Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Annuiteettilaina

   Kilpailuta ja hae annuiteettilaina netistä 2 000 – 60 000 €
   Hae annuiteettilainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €

   Hae annuiteettilaina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Annuiteettilainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan annuiteettilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Annuiteettilaina – tätä se tarkoittaa

   Annuiteettilaina, kuten asuntolaina, on kiinnitys, jolla maksat kiinteän kuukausimaksun. Kuukausimaksu koostuu koroista ja pääoman takaisinmaksusta. Tätä korkoa ja takaisinmaksua kutsutaan annuiteetiksi. Kuukausittainen määrä pysyy samana koko asuntolainan voimassaoloaikana, joka otetaan yleensä 20-30 vuoden ajaksi.

   Esimerkiksi autolaina voi olla annuiteettilaina. Auton saamiseksi sinulle annetaan lainaa auton ostamiseksi. Vastineeksi teet ensimmäisen maksun (käsiraha), jonka jälkeen maksat joka kuukausi kiinteän summan. Lainassa sisältää aina koron. Kaikkien maksujen summa on suurempi kuin lainan määrä, kuten tavallisessa lainassa, mutta maksuaikataulu jakautuu tasaisesti tietylle aikavälille.

   Annuiteettilaina sisältää kolme selvää etua. Ensimmäinen on se, että kassavirta on säännöllinen, eli maksat joka kuukausi kiinteän summan. Tiedät siis kuinka paljon rahaa maksat lainasta ja milloin maksu täytyy suorittaa. Toinen on se, että lainanottajan on helpompaa maksaa takaisin, koska hänen ei odoteta maksavan yhtä suurta määrää kerralla.

   Kolmas syy, miksi pankit haluavat antaa annuiteettilainoja on se, että se auttaa heitä seuraamaan velallisen taloudellista tilannetta. Jos lainanottajalta alkaa puuttua maksuja, pankki tietää heti ongelman olemassaolosta, ja se voi mahdollisesti muuttaa lainaehtoja paremmaksi molemmille osapuolille.


   Löydä edullisin annuiteettilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan annuiteettilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Annuiteettilainan edut

   Annuiteettilaina on yksi Suomen kolmesta yleisimmästä asuntolainatyypistä. Muita ovat tasalerälaina ja tasalyhennyslaina. Täältä voit lukea lisää tyypillisimmistä tavoista lyhentää asuntolainaa. 

   1. Suurin etu on, että annuiteettilainalla olet maksanut takaisin koko asuntolainasi kauden lopussa. Muita etuja ovat:
   2. Kuukausimaksusi pysyvät samana koko lainan ajan, mikä helpottaa budjetointia
   3. Sinulla on alhaiset nettokulut alhaisen pääoman takaisinmaksun takia
   4. Korkosi nousu on pienempi hetken päästä, koska lainasi on pienempi
   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Annuiteettilainan haitat

   Annuiteettilainan tärkein haittapuoli on, että et käytä täysimääräisesti lainan vähennystä. Näin se toimii: Annuiteettilainalla kuukausimaksusi sisältävät lainan ja koron maksamisen. Alussa maksat suhteellisen korkean koron, koska velka on edelleen suuri. Ajan myötä maksujen takaisinmaksuosuus kasvaa ja korko pienenee. Velan takaisinmaksu tapahtuu siis yhä nopeammin.

   Mutta koska maksat vähemmän ja vähemmän korkoa, myös lainan koron vähennys pienenee. Tämä johtuu siitä, että pääoman palautuksia ei voida vähentää veroista, mutta maksetut asuntolainakorot voi.

   Vaikka siis kuukausittaiset takaisinmaksusi pysyvät vakioina, kauden alussa ne koostuvat käytännössä kaikista koroista ja vain pienestä määrästä pääoman takaisinmaksua, kun taas myöhemmin kaudella korko-osa pienenee ja aloitat maksamaan enemmän pääomastasi.

   Annuiteettilainan kaava

   Annuiteettilainan kaava on melko yksinkertainen. Otetaan esimerkiksi henkilö, joka ottaa 10 000 euroa lainaa 3 vuoden (36kk) maksuajalla. Lainan nimelliskorko on 7%, mutta lainaan ei kuulu esimerkiksi palvelumaksua.

   Annuiteettilainassa maksuerän laskenta tehdään olettaen, että kaikki korot pysyvät saman suuruisina. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, joten laina tulee laskea uudestaan, kun viitekorko muuttuu. Annuiteetti- eli tasaerän maksuerän voi laskea itse käyttämällä seuraavaa kaavaa:

   A = Maksuerä
   n = Maksuerien kokonaismäärä (kuukausi)
   p = Korkokanta (prosentti)
   N = Lainan määrä

   Yllä oleva kaava voi ensisilmäyksellä vaikutta hankalalta, ja tuskin sinun sitä tarvitsee edes käyttää. Jos sinulla on mainitut luvut, voit myös Exceliin täyttää kaavan valmiilla toiminnoilla. Tämäkään ei ole silti tarpeen, sillä netistä löytyvät annuiteettilaina laskuri -palvelut. Summarumin lainalaskurilla voit myös selvittää maksujen määrät ja esimerkiksi kuinka paljon voit saada lainaa. 

   Esimerkki 1.

   Sanotaan, että otat 20 000 euron lainan. Maksuaika on kuusi vuotta ja vuosikorko kiinteä 4,9 prosenttia. Laina maksetaan takaisin kuukausittaisin tasaerin.

   A = Maksuerä
   n = Maksuerien kokonaismäärä = 6 vuotta (6 x 12 = 72 kuukautta)
   p = Korkokanta = 4,7 %
   N = Lainan määrä = 20 000 €

   Tällöin lisäämällä numerot kaavaan saadaan maksueräksi 321,17 euroa. Takaisinmaksettava summa on tässä tapauksessa 71 x 321,17 euroa = 23124,24 euroa ja kokonaiskorko on 3214,24 euroa.

   Annuiteettilaina laskuri

   Annuitettilainan kustannukset arvioit helpoiten lainalaskurin avulla. Summarumin lainalaskuri auttaa tilanteissa, joissa tarvitset apua todellisten lainakulujen selvittämiseen.

   Moni jättää lainan haussa huomioimatta, ettei esimerkiksi pelkkä nimelliskorko ole riittävä muuttuja lainan edullisen tarkastelua varten. Nimelliskorko sisällyttää itseensä ainoastaan koron, kun todelliseen vuosikorkoon on taas sisällytetty myös lainan muut kustannukset.

   Tällaisia muista kustannuksia voivat olla esimerkiksi erilaiset avausmaksut, tilinhoitokulut sekä laskutuslisät. Todellisen vuosikoron selvität lainastasi helposti Summarumin laskurin avulla.

   Syöttämällä laskuriin lainan tärkeimmät muuttujat, vastaanotat selkeässä muodossa lainan takaisinmaksun kannalta olennaisimmat summat, kuten esimerkiksi korkojen osuuden lainan kokonaiskustannuksista.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kolme lainatyyppiä

   Annuiteetti ja kiinteä tasaerä eivät ole ainoat mahdollisuutesi. Lisäksi on olemassa tasalyhenteinen laina. Tasalyhenteisessä lainassa lyhennät lainaa saman verran joka kuukausi. Tällöin lainakustannuksesi ovat alussa korkeat ja lopussa matalat. Yleisesti lainarahaa tarvitaan nuorella iällä enemmän, joten tasalyhenteistä ei suositella, ellei siihen tarjota esimerkiksi matalampaa korkoa.

   Näiden kolmen perinteisen tavan, annuiteetin, kiinteän tasaerän ja tasalyhennyksen rinnalle on tullut koko laina-ajan kattava kiinteä korko. Koko laina-ajan kattavan kiinteäkorkoisen lainan haittapuolena on tietysti se, että siinä on lyhyttä viitekorkoa korkeampi korko. Asiakkaan kannalta hyvä puoli on se, että lainaa voi ottaa enemmän.

   Annuiteettilaina vs. kiinteä tasaerälaina

   Annuiteettilainalle ominaista on siis se, että sitä lyhennetään määrätyllä aikavälillä, tasaisin kuukausihinnoin. Kiinteä tasaerälaina taas tarkoittaa sitä, että sitä lyhennetään aina samankokoisissa erissä.

   Näin ollen viitekoron muutokset voi nähdä kiinteässä tasaerälainassa niin, että myös laina-aika joustaa suuntaan tai toiseen, jos viitekorko muuttuu. Yksinkertaistetusti voisi siis sanoa, että tämä laina sopii sellaisille ihmisille, jotka haluavat tietää tasan tarkkaa, paljonko lainaa lyhennetään joka kuukausi.

   Sillä ei ole väliä, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan. Tässä voisi olettaa, että henkilöllä on erittäin tasainen elämäntilanne ja ennustettavuus on erittäin vahva.

   Jos siis kiinteässä tasaerälainassa viitekorko nousee, laina-aika pitenee, ja kun viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. Kuukausimaksut ovat kuitenkin vähintään lainan koron verran.

   Halutessasi voit tarkistaa viitekorkojen tämän hetkisen tilanteen täältä. 

   Kiinteä tasaerälaina vs. tasalyhenteinen laina

   Vaikka äkkiseltään kuulostaa siltä, että kiinteä tasaerälaina on sama kuin tasalyhenteinen laina, näin ei kuitenkaan ole. Tasalyhenteinen laina on laina, jossa lainan maksuerää lyhennetään aina tasaisesti samankokoisilla summilla, mutta korko voi vaihdella. Jos korkotaso pysyy samana, koron määrä laskee, koska lainan pääomaa maksetaan silloin takaisin.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Annuiteettilaina ja maksuvapaat jaksot

   Jos olet ottanut annuiteettilainan, sinulla on mahdollisuus maksuvapaisiin jaksoihin lainalyhennyksen helpottamiseksi. Jos olet ottanut esimerkiksi kulutusluoton tai joustoluoton voi maksuvapaita jaksoja saada yhdestä kuukaudesta jopa vuoteen. Maksuvapaa tarkoittaa käytännössä siis sitä, ettei lainalyhennyksiä tarvitse tehdä.

   Maksuvapaa jakso on esimerkiksi tarpeellinen silloin, kun oma taloustilanne muuttuu suuresti, etkä kerta kaikkiaan pysty tekemään lyhennystä. Toisinaan ihmiset ottavat myös maksuvapaita jaksoja silloin, kun he haluavat matkustella tai maksaa pois jonkin toisen lainan.

   Maksuvapaa ei kuitenkaan koskaan ole ilmaista. Lyhennysvapaa jakso vaikuttaa lopuksi lainan maksuerään niin, että siitä maksettava korko kasvaa. Pankit kuitenkin tarjoavat tähän vaihtoehtoa, jossa maksuvapaa osuus vaihdetaan osaksi lainasummaa. Näin se kasvaa korkoa osana lainan pääomaa.

   Pääsääntö on kuitenkin kaikissa talousasioissa, kuin myös annuiteettilainan kanssa se, että sitoudut maksamaan lainan pois säännöllisesti. Näin pidät huolen siitä, ettei laina kerrytä lisää korkoa maksuvapaan aiheuttamista maksamattomista lyhennyksistä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Annuiteettilainan ylimääräinen lyhennys

   Annuiteettilainan ylimääräinen lyhennys tarkoittaa siis tilannetta, jossa lyhennät lainaa ennakkoon sovittua säännöllistä lainalyhennystä enemmän.

   Annuiteettilainan ylimääräinen lyhennys ei korvaa tulevia maksueriä. Kyseessä on siis ainoastaan tapa maksaa lainaa pois ennakkoon sovittua nopeammin.

   Sinun on suurimmassa osassa tilanteista mahdollista toteuttaa annuiteettilainan ylimääräinen lyhennys. Lyhentäessäsi lainan ennakkoa nopeammin, säästät usein lainan kuluissa rahaa.

   Mahdollisuudet rahallisiin säästöihin ovat kuitenkin aina riippuvaisia pääasiallisesti sen hetkisestä lainasopimuksesta sekä rahoitusalan toimijasta, jonka kanssa lainasopimus on tehty.

   Esimerkkejä tällaisista tilanteista, missä lainan hakija tekee ylimääräisiä lyhennyksiä, voisi olla esimerkiksi laajan perinnön vastaanottaminen. Vastaanottaessa laaja perintö joltakin sukulaiselta, voi järkevää olla lyhentää oma annuiteettilaina aiempaa suuremmilla summilla loppuun.

   Myös normaalia suuremmat veronpalautukset voivat johtaa mahdollisuuteen maksaa annuiteettilaina ennakoitua nopeammin takaisin. Selvittämällä minkälainen annuiteettilaina on, voi ylimääräiset lyhennykset paljastua hyväksi keinoksi rahallisiin säästöihin.

   Muuttuva annuiteetti

   Muuttuva annuiteetti on laina, jossa maksat lainasummaa takaisin tasaisina erinä siihen asti, että viitekorko muuttuu. Lainan lyhennyksen sekä sen koron suhde takaisin maksettavassa osassa vaihtuu lainan viitekoron muuttuessa.

   Muuttuvassa annuiteetissa siis lainan maksuaika pysyy samana, mutta takaisin maksettava erä muuttuu viitekoron muuttuessa.

   Annuiteettilaina – Usein kysyttyä

   Mikä on annuiteettilaina?
   Annuiteettilaina on yksi lainamaksun muodoista, jossa maksat kiinteän kuukausimaksun. Maksu koostuu kokonaisuudessaan lainan koroista ja pääoman takaisinmaksusta. Näitä kahta tekijää kutsutaan yhdessä annuiteetiksi. Koko lainan ajan kuukausittainen määrä pysyy vakiona.
   Miten annuiteettilainaa maksetaan?
   Annuiteettilaina maksetaan takaisin tasaisin kuukausierin. Voit selvittää annuiteettilainan kaavan avulla, kuinka paljon sinulle jäisi maksettavaksi kuukaudessa.
   Voiko annuiteettilainassa pitää maksuvapaan jakson?
   Totta kai voi. Maksuvapaa jakso vaikuttaa kuitenkin lopuksi lainan maksuerään niin, että siitä maksettava korko kasvaa. Tämän vuoksi suositellaan, että laina maksetaan säännöllisesti takaisin.