Lainaa autoa vastaan – auto lainan vakuutena

Sinun voi joissain tilanteissa olla hyödyllistä saada lainaa autoa vastaan. Miten tämä onnistuu ja mitä näin toimiessa tulisi ottaa huomioon? Lue alta Summarumin parhaat vinkit.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Lainaa autoa vastaan – tätä se tarkoittaa

   Autolainassa, kuten monessa muussakin lainan muodossa kuluttajan on mahdollista asettaa lainalle jokin vakuus tai pantti. Vakuuden asettaminen madaltaa yleensä lainan tarjoajan ottamaa riskiä ja matalampi riski tarkoittaa halvempaa lainaa.

   Käsiteltäessä eri tapoja vastaanottaa lainaa autoa vastaan, lienee hyvä eritellä aluksi kaksi erilaista lainan tyyppiä, joissa auto saatetaan asettaa lainan vakuudeksi.

   Yleisin tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on uuden auton hankkiminen autolainan avulla niin, että hankittava auto toimii samalla myös otetun lainan vakuutena. Autolainan hankkiminen tällä tavoin on melko yleistä ja mahdollista suurimmalla osalla autolainaa tarjoavista toimijoista.

   Toinen tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on hakea esimerkiksi vakuudellinen kulutusluotto asettamalla kuluttajan omistama auto lainan vakuudeksi. Nämä lainat ovat huomattavasti harvinaisempia, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin toimijoita jotka tarjoavat myös niitä.


   Miksi kilpailuttaa autolainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen autolainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Autolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Esimerkki auton hyödyntämisestä vakuutena

   Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, on kuluttajan mahdollista hakea esimerkiksi kulutusluottoa auto lainan vakuutena. Otetaan esimerkki tällaisesta lainasta ja sen hakuprosessista.

   Kuvitellaan kuluttaja nimeltä Inka. Inka omistaa kuljetusliikkeen, jonka toimenkuvana on tarjota kuljetusta irtaimistolle.

   Inka tarvitsee 2 000 euron pienen kulutusluoton, mutta yritykselle ei vanhojen velkojen takia enää myönnetä lainaa. Inka tietää liiketoimintansa olevan kausittaista, jolloin taloudellisesti tuottavampi vaihe on tulossa yrityksen eteen vasta muutaman kuukauden päästä. Lisäksi eräänlaisena turvaverkkona Inka tietää saavansa kolmen kuukauden päästä käyttöön veronpalautukset, joita hän tulee vastaanottamaan 3 000 euroa.

   Inka päätyy lopulta hakemaan 2 000 euron kulutusluoton niin, että hän hyödyntää mahdollisuutta asettaa auto lainan vakuudeksi. Koroksi kulutusluotolle kuluttaja saa 5 %.

   Inka hyödyntää lainan todellisten kustannusten arvioinnissa työkalua nimeltä autolainalaskuri. Autolainalaskuri auttaa Inkaa selvittämään lainan todelliset kustannukset sekä auttamaan arvioimaan lainan hintaa suhteutettuna omaan maksukykyyn.

   Inka päättää maksaa lainan pois kokonaisuudessaan heti kuin mahdollista saatuaan veronpalautuksen käyttöönsä.


   Lainaa autoa vastaan heti

   Moni kuluttaja saattaa miettiä onko juuri kyseisen henkilön mahdollista saada lainaa autoa vastaan heti. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta vastaanottaa lainaa autoa vastaan heti.

   Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että vakuudellinen laina on lähes aina käsittelyprosessin kestoltaan hitaampi kuin vakuudeton laina. Vakuudellista lainaa myönnettäessä lainantarjoaja joutuu useimmiten arvioimaan vakuuden kelpoisuuden. Tämä vakuuden kelpoisuuden arviointi vie aina hieman aikaa, jolloin lainan saaminen välittömästi ei ole aina mahdollista.

   Kuluttajan kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka hänen ei olisi mahdollista saada lainaa autoa vastaan heti, ei lainan tilille saaminen usein kuitenkaan vie muutamaa arkipäivää enempää.

   Moni kuluttaja koittaa hakea lainaa auto vastaan ilman luottotietoja. Tämä on kuitenkin tie, jolle kenenkään henkilön ei kannata tietoisesti lähteä. Kuluttajan kannattaa mieluummin pyrkiä hakemaan vakuutta lainaan esimerkiksi takuusäätiön kautta.

   Auton arvo – nämä tekijät saattavat vaikuttaa

   Pohtiessa mahdollisuutta hakea lainaa autoa vastaan, kuluttajan tulisi tietää muutama auton arvoa määrittelevä seikka. Alle on listattu muutamia olennaisimpia asioita, jotka vaikuttavat positiivisesti tai negatiivisesti auton arvoon.

   • Merkki, malli ja vuosimalli
   • Ajetut kilometrit
   • Huoltohistoria
   • Markkinatilanne

   Merkki, malli ja vuosimalli

   Auton merkki, malli sekä vuosimalli ovat merkittävimpiä yksittäisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat auton hintaan. Mikäli kuluttajalla on vaikea arvioida näiden tekijöiden perusteella auton alustavaa arviota, voi kuluttaja muutamilla keinoin tarkistaa tämän.

   Netistä löytyy useita laskureita, joista kuluttaja voi saada alustavia hinta-arviointeja yllä olevat auton tiedot syöttämällä. Lisäksi tarkastelemalla käytettyjen autojen myyntiin tarkoitettuja verkkosivustoja, kuluttaja voi saada käsitystä siitä, minkälaisessa hintaluokassa kyseinen automalli yleensä liikkuu.

   Ajetut kilometrit ja huoltohistoria

   Ajetut kilometrit ja huoltohistoria vaikuttavat luonnollisesti myös vakuuden arvioituun hintaan. Mikäli kuluttajan tarkoituksena on saada lainaa autoa vastaan, kannattaa vakuudeksi asetettavan auton ajetut kilometrit sekä huoltohistoria tarkastaa.

   Mitä käytetympi auto on, sitä matalampi sen arvioitu hinta myös on. Auton historia on myös tärkeä käytetyn auton kuntoa määrittelevä tekijä. Mikäli auto on pysynyt läpi käytön hyvässä kunnossa, on auton arvioitu hinta luonnollisesti myös korkeampi.

   Markkinatilanne

   Lisäksi myös käytettyjen autojen markkinatilanne vaikuttaa auton arvoon. Mikäli lainantarjoaja joutuisi jostain syystä lunastamaan vakuuden itselle, etsisi toimija todennäköisimmin mahdollisuuksia myydä auto eteenpäin.

   Markkinatilanne vaikuttaa oleellisesti siihen, minkälaisella hinnalla auto on mahdollista myydä eteenpäin, jolloin luonnollisesti markkinoilla vallitseva tilanne vaikuttaa myös vakuuden arvon arviointiin.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Auto vakuutena ja auton panttaus – sama vai eri asia?

   Moni kuluttaja saattaa lainantarjoajien palveluihin tutustuessa miettiä erilaisia vaihtoehtoja, joita henkilölle tarjotaan. Eräs monesti askarruttava asia on, ovatko auton asettaminen vakuudeksi sekä auton panttaus sama asia.

   Auto vakuutena ja auton panttaus tarkoittavat yleisesti ottaen käytännössä samaa asiaa. Vakuus määritellään usein yläkäsitteeksi, jonka alle erilaiset vakuuden tyypit, kuten esimerkiksi pantti sekä takaus luokitellaan. Käytännössä vakuus ja pantti tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa kuluttajan näkökulmasta tarkasteltuna.

   Milloin hakea lainaa autoa vastaan?

   Ennen lainan nostamista on aina tervettä pysähtyä hetkeksi pohtimaan lainan todellista tarvetta. Eli kannattaako lainaa varmasti hakea, ja eritoten kannattaako hakea lainaa autoa vastaan. Mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä harkinnanvaraisemmin siihen tulisi suhtautua.

   Kuluttajalla on hyvä olla selkeä suunnitelma lainan ottamiseen ja takaisinmaksuun liittyen. Säännölliset tulot ovat paras mahdollinen keino taata lainan maksu takaisin pankille. Siksi niitä useimmiten edellytetään lainanhakijalta puhtaiden luottotietojen ja riittävän iän lisäksi.

   Mikäli kuluttajan tulot ja tiedot ovat kunnossa voi olla hyvinkin relevanttia hakea lainaa autoa vastaan.  Auto voi kelvata joissain tilanteissa lainan vakuudeksi. Tämä taas voi madaltaa lainan kustannuksia, joka on kuluttajan kannalta positiivista.

   Autoa tyypillisempää on usein käyttää kiinteistöjä lainan vakuutena. Asunnon arvo on noin yleisesti autoa pääasiassa korkeampi. Tämän lisäksi asunnon arvo on myös helpommin määriteltävissä ja laskettavissa pankit toimesta. Autoon voi liittyä erilaisia piileviä huoltotarpeita, joita ei päälle päin näy.

   Vakuudellinen ja vakuudeton autolaina

   Lainamarkkinoilla on tarjolla sekä vakuudellista, että vakuudetonta autolainaa. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainaa hakiessa kuluttaja asettaa lainalle jonkin vakuuden. Vakuudeton laina taas toimii ilman vakuuden asettamista.

   Vakuus autolainassa voi olla esimerkiksi asunto, arvopaperi tai lainan takaus. Lisäksi, kuten artikkelissa jo aiemmin käsiteltiin, kuluttajan on mahdollista hakea myös lainaa autoa vastaan. Seuraavassa kappaleissa tarkastellaan eri pankkeja, joista kuluttaja voi saada autolainaa.

   Pankit, joista saat autolainaa

   Suomen lainamarkkinat ovat monipuolistuneet merkittävästi edellisten vuosien aikana. Lainan tarjoajien määrä on kasvanut jatkuvasti ja lainaa on nykyään mahdollista valita entistä laajemmasta tarjonnasta.

   Lainan tarjoajien määrän nousemisen myötä myös autolainojen tarjonta on kasvanut. Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamien rahoitusalan toimijoiden autolainaa.

   OP

   OP on yksi perinteisistä suomalaisista rahoitusalan toimijoista ja samalla suosituimpia autolainan tarjoajia. OP:n autolaina mahdollistaa kuluttajille lainansaannin auton hankintaa varten. OP:n autolaina sisältää erilaisia rahoitusmalleja, joiden avulla kuluttaja voi maksaa autorahoituksensa. Pankin osamaksu mahdollistaa, että kuluttaja pystyy hakemaan lainaa autoa vastaan.

   Santander

   Santander on yksi maailman merkittävimmistä rahoitusalan toimijoista. Kuten OP:n, myös Santanderin osamaksurahoituksessa kuluttajan on mahdollista hakea lainaa autoa vastaan. Hankittava auto toimii Santanderin osamaksusopimuksessa lainan takuuna, eikä kuluttajan tarvitse asettaa autolainaan enää muuta vakuutta tai panttia.

   Aktia

   Siinä missä OP:lla sekä Santanderilla, Aktialla ei ole ollenkaan varsinaista autolainaa palvelukatalogissaan. Aktian asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus hakea esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa, joka voidaan käyttää auton hankintaan.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainaa autoa vastaan – kokemuksia kuluttajilta

   Lukiessa kuluttajien kokemuksia autosta lainan vakuutena, nousee kokemuksista esiin kahta erilaista kokemusta. Ensimmäinen kokemuksista liittyy niihin tilanteisiin, joissa kuluttaja on hakemassa lainaa autoa vastaan. Näissä tilanteissa kuluttajien yleinen kokemus on, että auton asettaminen vakuudeksi ei kannata lainan korkeiden korkokulujen takia.

   Autohankinta, jossa hankittava auto toimii samalla lainan vakuutena, herättää myös ajatuksia kuluttajissa. Useiden kuluttajien mielestä osamaksulla auton maksaminen on varsin hyvä vaihtoehto. Esiin nousee kuitenkin myös, että suurin osa lainaa tarjoavista toimijoista edellyttää näissä tilanteissa autolle hankittavan jonkun tietyn autovakuutuksen.

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa autoa vastaan?
   Kuluttajan on mahdollista saada lainaa autoa vastaan useilta eri toimijoilta sekä autoliikkeiltä. Yleisin tapa vastaanottaa lainaa autoa vastaan on hankittavan auton asettaminen pantiksi.
   Miksi lainaa autoa vastaan?
   Autoa voi käyttää vakuutena tiettyihin lainoihin. Vakuudet taas tekevät yleensä aina lainasta edullisempaa hakijalle.
   Voinko saada lainaa autoa vastaan ilman luottotietoja?
   Luottotietonsa menettäneen kuluttajan ei kannata hakea lainaa autoa vastaan. Sen sijaan kuluttajan kannattaa hakea mieluummin taloudellista neuvontaa sekä pyrkiä järjestämään takaus lainaan esimerkiksi Takuusäätiön kautta.
   Voinko saada lainaa heti autoa vastaan?
   Et voi. Vakuuksien asettaminen vaatii lähestulkoon aina tarkempaa käsittelyä.
   Miten auton arvo arvioidaan?
   Auton vakuusarvoa arvioitaessa otetaan huomioon merkki, malli, vuosimalli, ajokilometrit, huoltohistoria sekä markkinatilanne.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi ottaisitko lainaa autoa vastaan sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen