Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa helposti

Kilpailuta ja hae lainaa helposti netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae lainaa helposti ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa helposti 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan helposti. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa helposti jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa helposti, luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa helposti helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa helposti 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon mistä saa helposti lainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa helposti. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina helposti.

Vinkki

Kilpailuttamalla lainat helposti netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa helposti erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Mistä helposti lainaa edullisesti pienellä korolla

Mistä lainaa helposti yllättävässäkin tilanteessa? Me Summarumilla pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan helposti pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität huomiota siihen millaiset ovat

 • helpon lainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton laina helposti heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan helposti, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, helppo laina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Voit hakea nykypäivänä lainaa helposti kotisohvalta tai vaikka laiturin nokasta käsin. Lue alta parhaat vinkit sille, miten haet lainaa helposti Summarumin kautta sekä minkälaisia ehtoja siihen liittyy.

Helppo laina tilille

Mistä saa lainaa helposti, pankista hakemallako? Perinteiset pankit voivat tarjota lainaa helposti, mutta tämä saattaa edellyttää konttorilla käymistä. Onneksi kehittynyt teknologia on helpottanut kauttaaltaan ihmisten elämää ja kyseinen seikka näkyy vahvasti myös lainamarkkinoilla. Lainan hakemisprosessi on suoraviivaistunut ja muuttunut tavallisen ihmisen kannalta huomattavasti vaivattomammaksi.

Nykyään lainaa hakevan ei tarvitse enää varata aikoja kivijalkapankkeihin ja hakea sieltä omatoimisesti lainatarjouksia itselleen. Nykyään toiminta on siirtynyt pääosin internetiin, mikä mahdollistaa vaivattoman ja nopean lainan hakuprosessin.

Täyttämällä yhden lomakkeen voit helposti vastaanottaa lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainantarjoajilta. Tehtäväksesi jää lainojen kilpailutuksen jälkeen ainoastaan valita ehdotetuista tarjouksista itsellesi sopivin vaihtoehto.

Hae helppo laina netistä näin

 1. Selvitä oma budjettisi realistisesti itsellesi.
 2. Tee hakemus Summarumille budjettisi mukaisesti.
 3. Lähetä hakemus.
 4. Odota. Saat pian ensimmäiset tarjoukset, joiden joukosta voit valita lainaa helposti.

Muista, että hakemuksen lähettäminen ja tarjousten saaminen eivät vielä sido sinua mihinkään.

Kenelle myönnetään lainaa helposti netistä?

Tänä päivänä netistä on mahdollista hakea lainaa helposti ja nopeasti. Lainatarjous voidaan tehdä usein muutamassa minuutissa, mikäli hakijan tiedot ovat kunnossa. Hakijan ei ole kuitenkaan mahdollista saada lainaa heti tilille, mikäli tietyt ehdot eivät ole kunnossa.

Tyypillisiä ehtoja ovat riittävä ikä, puhtaat luottotiedot sekä maksuhäiriömerkintöjen puuttuminen. Hakijan on usein vaikeaa saada lainaa ilman luottotietoja.

Jotta voit saada helposti lainaa, tulee sinulla olla säännölliset tulot, isot säästöt tai vakuudet lainalle, sekä mahdollisesti aiempi positiivinen kokemus saman pankin kanssa.


Löydä edullisinta lainaa helposti

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan yhdistelylainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Miten saa lainaa helposti?

Lainan saaminen helposti riippuu useimmiten monesta eri tekijästä. Näitä voivat olla mm. tämän hetkinen taloudellinen tilanteesi, luottokelpoisuus ja se, miten suurta summaa olet hakemassa. Jotta saisit lainaa helposti ja nopeasti, muista nämä:

 1. Selvitä miten paljon lainaa tarvitset.
 2. Tarkista luottotietosi, jos et tiedä niiden tilaa jo nyt.
 3. Täytä hakemus sivustollamme.
 4. Vertaile saadut tarjoukset ja valitse niistä paras vaihtoehto.

Helposti lainaa eri lainantarjoajilta

Lainaa helposti on mahdollista saada useilta eri lainantarjoajilta. Miettiessäsi esimerkiksi saako Nordeasta helposti lainaa, on hyvä ottaa huomioon monipuolisesti useiden eri lainanmyöntäjien tarjoamat vaihtoehdot.

Summarumin lainavertailu on työkalu, jonka kautta sinun on mahdollista tavoittaa useita lainaa myöntäviltä yrityksiä. Niiltä helposti saatava laina voi ilmestyä jopa miltei heti tilille.

Alle on koottu tietoa ja esimerkkejä siitä, kuinka helposti lainaa voi saada rahoitusyhtiöiltä ja muutamilta tunnetuilta suomalaisilta pankeilta.

Rahoitusyhtiöt– saako lainaa netistä helposti?

Rahoitusyhtiöissä on yleisesti väljemmät ehdot lainan myöntämiselle kuin perinteisillä pankeilla. Rahoitusyhtiöiden kautta haetaan useimmiten vakuudettomia lainoja, minkä takia lainan hakijan on mahdollista saada nopeasti lainaa käyttöönsä. Laina netistä voi järjestyä jopa samana arkipäivänä.

Esimerkki

Vakituisessa työssä käyvä 30 – vuotias Minna tarvitsee lainaa 3 000 euroa uuden auton hankintaa varten. Koska Minnan aiempi maksuhistoria lainojen osalta on puhdas, hänen on mahdollista saada lainaa helposti 3 000 euron arvosta esimerkiksi Santanderista, joka on yksi suurimpia autorahoitusta tarjoavia rahoitusyhtiöitä Suomessa.

Minna täyttää lainahakemuksen netissä, ja saa tarjouksen muutamia minuutteja myöhemmin.

Tämän jälkeen edullinen laina on nostettavissa auton hankintaa varten.

Pankit – kuinka helposti lainaa saa eri pankeista?

Pankit ovat lainanantajina usein rahalaitoksia vaativampia. Silti lainaa on mahdollista saada hyvinkin nopeasti käyttöön, mikäli hakijan tiedot ovat kunnossa.

Mutta kuinka helposti pankista lainaa on mahdollista ylipäätään saada? Alle on koottu esimerkkejä kolmesta suomalaisesta pankista.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Pop-pankki

POP-pankista on mahdollista hakea lainaa pankin sloganin mukaan “kaiken maailman menoihin”. Lainan käyttötarkoituksella ei ole toisin sanoen väliä, vaan lainaa voi hakea vaikka unelmien lomamatkaan varten, tai kodin remontointiin.

POP-pankista pikalainassa saat lainapäätöksen heti, ja rahat on mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana. Pikalaina on haettavissa POP-pankista, mikäli olet vähintään 23 – vuotias ja asut pysyvästi Suomessa. Näiden lisäksi edellytyksenä ovat säännölliset tulot, sekä aiemmin moitteettomasti hoidetut raha-asiat.

Nordea

Entä saako Nordeasta helposti lainaa? Tähän asiaan vaikuttavat tulosi, maksukykysi sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Myönnettävään lainaa vaikuttaa toisin sanoen moni seikka. Nordea tarjoaa hyvin kattavasti ja joustavasti rahoitusta asiakkaidensa moniin eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin.

Nordea ei edellytä lainoissaan aina vakuuksia. Esimerkiksi joustava laina on mahdollista saada Nordeasta jopa 50 000 euroon asti.

Danske

Danske Bankista lainaa haettaessa laina sovitetaan aina juuri sinulle sopivaksi. Danske Bankista löytyy lainoja hyvin eri tarpeisiin aina lyhyestä kuluttamiseen sopivasta Haavelainasta aina isompiin menoihin kuten asunnon, auton tai mökin rahoittamista varten.

Danske Bankista myönnetään lainaa pankin asiakkaille, jotta pankki saa paremman käsityksen heidän maksukyvystään ja taloudellisesta tilanteestaan.

Esimerkkejä helpoista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näkemäsi helppojen lainojen vertailu on suuntaa-antava. Harva meistä haluaa maksaa lainoja montaa vuosikymmentä, mutta otimme silti pidemmätkin maksuajat mukaan vertailuun.  yli kymmentä vuotta, mutta otimme 15 vuoden maksuajan silti mukaan vertailuun, jotta erot tulevat selviksi helpommin.

Helposti saatava laina eri tyypeissään

Helposti saatava laina voi olla tarjolla useilla eri nimityksillä.  Yksi helppo keino jaotella eri lainat keskenään on jakaa ne vakuudettomiin, sekä vakuudellisiin lainoihin.

Vakuudelliset helpot lainat ovat se perinteisempi lainamuoto. Näissä lainan hakija antaa myöntäjälle omaa omaisuuttaan vakuudeksi lainan takaisinmaksun varmistamiseksi. Tyypillisesti vakuuksia käytetään mitä suurempi haettava laina on. Tyypillisin esimerkki vakuudellisesta lainasta on asuntolaina, jossa vakuutena pankille on usein ostettava asunto.

Mikäli lainanhakijan rahan tarve koskee kuluttamista tai yllättäviä menoja hän voi hakea myös helppoa lainaa ilman vakuuksia. Kulutusluotto, joustoluotto ja eri pikavipit ovat helppo keino saada lainaa helposti tilille, mutta tyypillisesti näiden lainojen korot ovat myös vakuudellisia lainoja korkeammat.

Kulutusluotto helposti

Kulutusluotto on tyypiltään kertalaina, jota hakija ottaa yleensä menojen kattamiseen. Kulutusluotot on haettavissa joko ilman vakuuksia tai vakuuksien kanssa. Suuruudeltaan kulutusluotot ovat yleisimmin joitakin tuhansia euroja, mutta kulutusluotto helposti on haettavissa jopa 60 000 euroon asti.

Kulutusluottoa on usein helppo saada, mikäli sinulla on lainanhakijana mahdollisuus antaa lainan vakuudeksi esimerkiksi asunto, auto tai kesämökki.

Myös vakuudetonta kulutusluottoa on helppo saada, mikäli aiemmin mainitut ehdot täyttyvät. Näitä ehtoja ovat mm. riittävä ikä, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Haettavan lainasumman ja takaisinmaksuajan on myös oltava realistinen taloudellisen tilanteesi kannalta.

Joustoluotto

Joustoluotto, joka tunnetaan myös nimellä käyttöluotto poikkeaa hieman kulutusluotosta sekä pikavipeistä. Joustoluotto kuten pikavipit ja useimmat kulutusluotot on muodoltaan vakuudeton laina.

Sen ero esimerkiksi kulutusluottoihin verrattuna on siinä, että joustoluottoa sinun on mahdollista nostaa tilille aina tarpeen mukaan. Tyypillisesti joustoluottoa haetaan suhteellisen vähän, yleisesti 100 ja 10 000 euron väliltä.

Koska joustoluotto on myös vakuudetonta lainaa, sen saaminen on usein helppoa. Suomessa toimivista perinteisistä pankeista joustoluottoa tarjoavat muun muassa

 • Nordea
 • OP
 • Danske Bank
 • S-Pankki.

Pikalaina helposti

Pikalaina on nopeasti käyttöön saatava lainatuote, johon et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Kun luottotietosi ja taloudellinen tilanteesi ovat kunnossa, järjestyy pikalaina helposti ja varmasti. Kauttamme voit saada pikalainatarjouksia parhaassa tapauksessa jopa kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä sekä pankeilta.

Autolaina

Käsiraha ja omat säästöt usein helpottavat auton hankinnassa, mutta auton ostaminen on nykyään mahdollista myös täysin lainarahalla. Autolainaa voit hakea ilman vakuuksia tai vakuuksien kanssa, joko uuteen tai käytettyyn autoon.

Autolainan ollessa usein kulutusluottoja suurempi, edellytetään sinulta hakijana myös parempaa maksuvalmiutta lainan hoitamiselle.

Hyvällä taloudenhoidolla parannat mahdollisuuksiasi saada autolainan hyvillä ehdoilla. Vakituinen työpaikka sekä puhtaat luottotiedot ovat jo iso edistysaskel autolainan saamiselle. Jos sinulla ei ole vakituista työsuhdetta, lue lisää aiheesta artikkelistamme Lainaa ilman vakituista työpaikkaa.

Lainaa helposti opiskelijalle

Tunnetusti opiskelijoilla on mahdollisuus nostaa pankista opintolainaa. Opintolaina on koroltaan hyvin matalaa, ja siksi hyvin kannattavaakin nostaa, mikäli sille löytyy järkevää käyttöä.

Opintolainan nostamisen ei ole kuitenkaan ihan yhtä vaivatonta ja nopeaa, kuin esimerkiksi vakuudettoman kulutusluoton ottaminen. Opintolainan nostamiseen liittyy enemmän selvitettäviä asioita sekä monesti myös jopa huomattavaa viivettä. Monet muut tahot tarjoavat onneksi helposti lainaa, jos rahatilanne esimerkiksi äkisti heikkeneekin.

Pienet yllättävät menot arjessa voivat tuoda ison loven opiskelijan kukkaroon. Opiskelijan, siinä missä kenen tahansa muunkin, on mahdollista hyödyntää myös lyhytkestoisempia lainoja näissä tilanteissa.

Opiskelijana voit hakea helposti lainaa useilta eri luotontarjoajilta. Opiskelijana voit saada lainaa helposti ja nopeasti, vaikka sinulla olisi jo entuudestaan olemassa opintolainaa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Asuntolaina

Asuntolaina on lainamuodoista vaikeinta saada. Suurimpana syynä on suuri lainasumma sekä pitkä takaisinmaksuaika. Ne ovat tunnetusti molemmat suuria riskejä pankeille.

Asuntolainan määrä riippuu hyvin pitkälti lainanhakijan omasta tulotasosta. Lainan omarahoitusosuus kuitenkin liikkuu useimmiten 15–20 prosentin välimaastossa, eli toisin sanoen asuntolainan määrä vastaa noin 80–85 prosenttia asunnon hinnasta.

Käytännössä asuntolainassa pankki tarkistaa aina, että hakijan maksukyky on kunnossa. Tästä syystä sinun tuleekin aina miettiä jo ennen lainaneuvottelua, kuinka suureen lainaan sinulla on varaa omiin tuloihisi ja menoihisi suhteutettuna. Lainatarjouksen laatimisen yhteydessä pankki tarkastaa lainahakemuksen ja mitoittaa tekemänsä tarjouksen henkilökohtaisen maksukykysi mukaan.

Hyvä tietää

Jotta hakijan maksukyky pystytään kunnolla kartoittamaan pankki tarkistaa myös, mitä muita lainoja hakijalla on jo ennestään. Luottokorttivelka ja pienemmät kulutusluotot otetaan esimerkiksi lainahakemuksessa aina huomioon.

Tilitapahtumiin perehdytään tarkemmin usein myös usein silloin, jos pankilla on syytä epäillä hakijan ylivelkaantumista.

Mikäli taloutesi on vakaalla pohjalla, sinulla on mahdollisuus saada asuntolainaa, vaikka tulosi olisivatkin epäsäännölliset tai sinulla olisi vanha maksuhäiriömerkintä. Asiasta voit lukea lisää artikkelissamme Asuntolainan saamisen edellytykset.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Et välttämättä saa helposti lainaa netistä kun…

Oli kyseessä kulutusluotto, remonttilaina tai asuntolaina, tietyt asiat tekevät aina lainan saamisesta hakijalle haastavaa. Alle on koottu näistä lyhyt lista.

 1. Tulojen puuttuminen
 2. Vakuuksien puuttuminen
 3. Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa
 4. Useampi samanaikainen velka
 5. Suomalaisten pankkitunnusten puuttuminen
 6. Epärealistinen lainasumma ja takaisinmaksuaika

Vaikka verkkopankkitunnuksia ei tarvita vielä hakemusvaiheessa, ilman henkilöllisyyden vahvistamista myöhemmässä vaiheessa et voi saada lainaa. Laina pankkitunnuksilla tai konttorilla esimerkiksi passilla tunnistautuen ovat siis ainoat vaihtoehdot saada lainaa luotettavilta tahoilta.

Maksuhäiriömerkintä & luottotiedottomuus

Luottotietojen tarkoitus on kuvata henkilön raha-asioiden hoitamista lähimenneisyydessä. Henkilön saadessa maksuhäiriömerkinnän omiin luottotietoihinsa, ovat hänen luottotietonsa niin sanotusti menetetyt.

Luottohäiriömerkintä on mahdollista tulla henkilön luottotietoihin pitkittyneiden maksujen laiminlyönnin seurauksena. Pelkästään yhden laskun unohtaminen ei kuitenkaan aiheuta luottohäiriömerkintää, vaan merkinnän saaminen on prosessina suhteellisen pitkä.

Olisi tärkeää pyrkiä pitämään raha-asioista hyvää huolta, sillä esimerkiksi yhdistelylaina luottotiedottomalle ei useimmissa tapauksissa onnistu. Mikä tekee tilanteesta erityisen ikävän on se, että yhdistelylainalla voisi saada aikaiseksi merkittäviä säästöjä tiukassa rahatilanteessa.

Maksuhäiriömerkintä merkitään henkilön luottotietoihin yleensä vasta kun velkoja on hakenut laskulle tai velalle käräjäoikeuden kautta maksutuomion. Velkoja voi ilmoittaa maksun laiminlyönnistä luottorekisteriin jos:

 • Lasku on ollut maksamatta vähintään 60 vuorokautta
 • Laskusta on tullut maksukehotus 21 päivää aikaisemmin
 • Luottosopimuksessa on ilmoitettu, että maksuhäiriö ilmoitetaan luottorekisteriin
 • Velkojan kanssa ei ole tehty maksusopimusta maksun hoitamisesta

Lisää maksuhäiriömerkinnän saamisesta ja sen saamisen estämisestä voit lukea Takuusäätiön sivuilta.

Hätiköinti lainan hakemisessa

Oli kyseessä millainen laina tahansa, on lainahakemuksen tekemiseen aina syytä käyttää aikaa ja harkintaa. Lainanhakijana sinun on syytä muistaa, että nopea ja helppo laina on usein kokonaiskustannuksiltaan paljon tavallista lainaa korkeampi.

Hakiessasi lainaa ilman vakuuksia, sinun kannattaa nimelliskoron sijaan aina tarkastella lainan todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko sisällyttää itseensä lainan kaikki kulut ja siksi kuvaa paremmin lainan todellisia kustannuksia.

Työttömyys tai pienet tulot

Useimmiten lainan saamisessa edellytyksenä ovat säännölliset tulot. Tämä ei ole kuitenkaan aina este lainan saamiselle. Monet rahoitusyhtiöt tarjoavat myös lainaa pienituloisille tai lainaa ilman tuloja.

LUE LISÄÄ: Lainaa pienillä tuloilla

Paranna taloudellista tilannettasi ja saat lainaa helposti

On täysin ymmärrettävää, että pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät helppoa lainaa sellaiselle hakijalle, jonka luottotiedot ja muut raha-asiat ovat kunnossa. Kun sinulla ei ole aikaisempia velkoja liiaksi asti, tulosi ovat suuremmat kuin menot ja muutenkin elämäntilanteesi on vakaa, pankit kyllä myöntävät lainaa helposti.

Voit itse vaikuttaa siihen, miten helposti lainaa sinulle tarjotaan.

Vinkki

 1. Kuluta vähemmän kuin tienaat.
 2. Säästä kuluissasi, esimerkiksi shoppailussa.
 3. Lyhennä olemassa olevat lainasi aina ajallaan ja jos mahdollista, suuremmalla summalla kuin mitä sopimuksessa on sovittu.
 4. Pyydä palkankorotusta tai opiskele lisää.
 5. Pidä säännöllisesti kirjaa tuloista ja menoista.

Helpon lainan hyödyt ja haitat

Edut Haitat
Helppoa lainaa on saatavilla nopeasti monilta eri yhtiöiltä. Kun tarjotaan helposti lainaa, saatetaan sitä myös ottaa liian kevein perustein.
Kilpailuttamalla helpot lainat voit saada aikaan säästöjä. Tarjousten vertailu yksin on vaivalloista.
Helppo laina järjestyy jopa yhden arkipäivän sisällä.
Helposti saatava laina voi auttaa myös yllättävissä tilanteissa.

Mistä lainaa helposti?

Lainaa helposti saat kaikista vaivattomimmin Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailu auttaa sinua keräämään tarjouksia lukuisilta pankeilta, jonka jälkeen sinun tehtäväksi jää ainoastaan valita tarjotuista vaihtoehdoista itsellesi sopivin. Näin helposti laina voi tosiaan järjestyä!

Summarumin lainavertailun avulla pystyt myös säästämään lainakuluissa. Ilman kilpailutusta lainaa hakeva usein valitsee jonkun ensimmäisenä vastaanottamistaan vaihtoehdoista, ja silloin esimerkiksi todellinen vuosikorko voi olla harmillisen korkea.

Jos et kilpailuta lainantarjoajia, et voi varmistua siitä, että saamasi ensimmäinen tarjous on oikeasti hyvä vaihtoehto. Hyödyntämällä lainavertailua varmistat aina, että sinulla on käsissäsi lainamarkkinoiden päivitetyin tieto sekä kaikista edullisimmat vaihtoehdot.

Nyt kun tiedät mistä helposti lainaa on saatavilla, tee hakemus ja anna me kilpailutamme lainat puolestasi maksutta!

Lainat helposti – Usein kysyttyä

Mistä lainaa helposti?
Lainaa voi hakea helposti netin kautta niin pankeista kuin eri rahoituslaitoksista.
Koska lainaa saa helposti?
Lainaa saa usein helposti, kun sinulta löytyy säännölliset tulot, hyvä maksuvalmius, vakuudet lainalle, puhtaat luottotiedot sekä realistinen maksusuunnitelma lainan hoitamiselle.
Koska lainaa on vaikea saada?
Lainaa on vaikea saada, mikäli luottotietosi ovat menneet, sinulta puuttuvat säännölliset tulot tai maksuvalmiutesi lainan hoitamiseksi on muuten huono tai epävarma.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja