Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hae lainaa yhteishakijan kanssa

   Kilpailuta ja hae lainaa yhteishakijan kanssa netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae lainaa yhteishakijan kanssa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan yhteishakijan kanssa. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Lainaa yhteishakijan kanssa – tätä se tarkoittaa

   Lainaa yhteishakijan kanssa kannattaa harkita, koska vaikka lainaa voikin hakea yksin, on sen hankkiminen silti kahden hakijan voimin huomattavasti edullisempaa. Mikäli siis vain mahdollista, kannattaa laina yhteishakijan kanssa hakea kaiken kokoisille summille.

   Käytännössä yhteishakijan, eli rinnakkaishakijan, kanssa olette tehdystä velasta vastuussa yhdessä ja maksatte sitä takaisin erillisen sopimuksen mukaan. Osapuolien maksuerä ei tarvitse olla sama, mutta näin asia tyypillisesti on.

   Ei ole erikseen määritelty sitä, kuka rinnakkaishakijan täytyy olla. Tyypillisesti lainaa haetaan toki yhdessä oman puolison tai muun saman katon alla asuvan henkilön kanssa. Tällainen laina yhteishakijan kanssa voi tulla kysymykseen esimerkiksi silloin, jos suunnittelette kumppanisi kanssa asuntoon remonttia, joka on tarkoitus maksaa yhteistuumin. Yhteislainaa voit hakea toki myös esimerkiksi ystävän kanssa.


   Löydä edullisin laina yhteishakijan kanssa

   Summarumin kautta löydät nopeasti lainaa yhteishakijan kanssa, joka sopii juuri teidän käyttötarkoituksiinne! Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Hakijoiden roolit yhteislainassa

   Vaikka toinen lainan hakijoista on lainan pääasiallinen hakija ja toinen rinnakkaishakija, ovat molemmat kuitenkin yhteisvastuullisia otetusta velasta. Kumpikin hakija on siis vastuussa otetusta velasta henkilökohtaisella omaisuudellaan.

   Kannattaa siis pitää huoli siitä, että yhteishakija on luotettava. Jos yhteishakija jättää oman osuutensa maksamatta, olet itse vastuussa koko lainan loppusummasta.


   Huom!

   Yhdessä otettua velkaa voi olla huomattavan hankala maksaa yksin takaisin, joka saattaa johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

   Tämä pätee etenkin, jos luotonantaja ei halua muuttaa lainan ehtoja kesken kaiken. Toki yhteislainassa pätee muutenkin sama sääntö kuin yksin lainaa hakiessa: älä koskaan hae liikaa lainaa.

   Sinun täytyy varmistua, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ja siihen liittyvät kulut täysimääräisesti.

   • Yhteislainaa haetaan yhdessä jonkun toisen ihmisen kanssa
   • Toinen hakijoista on pääasiallinen hakija toinen rinnakkaishakija
   • Lainasta ollaan yhteisvastuussa täysimääräisesti

   Kuka voi saada lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

   • täysi-ikäiset, Suomessa vakituisesti asuvat
   • henkilöt, joiden luottotiedoissa ei ole merkintöjä
   • henkilöt, joilla on säännöllisiä palkka- tai eläketuloja

   Yhteislainan saaminen ei ole itsestäänselvyys siinä, missä se ei ole myöskään yksin haettaessa. Jos aiot hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa, täytyy kummankin hakijan olla yleensä vähintään 18-vuotiaita. Monet rahoitusyhtiöt vaativat myös tätä korkeampaa ikää.

   Hyvin tärkeää on sekin, että molemmilla hakijoilla luottotiedot ovat kunnossa. Lainaa ilman luottotietoja yhteishakijan kanssa ei myönnetä.

   Rahoitusyhtiöt ja pankit eivät myönnä missään tilanteessa lainaa, jos hakijalta löytyy häiriömerkintöjä. Jos lähdet rinnakkaishakijaksi lainaan, täytyy sinulta löytyä myös suomalainen henkilötunnus.

   Rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi kokeilla toki hakea niin, että kumpikaan ei ole työelämässä, mutta yleensä hakemus lentää bumerangina takaisin. Vaatimuksena on yleensä vähintään toisen hakijan vakaat palkkatulot.

   Kannattaa myös huomioida, että jos yhteislainaa hakiessa jompikumpi on esimerkiksi työtön tai opiskelija, se voi vaikuttaa negatiivisesti lainan edullisuuteen.

   LUE MYÖS: Lainaa työttömänä

   Hae lainaa yhteishakijan kanssa näin

   Summarumilla kilpailuttamisesta on tehty ilahduttavan helppoa. Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, toimi näin:

   1. Täytä hakemukseen omat sekä rinnakkaishakijan tiedot.
   2. Lähetä täytetty hakemus meille.
   3. Me kilpailutamme yhteistyökumppanimme välittömästi.
   4. Jos hakemuksenne täyttää kaikki kriteerit, saatte ensimmäisiä tarjouksia nopeasti.
   5. Vertailkaa tarjouksia rauhassa ja valitkaa sitten niistä sopivin vaihtoehto.

   Laina yhteishakijan kanssa kannattaa kilpailuttaa, mutta tämä ei vielä sido teitä mihinkään. Jos siis yksikään saaduista tarjouksista ei ole mielestänne hyvä, ei teidän ole pakko hyväksyä tarjouksia lainkaan.

   Muista myös muut tulomuodot kuin työstä saatava palkka

   Toki työelämä ei ole vaatimus, jos tulopuoli on muuten kunnossa. Tuloja voi tulla myös esimerkiksi pääomatuloina, jos olet keskittynyt vaikkapa sijoittamiseen tai omistat oman yrityksen, josta nostat kerran vuodessa tulot osinkoina.

   Olennaista on se, että kuukausikohtaiset nettotulot riittävät kattamaan yleisten elämän menojen lisäksi myös lainaerien kuittaamisen.

   Siksi lainahakemuksissa vaaditaankin, että sekä ensisijaisen hakijan että rinkkaishakijan kuukausittaiset tulot ovat ilmoitettu hakemuksessa bruttona ja nettona.

   Yleisimmät vaatimukset yhteislainan saamiselle ovat siis seuraavat

   • Hakijoiden luottotiedot ovat moitteettomat
   • Hakijat ovat täysi-ikäisiä (joskus vaaditaan myös korkeampaa ikää)
   • Yleensä jommankumman hakijan tulee olla työelämässä
   • Vakituisten kuukausitulojen täytyy olla riittävät
   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näistä syistä se kannattaa

   Luotto- ja  rahoitusyhtiöt haluavat varmistua siitä, että niiden myöntämä laina tulee maksetuksi ajallaan. Näin ollen lainan myöntäjät käyttävät erilaisia keinoja varmistaakseen, että lainoitettava on maksukykyinen.

   Yksi tapa varmistaa asia ovat todistetut kuukausitulot ja vakaa taloudellinen tilanne, mutta jos lainaa hakee kaksi henkilöä, on lainan myöntäminen aina miltei automaattisesti turvallisempaa luotottajalle.

   Tästä syystä lainoittaja pystyy antamaan lainalle matalamman koron ja löyhemmät ehdot kuin yksin lainaa hakevalle. Myös saatava lainasumma voi olla suurempi, mikäli haetaan lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

   Näin ollen esimerkiksi suurempaan taloremonttiin tai asuntolainaan kaksi hakijaa on aina yhtä parempi. Silloin luotonantaja pystyy katsomaan, että lainatut rahat tulevat todennäköisemmin maksetuksi takaisin kokonaisuudessaan.

   Kannattaa myös huomioida, että jos esimerkiksi puolisoista toinen on heikommassa taloudellisessa tilanteessa, voi lainan mahdollisesti saada, jos toisen puolison tulot ovat vakaammat. Näin ollen epäsäännöllisemmilläkin tuloilla voi olla mahdollista saada lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

   Nämä ovat rinnakkaislainan merkittävimmät etuudet:

   • Yhteinen laina sisältää matalamman korkotason
   • Yhteinen laina voi olla summaltaan suurempi lainasumma
   • Yhteinen laina myönnetään usein helpommin – se on mahdollisuus saada lainaa epäsäännöllisistä tuloista huolimatta

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainaa yhteishakijan kanssa – huomioi tämä

   Yhteislainan hakeminen on melko samanlainen prosessi kuin lainan hakeminen yksinkin, mutta erot tulevat nimenomaan siitä, että molemmilta pyydetään lainaprosessissa vaadittuja tietoja.

   Joskus laina voitaisiin myöntää yhteishakijoiden toiselle osapuolelle, mutta jos toisella ei ole luottotietoja tai muuten hyvin epävakaa taloudellinen tilanne, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

   Yleisin tilanne yhteislainan haulle tulee yleensä parin ostaessa itselleen asuntoa. Vaikka tässäkin tilanteessa on mahdollisuus kahteen erilliseen lainaan, on usein selvästi järkevämpää ottaa yksi yhteinen laina, jolloin sen saa edullisemmilla ehdoilla kuin kaksi erillistä lainaa.

   Yhteislainalla on myös yhteinen vakuus

   Esimerkiksi erotilanteessa parin yhteinen asuntolaina on helppo ratkaista. Vakuutena ollut asunto kaupataan pois ja siitä saatavat tulot jaetaan maksetun lainan jälkeen parin kesken talon omistussuhteen mukaisesti.

   Vaihtoehtoisesti parin toinen osapuoli voi ostaa toisen osapuolen ”ulos” asunnosta, kuittaamalla hänelle lainaosuuttaan vastaavan summan rahana ja ottamalla loput lainasta vastuulleen.

   Muissa kuin asunnoissa vakuus saattaa muodostua yhteislainassa ongelmalliseksi. Jos vakuudeksi on asetettu esimerkiksi rinnakkaishakijan osakesalkku, mutta pääasiallinen hakija ajautuukin taloudellisiin vaikeuksiin, voidaan olla ongelmatilanteessa.

   Mikäli rinkkaishakijakaan ei pysty yksin hoitamaan velkaa voidaan ajautua tilanteeseen, jossa pankki ottaa käyttöön vakuuden. Se olisi tässä tilanteessa rinnakkaishakijan osakkeet.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Vertaile lainoja yhteishakijan kanssa

   Haettiinpa lainaa yhteishakijan kanssa tai yksin, kannattaa tällainen kulutusluotto aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla saat varmasti pöytääsi parhaan mahdollisen tarjouksen ja siten voit säästää parhaimmillaan tuhansia euroja lainasi takaisinmaksussa.

   Kun yhdistät kilpailutuksen yhteislainan haun etuihin, kuten tavallisesti matalampiin korkoihin ja suurempiin lainasummiin, on kädessäsi todennäköisesti paras lainatarjous.

   Yhdessä haettavia lainoja voit kilpailuttaa itse lähettämällä tarjouspyyntöjä eri lainoittajille, mutta kannattaa hyödyntää myös palvelumme.

   Vertaa laina Summarumin kautta: saat varmasti hyvät lainatarjoukset ja voit kuoria tarjousten päältä kermat talteen.

   Yhteislaina sopii monenlaisiin tilanteisiin

   Vaikka asuntolaina onkin yleisin yhteislainan muoto, voi yhteislainaa hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Jos suunnittelet esimerkiksi parhaan ystäväsi kanssa isompaa vuoden mittaista maailmanympärimatkaa ja tarvitsette siihen lainoitusta, on todennäköisempää, että saat lainan matkaan yhdessä ystäväsi kanssa.

   Siinä missä asunto on puolisojen yhteinen sijoitus, voi yhteinen sijoitus olla myös esimerkiksi auto. Jos haluatte talouteen yhden auton, jolla voi hoitaa kauppareissut, lasten harrastusmatkat tai työmatkat, voi siihenkin hakea yhteislainaa, jos se tulee yhteiseen käyttöön.

   Yhteislaina voi sopia esimerkiksi:

   Tärkeintä on muistaa, että jos jokin suurempi investointi tehdään yhdessä jonkin muun kanssa joko kokonaan tai osittain, kannattaa yhteislaina tosiaan ottaa harkintaan. Tässä tilanteessa voitte kummatkin säästää selvää rahaa ja keskittyä nauttimaan itse hankinnasta.

   Näin saat lainaa yhteishakijan kanssa edullisesti

   Sinun on mahdollista vastaanottaa lainaa yhteishakijan kanssa hyvinkin edullisesti. Edullisin yhteislaina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.

   Lainojen kilpailutus on palvelu, jonka avulla voit kääntää lainamarkkinoiden kilpailutilanteen päälaelleen. Asettamalla rahoitusalan toimijat kilpailemaan asiakkuudestasi, voit löytää edullisimman ja itsellesi sopivimman lainatarjouksen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Esimerkkejä lainoista, joita saat rinnakkaishakijan kanssa

   Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
   5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
   10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
   15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
   20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
   30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
   40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
   50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
   * Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

   Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista tarjouksista sekä niiden kustannuksista.

   Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, muista tämä

   Haluamme painottaa, että kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada tarjouksia edullisella korolla, suuremman lainasumman ja paremmat lainaehdot, kuin jos hakisit lainaa yksin.  Laina yhteishakijan kanssa mahdollistaa myös sen, että yhteislainaa voi saada vaikka toisella hakijoista olisikin hieman epävakaat tulot.

   Maksuhäiriömerkintöjä ei luonnollisestikaan voi kummallakaan hakijalla olla.

   Laina rinnakkaishakijan kanssa velvoittaa molemmat osapuolet lainan takaisinmaksuun. Siksi onkin hyvä muistaa, että jos toinen lainan hakijoista ei pystyisikään maksamaan lainaa takaisin, on toinen hakijoista velvollinen hoitamaan lainan takaisinmaksu myös tämän toisen puolesta.

   Varmista aina lainaa yhteishakijan kanssa hakiessa, että olet itse maksukykyinen ja että myös toinen osapuoli on realistisesti maksuvalmis ja kykyinen hoitamaan tulevan lainan kuukausierät.

   Laina rinnakkaishakijan kanssa – Edut ja mahdolliset riskit

   Hyödyt Riskit
   Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, voit saada parempia tarjouksia. Jos toinen osapuoli jättää lainan maksamatta, toinen jää siitä kokonaisuudessaan vastuuseen yksin.
   Laina yhteishakijan kanssa tulee useimmiten edullisemmaksi kuin jos hakisit lainaa yksin. Houkutus ottaa liikaa lainaa voi kasvaa, jos et ole täysin tietoinen realistisesta budjetistanne.
   Tarjousten kilpailuttaminen ei vielä sido teitä mihinkään.
   Kun haette lainaa rinnakkaishakijan kanssa, voitte saada suuremman summan rahaa pankeilta.
   Jos molempien hakijoiden tiedot ovat kunnossa, saatte ensimmäisiä tarjouksia jo saman päivän aikana.
   Kauttamme saatu laina yhteishakijan kanssa sisältää aina taatusti hyvät lainaehdot.

   Lainaa yhteishakijan kanssa – Usein kysyttyä

   Voinko hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Voit hakea. Usein rinnakkaishakijan kanssa saa paremman lainatarjouksen, kuin yksin hakiessa.
   Mistä voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa samoista paikoista, kuin yksin hakiessa. Yhteislainaa myöntävät pankit ja pienemmät rahalaitokset netissä. Erityisesti vakuudettomat yhteislainat kannattaa vertailla siihen soveltuvalla sivustolla, kuten Summarumilla.
   Miksi yhteislainaa kannattaa hakea?
   Yhteislaina on usein edullisempi kuin henkilökohtaisesti myönnetty lainatarjous. Lainaa saa myös yhteishakijan kanssa usein helpommin ja enemmän, koska lainalla on tällöin tukevammat vakuudet ja lainaa pystytään tyypillisesti lyhentämään enemmän per kuukausi.
   Yhteislainan vaatimukset
   Yhteislainan vaatimukset ovat usein kevyemmät kuin henkilökohtaisen lainasopimuksen. Lue yhteislainan vaatimuksista täältä.
   Kenen kanssa lainaa voi hakea yhdessä?
   Lainaa voi hakea samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa. Usein kyseessä on oma puoliso, mutta myös toinen vanhempi tai molemmat vanhemmat voivat olla lainan yhteishakijoita - ja lainanhakijan tietysti täytyy olla täysi-ikäinen.