Halvin laina – vertaile ja hae tästä

Etsitkö halvinta lainaa netin kautta? Kerromme alla miten löydät Summarumin kautta halvimman lainan käyttöösi, ja vieläpä saman päivän aikana.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Halvin laina netistä – näin se löytyy

   Onko etsinnässä halvin laina netistä?

   Halvin laina netistä löytyy helposti, kun kilpailuttamalla vertailet lainat ja valitset sinulle parhaan lainatarjouksen.

   Lainasivustojen ja pankkien tarjonta on monenkirjavaa, minkä vuoksi haluamme auttaa kuluttajia löytämään halvimman lainan netistä kätevästi yhdellä lainahakemuksella.

   Kilpailuta lainat Summarumin lainapalvelun kautta, niin säästät aikaa ja rahaa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää halvimman lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Halvin laina vertailun kautta

   Halvin laina netistä löytyy vertailemalla lainat lainavertailun avulla.

   Kilpailutat lainat yhdellä sähköisellä lomakkeella nopeasti ja helposti, sillä Summarumin lainavertailun avulla tavoitat yli 30 pankkia ja rahalaitosta.

   Lainavertailun tekeminen vie vain muutaman minuutin, eikä se sido sinua vielä mihinkään. Vertailemalla lainatarjoukset voit vaikka vain tarkistaa, mikä olisi sinulle halvin laina.

   Saat sähköpostiisi henkilökohtaiset lainatarjoukset, joista voit valita sinulle parhaan lainan. Halvin laina on yleensä se, missä on pienin korko.

   Halvin laina ilman vakuuksia

   Aina ei omat vakuudet riitä saamaan vakuudellista lainaa. Silloin vaihtoehtona on vakuudeton laina. Halvin laina ilman vakuuksia löytyy vertailemalla lainatarjoukset eri yhtiöiltä täyttämällä yksinkertainen hakemus netissä.

   Lainaehtoja tarkastelemalla löytyy halvin laina ilman vakuuksia, jonka lainakorko sekä muut kulut ovat halpoja yleiseen markkinatasoon katsottuna.

   Vakuudellinen laina on hieman halvempaa kuin laina ilman vakuuksia. Vakuudettoman lainan hyvänä puolena kuitenkin on, että sen hakeminen on joustavampaa ja helpompaa.

   Kun haet lainaa ilman vakuuksia, pankit hyödyntävät automaattista päätöksentekoprosessia hakemuksen käsittelemisessä. Tämä tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa lainahakemuksen käsittelyaika on todella nopea.

   Vakuudettoman lainan rahat voi tämän vuoksi usein nostaa tililleen jo samana tai seuraavana päivänä lainan hakemisesta.

   Halvin laina heti tilille

   Tarvitsetko lainaa heti? Summarumin vertailupalvelun kautta sinun on mahdollista saada lainaa mahdollisimman nopeasti, sillä lainahakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin. Lainanvälittäjämme hakevat sinulle kohdennetut lainatarjoukset nopeasti ja varmasti.

   Saat sähköpostiisi lainatarjoukset, joista voit valita halvimman ja sinulle parhaan. Ilmoitamme sinulle myös, jos sinun ei olisikaan mahdollista saada lainaa jostakin syystä.

   Koska kyseessä on vakuudeton laina, prosessissa käytetään automaattista päätöksentekoa, joka mahdollistaa nopean lainapäätöksen tekemisen.

   Nosta halvin laina heti tilille myönteisen lainapäätöksen jälkeen, ja rahat voivat olla tililläsi jo parin päivän sisällä hakemuksen tekemisestä.


   Halvin vakuudellinen laina

   Lainatyyppinä vakuudellinen laina on todella halpaa lainaa, mutta sille täytyy esittää asianmukaiset vakuudet tai henkilö, joka asettuu lainantakaajaksi.

   Yleensä vakuudeksi kelpaa:

   • Valtiontakaus
   • Rahatalletus
   • Omistusasunto tai muu kiinteistö
   • Rahasto
   • Auto
   • Jokin arvokas esine

   Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman hitaampi prosessi, sillä lainantarjoajan täytyy arvioida, ovatko vakuudet riittävät lainan myöntämiseksi.

   Vakuudellista lainaa hakevalla on enemmän pelivaraa lainaneuvotteluissa ja hyvien vakuuksien asettaminen takaa lainalle pienemmän koron.

   Halvin vakuudellinen laina löytyy, kun asettaa vahvat vakuudet ja vertailee eri pankkien tarjoamia lainatarjouksia.

   Muista, että pankit myöntävät lainaa aina hakijan henkilökohtaisen profiilin perusteella. Voit siis saada eri hintaista lainaa kuin esimerkeissä tai laskureissa on ilmoitettu. Varallisuustietosi sekä asettamasi vakuudet ovat avainroolissa korkosi muodostumisessa.

   Halvinta vakuudellista lainaa etsivän on järkevä pitää mielessä, että lainan muut kulut voivat nostaa lainan hintaa. Vakuudellinen laina on halpa, kun myös todellinen vuosikorko on pieni. Yleensä vakuudellinen laina on halvin, kun vertaillaan vakuudettomia ja vakuudellisia lainoja.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Halvan lainan tyypillinen korko

   Tyypillinen halvan lainan korko vaihtelee lainatyyppien sekä lainan määrän mukaan. On suuri merkitys sillä, onko laina vakuudeton laina, vakuudellinen laina tai onko kyseessä esimerkiksi asuntolaina.

   • Halvan vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko on 6 – 9 prosenttia.
   • Halvan vakuudellisen lainan todellinen vuosikorko on 3 – 5 prosenttia.
   • Halvan asuntolainan todellinen vuosikorko on noin pari prosenttia.

   Nämä prosenttiluvut ovat suuntaa antavia, koska niissä ei oteta huomioon laina-ajan tai lainan määrän vaikutusta lainan korkoon.

   Jos haluat selvittää lainan todelliset kustannukset, Summarumin lainalaskuri auttaa tarkastelemaan lainan todellisia kustannuksia.

   Esimerkin vuoksi listasimme alla olevaan taulukkoon vakuudettomien 1000 – 10 000 euron halpojen lainojen tyypilliset korot. Toinen taulukko taas näyttää, mikä on halvan vakuudellisen lainan tyypillinen korko.

   Vakuudeton laina – tyypillinen korko:

   Lainasumma Tyypillinen korko
   1000 € *10,00 %
   2000 € *10,00 %
   3000 € *10,00%
   4000 € 9,95%
   5000 € 9,69%
   6000 € 8,69%
   7000 € 7,94%
   8000 € 7,44 %

   * = Huomaa, että vuoden 2021 korkokatto vaikuttaa siten, että lainojen korkojen yläraja rajataan 10 prosenttiin määräaikaisesti 30.9.2021 saakka.

   Vakuudellinen laina – tyypillinen korko:

   Lainasumma Tyypillinen korko
   9000 € 4,80 %
   10 000 € 4,70 %
   12 500 € 4,50 %
   15 000 € 4,40 %
   20 000 € 4,30 %
   25 000 € 4,20 %
   30 000 € 4,20 %
   40 000 € 4,12 %
   50 000 € 4,10 %

   Taulukot ovat tarkoitettu havainnollistamaan, mitä lainan tyypillinen korko usein voi olla. Muistathan, että pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainatarjouksensa aina lainan hakijan profiilin perusteella, eli lopulta korko on yksilöllinen.

   Halvin laina – eri lainatyypit

   Kuluttajan on mahdollista vertailla ja hakea halpaa lainaa useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on halvin laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta.

   Seuraavissa kappaleissa pyritään tarkastelemaan konkreettisesti hieman sitä, mikä saattaa olla halpa laina missäkin lainan muodossa. Tarkasteltavat lainan muodot ovat seuraavat.

   • Joustoluotto
   • Kulutusluotto
   • Yhdistelylaina

   Halpa joustoluotto

   Joustoluotto on laina, jossa kuluttajalle myönnetään maksimisumma, jonka sisällä lainaa hakenut henkilö voi tehdä nostoja vapaasti. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

   Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden, voidaan joustoluoton todeta olevan halpa todellisen vuosikoron koron ollessa 6-7 % tai alle tämän. Joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

   Halpa kulutusluotto

   Kulutusluotto on lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja. Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 6-7 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan halpa laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

   Halpa yhdistelylaina

   Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla kuluttaja voi yhdistää useammat lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sitä hakevaa henkilöä säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään kuluttajan talouden hallinnasta helpompaa.

   Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Halvimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

   Halpa laina eri elämäntilanteissa

   Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä myös henkilön taloudellinen tilanne saattaa muuttua samalla. Kuluttajalla saattaa tulla muuttuneessa elämäntilanteessa vastaan tilanne, jossa kyseinen henkilö tarvitsee lainaa. Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla kuluttajilla voi olla.

   Halpa laina työttömälle

   Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli henkilö kokee samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen saattaa olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

   Halpa laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työtön vastaanottaa kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämä säännöllisiksi tuloiksi. Työtön henkilö voikin siis vastaanottaa lainaa näiltä lainan tarjoajilta.

   Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselle erittäin halpa laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

   Halpa laina opiskelijalle

   Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa henkilö tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa halpa laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

   Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Valtion takaama opintolaina tarkoittaa, että lainan takaajana toimii Suomen valtio. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

   Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

   Halvin laina yritykselle

   Yrityslainojen vertailu netissä on tärkeä vaihe lainaa hankkiessa yritykselle. Summarumin yrityslainalaskurin avulla voit selvittää, miten tarjouksien kokonaiskulut vaihtelevat, sekä mikä olisi sinulle sopivin yrityslaina korko.

   Normaalisti vuosikorko yrityslainoissa vaihtelee 10% ja 30% välillä. Yrityslainojen marginaali on kuitenkin lainakohtainen. Se riippuu täysin yrityksen liiketoimintamallista. Marginaaliin vaikuttaa myös suuresti se, onko yritys uusi vai vanha.

   Kun olet huolellisesti kilpailuttanut tarjouksia, voit siirtyä suoriin neuvotteluihin pankin kanssa. Tiedostaessasi tässä vaiheessa mikä on halvin lainatarjous, sinun on helpompi asettua neuvottelemaan pankissa itsellesi lainaa.

   Pankin keskusteluiden jälkeen voit aina päättää, mikä tarjous sisältää sopivimmat ehdot ja tehdä valintasi sen tiedon perusteella.

   Lainojen kilpailuttaminen ennalta toisin sanoen tuo sinut lähemmäksi parhaimman lainatarjouksen löytämistä. Halvin laina voi löytyä vain tätä kautta.

   Mikäli sinulla ei ole ennen lainaneuvotteluja pienintäkään hajua millaista lainaa sinulla olisi mahdollista saada, pankki osaa usein tarjota melko kalliita tarjouksia sinulle.

   Selvitä halvan lainan kustannukset lainalaskurilla

   Lainan kustannuksista antaa osviittaa lainan todellinen vuosikorko. Se on luku, joka sisältää lainan nimelliskoron, perustamismaksut ja kaikki mahdolliset lainanhoitokulut.

   Vertailemalla todellisia vuosikorkoja on helppo erotella halvempi laina kalliimmasta lainasta.

   On kuitenkin hyvä tietää, että laina-aika, lainan suuruus sekä lyhennettävän kuukausierän suuruus määrittävät lopulliset lainan kustannukset yhdessä. Tämän vuoksi apuna kannattaa käyttää lainalaskuria.

   Selvitä lainan kokonaiskustannukset lainalaskurin avulla.

   Lainalaskuria varten tarvitset muutamia tietoja laskettavasta lainasta. Niitä ovat:

   1. Lainasumma
   2. Maksuaika
   3. Korkoprosentti
   4. Avausmaksu
   5. Tilinhoitomaksu

   Syötettyäsi lainan tiedot, saat selville:

   • Kuukausierän – minkä verran maksat kuukaudessa lainaa takaisin
   • Todellisen vuosikoron – lainan korko ja sivukulut yhdessä
   • Lainan lopullinen summa – paljonko maksat takaisin yhteensä ja paljonko korkokulujen osuus on siitä summasta.

   Lainalaskurisivumme opastaa sinua lainalaskurin toimintaperiaatteesta ja kerromme myös hyödyllisiä vinkkejä lainaneuvotteluja sekä lainojen vertailua varten.

   Laske asuntolainan kulut laskurilla

   Asunnon ostamiseen ja asuntolainaan liittyy paljon tärkeitä ja yksityiskohtaisia asioita, jotka on hyvä tietää jo ennen kuin lähtee kilpailuttamaan asuntolainaa.

   Tämän vuoksi olemme laatineet asuntolainalle oman oppaan ja erillisen sitä varten tarkoitetun lainalaskurin.

   Asuntolainalaskuria varten tarvitset samoja tietoja kuin edellisessä kappaleessa on kerrottu.

   Halvin laina kokemuksia

   Halvimpien lainojen kokemuksia voi lukea netin vertailupalveluiden ja nettifoorumeiden sivuilta, jonne käyttäjät kirjoittavat palautetta lainoista ja palveluista.

   Kun etsit kokemuksia halvimmasta lainasta tai sitä myöntävästä yrityksestä, voi käyttää apunasi meidänkin hyödyntämää Trust Pilot -palvelua. Kyseessä on sama yritys, jonka kautta näet sivujemme yläreunassa Summarumin asiakkaiden kokemuksia.

   Löytääksesi halvan lainan kokemuksia, syötä hakukenttään yrityksen nimi, esimerkiksi Summarum, niin näet mitä ihmisillä on sanottavana ja millaisia kokemuksia halvimmista lainoista heillä on. Me Summarumilla suosittelemme aina halvinta lainaa niistä vaihtoehdoista, jotka sinulle tarjotaan.

   Asteikolla 0-5 Trust Scoremme yhteenlaskettu keskiarvo on ollut yli 4,1 Trustpilotiin kirjotetuissa asiakaskokemuksista. Jos sinulla on kokemuksia meidän vertailupalvelustamme ja olet saanut halvinta lainaa, anna palautetta ja käy kirjoittamassa mitä mieltä meistä olit. Arvostamme palautetta!

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Usein kysyttyä

   Mistä halvin laina?
   Kuluttajan on mahdollista löytää itselleen halvin laina kilpailuttamalla lainat netissä. Lainavertailun tekeminen auttaa kilpailuttamaan lainatarjoukset usealta eri pankilta ja rahalaitokselta yhdellä lomakkeella ilmaiseksi. Valitse tarjousten seasta halvin laina, jota me suosittelemme.
   Minkälainen laina on halpa?
   Halpa laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta alhaisempi verrattuna sen hetkiseen markkina- ja korkotasoon. Lisäksi halvin laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
   Minkälainen laina on kallis?
   Laina on kallis, kun sen korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, on kalliimpaa verrattuna vakuudellisiin lainoihin.
   Onko halvin laina vakuudellinen?

   Kyllä, halvin laina on yleensä vakuudellinen, sillä pankit ja rahalaitokset uskaltavat myöntää lainaa halvempaan hintaan, kun se saa vastineeksi vakuudet lainan takaisinmaksusta.

   Vakuudetonkin laina voi kuitenkin olla halpa, joten kannattaa muistaa kilpailuttaa tarjoukset!

   Halvin laina on aina yksilöllinen, sillä lainanmyöntäjät arvioivat hakemukset hakijoiden profiilien perusteella. Halvimman lainan korko voi siis poiketa lainasivun esimerkistä tai siitä tarjouksesta, jonka ystäväsi on saanut samalta pankilta.

   Voinko vain tarkistaa, mikä olisi halvin laina?

   Kyllä voit. Lainavertailun avulla saat lainatarjouksia, joista voit nähdä, mikä olisi halvin laina itselle.

   Vertailun lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, sillä vasta hyväksyttyäsi lainatarjouksen, olet sitoutunut lainaan.

   Voit siis tehdä vertailun ja jättää sopimuksen allekirjoittamatta, mikäli et halua lainaa, vaan tarkistaa vain sen, mikä olisi halvin laina sinulle.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi mistä löytyy halvin laina itsellesi, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen