Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Kilpailuta nykyinen laina

Kilpailuta nykyinen laina netistä – ilman vakuuksia lainaa jopa 60 000 €.

Kilpailuta nykyinen laina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Kilpailuta nykyinen laina

Erilaiset laskimet ja laskurit auttavat sinua ottamaan taloustilanteesi tiedot ylös ja selvittämään, sopiiko nykyinen lainasi todella sinulle. Ennen kuin alat miettimään uusia rahoitusvaihtoehtoja tai kilpailuttamaan lainoja, sinun tulee huolellisesti tutustua ensin omaan taloustilanteeseesi ja siihen, mitä nykyisen lainan kilpailutus tarkoittaa.

Asuntomarkkinoiden tilanne heijastuu aina suoraan asuntolainojen kokonaiskorkoihin ja muihin lainojen sisältöihin. Korkojen prosenttiosuudet vaihtelevat suuresti eri vuosien välillä. Siksi onkin mahdollista, että voit nähdä korkotason laskun jälleenrahoittamalla.

Jos voit tällä hetkellä saada alhaisemman koron lainaan, voi se säästää huomattavan määrän rahaa esimerkiksi 15 tai 30 vuoden pituisessa asuntolainassa. Jälleenrahoitus voi olla järkevämpää kuin vain suorittaa ylimääräisiä maksuja nykyisellä korollasi.

Korot eivät kuitenkaan ole ainoa asia, mikä muuttuu ajan saatossa. Olet todennäköisesti muuttunut itse hieman sen jälkeen, kun hait viimeisen asuntolainasi.


Löydä edullisin lainatarjous

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Jos et ole vain kasvanut vanhemmaksi, vaan myös viisaammaksi, olet ehkä parantanut luottopisteitäsi. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sinulla on ehkä ollut hyvät luottotiedot aikaisemmin, nyt kun sinulla on todella hyvät luotot, saatat saada entistä paremman koron.

Siksi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa.

Toinen esimerkki siitä, miksi sinun pitäisi kilpailuttaa nykyinen lainasi on lainaehtojen muuttaminen. Yksi esimerkki tästä on asuntolainan takaisinmaksuajan pituus, jonka olet neuvotellut nykyiseen lainaasi.

Voit saada pidemmän asuntolainan kuukausimaksujen pienentämiseksi tai lyhyemmän asuntolainan kokonaiskustannusten pienentämiseksi.

Tämän lisäksi voit myös vaihtaa lainatyyppiäsi vaihtuvakorkoiseen kiinteästä korosta. Jos olet tähän asti nauttinut matalasta korosta rahoitusyhtiösi kanssa, mutta haluat nyt jonkin verran vakautta, voit käyttää jälleenrahoitusta mahdollisuutena ottaa kiinteä korko käyttöösi.

Asuntolainan uudelleen kilpailutus

Nykyisen lainan kilpailuttaminen on aina mahdollista ja usein hyvin tervetulluttakin. Hyvin yleinen syy sille, miksi sinun tulisi kilpailuttaa nykyinen sopimuksesi on se, että lainan marginaali oli todennäköisesti selvästi korkeammalla silloin, kun teit sopimuksesi.

Jos esimerkiksi laina-aikasi on 20 vuotta, ja olet maksanut korkeaa marginaalia pari vuotta, voit säästää tuhansia euroja lainan loppuaikana.

Kun aloitat nykyisen lainasi kilpailuttamisen, sinun kannattaa lukea tämä kappale huolellisesti. Olemme koonneet tähän askel askeleelta -ohjeet, joiden avulla voit aloittaa vanhan asuntolainasi kilpailuttamisen.

Ensimmäisenä: ota yhteys omaan pankkiisi tai rahoitusyhtiöön jolta olet saanut nykyisen lainasi

Jos oma taloustilanteesi tai muuten asiakkuutesi pankin kanssa on muuttunut ajan kuluessa, lainanantaja on usein avoin tarkastelemaan nykyistä marginaalia ja muutenkin sopimustasi.

Jos asiakkuutesi on muuttunut, eli

 • olet esimerkiksi avannut uusia tilejä pankille
 • keskittänyt enemmän palveluita pankille
 • avannut yritystilin tai muuta vastaavaa

pankki voi olla valmis neuvottelemaan marginaalista.

Hyvälle asiakkaalle pankit usein mielellään tarjoavat uusia vaihtoehtoja.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Toiseksi: pyydä asuntolainatarjous toiselta pankilta

Jos oma pankkisi on hyvin vastahakoinen neuvotteluissa, tai ei muuten ole valmis keskustelemaan uusista lainaehdoista, voit lähettää tarjouksen muille lainanantajille. Lainatarjouksia muilta pankeilta saat myös kilpailuttamalla eri yhtiöt.

Kolmantena: älä odota turhan kauaa

Monet alkavat kilpailuttaa lainansa hyvin myöhään. Tämä voi tulla eteen siinä vaiheessa, kun vaihdat pankkia tai muusta syystä katselet erilaisia vaihtoehtoja.

Yritä kuitenkin muistaa jo aiemmin, että kilpailuttaminen kannattaa aloittaa ajoissa. Kilpailuta nykyinen asuntolainasi heti, kun huomaat, että se on kannattavaa alhaisten marginaalien ansiosta.

Esimerkki nykyisen lainan kilpailuttamisesta

Summarumin lainavertailupalvelua käyttäen voit kilpailuttaa vanhan lainasi. Olemme tähän myös tehneet esimerkin asuntolainan kilpailuttamisesta.

Kuinka laskemme jälleenrahoitussäästösi?

Kokonaissäästösi ajassa, jonka aiot asua uudessa kodissasi, koostuu kahdesta osasta. Näitä ovat käteissäästöt ja se erotus, minkä jäät velkaa uudesta lainastasi.

Mitä ovat käteissäästöt? Käteissäästöt ovat ero nykyisen kuukausimaksusi ja uuden asuntolainasi kuukausimaksun välillä (miinus sulkemiskulujen maksamiseen tarvittava summa – noin 3% lainasta). Toisin sanoen, käteisraha on se rahamäärä, joka jää lompakkoosi.

Mitä on erotus, minkä jään velkaa? Tämä on ero nykyisen asuntolainasi pääoman määrän ja uuden lainasi pääoman määrän välillä, kun otat uuden lainan.

Breakeven-ajan ymmärtäminen

Breakeven-jakso tarkoittaa sitä aikajaksoa, joka vaaditaan uusien kuukausimaksujen suorittamiseen niin, että saat hoidettua uuden lainasi kustannukset.

Yleensä onkin järkevää kilpailuttaa asuntolainasi, jos aiot pysyä kotona pidempään kuin kyseinen breakeven-jakso.

Kuinka kauan aiot pysyä kodissasi, ja miksi sillä on merkitystä?

Ensimmäinen askel päättää uudesta lainasta on arvioida se aika, kuinka kauan aiot viipyä nykyisessä kodissasi. Jos luulet voivasi muuttua pian, ei ehkä ole järkevää maksaa tuhansia euroja sulkemiskustannuksista vain lukitaksesi matalamman koron.

Toisaalta, jos aiot pysyä kotona lainasi voimassaoloaikana, uudelleenrahoittamalla ja pidentämällä laina-aikaa voit säästää käteismaksuissa ensimmäisten vuosien aikana, mutta lopulta maksaa enemmän korkomaksuja koko elinkaaresi ajan.

Esimerkki

Otat 120 000 euron asuntolainan 25 vuoden maksuajalla. Korkosi on 1,1%, avausmaksu 400 euroa ja tilinhoitomaksu 2 euroa kuussa.

Tässä tapauksessa kuukausittainen maksusi on 461,23 euroa, todellinen vuosikorko 1,17% ja korkojen osuus summasta on 18 367,64 euroa.

Olet maksanut 3 vuotta asuntolainaasi pois, ja löydät tarjouksen seuraavasti:

 • Lainasumma: 100 000 euroa
 • Maksuaika: 15 vuota
 • Korkoprosentti: 0,9%
 • Avausmaksu: 400 euroa
 • Tilinhoitomaksu: 2 euroa

Tässä tapauksessa kuukausimaksu nousee 598,48 euroon, mutta todellinen vuosikorkosi laskee 1,00% ja korkojen osuus laskee selvästi.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Tärkeimmät seikat kun tehdään nykyisen lainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailutus on suuri päätös. Kun ostit talon tai asunnon ensimmäisen kerran, neuvottelit varmasti hyvin tarkasti asuntolainan ehdot, korot, ja monet muut olennaiset seikat. Kuitenkin, kuten monien taloudellisten päätösten kohdalla, on hyvä tarkistaa asuntolainatilanne uudelleen ja varmistaa, että se on edelleen edun mukaista.

Sinun on otettava huomioon monia tekijöitä, kun määrität uutta lainaa. Näitä ovat:

 • nykyisen asuntolainan summa
 • uudet vakuudet
 • lainan nykyinen korko
 • uusi korko
 • sulkemiskustannukset

Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pitäisikö minun etsiä uusi laina?

Ota käyttöösi esimerkiksi Summarumin asuntolainalaskuri tai kulutusluottoihin soveltuva lainalaskuri nähdäksesi, onko jälleenrahoitus järkevää tilanteessasi. Sinun tulee vain antaa lainan tiedot, ja näet sitten, onko uusi laina sinulle edullisempi. Voit myös hieman leikkiä laskurilla nähdäksesi, mitkä tekijät muuttavat lainasummia.

Tärkein seikka johon kiinnittää huomiota on se, milloin asuntolainan kuukausisäästöt ovat suuremmat kuin jälleenrahoituksen ennakkomaksut.

Toisin sanoen tällä tarkoitetaan sitä, kuinka kauan kestää palauttaa maksamasi palkkiot uuden lainan suorittamiseksi. Jos tämä näyttää numeron ajassa, jonka olet suunnitellut asuvasi talossa, haluat ehkä harkita uutta lainaa. Jos taas aiot myydä lähitulevaisuudessa, jälleenrahoitus ei ehkä ole sen arvoista.

Lainat vertailemalla voit nähdä, kuinka kuukausimaksusi vaikuttaa summaan. Voit sitten selvittää, kuinka paljon voit odottaa maksavan sulkemiskustannuksia.

Tee kilpailutusta ja yhdistä vanhat lainat uudeksi kokonaisuudeksi

Onko sinulla useita eri lainoja tai luottoja maksettavana joka kuukausi? Maksatko useampaan eri yhtiöön palvelumaksuja? Mikäli vastasit kyllä, sinun voi olla järkevää kilpailuttaa nykyiset lainat yhdeksi. Yhdistelylaina on parempi vaihtoehto kuin useampi erillinen velka.

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan käytännössä usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi. Muita nimityksiä tälle ovat mm järjestelylaina tai jälleenrahoitus. Lainojen uudelleenjärjestely on fiksua, sillä se voi säästää merkittäviä summia erilaisissa kuluissa.

Lainojen yhdistämisellä mahdollistetaan siis yleisesti pienempien lisäkulujen lisäksi myös pienemmät korot ja näin ollen edullisemmat kokonaiskulut.

Kun yhdistät nykyiset velkasi yhdeksi kokonaisuudeksi, saat myös selkeyttä omaan taloudenhallintaasi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Uusi luotto ja sen hakeminen

Uutta luottoa hakiessa kannattaa ensin kilpailuttaa lainan tarjoajat keskenään. Kilpailutuksen teet helpoiten Summarumin avulla, jolloin sinun ei itse tarvitse täyttää jokaisen erillisen lainanmyöntäjän lainalomaketta.

Kun olet saanut lainatarjoukset, kannattaa sinun tutkia jokainen kulutusluotto tarkasti. Kiinnitä erityisen suurta huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko on paras mittari lainan edullisuuden tarkasteluun, sillä se sisällyttää itsensä luoton kaikki kulut.

Mikäli haluat arvioida tarkemmin luoton tulevia kustannuksia, voit hyödyntää halutessasi Summarumin lainalaskuria. Lainalaskurin avulla kykenet tarkastelemaan luoton tärkeimpiä muuttujia, kuten todellista vuosikorkoa, kokonaiskustannuksia sekä koron osuutta kustannuksista.

Kilpailuta nykyinen laina Summarumilla jo tänään!

Kilpailuta nykyinen laina – Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa nykyisen lainan kilpailuttaminen?
Nykyisen lainan kilpailuttamisen avulla voit tarkistaa, jos markkinoille olisi ehtinyt saapua edullisempia lainatarjouksia.
Miksi kilpailuttaa nykyinen laina?
Sinun on mahdollista löytää lainatarjous, joka sisältää esimerkiksi matalamman marginaalin. Näin voit säästää tuhansia euroja vuosien varrella.
Miten nykyisen lainan kilpailuttaminen toimii käytännössä?
Ensin sinun tulee tutustua omaan lainatarjoukseesi. Sen jälkeen sinun kannattaa ensin aloittaa keskustelu pankkisi kanssa. Oli pankkisi sitten valmis neuvotteluihin tai ei, sinun kannattaa kuitenkin tässä vaiheessa tutustua muihin tarjouksiin. Jos selviää, että jokin tarjous on edullisempi, sinun kannattaa tietysti ottaa silloin uusi laina.
Onko nykyisen lainan kilpailuttaminen hidasta?
Ei, saat meiltä uuden tarjouksen keskimäärin 3 minuutissa.