Halvin laina – vertaile ja hae tästä

Halvin laina sisältää tiettyjä kuluttajalle tärkeitä ominaispiirteitä. Mitä nämä lainan ominaispiirteet ovat ja miten löytää halvin laina? Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Halvin laina netistä – näin se löytyy

   Onko etsinnässä halvin laina netistä?

   Halvin laina netistä löytyy helposti, kun kilpailuttamalla vertailet lainat ja valitset sinulle parhaan lainatarjouksen.

   Lainasivustojen ja pankkien tarjonta on monenkirjavaa, minkä vuoksi haluamme auttaa kuluttajia löytämään halvimman lainan netistä kätevästi yhdellä lainahakemuksella.

   Kilpailuta lainat Summarumin lainapalvelun kautta, niin säästät aikaa ja rahaa.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Halvin laina vertailun kautta

   Halvin laina netistä löytyy vertailemalla lainat lainavertailun avulla.

   Kilpailutat lainat yhdellä sähköisellä lomakkeella nopeasti ja helposti, sillä Summarumin lainavertailun avulla tavoitat yli 30 pankkia ja rahalaitosta.

   Lainavertailun tekeminen vie vain muutaman minuutin, eikä se sido sinua vielä mihinkään. Vertailemalla lainatarjoukset voit vaikka vain tarkistaa, mikä olisi sinulle halvin laina.

   Saat sähköpostiisi henkilökohtaiset lainatarjoukset, joista voit valita sinulle parhaan lainan.

   Halvin laina ilman vakuuksia

   Aina ei omat vakuudet riitä saamaan vakuudellista lainaa. Silloin vaihtoehtona on vakuudeton laina. Halvin laina ilman vakuuksia löytyy vertailemalla lainatarjoukset eri yhtiöiltä täyttämällä yksinkertainen hakemus netissä.

   Lainaehtoja tarkastelemalla löytyy halvin laina ilman vakuuksia, jonka lainakorko sekä muut kulut ovat halpoja yleiseen markkinatasoon katsottuna.

   Vakuudellinen laina on hieman halvempaa kuin laina ilman vakuuksia. Vakuudettoman lainan hyvänä puolena kuitenkin on, että sen hakeminen on joustavampaa ja helpompaa.

   Kun haet lainaa ilman vakuuksia, pankit hyödyntävät automaattista päätöksentekoprosessia hakemuksen käsittelemisessä. Tämä tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa lainahakemuksen käsittelyaika on todella nopea.

   Vakuudettoman lainan rahat voi tämän vuoksi usein nostaa tililleen jo samana tai seuraavana päivänä lainan hakemisesta.


   Sinua voisi kiinnostaa myös nämä aiheet

   Halvin vakuudellinen laina

   Lainatyyppinä vakuudellinen laina on todella halpaa lainaa, mutta sille täytyy esittää asianmukaiset vakuudet tai henkilö, joka asettuu lainantakaajaksi.

   Yleensä vakuudeksi kelpaa:

   Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman hitaampi prosessi, sillä lainantarjoajan täytyy arvioida, ovatko vakuudet riittävät lainan myöntämiseksi.

   Vakuudellista lainaa hakevalla on enemmän pelivaraa lainaneuvotteluissa ja hyvien vakuuksien asettaminen takaa lainalle pienemmän koron.

   Halvin vakuudellinen laina löytyy, kun asettaa vahvat vakuudet ja vertailee eri pankkien tarjoamia lainatarjouksia.

   Halvinta vakuudellista lainaa etsivän on järkevä pitää mielessä, että lainan muut kulut voivat nostaa lainan hintaa. Vakuudellinen laina on halpa, kun myös todellinen vuosikorko on pieni.

   Halvan lainan tyypillinen korko

   Tyypillinen halvan lainan korko vaihtelee lainatyyppien sekä lainan määrän mukaan. On suuri merkitys sillä, onko laina vakuudeton laina, vakuudellinen laina tai onko kyseessä esimerkiksi asuntolaina.

   Nämä prosenttiluvut ovat suuntaa antavia, koska niissä ei oteta huomioon laina-ajan tai lainan määrän vaikutusta lainan korkoon.

   Jos haluat selvittää lainan todelliset kustannukset, Summarumin lainalaskuri auttaa tarkastelemaan lainan todellisia kustannuksia.

   Esimerkin vuoksi listasimme alla olevaan taulukkoon vakuudettomien 1000 – 10 000 euron halpojen lainojen tyypilliset korot. Toinen taulukko taas näyttää, mikä on halvan vakuudellisen lainan tyypillinen korko.

   Vakuudeton laina – tyypillinen korko:

   Lainasumma Tyypillinen korko
   1000 € *10,00 %
   2000 € *10,00 %
   3000 € *10,00%
   4000 € 9,95%
   5000 € 9,69%
   6000 € 8,69%
   7000 € 7,94%
   8000 € 7,44 %

   * = Huomaa, että vuoden 2021 korkokatto vaikuttaa siten, että lainojen korkojen yläraja rajataan 10 prosenttiin määräaikaisesti 30.9.2021 saakka.

   Vakuudellinen laina – tyypillinen korko:

   Lainasumma Tyypillinen korko
   9000 € 4,80 %
   10 000 € 4,70 %
   12 500 € 4,50 %
   15 000 € 4,40 %
   20 000 € 4,30 %
   25 000 € 4,20 %
   30 000 € 4,20 %
   40 000 € 4,12 %
   50 000 € 4,10 %

   Taulukot ovat tarkoitettu havainnollistamaan, mitä lainan tyypillinen korko usein voi olla. Muistathan, että pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät lainatarjouksensa aina lainan hakijan profiilin perusteella, eli lopulta korko on yksilöllinen.

   Halvin laina – eri lainatyypit

   Kuluttajan on mahdollista vertailla ja hakea halpaa lainaa useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on halvin laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta.

   Seuraavissa kappaleissa pyritään tarkastelemaan konkreettisesti hieman sitä, mikä saattaa olla halpa laina missäkin lainan muodossa. Tarkasteltavat lainan muodot ovat seuraavat.

   Halpa joustoluotto

   Joustoluotto on laina, jossa kuluttajalle myönnetään maksimisumma, jonka sisällä lainaa hakenut henkilö voi tehdä nostoja vapaasti. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

   Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden, voidaan joustoluoton todeta olevan halpa todellisen vuosikoron koron ollessa 6-7 % tai alle tämän. Joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

   Halpa kulutusluotto

   Kulutusluotto on lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja. Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 6-7 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan halpa laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

   Halpa yhdistelylaina

   Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla kuluttaja voi yhdistää useammat lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sitä hakevaa henkilöä säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään kuluttajan talouden hallinnasta helpompaa.

   Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Halvimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

   Halpa laina eri elämäntilanteissa

   Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä myös henkilön taloudellinen tilanne saattaa muuttua samalla. Kuluttajalla saattaa tulla muuttuneessa elämäntilanteessa vastaan tilanne, jossa kyseinen henkilö tarvitsee lainaa. Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla kuluttajilla voi olla.

   Halpa laina työttömälle

   Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli henkilö kokee samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen saattaa olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

   Halpa laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työtön vastaanottaa kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämä säännöllisiksi tuloiksi. Työtön henkilö voikin siis vastaanottaa lainaa näiltä lainan tarjoajilta.

   Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselle erittäin halpa laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

   Halpa laina opiskelijalle

   Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa henkilö tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa halpa laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

   Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Valtion takaama opintolaina tarkoittaa, että lainan takaajana toimii Suomen valtio. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

   Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

   Selvitä halvan lainan kustannukset lainalaskurilla

   Lainan kustannuksista antaa osviittaa lainan todellinen vuosikorko. Se on luku, joka sisältää lainan nimelliskoron, perustamismaksut ja kaikki mahdolliset lainanhoitokulut.

   Vertailemalla todellisia vuosikorkoja on helppo erotella halvempi laina kalliimmasta lainasta.

   On kuitenkin hyvä tietää, että laina-aika, lainan suuruus sekä lyhennettävän kuukausierän suuruus määrittävät lopulliset lainan kustannukset yhdessä. Tämän vuoksi apuna kannattaa käyttää lainalaskuria.

   Selvitä lainan kokonaiskustannukset lainalaskurin avulla.

   Lainalaskuria varten tarvitset muutamia tietoja laskettavasta lainasta. Niitä ovat:

   1. Lainasumma
   2. Maksuaika
   3. Korkoprosentti
   4. Avausmaksu
   5. Tilinhoitomaksu

   Syötettyäsi lainan tiedot, saat selville:

   Lainalaskurisivumme opastaa sinua lainalaskurin toimintaperiaatteesta ja kerromme myös hyödyllisiä vinkkejä lainaneuvotteluja sekä lainojen vertailua varten.

   Laske asuntolainan kulut laskurilla

   Asunnon ostamiseen ja asuntolainaan liittyy paljon tärkeitä ja yksityiskohtaisia asioita, jotka on hyvä tietää jo ennen kuin lähtee kilpailuttamaan asuntolainaa.

   Tämän vuoksi olemme laatineet asuntolainalle oman oppaan ja erillisen sitä varten tarkoitetun lainalaskurin.

   Asuntolainalaskuria varten tarvitset samoja tietoja kuin edellisessä kappaleessa on kerrottu.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mistä halvin laina?
   Kuluttajan on mahdollista löytää itselleen halvin laina kilpailuttamalla lainat netissä. Lainavertailun tekeminen auttaa kilpailuttamaan lainatarjoukset usealta eri pankilta ja rahalaitokselta yhdellä lomakkeella ilmaiseksi.
   Minkälainen laina on halpa?
   Halpa laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta alhaisempi verrattuna sen hetkiseen markkina- ja korkotasoon. Lisäksi halvin laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
   Minkälainen laina on kallis?
   Laina on kallis, kun sen korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, on kalliimpaa verrattuna vakuudellisiin lainoihin.