Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa opiskelijalle

Lainaa opiskelijalle – ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Kilpailuta ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Lainaa opiskelijalle – ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Kilpailuta ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa opiskelijalle 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan opiskelijalle. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Lainaa opiskelijalle jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Voiko opiskelija saada lainaa? Kyllä voi! Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa opiskelijalle luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa opiskelijalle helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia tarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa opiskeluun 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainoja ilman vakuutta.

Kilpailuta ja vertaile lainat opiskelijalle helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa opiskeluun.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa opintoihin. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina opiskeluun.

Kilpailuttamalla lainat opiskelua varten netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa opiskeluun erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina opiskelijalle netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sopivimman ja edullisimman lainan opiskelijalle pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu on fiksua, sillä se paljastaa erot tärkeissä seikoissa kuten koroissa, kuukausierissä ja takaisinmaksuajoissa.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton laina opiskelijalle heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan opiskeluihin, on seuraava vaihe hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, laina opiskeluun maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina opiskelijalle

Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan opiskeluajallesi. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Edullista lainaa opiskelijalle

Opiskeluaika on usein ajanjakso elämässä, jota jälkikäteen muistellaan haikeudella ja ilolla. Vaikka opiskelijan elämä on täynnä monia mahtavia kokemuksia ja asioita, opiskelijan talous voi olla erittäin tiukilla. Silloin edullista lainaa on hyvä olla saatavilla.

Jos olet täysipäiväinen opiskelija, sinulla ei ehkä ole mahdollisuuksia säännölliseen työntekoon, eikä välttämättä mahdollisuutta saada taloudellista apua vanhemmilta. Opintotuki auttaa kaikkia, mutta yksinään ei riitä paljon muuhun kuin kaikista pakollisimpiin menoihin.

Pienetkin yllättävät menot ja elämäntilanteen muutokset voivat siis aiheuttaa ongelmia taloudenpidossa silloin, kun talouden tulot ja menot ovat juuri ja juuri tasapainossa normaalissakin tilanteessa. Onneksi on olemassa paljon toimijoita, jotka tarjoavat opiskelijalle lainaa tiukimpien tilanteiden selättämiseen.

Varsinainen opintolaina

Varmasti jokaiselle tutuin tapa avittaa opiskelijan taloudellista tilannetta lainarahalla on opintolaina. Opintolaina on edullista ja valtion takaamaa lainaa, jossa on äärimmäisen pieni todellinen vuosikorko ja erittäin joustavat takaisinmaksuehdot.

Opintolaina on poikkeuksellisen edullinen lainan muoto, jota käytännössä jokaisen siihen oikeutetun opiskelijan kannattaa hyödyntää. Vaikkei lainaa tarvitsisi arjen tarpeisiin, opintolaina on niin edullista, että se kannattaa nostaa ja laittaa vaikkapa kasvamaan korkoa opintojen ajaksi.

Jos saat rahalle edes maltillisen koron opintojen ja niitä seuraavien maksuvapaiden vuosien ajan, pystyt tekemään sillä jopa voittoa esimerkiksi nostamalla sen vain sijoittamista varten.

Esimerkkejä opintolainoista:

Pankki Korko Avausmaksu Maksu 2.-5. lainavuoden alussa Takaisinmaksupalkkio
Danske Bank 0,208 30 30 2,5
Nordea 0,208 10 0-10 2,3
OP Helsinki 0,208 30 30 2,5

Hae lainaa opiskelijalle jopa 60 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia näin

 1. Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus. Anna siinä pyydetyt tiedot.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Me kilpailutamme sen.
 4. Saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Löydä järkevä laina opiskelijalle pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan opiskelijalle pienellä korolla.

Nykyisin erilaisten lainanantajien väliset erot ovat lopulta pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla satoja tai jopa tuhansia euroja.

Sopiva opiskelijalaina heti

Kun tarkoitus on löytää lainaa opiskelijalle heti, kannattaa sinun siis valjastaa Summarum käyttöösi. Me kilpailutamme valtavan määrän luotettavia ja vakavaraisia rahoitusyhtiöitä sekä pankkeja.

Nopeimmillaan voit saada tarjouksia jopa minuuteissa. Kun kaikki tarjoukset ovat saapuneet, voit vertailla niitä rauhassa ja valita niistä sopivimman vaihtoehdon – tai olla kokonaan valitsematta. Palvelumme käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Parhaassa tapauksessa sopiva opiskelijalaina löytyy tarjousten joukosta helposti, ja rahat siirretään tilillesi jopa vielä samana päivänä.

Vaihtoehdot opintolainan lisäksi

Opintolainan saamiseen on olemassa tiettyjä rajoituksia:

 1. Se pitää nostaa tietyn kokoisissa erissä.
 2. Sitä ei voi saada tiettyä summaa enempää.
 3. Sen saaminen vaatii opintotuen piirissä olemista.

Opintolaina ja opintotuki yhdessäkään eivät aina anna loistavaa taloudellista tilannetta opiskelijalle. Tästä syystä yllättävissä tilanteissa, joissa suurempi meno tulee odottamatta kohdalle ja tarve on saada laina opiskelijalle heti, voidaan tarvita lisärahoitusta.

Opiskelijalle onneksi on muitakin vaihtoehtoja lainarahan saamiseksi. Vaikka opiskelijan taloudellinen tilanne ei ole vakaa, ja siitä syystä olisi helppo ajatella, että lainanantajat kokevat opiskelijoille lainaamisen korkeaksi riskiksi, on silti mahdollisuuksia saada edullistakin lainaa opiskelijalle.

Luotonantajat eivät välttämättä ole valmiita antamaan opiskelijalle kovinkaan isoja luottoja, mutta kunhan maksukykyä on, niitä on saatavilla. Myös autolaina, jossa auto toimii lainan osavakuutena, on mahdollista saada opiskelijana.

 • Luottokortti
 • Kulutusluotto
 • Joustoluotto
 • Osamaksut

Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti opiskelijalle on tarjolla silloin, kun opinnoista on tietty määrä takana. Pankit myöntävät yleensä perusluottokortteja kun opinnoista on takana vähintään puolet (joidenkin pankkien kohdalla vaaditaan pidemmälle edenneitä opintoja), ja luottokortti onkin hyvä vaihtoehto äkilliseen menoon varautumiseen.

Korkeakouluopiskelijoille voidaan tyypillisesti myöntää suurempi käyttövara korttiin, mutta näissä on pankkien välisiä eroja.

Kulutusluotto opiskelijalle

Kulutusluotto opiskelijalle voi olla erityisen hyvä vaihtoehto tilanteissa, joissa on äkillinen rahantarve esimerkiksi jonkun suuremman hankinnan vuoksi. Opiskelija-asunnostasi saattaa mennä pesukone rikki, ja mikäli olet tavallinen vuokralainen, on se tyypillisesti sinun omaisuuttasi.

Näin vuokranantaja ei ole velvollinen hankkimaan sinulle uutta pesukonetta. Silloin kulutusluotto voi olla järkevä vaihtoehto, etenkin mikäli sinulla ei ole entuudestaan säästöjä äkillisiin rahantarpeisiin.

Joustoluotto opiskelijalle

Joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli et halua käyttöösi luottokorttia. Sinulla saattaa silti toisinaan olla tarve ylimääräiselle rahalle, jolloin joustoluotto on varsin kannatettava ratkaisu.

Joustoluotot toimivat periaatteessa kuten luottokortitkin, mutta nostat niitä aina tilillesi tarpeen mukaan, eikä tähän käytetä siis erillistä korttia lainkaan. Näiden saamisen edellytyksenä on kuitenkin se, että tulot ja menot ovat jokseenkin tasapainossa normaalissa tilanteessa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Saako opiskelija lainaa Summarumin kautta?

Summarum on erikoistunut erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Siksi myös laina opiskelijalle on helppo hakea Summarumin kautta.  Palveluidemme käyttö on sinulle aina täysin maksutonta.

Summarumin kautta voit hakea lainaa opiskelijalle netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen opiskelijalle on ilmaista eikä sido sinua tosiaan vielä mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta pelkästään yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa opiskelijalle 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Tutustu lainalaskuriimme

Voit opiskelijana kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman lainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomioi tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten summan ja laina-ajan. Tämän jälkeen laskuri pyytää tarjousta yli 30 eri lainantarjoajalta näiden tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

Lainan hakijana sinun ei tarvitse myöskään sitoutua tai saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys lainalaskurin käyttöön on siten olematon. Laskuri auttaa opiskelijaa jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

Kenelle myönnetään lainaa opintoihin?

Annetaanko lainaa 18 vuotiaalle opiskelijalle, vai edellytetäänkö tätä korkeampaa ikää? Käytännössä opintolainaa voit saada jopa alaikäisenä, mutta muita lainan muotoja ei ole silloin vielä tarjolla.

Osa yhteistyökumppaneistamme edellyttää korkeampaa kuin 18 vuoden ikää, mutta voit silti kilpailuttaa tarjoukset kauttamme. Saat siis tarjouksia vain sellaisilta yhtiöiltä, jotka myöntävät lainoja myös 18-vuotiaille. Muita ehtoja lainan saamiselle ovat:

 • vakituinen kotiosoite Suomessa
 • moitteeton maksuhistoria
 • säännölliset tulot

Lainaa ilman tuloja on mahdollista joissakin tilanteissa saada.

Lainojen yhdistäminen opiskelijana

Lainojen yhdistäminen kannattaa aina, jotta et tule maksaneeksi useita päällekkäisiä lainoista aiheutuvia kuluja. Lainojen yhdistäminen opiskelijana riippuu pitkälti, voitko saada vielä opintolainaa sekä millaisia lainoja sinulla on jo entuudestaan. Nämä vaikuttavat siihen, millainen yhdistelylaina opiskelijalle on tarjolla.

Lainojen yhdistäminen opintolainalla on yleensä kaikkein edullisin ja tehokkain tapa vähentää kustannuksia ja yhdistellä lainoja.

Jos olet käyttänyt opintojen aikana ottamiasi lainoja, sinun voi olla hyvä kilpailuttaa ne saadaksesi niille alhaisemmat korot. Kilpailuta yhdistelylaina, ja voit säästää lainojen kuluissa jopa merkittäviä summia!

Lainojen kilpailuttaminen liitetään usein uusiin lainoihin, mutta myös olemassa olevat lainat ovat mahdollista kilpailuttaa. Täytä Summarumin lainahakemus, niin voit nähdä millaista nopeaa lainaa sinä voit opiskelijana saada, etkä tarvitse vakuuksia lainan saamiseksi.

Lainojen yhdistäminen opiskelijana tapahtuu yhtä helposti ja nopeasti kuten muidenkin henkilöiden kohdalla. Täytät vain lainahakemuksessa kohdan, jossa ilmoitetaan, että laina halutaan käyttää lainojen yhdistelyyn ja millaisia lainoja tai osamaksuja sinulla on entuudestaan.

Saat lainatarjouksia sähköpostiisi nopeasti ja voit valita niistä parhaan. Ota siis avuksesi Summarumin lainalaskuri, jotta voit vertailla olemassa olevien lainojen ja uuden yhdistelylainan kustannuksia. Voit yllättyä, kuinka paljon tällä on mahdollista säästää!

Asuntolaina opiskelijalle – onko se mahdollista?

Asunto on useimmiten elämämme suurin yksittäinen hankinta, ja nykyään asuntoa harvemmin ostetaan ilman lainaa. Mutta voiko opiskelija saada asuntolainaa? Kyllä, myös opiskelijana on mahdollista saada asuntolainaa, vaikka asunnon ostaminen opiskelijana vaatiikin ehkä enemmän valmistautumista työssäkäyvään ihmiseen verrattuna.

Kuten muutenkin, asuntolaina opiskelijalle edellyttää vakuuden. Tässä tapauksessa asunto toimii lainan vakuutena.

Kun olet opiskelijana ostamassa asuntoa, riippuen kaupungista, josta asuntoa ollaan hankkimassa, 70-75 prosenttia asunnon ostohinnasta käy suoraan vakuutena lainalle. Asunnon osto opiskelijana on lopulta helpompaa kuin mitä useimmiten luullaan.

Asuntolaina opiskelijalle ja ASP säästäminen

Kun harkitset lainaa opiskelijalle asunnon ostamiseen, muista ASP-tili. Ensiasunnon ostajana saat etuja, jotka auttavat asunnon ostamisessa.

Mikäli opiskelijana olet hyödyntänyt asp-tiliä, ensiasunnon arvosta 90 prosenttia kuuluu valtion takauksen piiriin, jolloin tarvitset vain 10 prosenttia asunnon arvosta käsirahana tai muun takauksen piiristä.

Vinkki

Asp-säästäminen on jokaiselle opiskelijalle suositeltava tapa valmistautua asunnon ostamiseen. Asp-tilille säästetyt varat voi käyttää osana asunnon käsirahaa, ja ne ovat myös hätätilanteessa nostettavissa käyttöön.

On kuitenkin huomionarvoista sanoa, että asp-säästötililtä ei voi nostaa osaa rahoista milloin tahansa. Mikäli rahat nostetaan tililtä pois, menetät myös muuten saamasi edut ja säästäminen täytyy aloittaa alusta.

Muutoin asunnon ostaminen opiskelijana onnistuu varsin tavanomaiseen tapaan. Usein pankit suhtautuvat positiivisesti opiskelijan asunnon ostamiseen, vaikka tämän tulot ja menot olisivatkin heikommassa tilanteessa opintojen aikana.

Pankit tietyllä lailla panostavat tuleviin ammattilaisiin olemalla myötämielisiä opiskelijoiden asuntolainoja kohtaan. Opiskelijan asuntolaina ei siis ole mahdottomuus, vaan yllättävänkin helppo neuvottelukohde.

Opiskelijalle lainaa pankista

Pankit myöntävät asuntolainojen lisäksi myös muunlaisia lainoja opiskelijoille. Jo ylempänä käsittelimme opintolainoja, jotka ovat pankkien lainoja siitä huolimatta, että ne ovat tarkkaan lailla säänneltyjä rahoituskeinoja.

Opintolainojen ja asuntolainojen lisäksi pankit ovat lähtökohtaisesti valmiita lainaamaan rahaa opiskelijoille myös kulutusluottojen ja muiden lainojen muodossa. Opiskelijan status ei sinänsä itsessään vaikuta siihen, saatko pankkilainaa tai miten haet sitä.

Lainojen saamisen kannalta tarjoukseen vaikuttavat eniten tulot ja menot, eli se, miten hyvin tasapainossa päivittäiset talousasiasi ovat. Tämä onkin se suurin erottava tekijä opiskelijan ja työssäkäyvän hakijan välillä.

Pankkilaina opiskelijalle ja tulojen merkitys

Siinä missä työssäkäyvän hakijan tulot ovat keskimäärin säännöllisiä, opiskelijalla vastaavat voivat olla satunnaisia ja pieniä. Tämän takia lainaa hakiessasi sinun on hyvä tehdä jonkun verran pohjatyötä ja seurata omia menoja ja tuloja hetken aikaa.

Jos pystyt karsimaan menojasi tai lisäämään tulojasi, voi se vaikuttaa positiivisesti lainapäätökseen. Mikä tahansa lainaa opiskelijalle myöntävä yhtiö arvioi lainan riskejä näiden seikkojen kannalta, joten niiden merkitystä ei kannata aliarvioida.

Pankit ovat perinteisesti hyvin konservatiivisia lainan myöntämisen suhteen, eli yleensä ne vaativat melko hyvän tasapainon tulojen ja menojen välillä. Tästä syystä opiskelijana sinun kannattaa vertailla myös muita lainanmyöntäjiä. Ja muista, lainaa pienillä tuloilla on kuin onkin mahdollista saada, kunhan myös muut edellytykset sille täyttyvät.

Lainaa opiskelijalle heti

Nykyään markkinoilla on pankkien lisäksi valtava määrä muita rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainaa opiskelijalle heti. Yleensä tällaiset yhtiöt ovat valmiimpia ottamaan korkeampaa riskiä, eli he tarjoavat opiskelijoillekin avokätisemmin lainaa, mutta tämän kääntöpuoli on toki se, että lainan korko saattaa olla korkeampi.

Opiskelijana voi vertailla erilaisia lainoja Summarum.fi -lainapalvelun avulla. Sinun ei tarvitse täyttää hakemuksia kymmenelle eri firmalle ja odotella viikkokausia lainatarjouksia, vaan yhdellä hakemuksella saa tarjoukset jopa kymmeniltä luotettavilta lainaa opiskelijalle tarjoavilta yhtiöiltä.

Lainatarjouksen saat kauttamme siis nopeasti ja helposti, ja erilaisten lainojen vertailu on sen jälkeen helppoa. Kaikki lainat eivät ole identtisiä, vaan opiskelijana sinun kannattaa vertailla eri lainojen kuluja ja korkoja keskenään. Ei siis tarvitse olla kauppatieteiden tohtoriopiskelija, että saat selville mistä edullinen laina opiskelijalle löytyy ja mistä se koostuu!

Lainalaskurimme kertoo jokaisen lainan todellisen vuosikoron, eli luvun, johon on laskettu yhteen kaikki lainan korot ja kulut, Tämä helpottaa merkittävästi lainojen vertailua, sillä eri toimijat voivat kertoa omat kulunsa hyvin erilaisin tavoin.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Kannattaako ottaa pikavippi opiskelijalle?

Pikavippi opiskelijalle voi tuntua tiukan paikan tullen todella kiehtovalta. Onneksi perinteiset vikavipit ovat poistuneet markkinoilta. Korkeakorkoiset ja kuluttajalle epäedullisia ehtoja sisältävät tarjoukset on saatu kitkettyä rahoitusmarkkinoilta mm. tiukentuneen lainsäädännön avulla.

Pikavippi terminä on silti jäänyt elämään kuluttajien keskuuteen. Nykyisin termillä tarkoitetaan tyypillisesti muutaman sadan euron suuruisia summia, joita melko harvat rahoitusyhtiöt enää edes tarjoavat.

Lainaa opiskelijalle – kokemuksia verkosta

Opintolaina on nuorten keskuudessa kaikista suosituimpia lainamuotoja. Valtiontakauksen sekä mahdollisen lainahyvityksen johdosta opintolainaan liittyvät kokemukset ovat pääosin hyvin positiivisia.

Laina opiskelijalle tässä muodossaan on siis opiskelijoiden keskuudessa hyvin suosittu. Tämä johtuu ennen kaikkea muutamista ominaispiirteistä, joita opintolaina pitää sisällään.

 1. Pääosa opintolainaa hakeneista opiskelijoista on verkossa olevien kokemuksien mukaan olleet tyytyväisiä ennen kaikkea kahteen asiaan, lainan edullisuuteen sekä sen helppoon saatavuuteen.
 2. Valtion takauksen sekä mahdollisen lainahyvityksen johdosta opintolaina on yksi suosituimmista lainamuodoista.
 3. Lisäksi sen hakeminen on koettu verkosta löytyvien kokemuksien mukaan hyvin helpoksi opiskelijoiden keskuudessa.

Hyödyt ja mahdolliset riskit

Hyödyt Riskit
Voit keskittyä opintoihisi eikä rahasta tarvitse jatkuvasti murehtia. Osa ottaa lainaa opiskeluun liian heppoisin perustein.
Edullista lainaa opiskelijalle on tarjolla monessa muodossa. Jos et huolehdi takaisinmaksusta, voit menettää luottotietosi.
Laina opiskelijalle on helppo kilpailuttaa maksutta.

Lainaa opiskelijalle – huomioi tämä

Moni opiskelija tarvitsee lainaa opintojensa kustantamiseen. Tällaisissa tilanteissa realistisen maksusuunnitelman tekeminen on avainasemassa lainaa harkitsevan opiskelijan kannalta.

Hyvin laadittu opiskelijan maksusuunnitelma huomioi aina sen, mikä on opiskelijan suunniteltu valmistumisaika. Laina-aika kannattaakin mitoittaa riittävän pitkästi, jotta takaisinmaksuaika kattaa myös mahdolliset opiskeluajan viivästymisetkin.

Opiskelijan kannattaa huomioida nostettu laina myös mahdollisissa sivutöissään. On yleistä, että opiskelijat pyrkivät löytämään itselleen esimerkiksi kesä- tai osa-aikatöitä maksaakseen samalla opintolainaansa pois.

Lisäksi mikäli opiskelija on hakenut valtion takaamaa opintolainaa, kannattaa valtion opintolainahyvitys hyödyntää, mikäli opiskelijan opinnot näyttävät valmistuvan riittävän ajoissa hyvityksen vastaanottamista varten.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Yhteenveto – näin saat lainaa opiskeluun

Opiskelijana sinun ei suinkaan kannata pelätä lainan ottamista, mutta aina on järkevää pitää mielessä, että laina pitää maksaa takaisin. Opiskeluaika on usein erittäin mahtava jakso elämässä, joten sitä aikaa ei kannata käyttää rahahuolissa kärvistelyyn.

Joskus riittää, että hyödyntää valtion antamat taloudelliset helpotukset kuten opintotuen ja opintolainan, jotka kannattaakin ehdottomasti hyödyntää niin täysimääräisesti kuin on mahdollista. Nämä eivät kuitenkaan aina riitä.

Äkilliset pakolliset menot kuten kodinkoneiden hajoamiset, vuokravakuudet ja jopa antoisat lomareissut opiskelukavereiden kanssa voit rahoittaa myös lainarahalla, kunhan varmistat, että oma talous kestää lainan takaisin maksamisen. Ja mikäli reissu kavereiden kanssa on haaveissa, lue lisää artikkelistamme lomalaina.

Monet toimijat ovat valmiita myöntämään lainoja myös opiskelijoille, mutta hinnoittelussa ja ehdoissa on valtavasti eroja. Tämän takia eri lainantarjoajien vertailu on tärkeää, ja kannattaa tehdä huolella.

Summarum sopii erinomaisesti juuri opiskelijoiden lainatarpeisiin. Lainahakemuksen tekemisen jälkeen saat heti monia eri lainatarjouksia erilaisilta luotettavilta toimijoilta, ja kun hyväksyt tarjouksen, rahat siirtyvät omalle tilille lähes välittömästi.

Opiskeluaika on useimmiten yksi elämän kohokohdista, mutta jatkuva raha-asioista murehtiminen voi tehdä siitä raskasta ja pelottavaa. Tästä syystä lainaan kannattaa suhtautua työkaluna, jota voi pelotta, mutta harkiten, hyödyntää.

Lainaa opiskelijalle – Usein kysyttyä

Voiko opiskelija saada lainaa?
Opiskelija voi saada opintojensa aikana lainaa aivan kuten kuka tahansa muukin henkilö. Isompien lainojen saamiseksi opiskelijalla tulisi kuitenkin olla säännölliset tulot lainan takaisinmaksua varten.
Miten opintolaina toimii?
Opiskelija voi saada valtiontakaamaa opintolainaa opintojansa varten. Laina on tänä päivänä hyvin edullista, ja sen takaisinmaksusta voi saada ison osan hyvitettynä, mikäli opiskelija valmistuu oppilaitoksestaan aikataulun mukaisesti.
Mistä opiskelija saa lainaa?
Opiskelija voi hakea lainaa eri käyttötarkoituksiin pankeista tai rahalaitoksista. Lainan saamiseen vaikuttaa vahvasti se, kuinka tasapainossa opiskelija on pitänyt taloutensa tähän asti.
Voiko opiskelija saada kulutusluottoa?
Voi saada. Kulutusluottoa voi hakea myös ilman vakuuksia ja takaajia eri pankeista ja rahalaitoksista.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja