Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa työttömälle

Lainaa työttömälle netistä 2 000 – 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Lainaa työttömälle netistä 2 000 – 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan työttömälle. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainaa työttömälle alkaen 2 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Voiko työtön saada lainaa? Kyllä! Mutta mistä lainaa työttömälle? Summarum voi auttaa. Täytä maksuton lainahakemus kauttamme ja hae lainaa työttömälle luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat avullamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa työttömälle netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen työttömälle on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa työttömälle 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile laina työttömälle helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa työttömänä.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina työttömälle.

Kilpailuttamalla lainat työttömälle netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina työttömälle netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu kannattaa tehdä aina siten, että kiinnität huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan. Vain näin edullinen laina työttömälle voi löytyä varmuudella.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Hae siis lainaa pienellä korolla avullamme jo tänään!

Vakuudeton laina työttömälle heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina työttömälle maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Lainaa työttömälle – Voiko työtön saada lainaa

Jos etsit lainaa työttömänä, löydät parhaan lainatarjouksen vain kilpailuttamalla ne. Yksittäisten pankkien kanssa keskustelu on hidasta ja työlästä, mutta keskitetysti Summarumin kautta lainatarjousten vertailu on täysin ilmaista ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain täyttää hakulomake.

Vaikka työtilanteessasi tapahtuu muutoksia, on kuitenkin jollain keinoin huolehdittava niistä samoista menoista kuin aikaisemminkin töissä ollessa. Jos säännöllisiä tuloja ei ole, tilanne voi olla haastava. Taloustilanne voi aiheuttaa suurta huolta ja näin vaikuttaa seuraavan työpaikan saamista seurannaisvaikutuksineen.

LUE LISÄÄ: Laina ilman tuloja


Löydä edullisin laina työttömälle

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Miksi hakea työttömänä lainaa

Suomi on tunnetusti hieno maa kattavan sosiaaliturvansa puolesta. Työttömillä on kuitenkin ne samat yllättävät tilanteet menoineen kuin työssäkäyvilläkin. Näihin kaikkiin kuluihin ei sosiaaliturva aina riitä.

Työttömänä voi olla hankalaa saada lainaa. Mikäli se kuitenkin onnistuu, saat työttömänä ollessasi helpottavaa joustoa sen hetkiseen kireään taloustilanteeseen.

Jos työt loppuvat, kannattaa silloin suunnata katseensa erityisen tiukasti eteenpäin ja kohti uusia mahdollisuuksia. Vakuudeton luotto auttaa sinua tässä tehokkaasti.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Mihin tarkoitukseen työttömänä voi hakea lainaa

Vakuudettomia lainoja, joita saa verkosta, haetaan monenlaisiin tarpeisiin. Joku tarvitsee lainaa remonttiin, toinen vaikka ilmalämpöpumpun tai auton hankkimiseen. Tilanteet vaihtelevat.

Työttömän tapauksessa tyypillisiä tarpeita ovat ne ihan perustarpeet kuten vuokran tai ruokaostosten maksaminen. Jos tietokone tai kännykkä hajoaa, tarvitaan uusi jo työnhakuakin ajatellen. Muita tarpeita voivat olla esimerkiksi terveyteen liittyvät menot kuten laina hammaslääkäriin tai vaikka auton korjaus tai huolto.

Meidän kauttamme voit hakea työttömälle lainaa pankista ja rahoitusyhtiöiltä mitä tahansa käyttöä varten. Voit itse päättää mihin lainaamasi rahat käytät. Huomioi kuitenkin aina ottaa lainaa vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin. Lainan ei tulisi laittaa talouttasi liian kireälle.

Voiko työtön saada lainaa netistä

Työttömänä on aina ollut vaikeaa saada pankkilainaa. Verkossa toimivat eri rahoitusyhtiöt ovat joustavampia ja nykyisin onneksi työttömätkin saavat tasavertaista kohtelua. Nettilainoja voidaan myöntää monille asiakasryhmille kuten opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.

Oleellista lainapäätöksen tekemiseksi on hakijan kyky maksaa laina takaisin korkoineen. Rahoitusyhtiölle kaikkein tärkeintä on varmistua saavansa myöntämänsä luoton aikanaan takaisin. Mikäli hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottoon on riittävä tulotaso, on todennäköistä saada hakemaansa lainaa.

Tulotason varmistaakseen luoton myöntäjää kiinnostaa, että saat valtiolta tai liitoltasi riittävästi tukea ja silloin jopa lainaa pienillä tuloilla voi saada usealta rahoitusyhtiöltä.

Hyvä tietää

Työttömille myönnetään yleensä kohtuullisen pieniä luottoja, ylärajan ollessa noin 10000 euroa. Jos tarve on suuremmalle summalle, pitäisi monessa tapauksessa olla lainalla sinun lisäksesi rinnakkaishakija.

Mikäli tavallista lainaa ei järjesty edes pienemmälle summalle, voit kokeilla myös vertaislainaa.

Hae lainaa aina harkitusti

Mikäli olet työttömänä, on taloustilanne jo todennäköisesti melkoisen tiukka. Harkitse siis erityisen tarkkaan luoton ottamista. Älä ainakaan tee sitä hetken mielijohteesta. Taloutta tulisi pyrkiä ylläpitämään ilman jatkuvaa lainakierrettä, joka käy ajan myötä paitsi kalliiksi myös hyvin stressaavaksi.

Lainan tulisi mennä siis todella hyvään harkittuun tarkoitukseen. Sopivia kohteita ovat tämä näkökulma silmälläpitäen esimerkiksi työnhakuun liittyvät hankinnat tai jokin sellainen asia, joka selkeästi tekee elämästä parempaa ja mielekästä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Löydä halpa laina työttömänä

Kuten minkä tahansa hankinnan tekeminen, myös lainan ottaminen työttömänä kannattaa tehdä vasta vertailun jälkeen. Erityisen tärkeä vaihe työttömälle lainaprosessissa on kilpailuttaminen, koska voit tällä säästää selvää rahaa.

Pankit ja rahoitusyhtiöt lähettävät sinulle erikseen räätälöityjä lainatarjouksia. Sinulle jää mahdollisuus valita itsellesi halvin laina.

Miten tehdään kilpailutus

 1. Täytä hakemus. Se on sähköinen ja kysymykset ovat tavallisia liittyen maksukykysi arvioimiseen.
 2. Onko lainalle rinnakkaishakijoita? Jos on, se parantaa lainansaannin mahdollisuuksia työttömänä.
 3. Lähetä hakemus. Tiedot lainatarjouksista saat usein jo saman päivän aikana.
 4. Vertaile saamasi tarjoukset.
 5. Valitse sinulle paras lainatarjous ja allekirjoita sopimus. Rahat siirtyvät tilillesi todella pikaisesti.

Tarvitaanko lainahakemukseen liitteitä?

Lainahakemuksessa saatetaan pyytää joitakin tositteita. Tämä on sama käytäntö niin työssäkäyville kuin työttömille. Näillä lisätiedoilla halutaan varmistaa, että antamasi tiedot ovat oikein ja vastaavat todellista taloustilannettasi.

Rahoitusyhtiöt saattavat pyytää esimerkiksi

 • palkkatodistuksen
 • työtodistuksia
 • verotodistuksen
 • tai jonkin muun osoituksen vaikka muualta saamistasi etuuksista.

Tällaisia etuuksia voivat olla eläke, ansiosidonnainen tai opintotuki.

Henkilöllisyys varmistetaan aina ja siihen käytetään henkilökohtaisia pankkitunnuksiasi. Tarvittavat tositteet pyydetään sinulta tilanteesi huomioiden. Kaikilta ei pyydetä samoja asioita, koska meillä kaikilla on niin erilaisia elämäntilanteita.

Säästä rahaa kilpailuttamisella

Se, millä hinnalla lainaa sitten saa, riippuu monesta asiasta. Taustalla on aina tietenkin sinun maksukykysi ja pankin omat käytännöt. Kilpailutuksen keinoin voit saada omaan taloustilanteeseesi mitoitetut lainatarjoukset työttömälle.

Usean eri pankin tarjouksista voit valita sen, joka soveltuu työttömyyden ajalle ja on siihen tilanteeseen halvin. Vaikka kyseessä olisi pienikin nettilaina, eroilla on suuri merkitys.

Vinkki

Edullisimman ja kalleimman lainan välillä saattaa olla satojen eurojen ero.

Kilpailuttamalla voit siis saada huomattavat säästöt. Kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, eli lainojen vertailu on ilmaista ja ilman sitoutumista. Käytettyäsi ilmaista vertailupalveluamme voit vielä sen jälkeenkin vapaasti päättää haluatko hyväksyä jonkin tarjouksen ja nostaa lainan. On myös täysin OK olla hyväksymättä mitään saamaasi tarjousta.

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista lainoista työttömille sekä niiden kustannuksista.

Saako työtön lainaa ilman luottotietoja?

Se, oletko työtön tai työssäkäyvä ei oikeastaan ole se oleellisin asia lainan hakemisessa. Tärkeämpää kuin sen hetkinen statuksesi työmarkkinoilla, on luottokelpoisuus. Mikäli luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, on lainan saaminen Suomessa yleisesti lähes mahdotonta.

Kun haet työttömälle lainaa tai luottokorttia, luottokelpoisuuden tarkistus tehdään aina. Prosessi on pitkälle automatisoitu ja maksuhäiriömerkintä johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

Jos sinun on saatava lainaa eikä luottotietoja ole, voit selvittää vakuutta vaativien lainojen mahdollisuutta. Vakuuksilla tarkoitetaan jotakin reaaliomaisuutta takeeksi siitä, että lainan myöntäjä saa rahansa takaisin. Vakuuksia otetaan lainanmyöntäjän käyttöön mikäli lainanmaksu ei sujukaan oletetulla tavalla.

LUE MYÖS: Luottokortti työttömälle

Huomioi todellinen vuosikorko hakiessasi työttömälle lainaa

Lainojen vertailu ei ole vaikeaa. Teet sen parhaiten vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia. Tämä on tärkeä työvaihe kaikissa lainanhakutilanteissa sekä pankissa että verkossa asioidessasi.

Parhaan käsityksen lainan hinnasta saat katsomalla mikä on lainan todellinen vuosikorko. Se on tärkein mittari, jota pitää vertailtaessa käyttää, mikäli tavoitteenasi on löytää tilanteeseesi sopivin ja edullisin laina.

Todellinen vuosikorko pitää sisällään joka kuukauden nimelliskoron ohella mahdolliset muut sivukulut, kuten tilinhoito- ja avausmaksut. Tämä todellisen vuosikoron lukema pitää sisällään koko luoton eri maksujen yhteenlasketun summan. Mitä edullisempi vuosikorko on, sitä edullisempi laina sinulle on tarjottu.

Selvitä siis helpolla tavalla itsellesi kaikkein edullisin vaihtoehto, ennen kuin teet luotonottopäätöksen.

Lainaa työttömälle – mitä kriteereitä tulee täyttää?

Lainapäätöksiä myönnetään tietyin kriteerein, jotka voivat pankeittain vaihdella. Se, saako työtön lainaa, riippuu mm. näistä tekijöistä

 • Täysi-ikäisyys tai mahdollinen muu korkeampi ikäraja
 • Asuminen Suomessa
 • Suomalainen pankkitili
 • Mahdollinen kuukausitulojen raja

Työtön voi tavallisesti saada lainaa ilman vakuuksia, mikäli kuukausittaiset tulot esimerkiksi ammattiliitosta ovat yli tuhat euroa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Voiko lainaa saada ilman säännöllisiä tuloja

Hakijoita on monenlaisia eri elämäntilanteissa ja pankeilla on lisäksi omat kriteerinsä kullekin asiakastyypille. Nämä kriteerit vaikuttavat siihen millaista lainaa työttömälle ja mille summalle voit sitä saada.

Pankista riippuen ikäraja voi olla jotakin 18 ja 25 vuoden välillä. Luottojen avausmaksuissa ja muissa palkkioissa on niin ikään eroja, joten lainojen vertailu on ehdottoman kannattavaa.

Käytä Summarumin kilpailutuspalvelua, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaasi yksittäisten pankkien kanssa asioimiseen. Sinun ei tarvitse arvailla heidän lainanmyöntämisen kriteereitään tai keskustella niistä muutenkaan kenenkään kanssa.

Netissä asioiminen on kätevää. Voit vain lähettää tiedoillasi täytetyn lomakkeen yhdellä kerralla useille eri rahoitustahoille. Voit siis vain hyötyä ja varmistua siitä, että paras laina työttömälle ilman vakuuksia on ulottuvillasi nopeasti.

Yhdistelylaina työttömälle

Yksi varmasti fiksuimmista tavoita käyttää lainarahaa, on hyödyntää sen tuoma taloudellinen mahdollisuus. Moni tekee nykyään niin, että ottaa lainaa yhdistääkseen useamman pienemmän lainan yhdeksi.

Jos haluat yhdistää lainasi, haet pankilta yhden isomman lainan, jolla maksat muut aiemmat lainasi pois. Yksi isompi yhtenäinen laina on selkeämpi ja kuukausikuluja on helpompi hallita ja seurata.

Pienlainoja voidaan myöntää työttömälle myös lainojen yhdistämistä varten.

Yhdistelylainaa työttömälle haetaan helposti ja lainasummia on useita mistä valita. Vaikka prosessi onkin helppo, pyri silti välttämään useita irrallisia lainoja. Ne sekoittavat talouttasi entisestään.

Hyvä tietää

Velanmaksu olisi hyvä järjestää selkeäksi ja mitoittaa talouteesi sopivaksi. Yhtä lainaa on helpompi hoitaa ja talouden narut pysyvät paremmin käsissä. Käytä siis ilmaista asiantuntijapalveluamme ja kilpailuta lainasi.

Lainojen yhdistämisen hyödyt työttömälle

Velkaisena raha-asiat voivat tuntua sekavilta ja monen päällekkäisen lainan kanssa tilanne voi tosiallisesti ollakin aika sekaisin. Kun yhdistät lainasi yhdeksi isoksi, se selkeyttää velan takaisinmaksua. On paljon helpompaa kun sinulla on vain yksi isompi laina, jossa on selkeät kuukausierät.

Kun sinulla on vain yksi laina työttömänä, lainarahan sivukulut pienenevät. Sinulla ei ole kuin yhdestä lainasta koituvat tilinhoitokulut.

Useamman lainan kanssa tulee helposti viivästysmaksuja. Yhdellä lainalla säästyt todennäköisemmin näiltä lisäkuluilta kun voit varautua vain yhteen kuukausittaiseen maksuun.

Voit saada edullisemman lainan kun yhdistät monta pientä. Kenties et kilpailuttanut aiemmin ottamiasi lainoja kunnolla, jos ollenkaan. Maksukykysi on voinut muuttua ja saatat saada huomattavasti paremmat ehdot uudelle lainallesi.

Saat mahdollisuuden muokata kuukausierää. Tilanteesi on voinut muuttua ja saat maksun soviteltua talouteesi paremmin sopivaksi.

Mihin lainapäätös työttömälle perustuu

Lainan hakemisessa katsotaan aina maksukykyäsi. Se on tiukka arvio taloustilanteestasi. Rahoitusyhtiö tekee arvion antamiesi tietojen perusteella. Ole kuitenkin aina totuudenmukainen lainahakemusta täyttäessäsi.

Lomakkeessa pyydetään antamaan lainan myöntämisen kannalta oleellisia asioita, joten älä turhaan kyseenalaista siinä kysyttäviä tietoja. Maksukykyyn vaikuttavat monet asiat ja niitä hakemuksessa käydään läpi.

Sama tilanne on edessä, kun haet lainaa ilman vakituista työpaikkaa.

Lainaa työttömälle rinnakkaishakijan kanssa

Saat lainaa työttömälle helpoiten niin, että sinulla on hakemuksessasi mukana rinnakkaishakija. Tämä nostaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Tämän rinnakkaishakijan tarkoitus on jakaa lainavastuuta. Jos pankki katsoo, että te yhdessä olette luottokelpoisia ja maksukykynne on sopiva, lainaa työttömälle rinnakkaishakijan kanssa on hyvin todennäköistä saada.

Työttömän on siis todella tärkeää tiedostaa mahdollisuutensa saada myös tuhansien eurojen laina, mikäli hakemuksessa on yhteishakija mukana.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia kannattaa hakea vain vastuullisesti

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia on saatavilla kymmeniltä rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Siitä huolimatta, ennen hätiköityjä lainanottopäätöksiä malta kartoittaa taloudellinen tilanteesi hyvin perusteellisesti. Mieti miten paljon sinulla kenties on jo aiempaa velkaa. Ole rehellinen itsellesi tulojesi suhteen ja ole tietoinen montako euroa saat säännöllisesti

Tarkastele talouttasi kriittisesti. Onko siellä jotakin, josta voisit luopua ja säästää kuukausittaisissa menoissa? Älä ota lainaa työttömänä vain huvitteluun.

Voisit ehkä tehdä hyvän päätöksen yhdistämällä olemassa olevia lainojasi yhdeksi kokonaisuudeksi. Kun tiedät paljonko sinulla on joustoa rahankäytössäsi, huomaat lainan tarpeellisuuden ja takaisinmaksun mahdollisuudet.

Vinkki

 1. Valitse tarkasti sopiva lainasumma, älä ota sitä liikaa. Jos otat pidemmän laina-ajan pitääksesi kuukausilyhennykset pieninä, huomaa, että maksat kokonaisuudessaan enemmän kuluja.
 2. Täytä hakemus totuudenmukaisilla tiedoilla. Vain sillä tavalla saat lainatarjouksia, jotka oikeasti sopivat sinulle. Lue sopimusehdot hyvin tarkkaan, jotta tiedät aivan varmasti mihin olet sitoutumassa.
 3. Huolehdi lainan takaisinmaksusta. Viivästysmaksuista seuraa lisää stressiä ja vievät pois sitä hyötyä, jonka olet lainasi kilpailuttamalla saanut. Sinulle itsellesi on parhaaksi, että hoidat lainasummaa pois sovitulla aikataululla.

Asuntolaina työttömälle

Voiko työtön saada asuntolainaa? Kyllä, ainakin joissakin tapauksissa. Jos sinulla esimerkiksi on paljon säästöjä, muita vakuuksia tiedossa asuntolainaa varten ja saat rahaa ammattiliitosta, voi pankki katsoa maksukykysi olevan riittävä myös asuntolainan saamiseen.

Toisaalta on hyvä muistaa, että mikäli olet ollut jo pidempään työttömänä esimerkiksi alalla, jossa työllisyystilanne on huono, saattaa pankki kieltäytyä myöntämästä asuntolainaa. Fakta on silti se, että kokeilematta et tiedä onnistuisiko asuntolaina työttömälle vai ei.

LUE LISÄÄ: Asuntolaina netistä

Autolaina työttömälle

Autolaina työttömälle on helpompi saada kuin asuntolaina. Tämä johtuu mm. siitä, että autolaina on tyypillisesti summaltaan paljon pienempi kuin asuntolaina. Toisaalta, kuten asuntolainan kohdalla myös tässä mahdollisuuksiasi saada autolaina työttömänä voi parantaa se, mikäli voit hakea lainaa vakuudellisena.

Jos tarvitset autolainaa työttömänä, kokeile kilpailuttaa tarjoukset kauttamme. Parhaassa tapauksessa saat myös vakuudettomia tarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Niiden joukosta voit valita itsellesi parhaan vaihtoehdon.

LUE LISÄÄ: Autolainan kilpailutus

Kulutusluotto työttömälle

Kulutusluotto työttömälle voi järjestyä Summarumin tekemän kilpailutuksen kautta varsin helpostikin, kuten olemme jo tässä artikkelissa pyrkineet osoittamaan. Työttömyys ei siis ole este sille, saatko kulutusluottoa vai et.

Olennaisempaa hyväksyvän lainapäätöksen saamisen kohdalla onkin luottokelpoisuus kokonaisuutena.

LUE LISÄÄ: Paras kulutusluotto

Joustoluotto työttömälle

Kuten kulutusluotto, myös joustoluotto työttömälle voi järjestyä yllättävänkin helposti. Kartoita ensin oma taloudellinen tilanteesi mahdollisimman realistisesti, täytä hakemus sivustollamme ja kokeile, millaisia tarjouksia voisit saada.

Mikäli läpäiset yhteistyökumppaneidemme riskikartoituksen, saat lainatarjouksia sähköpostiisi jopa muutamissa minuuteissa.

LUE LISÄÄ: Joustoluotto heti tilille

Tyypillisimmät lainasummat

Useimmiten lainasummat, joita työttömänä haetaan, ovat suht pieniä. Hyvä niin, sillä vaikka maksukyky riittäisikin lainan hakemisen hetkellä, voi yllättäviä tilanteita tulla vastaan nopeastikin. Jos työttömyys pitkittyy on selvää, että mitä vähemmän velkoja sinulla on, sitä parempi.

Tavallisesti lainasummat työttömälle vaihtelevat muutamista sadoista euroista pariin tuhanteen euroon.

Edut ja haitat

Hyödyt Haitat
Vertailemalla lainoja työttömälle säästät kuluissa. Jos teet lainavertailua yksin, joudut täyttämään monta eri hakemusta.
Palvelumme kautta kilpailutat lainat työttömälle maksuttomasti. Kun tarjontaa on paljon, houkutus ottaa laina työttömänä liian suurelle summalle kasvaa.
Lainaa työttömälle voi tarjota useat eri rahoitusyhtiöt ja pankit
Laina työttömälle voi helpottaa tukalassa tilanteessa.

Kilpailutus on helppoa

Voit täyttää hakemuksen ja lähettää sen kun olet valmis. Voit tehdä koko homman parhaaksi valitsemanasi ajankohtana vaikka liikkeellä ollessasi puhelimella.

Saat tiedon lainatarjouksista yleensä jo saman päivän aikana. Jos päätät allekirjoittaa lainasopimuksen, rahat siirtyvät tilillesi 1-3 pankkipäivän kuluessa.

LUE MYÖS: Paljonko voin saada lainaa

Lainaa työttömälle – Usein kysytyt kysymykset

Mistä lainaa työttömälle?
Työttömän on useimmiten helpompi löytää lainaa erilaisista rahalaitoksista. Rahalaitokset myöntävät lainaa työttömälle useimmiten helpommin kuin tavalliset pankit.
Voiko työtön saada lainaa?
Myös työtön voi saada lainaa. Lainaan liittyvät ehdot voivat olla kuitenkin tavallista tiukemmat, sekä korot tavallista suuremmat. Työttömän kannattaa siksi ehdottomasti kilpailuttaa lainatarjoukset ennen varsinaisen lainan nostamista.
Mihin työtön voi hakea lainaa?
Työttömät hakevat useimmiten lainaa perustaipeisiinsa. Näitä voivat olla arjessa syntyvät menot sekä esimerkiksi yllättävät kodinkoneiden hajoamiset.