Hae lainaa yhteishakijan kanssa

Tiesithän, että sinun ei välttämättä tarvitse hakea lainaa yksin? Voit hakea nimittäin yhteislainaa toisen kanssa. Ja mikä parasta, lainaehdot ovat tällöin sinulle yleensä huomattavasti suotuisammat.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Lainaa yhteishakijan kanssa – tätä se tarkoittaa

   Lainaa voi hakea yksinkin, mutta yleensä sen hakeminen kaksin on huomattavasti edullisempaa. Mikäli mahdollista, kannattaakin lainan hakemista harkita yhdessä. Käytännössä yhteishakijan, eli rinnakkaishakijan, kanssa olette tehdystä velasta vastuussa yhdessä ja maksatte sitä takaisin erillisen sopimuksen mukaan. Osapuolien maksuerä ei tarvitse olla sama, mutta näin asia yleensä on.

   Ei ole erikseen määritelty sitä, kuka rinnakkaishakijan täytyy olla. Tyypillisesti lainaa haetaan toki yhdessä oman puolison tai muun saman katon alla asuvan henkilön kanssa. Tällainen laina voi tulla kysymykseen esimerkiksi silloin, jos suunnittelette asuntoon remonttia, joka on tarkoitus maksaa yhteistuumin. Yhteislainaa voi hakea toki myös esimerkiksi ystävän kanssa.


   Miksi kilpailuttaa yhteislainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen yhteishakijan kanssa ei sido hakijoita mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Hakijoiden roolit yhteislainassa

   Vaikka toinen lainan hakijoista on lainan pääasiallinen hakija ja toinen on rinnakkaishakija, ovat hakijat kuitenkin yhteisvastuullisia otetusta velasta. Kumpikin hakija on siis vastuussa otetusta velasta henkilökohtaisella omaisuudellaan.

   Kannattaa siis pitää huoli, että luottaa yhteishakijaansa, sillä jos yhteishakijasi ei pysty tai halua maksaa velkaa, olet siitä täydessä vastuussa koko omaisuudellasi. Yhdessä otettua velkaa voi olla huomattavan hankala maksaa yksin takaisin, joka saattaa johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

   Tämä pätee etenkin, jos luotonantaja ei halua muuttaa lainan ehtoja. Toki yhteislainassa pätee muutenkin sama asia kuin yksin lainaa hakiessa: älä koskaan hae liikaa lainaa.

   Sinun täytyy varmistua, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ja siihen liittyvät kulut täysimääräisesti.

   • Yhteislainaa haetaan yhdessä jonkun toisen ihmisen kanssa
   • Toinen hakijoista on pääasiallinen hakija toinen rinnakkaishakija
   • Lainasta ollaan yhteisvastuussa täysimääräisesti

   Vaatimukset yhteislainan saamiselle

   Yhteislainan saaminen ei ole itsestäänselvyys siinä, missä se ei ole myöskään yksin haettaessa. Jos aiot hakea yhteislainaa, täytyy kummankin hakijan olla yleensä vähintään 18-vuotiaita, mutta monet luotonantajat vaativat myös tätä korkeampaa ikää.

   Hyvin tärkeää on, että molemmilla hakijoilla luottotiedot ovat kunnossa. Jos maksuhäiriömerkintä löytyy luottotiedoista, voi lainan hakemisen valitettavasti unohtaa samoin tein.

   Luottolaitokset eivät myönnä missään tilanteessa lainaa, jos hakijalta löytyy häiriömerkintöjä. Jos lähdet rinnakkaishakijaksi johonkin lainaan, täytyy sinulta löytyä myös suomalainen henkilötunnus.

   Rinnakkaishakijan kanssa lainaa voi kokeilla toki hakea niin, että kumpikaan ei ole työelämässä, mutta yleensä hakemus lentää bumerangina takaisin. Vaatimuksena on yleensä vähintään toisen hakijan vakaat palkkatulot.

   Kannattaa myös huomioida, että jos yhteislainaa hakiessa jompikumpi on esimerkiksi työtön tai opiskelija, se voi vaikuttaa negatiivisesti lainan edullisuuteen.

   Muista myös muut tulomuodot kuin työstä saatava palkka

   Toki työelämä ei ole vaatimus, jos tulopuoli on muuten kunnossa. Tuloja voi tulla myös esimerkiksi pääomatuloina, jos olet keskittynyt vaikkapa sijoittamiseen tai omistat oman yrityksen, josta nostat kerran vuodessa tulot osinkoina.

   Olennaista yleensä on, että kuukausikohtaiset nettotulot riittävät kattamaan yleisten elämän menojen lisäksi myös lainaerien kuittaamisen.

   Siksi lainahakemuksissa vaaditaankin, että sekä ensisijaisen hakijan että rinkkaishakijan kuukausittaiset tulot ovat ilmoitettu hakemuksessa bruttona ja nettona.

   • Yleisimmät vaatimukset yhteislainan saamiselle ovat seuraavat:
   • Hakijoiden luottotiedot ovat moitteettomat
   • Hakijat ovat täysi-ikäisiä (joskus vaaditaan myös korkeampaa ikää)
   • Yleensä jommankumman hakijan tulee olla työelämässä
   • Vakituisten kuukausitulojen täytyy olla riittävät

   Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näistä syistä se kannattaa

   Luotto- ja  rahalaitokset haluavat varmistua siitä, että heidän myöntämänsä laina tulee maksetuksi ajallaan. Näin ollen lainan myöntäjät käyttävät erilaisia keinoja varmistaakseen, että lainoitettava on maksukykyinen.

   Yksi tapa varmistaa asia ovat todistetut kuukausitulot ja vakaa taloudellinen tilanne, mutta jos lainaa hakee kaksi henkilöä, on lainan myöntäminen turvallisempaa luotottajalle.

   Tästä syystä lainoittaja pystyy antamaan lainalle matalamman koron ja löyhemmät ehdot kuin yksin lainaa hakevalle. Myös saatava lainasumma voi olla suurempi, mikäli hakijoita on kaksi.

   Näin ollen esimerkiksi isompaan taloremonttiin tai asuntolainaan kaksi hakijaa on aina yhtä parempi, koska luotonantaja pystyy katsomaan, että rahansa tulevat todennäköisemmin maksetuksi takaisin kokonaisuudessaan.

   Kannattaa myös huomioida, että jos esimerkiksi puolisoista toinen on heikommassa taloudellisessa tilanteessa, voi lainan mahdollisesti saada, jos toisen puolison tulot ovat vakaammat. Näin ollen epäsäännöllisemmilläkin tuloilla voi olla mahdollista saada lainaa.

   Nämä ovat yhteislainan merkittävimmät etuudet:

   • Matalampi korkotaso
   • Mahdollisuus suurempaan lainasummaan
   • Mahdollisuus saada lainaa epäsäännöllisistä tuloista huolimatta
   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainaa yhteishakijan kanssa – huomioi tämä

   Yhteislainan hakeminen on melko samanlainen prosessi kuin lainan hakeminen yksinkin, mutta erot tulevat nimenomaan siitä, että molemmilta pyydetään lainaprosessissa vaadittuja tietoja.

   Joskus laina voitaisiin myöntää yhteishakijoiden toiselle osapuolelle, mutta jos toisella heistä ei ole luottotietoja tai muuten hyvin epävakaa taloudellinen tilanne, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

   Kaikkein yleisin tilanne yhteislainan haulle tulee yleensä parin ostaessa itselleen asuntoa. Vaikka tässäkin tilanteessa on mahdollisuus kahteen erilliseen lainaan, on usein selvästi järkevämpää ottaa yksi yhteinen laina, jolloin sen saa edullisemmilla ehdoilla kuin kaksi erillistä lainaa.

   Yhteislainalla on myös yhteinen vakuus

   Esimerkiksi erotilanteessa parin yhteinen asuntolaina on helppo ratkaista. Vakuutena ollut asunto kaupataan pois ja siitä saatavat tulot jaetaan maksetun lainan jälkeen parin kesken talon omistussuhteen mukaisesti.

   Vaihtoehtoisesti parin toinen osapuoli voi ostaa toisen osapuolen ”ulos” asunnosta, kuittaamalla hänelle lainaosuuttaan vastaavan summan rahana ja ottamalla loput lainasta vastuulleen.

   Muissa kuin asunnoissa vakuus saattaa muodostua yhteislainassa ongelmalliseksi. Jos vakuudeksi on asetettu esimerkiksi rinnakkaishakijan osakesalkku, mutta pääasiallinen hakija ajautuukin taloudellisiin vaikeuksiin, voidaan olla ongelmatilanteessa.

   Mikäli rinkkaishakijakaan ei pysty yksin hoitamaan velkaa, voidaan ajautua tilanteeseen, jossa pankki ottaa käyttöön vakuuden, joka tässä tilanteessa olisi rinnakkaishakijan osakkeet.

   Vertaile lainoja yhteishakijan kanssa

   Haettiinpa lainaa yksin tai yhdessä, kannattaa se aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla saat varmasti pöytääsi parhaan mahdollisen tarjouksen ja siten voit säästää parhaimmillaan tuhansia euroja lainasi takaisinmaksussa.

   Kun yhdistät kilpailutuksen yhteislainan haun etuuksiin, kuten tavallisesti matalampiin korkoihin ja suurempiin lainasummiin, on kädessäsi todennäköisesti paras mahdollinen lainatarjous.

   Lainoja voi kilpailuttaa itse lähettämällä tarjouspyyntöjä eri lainoittajille, mutta kannattaa hyödyntää myös verkosta löytyvät lainojen kilpailuttamiseen keskittyneet palvelut, kuten Summarum.

   Näiden kautta saat varmasti hyvät lainatarjoukset ja voit kuoria tarjousten päältä kermat talteen.

   Yhteislaina sopii monenlaisiin tilanteisiin

   Vaikka asuntolaina on kaikkein yleisin yhteislainan muoto, voi yhteislainaa hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Jos suunnittelet esimerkiksi parhaan ystäväsi kanssa isompaa vuoden mittaista maailmanympärimatkaa ja tarvitsette siihen lainoitusta, on todennäköisempää, että saat lainan matkaan yhdessä ystäväsi kanssa.

   Siinä missä asunto on puolisojen yhteinen sijoitus, voi yhteinen sijoitus olla myös esimerkiksi auto. Jos haluatte talouteen yhden auton, jolla voi hoitaa kauppareissut, lasten harrastusmatkat tai työmatkat, voi siihenkin hakea yhteislainaa, jos se tulee yhteiseen käyttöön.

   Yhteislaina voi sopia esimerkiksi:

   Tärkeintä on muistaa, että jos jokin isompi investointi tehdään yhdessä jonkin muun kanssa joko kokonaan tai osittain, kannattaa yhteislaina ottaa harkintaan. Tässä tilanteessa voitte kummatkin säästää selvää rahaa ja keskittyä nauttimaan itse hankinnasta.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Näin saat lainaa yhteishakijan kanssa edullisesti

   Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa lainaa yhteishakijan kanssa hyvinkin edullisesti. Edullisin yhteislaina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.

   Lainojen kilpailutuksen avulla kuluttajan on mahdollista kääntää lainamarkkinoiden kilpailutilanne päälaelleen. Asettamalla rahoitusalan toimijat kilpailemaan kuluttajan asiakkuudesta, voi henkilö löytää kaikista edullisimman ja itselle sopivimman lainatarjouksen.

   Lainojen kilpailutus toteutuu helposti verkossa. Kuluttaja täyttää haluamansa lainan sekä omat perustietonsa, jonka jälkeen kilpailuttava taho välittää kyseiset tiedot useille eri pankeille ja rahalaitoksille.

   Tietojen välittämisen jälkeen, kuluttaja vastaanottaa sähköpostiinsa kaikista parhaimmat lainatarjoukset, joiden perusteella henkilö voi vastaanottaa lainan halutessaan.

   Lainojen kilpailutus ei kuitenkaan vielä sido henkilöä mihinkään lainahankintaan. Kuluttaja voikin siis vielä tarjouksia vastaanottaessaan perua lainan hankinnan yksinkertaisesti, olemalla hyväksymättä lainatarjouksia.

   Usein kysyttyä

   Voinko hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Voit hakea. Usein rinnakkaishakijan kanssa saa paremman lainatarjouksen, kuin yksin hakiessa.
   Mistä voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa?
   Lainaa voi hakea yhteishakijan kanssa samoista paikoista, kuin yksin hakiessa. Yhteislainaa myöntävät pankit ja pienemmät rahalaitokset netissä. Erityisesti vakuudettomat yhteislainat kannattaa vertailla siihen soveltuvalla sivustolla, kuten Summarumilla.
   Miksi yhteislainaa kannattaa hakea?
   Yhteislaina on usein edullisempi kuin henkilökohtaisesti myönnetty lainatarjous. Lainaa saa myös yhteishakijan kanssa usein enemmän, koska lainalla on tällöin tukevammat vakuudet ja lainaa pystytään tyypillisesti lyhentämään enemmän per kuukausi.
   Yhteislainan vaatimukset
   Yhteislainan vaatimukset ovat usein kevyemmät kuin henkilökohtaisen lainasopimuksen. Lue yhteislainan vaatimuksista täältä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa yhteishakijan kanssa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen