Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Halvin laina netistä

Halvin laina netistä löytyy kilpailuttamalla. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Halvin laina netistä löytyy kilpailuttamalla. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan halvimman lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae halvin laina netistä – jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae halvin laina luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea halvinta lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta halpaa lainaa netistä 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile halvin laina netistä nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle halvinta lainaa netistä.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa halvinta lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja halvin laina netistä.

Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailutus netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan halvinta lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Mistä halvin laina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja halvimman lainan netistä pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen on fiksua tehdä aina, ja siinä kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Kilpailutuspalvelumme avulla laina pienellä korolla järjestyy nopeasti!

Vakuudeton halvin laina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja halvimman lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, valitsemasi halvin laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä halvin laina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Halvin laina netistä

Onko etsinnässä halvin laina netistä?

Halvin laina netistä löytyy helposti, kun annat meidän tehdä kilpailutuksen ja valitset kilpailutuksen tuloksista sinulle parhaan lainatarjouksen.

Lainasivustojen ja pankkien tarjonta on monenkirjavaa, ja tämän vuoksi haluammekin auttaa sinua löytämään halvat lainat netistä kätevästi yhdellä lainahakemuksella.

Kilpailuta lainat siis nyt Summarumin lainapalvelun kautta. Säästät aikaa ja rahaa!

Löydä halvin laina näin

Halvin laina netistä löytyy vertailemalla lainat Summarumin lainavertailun avulla.

 1. Kilpailutat lainat yhdellä sähköisellä lomakkeella nopeasti ja helposti, sillä palvelumme avulla tavoitat yli 30 lainanmyöntäjää.
 2. Lainavertailun tekeminen vie vain muutaman minuutin, eikä se sido sinua vielä mihinkään.
 3. Vertailemalla lainatarjoukset voit vaikka vain tarkistaa, mikä olisi sinulle halvin laina.
 4. Saat sähköpostiisi henkilökohtaiset lainatarjoukset, joista voit valita sinulle parhaan vaihtoehdon. Halvin laina on yleensä se, missä on pienin korko.

Kenelle halvinta lainaa myönnetään?

Summarum tekee yhteistyötä vain luotettavien rahoitusyhtiöiden ja pankkien kanssa. Kauttamme voit saada tarjouksia jopa kymmeniltä eri yhtiöltä. Mutta mitkä ovat ehdot, jotka sinun tulee täyttää saadaksesi mahdollisimman halpa laina netistä?

 1. Vähintään 18 vuoden ikä
 2. Säännölliset tulot
 3. Vakituinen kotiosoite Suomessa
 4. Puhtaat luottotiedot

Halpaa lainaa myönnetään kelle tahansa täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle, jolla ei ole maksutiedoissa merkintöjä ja jolla on säännölliset, riittävät tulot. Tulot voivat koostua sekä palkasta että eläkkeestä.

Jos olet hoitanut kaikki raha-asiasi moitteettomasti, sinulla on suurempi mahdollisuus saada halpa laina myös hieman pienemmillä tuloilla. Voit myös hakea halpaa lainaa netistä tai pankista toisen hakijan kanssa. Silloin puhutaan yhteislainasta.

Halpaa lainaa ilman vakuuksia

Aina ei omat vakuudet riitä saamaan vakuudellista lainaa. Silloin vaihtoehtona on vakuudeton laina. Halvin laina ilman vakuuksia löytyy vertailemalla tarjoukset eri yhtiöiltä täyttämällä yksinkertainen hakemus sivustollamme.

Lainaehtoja tarkastelemalla löytyy halvin laina ilman vakuuksia, jonka lainakorko sekä muut kulut ovat halpoja yleiseen markkinatasoon katsottuna.

Vakuudellinen laina on hieman halvempaa kuin laina ilman vakuuksia. Vakuudettoman lainan hyvänä puolena kuitenkin on, että sen hakeminen on joustavampaa ja helpompaa.

Kun haet halpaa lainaa ilman vakuuksia, pankit hyödyntävät automaattista päätöksentekoprosessia hakemuksen käsittelemisessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että useimmissa tapauksissa lainahakemuksen käsittelyaika on todella nopea.

Vakuudettoman lainan rahat voi tämän vuoksi usein nostaa tililleen jo samana tai seuraavana päivänä lainan hakemisesta.

Halvin laina heti tilille

Tarvitsetko lainaa heti? Summarumin vertailupalvelun kautta sinun on mahdollista saada halpaa lainaa nopeasti, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin. Lainanvälittäjämme hakevat sinulle kohdennetut tarjoukset nopeasti ja varmasti.

Saat sähköpostiisi lainatarjoukset, joista voit valita halvimman ja sinulle parhaan. Ilmoitamme sinulle myös, jos sinun ei olisikaan mahdollista saada lainaa jostakin syystä.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, prosessissa käytetään automaattista päätöksentekoa, joka mahdollistaa nopean lainapäätöksen tekemisen.

Nosta halvin laina heti tilille myönteisen lainapäätöksen jälkeen, ja rahat voivat olla tililläsi jo parin päivän sisällä hakemuksen tekemisestä.

Halvin laina vakuutta vastaan

Lainatyyppinä vakuudellinen laina on todella halpaa lainaa, mutta sille täytyy esittää asianmukaiset vakuudet tai henkilö, joka asettuu lainantakaajaksi.

Yleensä vakuudeksi kelpaa:

 • Valtiontakaus
 • Rahatalletus
 • Omistusasunto tai muu kiinteistö
 • Rahasto
 • Auto
 • Jokin arvokas esine

Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman hitaampi prosessi, sillä lainantarjoajan täytyy arvioida, ovatko antamasi vakuudet riittävät lainan myöntämiseksi.

Vakuudellista lainaa hakevalla on enemmän pelivaraa lainaneuvotteluissa ja hyvien vakuuksien asettaminen takaa lainalle pienemmän koron.

Hyvä tietää

Halvin vakuudellinen laina löytyy, kun asetat vahvat vakuudet ja vertailet eri pankkien tarjoamia lainatarjouksia.

Muista, että pankit myöntävät lainaa aina hakijan henkilökohtaisen profiilin perusteella. Voit siis saada eri hintaista lainaa kuin esimerkeissä tai laskureissa on ilmoitettu. Varallisuustietosi sekä asettamasi vakuudet ovat avainroolissa korkosi muodostumisessa.

Halvinta vakuudellista lainaa etsivänä sinun on järkevä pitää mielessäsi, että lainan muut kulut voivat nostaa lainan hintaa. Vakuudellinen laina on halpa, kun myös todellinen vuosikorko on pieni.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Halvan lainan tyypillinen korko

Tyypillinen halvan lainan korko vaihtelee lainatyyppien sekä lainan määrän mukaan. On suuri merkitys sillä, onko laina vakuudeton laina, vakuudellinen laina tai onko kyseessä esimerkiksi asuntolaina. Lainaa halvalla korolla kannattaa pyrkiä etsimään niin vanhoille kuin uusillekin sopimuksille.

 • Halvan vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko on 6 – 9 prosenttia.
 • Halvan vakuudellisen lainan todellinen vuosikorko on 3 – 5 prosenttia.
 • Halvan asuntolainan todellinen vuosikorko on noin pari prosenttia.

Nämä prosenttiluvut ovat suuntaa antavia, koska niissä ei oteta huomioon laina-ajan tai lainan määrän vaikutusta lainan korkoon.

Jos haluat selvittää lainan todelliset kustannukset, Summarumin lainalaskuri auttaa tarkastelemaan lainan todellisia kustannuksia.

Esimerkin vuoksi listasimme alla olevaan taulukkoon vakuudettomien 1 000 – 10 000 euron halpojen lainojen tyypilliset korot. Toinen taulukko taas näyttää, mikä on halvan vakuudellisen lainan tyypillinen korko.

Vakuudeton laina – tyypillinen korko:

Lainasumma Tyypillinen korko
1000 € 10,00 %
2000 € 10,00 %
3000 € 10,00%
4000 € 9,95%
5000 € 9,69%
6000 € 8,69%
7000 € 7,94%
8000 € 7,44 %

 

Vakuudellinen laina – tyypillinen korko:

Lainasumma Tyypillinen korko
9000 € 4,80 %
10 000 € 4,70 %
12 500 € 4,50 %
15 000 € 4,40 %
20 000 € 4,30 %
25 000 € 4,20 %
30 000 € 4,20 %
40 000 € 4,12 %
50 000 € 4,10 %

Taulukot ovat tarkoitettu havainnollistamaan, mitä lainan tyypillinen korko usein voi olla. Muistathan, että pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainatarjouksensa aina lainan hakijan profiilin perusteella, eli lopulta korko on yksilöllinen.

LUE LISÄÄ: Halpakorkoinen laina

Halvat lainat – suosituimmat eri lainatyypit

Sinun on mahdollista vertailla ja hakea halpaa lainaa heti tilille useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on halvin laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta.

Seuraavissa kappaleissa pyritään tarkastelemaan konkreettisesti hieman sitä, mikä saattaa olla halpa laina missäkin muodossa. Tarkasteltavat lainan muodot ovat seuraavat:

 • Joustoluotto
 • Kulutusluotto
 • Yhdistelylaina
 • Käyttölaina

Halpa joustoluotto

Joustoluotto on laina, jossa sinulle myönnetään maksimisumma, jonka sisällä voit tehdä nostoja vapaasti. Joustoluotto on luotto ilman vakuuksia, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden, voidaan joustoluoton todeta olevan halpa todellisen vuosikoron koron ollessa 6-7 % tai alle tämän. Halvimmat joustoluotot voivat olla siis koroiltaan varsin järkeviä. Nykyisin joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

Kun annat meidän kilpailuttaa hakemuksesi, halpa joustoluotto löytyy nopeasti.

Halpa kulutusluotto

Halpa kulutusluotto on tavoiteltava sopimus. Kyseessä on sellainen lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Halvimmat kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja.

Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 6-7 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan halpa laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

Halpa yhdistelylaina

Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla voit yhdistää useammat lainasi yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sitä hakevaa henkilöä säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään talouden hallinnasta helpompaa.

Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Halvimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

Halvin käyttölaina

Halvin käyttölaina voi olla tililläsi jo muutaman päivän sisällä. Käyttölainaa hakiessasi sinulta ei kysellä sen tarkemmin sitä, mihin aiot saadun lainan todellisuudessa käyttää. Käytännössä kaikki jousto- ja kulutusluotot ovat samalla käyttölainoja.

Summarumin kautta voit saada jopa 60 000 euroa, ja yhteishakijan kanssa tätäkin enemmän.

Halpa laina heti tilille eri elämäntilanteissa

Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä jollakin tavalla myös taloudellinen tilanne saattaa muuttua samalla. Sinulla saattaa tulla muuttuneessa elämäntilanteessa vastaan tilanne, jossa tarvitset lainaa.

Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla voi esimerkiksi olla.

Halpa laina työttömälle

Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli koet samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen voikin olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

Halpa laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työttömänä saat kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämäkin säännöllisiksi tuloiksi.

Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselleen erittäin halpa laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa tarjousten lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

LUE LISÄÄ: Lainaa työttömälle

Halpa laina opiskelijalle

Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa halpa laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

LUE LISÄÄ: Lainaa opiskelijalle

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Halvin laina yritykselle

Yrityslainojen vertailu netissä on tärkeä vaihe lainaa hankkiessa yritykselle. Summarumilla on yrityslainalaskuri , jonka avulla voit selvittää miten tarjouksien kokonaiskulut vaihtelevat.

Normaalisti vuosikorko yrityslainoissa vaihtelee 10% ja 30% välillä. Yrityslainojen marginaali on kuitenkin lainakohtainen. Se riippuu täysin yrityksen liiketoimintamallista. Marginaaliin vaikuttaa myös suuresti se, onko yritys uusi vai vanha.

Löydä halvin lainatarjous jo tänään

Kun olet huolellisesti kilpailuttanut tarjouksia, voit siirtyä suoriin neuvotteluihin pankin kanssa. Tiedostaessasi tässä vaiheessa mikä on halvin lainatarjous, sinun on helpompi asettua neuvottelemaan pankissa itsellesi lainaa.

Pankin keskusteluiden jälkeen voit aina päättää, mikä tarjous sisältää sopivimmat ehdot ja tehdä valintasi sen tiedon perusteella. Lainojen kilpailuttaminen ennalta toisin sanoen tuo sinut lähemmäksi parhaimman lainatarjouksen löytämistä. Halvin laina voi löytyä vain tätä kautta.

Mikäli sinulla ei ole ennen lainaneuvotteluja pienintäkään hajua millaista lainaa sinulla olisi mahdollista saada, pankki osaa usein tarjota melko kalliita tarjouksia sinulle.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Selvitä halvan lainan kustannukset lainalaskurilla

Lainan kustannuksista antaa osviittaa lainan todellinen vuosikorko. Se on luku, joka sisältää lainan nimelliskoron, perustamismaksut ja kaikki mahdolliset lainanhoitokulut.

Vertailemalla todellisia vuosikorkoja on helppo erotella halvempi laina kalliimmasta lainasta.

Vinkki

On hyvä tietää, että laina-aika, lainan suuruus sekä lyhennettävän kuukausierän suuruus määrittävät lopulliset lainan kustannukset yhdessä.

Tämän vuoksi apuna kannattaakin käyttää lainalaskuria.

Hyödynnä Summarumin lainalaskuri ja selvitä lainan mahdolliset kokonaiskustannukset nyt!

Lainalaskuria varten tarvitset muutamia tietoja laskettavasta lainasta. Niitä ovat:

 1. Lainasumma
 2. Maksuaika
 3. Korkoprosentti
 4. Avausmaksu
 5. Tilinhoitomaksu

Syötettyäsi lainan tiedot, saat selville:

 • Kuukausierän – minkä verran maksat kuukaudessa lainaa takaisin
 • Todellisen vuosikoron – lainan korko ja sivukulut yhdessä
 • Lainan lopullinen summa – paljonko maksat takaisin yhteensä ja paljonko korkokulujen osuus on siitä summasta.

Lainalaskurisivumme opastaa sinua lainalaskurin toimintaperiaatteesta ja kerromme myös hyödyllisiä vinkkejä lainaneuvotteluja sekä lainojen vertailua varten.

Laske asuntolainan kulut laskurilla

Asunnon ostamiseen ja asuntolainaan liittyy paljon tärkeitä ja yksityiskohtaisia asioita, jotka sinun on hyvä tietää jo ennen kuin lähtee kilpailuttamaan asuntolainaa.

Tämän vuoksi olemme laatineet asuntolainalle oman oppaan ja erillisen sitä varten tarkoitetun lainalaskurin.

Asuntolainalaskuri on sekin kätevä työkalu. Sitä varten tarvitset samoja tietoja kuin edellisessä kappaleessa on kerrottu.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Halvimmat lainat hyötyineen ja haittoineen

Hyvät puolet Huonot puolet
Halvan lainan hakeminen on nopeaa. Tarjoajia on paljon ja niiden kilpailuttaminen yksin hankalaa.
Voit saada halpaa lainaa nopeasti tilille. Osa kuluttajista voi hakea myös halpaa lainaa netistä liian heppoisin perustein.
Säästät aikaa ja vaivaa kun kilpailutat lainantarjoajat.
Tarjolla on monta erilaista rahoitusyhtiötä ja pankkia joilta saada halpaa lainaa.

Halvin laina kokemuksia

Halvimpien lainojen kokemuksia voit lukea esimerkiksi netin vertailupalveluiden ja nettifoorumeiden sivuilta, jonne käyttäjät kirjoittavat palautetta siitä miten erilaiset lainat ja niitä tarjoavat palvelut todellisuudessa toimivat.

Kun etsit kokemuksia halvimmasta lainasta tai sitä myöntävästä yrityksestä, voi käyttää apunasi meidänkin hyödyntämää Trust Pilot -palvelua. Kyseessä on sama yritys, jonka kautta näet sivujemme yläreunassa Summarumin asiakkaiden kokemuksia.

Löytääksesi halvan lainan kokemuksia, syötä hakukenttään yrityksen nimi, esimerkiksi Summarum, jotta näet mitä ihmisillä on sanottavana ja millaisia kokemuksia halvimmista lainoista heillä on. Me Summarumilla suosittelemme aina halvinta lainaa niistä vaihtoehdoista, jotka sinulle tarjotaan.

Jos sinulla on kokemuksia vertailupalvelustamme ja olet saanut kauttamme halvinta lainaa, anna palautetta ja käy kirjoittamassa mitä mieltä olit Summarumista. Arvostamme palautetta!

Mistä halpaa lainaa? – Yhteenveto

Halpaa lainaa sinun on mahdollista löytää siis näppärän lainavertailumme avulla. Summarumin lainavertailu kerää lainatarjouksia kymmeniltä eri lainantarjoajilta ja välittää vaihtoehdoista parhaat sinulle.

Etuna lainavertailussa on se, että säästät sen avulla merkittävästi aikaa sekä vaivaa. Lainatarjousten omatoiminen kerääminen vie huomattavasti aikaa, jouduthan täyttämään lainanhakulomakkeen erikseen jokaisen eri lainantarjoajan nettisivuilla.

Lainavertailun avulla voit taas yhden lomakkeen täyttämisen avulla vastaanottaa tarjouksia useilta eri toimijoilta. Vertailuta halvimmat lainat Summarumin avulla jo tänään ja vastaanota halpa laina heti. Parhaassa tapauksessa saat tarjoukset yli 25 kotimaiselta toimijalta!

Halvin laina netistä – Usein kysyttyä

Mistä halvin laina?
Kuluttajan on mahdollista löytää itselleen halvin laina kilpailuttamalla lainat netissä. Lainavertailun tekeminen auttaa kilpailuttamaan lainatarjoukset usealta eri pankilta ja rahalaitokselta yhdellä lomakkeella ilmaiseksi. Valitse tarjousten seasta halvin laina, jota me suosittelemme.
Minkälainen laina on halpa?
Halpa laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta alhaisempi verrattuna sen hetkiseen markkina- ja korkotasoon. Lisäksi halvin laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
Minkälainen laina on kallis?
Laina on kallis, kun sen korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, on kalliimpaa verrattuna vakuudellisiin lainoihin.
Onko halvin laina vakuudellinen?

Kyllä, halvin laina on yleensä vakuudellinen, sillä pankit ja rahalaitokset uskaltavat myöntää lainaa halvempaan hintaan, kun se saa vastineeksi vakuudet lainan takaisinmaksusta.

Vakuudetonkin laina voi kuitenkin olla halpa, joten kannattaa muistaa kilpailuttaa tarjoukset!

Halvin laina on aina yksilöllinen, sillä lainanmyöntäjät arvioivat hakemukset hakijoiden profiilien perusteella. Halvimman lainan korko voi siis poiketa lainasivun esimerkistä tai siitä tarjouksesta, jonka ystäväsi on saanut samalta pankilta.

Voinko vain tarkistaa, mikä olisi halvin laina?

Kyllä voit. Lainavertailun avulla saat lainatarjouksia, joista voit nähdä, mikä olisi halvin laina itselle.

Vertailun lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, sillä vasta hyväksyttyäsi lainatarjouksen, olet sitoutunut lainaan.

Voit siis tehdä vertailun ja jättää sopimuksen allekirjoittamatta, mikäli et halua lainaa, vaan tarkistaa vain sen, mikä olisi halvin laina sinulle.