Täytä ilmainen hakemus ja vertaile pankkilainoja

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

Pankkilainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Pankkilainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea pankkilainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

  • Olet vähintään 25-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa 
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Pankkilaina – miten lainan hakeminen on muuttunut?

Pankkilainan ehtona on kuitenkin se, että hakija on jo ennestään pankin asiakasta. Jos lainaa haetaan pankista, jonka asiakas ei vielä ole, on asiakkaaksi liityttävä lainan nostamisen aikaan. Kenestä tahansa voi tulla pankin asiakas, mutta kenelle tahansa ei myönnetä pankkilainaa. Pankkilainaa varten hakijan luottotietojen on aina oltava kunnossa. Jos luottotiedoista paljastuu maksuhäiriömerkintöjä, ei pankkilainaa voi saada. Hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot. Mitä suurempaa lainaa haetaan, sitä suuremmat tulojen on oltava. Joskus yhteishakija voi auttaa saamaan hyväksytyn lainapäätöksen, sillä kahden ihmisen tulot ovat aina vakaammalla pohjalla kuin yhden ihmisen tulot.

Pankkilainoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudettomat lainat ovat aina pienempiä ja ne on tarkoitus maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Vakuudellisia lainoja taas ovat suuret lainat, kuten vaikkapa asuntolaina. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainan tueksi on oltava selkeä vakuus. Jos ollaan ostamassa asuntoa, ostettava kohde toimii vakuutena aina 75 % asti sen ostohinnasta. Lopulle lainasummalle tulee kuitenkin olla vakuus. Se voi olla käteistä rahaa, osakkeita, arvopapereita tai henkilötakaus. Esimerkiksi asuntolainojen kohdalla henkilötakausta käytetään tänä päivänä enää harvoin, sillä takaajaksi ryhtyminen on suuri riski ja siinä laitetaan oma taloudellinen tilanne vaakalaudalle. Jos lainan suhteen käytetään kuitenkin henkilötakausta, tulee takaajan tulojen olla säännölliset ja tulotason hyvä.

Pankkilainaa pankeista ja muista rahoituslaitoksista

Pankkilainaa voi hakea mistä tahansa suomalaisesta pankista. Niin Nordea, OP, Säästöpankki, Danske Bank, S-Pankki kuin muutkin pankit myöntävät erilaisia lainoja kuluttajille. Perinteisten pankkien rinnalle on kuitenkin tullut ulkomaisia pankkeja, jotka toimivat ainoastaan netissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Bank Norwegian, Komplett Bank ja Instabank. Onkin tärkeää, että pankkilainaa haetaan kaikista pankeista. Ainoastaan näin hakija voi saada useita lainatarjouksia, joita on mahdollista verrata toisiinsa.

Nordea on suuri ja vakavarainen pankki. Se myöntää hakijoille useita erilaisia lainoja moneen eri tarpeeseen. Nordean lainoihin ja yleisiin ehtoihin voi tutustua netissä. Myös lainahakemuksen tekeminen onnistuu kätevästi Nordean nettisivuilla. Sen jälkeen pankki ottaa yhteyttä hakijaan ja sopii mahdollisesti ajan lainaneuvotteluihin. Joskus pankkilaina on mahdollista saada myös ilman lainaneuvotteluja, mutta tällöin kysymys on pienemmistä lainasummista.

Myös S-Pankista lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti. Lainahakemuksen voi täyttää netissä tai paikan päällä konttorissa. Parhaimmillaan lainapäätöksen saa heti, mutta joskus hakija voi joutua odottamaan muutamia päiviä lainapäätöksen saamista. S-Pankin yleinen S-Laina on hyvä apu pienempiin tarpeisiin. Sitä voi saada maksimissaan 50 000 euroa. Jos lainantarve on suurempi, tulee silloin hakea asuntolainaa. Asuntolaina suhteutetaan hakijan tuloihin ja pakollisiin menoihin. On tärkeää, että rahaa jää elämiseen ja säästöön pakollisten menojen jälkeenkin.

Netissä toimiva Komplett Bank taas on loistava vaihtoehto silloin, kun lainantarve on maksimissaan 50 000 euroa. Se tarjoaa lainoja moneen eri käyttötarkoitukseen. Hakijan ei tarvitse edes todistaa, mitä varten lainaa haetaan. Sitä voi siis hakea vaikkapa mökkiä tai autoa varten. Toisaalta Komplett Bankin laina sopii myös matkusteluun, remonttiin tai mihin tahansa muuhunkin käyttökohteeseen. Lainan hakeminen on erittäin helppoa. Lainahakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Komplett Bank ei välttämättä vaadi edes liitteitä hakemuksen tueksi. Jos kyseessä on suurempi summa, voidaan hakijan tulotiedot todentaa veroilmoituksen tiedoista tai palkkakuiteista.

Instabank on Komplett Bankin tapaan digitaalinen pankki, eli sillä ei ole ollenkaan varsinaista konttoria. Instabankin kanssa ei käydä lainaneuvotteluita, vaan lainapäätökset tehdään aina hakemukseen ja sen liitteisiin perustuen. Hakemuksen tekeminen on todella helppoa. On vain tärkeää muistaa kirjata omat tulot ja menot ylös. Jos hakemuksen tiedot ovat väärät, hakemus hylätään automaattisesti. Instabank sopii pienempien hankintojen rahoittamiseen. Sen tarjoama maksimilainamäärä on 25 000 euroa.

Paras pankkilaina lainavertailun kautta

Parhaan pankkilainan voi löytää tekemällä vertailua netissä. Monet vertailusivustot auttavat selvittämään sen, mikä on itselle paras pankkilaina. Jos lainantarve on pienempi, kannattaa hyödyntää lainatarjouspalveluita, joiden avulla hakemuksen voi lähettää kerralla useille eri pankeille. Jokainen pankki antaa oman tarjouksensa. Hakija voi tutkia tarjouksia ja valita itselleen sopivimman. Perinteisten pankkien kohdalla hakemukset täytyy lähettää yksi kerrallaan.

Parhaimman pankkilainan löytää vertailemalla lainan korkoja, laina-aikaa ja pankkien joustavuutta. Joskus joustavin pankki voi olla kaikkein paras. Näin voi varmistaa sen, että pankki joustaa velallisen taloudellisen tilanteen mukana. Esimerkiksi ylimääräisten lyhennysten tekeminen ilman kuluja tai lyhennysvapaat kuukaudet kertovat pankin joustavuudesta.

Hyvä taloudellinen tilanne mahdollistaa edullisen pankkilainan

Lainaa hakevat kiinnittävät monesti turhan paljon huomiota viitekorkoon ja marginaaliin. Nämä ovat kuitenkin vain yksi osa lainasta, joten ne eivät kerro lainan edullisuudesta. Sen sijaan todellinen vuosikorko on se, johon tulee kiinnittää huomiota. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki viitekorosta ja marginaalista aina avausmaksuun ja lainan säännöllisiin hoitomenoihin. Jos todellinen vuosikorko on matala, on lainakin silloin edullinen.

Pankit laskevat lainatarjouksen jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti. Näin ei voida siis sanoa, että pankeilla on keskimääräisiä korkoja. Mitä parempi hakijan taloudellinen tilanne on, sitä matalamman koron pankit yleensä tarjoavat. Hyvätuloinen hakija on siis aina se hakija, jonka pankki haluaa asiakkaakseen. Jos hakijan tulot ovat juuri ja juuri riittävät, pankki nostaa yleensä korkoa. Riippuu siis myös hakijasta, kuinka edullisen lainan hän tulee saamaan.

Hakijan status vaikuttaa lainan korkoon

Ei ole selkeää vastausta kysymykseen, mistä voi saada edullisimman koron pankkilainalle. Varsinaiset pankit toimivat siten, että ne räätälöivät hakemuksen henkilökohtaisesti hakijan mukaan. Näin korko voi siis vaihdella huomattavasti. Sen sijaan netissä toimivat digitaaliset pankit ilmoittavat omat nimelliskorkonsa ehdoissa. Toki on syytä muistaa, että varman vastauksen korkotasosta saa vasta sitten, kun pankki on antanut lainatarjouksen.

Instabankin nimelliskorko on 7,99 %–19,99 %. Lopullinen korko määritetään hakemuksen mukaan. Komplett Bankin kohdalla nimelliskorko on yleensä noin 12–13 % ja todellinen vuosikorko noin 15 % luokkaa. Nämäkin korot voivat kuitenkin heittää suuntaan ja toiseen, joten hakijan on aina lähetettävä lainahakemus ennen kuin pankin edullisuudesta voi saada selvää. Jotta voi saada lainalleen parhaimman mahdollisen koron, on syytä kilpailuttaa lainat ja valita itselleen sopivin tarjousten perusteella.

Netistä pankkilainaa nopeasti

Pankkilainaa voi saada kaikkein nopeimmin netissä toimivista pankeista. Niiltä saa lainatarjouksen yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tavallisten pankkien kohdalla tilanne on toinen. Tavalliset pankit nimittäin vaativat useimmiten lainaneuvottelun hakemuksen johdosta. Joskus myös hakemukseen tarvittavat liitteet voivat hidastaa hakemuksen käsittelyä. Liitteitä vaaditaan monesti suurempien lainasummien kohdalla, mutta satunnaisesti pankit voivat kysyä niitä myös pieniä lainoja haettaessa. Liitteet on syytä lähettää kerralla, sillä jos niitä joudutaan pyytämään uudelleen, viivästyy hakemuksen käsittely entisestään.

Tutustu lainoihin