Vakuudeton laina – tee lainavertailu ja kilpailuta korko

Laina ilman vakuuksia eli vakuudeton laina on yksi lainojen mutkattomimmista muodoista.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

janina
janina
2021-05-10
Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
Leena Rajala
Leena Rajala
2021-05-06
Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina kannattaa hakea verkossa, koska lainavertailu onnistuu tehdä nopeasti, jotta sinun onnistuu löytää edullisin vakuudeton laina. Vakuudeton laina pankista voi myös olla helppo vaihtoehto, jos sitä haetaan oman pankin kautta, mutta muista vähintään tehdä lainavertailua!

Kilpailuta vakuudeton laina täältä, niin kilpailutat monta rahoitusyhtiötä kerralla ja saat useita lainatarjouksia. Poimi paras tarjous päältä ja nosta rahat tilille jo vuorokaudessa.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Vakuudettomalla lainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti sellaista lainaa, jonka saamiseksi lainanhakijan ei tarvitse asettaa lainalle erilaisia vakuuksia tai lainantakaajaa. Hakija voi hakea vakuudetonta lainaa erilaisiin hankintoihin ilman vakuuksia, hakijan ei siis tarvitse asettaa omaisuuttaan niin sanotusti pantiksi.

Täältä voit lukea lisää lainan hakemisesta ilman takaajia. 

Vakuudeton laina eroaakin vakuudellisesta lainasta siinä, että vakuudellisessa lainassa lainanhakijan tulee esittää pankille erilaisia vakuuksia, kuten omistusasunto tai kesämökki.

Vakuudettoman lainan etuna on, että lainaa voi saada henkilö, jolla ei ole asettaa lainalle suuria vakuuksia. Henkilöltä vaaditaan kuitenkin maksukykyä ja kunnollista taloudenhoitoa, jotta vakuudetonta lainaa voi saada.

Lainan lyhennys tapahtuu kuukausierissä, joiden suuruus määrittyy lainasumman ja lainan takaisinmaksuajan perusteella. Kannattaakin valita itselle sopiva lyhennyssumma, jotta kuukaudessa jää rahaa elämiseen ja muihin kuluihin, kuten sähköön tai vakuutuksiin.

Suunnittele vakuudettoman lainan kustannukset

Lainan kilpailutus on vaihe, jossa hakija voi vaikuttaa laina-aikaan, kuukausieriin ja valita sopivan lainasumman. Kaikki nämä vaikuttavat vakuudettoman lainan kustannuksiin, joten etukäteen on hyvä suunnitella millaista lainaa on järkevää hakea. Mieti samalla omaa rahatilannettasi lainahakemusta täyttäessäsi.

Voit käyttää vakuudettoman lainan kulujen ja takaisinmaksun suunnittelussa Summarumin lainalaskuria.

Joustavuus on vakuudettoman lainan bonus, sillä sen voi maksaa milloin tahansa maksusuunnitelmaa nopeammassa aikataulussa. Kuukausierän suuruutta ja maksuvapaita kuukausia voi myös muuttaa lainaehtojen mukaisesti. Perehdythän aina tarkasti lainaehtoihin.

Vakuudeton laina:

Mihin vakuudetonta lainaa haetaan?

Onko edessä kodin remontti? Iskikö autokuume ja tarvitset edullista autolainaa? Kannattaako lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi?

Vakuudettoman lainan yksi parhaista puolista on, että lainaa voi hakea ja käyttää edellä mainittujen lisäksi vapaasti mihin tahansa muuhun tarkoitukseen. Vakuudetonta lainaa hakiessa on kuitenkin ilmoitettava rahalaitokselle lainan käyttötarkoitus.

Vakuudettomien lainojen vertailu

Vakuudetonta lainaa voi hakea pankista ja helposti verkossa eri rahalaitoksilta.

Vakuudettoman lainan vertailu on kannattavaa tehdä, sillä ajallisesti se ei vie kauaa, mutta sillä voi saada jopa tuhansien eurojen säästöt, kun valitsee lainalle edullisimman koron.

Summarumin lainavertailuun pääset tästä.

Lainavertailun avulla voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan halvimman koron usealta eri rahoitusyhtiöltä ja pankilta. Palvelumme yhteistyökumppanit hoitavat vertailun puolestasi.

Todellinen vuosikorko on luku, joka kannattaa lainavertailua tehdessä painaa muistiin, sillä se määrää lainasta aiheutuvat kustannukset. Pelkkä nimelliskorko ei kerro todellisen vuosikoron tapaan, mitä muita kuluja lainaan voi koron lisäksi liittyä.

Esimerkiksi jos yksi pankki mainostaa 8 prosentin nimelliskorkoa lainalleen mainoslauseella “meiltä edullisin korko” ja toinen rahalaitos taas 10 prosentin todellista vuosikorkoa. Tämä ei vielä kerro kumpi laina tulee halvemmaksi.

Valitse edullisin vakuudeton laina siis todellisen vuosikoron perusteella.

Vakuudetonta lainaa pankista

Vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea monista pankeista henkilön omilla verkkopankkitunnuksilla, vaikka lainanhakija ei itse olisikaan kyseisen pankin asiakas.

Tällaisia pankkeja, joista muiden pankkien asiakkaat voivat hakea vakuudetonta lainaa ovat esimerkiksi Aktia, S-pankki, POP Pankki ja Nordea.

Pankkien tarjoamien vakuudettomien lainojen korot liikkuvat aina 4 prosentista 15 prosenttiin, ja koska koroissa on näin paljon eroja, on tärkeää, että lainanhakija vertailee aina lainatarjouksia keskenään. Lue täältä kuinka vuoden 2021 väliaikainen korkokatto vaikuttaa lainojen korkoihin.

Löydä itselle sopiva vakuudeton laina – huomioi nämä asiat!

Lainanhakijan rahatilanne vaikuttaa

Useimmilla pankeilla myös vakuudettoman lainan lopullinen korko määräytyy hakijan taloudellisen taustan ja varallisuuden mukaan, mutta joissakin pankeissa on tarjolla myös kiinteäkorkoista vakuudetonta lainaa. Yhteishakijan kanssa voi parantaa mahdollisuuksiaan saada edullista lainaa.

Vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia keskenään, lainanhakijan on mahdollista löytää lainatarjousten keskuudesta markkinoiden kilpailukykyisin korko juuri omaan tarpeeseen.

Lisäksi ennen lainan nostamista on tärkeää selvittää, miten esimerkiksi korkotason nousu tai laina-ajan muuttaminen vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin; mielessä kannattaa siis pitää, että mitä lyhyemmän laina-ajan ja suuremmat kuukausierät lainalle pystytään ottamaan, sitä enemmän myös lainan kuluissa voidaan säästää.

Vakuudettoman lainan keskittäminen

Monet aloittavat lainanhaun aina omasta pankista, mikä on oikeastaan hyvä ajatus, sillä esimerkiksi pitkäaikaiset omistaja-asiakkaat voivat saada omasta pankista hyvinkin kilpailukykyisen koron.

Esimerkiksi Nordean Premium-asiakkaana lainanhakijan on mahdollista neuvotella vakuudettomalle lainalleen huomattavasti markkinoiden keskivertoa edullisempi korko.

Lainan keskittäminen omaan pankkiin, esimerkiksi OP:hen tai S-pankkiin, taas kerryttää lainanhakijalle bonuksia, joita voi sittemmin käyttää esimerkiksi tilinhoitokulujen maksamiseen.

Onko sinulla useita lainoja?

Lainojen yhdistämisessä kannattaa ilman muuta selvittää, onko mahdollista saada omasta pankista vakuudetonta lainaa lainojen yhdistämiseksi yhdeksi lainaksi.

Näin saat yhdistettyä lainasi ja lainojen hoito sujuu huomattavasti helpommin ja uusi yhdistelylainasi kerryttää bonuksia, mikäli omassa pankissasi on sellainen järjestelmä käytössä. Lue lisää yhdistelylainasta täältä.

Mistä edullisin korko vakuudettomaan lainaan?

Vakuudettoman lainan korko voi tulla yllättävänkin edulliseksi, kunhan muistaa vertailla ja kilpailuttaa lainatarjoukset.

Edullisin korko on monella mielessä lainaa hakiessa, mutta pelkkää korkoa ei kuitenkaan kannata tuijottaa, sillä on tärkeää, että lainan ehdot vastaavat ennen kaikkea lainanhakijan omia tarpeita. Tästä syystä lainaa ei ensinnäkään tule hakea sen enempää kuin sitä tarvitaan.

Samalla lainanhakijan on hyvä miettiä tarkkaan jo etukäteen, kuinka pitkän laina-ajan hän voi lainalle ottaa ja kuinka suuri lainan takaisinmaksun kuukausierä voi olla ilman, että se vaikuttaisi merkittävällä tavalla hänen kuukausittaisiin menoihinsa.

Lainanhakijan kannattaa myös selvittää pankille kunnolla kaikki tulonsa ja menonsa sekä valmistella realistinen ja täsmällinen lainan takaisinmaksusuunnitelma.

Vaikka vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu kokonaan verkossa ja itse hakuprosessi on nopea, kannattaa hakemuksen täyttämiseen käyttää riittävästi aikaa tarjoten samalla pankille mahdollisimman tarkat tiedot omista tuloistaan ja menoistaan.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä paremmaksi pankki määrittelee lainanhakijan takaisinmaksukyvyn, sitä kilpailukykyisemmällä korolla vakuudetonta lainaa on myös mahdollista saada.

Lisäksi lainatarjouksia tulee aina ehdottomasti vertailla ja pelkän nimelliskoron sijasta huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea lainatarjouksen todelliseen vuosikorkoon.

Vakuudettoman lainan hakeminen

Vakuudettoman lainan hakeminen on tänä päivänä hyvin nopeaa ja helppoa, ja rahat voidaan maksaa lainansaajan tilille jo saman vuorokauden sisällä. Vakuudettoman lainan saamiseen pankit esittävät muutamia ehtoja ja esimerkiksi hakijan luottotiedot ja tulotaso tarkistetaan aina.

Vakuudetonta lainaa haetaan helposti verkossa. Lainanhakija täyttää pankin sivuilla lainahakemuksen ja lähettää sen tarvittavine liitteineen eteenpäin. Pankki voi tässä vaiheessa olla vielä yhteydessä hakijaan, jos hakemuksesta puuttuu tärkeitä tietoja, mutta yleensä hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada lähes heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Tämän prosessin nopeuteen vaikuttaakin se, kuinka tarkat tiedot hakija on pystynyt hakemuksessaan tarjoamaan, joten on tärkeää, että lainahakemus käydään tarkasti läpi ennen hakemuksen lähettämistä.

Pankin lainatarjous ei koskaan sido lainanhakijaa ottamaan juuri kyseistä lainaa. Juuri tämän menetelmän ansiosta hakija voi lähettää lainahakemuksia useille eri pankeille samaan aikaan ja näin vertailla eri lainatarjouksia keskenään.

Yleistä lainoista

Laina voi olla joko vakuudellinen ja vakuudeton. Vakuudellisia lainoja ovat esimerkiksi opintolaina ja asuntolaina. Vakuudettomiksi lainoiksi taas luetellaan erilaiset kulutusluotot, joustoluotot ja pikalainat.

Vakuudetonta lainaa voidaan hakea periaatteessa mihin tahansa tarpeeseen, eikä pankki juurikaan kysele perään, mitä kyseisellä lainalla tullaan loppujen lopuksi hankkimaan.

Vakuudellisen lainan tapauksessa taas vakuutena toimii yleensä lainalla ostettava kohde, eli esimerkiksi auto, moottoripyörä tai asunto, jolloin hakijan tulee selvittää pankille tarkemmin, millaiseen käyttötarkoitukseen vakuudellista lainaa tullaan hakemaan.

Hakuprosessin ja vertailun helppous viehättää

Koska vakuudettoman lainan saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää erillisiä vakuuksia, sen hakuprosessi on todella helppo ja nopea ja tapahtuu usein kokonaan verkossa.

Jos hakijan antamat tiedot ovat kunnossa ja hän täyttää pankin asettamat kriteerit vakuudettoman lainan saamiseksi, hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada heti, jolloin lainarahat maksetaan tilille parhaimmassa tapauksessa jopa saman vuorokauden aikana.

Vakuudetonta lainaa voi hakea samaan aikaan useammasta eri pankista ja se on kannattavaakin, sillä tällä tapaa hakija voi vertailla eri pankkien lainatarjouksia keskenään nopeasti.

Tässä mielessä vertailu kannattaa tietysti suorittaa netissä toimivan lainavertailupalvelun avulla.

Usein kysyttyä

Miten vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa?
Etsinnässä halvin korko lainalle? Vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa yhdellä hakemuksella lainavertailupalvelumme kautta.
  1. Täytä lainahakemus ja lähetä.
  2. Yhteistyökumppanimme hakevat lainatarjoukset usealta eri rahalaitokselta sinun puolestasi.
  3. Saat sähköpostiisi lainatarjoukset, joista voit poimia parhaan.
  4. Hyväksytyn lainatarjouksen jälkeen voit nostaa lainan tilillesi jopa seuraavana päivänä.
Mistä edullisin korko lainalle?

Edullisinta korkoa etsivän kannattaa muistaa, että lainan kustannuksista saa parhaimman kuvan todellisen vuosikoron perusteella.

Alhainen nimelliskorko ei välttämättä takaa edullista lainaa, sillä lainan kokonaiskulut muodostuvat koron lisäksi monesti myös lainanhoito- ja perustamismaksuista.

Kilpailuta edullisin korko lainallesi Summarumin lainojen vertailupalvelun kautta.