Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Auton osto osamaksulla vai lainalla?

Auton osto osamaksulla vai lainalla? Vakuudetonta lainaa netistä 2 000 – 60 000 €. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Auton osto osamaksulla vai lainalla? – Lainan kilpailutuspalvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan auton ostoon. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Kannattaako auto ostaa osamaksulla vai lainalla?

Ostaako auto osamaksulla vai lainalla? Auton hankinta on usein melko suuri ja vaativa ostos, jota kannattaa punnita useammalta kantilta. Kun ryhdytään suunnittelemaan auton ostoa yksi suurimmista kysymyksistä on rahoitus. Harvalla on niin paljon irrottettavia varoja, että auton pystyisi ostamaan tuosta vaai käteisellä.

Nyt puhutaan kohtuullisen hyväkuntoisista autoista, melko vähän käytetyistä, täysin uusista autoista, asuntoauton ostamisesta, matkailuauton rahoituksesta tai hyväkuntoisista tuontiautoista ja niiden rahoituksesta netistä.

Hyvin vanhoja autoja, joilla on ajettu monta sataatuhatta kilometriä voi saada toki käteiselläkin, mutta tässä tekstissä keskitytään vähän kalliimpien autojen hankkimiseen. Lue tarkemmin siitä, miten auton osto onnistuu ilman käsirahaa.

Silloin kannattaa pohtia, että mikä rahoitusvaihtoehto olisi oman tulevan auton hankinnassa edullisinta, järkevintä ja kätevintä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Autolainan saaminen ja kulut

Autolainaa voit saada luottoa antavalta rahoitusyhtiöltä tai joko omasta tai kilpailevasta pankista. Lainan saaminen edellyttää, että hakijalla on tarpeeksi maksukykyä sen takaisinmaksamiseen.

Autolainan, niin kuin minkä tahansa lainan, kuluja ovat kertaluontoinen lainanperustamismaksu sekä kuukausittaiset tilinhoitomaksu ja korko. Näiden eri maksujen vaihtelu eri lainantarjoajilla vaikeuttaa suuresti lainojen kokonaiskulujen vertailua.

Autolainaa voit saada myös vakuudettomana, jolloin korko on suurempi kuin vakuudellisessa lainassa. Vakuudellisissa autolainoissa on kyse useimmiten yli 10 000 euron lainoista ja vakuudeksi kelpaa vain joku kiinteä omaisuus kuten kiinteistö tai metsä.

Kiinteistön ei tarvitse olla velaton. Kannattaa ehdottomasti vertailla autolainojen kuluja luotettavalla vertailusivustolla ja päättää sen mukaan mistä autolainansa ottaisi. Auton voi toki myös hankkia tavallisella kulutusluotolla, mikä useimmiten tulee kyllä kalliimmaksi.

Riski ja kannattavuus

Useimmat autolainat ovat sidottu kolmen kuukauden euriboriin, eurooppalaiseen viitekorkoon, eli lainan hinta mahdollisesti hieman vaihtelee kolmen kuukauden välein laina-aikana. Euriboriin vaikuttavat mailman suhdanteet voivat muuttua suuntaan tai toiseen milloin vain, joten lainan ottamisessa on aina pieni riski. Lopullinen lainasumma voi nousta korkojen noustessa, ainakin pidemmällä laina-ajalla.

Auton hinta ja näin ollen lainan suuruus vaikuttaa myös lainan korkoon ja lainan ottamisen kannattavuuteen. Mitä pienempi lainasumma on, sitä suuremmaksi lainan kulut suhteessa tulevat. Jos suuremman lainan ottaa pidemmällä maksuajalla, myös siinä tapauksessa lainan kokonaiskulut nousevat.

Näistä seikoista huolimatta autolaina on ostajalle usein pidemmällä aikavälillä edullisin rahoitusvaihtoehto, kunhan taustatyö on tehty kunnolla.

Auton hankkiminen osamaksulla tai lainalla voi useimmissa tapauksissa onnistua 18–79 -vuotiaana, mutta joidenkin rahoitusyhtiöiden lainansaajan alaikäraja on 23 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Maksukykyäkin pitää olla, mikä jo edellä mainittiinkin sekä pääsääntöisesti luottotiedot kunnossa.

Nykyään on mahdollista saada autolainaa myös luottotiedottomana, mutta lainan kulut ovat korkeammat kuin lainanottajalle, jolla ei ole luottohäiriömerkintää. Muutenkin lopullinen luottokorko määräytyy yksilöllisesti.

Omasta pääasiallisesta pankistasi, jossa hoidat rahaliikennettäsi, voit usein saada hyvän tarjouksen olemassa olevan asiakkuuden perusteella. Kannattaa tutkia tämäkin mahdollisuus huolella. Jos et omasta pankistasi lainaa kuitenkaan saisi ollenkaan, ei siihenkään pidä lannistua, vaan todella tutkia muita moninaisia mahdollisuuksia.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Auton hankkiminen osamaksulla

Osamaksu on yleisin tapa uuden auton hankkimiseen, sillä tilastojen mukaan yli puolet uusista autoista hankitaan osamaksulla. Käytettyjen autojen kohdalla prosenttiosuus on hieman pienempi. Auton hankkiminen osamaksulla on myös melko vaivatonta. Tyypillisimmin osamaksusopimusten kestot voivat vaihdella yhdestä vuodesta jopa kuuteen vuoteen saakka.

Hyvä tietää

Mitä pidempi sopimuskausi on, sitä pienempi on kuukausierä. Toisaalta pitkällä sopimusajalla maksat myös enemmän korkokuluja ja käsittelymaksuja, jolloin auton hankinnan kokonaiskulut kasvavat. Auton hankinnan kokonaiskulut kannattaa luonnollisesti pitää mahdollisimman pieninä.

Osamaksussa korko on kiinteä koko sopimuksen ajan ja ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Osamaksurahoitusta voi hakea vaikka omalta pankilta, jos sellainen rahoitusvaihtoehto on oman pankin valikoimissa. Pankista osamaksurahoituksen voi saada myös yksityishenkilöltä ostettavaan autoon.

Auto osamaksulla autoliikkeestä?

Useimmat autoliikkeet myöntävät osamaksusopimuksia auton hankintaan ja ovat täten itseasiassa rahoituslaitosten asiamiehiä. Rahoitusasioiden hoitaminen autoliikkeen tiloissa kahvikupposen äärellä on erittäin näppärää ja nopeaa.

Näennäisen jopa nollan prosentin koron lisäksi osamaksulaskuissa voi olla huikean suuri laskutuslisä kuukausittain ja suurehko luotonperustamiskulu, joten tässä kohtaa korkoprosentin tuijottaminen voi johtaa pahasti metsään.

Näin ollen ole tarkkana; autoliikkeissä vaaditaan usein myös käsiraha ja mahdollinen vaihtoauto käy kätevästi käsirahasta.

Autoliikkeiden osamaksusopimuksissa on yleisesti tapana sopia viimeinen maksuerä suuremmaksi kuin muut. Näin saadaan kuukausittaisten maksuerien summaa pienemmäksi. Ajatus tässä takana on, että autoa vaihdettaessa uuteen, tulee uuden rahoitussuunnitelman puitteissa se isommaksi sovittu viimeinen suurempi osamaksuerä maksettua kätevästi samalla pois.

Halutessasi voit maksaa osamaksua kuukausisummaa suuremmankin summan, aina kun vain voit ja näin viimeisen maksuerän summa pienenee. Ja voit maksaa koko osamaksuvelan pois joustavasti milloin tahansa.

Esimerkkejä kauttamme saatavista rahoitusratkaisuista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista rahoitusratkaisuista ja niiden kustannuksista.

Muista, että jokainen hakija saa yksilöllisen tarjouksen antamiensa tietojen perusteella. Yllä oleva taulukko näyttää siis esimerkkien avulla millaisia tarjouksia voit saada.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Osamaksulla rahoittamisen huonot puolet

Kun aiot rahoittaa autosi hankinnan osamaksulla, kannattaa miettiä seuraavia seikkoja. Ensinnäkin auton omistajuus pysyy rahoitusyhtiöllä niin kauan kuin maksueriä on jäljellä. Sinä olet vain auton haltija, kunnes viimeinenkin osamaksuerä on maksettu.

Toinen huono puoli osamaksussa on, että auto toimii lainan vakuutena ja siksi edellytetään, että autoon otetaan melko kalliiksikin tuleva autovakuutus pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi. Toki kaskovakuutus on ilman osamaksusopimustakin hyvin hyödyllinen niissä tilanteissa, kun liikenteessä sattuu haveri ja sinä itse olet syypää.

Jos työn tai vapaa-ajan vuoksi matkustat autollasi ulkomaille, kannattaa harkita uudelleen osamaksusopimusta, koska rahoitusyhtiön omistamalla autolla on normaalia hankalampi matkustaa ulkomaille. Lisäksi jos elämäntilanne muuttuu osamaksukauden aikana ja joudutkin myymään ostamasi auton, myyminen sopimuskauden aikana vaatii erityisjärjestelyjä.

Rahoituslaitosten viidakko voi hämmentää

Osamaksuja ja lainoja myöntäviä rahoitusyhtiöitä on nykyään paljon. Perinteiset talletuksia vastaanottavat pankit ovat myös rahoituslaitoksia. Niiden ohelle on syntynyt viime vuosina iso joukko luottoa myöntäviä rahoitusyhtiöitä. Näillä on mitä erilaisimpia houkuttelevan kuuloisia rahoitustarjouksia esimerkiksi autolainaa varten.

Hämmentävää on myös se, että samat yritykset myöntävät sekä autolainoja että osamaksumahdollisuutta ja termitkin menevät monilla sivustoilla iloisesti sekaisin. Olekin tarkkana siinä, onko kyseessä osamaksusopimus vai autolaina kun teet vertailuja.

Tutki rahoitusvaihtoehtoja, ota käyttöön Summarumin autorahoituslaskuri.

Nämä rahalaitokset tavoitat kauttamme

Summarumin kautta tavoitat yli 30 kotimaista pankkia ja muuta rahalaitosta

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Tarkempaa tietoa lainapalvelustamme, yhteistyökumppaneistamme ja meidän kautta tavoitettavista pankeista saat täältä.

Mitä siis valita?

Päätökseen siitä, rahoitatko autosi hankinnan lainalla vai osamaksulla, vaikuttaa omat yksilölliset lähtökohtasi. Minkä hintaista autoa olet ostamassa, millainen kuukausittainen maksuvara sinulla on, onko sinulla luottotiedot kunnossa, onko sinulla vaihtoautoa ja onko sinulla autolainalle reaalivakuuksia. Auton hankinnan rahoittamisen suunnittelu on osa auton hankinnan suunnittelua ja se on kuin eräänlainen pieni tutkimusmatka, joka kannattaa tehdä oman taloudellisen turvan optimoimiseksi.

Yksiselitteisesti ei voida sanoa onko osamaksu vai autolaina juuri sinulle paras vaihtoehto auton hankinnan rahoittamiseksi. Vaikka osamaksu on poikkeuksetta kalliimpi rahoitusvaihtoehto, on se silti helppo ja turvallinen tapa rahoittaa auton hankinta. Se on siinä mielessä myös joustavampi, että voit maksaa suuremmankin kuukausittaisen osamaksusumman kuin mitä sopimuksessa lukee.

Autolainan lyhennykset menevät suoraan tililtäsi ja ovat lainasopimuksen mukaisia. Et voi itse vaikuttaa kuukausittaisen lyhennyksen määrään tekemättä muutoksia lainanmaksusuunnitelmaan ja sen muuttamista pitää useimmiten hakea pankista. Autolaina tulee halvemmaksi pidemmän päälle, mutta lainan saaminen on vaikeampaa ja se vaatii enemmän vaivannäköä. Mutta se vaivannäkö kannattaa.

Hae autorahoitusta Summarumin kautta nyt.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Muita aiheeseen liittyviä sivuja