Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa työttömälle

   Kilpailuta lainaa työttömälle netistä 2 000 – 60 000 €.

   Etsi lainaa työttömälle ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan työttömälle. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainaa työttömälle alkaen 2 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa työttömälle luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa työttömälle helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat työttömälle helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

   Kilpailuttamalla lainat työttömälle netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullisesti lainaa työttömälle netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Hae siis lainaa pienellä korolla avullamme jo tänään!

   Vakuudeton laina työttömälle heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Lainaa työttömälle – Voiko työtön saada lainaa

   Jos etsit lainaa työttömänä, löydät parhaan lainatarjouksen vain kilpailuttamalla ne. Yksittäisten pankkien kanssa keskustelu on hidasta ja työlästä, mutta keskitetysti Summarumin kautta lainatarjousten vertailu on täysin ilmaista ja nopea palvelu. Sinun tarvitsee vain täyttää hakulomake.

   Vaikka työtilanteessa tapahtuu muutoksia, on kuitenkin jollain keinoin huolehdittava niistä samoista menoista kuin aikaisemminkin töissä ollessa. Jos ei säännöllisiä tuloja ole, tilanne voi olla haastava. Taloustilanne voi aiheuttaa suurta huolta ja näin vaikuttaa seuraavan työpaikan saamista seurannaisvaikutuksineen.


   Löydä edullisin laina työttömälle

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Miksi hakea työttömänä lainaa

   Suomi on tunnetusti hieno maa kattavan sosiaaliturvansa puolesta. Työttömillä on kuitenkin ne samat yllättävät tilanteet menoineen kuin työssäkäyvilläkin. Näihin kaikkiin kuluihin ei sosiaaliturva aina riitä.

   Työttömänä voi olla hankalaa saada lainaa. Mikäli se kuitenki onnistuu, saat työttömänä ollessasi helpottavaa joustoa sen hetkiseen kireään taloustilanteeseen.

   Jos työt loppuvat, kannattaa silloin suunnata katseensa erityisen tiukasti eteenpäin ja kohti uusia mahdollisuuksia. Vakuudeton luotto auttaa sinua tässä tehokkaasti.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Mihin tarkoitukseen työttömänä voi hakea lainaa

   Vakuudettomia lainoja, joita saa verkosta, haetaan monenlaisiin tarpeisiin. Joku tarvitsee rahaa remonttiin, toinen vaikka ilmalämpöpumpun tai auton hankkimiseen. Tilanteet vaihtelevat.

   Työttömän tapauksessa tyypillisiä tarpeita ovat ne ihan perustarpeet kuten vuokran tai ruokaostosten maksaminen. Jos tietokone tai kännykkä hajoaa, tarvitaan uusi jo työnhakuakin ajatellen. Muita tarpeita voivat olla esimerkiksi terveyteen liittyvät menot kuten hammaslääkäri tai vaikka auton korjaus tai huolto.

   Meidän kauttamme voit hakea luottoa mitä tahansa käyttöä varten. Voit itse päättää mihin lainaamasi rahat käytät. Huomioi kuitenkin aina ottaa lainaa vain sen verran, jonka pystyt maksamaan takaisin. Lainan ei tulisi laittaa talouttasi liian kireälle.

   Voiko työtön saada lainaa netistä

   Työttömälle on aina ollut vaikeaa saada pankkilainaa. Verkossa toimivat eri rahoituslaitokset ovat joustavampia ja työttömätkin saavat tasavertaista kohtelua. Nettilainoja voidaan myöntää monille asiakasryhmille kuten opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.

   Oleellista lainapäätöksen tekemiseksi on hakijan kyky maksaa laina takaisin korkoineen. Rahoituslaitokselle kaikkein tärkeintä on varmistua saavansa myöntämänsä luoton aikanaan takaisin. Mikäli hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottoon on riittävä tulotaso, on todennäköistä saada hakemaansa lainaa.

   Tulotason varmistaakseen luoton myöntäjää kiinnostaa, että saat valtiolta tai liitoltasi riittävästi tukea ja silloin lainaa voi saada usealta rahoituslaitokselta.

   Työttömille myönnetään yleensä kohtuullisen pieniä luottoja, ylärajan ollessa noin 10000 euroa. Jos tarve on suuremmalle summalle, pitäisi monessa tapauksessa olla lainalla sinun lisäksesi rinnakkaishakija.

   Hae lainaa aina harkitusti

   Mikäli olet työttömänä, on taloustilanne jo todennäköisesti melkoisen tiukka. Harkitse siis erityisen tarkkaan luoton ottamista. Älä ainakaan tee sitä hetken mielijohteesta. Talouttaan tulisi pyrkiä ylläpitämään ilman jatkuvaa lainakierrettä, joka käy ajanmyötä myös stressaavaksi.

   Lainan tulisi mennä siis todella hyvään harkittuun tarkoitukseen. Sopivia kohteita ovat tämä näkökulma silmälläpitäen esimerkiksi työnhakuun liittyvät hankinnat tai jokin sellainen asia, joka selkeästi tekee elämästä parempaa ja mielekästä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Löydä halpa laina työttömänä

   Kuten minkä tahansa hankinnan tekeminen, myös lainan ottaminen kannattaa tehdä vasta vertailun jälkeen. Erityisen tärkeä vaihe työttömälle lainaprosessissa on kilpailuttaminen, koska voit säästää selvää rahaa.

   Sen verran on lainanhaku kehittynyt, että niitä ei ole enää mikään pakko kilpailuttaa yksitellen. Maksuttomia lainavertailusivuja on paljon ja niiden toiminnan periaate on välittää yhden kerran täyttämäsi lainahakemus useille eri pankeille.

   Pankit lähettävät sinulle erikseen räätälöityjä lainatarjouksia. Sinulle jää mahdollisuus valita itsellesi halvin laina.

   Miten tehdään lainojen kilpailutus

   1. Täytä hakemus. Se on sähköinen ja kysymykset ovat tavallisia liittyen maksukykysi arvioimiseen.
   2. Onko lainalle rinnakkaishakijoita? Jos on, se parantaa lainansaannin mahdollisuuksia työttömänä.
   3. Lähetä hakemus. Tiedot lainatarjouksista saat usein jo saman päivän aikana.
   4. Vertaile saamasi tarjoukset.
   5. Valitse sinulle paras lainatarjous ja allekirjoita sopimus. Rahat siirtyvät tilillesi todella pikaisesti.

   Tarvitaanko lainahakemukseen liitteitä

   Lainahakemuksessa saatetaan pyytää joitakin tositteita. Tämä on sama käytäntö niin työssäkäyville kuin työttömille. Näillä lisätiedoilla halutaan varmistaa, että antamasi tiedot ovat oikein ja vastaavat todellista taloustilannettasi.

   Rahoituslaitokset saattavat pyytää esimerkiksi palkkatodistuksen, työtodistuksia, verotodistuksen, tai jonkin muun osoituksen vaikka muualta saamistasi etuuksista. Tällaisia etuuksia voivat olla eläke, ansiosidonnainen tai opintotuki.

   Henkilöllisyys varmistetaan aina ja siihen käytetään henkilökohtaisia pankkitunnuksiasi. Tarvittavat tositteet pyydetään sinulta tilanteesi huomioiden. Kaikilta ei pyydetä samoja asioita, koska ihmisillä on niin erilaisia elämäntilanteita.

   Säästä rahaa kilpailuttamisella

   Se, millä hinnalla lainaa sitten saa, riippuu monesta asiasta. Taustalla on aina tietenkin sinun maksukykysi ja pankin omat käytännöt. Kilpailutuksen keinoin voit saada omaan taloustilanteeseesi mitoitetut lainatarjoukset.

   Usean eri pankin tarjouksista voit valita sen, joka soveltuu työttömyyden ajalle ja on siihen tilanteeseen halvin. Vaikka kyseessä olisi pienikin nettilaina, eroilla on suuri merkitys. Edullisimman ja kalleimman lainan välillä saattaa olla satojen eurojen ero.

   Kilpailuttamalla voit siis saada huomattavat säästöt. Kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, eli lainojen vertailu on ilmaista ja ilman sitoutumista. Käytettyään ilmaista vertailupalvelua käyttäjä voi vielä sen jälkeenkin vapaasti päättää haluaako hyväksyä jonkin tarjouksen ja nostaa lainan. On myös täysin ok olla hyväksymättä mitään saamaansa tarjousta.

   Saako työtön lainaa ilman luottotietoja

   Onko työtön tai työssä ei oikeastaan ole se oleellisin asia lainan hakemisessa. Tärkeämpää kuin sen hetkinen statuksesi työmarkkinoilla, on luottokelpoisuus. Mikäli luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, on lainan saaminen Suomessa yleisesti lähes mahdotonta.

   Kun haet nettilainaa, luottokelpoisuuden tarkistus tehdään aina. Prosessi on pitkälle automatisoitu ja maksuhäiriömerkintä johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

   Jos sinun on saatava lainaa eikä luottotietoja ole, voit selvittää vakuutta vaativien lainojen mahdollisuutta. Vakuuksilla tarkoitetaan jotakin reaaliomaisuutta takeeksi siitä, että lainan myöntäjä saa rahansa takaisin. Vakuuksia otetaan lainanmyöntäjän käyttöön mikäli lainanmaksu ei sujukaan oletetulla tavalla.

   Todellinen vuosikorko

   Lainojen vertailu ei ole vaikeaa. Teet sen parhaiten vertailemalla lainan kokonaiskustannuksia. Tämä on tärkeä työvaihe kaikissa lainanhakutilanteissa sekä pankissa että verkossa asioidessasi.

   Parhaan käsityksen lainan hinnasta saa katsomalla mikä on lainan todellinen vuosikorko. Se on tärkein mittari, jota pitää vertailtaessa käyttää, mikäli tavoitteenasi on edullisin laina.

   Todellinen vuosikorko pitää sisällään joka kuukauden nimelliskoron ohella mahdolliset muut sivukulut, kuten tilinhoito- ja avausmaksut. Tämä todellisen vuosikoron lukema pitää sisällään koko luoton eri maksujen yhteenlasketun summan. Mitä edullisempi vuosikorko on, sitä edullisempi laina sinulle on tarjottu.

   Selvitä siis helpolla tavalla itsellesi kaikkein edullisin vaihtoehto, ennen kuin teet luotonottopäätöksen.

   Kuka voi hakea lainaa

   Lainapäätöksiä myönnetään tietyin kriteerein, jotka voivat pankeittain vaihdella. Tavanomaisia edellytyksiä lainan hakijalle ovat:

   • Täysi-ikäisyys tai mahdollinen muu korkeampi ikäraja
   • Asuminen Suomessa
   • Suomalainen pankkitili
   • Mahdollinen kuukausitulojen raja

   Työtön voi tavallisesti saada lainaa ilman vakuuksia, mikäli kuukausittaiset tulot esimerkiksi liitosta ovat yli tuhat euroa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Voiko lainaa saada ilman säännöllisiä tuloja

   Hakijoita on monenlaisia eri elämäntilanteissa ja pankeilla on lisäksi omat kriteerinsä kullekin asiakastyypille. Nämä kriteerit vaikuttavat siihen millaista lainaa ja mille summalle voi saada.

   Pankista riippuen ikäraja voi olla jotakin 18 ja 25 vuoden välillä. Luottojen avausmaksuissa ja muissa palkkioissa on niin ikään eroja, joten lainojen vertailu on ehdottoman kannattavaa.

   Käytä kilpailutuspalvelua, eikä sinun ei tarvitse käyttää aikaasi yksittäisten pankkien kanssa asioimiseen. Sinun ei tarvitse arvailla heidän lainanmyöntämisen kriteereitään tai keskustella niistä muutenkaan kenenkään kanssa.

   Netissä asioiminen on kätevää. Voit vain lähettää tideoillasi täytetyn lomakkeen yhdellä kerralla useille eri rahoitustahoille. Voit vain hyötyä ja saada parhaan lainan työttömälle ilman vakuuksia.

   Lainaa lainojen yhdistämistä varten

   Yksi varmasti fiksuimmista tavoita käyttää lainarahaa, on hyödyntää sen tuoma taloudellinen mahdollisuus. Moni tekee nykyään niin, että ottaa lainaa yhdistääkseen useamman pienemmän lainan yhdeksi.

   Jos haluat yhdistää lainasi, haet pankilta yhden isomman lainan, jolla maksat muut aiemmat lainasi pois. Yksi isompi yhtenäinen laina on selkeämpi ja kuukausikuluja on helpompi hallita ja seurata.

   Pienlainoja voidaan myöntää työttömälle myös lainojen yhdistämistä varten. Lainaa haetaan helposti ja lainasummia on mistä valita. Helppoudestaan huolimatta pyri välttämään useita irrallisia lainoja. Ne sekoittavat talouttasi entisestään.

   Velanmaksu olisi hyvä järjestää selkeäksi ja mitoittaa talouteesi sopivaksi. Yhtä lainaa on helpompi hoitaa ja talouden narut pysyvät paremmin käsissä. Käytä siis ilmaista asiantuntijapalvelua ja kilpailuta lainasi.

   Lainojen yhdistämisen hyödyt työttömälle

   Velkaisena raha-asiat voivat tuntua sekavilta ja monen päällekkäisen lainan kanssa tilanne voi tosiallisesti ollakin aika sekaisin. Kun yhdistät lainasi yhdeksi isoksi, se selkeyttää velan takaisinmaksua. On paljon helpompaa kun sinulla on vain yksi isompi laina, jossa on selkeät kuukausierät.

   Kun sinulla on vain yksi laina, lainarahan sivukulut pienenevät. Sinulla ei ole kuin yhdestä lainasta koituvat tilinhoitokulut.
   Useamman lainan kanssa tulee helposti viivästysmaksuja. Yhdellä lainalla säästyt todennäköisemmin näiltä lisäkuluilta kun voit varautua vain yhteen kuukausittaiseen maksuun.

   Voit saada edullisemman lainan kun yhdistät monta pientä. Kenties et kilpailuttanut aiemmin ottamiasi lainoja kunnolla, jos ollenkaan. Maksukykysi on voinut muuttua ja saatat saada huomattavasti paremmat ehdot uudelle lainallesi.

   Saat mahdollisuuden muokata kuukausierää. Tilanteesi on voinut muuttua ja saat maksun soviteltua talouteesi paremmin sopivaksi.

   Mihin lainapäätös perustuu

   Lainan hakemisessa katsotaan aina maksukykyäsi. Se on tiukka arvio taloustilanteestasi. Rahoituslaitos tekee arvion antamiesi tietojen perusteella. Ole kuitenkin aina totuudenmukainen lainahakemusta täyttäessäsi.

   Lomakkeessa pyydetään antamaan lainan myöntämisen kannalta oleellisia asioita, joten älä turhaan kyseenalaista siinä kysyttäviä tietoja. Maksukykyyn vaikuttavat monet asiat ja niitä hakemuksessa käydään läpi.

   Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

   Saat lainaa ilman säännöllisiä tuloja helpoiten niin, että sinulla on lainassa mukana rinnakkaishakija. Se nostaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada lainaa.

   Tämän rinnakkaishakijan tarkoitus on jakaa lainavastuuta. Jos pankki katsoo, että te yhdessä olette luottokelpoisia ja maksukykynne on sopiva, lainaa on todennäköistä saada. Työttömän on erittäin hyvä tiedostaa mahdollisuutensa saada myös tuhansien eurojen laina, mikäli hakemuksessa on yhteishakija mukana.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainaa vain vastuullisesti

   Ennen hätiköityjä lainanottopäätöksiä malta kartoittaa taloudellinen tilanne hyvin. Mieti miten paljon sinulla kenties on jo aiempaa velkaa. Ole rehellinen itsellesi tulojesi suhteen. ja ole tietoinen montako euroa saat säännöllisesti.

   Tarkastele talouttasi kriittisesti. Onko siellä jotakin, josta voisit luopua ja säästää kuukausittaisissa menoissa. Älä ota lainaa vain huvitteluun.
   Voisit ehkä tehdä hyvän päätöksen yhdistämällä olemassaolevia lainojasi yhdeksi kokonaisuudeksi. Kun tiedät paljonko sinulla on joustoa rahankäytössäsi, huomaat lainan tarpeellisuuden ja takaisinmaksun mahdollisuudet.

   Valitse tarkasti sopiva lainasumma, älä ota sitä liikaa. Jos otat pidemmän laina-ajan pitääksesi kuukausilyhennykset pieninä, huomaa, että maksat kokonaisuudessaan enemmän kuluja.

   Täytä hakemus totuudenmukaisilla tiedoilla. Vain sillä tavalla saat lainatarjouksia, jotka oikeasti sopivat sinulle. Lue sopimusehdot hyvin tarkkaan, jotta tiedät aivan varmasti mihin olet sitoutumassa.

   Huolehdi tottakai lainan takaisinmaksusta. Viivästysmaksuista seuraa lisää stressiä ja vievät pois sitä hyötyä, jonka olet lainasi kilpailuttamalla saanut. Sinulle itsellesi on parhaaksi, että hoidat lainasummaa pois sovitulla aikataululla.

   Kilpailutus on helppoa

   Voit täyttää hakemuksen ja lähettää sen kun olet valmis. Voit tehdä koko homman parhaaksi valitsemanasi ajankohtana vaikka liikkeellä ollessasi puhelimella.

   Saat tiedon lainatarjouksista yleensä jo saman päivän aikana. Jos päätät allekirjoittaa lainasopimuksen, rahat siirtyvät tilillesi 1-3 pankkipäivän kuluessa.

   LUE MYÖS: Paljonko voin saada lainaa

   Lainaa työttömälle – Usein kysytyt kysymykset

   Mistä lainaa työttömälle?
   Työttömän on useimmiten helpompi löytää lainaa erilaisista rahalaitoksista. Rahalaitokset myöntävät lainaa työttömälle useimmiten helpommin kuin tavalliset pankit.
   Voiko työtön saada lainaa?
   Myös työtön voi saada lainaa. Lainaan liittyvät ehdot voivat olla kuitenkin tavallista tiukemmat, sekä korot tavallista suuremmat. Työttömän kannattaa siksi ehdottomasti kilpailuttaa lainatarjoukset ennen varsinaisen lainan nostamista.
   Mihin työtön voi hakea lainaa?
   Työttömät hakevat useimmiten lainaa perustaipeisiinsa. Näitä voivat olla arjessa syntyvät menot sekä esimerkiksi yllättävät kodinkoneiden hajoamiset.