Korkokatto

Korkokatto on lain mukainen säännöstely, jonka päämääränä on suojella kuluttajia lainamarkkinoilla. Lue alta; mitä lainan muotoja korkokattoon sisältyy sekä se, miten voit saada nykyiset lainasi korkokaton alle?
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Korkokatto – säästöjä kuluttajalle

   Korkokatto on säännöstely, joka määrää tietyille lainan tyypeille ylärajan. Kuluttajan hakeman lainan korkotaso ei korkokaton aikana saa nousta tämän ylärajan yläpuolelle. Korkokattoa säännöstellään vuosittain ja määräaikainen korkokatto kattaa yleensä vain ennalta sovitun ajanjakson.

   Korkokatto astui voimaan välittömästi kyseisen vuoden alussa ja korkokatto on asetettu olemaan voimassa väliaikaisesti vuoden 2021 syyskuun loppuun saakka. Korkokatto on lakimuutos, joka rajaa sen aikana käyttöön haettujen vakuudettomien lainojen koron 20 prosenttiin.

   Seuraavassa kappaleessa käsitellään tarkemmin sitä, mitkä kaikki vakuudettoman lainan eri muodoista kuuluvat korkokaton säännöstelyn sisäpuolelle.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan korkokaton puitteissa
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Korkokatto eri lainatyypeissä

   Kuten edellisessä kappaleessa esiteltiin, korkokatto rajaa eri vakuudettomien lainojen koron tasoa. Lainan vakuus tai sen puute ei kuitenkaan vielä välttämättä kerro, kuuluuko jokin tietty lainan muoto korkokaton alle.

   Alle on eritelty vielä tarkemmin sitä, mitkä eri vakuudettomat lainat kuuluvat, sekä mitkä eivät kuulu korkokaton alle.

   Lainamuodot, joiden hintoja korkokatto rajaa

   Korkokatto sisällyttää itseensä kaikki vakuudettomat luotot, jotka siirretään lainan tarjoajan toimesta kuluttajan tilille. Tällaisia lainan muotoja ovat esimerkiksi kulutusluotto sekä joustoluotto.

   Kulutusluotto ja joustoluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, jotka kuluttaja vastaanottaa hakemisen jälkeen suoraan tilille. Lisäksi myös pienlaina omaa samoja ominaisuuksia ja kuuluu näin myös korkokaton alle.

   Nämä vakuudettomat ja heti tilille saatavissa olevat lainat ovat yleisesti ottaen riskialttiimpia. Riskialttius saattaa pahimmillaan aiheuttaa velkaantumista kuluttajissa.

   Tämän takia kulutusluotot, joustoluotot sekä muut tilille siirrettävät vakuudettomat lainat ovat lainsäädännön avulla säännöstelty korkokaton sisään.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainamuodot, joiden hintoja korkokatto ei rajaa

   Korkokatto ei kuitenkaan kata kaikkia vakuudettomia lainoja. Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, korkokatto pitää sisällään vakuudettomat luotot, jotka siirretään suoraan kuluttajan tilille.

   Korkokatto jättää näistä luotoista ulkopuolelle kuitenkin muutamia eri lainan tyyppejä. Alle on listattu luoton muotoja, joita korkokatto ei pidä sisällään

   • Verkkokauppojen osamaksusopimukset
   • Luottokortit
   • Autoluotot
   • Asunto-omaisuuteen liittyvät luotot

   Kuluttajan ei tarvitse kuitenkaan huolestua siitä, etteikö edellä mainittuja luoton muotoja olisi rajattu millään tapaa. Osamaksusopimukset, autoluotot sekä asunto-omaisuuteen liittyvät luotot jatkavat säilymistä aiemmin määrätyn 20 % korkokaton sisällä.

   Näiden luoton muotojen korko saakin nousta enää ainoastaan kyseiseen 20 % asti.

   Edellä mainittujen luoton tyyppien lisäksi myöskään luottokortit eivät sisälly kuluvan vuoden korkokattoon. Vaikka luottokortit eivät sisälly korkokattoon, eivät ne jää kuitenkaan kokonaan ilman säännöstelyä. Luottokorttien korko tulee vuonna 2021 olla alle 20%.

   Luottokorttien säännöstely korkokaton ulkopuolelle johtuu päättäjien huolesta, että matalammat hinnat vaikuttaisivat negatiivisesti luottokorttien tarjontaan, ja näin myös kuluttajien mahdollisuuteen vastaanottaa luottoa.


   Näin hyödynnät väliaikaisen korkokaton lainoissa

   Kuluttajan on mahdollista kaivaa uudesta väliaikaisesta korkokatosta useita eri hyötyjä omaan käyttöönsä. Seuraavissa kappaleissa on avattu hieman tarkemmin sitä, minkälaisilla eri keinoilla kuluttajan on mahdollista hyödyntää väliaikaista korkokattoa lainojensa kanssa.

   Kilpailuta nykyiset lainat ja nosta uusi alle 20% laina

   Mikäli kuluttajalla on ennen nykyistä korkokaton säännöstelyä otettuja lainoja, kannattaa nämä jo aiemmin hyväksytyt lainaehdot käydä läpi ja tarkistaa uudestaan. Mikäli laina on otettu ennen korkokaton säännöstelyä, ei sen korko laskeudu automaattisesti uuden korkokaton sisäpuolelle.

   Kuluttajan tuleekin tällaisessa tilanteessa kilpailuttaa nykyiset lainat, jotta hän voisi saada korkokaton hyödyt käyttöön. Kilpailuttamalla lainatarjoukset kuluttaja automaattisesti vastaanottaa edullisempia tarjouksia.

   Lainojen kilpailutuksen kuluttaja hoitaa nopeasti ja vaivattomasti Summarumin lainan kilpailutuksen avulla. Täyttämällä tarvittavat tiedot, kuluttaja vastaanottaa useita eri lainatarjouksia, joista hän näkee itselleen kaikkein edullisimman.

   Lainojen yhdistäminen → uusi yhdistelylaina alle 20% korolla

   Mikäli kuluttaja on tilanteessa, jossa hänellä on maksettavana useita vanhoja vakuudettomia lainoja yli 20% kuluilla, kannattaa henkilön harkita vakavasti lainojen yhdistämistä. Lainat yhdistämällä kuluttaja voi muokata usean pienemmän lainan yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi.

   Yhdistämällä lainansa kuluttajalla voi vastaanottaa muutamia merkittäviä hyötyjä. Kaikista selkein ja suurin hyöty on kuluttajan vastaanotettavissa, mikäli henkilöllä on vanhoja vakuudettomia lainoja yli 20 % korkokuluilla.

   Yhdistelylainaa hakiessa uusi yhdistelylaina laskeutuu automaattisesti korkokaton alle. Näin ollen lainojen yhdistäminen saattaa auttaa kuluttajaa välittömästi säästämään rahaa.

   Rahallisten säästöjen lisäksi yhdistelylaina auttaa kuluttajaa myös hallitsemaan henkilökohtaista talouttaan entistä helpommin. Yksi lyhennettävä laina on helpompi muistaa maksaa, kuin useina eri eräpäivinä postilaatikkoon tippuvat pienemmät lainat.

   Lisäksi kuluttajan on näin helpompi pysyä mukana siitä, paljonko henkilöllä todellisuudessa menee kuukausittain rahaa lainojen lyhennyksiin.

   Huomioi tämä – koron nousu syyskuun jälkeen

   Korkokatto pitää sisällään kuitenkin myös muutamia asioita, joihin kuluttajan tulisi kiinnittää huomiota. Korkokatto on väliaikainen korkokatto, joka on säädetty alkamaan vuoden 2021 alusta ja kestämään syyskuun viimeiseen päivään saakka.

   Vuoden 2021 lokakuun alusta alkaen vakuudettomien lainojen korko voi sääntelyn määräaikaisuuden johdosta nousta yli korkokaton aiemmin säätelemän 20 prosenttiyksikön – ja tämä säätely on voimassa edelleen.

   Useissa vakuudettomissa lainoissa saattaa olla pykäliä, jotka mahdollistavat muutoksia lainaehdoissa korkokaton päättymisen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan tarjoaja on tietoisesti asettanut lainan hintatason nousemaan korkokaton vaikuttamisen jälkeen.

   Kilpailu- ja kuluttajavirasto on säätänyt lainojen mainontaa niin, että lainoja markkinoidessa tulisi aina olla selkeästi esillä, mikäli lainan kulut nousevat jossakin vaiheessa lainan aikana.

   Säännöstelyistä huolimatta kuluttajan kannattaa silti olla ehdottoman tarkka lainojensa kanssa. Mikäli sopimusehdoissa mainitaan koron nouseminen, saattaa korko nousta merkittävästi lokakuun alusta lähtien.

   Tällaisissa tilanteissa kuluttajan kannattaa hinnan noustessa kilpailuttaa laina, ja pyrkiä löytämään halvempi laina tilalle.

   Lainojen korkokaton tulevaisuus – voiko se jäädä voimaan?

   Nykyinen 20 % korkokatto tuli käyttöön vuoden 2020 heinäkuussa. Lakimuutoksen takana oli pyrkimys minimoida kansalaisten koronaepidemian aiheuttamia velkaongelmia.

   Lakimuutoksen oli alun perin tarkoitus olla voimassa ainoastaan vuoden 2020 loppuun asti, mutta koronaepidemian pitkittymisen johdosta korkokattoa jatkettiin vuoden 2021 syksyyn.

   Kukaan henkilö ei todennäköisesti osaa toistaiseksi vielä sanoa varmasti, miten korkokatto jatkuu syyskuun jälkeen. Mikäli koronaepidemia pitkittyy, on todennäköisintä, että korkokatto jatkuu myös yli lokakuun, sillä korkokatto säädettiin alun perinkin koronaepidemian seurauksena.

   Vaikka korkokaton jatkuminen olisi kaikista todennäköisintä, ei absoluuttista varmuutta sen tulevaisuudesta voi kukaan vielä osata sanoa.

   Tavallisen kuluttajan kannattaakin seurata etenkin lähempänä korkokatto päättymistä mihin suuntaan tilanne etenee. Tiedot korkokaton säännöstelystä kuluttaja löytää kenties helposti esimerkiksi kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivuilta.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Korkokatto asuntolainoissa

   On hyvä käydä lyhyesti läpi mitä korkokatolla tarkoitetaan asuntolainojen kohdalla. Tässä artikkelissa käsitelty korkokatto ei nimittäin liity mitenkään asuntolainojen korkokattoon.

   Asuntolainojen korkokatto on lainan viitekorolle asetettu yläraja. Tämän ylärajan yläpuolelle lainan korko ei voi nousta.

   Asuntolainojen korkokatto on siis pankkien myymä tuote, joka suojaa lainan ottajaa korkojen nousemiselta tulevaisuudessa. Kuten viimeiset vuodet olemme saaneet huomata, asuntolainojen korot ovat olleet ennätyksellisen matalalla.

   Tulevaisuudesta ei kuitenkaan ole koskaan täyttä varmauutta. Siksi asuntovelallisen on ihan aiheellista miettiä, miten korkojen mahdollinen nousu voisi vaikuttaa juuri omaan talouteen.

   Asuntojen lainasummat ovat myös ennätyksellisen korkealla tasolla, joten korkojen nouseminen voisi satuttaa hyvin monen asuntovelallisen taloutta.

   Aivan kuten tavalliset vakuutukset, myös korkokatto on syytä hankkia ennen kuin mitään muutoksia tapahtuu.

   Korkojen nousun varautumisen lisäksi asuntovelallisen on aivan yhtä tärkeää muistaa kilpailuttaa asuntolainansa säännöllisin väliajoin. Velallisen maksettua velkaansa takaisin pankille, myös pankin riski pienenee jatkuvasti.

   Tämän seurauksena on myös syytä neuvotella lainan korko, eli toisin sanoen lainan hinta uudelleen.

   Summarumin asuntolainalaskuri on yksi työkalu tämän kilpailuttamisen hoitamiseen.

   Usein kysyttyä

   Mitä tarkoittaa vuoden 2021 korkokatto?
   Korkokatto on tilille siirrettäville vakuudettomille lainoille asetettu koron yläraja. Lainan korko ei saa nousta kyseisen koron ylärajan yläpuolelle määrättyjen lainojen osalta.
   Mitkä lainat korkokatto sisältää itseensä?
   Korkokatto 2021 pitää sisällään tilille siirrettävät vakuudettomat lainat, kuten kulutusluotto, joustoluotto sekä muut pienlainat. Korkokatto ei sisällä verkkokauppojen osamaksusopimuksia, luottokortteja eikä autoihin tai asunto-omaisuuteen liittyviä luottoja.
   Miten hyödyntää 10% korkokattoa?
   Kuluttaja voi hyödyntää 10% korkokattoa useilla eri tavoin. Mikäli henkilöllä on aiempaa lainaa tätä 10 prosenttiyksikköä korkeammilla koroilla, löytää kuluttaja kilpailutuksen avulla automaattisesti lainan, jonka korkotaso laskeutuu korkokaton alapuolelle.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainojen korkokattoa, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen