksi se onkin hyvin matalan kynnyksen palvelu aloittaa suunnittelemaan pankkilainan ottamista. Sen avulla selvität helposti, millaisia korot ja kulut voivat pankkilainoissa olla.

Laskurin tarkoitus on auttaa sinua selvittämään pankkilainan todelliset kustannukset. Lainalaskuri siis huomioi korkojen lisäksi myös muut pankkilainaan liittyvät kulut kuten avausmaksun ja kuukausittain veloitettavan tilinhoitomaksun.

Säästytkin monelta murheelta, kun pankkilaina on juuri omaan talouteesi sopiva ja takaisinmaksuaika on riittävän pitkä.Lainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Pankkilainan takaus – näin takaat lainasi

Pankkilainan takaus on mahdollista hoitaa muutamalla eri tavalla. Henkilötakaus on yksi tapa toteuttaa pankkilainan takaus. Henkilötakaus toteutuu niin, että lainasopimukseen kirjataan lainan hakijan lisäksi toinen henkilö, joka on vastuussa lainan takaisinmaksusta. Kun haet pankista lainaa, kannattaa sinun selvittää mahdolliset vakuudet ja takaukset jo etukäteen.

Henkilötakaaja astuu tilanteessa esiin siinä tapauksessa, mikäli päävelallinen ei kykene suoriutumaan lainalyhennyksistä itsekseen. Lainojen henkilötakaus on ollut vähenemään päin edellisten vuosikymmenien aikana. Sen hyödyntäminen on kuitenkin vielä useimmilla lainan tarjoajilla mahdollista, mikäli lainaa hakeva henkilö niin toivoo.

Joissakin tapauksissa lainoihin on mahdollista saada myös valtiontakaus. Valtiontakaus tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomen valtio asettuu takaamaan hakijan lainan. Valtiontakausta hyödynnetään useimmiten kun ensiasunnon ostaminen tai opintolaina tulevat ajankohtaisiksi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Pankkilainan vakuus – mitä hyötyjä siitä on?

Useimmissa tapauksissa pankkilainan vakuus toimii edellytyksenä lainan saamiselle. Mitä pankit yleensä pyytävät lainan vakuudeksi ja miksi? Useammat pankit edellyttävät vakuuden asettamista, jotta ne voivat hallita omia lainan antamiseen liittyviä riskitasoja.

Pankkilainan vakuus luo omat vaikutuksensa myös lainan hintaan. Laina vakuuden kanssa on yksityishenkilölle yleisesti ottaen huomattavasti edullisempaa kuin pankkilaina ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina on kuitenkin monissa tapauksissa mahdollista saada hieman nopeammin kuin vakuudellinen laina. Tämä johtuu siitä, että lainaa tarjoavan toimijan täytyy aina tarkistaa vakuuden oikeellisuus ennen lainan hyväksymistä.

Tästä huolimatta laina vakuuksien kanssa on kuitenkin mahdollista saada jo muutamien päivien sisällä hakemisesta. Pankkilainan vakuus vaikuttaa siis positiivisesti, vähentäen lainan kokonaiskustannuksia.

Pankkilaina netistä – hyödyt ja haitat

Hyvät puolet Huonot puolet
Sähköinen pankkilainan hakuprosessi on nopea. Tarjoajia on paljon ja niiden kilpailuttaminen yksin hankalaa.
Voit saada rahaa nopeasti tilille. Osa kuluttajista voi hakea myös pankkilainaa aivan liian heppoisin perustein.
Säästät aikaa ja vaivaa kun kilpailutat tarjoukset.
Tarjolla on monta erilaista rahoitusyhtiötä ja pankkia myös verkossa

Paljon pankki lainaa yhdelle hakijalle?

Se, paljon pankki lainaa yksittäiselle hakijalle, riippuu täysin hakijan taloudellisesta tilanteesta. Voit siis saada myös yksin varsin suuria lainoja, jos tulotasosi on korkealla ja tulosi ovat myös säännölliset. Lisäksi esimerkiksi muu omaisuus voi vaikuttaa merkittävästi saatavaan pankkilainaan sekä summan että korkojen osalta. Lue lisää artikkelistamme Lainaa omaisuutta vastaan.

Summarumin yhteistyökumppanit myöntävät yksin pankkilainaa hakevalle lainoja aina 60 000 euroon saakka. Yhteishakijan kanssa summa voi olla suurempi.

Pankkilaina maksuhäiriöiselle

Järjestyykö pankkilaina maksuhäiriöiselle missään tilanteessa? Käytännössä ei, valitettavasti. Jos sinulla on maksutiedoissasi merkintöjä, ei pankit ja rahoitusyhtiöt tavallisesti juuri missään tilanteessa myönnä sinulle lainaa.

Kunnissa sen sijaan voidaan myöntää sosiaalinen luotto.

Pankkilaina – Usein kysyttyä

Miten hakea pankkilainaa?
Voit hakea lainaa täältä. Hakemus vie vain muutaman minuutin ja näet henkilökohtaiset tarjouksesi heti.
Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
Pankit hyödyntävät henkilöasiakkaiden arvioinnissa niin kutsuttua pistejärjestelmää, jonka kautta selvitetään lainanhakijan luottokelpoisuus. Tähän vaikuttaa muun muassa henkilön tulotaso, ammatti, muut lainat ja mahdolliset luottohäiriöt.
Kuinka paljon voin saada lainaa?
Laina saamiseen vaikuttaa olennaisesti se, että kuinka paljon tienaat kuukaudessa. Lue täältä muut ehdot lainan saamiselle!
Mikä on hyvä korko lainaan?
Hyvä tai sopiva korko riippuu siitä, että onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Lisäksi korkoprosenttiin vaikuttaa lainasumma. Edullinen vakuudettoman lainan korko lähentelee neljää prosenttia, kun taas vakuudellisen lainan korko selkeästi neljän prosentin alapuolella.
Voiko maksuhäiriöinen saada pankkilainaa?
Voi, mutta se on usein hyvin hankalaa. Vakaa taloudellinen tilanne usein voi helpottaa.
Voiko työtön saada pankkilainaa?
Pankit edellyttävät useimmiten säännöllisiä tuloja hakijalta. Työttömän on helpompaa saada vakuudetonta kulutusluottoa pankista tai rahoituslaitoksesta.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja