Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Vertaa lainatarjouksia

   Vertaa lainatarjouksia – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Vertaa lainatarjouksia ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Vertaa lainatarjouksia 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainatarjouksen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Vertaa lainatarjouksia jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja Vertaa lainatarjouksia luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit verrata lainatarjouksia helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaa lainatarjouksia helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainan.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

   Vertailemalla lainatarjouksia netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, maksetaan laina heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin lainatarjous

   Vertaa lainatarjouksia Summarumin kautta ja löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Koko lainaprosessi hoituu sähköisesti

   Lainan hakijoiden käyttöön on tarkoitettu nykyään useita suomalaisia lainanvälityspalveluja. Niistä monet ovat toimineet lainanhakijoiden apuna jo reilun vuosikymmenen. Markkinoiden ensimmäiset palveluntarjoajat ovat edelläkävijöinä kehittäneet toimintaansa asiakkaiden hyödyksi.

   Nyt kaikki lainanhakemiseen liittyvät dokumentoinnit tapahtuvat täysin sähköisesti. Lainarahan kilpailuttaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa. Asiakkaan tarvitsee täyttää vain yksi hakemus hyötyäkseen palvelutarjoajan kattavasta osaamisesta. Asiakas saa itselleen parhaat tarjoukset ja runsaasti valinnanvaraa raha-asioidensa hoitamiseen.

   Palvelut on pystytty rakentamaan täysin sähköiseen toimintaympäristöön. Voit täyttää hakemuksen ja viedä koko lainaprosessin läpi internetissä. Tämä tuo palvelun lähemmäs asiakkaita ja mahdollistaa sinulle tarjousten vastaanottamisen ennätyksellisen lyhyessä ajassa.

   Mihin tarkoitukseen lainaa voi hakea

   Mikäli tarvitset tilapäistä apua yllättäviin kuluihin, olet oikeassa paikassa avun löytämiseksi.

   Lainahakemuksia tehdään nykyään niin paljon, että tarkempia yksityiskohtia lainan käyttötarkoituksesta ei välttämättä kysellä. Sinä voit päättää mihin rahat käytät, koska olethan omat tilanteesi ja taloutesi asiantuntija.

   Lainanvälityspalvelun tarkoituksena on vain mahdollistaa sinulle suunnitelmasi läpivienti tuomalla arvioitavaksesi useita lainatarjouksia. Sinä päätät saamistasi vaihtoehdoista sen, jonka valitset. Sinulla on myös aina vapaus olla valitsematta yhtään mitään.

   Lainan käyttötarkoituksia voi olla vaikka kuinka monia. Joku hakee lainaa tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen, toinen rahoittaa sillä remonttia ja kolmas kulkuneuvoa.

   Harkitse kuitenkin tarkkaan onko tarve todellinen, vai onko kyseessä vain hetken mielihalu. Lainan ottajan täytyy muistaa, että laina on maksettava aina takaisin.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Vertaa lainatarjouksia

   Vakuudeton laina tarkoittaa rahoitusta, jonka saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuuksia. Se on nopeaan tarpeeseen tarkoitettua ja soveltuu nopeisiin tarpeisiin. Erityisen sopivaksi sen tekee hyvin sujuva hakuprosessi.

   Kun luoton tarve on lyhytaikaiseksi ajateltu ja sen saa maksettua kohtuullisessa ajassa takaisin, vakuudeton laina voi olla varteenotettava vaihtoehto talouden tasapainottamiseen.

   Vakuudettomia lainoja saa lyhyillä, mutta myös pitkillä maksuajoilla. Tämä pitkä maksuaikataulu voi olla monelle tärkeä valintaperuste.

   Asiakas voi tyypillisesti valita itselleen sopivimman takaisinmaksuajan ja näin tasapainottaa talouttaan tehokkaasti.

   Vertaileminen kannattaa

   Lainamarkkinoilla on monia lainantarjoajia. Sopivan löytäminen voi tuntua täysin mahdottomalta. Valintatilanteita helpottamaan on lainan vertailupalveluja, joiden toimintaperiaate on yksinkertainen ja käyttäjälle maksuton.

   Palveluiden idea on, että asiakas saa yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia useilta eri tarjoajilta. Vertailukohteina ovat lainan ehdot. Sinä voi määritellä tarvitsemasi lainasumman. Takaisinmaksun aikataululla voidaan suunnitella sinulle sopivin kuukausittainen lyhennyserä.

   Vertailemalla saat parhaat ehdot käyttöösi. Mikäli lainan ottaminen ei ole ajankohtaista, voit silti täysin maksutta ottaa selvää, millä ehdoin voisit lainaa saada. Jos tilanteeseesi tulee muutoksia ja haluat nostaa lainaa lähiaikoina, tiedät jo suuntaa-antavasti omista lainaehdoistasi.

   Vertailemalla saat lisää työkaluja taloutesi suunnittelun tueksi. Päätökset raha-asioissa kannattaa perustaa tarkistettuun tietoon. Tarkista siis oma korkoprosenttisi.

   Miksi lainoja vertaillaan?

   Olethan ainakin jonkin verran kiinnostunut rahasta ja varsinkin oman taloutesi ylläpidosta. Lainan tarjoajilla on intresseissä toimia tukenasi elämäsi rahakiemuiroissa. He tekevät parhaansa ollakseen parhaita mahdollisia palvelun tarjoajia.

   Kaiken lähtökohtana on aina tarveharkinta. Kun olet tehnyt mielessäsi päätöksen, että lainan ottaminen on ajankohtaista ja tarpeellista, voit alkaa toimia helposti.

   Kilpailuta luotto aina. Kilpailuttamalla saat vertailtavaa aineistoa. Tarkoituksenasi on siis vertailemalla saada itsellesi parhaat lainaehdot. Tuloksena vertailusta on se tieto, miten saat rahaa mahdollisimman edullisesti.

   Mitä asioita vertaillaan?

   Aluksi tarkista, että saamasi tarjoukset on tehty samalle summalle ja samalle ajalle. Kun näin on, tarkista mitkä ovat kuukausittaiset kulut ja mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan.

   Voit vertailla maksuaikoja. Sen pituus vaikuttaa luotosta lopulta maksettavaan hintaan. Yleisesti maksuajan pituus vaikuttaa korkokertymään. Lainasta maksetaan korkoa siltä ajalta kun se on käytettävissäsi.

   Korot muodostavat merkittävän osan lainasi hinnasta. Niitä alkaa kertyä heti lainan nostaessasi. Tärkeää onkin tarkistaa korkoprosenttisi. Laske tarkasti miten maksat lainasi pois, millaiseksi kuukausierät muodostuvat ja kestääkö taloutesi lainanlyhennykset.

   Arvioi kuinka pitkään haluat tai pystyt olla tekemisissä lainasi kanssa. Onko tavoitteesi maksaa se pois mahdollisimman nopeasti vai venyttämällä maksuaikaa pitää lyhennykset pienempinä?

   Käytä apunasi vertailupalvelua täyttämällä lainahakemus sitoumuksetta. Saat arvokasta tietoa päätöstesi tueksi, etkä sitoudu vielä mihinkään.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Onko ilmaisia pikalainoja olemassa?

   Laina pankista tai rahoituslaitokselta ei ole koskaan ilmaista. Edullista se voi kuitenkin olla. Kannattaa selvittää mistä lainaa saa edullisesti ja parhailla maksuehdoilla.

   Riskiarvioihinsa perustuen lainarahalle lasketaan myöntäjän päässä jokin hinta, jonka sinä lainan ottajana maksat. Mainospuheissa voidaan puhua vaikka mistä, mutta valveutuneet katsovat tarkkaan mihin ryhtyvät. Lue lainaehdot vain aina huolellisesti ennen lainan nostamista, niin tiedät tilanteen.

   Nopeat pikaisesti nostettavissa olevat lainat ovat oiva apu, mutta se ei ole ilmaista. Laina voi nykyään olla edullinen ja siksi kannattava taloustilanteen oikaisemiseksi.

   Hakemuksen täyttäminen

   Lainojen vertailusivustoja on paljon ja niiden tarkoitus on toimia työkaluna etsiessäsi parasta lainaa.
   Vertailusivustolta löydät lainahakemuksen. Sen täyttäminen on perusedellytys voidaksesi vastaanottaa yhteydenottoja pankeilta.

   Hakemuksessa täytetään omat perustiedot, kuten nimi, henkilötunnus, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi kysytään työtilanne. Tarjotut vaihtoehdot, joista työsuhdetyypin valinta tehdään ovat tyypillisesti vakinainen vai määräaikainen. Sinulta voidaan kysyä työtilanteeseesi liittyen oletko kenties projektityöntekijä, yrittäjä, eläkeläinen, opiskelija vai työtön.

   Lainan myöntäjiä kiinnostaa ymmärrettävästi statuksesi tulojesi vuoksi. Valitsemasi valinta vaikuttaa sinulle tarjottaviin lainaehtoihin. Maksukykyäsi arvioidaan tulotasoosi perustuen.

   Täyttämäsi hakemus välitetään sitten lainavälityspalvelun kautta kymmenille eri lainantarjoajille. Sinä voit hakijana esittää aina toivomuksesi ja taustatietoihisi peilaten luotonantaja tekee sitten lainapäätöksen.

   Käytännössä palvelu on todella kätevä, sillä sinä saat yhden hakemuksen täyttämisellä vastapallona monta tarjousta usealta rahoitusta tarjoavalta taholta.

   Kun saat lainatarjouksen

   Vertaa lainatarjoukset. Lue ne huolellisesti läpi kaikessa rauhassa. Vältä hätiköityjä päätöksiä.
   Käy läpi luotonantajan sinulle räätälöimät lainan ehdot, maksukäytäntö aikatauluineen ja korot. Katso myös mitä muita mahdollisia kuluja luottoon liittyy. Huomioi onko siinä esimerkiksi tilinhoitopalkkioita tai avausmaksuja.

   Kun olet tarkastellut kaikkia vaihtoehtoja, voit vielä jättää valitsematta niistä mitään. Lainavertailu on sinulle ilmainen palvelu, etkä ole vielä sitoutunut mihinkään.

   Jos haluat nostaa sinulle tarjottua lainaa, teet sen yksinkertaisesti hyväksymällä saamasi tarjouksen. Samalla hyväksyt lainantarjoajan asettamat ehdot ja sitoudut noudattamaan takaisinmaksusuunnitelmaa. Sen jälkeen rahat saapuvat tilillesi lähes saman tien. Käytä lainarahaa viisaasti.

   Seuraa sitten tehtyä maksusuunnitelmaa ja lyhennä lainaasi sovitulla tavalla. Mikäli lainaehdot eivät ole mielestäsi sopivat, hylkää jokainen lainatarjous.

   Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

   Kun käsitellään lainoja ilman vakuuksia ja takaajia, tarkoitetaan pikalainoja. Niitä myönnetään nopealla aikataululla nopeisiin tilanteisiin. Vaikka toiminta on nopeaa, taustatyötä on tehty paljon.

   Nopeista prosesseista huolimatta lainoittaminen on pitkäjänteistä työtä sinun eduksesi. Tarkoituksena on tarjota sinulle monipuolisia rahoitusratkaisuja ja vaihtoehtoja, joista voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan.

   Jos etsit henkilökohtaisiin tarpeisiisi soviteltua luottoa, on yksi vaihtoehtosi hakea lainaa ilman vakuuksia. Se on nopeaa palvelua ja moderni rahoitusratkaisu. Jokainen lainatarjous on henkilökohtaisesti sinulle tehty.
   Sen lisäksi, että omaisuutta ei pikalainoissa tarvita vakuudeksi, ei tarvita myöskään lainan takaajia. Voit siis toimia ilman ulkopuolisten tahojen liittymistä asioihisi.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Lainan vakuudet

   Lainavakuus tarkoittaa, että lainantarjoaja edellyttää jotain reaaliomaisuutta vakuuttamaan antamaansa lainaa. Eli jos lainan ottaja ei pystyisikään maksamaan velkaansa, jää annettu vakuus lainan myöntäjälle.

   Tällaisena annettavana vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi autoja, asuntoja tai jotakin muuta rahanarvoista ja arvokasta, kuten arvopapereita.

   Lainavakuus vähentää lainanmyöntäjän riskejä sille, ettei saisikaan rahojaan takaisin. Kun takaisinmaksu ei etene suunnitellun mukaisesti, kannattaa olla heti yhteydessä lainan myöntäjään. Jos maksuasiat jättää roikkumaan, ongelmat vain pahenevat.

   Lainan takaaminen

   Lainan takaajan on oltava erityisen tarkkana ennen kuin laittaa nimeään minnekään. Jos olet takaamassa lainaa, sitoudut takaamaan toisen henkilön lainaa. Se tapahtuu asettamalla lainan takuuksi omaa omaisuuttasi.
   Takaamisella tarkoitetaan siis, että mikäli lainan ottaja ei hoida velkaansa sovitulla tavalla, sinä maksat sen hänen puolestaan.

   Lainan takaaja ottaa vastuulleen, että velkoja voi tarvittaessa periä saatavansa takaajalta, mikäli velkaantunut ei suoriudu velvoitteistaan määräajassa.

   Velan erääntyminen tarkoittaa, että laina-aika päättyy ja se pitää silloin viimeistään maksaa kokonaan pois. Joskus lainanmyöntäjä voi myös irtisanoa velan esimerkiksi siinä tapauksessa, että velallinen on laiminlyönyt maksuvelvoitteitaan.

   Vertaile luoton tarjoajia

   On tiedossa jo, että lainan kokonaissumma ja sen sovittu maksuaika vaikuttavat lainan lopulliseen hintaan. Kulut voivat vaihdella näistä riippuen ja lainan tarjoajasta riippuen.

   Joidenkin luoton tarjoajien toiminta on erittäin selkeää, eikä palveluun lisätä mitään piilokuluja. Osa tarjoajista lisää palkkioihinsa lainan hoitokuluja ja mahdollisesti avausmaksuja. Kiinnitä siis näihin huomiota kun vertailet luoton tarjoajia.

   Apunasi voit käyttää lainavertailupalvelua. Siinä laitetaan sekä lainat, että lainatarjoajat paremmuusjärjestykseen ja lähtökohtana järjestykselle on sinun etusi.

   Kun kaikki muut sinulle tärkeät kohdat ovat sopivia, punnitse vielä luotonantajan mainetta. Voit tutustua vaikkapa muiden käyttäjien kirjoittamiin kommentteihin.

   Vaaka

   Paras lainatarjous

   Voit vastaanottaa yhdellä lainahakemuksella lukuisia lainatarjouksia. Saadaksesi parhaan tarjouksen, täytä hakemuskaavake mahdollisimman tarkasti ja anna oikeat tiedot.

   Sinun kannaltasi on hyvä asia, että saat monta eri tarjousta. Lainantarjoajat joutuvat kilpailutilanteeseen ja he tekevät parhaan tarjouksensa saadakseen sinut asiakkaakseen. Saatat yllättyä positiivisesti mihin lainamarkkinoilla nykypäivänä venytään.

   Lainan hakijat voivat hyötyä lainoista ja käyttää niitä moniin tarkoituksiin. Jokainen lainatarve on erilainen, joten myös potentiaalisille asiakkaille lähetettävät tarjoukset ovat erilaisia. Ne perustuvat jokaisen henkilökohtaisiin tietoihin ja ovat siten jokaiselle yksilöllisesti räätälöityjä.

   On hyvä asia, että erilaisiin tilanteisiin löytyy erilaisia lainavaihtoehtoja. Yksi yhteinen tekijä kaikissa vaihtoehdoissa on, ja se on korko. Tarkista siis sinulle tarjottu lainan korko.

   Jos koron lisäksi kaikki muut kulut on selkeästi kerrottu, voit alkaa tehdä päätöstäsi parhaasta lainatarjouksesta. Muistathan huomioida vielä maksuaikataulun.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Rahaa heti tilille

   Vertailemalla lainoja, voit saada pienehköä lainaa ilman tuloselvityksiä. Tarjolla on lukuisia lainatarjoajia, joten käytä apunasi lainavertailua. Hyödynnä siitä saamasi edut ja saat talousasioihisi selvyyttä.

   Pikaista lainaa saat täyttämällä ensin lainahakemuksen. Aloitat prosessin kun ryhdyt kilpailuttamaan mistä saat rahaa heti tilillesi ja parhaimmilla ehdoilla.

   Kilpailuttamiseen ei liity mitään kuluja. Voit tehdä hakemuksen ja olla huoletta, että sinulle tulisi siitä mitään laskua. Ei tule.

   Lainojen vertailu ja kilpailutussivujen käyttö ei maksa mitään. Et myöskään sitoudu mihinkään, eikä sinun tarvitse nostaa lainaa jos mielesi tai tilanteesi muuttuu.

   Lähettämällä hakemuksen mahdollistat tiedonsaannin sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista. Käytä tätä tietoa hyväksesi.

   Voit sen avulla suunnitella hankintojen tai menojesi maksuaikatauluja ja tarpeellisuutta.
   Toimitamme hakemuksesi edelleen monille luotettaville pankeille ja rahoituslaitoksille. Saat heiltä nopeasti sinulle parhaan lainatarjouksen.

   Vertaa lainatarjouksia – Usein kysytyt kysymykset

   Miten vertaan lainatarjouksia?
   Lainatarjousten vertaileminen onnistuu helpoiten lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen sivuston kautta. Tämän kaltaiset sivustot, kuten Summarum tekevät kuluttajan puolesta lainojen kilpailuttamisen täysin ilmaiseksi.
   Miksi kannattaa verrata lainatarjouksia?
   Säästät yksinkertaisesti rahaa. Edullisimman lainatarjouksen löytäminen vertailun jälkeen voi tuoda huomattavia säästöjä rahallisesti lainanottajalle.
   Onko lainojen vertailu ilmaista?
   Summarumin sivuilla lainojen vertailu on täysin ilmaista.