Edullinen vakuudeton laina helposti netistä

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

 • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
 • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
 • Kauttamme hakemuksesi lähtee pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
  • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

 • Olet vähintään 25-vuotias
 • Asut vakituisesti Suomessa 
 • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Millainen on vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia eli vakuudeton laina on yksi lainojen mutkattomimmista muodoista. Vakuudettomalla lainalla tarkoitetaankin nimensä mukaisesti sellaista lainaa, jonka saamiseksi lainanhakijan ei tarvitse asettaa lainalle erilaisia vakuuksia tai lainantakaajaa.

Vakuudeton laina eroaakin vakuudellisesta lainasta siinä, että vakuudellisessa lainassa lainanhakijan tulee esittää pankille erilaisia vakuuksia, kuten omistusasunto tai kesämökki. Vakuudellisen lainan ehdottomana etuna onkin se, että vakuuksien avulla pankki voi tarjota lainanhakijalle vakuudetonta lainaa huomattavasti edullisemman koron. Tämä johtuu siitä, että vakuuksien tai lainantakaajan avulla pankki voi olla varma, että lainansaaja tulee maksamaan lainansa takaisin myös silloin, jos kuukausierien takaisinmaksu syystä tai toisesta estyy.

Vakuudeton laina mielletään usein jopa yksinomaan ”pahamaineisiin” pikavippeihin. Vaikka pikavipit ovatkin omalta osaltaan vakuudettomia lainoja – eli hakijan ei tarvitse esittää pikavipin saamiseksi lainapalvelulle vakuuksia – löytyy tämän päivän lainamarkkinoilta runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joille lainanhakijan on mahdollista neuvotella perinteistä pikavippiä huomattavasti paremmat lainaehdot. Pikavippien ohella vakuudeton laina voi olla tänä päivänä:

 1. Määrältään suuri laina; jotkut pankit ja lainapalvelut voivat myöntää vakuudetonta luottoa jopa 70 000–80 000 euron saakka.
 2. Laina-ajaltaan pitempiä; vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea useiden vuosien takaisinmaksuajalla. Tarkemmat lainaehdot neuvotellaan kuitenkin aina pankin tai muun lainapalvelun kanssa erikseen.
 3. Koroltaan suhteellisen edullinen; jos lainanhakijalla on säännölliset ja hyvät tulot, puhtaat luottotiedot ja hän on muutenkin hoitanut talousasiansa rehellisesti ja tunnollisesti, on myös vakuudettomaan luottoon mahdollista neuvotella varsin kilpailukykyinen korko.

Vakuudettomien lainojen vertailu

Vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea tänä päivänä netissä toimivien rahoituspalveluiden lisäksi monista eri pankeista. Vakuudetonta lainaa myöntävät tänä päivänä monet suomalaiset ja Suomessa toimivat pankit, kuten OP, Nordea, S-pankki, Danske Bank, Aktia, Svea ja Komplett Bank. Vaikka vaihtoehtoja markkinoilta löytyy, pankkien välinen vertailu on onneksi helppoa, sillä ne ilmoittavat aina selkeät ehdot vakuudettomille lainoilleen.

Ennen lainan hakemista lainanhakijan kannattaa vertailla saamiaan lainatarjouksia keskenään. Lainavertailun avulla lainanhakija saa paremman käsityksen siitä, mitä laina tulee loppujen lopuksi hänelle maksamaan.

Summarumin lainavertailuun pääset tästä. 

Monet pankit ilmoittavatkin verkkosivuillaan pelkän nimelliskoron, joka ei kerro todellisen vuosikoron tapaan, mitä muita kuluja lainaan voi koron lisäksi liittyä. Esimerkiksi jos yksi pankki mainostaa 8 prosentin nimelliskorkoa lainalleen ja toinen taas 10 prosentin todellista vuosikorkoa lainalleen, lainanhakija ei voi tässä tapauksessa tietää ennen lainojen vertailua, kumman pankin laina tulee todellisuudessa edullisemmaksi.

Vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea monesta pankista omilla verkkopankkitunnuksilla, vaikka lainanhakija ei itse olisi kyseisen pankin asiakas. Muiden pankkien asiakkaat voivat hakea vakuudetonta luottoa esimerkiksi Aktiasta, S-pankista, POP Pankista ja Nordeasta. Pankkien tarjoamien vakuudettomien lainojen korot liikkuvat aina 4 prosentista 15 prosenttiin, ja koska koroissa on näin paljon eroja, on tärkeää, että lainanhakija vertailee aina lainatarjouksia keskenään.

Kun vakuudetonta lainaa haetaan pankista, sopivimman pankin löytämiseksi lainanhakijan kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Millaiset ehdot ja koron pankki on valmis lainalle myöntämään?
 • Kuinka nopea lainan hakuprosessi on?
 • Kuinka varmaa on, että lainaa voi saada?
 • Jos lainaa halutaan hakea omasta pankista, voiko sen keskittämisestä hyötyä esimerkiksi bonuspisteiden tai muiden rahanarvoisten etujen kautta?

Vakuudetonta lainaa edullisesti

Useimmilla pankeilla myös vakuudettoman lainan lopullinen korko määräytyy hakijan taustan ja varallisuuden mukaan, mutta joissakin pankeissa on tarjolla myös kiinteäkorkoista vakuudetonta lainaa. Lainan edullisuuteen vaikuttaa ennen kaikkea lainanhakijan tausta. Samalla vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia keskenään, lainanhakijan on mahdollista löytää lainatarjousten keskuudesta markkinoiden kilpailukykyisin korko juuri omaan tarpeeseen. Lisäksi on tärkeää, että ennen lainan hakemista hakija selvittää, miten esimerkiksi korkotason nousu tai laina-ajan muuttaminen vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin; mielessä kannattaa siis pitää, että mitä lyhyemmän laina-ajan ja suuremmat kuukausierät lainalle pystytään ottamaan, sitä enemmän myös lainan kuluissa voidaan säästää.

Monet aloittavat lainanhaun aina omasta pankista, mikä on oikeastaan hyvä ajatus, sillä esimerkiksi pitkäaikaiset omistaja-asiakkaat voivat saada omasta pankista hyvinkin kilpailukykyisen koron. Esimerkiksi Nordean Premium-asiakkaana lainanhakijan on mahdollista neuvotella vakuudettomalle lainalleen huomattavasti markkinoiden keskivertoa edullisemman koron. Lainan keskittäminen omaan pankkiin, esimerkiksi OP:hen tai S-pankkiin, taas kerryttää lainanhakijalle bonuksia, joita voi sittemmin käyttää esimerkiksi tilinhoitokulujen maksamiseen.

Mistä edullisin korko vakuudettomaan lainaan?

Vakuudettoman lainan korko voi tulla yllättävänkin edulliseksi, jos lainojen vertailuun vain käytetään riittävästi aikaa. Pelkkää korkoa ei kannata kuitenkaan tuijottaa, sillä on tärkeää, että lainan ehdot vastaavat ennen kaikkea lainanhakijan omia tarpeita. Tästä syystä lainaa ei ensinnäkään tule hakea sen enempää kuin sitä tarvitaan.

Samalla lainanhakijan on hyvä miettiä tarkkaan jo etukäteen, kuinka pitkän laina-ajan hän voi lainalle ottaa ja kuinka suuri lainan takaisinmaksun kuukausierä voi olla ilman, että se vaikuttaisi merkittävällä tavalla hänen kuukausittaisiin menoihinsa.

Lainanhakijan kannattaa myös selvittää pankille kunnolla kaikki tulonsa ja menonsa sekä valmistella realistinen ja täsmällinen lainan takaisinmaksusuunnitelma. Vaikka vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu kokonaan verkossa ja itse hakuprosessi on nopea, kannattaa hakemuksen täyttämiseen käyttää riittävästi aikaa tarjoten samalla pankille mahdollisimman tarkat tiedot omista tuloistaan ja menoistaan.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä paremmaksi pankki määrittelee lainanhakijan takaisinmaksukyvyn, sitä kilpailukykyisemmällä korolla vakuudetonta lainaa on myös mahdollista saada. Lisäksi lainatarjouksia tulee aina ehdottomasti vertailla ja pelkän nimelliskoron sijasta huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea lainatarjouksen todelliseen vuosikorkoon.

Vakuudettoman lainan hakeminen

Vakuudettoman lainan hakeminen on tänä päivänä hyvin nopeaa ja helppoa ja rahat voidaan maksaa lainansaajan tilille jo saman vuorokauden sisällä. Myös vakuudettoman lainan saamiseen pankit esittävät muutamia ehtoja ja esimerkiksi hakijan luottotiedot ja tulotaso tarkistetaan aina.

Vakuudetonta lainaa haetaan helposti verkossa. Lainanhakija täyttää pankin sivuilla luottohakemuksen ja lähettää sen tarvittavine liitteineen eteenpäin. Pankki voi tässä vaiheessa olla vielä yhteydessä hakijaan, jos hakemuksesta puuttuu tärkeitä tietoja, mutta yleensä hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada lähes heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tämän prosessin nopeuteen vaikuttaakin se, kuinka tarkat tiedot hakija on pystynyt hakemuksessaan tarjoamaan, joten on tärkeää, että lainahakemus käydään tarkasti läpi ennen hakemuksen lähettämistä.

Pankin lainatarjous ei koskaan sido lainanhakijaa ottamaan juuri kyseistä lainaa. Juuri tämän menetelmän ansiosta hakija voi lähettää lainahakemuksia useille eri pankeille samaan aikaan ja näin vertailla eri lainatarjouksia keskenään.

Lopuksi

Laina voi olla joko vakuudellinen ja vakuudeton. Vakuudellisia lainoja ovat esimerkiksi opintolaina ja asuntolaina. Vakuudettomiksi lainoiksi taas luetellaan erilaiset kulutusluotot, joustoluotot ja pikalainat. Vakuudetonta lainaa voidaan hakea periaatteessa mihin tahansa tarpeeseen, eikä pankki juurikaan kysele perään, mitä kyseisellä lainalla tullaan loppujen lopuksi hankkimaan. Vakuudellisen lainan tapauksessa taas vakuutena toimii yleensä lainalla ostettava kohde, eli esimerkiksi auto, moottoripyörä tai asunto, jolloin hakijan tulee selvittää pankille tarkemmin, millaiseen käyttötarkoitukseen vakuudellista lainaa tullaan hakemaan.

Koska vakuudettoman lainan saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää erillisiä vakuuksia, sen hakuprosessi on todella helppo ja nopea ja tapahtuu usein kokonaan verkossa. Jos hakijan antamat tiedot ovat kunnossa ja hän täyttää pankin asettamat kriteerit vakuudettoman lainan saamiseksi, hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada heti, jolloin lainarahat maksetaan tilille parhaimmassa tapauksessa jopa saman vuorokauden aikana.

Vakuudetonta lainaa voi hakea samaan aikaan useammasta eri pankista ja se on kannattavaakin, sillä tällä tapaa hakija voi vertailla eri pankkien lainatarjouksia keskenään. Tässä mielessä vertailu kannattaa tietysti suorittaa netissä toimivien lainojen vertailupalveluiden kautta. Vertailun avulla lainanhakijan on aina mahdollista löytää markkinoiden kilpailukykyisin korko ja säästää näin tuntuvasti rahaa.