Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa autoa vastaan

   Kilpailuta ja hae lainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa ilman vakuuksia, kauttamme et tarvitse esimerkiksi autoa lainaa vastaan – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa autoa vastaan 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pitkäaikaisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa, ilman vakuuksia kuten autoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

   Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina, heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa autoa vastaan – tätä se tarkoittaa

   Autolaina, kuten moni muukin laina, voi edellyttää vakuutta tai panttia. Vakuuden asettaminen madaltaa yleensä lainan tarjoajan ottamaa riskiä ja matalampi riski tarkoittaa halvempaa lainaa.

   Käsiteltäessä eri tapoja vastaanottaa lainaa autoa vastaan, lienee hyvä eritellä aluksi kaksi erilaista lainan tyyppiä, joissa auto saatetaan asettaa lainan vakuudeksi.

   Yleisin tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on uuden auton hankkiminen autolainan avulla niin, että hankittava auto toimii samalla myös otetun lainan vakuutena. Autolainan hankkiminen tällä tavoin on melko yleistä ja mahdollista suurimmalla osalla autolainaa tarjoavista toimijoista.

   Toinen tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on hakea esimerkiksi vakuudellinen kulutusluotto asettamalla oma auto lainan vakuudeksi. Nämä lainat ovat huomattavasti harvinaisempia, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin toimijoita jotka tarjoavat myös niitä.


   Löydä edullisin laina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan, ilman vakuuksia, eikä sinun tarvitse hakea lainaa autoa vastaan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Esimerkki auton hyödyntämisestä vakuutena

   Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, on sinun mahdollista hakea esimerkiksi kulutusluottoa auto lainan vakuutena. Otetaan esimerkki tällaisesta lainasta ja sen hakuprosessista.

   Kuvitellaan henkilö nimeltä Inka. Inka omistaa kuljetusliikkeen, jonka toimenkuvana on tarjota kuljetusta irtaimistolle.

   Inka tarvitsee 2 000 euron pienen kulutusluoton, mutta yritykselle ei vanhojen velkojen takia enää myönnetä lainaa. Inka tietää liiketoimintansa olevan kausittaista, jolloin taloudellisesti tuottavampi vaihe on tulossa yrityksen eteen vasta muutaman kuukauden päästä. Lisäksi eräänlaisena turvaverkkona Inka tietää saavansa kolmen kuukauden päästä käyttöön veronpalautukset, joita hän tulee vastaanottamaan 3 000 euroa.

   Inka päätyy lopulta hakemaan 2 000 euron kulutusluoton niin, että hän hyödyntää mahdollisuutta asettaa auto lainan vakuudeksi. Koroksi kulutusluotolle Inka saa 5 %.

   Inka hyödyntää lainan todellisten kustannusten arvioinnissa työkalua nimeltä autolainalaskuri. Autolainalaskuri auttaa Inkaa selvittämään lainan todelliset kustannukset sekä auttamaan arvioimaan lainan hintaa suhteutettuna omaan maksukykyyn.

   Inka päättää maksaa lainan pois kokonaisuudessaan heti kuin mahdollista saatuaan veronpalautuksen käyttöönsä.


   Lainaa autoa vastaan heti

   Moni saattaa miettiä onko juuri kyseisen henkilön mahdollista saada lainaa autoa vastaan heti. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta vastaanottaa lainaa autoa vastaan heti.

   Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että vakuudellinen laina on lähes aina käsittelyprosessin kestoltaan hitaampi kuin vakuudeton laina. Vakuudellista lainaa myönnettäessä lainantarjoaja joutuu useimmiten arvioimaan vakuuden kelpoisuuden. Tämä vakuuden kelpoisuuden arviointi vie aina hieman aikaa, jolloin lainan saaminen välittömästi ei ole aina mahdollista.

   Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että vaikket saa lainaa autoa vastaan heti välittömästi, ei lainan tilille saaminen usein kuitenkaan vie muutamaa arkipäivää enempää.

   Moni koittaa hakea lainaa auto vastaan ilman luottotietoja. Tämä on kuitenkin tie, jolle kenenkään henkilön ei kannata tietoisesti lähteä. Henkilön kannattaa mieluummin pyrkiä hakemaan vakuutta lainaan esimerkiksi takuusäätiön kautta.

   Auton arvo – nämä tekijät saattavat vaikuttaa

   Pohtiessasi mahdollisuutta hakea lainaa autoa vastaan, sinun tulisi tietää muutama auton arvoa määrittelevä seikka. Alle on listattu muutamia olennaisimpia asioita, jotka vaikuttavat positiivisesti tai negatiivisesti auton arvoon.

   • Merkki, malli ja vuosimalli
   • Ajetut kilometrit
   • Huoltohistoria
   • Markkinatilanne

   Merkki, malli ja vuosimalli

   Auton merkki, malli sekä vuosimalli ovat merkittävimpiä yksittäisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat auton hintaan. Mikäli sinun on vaikea tehdä näiden tekijöiden perusteella auton alustavaa hinta-arviota, voit muutamilla keinoin tarkistaa tämän.

   Netistä löytyy useita laskureita, joista voit saada alustavia hinta-arviointeja yllä olevat auton tiedot syöttämällä. Lisäksi tarkastelemalla käytettyjen autojen myyntiin tarkoitettuja verkkosivustoja, voit saada käsitystä siitä, minkälaisessa hintaluokassa kyseinen automalli yleensä liikkuu.

   Ajetut kilometrit ja huoltohistoria

   Ajetut kilometrit ja huoltohistoria vaikuttavat luonnollisesti myös vakuuden arvioituun hintaan. Mikäli sinun tarkoituksena on saada lainaa autoa vastaan, kannattaa vakuudeksi asetettavan auton ajetut kilometrit sekä huoltohistoria tarkastaa.

   Mitä käytetympi auto on, sitä matalampi sen arvioitu hinta myös on. Auton historia on myös tärkeä käytetyn auton kuntoa määrittelevä tekijä. Mikäli auto on pysynyt läpi käytön hyvässä kunnossa, on auton arvioitu hinta luonnollisesti myös korkeampi.

   Markkinatilanne

   Lisäksi myös käytettyjen autojen markkinatilanne vaikuttaa auton arvoon. Mikäli lainantarjoaja joutuisi jostain syystä lunastamaan vakuuden itselle, etsisi toimija todennäköisimmin mahdollisuuksia myydä auto eteenpäin.

   Markkinatilanne vaikuttaa oleellisesti siihen, minkälaisella hinnalla auto on mahdollista myydä eteenpäin, jolloin luonnollisesti markkinoilla vallitseva tilanne vaikuttaa myös vakuuden arvon arviointiin.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Auto vakuutena ja auton panttaus – sama vai eri asia?

   Moni saattaa lainantarjoajien palveluihin tutustuessa miettiä erilaisia tarjolla olevia vaihtoehtoja. Eräs monesti askarruttava asia on, ovatko auton asettaminen vakuudeksi sekä auton panttaus sama asia.

   Auto vakuutena ja auton panttaus tarkoittavat yleisesti ottaen käytännössä samaa asiaa. Vakuus määritellään usein yläkäsitteeksi, jonka alle erilaiset vakuuden tyypit, kuten esimerkiksi pantti sekä takaus luokitellaan. Käytännössä vakuus ja pantti tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa ostajan näkökulmasta tarkasteltuna.

   Milloin hakea lainaa autoa vastaan?

   Ennen lainan nostamista on aina tervettä pysähtyä hetkeksi pohtimaan lainan todellista tarvetta. Eli kannattaako lainaa varmasti hakea, ja eritoten kannattaako hakea lainaa autoa vastaan. Mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä harkinnanvaraisemmin siihen tulisi suhtautua.

   Auton ostajalla on hyvä olla selkeä suunnitelma lainan ottamiseen ja takaisinmaksuun liittyen. Säännölliset tulot ovat paras mahdollinen keino taata lainan maksu takaisin pankille. Siksi niitä useimmiten edellytetään lainanhakijalta puhtaiden luottotietojen ja riittävän iän lisäksi.

   Mikäli sinun tulot ja tiedot ovat kunnossa voi olla hyvinkin relevanttia hakea lainaa autoa vastaan.  Auto voi kelvata joissain tilanteissa lainan vakuudeksi. Tämä taas voi madaltaa lainan kustannuksia, joka on sinun kannaltasi vain positiivista.

   Autoa tyypillisempää on usein käyttää kiinteistöjä lainan vakuutena. Asunnon arvo on noin yleisesti autoa pääasiassa korkeampi. Tämän lisäksi asunnon arvo on myös helpommin määriteltävissä ja laskettavissa pankit toimesta. Autoon voi liittyä erilaisia piileviä huoltotarpeita, joita ei päälle päin näy.

   Vakuudellinen ja vakuudeton autolaina

   Lainamarkkinoilla on tarjolla sekä vakuudellista, että vakuudetonta autolainaa. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainaa hakiessa henkilö asettaa lainalle jonkin vakuuden. Vakuudeton laina taas toimii ilman vakuuden asettamista.

   Vakuus autolainassa voi olla esimerkiksi asunto, arvopaperi tai lainan takaus. Lisäksi, kuten artikkelissa jo aiemmin käsiteltiin, sinun on mahdollista hakea myös lainaa autoa vastaan. Seuraavassa kappaleissa tarkastellaan eri pankkeja, joista voi saada autolainaa.

   Pankit, joista saat autolainaa

   Suomen lainamarkkinat ovat monipuolistuneet merkittävästi edellisten vuosien aikana. Lainan tarjoajien määrä on kasvanut jatkuvasti ja lainaa on nykyään mahdollista valita entistä laajemmasta tarjonnasta.

   Lainan tarjoajien määrän nousemisen myötä myös autolainojen tarjonta on kasvanut. Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamien rahoitusalan toimijoiden autolainaa.

   OP

   OP on yksi perinteisistä suomalaisista rahoitusalan toimijoista ja samalla suosituimpia autolainan tarjoajia. OP:n autolaina mahdollistaa kuluttajille lainansaannin auton hankintaa varten. OP:n autolaina sisältää erilaisia rahoitusmalleja, joiden avulla auton ostaja voi maksaa autorahoituksensa. Pankin osamaksu mahdollistaa sen, että sinä pystyt hakemaan lainaa autoa vastaan.

   Santander

   Santander on yksi maailman merkittävimmistä rahoitusalan toimijoista. Kuten OP:n, myös Santanderin osamaksurahoituksessa sinun on mahdollista hakea lainaa autoa vastaan. Hankittava auto toimii Santanderin osamaksusopimuksessa lainan takuuna, eikä sinun tarvitse asettaa autolainaan enää muuta vakuutta tai panttia.

   Aktia

   Siinä missä OP:lla sekä Santanderilla, Aktialla ei ole ollenkaan varsinaista autolainaa palvelukatalogissaan. Aktian asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus hakea esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa, joka voidaan käyttää auton hankintaan.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainaa autoa vastaan – kokemuksia kuluttajilta

   Lukiessa ihmisten kokemuksia autosta lainan vakuutena, nousee kokemuksista esiin kahta erilaista kokemusta. Ensimmäinen kokemuksista liittyy niihin tilanteisiin, joissa ollaan hakemassa lainaa autoa vastaan. Näissä tilanteissa ihmisten yleinen kokemus on, että auton asettaminen vakuudeksi ei kannata lainan korkeiden korkokulujen takia.

   Autohankinta, jossa hankittava auto toimii samalla lainan vakuutena, herättää myös ajatuksia kuluttajissa. Useiden henkilöiden mielestä osamaksulla auton maksaminen on varsin hyvä vaihtoehto. Esiin nousee kuitenkin myös, että suurin osa lainaa tarjoavista toimijoista edellyttää näissä tilanteissa autolle hankittavan jonkun tietyn autovakuutuksen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainaa autoa vastaan – Usein kysyttyä

   Mistä lainaa autoa vastaan?
   Kuluttajan on mahdollista saada lainaa autoa vastaan useilta eri toimijoilta sekä autoliikkeiltä. Yleisin tapa vastaanottaa lainaa autoa vastaan on hankittavan auton asettaminen pantiksi.
   Miksi lainaa autoa vastaan?
   Autoa voi käyttää vakuutena tiettyihin lainoihin. Vakuudet taas tekevät yleensä aina lainasta edullisempaa hakijalle.
   Voinko saada lainaa autoa vastaan ilman luottotietoja?
   Luottotietonsa menettäneen kuluttajan ei kannata hakea lainaa autoa vastaan. Sen sijaan kuluttajan kannattaa hakea mieluummin taloudellista neuvontaa sekä pyrkiä järjestämään takaus lainaan esimerkiksi Takuusäätiön kautta.
   Voinko saada lainaa heti autoa vastaan?
   Et voi. Vakuuksien asettaminen vaatii lähestulkoon aina tarkempaa käsittelyä.
   Miten auton arvo arvioidaan?
   Auton vakuusarvoa arvioitaessa otetaan huomioon merkki, malli, vuosimalli, ajokilometrit, huoltohistoria sekä markkinatilanne.