Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Yhteislaina

   Kilpailuta ja hae yhteislainaa netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae yhteislainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Yhteislainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan yhteislainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae yhteislainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae yhteislainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea yhteislainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta yhteislainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile yhteislainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle yhteislainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa yhteislainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin yhteislainaa.

   Kilpailuttamalla yhteislainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan yhteislainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen yhteislaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman yhteislainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota yhteislainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta yhteislainajen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton yhteislaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen yhteislainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, yhteislaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Parhaassa tapauksessa laina pienellä korolla on siis tililläsi jopa samana päivänä siitä kun teit hakemuksen.


   Löydä edullisin yhteislaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen teille sopivan yhteislainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Yhteislaina – lainaa rinnakkaishakijan kanssa

   Yhteislaina on nimensä mukaisesti lainan hakemista yhdessä toisen hakijan kanssa. Yhteislainaa voidaan hakea joko verkossa tai pankkikonttorilla täysin samalla tavalla kuin henkilökohtaisia lainojakin.

   Yhteislainassa eroavaisuus on vain siinä, että lainaa hakeviksi merkitään kaksi eri henkilöä. Miten muuten yhteislaina eroaa muista lainoista?

   Yleisin kahden hakijan kesken haettava laina on asuntolaina. Toki jotkut hakevat lainaa myös yksin, mutta varsinkin suurempien summien kohdalla pääsääntönä on, että laina myönnetään vain kahdelle hakijalle.

   Nykyisin rahoituslaitoksilta haettavia kulutusluottojakin voi kuitenkin hakea rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin kulutusluottotarjoukset ovat yleensä parempia, mikä tarkoittaa käytännössä matalampaa korkotasoa.

   Yhteislainan säännöt ja vaatimukset

   Lähes kaikilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on yhtenäisiä sääntöjä siitä, kuka voi saada yhteislainaa. Hakijoilta vaaditaan esimerkiksi vähintään 18 vuoden ikää.

   Joidenkin luotonantajien kohdalla ikäraja voi olla korkeampikin; osa rahoituslaitoksista vaatii nimittäin jopa 26 vuoden ikää ennen kuin hakemus voidaan hyväksyä.

   Sen lisäksi vähintään toisella hakijoista tulee yleensä olla vakituinen työpaikka. Joskus suurten lainojen kohdalla sitä voidaan vaatia molemmilta hakijoilta.

   Myös brutto- ja nettotulojen suhteen on voitu ilmoittaa minimirajoja, sillä tulojen tulee olla riittävän suuret lainan hoitamista varten. Yksi tärkeimmistä tekijöistä ovat myös molempien hakijoiden luottotiedot, joiden on oltava puhtaat.

   Jos toiselta tai molemmilta hakijoilta löytyy maksuhäiriömerkintöjä, ei lainaa voida yleensä myöntää. Henkilön kannattaa siis pitää mahdollisimman hyvää huolta luottotiedoistaan.

   Yhteislainaa voi hakea kaikista suomalaisista pankeista. Sen lisäksi yhteislainatarjouksia saa helposti täyttämällä lainahakemuksen lainanvertailusivustolla, josta se lähetetään jopa yli 30 rahoituslaitokselle ja digitaaliselle pankille.

   Yhteislaina suomalaisilta pankeilta

   Suomalaisista pankeista esimerkiksi Nordea tarjoaa monia erilaisia lainoja, joita voi hakea rinnakkaishakijan kanssa. Lainojen korkotasot määräytyvät henkilökohtaisesti.

   Yleissääntönä voidaan kuitenkin pitää, että mitä paremmat hakijoiden tulot ovat, sitä alemmaksi pankki korkonsa asettaa. Nordean lainahakemuksen voi lähettää kätevästi netissä.

   Suurempien lainojen kohdalla vaaditaan lainaneuvottelu, joka voidaan käydä myös puhelimitse.

   LUE LISÄÄ: Näillä vinkeillä onnistut kiitettävästi lainaneuvottelussa 

   Myös OP:lla on runsaasti erilaisia lainoja moneen tarkoitukseen. Kaikista tyypillisin rinnakkaishakijan kanssa haettava laina OP:lla on asuntolaina.

   Sen lisäksi rinnakkaishakijaa voi käyttää kaikkiin muihinkin lainatyyppeihin, kuten autolainaan tai käyttölainaan. Hakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä, tulojen on oltava säännölliset eikä hakijoilla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. OP:n lainalaskurilla voi laskea itselleen sopivia lainoja.

   Danske Bank on yksi Suomen vakavaraisimmista pankeista. Sieltä voi siis saada lainaa hyvällä korolla. Rinnakkaishakijan kanssa haettavia asuntolainoja on erilaisia.

   Joihinkin niistä voi ottaa Korkoputken, joka suojaa korkojen nousemiselta. Toiset taas sallivat enemmän riskejä. Kaikkiin asuntolainavaihtoehtoihin voi tutustua joko netissä tai Danske Bankin konttorilla.

   Samoin myös lainahakemus täytetään verkkosivuilla tai pankkivirkailijan kanssa konttorilla. Suuria lainoja varten vaaditaan aina neuvottelu, jossa käydään läpi tarkemmin hakijoiden tulevaisuutta ja mahdollisia työtilanteita sekä niissä tapahtuvia muutoksia.

   Yhteislainaa myöntäviä digitaalisia pankkeja ja rahoituslaitoksia on paljon. Sen vuoksi hakija pääseekin helpommalla täyttämällä hakemuksen vertailusivustolla, josta se lähetetään suoraan luotonantajille.

   Suosituimpia digitaalisia pankkeja yksityishenkilöiden keskuudessa ovat Bank Norwegian sekä Instabank. Bank Norwegian on varsin kokonaisvaltainen pankki, joka tarjoaa monenlaisia lainoja ja myös luottokortin.

   Lainaa saa aina 60 000 euroon saakka ja sitä voi hakea rinnakkaishakijan kanssa. Instabankin kohdalla taas lainamäärä voi olla enimmillään 25 000 euroa. Se sopii hyvin pienempiin hankintoihin.

   Lainaa voi hakea joko yksin tai yhdessä toisen hakijan kanssa. Lainan hakeminen tapahtuu netin kautta ja yleensä lainapäätöksen saa välittömästi. Joskus lainahakemuksen tueksi joutuu lähettämään liitteitä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Yhteislaina Summarumin kautta

   Summarum on omassa liiketoiminnassaan erikoistunut erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Siksi myös yhteislaina on helppo hakea Summarumin kautta.  Tavalliselle henkilöasiakkaalle Summarumin palvelujen käyttö on täysin maksutonta.

   Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme edullista yhteislainaa vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomio tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan ja pyytää tämän jälkeen yli 30 eri lainantarjoajalta lainatarjousta näiden tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

   Yhteislainan hakijana sinun ei tarvitse sitoutua tai saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys lainalaskurin käyttöön on siten olematon. Laskuri auttaa sinua jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

   Yhteislaina nopeasti netistä

   Kaikkein nopeiten yhteislainan hakeminen onnistuu digitaalisilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Ne tekevät yleensä lainapäätöksen välittömästi luottotietojen tarkistamisen jälkeen, jolloin lainan voi saada parhaimmassa tilanteessa jopa heti.

   Näin ollen lainan voi saada omalle pankkitililleen parhaimmillaan jo samana päivänä, kun hakemuksen on laittanut menemään.

   Jos lainaa haetaan varsinaisesta pankista, kannattaa varautua odottelemaan lainapäätöstä vähintään muutaman arkipäivän ajan. Joskus päätöksen antamisessa voi kestää kauemminkin, sillä pankki saattaa vaatia lainaneuvottelua ennen päätöksen antamista.

   Lainapäätöksen nopeaan saamiseen voi kuitenkin vaikuttaa siten, että lähettää aina kaikki tarvittavat liitteet kerralla. Näin aikaa ei tuhlaudu siihen, että pankki joutuu pyytämään liitteitä vielä erikseen.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Nimelliskorko määrittää yhteislainan hinnan

   Edullinen yhteislaina ei suinkaan ole se, jonka nimelliskorko on alhaisin. Nimelliskorko on nimittäin viitekorosta ja marginaalista koostuva korko, joka ei vielä kerro kaikkea lainan edullisuudesta.

   Sinun kannattaakin nimelliskoron sijasta kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo sen, onko kyseessä aidosti edullinen laina.

   Siihen on laskettu kaikki lainasta koituvat kulut, kuten esimerkiksi lainan avauskulut sekä kuukausittaiset lainanhoitomenot. Mitä alhaisempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kannattavammaksi laina tulee sinun näkökulmastasi.

   Hakijoiden tuloilla on merkitystä

   Lainan edullisuuteen ja korkojen alhaisuuteen vaikuttavat myös hakijoiden tulot. Jos hakijoiden tulotaso on hyvä, eikä lainan myöntämistä katsota riskiksi, voi pankki tarjota lainalle alhaista korkoa.

   Jos tulotaso ei taas ole niin hyvä, on korkotaso yleensä korkeampi. Lainojen korkotasoista voi saada pientä viitettä lukemalla kunkin pankin sääntöjä ja ehtoja.

   Esimerkiksi Instabankin todellinen vuosikorko on yleensä noin 15 % luokkaa, mikä on vielä varsin kohtuullinen. Mitä nopeammin laina maksetaan takaisin, sitä vähemmän korkojakaan ehtii kertymään.

   Edullisin yhteislaina vertailun kautta

   Edullisimman lainan voi löytää ainoastaan vertailemalla luotonantajia ja hakemalla lainaa useammasta paikasta. Koskaan ei siis kannata hyväksyä ensimmäistä saamaansa tarjousta, vaan on syytä pohtia eri vaihtoehtoja.

   Vaihtoehtojen kanssa on syytä myös olla tarkkana monestakin eri syystä. Todellinen vuosikorko ja sen alhaisuus toki kertoo paljon, mutta joskus esimerkiksi pankin joustavuus voi olla ratkaiseva tekijä.

   Jos todellisissa vuosikoroissa ei ole paljon eroa pankkien välillä, on syytä miettiä muita tärkeitä seikkoja. Tällöin esimerkiksi lyhennysvapaat kuukaudet sekä ylimääräiset kuluttomat lyhennykset voivat olla ratkaisevia tekijöitä.

   Useimmiten lyhennysvapaita kuukausia myönnetään kaksi vuodessa. Ne tulevat tarpeeseen, jos talous kokee yllättäviä kolauksia vaikkapa sairastumisen myötä.

   Jos taas kuukausi on mennyt hyvin ja velallinen haluaa tehdä ylimääräisen lyhennyksen, on hyvä, jos siitä ei joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja. Nämä kannattaa tarkastaa ehdottomasti pankkien lainaehdoista.

   Yhteislainan korko riippuu aina hakijoista

   Se, mikä on kenellekin edullisin laina, määrittyy monien eri tekijöiden perusteella. Jokainen voi siis pohtia ennen lainan hakemista, mitkä ovat itselle tärkeitä asioita.

   Aina kaikista paras laina ei siis olekaan se, jonka todellinen vuosikorko on kaikkein alhaisin. Jos pankki on muuten hyvin joustamaton, voi hakija pahimmillaan olla vaikeuksissa lainansa kanssa.

   Koska kyse on todella suurista summista ja isoista valinnoista, on päätös tehtävä syvän harkinnan jälkeen.

   Lainaa ei siis koskaan kannata hakea kiireessä, sillä silloin sortuu yleensä ottamaan ensimmäisen saatavilla olevan lainan. Pahimmillaan lainan ottaminen kiireessä voi muodostua rasitteeksi niin taloudellisesti kuin muutenkin.

   Pääsääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että laina ilman vakuuksia kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Näin ylimääräisiä korkoja ja muita kuluja ei kerry liikaa, eikä velallinen joudu taloudellisesti ahtaalle.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Yhteislaina – vakuuden kanssa vai ilman?

   Ihmisten on siis mahdollista hakea yhteislaina joko vakuuksien kanssa tai vaihtoehtoisesti ilman vakuuksia. Vakuudellinen laina on sellainen, jossa hakija asettaa lainalle jonkin vakuuden hakuprosessin alkuvaiheessa.

   Vakuudeton laina taas toimii täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton laina on yleensä korkokuluiltaan hieman korkeampi kuin laina vakuuksien kanssa.

   Vastaus siihen, kannattaako yhteislaina hakea vakuudella vai ilman, on monisäikeinen. Vakuuden asettaminen riippuu täysin haettavasta lainasta sekä henkilön sen hetkisestä tilanteesta.

   Mikäli hakukohteena on esimerkiksi asuntolaina, on täysin vakuudetonta lainaa pääosin mahdotonta saada. Pienemmät lainat, kuten joustoluotot tai kulutusluotot, voit halutessi vastaanottaa myös ilman vakuuksia.

   Pääsääntöisesti laina kannattaa kuitenkin aina hakea vakuuksien kanssa, mikäli tähän on mahdollisuus. Vakuuden asettaminen tekee lainan korosta usein hieman edullisemman, kuin mitä se olisi ollut ilman vakuutta.

   LUE MYÖS: Kuinka paljon voin saada lainaa

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Yhteislaina – Usein kysyttyä

   Miksi hakea yhteislainaa?
   Voit saada lainaa huomattavasti edullisemmalla korolla. Voit myös saada suuremman lainan kuin yksin.
   Maksaako yhteislainan hakeminen?
   Ei. Summarum.fi -palvelussa voit kilpailuttaa yhteislainat ilmaiseksi ja valita parhaan tarjouksen.
   Mikä on yhteislainan korko?
   Alkaen 4,5%. Tyypillisesti 4,5% - 10% riippuen lainan koosta.
   Miten hakea yhteislainaa?
   Hae yhteislainaa helposti Summarum.fi -palvelussa. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja näet tarjoukset heti.