Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hae lainaa yhteishakijan kanssa

   Kilpailuta ja hae lainaa yhteishakijan kanssa netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae lainaa yhteishakijan kanssa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan yhteishakijan kanssa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainaa yhteishakijan kanssa – tätä se tarkoittaa

   Lainaa voi hakea yksinkin, mutta yleensä sen hakeminen kaksin on huomattavasti edullisempaa. Mikäli mahdollista, kannattaakin lainan hakemista harkita yhdessä. Käytännössä yhteishakijan, eli rinnakkaishakijan, kanssa olette tehdystä velasta vastuussa yhdessä ja maksatte sitä takaisin erillisen sopimuksen mukaan. Osapuolien maksuerä ei tarvitse olla sama, mutta näin asia yleensä on.

   Ei ole erikseen määritelty sitä, kuka rinnakkaishakijan täytyy olla. Tyypillisesti lainaa haetaan toki yhdessä oman puolison tai muun saman katon alla asuvan henkilön kanssa. Tällainen laina voi tulla kysymykseen esimerkiksi silloin, jos suunnittelette asuntoon remonttia, joka on tarkoitus maksaa yhteistuumin. Yhteislainaa voi hakea toki myös esimerkiksi ystävän kanssa.


   Löydä edullisin laina yhteishakijan kanssa

   Summarumin kautta löydät nopeasti lainaa yhteishakijan kanssa, joka sopii juuri teidän käyttötarkoitukseen! Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Hakijoiden roolit yhteislainassa

   Vaikka toinen lainan hakijoista on lainan pääasiallinen hakija ja toinen on rinnakkaishakija, ovat hakijat kuitenkin yhteisvastuullisia otetusta velasta. Kumpikin hakija on siis vastuussa otetusta velasta henkilökohtaisella omaisuudellaan.

   Kannattaa siis pitää huoli, että luottaa yhteishakijaansa, sillä jos yhteishakijasi ei pysty tai halua maksaa velkaa, olet siitä täydessä vastuussa koko omaisuudellasi. Yhdessä otettua velkaa voi olla huomattavan hankala maksaa yksin takaisin, joka saattaa johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

   Tämä pätee etenkin, jos luotonantaja ei halua muuttaa lainan ehtoja. Toki yhteislainassa pätee muutenkin sama asia kuin yksin lainaa hakiessa: älä koskaan hae liikaa lainaa.

   Sinun täytyy varmistua, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ja siihen liittyvät kulut täysimääräisesti.

   • Yhteislainaa haetaan yhdessä jonkun toisen ihmisen kanssa
   • Toinen hakijoista on pääasiallinen hakija toinen rinnakkaishakija
   • Lainasta ollaan yhteisvastuussa täysimääräisesti

   Vaatimukset yhteislainan saamiselle

   Yhteislainan saaminen ei ole itsestäänselvyys siinä, missä se ei ole myöskään yksin haettaessa. Jos aiot hakea yhteislainaa, täytyy kummankin hakijan olla yleensä vähintään 18-vuotiaita, mutta monet luotonantajat vaativat myös tätä korkeampaa ikää.

   Hyvin tärkeää on, että molemmilla hakijoilla luottotiedot ovat kunnossa. Jos maksuhäiriömerkintä löytyy luottotiedoista, voi lainan hakemisen valitettavasti unohtaa samoin tein.

   Luottolaitokset eivät myönnä missään tilanteessa lainaa, jos hakijalta löytyy häiriömerkintöjä. Jos lähdet rinnakkaishakijaksi johonkin lainaan, täytyy sinulta löytyä myös suomalainen henkilötunnus.

   Rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi kokeilla toki hakea niin, että kumpikaan ei ole työelämässä, mutta yleensä hakemus lentää bumerangina takaisin. Vaatimuksena on yleensä vähintään toisen hakijan vakaat palkkatulot.

   Kannattaa myös huomioida, että jos yhteislainaa hakiessa jompikumpi on esimerkiksi työtön tai opiskelija, se voi vaikuttaa negatiivisesti lainan edullisuuteen.

   Muista myös muut tulomuodot kuin työstä saatava palkka

   Toki työelämä ei ole vaatimus, jos tulopuoli on muuten kunnossa. Tuloja voi tulla myös esimerkiksi pääomatuloina, jos olet keskittynyt vaikkapa sijoittamiseen tai omistat oman yrityksen, josta nostat kerran vuodessa tulot osinkoina.

   Olennaista yleensä on, että kuukausikohtaiset nettotulot riittävät kattamaan yleisten elämän menojen lisäksi myös lainaerien kuittaamisen.

   Siksi lainahakemuksissa vaaditaankin, että sekä ensisijaisen hakijan että rinkkaishakijan kuukausittaiset tulot ovat ilmoitettu hakemuksessa bruttona ja nettona.

   • Yleisimmät vaatimukset yhteislainan saamiselle ovat seuraavat:
   • Hakijoiden luottotiedot ovat moitteettomat
   • Hakijat ovat täysi-ikäisiä (joskus vaaditaan myös korkeampaa ikää)
   • Yleensä jommankumman hakijan tulee olla työelämässä
   • Vakituisten kuukausitulojen täytyy olla riittävät
   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näistä syistä se kannattaa

   Luotto- ja  rahalaitokset haluavat varmistua siitä, että heidän myöntämänsä laina tulee maksetuksi ajallaan. Näin ollen lainan myöntäjät käyttävät erilaisia keinoja varmistaakseen, että lainoitettava on maksukykyinen.

   Yksi tapa varmistaa asia ovat todistetut kuukausitulot ja vakaa taloudellinen tilanne, mutta jos lainaa hakee kaksi henkilöä, on lainan myöntäminen turvallisempaa luotottajalle.

   Tästä syystä lainoittaja pystyy antamaan lainalle matalamman koron ja löyhemmät ehdot kuin yksin lainaa hakevalle. Myös saatava lainasumma voi olla suurempi, mikäli haetaan lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

   Näin ollen esimerkiksi isompaan taloremonttiin tai asuntolainaan kaksi hakijaa on aina yhtä parempi, koska luotonantaja pystyy katsomaan, että rahansa tulevat todennäköisemmin maksetuksi takaisin kokonaisuudessaan.

   Kannattaa myös huomioida, että jos esimerkiksi puolisoista toinen on heikommassa taloudellisessa tilanteessa, voi lainan mahdollisesti saada, jos toisen puolison tulot ovat vakaammat. Näin ollen epäsäännöllisemmilläkin tuloilla voi olla mahdollista saada lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

   Nämä ovat rinnakkaislainan merkittävimmät etuudet:

   • Yhteinen laina sisältää matalamman korkotason
   • Yhteinen laina voi olla summaltaan suurempi lainasumma
   • Yhteinen laina myönnetään usein helpommin – se on mahdollisuus saada lainaa epäsäännöllisistä tuloista huolimatta

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainaa yhteishakijan kanssa – huomioi tämä

   Yhteislainan hakeminen on melko samanlainen prosessi kuin lainan hakeminen yksinkin, mutta erot tulevat nimenomaan siitä, että molemmilta pyydetään lainaprosessissa vaadittuja tietoja.

   Joskus laina voitaisiin myöntää yhteishakijoiden toiselle osapuolelle, mutta jos toisella heistä ei ole luottotietoja tai muuten hyvin epävakaa taloudellinen tilanne, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

   Kaikkein yleisin tilanne yhteislainan haulle tulee yleensä parin ostaessa itselleen asuntoa. Vaikka tässäkin tilanteessa on mahdollisuus kahteen erilliseen lainaan, on usein selvästi järkevämpää ottaa yksi yhteinen laina, jolloin sen saa edullisemmilla ehdoilla kuin kaksi erillistä lainaa.

   Yhteislainalla on myös yhteinen vakuus

   Esimerkiksi erotilanteessa parin yhteinen asuntolaina on helppo ratkaista. Vakuutena ollut asunto kaupataan pois ja siitä saatavat tulot jaetaan maksetun lainan jälkeen parin kesken talon omistussuhteen mukaisesti.

   Vaihtoehtoisesti parin toinen osapuoli voi ostaa toisen osapuolen ”ulos” asunnosta, kuittaamalla hänelle lainaosuuttaan vastaavan summan rahana ja ottamalla loput lainasta vastuulleen.

   Muissa kuin asunnoissa vakuus saattaa muodostua yhteislainassa ongelmalliseksi. Jos vakuudeksi on asetettu esimerkiksi rinnakkaishakijan osakesalkku, mutta pääasiallinen hakija ajautuukin taloudellisiin vaikeuksiin, voidaan olla ongelmatilanteessa.

   Mikäli rinkkaishakijakaan ei pysty yksin hoitamaan velkaa, voidaan ajautua tilanteeseen, jossa pankki ottaa käyttöön vakuuden, joka tässä tilanteessa olisi rinnakkaishakijan osakkeet.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Vertaile lainoja yhteishakijan kanssa

   Haettiinpa lainaa yksin tai yhdessä, kannattaa tällainen kulutusluotto aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla saat varmasti pöytääsi parhaan mahdollisen tarjouksen ja siten voit säästää parhaimmillaan tuhansia euroja lainasi takaisinmaksussa.

   Kun yhdistät kilpailutuksen yhteislainan haun etuuksiin, kuten tavallisesti matalampiin korkoihin ja suurempiin lainasummiin, on kädessäsi todennäköisesti paras mahdollinen lainatarjous.

   Lainoja voi kilpailuttaa itse lähettämällä tarjouspyyntöjä eri lainoittajille, mutta kannattaa hyödyntää myös verkosta löytyvät lainojen kilpailuttamiseen keskittyneet palvelut, kuten Summarum.

   Näiden kautta saat varmasti hyvät lainatarjoukset ja voit kuoria tarjousten päältä kermat talteen.

   Yhteislaina sopii monenlaisiin tilanteisiin

   Vaikka asuntolaina on kaikkein yleisin yhteislainan muoto, voi yhteislainaa hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Jos suunnittelet esimerkiksi parhaan ystäväsi kanssa isompaa vuoden mittaista maailmanympärimatkaa ja tarvitsette siihen lainoitusta, on todennäköisempää, että saat lainan matkaan yhdessä ystäväsi kanssa.

   Siinä missä asunto on puolisojen yhteinen sijoitus, voi yhteinen sijoitus olla myös esimerkiksi auto. Jos haluatte talouteen yhden auton, jolla voi hoitaa kauppareissut, lasten harrastusmatkat tai työmatkat, voi siihenkin hakea yhteislainaa, jos se tulee yhteiseen käyttöön.

   Yhteislaina voi sopia esimerkiksi:

   Tärkeintä on muistaa, että jos jokin isompi investointi tehdään yhdessä jonkin muun kanssa joko kokonaan tai osittain, kannattaa yhteislaina ottaa harkintaan. Tässä tilanteessa voitte kummatkin säästää selvää rahaa ja keskittyä nauttimaan itse hankinnasta.

   Näin saat lainaa yhteishakijan kanssa edullisesti

   Sinun on mahdollista vastaanottaa lainaa yhteishakijan kanssa hyvinkin edullisesti. Edullisin yhteislaina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.

   Lainojen kilpailutus on palvelu, jonka avulla voit kääntää lainamarkkinoiden kilpailutilanteen päälaelleen. Asettamalla rahoitusalan toimijat kilpailemaan asiakkuudesta, voi jokainen löytää kaikista edullisimman ja itselle sopivimman lainatarjouksen.

   Lainojen kilpailutus toteutuu helposti verkossa. Saat itse täyttää haluamasi lainan suuruuden sekä omat perustietosi, jonka jälkeen kilpailuttava taho välittää kyseiset tiedot useille eri pankeille ja lainantarjoajille.

   Tietojen välittämisen jälkeen saat sähköpöstiisi kaikista parhaimmat lainatarjoukset, joista voit valita itsellesi mieluisimman.

   Lainojen kilpailutus ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään lainahankintaan. Voit siis vielä tarjouksia vastaanottaessasi perua lainan hankinnan yksinkertaisesti, olemalla hyväksymättä lainatarjouksia.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, muista tämä:

   Haluamme painottaa, että kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada lainaa edullisella korolla, suuremman lainasumman ja paremmat lainaehdot, kuin jos hakisit lainaa yksin. Kaikki kuulostaa todella hyvältä. Laina yhteishakijan kanssa mahdollistaa myös sen, että yhteislainaa voi saada vaikka toisella hakijoista olisikin hieman epävakaat tulot. Maksuhäiriömerkintöjä ei luonnollisestikaan voi hakijoilla olla.

   Laina yhteishakijan kanssa velvoittaa molemmat osapuolet lainan takaisinmaksuun, minkä vuoksi onkin erittäin hyvä muistaa, että jos toinen lainan hakijoista ei pystyisikään maksamaan lainaa takaisin, on toinen hakijoista velvollinen hoitamaan lainan takaisinmaksu myös tämän toisen puolesta.

   Varmista aina lainaa hakiessa, että olet itse maksukykyinen ja että myös toinen osapuoli on realistisesti maksuvalmis ja kykyinen hoitamaan tulevan lainan kuukausierät. Lainaa hakiessa on syytä olla rehellinen itselle, toiselle sekä pankille.

   Lainaa yhteishakijan kanssa – Usein kysyttyä

   Voinko hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Voit hakea. Usein rinnakkaishakijan kanssa saa paremman lainatarjouksen, kuin yksin hakiessa.
   Mistä voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa samoista paikoista, kuin yksin hakiessa. Yhteislainaa myöntävät pankit ja pienemmät rahalaitokset netissä. Erityisesti vakuudettomat yhteislainat kannattaa vertailla siihen soveltuvalla sivustolla, kuten Summarumilla.
   Miksi yhteislainaa kannattaa hakea?
   Yhteislaina on usein edullisempi kuin henkilökohtaisesti myönnetty lainatarjous. Lainaa saa myös yhteishakijan kanssa usein helpommin ja enemmän, koska lainalla on tällöin tukevammat vakuudet ja lainaa pystytään tyypillisesti lyhentämään enemmän per kuukausi.
   Yhteislainan vaatimukset
   Yhteislainan vaatimukset ovat usein kevyemmät kuin henkilökohtaisen lainasopimuksen. Lue yhteislainan vaatimuksista täältä.
   Kenen kanssa lainaa voi hakea yhdessä?
   Lainaa voi hakea samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa. Usein kyseessä on oma puoliso, mutta myös toinen vanhempi tai molemmat vanhemmat voivat olla lainan yhteishakijoita - ja lainanhakijan tietysti täytyy olla täysi-ikäinen.