Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Pankkilaina

   Kilpailuta ja hae pankkilaina netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae pankkilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Pankkilainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pankkilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Vertaillessasi pankkilainoja kilpailuta niiden rinnalle myös vakuudettomat lainat – edullisin laina löytyy lopulta aina kilpailuttamisen kautta. Kilpailuta pankkilaina Summarumin kautta vain minuuteissa.

   Pankkilaina – miten lainan hakeminen on muuttunut?

   Pankkilainan ehtona on kuitenkin se, että hakija on jo ennestään pankin asiakas. Jos lainaa haetaan pankista, jonka asiakas ei vielä ole, on asiakkaaksi liityttävä lainan nostamisen aikaan.

   Kenestä tahansa voi tulla pankin asiakas, mutta kenelle tahansa ei myönnetä pankkilainaa. Pankkilainaa varten hakijan luottotietojen on aina oltava kunnossa. Jos luottotiedoista paljastuu maksuhäiriömerkintöjä, ei pankkilainaa voi saada.

   Hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot. Mitä suurempaa lainaa haetaan, sitä suuremmat tulojen on oltava. Joskus yhteishakija voi auttaa saamaan hyväksytyn lainapäätöksen, sillä kahden ihmisen tulot ovat aina vakaammalla pohjalla kuin yhden ihmisen tulot.


   Löydä edullisin pankkilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan pankkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Erilaiset pankkilainat

   Pankkilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudettomat lainat ovat aina pienempiä ja ne on tarkoitus maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Vakuudellisia lainoja taas ovat suuret lainat, kuten vaikkapa asuntolaina.

   Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainan tueksi on oltava selkeä vakuus. Jos ollaan ostamassa asuntoa, ostettava kohde toimii vakuutena aina 75 % asti sen ostohinnasta. Lopulle lainasummalle tulee kuitenkin olla vakuus. Se voi olla käteistä rahaa, osakkeita, arvopapereita tai henkilötakaus.

   Esimerkiksi asuntolainojen kohdalla henkilötakausta käytetään tänä päivänä enää harvoin, sillä takaajaksi ryhtyminen on suuri riski ja siinä laitetaan oma taloudellinen tilanne vaakalaudalle. Jos lainan suhteen käytetään kuitenkin henkilötakausta, tulee takaajan tulojen olla säännölliset ja tulotason hyvä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa pankista ja muista rahoituslaitoksista

   Pankkilainaa voi hakea mistä tahansa suomalaisesta pankista. Niin Nordea, OP, Säästöpankki, Danske Bank, S-Pankki kuin muutkin pankit myöntävät erilaisia lainoja asiakkaille.

   Perinteisten pankkien rinnalle on kuitenkin tullut ulkomaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka toimivat ainoastaan netissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Bank Norwegian, Komplett Bank ja Instabank.

   Onkin tärkeää, että pankkilainaa haetaan kaikista pankeista. Ainoastaan näin hakija voi saada useita lainatarjouksia, joita on mahdollista verrata toisiinsa.

   Nordea on suuri ja vakavarainen pankki. Se myöntää hakijoille useita erilaisia lainoja moneen eri tarpeeseen. Nordean lainoihin ja yleisiin ehtoihin voi tutustua netissä. Myös lainahakemuksen tekeminen onnistuu kätevästi Nordean nettisivuilla.

   Sen jälkeen pankki ottaa yhteyttä hakijaan ja sopii mahdollisesti ajan lainaneuvotteluihin. Joskus pankkilaina on mahdollista saada myös ilman lainaneuvotteluja, mutta tällöin kysymys on pienemmistä lainasummista.

   Myös S-Pankista lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti. Lainahakemuksen voi täyttää netissä tai paikan päällä konttorissa. Parhaimmillaan lainapäätöksen saa heti, mutta joskus hakija voi joutua odottamaan muutamia päiviä lainapäätöksen saamista. S-Pankin yleinen S-Laina on hyvä apu pienempiin tarpeisiin.

   Sitä voi saada maksimissaan 50 000 euroa. Jos lainantarve on suurempi, tulee silloin hakea asuntolainaa. Asuntolaina suhteutetaan hakijan tuloihin ja pakollisiin menoihin. On tärkeää, että rahaa jää elämiseen ja säästöön pakollisten menojen jälkeenkin.

   Netissä toimiva Komplett Bank taas on loistava vaihtoehto silloin, kun lainantarve on maksimissaan 50 000 euroa. Se tarjoaa lainoja moneen eri käyttötarkoitukseen. Hakijan ei tarvitse edes todistaa, mitä varten lainaa haetaan.

   Sitä voi siis hakea vaikkapa mökkiä tai autoa varten. Toisaalta Komplett Bankin laina sopii myös matkusteluun, remonttiin tai mihin tahansa muuhunkin käyttökohteeseen. Lainan hakeminen on erittäin helppoa.

   Lainahakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Komplett Bank ei välttämättä vaadi edes liitteitä hakemuksen tueksi. Jos kyseessä on suurempi summa, voidaan hakijan tulotiedot todentaa veroilmoituksen tiedoista tai palkkakuiteista.

   Instabank on Komplett Bankin tapaan digitaalinen pankki, eli sillä ei ole ollenkaan varsinaista konttoria. Instabankin kanssa ei käydä lainaneuvotteluita, vaan lainapäätökset tehdään aina hakemukseen ja sen liitteisiin perustuen. Hakemuksen tekeminen on todella helppoa.

   On vain tärkeää muistaa kirjata omat tulot ja menot ylös. Jos hakemuksen tiedot ovat väärät, hakemus hylätään automaattisesti. Instabank sopii pienempien hankintojen rahoittamiseen. Sen tarjoama maksimilainamäärä on 25 000 euroa.

   Lainan hakeminen pankista – mitä ottaa huomioon?

   Lainan hakeminen pankista tapahtuu tänä päivänä pääsääntöisesti netin kautta. Ennen lainan hakemista pankista, on syytä kuitenkin ottaa muutamia asioita ennalta huomioon. Alle on koottu lyhyt muistilista näistä asioista, joita kannattaa ennalta miettiä ennen pankkilainan nostamista:

   • Lainan tarpeellisuus
   • Tarkka lainasumma
   • Laina-aika
   • Takaisinmaksun järjestäminen
   • Lainojen kulujen vertailu
   • Sopimusehtojen lukeminen

   Miten saada edullista lainaa pankista?

   Oma taloudellinen tilanteesi, sekä tulotasosi ovat varmasti kaksi tärkeintä asiaa joita pankki huomioi ennen lainan myöntämistä. Hakijan on huomattavasti helpompi saada edullista lainaa pankista, kun hän pystyy osoittamaan parempaa takaisinmaksukykyä heille.

   Mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää lainan hakemisen yhteydessä vakuuksia, sinun on mahdollista pudottaa myös niillä lainan kuluja. Vakuudet tekevät lainan myöntämisestä vähemmän riskipitoista pankille. Pankki voi aivan viime kädessä saada omaa lainapääomaansa takaisin realisoimalla hakijan vakuudet, mikäli hän ei pysty syystä tai toisesta maksamaan lainaansa takaisin.

   Kenen tahansa lainan hakijan on kuitenkin mahdollista kilpailuttaa eri pankkeja keskenään, ja saada tätä kautta myös säästöjä lainakuluihin.

   Vertaile pankkilainoja netissä

   Parhaan pankkilainan voi löytää tekemällä lainavertailu netissä. Monet vertailusivustot auttavat selvittämään sen, mikä on itselle paras pankkilaina.

   Jos lainantarve on pienempi, kannattaa hyödyntää lainatarjouspalveluita, joiden avulla hakemuksen voi lähettää kerralla useille eri pankeille. Jokainen pankki antaa oman tarjouksensa.

   Hakija voi tutkia tarjouksia ja valita itselleen sopivimman. Perinteisten pankkien kohdalla hakemukset täytyy lähettää yksi kerrallaan.

   Parhaimman pankkilainan löytää vertailemalla lainan korkoja, laina-aikaa ja pankkien joustavuutta. Joskus joustavin pankki voi olla kaikkein paras.

   Näin voi varmistaa sen, että pankki joustaa velallisen taloudellisen tilanteen mukana. Esimerkiksi ylimääräisten lyhennysten tekeminen ilman kuluja tai lyhennysvapaat kuukaudet kertovat pankin joustavuudesta.

   Pankkilainan korko – tarkastele vuoden 2021 korkoja

   Pankkien vakuudellisten kulutusluottojen korot ovat ennätyksellisen matalalla. Nämä luotot vaativat kuitenkin vakuudekseen asunnon tai jotakin omaisuutta tai esimerkiksi takaaja.

   PANKKI PVM KORKO
   Aktia 3,00
   Ålandsbanken 3,05
   Danske Bank 2,95
   Handelsbanken 3,50
   OP Helsinki 3,25
   Nooa Säästöpankki 3,25
   Nordea (Helsinki) 2,95
   Suupohjan Op, Hki 3,25

   Summarum.fi palvelua käyttämällä voit pyytää reaaliaikaisen tarjouksen pankkilainasta ilman vakuuksia. Vakuudettomien luottojen hinnat ovat hieman korkeammat korkojen ollessa tällä hetkellä noin 5-10%, mutta vakuudettoman lainan saa helpommin, ja sen saa käyttöönsä heti, eikä se vaadi vakuuksia tai takaajia.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Pankkilaina ilman vakuuksia – onko se mahdollista?

   Verkossa toimivien lainantarjoajien lisäksi vakuudetonta pankkilainaa tarjoavat perinteiset pankit. Logiikka pankkien vakuudettomissa lainosissa on täysin sama kuin muillakin lainanantajilla: kun vakuuksia tai takauksia ei ole, lainan hinta eli korko on tyypillisesti korkeampi.

   Suomessa vakuudetonta lainaa tarjoavat muun seuraavat pankit:

   • Aktia
   • Nordea
   • OP

   Tyypillinen pankkilaina ilman vakuuksia on kulutusluotto, joustoluotto tai muu käyttölaina.


   Hyvä taloudellinen tilanne mahdollistaa edullisen pankkilainan

   Lainaa hakevat kiinnittävät monesti turhan paljon huomiota viitekorkoon ja marginaaliin. Nämä ovat kuitenkin vain yksi osa lainasta, joten ne eivät kerro lainan edullisuudesta.

   Sen sijaan todellinen vuosikorko on se, johon tulee kiinnittää huomiota. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki viitekorosta ja marginaalista aina avausmaksuun ja lainan säännöllisiin hoitomenoihin. Jos todellinen vuosikorko on matala, on lainakin silloin edullinen.

   Pankit laskevat lainatarjouksen jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti. Näin ei voida siis sanoa, että pankeilla on keskimääräisiä korkoja.

   Mitä parempi hakijan taloudellinen tilanne on, sitä matalamman koron pankit yleensä tarjoavat. Hyvätuloinen hakija on siis aina se hakija, jonka pankki haluaa asiakkaakseen.

   Jos hakijan tulot ovat juuri ja juuri riittävät, pankki nostaa yleensä korkoa. Riippuu siis myös hakijasta, kuinka edullisen lainan hän tulee saamaan.

   Hakijan status vaikuttaa lainan korkoon

   Ei ole selkeää vastausta kysymykseen, mistä voi saada edullisimman koron pankkilainalle. Varsinaiset pankit toimivat siten, että ne räätälöivät hakemuksen henkilökohtaisesti hakijan mukaan.

   Näin korko voi siis vaihdella huomattavasti. Sen sijaan netissä toimivat digitaaliset pankit ilmoittavat omat nimelliskorkonsa ehdoissa. Toki on syytä muistaa, että varman vastauksen korkotasosta saa vasta sitten, kun pankki on antanut lainatarjouksen.

   Instabankin nimelliskorko on 7,99 %–19,99 %. Lopullinen korko määritetään hakemuksen mukaan. Komplett Bankin kohdalla nimelliskorko on yleensä noin 12–13 % ja todellinen vuosikorko noin 15 % luokkaa.

   Nämäkin korot voivat kuitenkin heittää suuntaan ja toiseen, joten hakijan on aina lähetettävä lainahakemus ennen kuin pankin edullisuudesta voi saada selvää.

   Jotta voi saada lainalleen parhaimman mahdollisen koron, on syytä kilpailuttaa lainat ja valita itselleen sopivin tarjousten perusteella.

   Netistä pankkilainaa nopeasti

   Sinun on mahdollista saada pankkilainaa nopeasti ensisijaisesti netissä toimivista pankeista. Niiltä saa lainatarjouksen yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

   Tavallisten pankkien kohdalla tilanne on toinen. Tavalliset pankit nimittäin vaativat useimmiten lainaneuvottelun hakemuksen johdosta.

   Joskus myös hakemukseen tarvittavat liitteet voivat hidastaa hakemuksen käsittelyä. Liitteitä vaaditaan monesti suurempien lainasummien kohdalla, mutta satunnaisesti pankit voivat kysyä niitä myös pieniä lainoja haettaessa.

   Liitteet on syytä lähettää kerralla, sillä jos niitä joudutaan pyytämään uudelleen, viivästyy hakemuksen käsittely entisestään.

   Suosituimmat pankkilainat

   Suomessa suosittuja pankkeja pankkilainan nostamiseen ovat Osuuspankki, Nordea ja Danske Bank. Alle on kuvattu lyhyt kuvaus kunkin pankin pankkilainoista ja siitä, millaisiin käyttötarkoituksiin lainoja tyypillisesti niistä nostetaan.

   OP

   OP Pankkilaina on vakuudellinen laina. Se on usein fiksu valinta hieman isompien menoerien kattamiseen, oli kyseessä sitten vaikkapa auton hankinta tai remontti.

   OP Pankkilaina on hyvä vaihtoehto silloin kun tarvitse lainaa 8000 euroa tai enemmän ja sinulta löytyy vakuudet lainan ottamista varten. Vakuudet, kuten metsä, osakkeet tai asunto tekevät lainan ottamisesta edullisempaa.

   Nordea

   Nordean vakuudellinen pankkilaina sopii parhaiten hieman isompiin hankintoihin. Vakuuksien kanssa, asiakkaan on mahdollista hakea pankkilainaa Nordeasta yli 10 000 euron hankintoihin.

   Nordean valikoimasta löytyy myös paljon muita vaihtoehtoja eri lainoista ja luotoista, joissa kaikissa ei ole edellytyksenä lainan vakuuksia tai takaajia.

   Danske Bank

   Danske Bankin Kertalaina toimii hyvin perinteisen pankkilainan tavoin. Kertalaina on isompi yli 10 000 euron vakuudellinen laina, jota voi hakea Danske Bankin asiakkaana. Kertalainan etuna on sen takaisinmaksu suunnitelma, joka tehdään asiakkaan toiveiden mukaan.

   Pankkilaina yritykselle

   Yksityishenkilöiden lisäksi pankit myöntävät pankkilainaa yrityksille, jotka hakevat ulkoista pääomaa yritystoimintansa rahoittamiseksi.

   Yrityksellä on monia vaihtoehtoja ulkoisen rahoituksen hakemiseen, mutta pankkilaina on edelleen yksi suosituimmista valinnoista. Yrityksen on hyvä selvittää, millaisilla edellytyksillä pankit myöntävät yrityslainaa ja millaisia vakuuksia yrityslainaa varten tarvitaan.

   Yrityslainaa voidaan hakea olemassa olevalle yritykselle tai sitä voidaan myös hakea yrityksen perustamista varten.

   Kiinnostaako yrityslaina? Jos mielestäsi pankkilaina yritykselle on kiinnostava aihe-alue, voit lukea siitä lisää yrityslaina-artikkelistamme.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Pankkilaina laskuri – selvitä lainan kulut ennen nostamista

   Kun pelkkä ajatus pankkilainan ottamista on tullut mieleen, on hyvä aloittaa oma suunnitteluprosessi Summarumin lainalaskurilla. Laskurin käyttö ei sido henkilöä mihinkään, joten se on hyvin matalan kynnyksen palvelu aloittaa suunnittelemaan pankkilainan ottamista. Sen avulla selvität helposti, millainen esimerkiksi venelainan korko voi olla.

   Laskurin tarkoitus on auttaa asiakasta selvittämään lainan todelliset kustannukset. Laskuri siis huomioi korkojen lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut kuten avausmaksun ja kuukausittain veloitettavan tilinhoitomaksun.

   Hakija säästyy monelta murheelta, kun laina on juuri hänen talouteensa sopiva ja takaisinmaksuaika on riittävän pitkä.

   Pankkilainan takaus – näin takaat lainasi

   Pankkilainan takaus on mahdollista hoitaa muutamalla eri tavalla. Henkilötakaus on yksi tapa toteuttaa pankkilainan takaus. Henkilötakaus toteutuu niin, että lainasopimukseen kirjataan lainan hakijan lisäksi toinen henkilö, kuka on vastuussa lainan takaisinmaksusta.

   Henkilötakaaja astuu tilanteessa esiin siinä tapauksessa, mikäli päävelallinen ei kykene suoriutumaan lainalyhennyksistä itsekseen. Lainojen henkilötakaus on ollut vähenemään päin edellisten vuosikymmenien aikana. Sen hyödyntäminen on kuitenkin vielä useimmilla lainan tarjoajilla mahdollista, mikäli lainaa hakeva henkilö niin toivoo.

   Joissain tapauksissa lainoihin on mahdollista saada myös valtiontakaus. Valtiontakaus tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomen valtio asettuu takaamaan hakijan lainan. Valtiontakausta hyödynnetään useimmiten ensiasunnon ostamisessa sekä opintolainaa hakiessa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Pankkilainan vakuus – mitä hyötyjä siitä on?

   Useimmissa tapauksissa pankkilainan vakuus toimii edellytyksenä lainan saamiselle. Useammat pankit edellyttävät vakuuden asettamista sen takia, että se auttaa pankkia hallitsemaan omia lainan antamisen riskitasoja.

   Pankkilainan vakuus luo omat vaikutuksensa myös lainan hintaan. Laina vakuuden kanssa on yksityishenkilölle yleisesti ottaen huomattavasti edullisempaa kuin laina ilman vakuuksia.

   Vakuudeton laina on kuitenkin monissa tapauksissa mahdollista saada hieman nopeammin kuin vakuudellinen laina. Tämä johtuu siitä, että lainaa tarjoavan toimijan täytyy aina tarkistaa vakuuden oikeellisuus ennen lainan hyväksymistä.

   Tästä huolimatta laina vakuuksien kanssa on kuitenkin mahdollista saada jo muutamien päivien sisällä hakemisesta. Pankkilainan vakuus vaikuttaa siis positiivisesti, vähentäen lainan kokonaiskustannuksia henkilölle.

   Pankkilaina – Usein kysyttyä

   Miten hakea pankkilainaa?
   Voit hakea lainaa täältä. Hakemus vie vain muutaman minuutin ja näet henkilökohtaiset tarjouksesi heti.
   Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
   Pankit hyödyntävät henkilöasiakkaiden arvioinnissa niin kutsuttua pistejärjestelmää, jonka kautta selvitetään lainanhakijan luottokelpoisuus. Tähän vaikuttaa muun muassa henkilön tulotaso, ammatti, muut lainat ja mahdolliset luottohäiriöt.
   Kuinka paljon voin saada lainaa?
   Laina saamiseen vaikuttaa olennaisesti se, että kuinka paljon tienaat kuukaudessa. Lue täältä muut ehdot lainan saamiselle!
   Mikä on hyvä korko lainaan?
   Hyvä tai sopiva korko riippuu siitä, että onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Lisäksi korkoprosenttiin vaikuttaa lainasumma. Edullinen vakuudettoman lainan korko lähentelee neljää prosenttia, kun taas vakuudellisen lainan korko selkeästi neljän prosentin alapuolella.
   Voiko maksuhäiriöinen saada pankkilainaa?
   Voi, mutta se on usein hyvin hankalaa. Vakaa taloudellinen tilanne usein voi helpottaa.
   Voiko työtön saada pankkilainaa?
   Pankit edellyttävät useimmiten säännöllisiä tuloja hakijalta. Työttömän on helpompaa saada vakuudetonta kulutusluottoa pankista tai rahoituslaitoksesta.