Etusivu » Hae lainaa netistä luotettavasti ja turvallisesti » Kuinka paljon voin saada lainaa?

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Kun olet selvittänyt, kuinka paljon lainaa tarvitset, ja kuinka suureen lainan lyhennyskuukausimaksuun sinulla on varaa, voit aloittaa lainaneuvottelut tai lainan kilpailuttamisen. Huolelliset laskelmat ja muu valmistautuminen auttavat sinua tasapainoisen talouden ylläpitämisessä. 

Lainalaskuri

Kuukausierä tälle lainasummalle:

Lainasumma johon sinulla on varaa:

Takaisinmaksettava summa yhteensä:

Korkojen/kulujen osuus summasta:


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

  • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
  • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
  • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Oletko harkinnut lainan ottamista? Ensin sinun täytyy kysyä itseltäsi, miksi haluat lainata rahaa. Oletko ottamassa lainaa esimerkiksi siksi, että sinulla on vino pino maksettavia laskuja, vai haluatko muuttaa uuteen kaupunkiin, jossa on enemmän työmahdollisuuksia? Haluatko kenties päästä luottokorttivelasta?

Kaikki nämä ovat tilanteita, joissa voi olla järkevää harkita lainan ottoa. Lainaa myöntävät yritykset tarjoavat kuitenkin hyvin erilaisia lainoja, ja siksi sinun on syytä keskittyä myös niiden kilpailuttamiseen.

Mikä sitten on edullinen laina? Kohtuuhintainen laina tarkoittaa sitä, että se sisältää pidemmällä aikavälillä suhteellisen alhaisen koron, ja oma maksukykysi säilyy lainan maksun ajan. Kuitenkin jopa matala korkoinen laina saattaa jättää sinulle suuret kuukausimaksut, joihin sinulla ei ole varaa.

Tärkeä muistaa

Jotkin lainat sisältävät muuttuvat korot, jotka voivat nousta tietyn ajan kuluttua. Nämä lainat ovat riskialttiimpia kuin kiinteät korot. Jos tarkastelet vaihtuvakorkoisia lainoja, on hyvä varmistaa, että sinulla on siihen varaa, vaikka korko saavuttaisi korkeimman mahdollisen pisteen.

Hyvä yleisohje, jota useat pankit noudattavat on se, että laina ja muut asumiskulut eivät vie yli kolmasosaa tuloista. Laske siis, kuinka paljon on 1/3 nettotuloistasi kuukaudessa, ja vähennä siitä pakolliset menot kuten:

  • Sähkölasku
  • Vesilasku
  • Vakuutukset
  • Liittymät

Tämän lisäksi kannattaa jättää hieman puskuria muita menoja ja yllätyksiä varten. Annamme esimerkkejä myöhemmin tässä kappaleessa.

Kuinka paljon voit saada asuntolainaa?

Lainasummat

Lainasummat vaihtelevat tietysti suuresti oman tarpeen ja henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Käymme seuraavaksi läpi erilaisia tilanteita ja esimerkkejä siitä, minkälaisilla kuukausituloilla erilaiset lainasummat ovat saatavilla.

Minkä kokoiseen lainaan minulla on varaa?

Kuten sanoimme, lainaa harkitessa sinun kannattaa varmistaa, että laina ja muut pakolliset kulut eivät vie yli kolmasosaa tuloista. Suomessa yleisin tapa laskea lainamäärä tuloista on niin, että viitekehys pyörii 35-45% tasolla. Tämä on siis jopa vähän enemmän kuin 1/3 osa. Asumismenoihin lasketaan korot, lyhennykset, kiinteistövero, vesi, sähkö yms. Nämä eivät saisi siis ylittää yli 1/3 osaa tuloista.

Otetaan esimerkiksi palkansaaja, joka tienaa 3000 euroa bruttona, ja 2000 euroa nettona. 40% tästä nettotulosta olisi 800 euroa, eli palkansaajalla olisi maksaa 800 euroa lainan kuukausierää. Kuitenkin, kun tästä vähennetään 200 euron muut menot, olisi lainan maksimierä 600 euroa.

Jos tähän lasketaan 20 vuoden laina-aika 3% todellisella vuosikorolla, on palkansaajalla varaa vähän reilu 100 000 euron lainaan. Huomioithan, että lainamäärä muuttuu valtavasti, kun vuosikorko ja laina-aika muuttuvat.

Esimerkkejä

Kuinka paljon saan lainaa 1000€ tuloilla?

1000 / 3 – 100 = noin 233 euroa

Oletetaan, että laina-aika on 20 vuotta ja todellinen vuosikorko on 4%. Lainasumma, johon sinulla on varaa: 38 690,26€

Kuinka paljon saan lainaa 2000€ tuloilla?

2000 / 3 – 200 = noin 466€

Oletetaan, että laina-aika on 20 vuotta ja todellinen vuosikorko on 4%. Lainasumma, johon sinulla on varaa: 77 380,52€

Kuinka paljon saan lainaa 2500€ tuloilla?

2500 / 3 – 200 = noin 633€

Oletetaan, että laina-aika on 20 vuotta ja todellinen vuosikorko on 4%. Lainasumma, johon sinulla on varaa: 105 111,31 €

Kuinka paljon saan lainaa 4000€ tuloilla?

4000 / 3 – 200 = noin 1133€

Oletetaan jälleen, että laina-aika on 20 vuotta ja todellinen vuosikorko on 4%. Lainasumma, johon sinulla on varaa: 188 137,61€.

Millä tuloilla voin saada x euron lainan?

Mitä suuremmat tulot ja mitä pienemmät menot, sen enemmän jokainen pystyy lyhentämään lainaa kuukausittain. Mitä enemmän lainaa lyhennetään, sen suurempaan lainaan on myös mahdollista päästä käsiksi. Mikä tärkeintä, myös sen myötä korkojen osuus summasta pienenee vauhdilla.

Millä tuloilla voin saada 100 000 euron lainan?

Käänteisesti katsoen 100 000 euron lainalle jää maksettavaa noin 600 euroa kuussa, jos laina-aika pidetään taas 20 vuodessa ja todellinen vuosikorko 4%.

Edellisessä esimerkissä paljastui, että sinulla on varaa 105 800,78€ lainaan, jos kuukauden nettotulosi ovat 2500€.

Millä tuloilla voin saada 250 000 euron lainan?

Jos tienaat 5000€ kuussa, voit maksaa kuukaudessa:

5000 / 3 – 200 = noin 1466€

Lainasumma, johon sinulla on varaa: 243 433,13€

Kuitenkin, monesti näin suuren lainan korkoprosentti on pienempi, joten realistisempi voisi olla laskea tämä 1,1% todellisella vuosikorolla. Tällöin kuukausierä olisi 1 160,92€, ja voit hakea 250 000€ lainaa.

Kuinka paljon voin saada lainaa pienillä tuloilla?

Tulot ovat yksi suurimmista, ellei suurin vaikuttava tekijä lainan saamiseen. Hyvät säännölliset tulot pienentävät merkittävästi pankin riskiä saada rahansa takaisin velalliselta.

Tulojen ollessa pienet, lainan hakeminen voi usein olla hankalaa. Monet pankit eivät myönnä lainaa ollenkaan, ellei lainan hakijalla ole lainkaan säästöjä tai hyviä säännöllisiä tuloja.

Mutta hakijan miettiessä paljonko voin saada lainaa pienillä tuloilla, tai onko se edes mahdollista, ei hänen kannata täysin luopua toivosta.

Lainan hakeminen pienillä tuloilla ei ole mahdotonta, vaikka näin moni ajattelee. Suomessa lainaa pienituloisille on mahdollista hakea pääasiassa eri lainapalvelujen kautta.

Lainaa hakiessa on hyvä muistaa, että palkkatulojen lisäksi tuloiksi katsotaan myös eri etuudet. Lainan hakija voi esimerkiksi saada työttömyyspäivärahaa, eläkettä tai avustuksia, jotka kaikki katsotaan tuloksi.

Kysymykseen kuinka paljon lainaa voi saada pienillä tuloilla, on mahdotonta saada yksiselitteistä vastausta. Lainojen koroista on kuitenkin hieman osviittaa.

Lainojen korot pienituloisille vaihtelevat noin 4,5-20 % välillä. Yhtenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä parempi lainanhakijan takaisinmaksukyky on, sitä kilpailukykyisemmän koron hakija voi saada pankilta tai rahalaitokselta.

Muut lainalaskurit

Lopuksi

Vaikka arvioisit itsellesi esimerkiksi 80 000 euron lainan, lainanantajat voivat tarjota maksukyvystäsi huolimatta jopa yli 100 000 euron lainan.

Tällöin sinun tulee tietysti pystyä osoittamaan, että sinulla on hyvät vakuudet ja mahdollisuus maksaa tulevaisuudessa laina takaisin. Pankit eivät kuitenkaan koskaan ylitä omia riskirajoja.

Vaikka tilanne on mahdollinen, emme koskaan suosittele elämään yli omien varojen. Ikäviin yllätyksiin ei ole mahdollisuutta varautua, kun budjetti vedetään näin tiukalle.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi kuinka paljon voin saada lainaa, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen