Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa autoa vastaan

Kilpailuta ja hae lainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae lainaa ilman vakuuksia, kauttamme et tarvitse esimerkiksi autoa lainaa vastaan – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa autoa vastaan 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pitkäaikaisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa kauttamme jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Harkitsetko lainaa autoa vastaan? Kun haet lainaa kauttamme, sinun ei välttämättä tarvitse asettaa autoasi pantiksi lainkaan! Täytä maksuton hakemuksemme ja hae lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman että auto lainan vakuutena vaaditaan ensin. Lainan hakeminen on kauttamme aina ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat helposti ja nopeasti

Kun hakemus on lähetetty, kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Yhteistyökumppanimme eivät edellytä vakuuden asettamista. Laina autoa vastaan ei siis ole kauttamme haettavissa. Mutta, mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle sopivaa ratkaisua.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa, ilman vakuuksia kuten autoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vaihtoehto.

Vinkki

Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina netistä pienellä korolla ja ilman autoa vakuutena

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä erityisen tarkasti huomiota

  • lainan korkoihin
  • kuukausierään
  • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton laina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaa autoa vastaan – tätä se tarkoittaa

Autolaina, kuten moni muukin laina, voi edellyttää vakuutta tai panttia. Vakuuden asettaminen madaltaa yleensä lainan tarjoajan ottamaa riskiä ja matalampi riski tarkoittaa halvempaa lainaa.

Käsiteltäessä eri tapoja saada lainaa autoa vastaan, lienee hyvä eritellä aluksi kaksi erilaista lainan tyyppiä, joissa auto saatetaan asettaa lainan vakuudeksi.

Yleisin tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on uuden auton hankkiminen autolainan avulla niin, että hankittava auto toimii samalla myös otetun lainan vakuutena. Autolainan hankkiminen tällä tavoin on melko yleistä ja mahdollista suurimmalla osalla autolainaa tarjoavista toimijoista.

Toinen tapa hyödyntää autoa lainan vakuutena on hakea esimerkiksi vakuudellinen kulutusluotto asettamalla oma auto lainan vakuudeksi. Nämä lainat ovat huomattavasti harvinaisempia, mutta markkinoilta löytyy kuitenkin toimijoita jotka tarjoavat myös niitä.


Löydä edullisin laina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan, ilman vakuuksia, eikä sinun tarvitse hakea lainaa autoa vastaan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Laina autoa vastaan

Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, on sinun mahdollista hakea esimerkiksi kulutusluottoa auto lainan vakuutena. Otetaan esimerkki tällaisesta lainasta ja sen hakuprosessista.

Esimerkki

Inka omistaa kuljetusliikkeen, jonka toimenkuvana on tarjota kuljetusta irtaimistolle.

Inka tarvitsee 2 000 euron pienen kulutusluoton, mutta yritykselle ei vanhojen velkojen takia enää myönnetä lainaa. Inka tietää liiketoimintansa olevan kausittaista, jolloin taloudellisesti tuottavampi vaihe on tulossa yrityksen eteen vasta muutaman kuukauden päästä.

Lisäksi eräänlaisena turvaverkkona Inka tietää saavansa kolmen kuukauden päästä käyttöön veronpalautukset, joita hän tulee saamaan 3 000 euroa.

Inka päätyy lopulta hakemaan 2 000 euron kulutusluoton niin, että hän hyödyntää mahdollisuutta asettaa auto lainan vakuudeksi. Koroksi kulutusluotolle Inka saa 5 %.

Inka hyödyntää lainan todellisten kustannusten arvioinnissa työkalua nimeltä autolainalaskuri. Autolainalaskuri auttaa Inkaa selvittämään lainan todelliset kustannukset sekä auttamaan arvioimaan lainan hintaa suhteutettuna omaan maksukykyyn.

Inka päättää maksaa lainan pois kokonaisuudessaan heti kuin mahdollista saatuaan veronpalautuksen käyttöönsä.


Lainaa autoa vastaan heti

Moni saattaa miettiä onko mahdollista saada lainaa autoa vastaan heti. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta tälle välittömästi.

Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että vakuudellinen laina on lähes aina käsittelyprosessin kestoltaan hitaampi kuin vakuudeton. Vakuudellista lainaa myönnettäessä lainantarjoaja joutuu useimmiten arvioimaan vakuuden kelpoisuuden. Tämä vakuuden kelpoisuuden arviointi vie aina hieman aikaa, jolloin lainan saaminen välittömästi ei ole aina mahdollista.

Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että vaikket saa lainaa autoa vastaan välittömästi, ei lainan tilille saaminen usein kuitenkaan vie muutamaa arkipäivää enempää.

Moni koittaa hakea lainaa autoa vastaan ilman luottotietoja. Tämä on kuitenkin tie, jolle kenenkään ei kannata tietoisesti lähteä. Silloin kannattaa mieluummin pyrkiä hakemaan vakuutta lainaan esimerkiksi takuusäätiön kautta.

Auton arvo – nämä tekijät saattavat vaikuttaa

Pohtiessasi mahdollisuutta hakea lainaa autoa vastaan, sinun tulisi tietää muutama auton arvoa määrittelevä seikka. Alle on listattu muutamia olennaisimpia asioita, jotka vaikuttavat positiivisesti tai negatiivisesti auton arvoon.

  • Merkki, malli ja vuosimalli
  • Ajetut kilometrit
  • Huoltohistoria
  • Markkinatilanne

Merkki, malli ja vuosimalli

Auton merkki, malli sekä vuosimalli ovat merkittävimpiä yksittäisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat auton hintaan. Mikäli sinun on vaikea tehdä näiden tekijöiden perusteella auton alustavaa hinta-arviota, voit muutamilla keinoin tarkistaa tämän.

Netistä löytyy useita laskureita, joista voit saada alustavia hinta-arviointeja yllä olevat auton tiedot syöttämällä. Lisäksi tarkastelemalla käytettyjen autojen myyntiin tarkoitettuja verkkosivustoja, voit saada käsitystä siitä, minkälaisessa hintaluokassa kyseinen automalli yleensä liikkuu.

Ajetut kilometrit ja huoltohistoria

Ajetut kilometrit ja huoltohistoria vaikuttavat luonnollisesti myös vakuuden arvioituun hintaan. Mikäli tarkoituksenasi on saada lainaa autoa vastaan, kannattaa vakuudeksi asetettavan auton ajetut kilometrit sekä huoltohistoria tarkastaa aivan ensimmäiseksi.

Hyvä tietää

Mitä käytetympi auto on, sitä matalampi sen arvioitu hinta myös on. Auton historia on myös tärkeä käytetyn auton kuntoa määrittelevä tekijä. Mikäli auto on pysynyt läpi käytön hyvässä kunnossa, on auton arvioitu hinta luonnollisesti myös korkeampi.

Markkinatilanne

Lisäksi myös käytettyjen autojen markkinatilanne vaikuttaa auton arvoon. Mikäli lainantarjoaja joutuisi jostain syystä lunastamaan vakuuden itselle, etsisi toimija todennäköisimmin mahdollisuuksia myydä auto eteenpäin.

Markkinatilanne vaikuttaa oleellisesti siihen, minkälaisella hinnalla auto on mahdollista myydä eteenpäin, jolloin luonnollisesti markkinoilla vallitseva tilanne vaikuttaa myös vakuuden arvon arviointiin.

Auto vakuutena ja auton panttaus – sama vai eri asia?

Moni saattaa lainantarjoajien palveluihin tutustuessa miettiä erilaisia tarjolla olevia vaihtoehtoja. Eräs usein esille nouseva kysymys on se, ovatko auton asettaminen vakuudeksi sekä auton panttaus sama asia.

Auto vakuutena ja auton panttaus tarkoittavat yleisesti ottaen käytännössä samaa asiaa.

Vakuus määritellään usein yläkäsitteeksi, jonka alle erilaiset vakuuden tyypit, kuten esimerkiksi pantti sekä takaus luokitellaan. Käytännössä vakuus ja pantti tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa ostajan näkökulmasta tarkasteltuna.

Milloin hakea lainaa autoa vastaan?

Ennen lainan nostamista on aina tervettä pysähtyä hetkeksi pohtimaan lainan todellista tarvetta. Mieti siis, kannattaako lainaa varmasti hakea, ja eritoten kannattaako hakea lainaa autoa vastaan. Mitä suuremmasta lainasummasta on kyse, sitä harkinnanvaraisemmin siihen tulisi suhtautua.

Auton ostajana sinulla on hyvä olla selkeä suunnitelma lainan ottamiseen ja takaisinmaksuun liittyen. Säännölliset tulot ovat paras mahdollinen keino taata lainan maksu takaisin pankille. Siksi niitä useimmiten edellytetään lainanhakijalta puhtaiden luottotietojen ja riittävän iän lisäksi.

Mikäli tulot ja kaikki muut tiedot ovat kunnossa voi olla hyvinkin relevanttia hakea lainaa autoa vastaan.  Auto voi kelvata joissain tilanteissa lainan vakuudeksi. Tämä taas voi madaltaa lainan kustannuksia, joka on kannaltasi vain positiivista.

Autoa tyypillisempää on usein käyttää kiinteistöjä lainan vakuutena. Asunnon arvo on noin yleisesti autoa pääasiassa korkeampi. Tämän lisäksi asunnon arvo on myös helpommin määriteltävissä ja laskettavissa pankit toimesta. Autoon voi liittyä erilaisia piileviä huoltotarpeita, joita ei päälle päin näy.

Esimerkkejä lainoista joita saat ilman auton panttausta

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä lainoista, jotka eivät edellytä autoa vakuutena, sekä niiden kustannuksista.

Vakuudellinen ja vakuudeton autolaina

Lainamarkkinoilla on tarjolla sekä vakuudellista että vakuudetonta autolainaa. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainaa hakeva asettaa lainalle jonkin vakuuden. Vakuudeton laina taas toimii ilman vakuuden asettamista.

Vakuus autolainassa voi olla esimerkiksi asunto, arvopaperi tai lainan takaus. Lisäksi, kuten artikkelissa jo aiemmin käsiteltiin, sinun on mahdollista hakea myös lainaa autoa vastaan.

Pankit, joista saat autolainaa ilman vakuuden asettamista

Suomen lainamarkkinat ovat monipuolistuneet merkittävästi viime vuosina. Lainan tarjoajien määrä on kasvanut jatkuvasti ja lainaa on nykyään mahdollista valita entistä laajemmasta tarjonnasta.

Lainan tarjoajien määrän nousemisen myötä myös autolainojen tarjonta on kasvanut. Pankkeja, joista voit hakea lainaa autoa varten ovat mm. OP ja Santander.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

  • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
  • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
  • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Lainaa autoa vastaan – kokemuksia kuluttajilta

Lukiessa ihmisten kokemuksia autosta lainan vakuutena, nousee kokemuksista esiin kahta erilaista seikkaa. Ensimmäinen kokemuksista liittyy niihin tilanteisiin, joissa ollaan hakemassa lainaa autoa vastaan. Näissä tilanteissa ihmisten yleinen kokemus on, että auton asettaminen vakuudeksi ei kannata lainan korkeiden korkokulujen takia.

Autohankinta, jossa hankittava auto toimii samalla lainan vakuutena, herättää myös ajatuksia kuluttajissa. Useiden henkilöiden mielestä osamaksulla auton maksaminen on varsin hyvä vaihtoehto. Esiin nousee kuitenkin myös, että suurin osa lainaa tarjoavista toimijoista edellyttää näissä tilanteissa autolle hankittavan jonkun tietyn autovakuutuksen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainaa autoa vastaan – Usein kysyttyä

Mistä lainaa autoa vastaan?
Kuluttajan on mahdollista saada lainaa autoa vastaan useilta eri toimijoilta sekä autoliikkeiltä. Yleisin tapa vastaanottaa lainaa autoa vastaan on hankittavan auton asettaminen pantiksi.
Miksi lainaa autoa vastaan?
Autoa voi käyttää vakuutena tiettyihin lainoihin. Vakuudet taas tekevät yleensä aina lainasta edullisempaa hakijalle.
Voinko saada lainaa autoa vastaan ilman luottotietoja?
Luottotietonsa menettäneen kuluttajan ei kannata hakea lainaa autoa vastaan. Sen sijaan kuluttajan kannattaa hakea mieluummin taloudellista neuvontaa sekä pyrkiä järjestämään takaus lainaan esimerkiksi Takuusäätiön kautta.
Voinko saada lainaa heti autoa vastaan?
Et voi. Vakuuksien asettaminen vaatii lähestulkoon aina tarkempaa käsittelyä.
Miten auton arvo arvioidaan?
Auton vakuusarvoa arvioitaessa otetaan huomioon merkki, malli, vuosimalli, ajokilometrit, huoltohistoria sekä markkinatilanne.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja