Autolainalaskuri – laske autolainan kulut

Kun haet autollesi lainaa, apuna kannattaa hyödyntää autolainalaskuria. Oheisella laskurilla lasket itsellesi sopivimman hinnan!

Autolainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Autolainalaskuri – näin se toimii

Autolainalaskuri auttaa kuluttajaa arvioimaan objektiivisesti autolainan kokonaiskustannuksia.

Laskurin käyttö on erittäin helppoa. Kuluttaja syöttää laskuriin muutamia lainan olennaisimpia tietoja, jonka jälkeen autolainalaskuri selvittää näiden tietojen perusteella lainan todelliset kustannukset.

Laskuriin syötetään seuraavat tiedot tarkkailun alaisesta lainasta

 • Lainasumma
 • Maksuaika
 • Korkoprosentti
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu

Lainasumma on se rahallinen summa, jonka lainahakija toivoo saavansa käyttöön lainaa haettuaan. Maksuaika taas on kokonaisaika lainan takaisinmaksuun.

Korkoprosentti on haettavan lainan korkotaso. Korkoprosenttiin kannattaa syöttää tutkittavan lainan nimelliskorko, jotta autolainalaskuri ei sisällytä tilinhoitomaksuja laskettavaan lainaan kahdesti.

Avausmaksulla tarkoitetaan lainan kaikkia avaamiseen liittyvät kuluja sekä kustannuksia. Avausmaksuun kuuluu kaikki kertaluonteiset maksut, joita lainan vastaanottaminen pitää sisällään.

Tilinhoitomaksuihin kuluttajan kannattaa sisällyttää kaikki autolainan koron ulkopuoliset kuukausittain maksettavat kustannukset. Autolainalaskuri osaa näin laskea koron ulkopuolisten kuukausikulujen avulla lainan todelliset kustannukset.


Miksi kilpailuttaa autolainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen autolainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Autolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

HAE AUTOLAINAA

Summarum Logo

Autolainalaskurin tarjoamat hyödyt

Autolainalaskuri auttaa kuluttajaa arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia. Kuluttajan tehtävänä on syöttää lainatiedot, jonka jälkeen autolainalaskuri laskee näiden tietojen perusteella lainan todelliset kustannukset.

Suoritettuaan laskutoimituksen, autolainalaskuri tarjoaa kuluttajalle seuraavat tiedot lainakustannuksista.

 • Kuukausisumma
 • Todellinen vuosikorko
 • Kokonaissumma
 • Korkojen ja kulujen osuus kokonaissummasta

Kuukausisumma on se rahallinen summa, joka kuluttajalle jää kuukausittain maksettavaksi lainan vastaanottamisen jälkeen.

Autolainalaskuri ilmoittaa lainan hakijalle kuukausisumman keskimääräisenä arviona.

Todellinen vuosikorko kertoo lainasta kiinnostuneelle kuluttajalle sen, mikä lainan todellinen vuosikorko on.

Pelkkä nimelliskorko ei vielä itsekseen riitä kertomaan riittävästi lainakustannuksista, minkä takia todellisen vuosikoron tarkastelu on oleellista. Lisää todellisesta vuosikorosta voit lukea tämän artikkelin myöhemmistä kappaleista

Kokonaissumma on se rahallinen summa, joka lainasta jää kokonaisuudessaan maksettavaksi kuluttajalle.

Autolainalaskuri laskee lopuksi kokonaissumman sekä alkuperäisen lainasumman erotuksen, jolloin jäljelle jää korkojen sekä kulujen osuus kokonaissummasta.

Selvitä halvin autolaina

Autolainalaskuri on kätevä työkalu edullisimman autolainan löytämiselle. Halvan autolainan kriteereitä ovat muun muassa

 1. Joustava maksuaikataulu
 2. Matala todellinen vuosikorko
 3. Minimaaliset lisäkulut

Kun olet saanut autolainatarjouksen, pystyt kätevästi autolainalaskuria hyödyntäen selvittämään autolainan kokonaiskustannukset, ja tätä kautta selvittämään, onko kyseessä halpa vai kallis lainatarjous.

Autolainojen hinnat 2021-07

Selvityksemme mukaan halvin autolaina löytyy 2021 kivijalkapankista. Matalinta todellista vuosikorkoa tarjosi Aktia (5.71%) ja kallein korko oli 25%. Hintaerot ovat merkittäviä. Tästä syystä autolaina kannattaa aina kilpailuttaa mikä onnistuu helposti verkossa esimerkiksi Summarumin palvelulla.

Käytännön esimerkki laskurin käytöstä

Tarkastellaan seuraavaksi hieman autolainalaskurin käyttöä käytännön esimerkin avulla.

Kuvitellaan kuluttaja nimeltä Jenna. Jenna on jo pidempään haaveillut uuden auton hankinnasta ja päätyykin pienen pohdinnan jälkeen päättämään hakevansa lainaa auton hankintaan.

Jenna päätyy ilman tarkempaa miettimistä hakemaan autolainaa 20 000 euron lainasummalla ja kuuden vuoden takaisinmaksuajalla.

Jenna tutustuu muutaman suosituimman lainatarjoajan palveluihin ja päätyy valitsemaan itselle sopimuksen 7,5 % nimellisellä korolla.

Edellä mainitun 7,5 % korkotason lisäksi Jennan valitsema lainasopimus sisältää 300 euron avausmaksun sekä 7 euron kuukausittaiset tilinhoitokulut.

Jenna päättää kuitenkin vielä ennen lainaarjouksen hyväksymistä hyödyntää autolainalaskuria.

Jenna syöttää tarjouksen tiedot laskuriin ja alkaa tarkastella lainan todellisia kokonaiskuluja.

Autolainalaskuri ilmoittaa Jennalle lainan todellisen vuosikoron nousevan aina 9 % saakka, joka yllättää Jennan.

Voit myös hakea autolainaa suoraan palvelustamme.

Asiat, joita voimme oppia esimerkistä

Yllä olevan kappaleen esimerkki on fiktiivinen, mutta heijastelee kuitenkin monia yleisiä virheitä, joita kuluttajat tekevät lainaa hakiessaan.

Seuraavissa kappaleissa on avattu Jennan tekemiä virheitä sekä sitä, mitä kuluttajan kannattaa ottaa huomioon autolainaa hakiessaan.

Autolainan korko

Lainan korot menevät helposti sekaisin. Esimerkiksi lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko menevät helposti sekaisin. Nopea kertaus mitä ne tarkoittavat:

 • Nimelliskorko – lainasopimuksen korkoprosentti, johon ei ole lisätty muita kuluja.
 • Todellinen vuosikorko – esimerkiksi nimelliskoron ja muiden lainan kulujen kokonaissumma, joka ilmoitetaan prosenttilukuna.

Kun vertailet autolainoja tai mitä tahansa lainoja, kiinnitä aina huomioita lainan todelliseen vuosikorkoon!

Lainasumma ja takaisinmaksuaika

Ensimmäinen esimerkin henkilön tekemä virhe oli, ettei lainanhakija miettinyt ensin huolellisesti tarvittavaa lainasummaa sekä riittävää takaisinmaksuaikaa.

Lainasumma kannattaa miettiä auton hankintaa tehdessä sellaiseksi, joka korvaa juuri halutun hankinnan hinnan.

Takaisinmaksuaika kuluttajan kannattaa taas määrittää aina mahdollisimman lyhyeksi, sillä se vähentää huomattavasti lainan korkokustannuksia.

Takaisinmaksuaikaa miettiessä äärimmäisen tärkeää on kuitenkin myös pohtia realistisesti ja kriittisesti omaa maksukykyä.

Haettu laina kannattaa mitoittaa aina siten, että kuluttaja kykenee myös taloudellisesti vaikeina kuukausia takaisinmaksuun.

Paras laina kilpailutuksen avulla

Toinen virhe, jonka esimerkin kuluttaja teki oli, että henkilö tarkasteli  ainoastaan muutamien suosituimpien lainatarjoajien palveluita.

Mikäli kuluttaja haluaa käyttöönsä mahdollisimman kohtuuhintaisen lainatarjouksen, kannattaa tarjous aina kilpailuttaa.

Kilpailuttamalla lainanmyöntäjät kuluttajan on mahdollista vastaanottaa nopeasti ja vaivattomasti tarjouksia lukuisilta eri palveluntarjoajilta.

Kilpailutuksen avulla kuluttaja asettaa palveluntarjoajat kilpailemaan henkilön asiakkuudesta, joka näkyy suoraan tarjottujen lainavaihtoehtojen kokonaiskustannuksissa.

Tätä et tiennyt korkojen välisistä eroista

Kuluttajan tulisi lainaa hakiessaan jo tiedostaa todellisen vuosikoron sekä nimelliskoron välinen ero.

Kuluttajan tulisi muistaa, että nimelliskorkoon on sisällytetty ainoastaan tuotteen korko, kun taas todellisessa vuosikorossa on sisällytettynä kaikki kustannukset.

Todellisen vuosikoron tarkastelu on autolainan hakemisprosessissa elintärkeää. Ainoastaan kyseistä koron muotoa tarkastelemalla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen paras ja sopivin autolaina.

Autolainalaskuri auttaa kuluttajaa merkittävästi todellisen vuosikoron laskemisessa.

Vaikka säännöstelyt usein määräävät eri palveluntarjoajia esittämään todellisen vuosikoron autolainan yhteydessä, saatetaan kuluttajalle silti monesti mainostaa pääasiallisesti nimelliskorkoa.

Kuluttajan kannattaakin autolainalaskurin avulla varmistaa olevansa tietoinen tuotteen todellisista kustannuksista.

Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Usein kysyttyä

Mikä on autolainalaskuri?
Autolainalaskuri on laskuri, jonka avulla kuluttaja voi arvioida nopeasti ja vaivattomasti haluamansa lainan kustannuksia.
Mitä hyötyjä autolainalaskurin käytöstä voi olla?
Autolainalaskurin avulla kuluttaja voi laskea haluamansa lainan todellisen vuosikoron sekä kokonaiskustannusten määrän. Lisäksi laskurin avulla voidaan erotella korkojen sekä muiden kulujen määrä lainan kokonaishinnasta.
Minkälaisissa tilanteissa autolainalaskuria kannattaa käyttää?
Autolainalaskuria kannattaa käyttää aina, kun kuluttajan tavoitteena on tarkastella ja hakea autolainaa. Autolainalaskurin avulla kuluttaja varmistaa, etteivät palvelun kokonaiskulut jää varmasti huomaamatta.
Mitä yleisiä virheitä lainaa hakiessa usein tehdään?
Yleisin virhe lainanhaussa on, ettei lainan tarjoajia kilpailuteta jo hakuvaiheessa. Lisäksi muita yleisiä virheitä ovat harkitsemattomat päätökset kokonaissummassa tai takaisinmaksuajassa.
Miten lasken autolainan kustannukset laskurilla?
Käytä autolainalaskuriamme ja laske tarkkaan lainasi kustannuset. Voit myös tehdä autoalainahakemuksen suoraan verkossa.