Lainaa opiskelijalle – näin haet edullista lainaa pienillä tuloilla

Voiko opiskelija saada muuta lainaa kuin opintolainaa? Vastauksen saat tästä artikkelista.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään
   Anne Holopainen
   Anne Holopainen
   2021-06-10
   Vahvistettu
   Helppo & selkeä hakuprosessi Olipahan kerrankin helppo, selkeä hakuprosessi. Nopeasti tuli vastauksia eli tarjouksia. Ohjeet selkeitä ja linkit toimivia. Eilen tein hakemuksen ja allekirjoitin sopimuksen, tänään tuli ilmoitus, että rahat ilmestyvät tililleni parin päivän kuluessa. Kiitos.
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen

   Edullista lainaa opiskelijalle

   Opiskeluaika on usein aikaa, jota jälkikäteen muistellaan haikeudella ja ilolla. Vaikka opiskelijan elämä on täynnä monia mahtavia kokemuksia ja asioita, opiskelijan talous voi olla erittäin tiukilla.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein täysipäiväisellä opiskelijalla ei ole mahdollisuuksia säännölliseen työntekoon, ja kaikilla ei ole mahdollisuutta saada taloudellista apua vanhemmilta. Opintotuki auttaa kaikkia, mutta yksinään ei riitä paljon muuhun kuin kaikista pakollisimpiin menoihin.

   Pienetkin yllättävät menot ja elämäntilanteen muutokset voivat siis aiheuttaa ongelmia taloudenpidossa silloin, kun talouden tulot ja menot ovat juuri ja juuri tasapainossa normaalissakin tilanteessa. Onneksi on olemassa paljon toimijoita, jotka tarjoavat opiskelijalle lainaa tiukimpien tilanteiden selättämiseen.

   Varmasti jokaiselle tutuin tapa avittaa opiskelijan taloudellista tilannetta lainarahalla on opintolaina. Opintolaina on edullista ja valtion takaamaa lainaa, jossa on äärimmäisen pieni korko ja erittäin joustavat takaisinmaksuehdot. Opintolaina on poikkeuksellisen edullista lainaa, jota käytännössä jokaisen siihen oikeutetun

   opiskelijan kannattaa hyödyntää.

   Vaikkei lainaa tarvisi arjen tarpeisiin, opintolaina on niin edullista, että se kannattaa nostaa ja laittaa vaikkapa kasvamaan korkoa opintojen ajaksi. Jos rahalle saa edes maltillisen koron opintojen ja niitä seuraavien maksuvapaiden vuosien ajan, pystyy opintolainalla tekemään voittoa.

   Vaihtoehdot opintolainan lisäksi

   Opintolainan saamiseen on olemassa tiettyjä rajoituksia. Se pitää nostaa tietyn kokoisissa erissä, sitä ei voi saada tiettyä summaa enempää ja sen saaminen vaatii opintotuen piirissä olemista.

   Voit tutustua opintolainaan tarkemmin täältä. 

   Opintolaina ja opintotuki yhdessäkään eivät anna loistavaa taloudellista tilannetta opiskelijalle. Tästä syystä yllättävissä tilanteissa, joissa suurempi meno tulee odottamatta kohdalle, voi tarvita lisärahoitusta.

   Opiskelijalle onneksi on muitakin vaihtoehtoja lainarahan saamiseksi. Vaikka opiskelijan taloudellinen tilanne ei ole vakaa, ja siitä syystä olisi helppo ajatella, että lainanantajat kokevat opiskelijoille lainaamisen korkeaksi riskiksi, on silti mahdollisuuksia saada edullistakin lainaa opiskelijana.

   Opiskelijan on mahdollista saada luottokortti, kun opinnoista on tietty määrä takana. Pankit myöntävät yleensä perusluottokortteja kun opinnoista on takana vähintään puolet (joidenkin pankkien kohdalla vaaditaan pidemmälle edenneitä opintoja), ja luottokortti onkin hyvä vaihtoehto äkilliseen menoon varautumiseen.

   Opiskelijalle on tarjolla myös klutusluottoja ja joustoluottoja, joissa ei vaadita vakuuksia. Näiden saamisen edellytyksenä on kuitenkin se, että tulot ja menot ovat jokseenkin tasapainossa normaalissa tilanteessa. Luotonantajat eivät välttämättä ole valmiita antamaan opiskelijalle kovinkaan isoja luottoja, mutta kunhan maksukykyä

   on, niitä on saatavilla.

   Myös autolaina, jossa auto toimii lainan osavakuutena, on mahdollista saada opiskelijana.

   Asuntolaina opiskelijalle – onko se mahdollista?

   Asunto on useimmiten ihmisen suurin yksittäinen hankinta, ja nykyään asuntoa harvemmin ostetaan ilman lainaa. Myös opiskelijana on mahdollista saada asuntolainaa, vaikka asunnon ostaminen opiskelijana vaatiikin ehkä enemmän valmistautumista työssäkäyvään ihmiseen verrattuna.

   Asuntolainaa ottaessa asunto toimii lainan vakuutena. Kun opiskelija ostaa asuntoa, riippuen kaupungista, josta asuntoa ollaan hankkimassa, 70-75 prosenttia asunnon ostohinnasta käy suoraan vakuutena lainalle.

   Tutustu asuntolainojen kilpailuttamiseen tästä. 

   Ensiasunnon ostaja saa myös etuja, jotka auttavat paljon asunnon ostamisessa. Mikäli opiskelija on hyödyntänyt asp-tiliä, ensiasunnon arvosta 90 prosenttia kuuluu valtion takauksen piiriin, jolloin opiskelija tarvitsee vain 10 prosenttia asunnon arvosta käsirahana tai muun takauksen piiristä.

   Asp-säästäminen onkin jokaiselle opiskelijalle suositeltava tapa valmistautua asunnon ostamiseen. Asp-tilille säästetyt varat voi käyttää osana asunnon käsirahaa, ja ne ovat myös hätätilanteessa nostettavissa käyttöön. On kuitenkin huomionarvoista sanoa, että asp-säästämisen voi aloittaa vain kerran, ja jos rahat nostetaan tililtä

   pois, menettää edut.

   Muuten opiskelija voi ostaa asunnon asuntolainalla aivan normaalisti. Usein pankit suhtautuvat positiivisesti opiskelijan asunnon ostamiseen, vaikka opiskelijan tulot ja menot olisivatkin heikommassa tilanteessa opintojen aikana. Pankit tietyllä lailla panostavat tuleviin ammattilaisiin olemalla myötämielisiä opiskelijoiden

   asuntolainoja kohtaan.

   Opiskelijalle lainaa pankista

   Pankit myöntävät asuntolainojen lisäksi myös muunlaisia lainoja opiskelijoille. Jo ylempänä käsittelimme opintolainoja, jotka ovat pankkien lainoja siitä huolimatta, että ne ovat tarkkaan lailla säänneltyjä rahoituskeinoja.

   Opintolainojen ja asuntolainojen lisäksi pankit ovat lähtökohtaisesti valmiita lainaamaan rahaa opiskelijoille myös kulutusluottojen ja muiden lainojen muodossa. Opiskelijan status ei sinänsä itsessään vaikuta lainojen saamiseen tai niiden hakuprosessiin.

   Lainojen saamisen kannalta vaikuttaa eniten tulot ja menot, eli se, miten hyvin tasapainossa päivittäiset talousasiat hakijalla ovat. Tämä on suurin erottava tekijä opiskelijan ja työssäkäyvän hakijan välillä.

   Siinä missä työssäkäyvän hakijan tulot ovat keskimäärin säännöllisiä, opiskelijalla tulot voivat olla satunnaisia ja pieniä. Tämän takia lainaa hakiessa on hyvä tehdä jonkun verran pohjatyötä ja seurata omia menoja ja tuloja hetken aikaa.

   Jos pystyy karsimaan menojaan tai lisäämään tuloja, tulee se vaikuttamaan positiivisesti lainapäätöksen kannalta. Mikä tahansa lainaa myöntävä yhtiö arvioi lainan riskejä näiden seikkojen kannalta, joten niiden merkitystä ei kannata aliarvioida.

   Pankit ovat perinteisesti hyvin konservatiivisia lainan myöntämisen suhteen, eli he yleensä vaativat melko hyvän tasapainon tulojen ja menojen välillä. Tästä syystä opiskelijan kannattaa vertailla myös muita lainanmyöntäjiä.

   Lainaa opiskelijalle heti

   Nykyään markkinoilla on pankkien lisäksi valtava määrä muita rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainaa sekä opiskelijoille, että kaikille muillekin. Yleensä tällaiset yhtiöt ovat valmiimpia ottamaan korkeampaa riskiä, eli he tarjoavat opiskelijoillekin avokätisemmin lainaa, mutta tämän kääntöpuoli on toki se, että lainan korko saattaa olla korkeampi.

   Opiskelija voi vertailla erilaisia lainoja lainavertailupalvelun kuten Summarum.fi -lainapalvelun avulla. Tällaisessa palvelussa hakijan ei tarvitse syöttää hakemuksia kymmenelle eri firmalle ja odotella viikkokausia lainatarjouksia, vaan yhdellä hakemuksella saa laintarajoukset jopa kymmenistä luotettavista lainaa tarjoavista yrityksistä.

   Lainatarjouksen saa siis nopeasti ja helposti, ja erilaisten lainojen vertailu on helppoa. Kaikki lainat eivät ole tasa-arvoisia, vaan opiskelijan kannattaa vertailla eri lainojen kuluja ja korkoja keskenään, ja tällaiset palvelut tekevät tällaisen vertailun helpoksi. Ei siis tarvitse olla kauppatieteiden tohtoriopiskelija, että saa selville halvimman lainan!

   Summarum.fi kertoo joka lainan todellisen vuosikoron, eli luvun, johon on laskettu yhteen kaikki lainan korot ja kulut, Tämä helpottaa merkittävästi lainojen vertailua, sillä eri toimijat voivat kertoa omat kulunsa hyvin erilaisin tavoin.
   Halvimman lainan löydyttyä palvelu varmistaa, että hyväksytty laina maksetaan heti hakijan tilille.

   Yhteenveto – näin opiskelija saa lainaa

   Opiskelijan ei kannata pelätä lainan ottamista, mutta aina on järkevää pitää mielessä, että laina pitää maksaa takaisin. Opiskeluaika on usein erittäin mahtava jakso elämässä, joten sitä aikaa ei kannata käyttää rahahuolissa kärvistelyyn.

   Joskus riittää, että hyödyntää valtion antamat taloudelliset helpotukset kuten opintotuen ja opintolainan, jotka kannattaakin ehdottomasti hyödyntää niin täysimääräisesti kuin on mahdollista. Nämä eivät kuitenkaan aina riitä, ja aina ei pysty

   Äkilliset pakolliset menot kuten kodinkoneiden hajoamiset, vuokravakuudet ja jopa antoisat lomareissut opiskelukavereiden kanssa voi rahoittaa myös lainarahalla, kunhan varmistaa, että oma talous kestää lainan takaisin maksamisen.

   Monet toimijat ovat valmiita myöntämään lainoja myös opiskelijoille, mutta hinnoittelussa ja ehdoissa on valtavasti eroja. Tämän takia eri lainantarjoajien vertailu on tärkeää, ja kannattaa tehdä huolella.

   Lainojen vertailupalvelut kuten summarum.fi sopivat erinomaisesti juuri opiskelijoiden lainatarpeisiin. Lainahakemuksen tekemisen jälkeen saa heti monia eri lainatarjouksia erilaisilta luotettavilta toimijoilta, ja kun tarjouksen hyväksyy, siirtyvät rahat omalle tilille lähes välittömästi.

   Opiskeluaika on useimmiten yksi elämän kohokohdista, mutta jatkuva raha-asioista murehtiminen voi tehdä siitä raskasta ja pelottavaa. Tästä syystä lainaan kannattaa suhtautua työkaluna, jota voi pelotta, mutta harkiten, hyödyntää.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS