Lainaa opiskelijalle – näin haet edullista lainaa pienillä tuloilla

Voitko opiskelijana saada muuta lainaa kuin vain opintolainaa? Löydä alta parhaat vinkit edullisten lainojen hankintaan ja kilpailuta lainasi Summarumin kautta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Edullista lainaa opiskelijalle

   Opiskeluaika on usein aikaa, jota jälkikäteen muistellaan haikeudella ja ilolla. Vaikka opiskelijan elämä on täynnä monia mahtavia kokemuksia ja asioita, opiskelijan talous voi olla erittäin tiukilla.

   Jos olet täysipäiväinen opiskelija, sinulla ei ehkä ole mahdollisuuksia säännölliseen työntekoon, eikä välttämättä mahdollisuutta saada taloudellista apua vanhemmilta. Opintotuki auttaa kaikkia, mutta yksinään ei riitä paljon muuhun kuin kaikista pakollisimpiin menoihin.

   Pienetkin yllättävät menot ja elämäntilanteen muutokset voivat siis aiheuttaa ongelmia taloudenpidossa silloin, kun talouden tulot ja menot ovat juuri ja juuri tasapainossa normaalissakin tilanteessa. Onneksi on olemassa paljon toimijoita, jotka tarjoavat opiskelijalle lainaa tiukimpien tilanteiden selättämiseen.

   Varmasti jokaiselle tutuin tapa avittaa opiskelijan taloudellista tilannetta lainarahalla on opintolaina. Opintolaina on edullista ja valtion takaamaa lainaa, jossa on äärimmäisen pieni todellinen vuosikorko ja erittäin joustavat takaisinmaksuehdot.

   Opintolaina on poikkeuksellisen edullista lainaa, jota käytännössä jokaisen siihen oikeutetun opiskelijan kannattaa hyödyntää. Vaikkei lainaa tarvisi arjen tarpeisiin, opintolaina on niin edullista, että se kannattaa nostaa ja laittaa vaikkapa kasvamaan korkoa opintojen ajaksi.

   Jos rahalle saa edes maltillisen koron opintojen ja niitä seuraavien maksuvapaiden vuosien ajan, pystyy opintolainalla tekemään jopa voittoa esimerkiksi nostamalla sen vain sijoittamista varten.


   Löydä edullisin laina opiskelijalle

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan opiskeluajallesi. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Hae lainaa opiskelijalle jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea lainaa opiskelijalle helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen opiskelijalle on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa opiskelijalle 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Löydä edullinen laina opiskelijalle netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan opiskelijalle pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Kilpailuta ja vertaile lainat opiskelijalle helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa opiskelijalle

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa opiskelijalle. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina opiskelijalle.

   Kilpailuttamalla lainat opiskelijalle netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa opiskelijalle erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Vakuudeton laina opiskelijalle heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan opiskelijalle, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.


   Löydä edullisin laina opiskelijalle

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan opiskeluajallesi. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Vaihtoehdot opintolainan lisäksi

   Opintolainan saamiseen on olemassa tiettyjä rajoituksia. Se pitää nostaa tietyn kokoisissa erissä, sitä ei voi saada tiettyä summaa enempää ja sen saaminen vaatii opintotuen piirissä olemista.

   Voit tutustua opintolainaan tarkemmin täältä. 

   Opintolaina ja opintotuki yhdessäkään eivät aina anna loistavaa taloudellista tilannetta opiskelijalle. Tästä syystä yllättävissä tilanteissa, joissa suurempi meno tulee odottamatta kohdalle, voi tarvita lisärahoitusta.

   Opiskelijalle onneksi on muitakin vaihtoehtoja lainarahan saamiseksi. Vaikka opiskelijan taloudellinen tilanne ei ole vakaa, ja siitä syystä olisi helppo ajatella, että lainanantajat kokevat opiskelijoille lainaamisen korkeaksi riskiksi, on silti mahdollisuuksia saada edullistakin lainaa opiskelijana.

   Opiskelijan on mahdollista saada luottokortti, kun opinnoista on tietty määrä takana. Pankit myöntävät yleensä perusluottokortteja kun opinnoista on takana vähintään puolet (joidenkin pankkien kohdalla vaaditaan pidemmälle edenneitä opintoja), ja luottokortti onkin hyvä vaihtoehto äkilliseen menoon varautumiseen.

   Opiskelijalle on tarjolla myös kulutusluottoja ja joustoluottoja, joissa ei vaadita vakuuksia. Näiden saamisen edellytyksenä on kuitenkin se, että tulot ja menot ovat jokseenkin tasapainossa normaalissa tilanteessa.

   Luotonantajat eivät välttämättä ole valmiita antamaan opiskelijalle kovinkaan isoja luottoja, mutta kunhan maksukykyä on, niitä on saatavilla. Myös autolaina, jossa auto toimii lainan osavakuutena, on mahdollista saada opiskelijana.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Laina opiskelijalle Summarumin kautta

   Summarum on omassa liiketoiminnassaan erikoistunut erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Siksi myös laina opiskelijalle on helppo hakea Summarumin kautta.  Summarumin palvelujen käyttö on täysin maksutonta.

   Voit opiskelijana kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman lainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomioi tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan. Tämän jälkeen laskuri pyytää tarjousta yli 30 eri lainantarjoajalta näiden tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

   Lainan hakijana sinun ei tarvitse myöskään sitoutua tai saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys lainalaskurin käyttöön on siten olematon. Laskuri auttaa opiskelijaa jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

   Lainojen yhdistäminen opiskelijana

   Lainojen yhdistäminen kannattaa aina, jotta et tule maksaneeksi useita päällekkäisiä lainoista aiheutuvia kuluja. Lainojen yhdistäminen opiskelijana riippuu pitkälti, voitko saada vielä opintolainaa sekä millaisia lainoja sinulla on jo entuudestaan. Nämä vaikuttavat siihen, millaisella lainalla lainojen yhdistäminen opiskelijana kannattaa tehdä.

   Lainojen yhdistäminen opintolainalla on yleensä kaikkein edullisin tapa tehdä lainojen yhdistäminen. Jos kuitenkin olet jo käyttänyt opintolainasi, kilpailuta yhdistelylaina tästä.

   Lainojen kilpailuttaminen liitetään usein uusiin lainoihin, mutta myös olemassa olevat lainat ovat mahdollista kilpailuttaa. Täytä Summarumin lainahakemus, niin voit nähdä millaista nopeaa lainaa sinä voit opiskelijana saada, etkä tarvitse vakuuksia lainan saamiseksi.

   Lainojen yhdistäminen opiskelijana tapahtuu yhtä helposti ja nopeasti kuten muidenkin henkilöiden kohdalla. Täytät vain lainahakemuksessa kohdan, jossa ilmoitetaan, että laina halutaan käyttää lainojen yhdistelyyn ja millaisia lainoja tai osamaksuja sinulla on entuudestaan.

   Saat lainatarjouksia sähköpostiisi nopeasti ja voit valita niistä parhaan, käytä apunasi Summarumin lainalaskuria, jotta voit vertailla olemassa olevien lainojen ja uuden yhdistelylainan kustannuksia. Voit yllättyä, kuinka paljon tällä voit säästää!

   Asuntolaina opiskelijalle – onko se mahdollista?

   Asunto on useimmiten ihmisen suurin yksittäinen hankinta, ja nykyään asuntoa harvemmin ostetaan ilman lainaa. Myös opiskelijana on mahdollista saada asuntolainaa, vaikka asunnon ostaminen opiskelijana vaatiikin ehkä enemmän valmistautumista työssäkäyvään ihmiseen verrattuna.

   Asuntolainaa ottaessa asunto toimii lainan vakuutena. Kun opiskelija ostaa asuntoa, riippuen kaupungista, josta asuntoa ollaan hankkimassa, 70-75 prosenttia asunnon ostohinnasta käy suoraan vakuutena lainalle.

   Tutustu asuntolainojen kilpailuttamiseen tästä. 

   Ensiasunnon ostaja saa myös etuja, jotka auttavat paljon asunnon ostamisessa. Mikäli opiskelija on hyödyntänyt asp-tiliä, ensiasunnon arvosta 90 prosenttia kuuluu valtion takauksen piiriin, jolloin opiskelija tarvitsee vain 10 prosenttia asunnon arvosta käsirahana tai muun takauksen piiristä.

   Asp-säästäminen onkin jokaiselle opiskelijalle suositeltava tapa valmistautua asunnon ostamiseen. Asp-tilille säästetyt varat voi käyttää osana asunnon käsirahaa, ja ne ovat myös hätätilanteessa nostettavissa käyttöön.

   On kuitenkin huomionarvoista sanoa, että asp-säästötililtä ei voi nostaa osaa rahoista välillä käyttön. Mikäli rahat nostetaan tililtä pois, menetät myös muuten saamasi edut ja säästäminen täytyy aloittaa alusta.

   Muuten opiskelija voi ostaa asunnon asuntolainalla aivan normaalisti. Usein pankit suhtautuvat positiivisesti opiskelijan asunnon ostamiseen, vaikka opiskelijan tulot ja menot olisivatkin heikommassa tilanteessa opintojen aikana.

   Pankit tietyllä lailla panostavat tuleviin ammattilaisiin olemalla myötämielisiä opiskelijoiden asuntolainoja kohtaan.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Opiskelijalle lainaa pankista

   Pankit myöntävät asuntolainojen lisäksi myös muunlaisia lainoja opiskelijoille. Jo ylempänä käsittelimme opintolainoja, jotka ovat pankkien lainoja siitä huolimatta, että ne ovat tarkkaan lailla säänneltyjä rahoituskeinoja.

   Opintolainojen ja asuntolainojen lisäksi pankit ovat lähtökohtaisesti valmiita lainaamaan rahaa opiskelijoille myös kulutusluottojen ja muiden lainojen muodossa. Opiskelijan status ei sinänsä itsessään vaikuta lainojen saamiseen tai niiden hakuprosessiin.

   Lainojen saamisen kannalta vaikuttaa eniten tulot ja menot, eli se, miten hyvin tasapainossa päivittäiset talousasiat hakijalla ovat. Tämä on suurin erottava tekijä opiskelijan ja työssäkäyvän hakijan välillä.

   Siinä missä työssäkäyvän hakijan tulot ovat keskimäärin säännöllisiä, opiskelijalla tulot voivat olla satunnaisia ja pieniä. Tämän takia lainaa hakiessa on hyvä tehdä jonkun verran pohjatyötä ja seurata omia menoja ja tuloja hetken aikaa.

   Jos pystyy karsimaan menojaan tai lisäämään tuloja, tulee se vaikuttamaan positiivisesti lainapäätöksen kannalta. Mikä tahansa lainaa myöntävä yhtiö arvioi lainan riskejä näiden seikkojen kannalta, joten niiden merkitystä ei kannata aliarvioida.

   Pankit ovat perinteisesti hyvin konservatiivisia lainan myöntämisen suhteen, eli he yleensä vaativat melko hyvän tasapainon tulojen ja menojen välillä. Tästä syystä opiskelijan kannattaa vertailla myös muita lainanmyöntäjiä.

   Lainaa opiskelijalle heti

   Nykyään markkinoilla on pankkien lisäksi valtava määrä muita rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainaa sekä opiskelijoille, että kaikille muillekin. Yleensä tällaiset yhtiöt ovat valmiimpia ottamaan korkeampaa riskiä, eli he tarjoavat opiskelijoillekin avokätisemmin lainaa, mutta tämän kääntöpuoli on toki se, että lainan korko saattaa olla korkeampi.

   Opiskelija voi vertailla erilaisia lainoja lainavertailupalvelun kuten Summarum.fi -lainapalvelun avulla. Tällaisessa palvelussa hakijan ei tarvitse syöttää hakemuksia kymmenelle eri firmalle ja odotella viikkokausia lainatarjouksia, vaan yhdellä hakemuksella saa laintarajoukset jopa kymmenistä luotettavista lainaa tarjoavista yrityksistä.

   Lainatarjouksen saa siis nopeasti ja helposti, ja erilaisten lainojen vertailu on helppoa. Kaikki lainat eivät ole tasa-arvoisia, vaan opiskelijan kannattaa vertailla eri lainojen kuluja ja korkoja keskenään, ja tällaiset palvelut tekevät tällaisen vertailun helpoksi. Ei siis tarvitse olla kauppatieteiden tohtoriopiskelija, että saa selville halvimman lainan!

   Summarum.fi kertoo joka lainan todellisen vuosikoron, eli luvun, johon on laskettu yhteen kaikki lainan korot ja kulut, Tämä helpottaa merkittävästi lainojen vertailua, sillä eri toimijat voivat kertoa omat kulunsa hyvin erilaisin tavoin.

   Halvimman lainan löydyttyä palvelu varmistaa, että hyväksytty laina maksetaan heti hakijan tilille.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainaa opiskelijalle – kokemuksia verkosta

   Opintolaina on nuorten keskuudessa kaikista suosituimpia lainamuotoja. Valtiontakauksen sekä mahdollisen lainahyvityksen johdosta opintolainaan liittyvät kokemukset ovat pääosin hyvin positiivisia.

   Opintolaina on siis opiskelijoiden keskuudessa hyvin suosittu laina. Tämä johtuu ennen kaikkea muutamista ominaispiirteistä, joita opintolaina pitää sisällään.

   Pääosa opintolainaa hakeneista opiskelijoista on verkossa olevien kokemuksien mukaan olleet tyytyväisiä ennen kaikkea kahteen asiaan, lainan edullisuuteen sekä sen helppoon saatavuuteen.

   Valtion takauksen sekä mahdollisen lainahyvityksen johdosta opintolaina on yksi suosituimmista lainamuodoista. Lisäksi sen hakeminen on koettu verkosta löytyvien kokemuksien mukaan hyvin helpoksi opiskelijoiden keskuudessa.

   Lainaa opiskelijalle – huomioi tämä

   Moni opiskelija tarvitsee lainaa opintojensa kustantamiseen. Tällaisissa tilanteissa realistisen maksusuunnitelman tekeminen on avainasemassa lainaa harkitsevan opiskelijan kannalta.

   Hyvin laadittu opiskelijan maksusuunnitelma huomioi aina sen, mikä on opiskelijan suunniteltu valmistumisaika. Laina-aika kannattaakin mitoittaa riittävän pitkästi, jotta takaisinmaksuaika kattaa myös mahdolliset opiskeluajan viivästymisetkin.

   Opiskelijan kannattaa huomioida nostettu laina myös mahdollisissa sivutöissään. On yleistä, että opiskelijat pyrkivät löytämään itselleen esimerkiksi kesä- tai osa-aikatöitä maksaakseen samalla opintolainaansa pois.

   Lisäksi mikäli opiskelija on hakenut valtion takaamaa opintolainaa, kannattaa valtion opintolainahyvitys hyödyntää, mikäli opiskelijan opinnot näyttävät valmistuvan riittävän ajoissa hyvityksen vastaanottamista varten.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa opiskelijalle, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Yhteenveto – näin opiskelija saa lainaa

   Opiskelijan ei kannata pelätä lainan ottamista, mutta aina on järkevää pitää mielessä, että laina pitää maksaa takaisin. Opiskeluaika on usein erittäin mahtava jakso elämässä, joten sitä aikaa ei kannata käyttää rahahuolissa kärvistelyyn.

   Joskus riittää, että hyödyntää valtion antamat taloudelliset helpotukset kuten opintotuen ja opintolainan, jotka kannattaakin ehdottomasti hyödyntää niin täysimääräisesti kuin on mahdollista. Nämä eivät kuitenkaan aina riitä, ja aina ei pysty

   Äkilliset pakolliset menot kuten kodinkoneiden hajoamiset, vuokravakuudet ja jopa antoisat lomareissut opiskelukavereiden kanssa voi rahoittaa myös lainarahalla, kunhan varmistaa, että oma talous kestää lainan takaisin maksamisen.

   Monet toimijat ovat valmiita myöntämään lainoja myös opiskelijoille, mutta hinnoittelussa ja ehdoissa on valtavasti eroja. Tämän takia eri lainantarjoajien vertailu on tärkeää, ja kannattaa tehdä huolella.

   Lainojen vertailupalvelut kuten summarum.fi sopivat erinomaisesti juuri opiskelijoiden lainatarpeisiin. Lainahakemuksen tekemisen jälkeen saa heti monia eri lainatarjouksia erilaisilta luotettavilta toimijoilta, ja kun tarjouksen hyväksyy, siirtyvät rahat omalle tilille lähes välittömästi.

   Opiskeluaika on useimmiten yksi elämän kohokohdista, mutta jatkuva raha-asioista murehtiminen voi tehdä siitä raskasta ja pelottavaa. Tästä syystä lainaan kannattaa suhtautua työkaluna, jota voi pelotta, mutta harkiten, hyödyntää.

   Usein kysyttyä

   Voiko opiskelija saada lainaa?
   Opiskelija voi saada opintojensa aikana lainaa aivan kuten kuka tahansa muukin henkilö. Isompien lainojen saamiseksi opiskelijalla tulisi kuitenkin olla säännölliset tulot lainan takaisinmaksua varten.
   Miten opintolaina toimii?
   Opiskelija voi saada valtiontakaamaa opintolainaa opintojansa varten. Laina on tänä päivänä hyvin edullista, ja sen takaisinmaksusta voi saada ison osan hyvitettynä, mikäli opiskelija valmistuu oppilaitoksestaan aikataulun mukaisesti.
   Mistä opiskelija saa lainaa?
   Opiskelija voi hakea lainaa eri käyttötarkoituksiin pankeista tai rahalaitoksista. Lainan saamiseen vaikuttaa vahvasti se, kuinka tasapainossa opiskelija on pitänyt taloutensa tähän asti.
   Voiko opiskelija saada kulutusluottoa?
   Voi saada. Kulutusluottoa voi hakea myös ilman vakuuksia ja takaajia eri pankeista ja rahalaitoksista.