Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Tasalyhennyslaina

Kilpailuta ja hae tasalyhennyslaina netistä 2 000 – 60 000 €

Hae tasalyhennyslainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Tasalyhennyslainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan tasalyhennyslainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.
Tasalyhennyslaina on sellainen, jossa maksueräsi muodostuu kiinteästä lyhennysosasta sekä kertyneestä korosta. Summarumin lainojen kilpailutuksen avulla löydät itsellesi markkinoiden edullisimman tasalyhennyslainan.

Tasalyhennyslaina ja sen ominaisuudet

Tasalyhennyslaina sisältää seuraavat asiat:

 • Kuukausimaksusi vähenevät jatkuvasti
 • Maksamasi summa pysyy samana
 • Korko vähenee jatkuvasti
 • Maksat vähemmän korkoa koko ajan (verrattuna annuiteettilainaan)
 • Kokonaiskuukausimaksusi laskevat hieman kuukausittain asuntolainasi voimassaoloaikana. Summa koostuu kahdesta eri osasta: koroista ja lainan takaisinmaksusta.

Kenelle tasalyhenteinen laina sopii?

Tasalyhenteinen laina sopii kaikille, jotka haluavat saada lainan takaisinmaksamisen käyntiin tehokkaasti heti laina-ajan alusta saakka. 

Tasalyhennys toimii käytännössä niin, että lainan kuukausierien korko-osa on laina-ajan alkaessa suurempi. Toisin sanoen, maksuerät joita lainasta koituu, ovat suurimmillaan nimenmaan alussa.

Verrattuna muihin tasaisesti lyhennettäviin lainoihin, tämä lyhenee huomattavasti nopeammin.

Miksi useimmat ihmiset valitsevat annuiteettilainan?

Annuiteettilaina on sellainen, josta maksetaan pääsääntöisesti enemmän kuin tasalyhenteisestä lainasta koko asuntolainan ajan. Kuukausittaiset kustannukset ovat kuitenkin aluksi pienemmät.

Esimerkki

Jos otamme esimerkiksi 200 000 euron asuntolainan, jonka todellinen vuosikorko on 2,5% ja maksuaika 30 vuotta, korkojärjestelmän mukaan kuukausikustannukset ovat alun perin 176 euroa pienemmät kuin tasalyhenteisessä lainassa.

Kestää keskimäärin 10–15 vuotta, ennen kuin kuukausittainen tasalyhennys on pienempi kuin kuukausittainen pääoma. Ensimmäisten vuosien aikana se tarkoittaa siis korkeampia maksumääriä.

Hyödynnä lainalaskuria lyhennyserien selvittämiseen

Tasalyhenteinen asuntolaina tarjoaa siis mahdollisuuden maksaa vähemmän velkaa, mutta se aiheuttaa korkeat takaisinmaksut asuntolainan alussa. Apua tämän selvittämiseen tarjoaa esimerkiksi Summarumin asuntolainalaskuri.

Voit selvittää, kuinka korkojen muutokset vaikuttavat lainasi summaan, ja kuinka paljon joudut todellisuudessa maksamaan laina-ajan alussa. Vertaa lainoja ja saat aikaiseksi säästöjä nyt sekä tulevaisuudessa.

Muut lainan lyhennystavat

Käydään kertauksen vuoksi vielä erilaiset lainatyypit läpi.

 • Annuiteetti. Annuiteetti on sopiva ihmisille, jotka haluavat pystyä määrittämään laina-ajan jo lainanoton alussa. Annuiteettilainassa on tärkeää, että maksukykysi kestää vaihtelevat korot. Annuiteettilainan pääsääntö on siis se, että lainan takaisinmaksun maksuerä muuttuu, kun korko vaihtelee.
 • Tasalyhennys. Tasalyhennys on sopiva ihmisille, jotka haluavat lainan alussa maksaa suurempia summia pois. Se on aina saman suuruinen, mutta vaihtelee toki jälleen koron mukaan. Jos korkotaso on stabiili, koron euromäärä pienenee aina, kun itse lainasumma pienenee.
 • Kiinteä tasaerälaina. Tämä sopii kaikille, jotka haluavat tietää tarkasti, kuinka suuri maksuerä tulee tulevaisuudessa olemaan. Tässä tapauksessa et siis voi tietää, kuinka pitkään maksat lainaa takaisin. Laina-ajan pituus voi siis yllättää suuntaan tai toiseen. Pääsääntö on, että maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aika lyhenee, jos viitekorko lyhenee ja päinvastoin.

Löydä edullisin tasalyhennyslaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan tasalyhennyslainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Infringing Logo

Tasalyhennyksen periaatteet

Tasalyhennyslaina tarjoaa mahdollisuuden maksaa sama määrä lainaa asuntolainasi voimassaoloaikana. Muista huomioida, että asuntolainojen korot nyt voivat olla erilaiset kuin mitä ne olivat vielä hetki sitten.

Korkojen määrä muuttuu – ne kun nimittäin pienenevät kokoajan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että asuntolainan kokonaiskustannukset laskevat hieman joka kuukausi.

Vähennät velkaa vähän kuukaudessa ja korkoina maksamasi summa vähenee.

Usein sanotaan, että tasalyhennyslaina on halvempi kuin annuiteettilaina. On kuitenkin vaikea arvioida, onko tämä aina totta. Totta on, että maksat vähemmän korkoa, mutta toisaalta myös verovähennyskelpoisten korkojen määrä on pienempi.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Tasalyhennyslaina kannattaa näissä tapauksissa

Tasalyhennyslaina on aluksi kalliimpi kuin annuiteettilaina. Tämä tarkoittaa sitä, että monet ensimmäistä asuntoaan ostavat haluavat annuiteettilainan.

Vinkki

Tärkeä on selvittää tai analysoida tarkasti, miltä tulevaisuutesi näyttää. Luuletko tulojesi vähenevän ajan myötä, jos vaikka aiot työskennellä vähemmän? Sitten tasalyhennys voisi olla paras valinta. Voit joskus hyötyä alhaisemmasta korosta, koska maksat lainasi takaisin aikaisemmin.

Aiotko muuttaa uudelleen lähitulevaisuudessa, koska haluat mennä ulkomaille tai suunnittelet perheenlisäystä? Myös tässä tapauksessa tasalyhennyslaina voi olla sopiva valinta sinulle. Loppujen lopuksi lainan koko pienenee, koska maksat takaisin enemmän ensimmäisinä vuosina.

Tasalyhennyslaina on kätevä myös, jos sinulla on vähän taloudellista kurinalaisuutta: se pakottaa sinut käyttämään rahasi viisaasti.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Onko tasalyhennyslaina edullisempi vaihtoehto?

Usein ehdotetaan, että tasalyhenteinen asuntolaina on halvempi kuin annuiteetti- tai tasaerälaina. On vaikea arvioida, onko tämä totta vai ei. Yksi lainan ominaispiirre kuitenkin on, että alkuperäinen pääomasi on suurempi, jolloin maksat vähemmän korkoasi lainastasi.

200 000 euron asuntolainasta, jonka korko on 2,5% 30 vuoden aikana, maksat bruttomääräisesti yhteensä 9 000 euroa vähemmän tasalyhenteisellä maksujärjestelmällä kuin annuiteettipääoman maksujärjestelmällä.

Joudut siis maksamaan kaiken kaikkiaan maksamaan enemmän, mutta tasalyhenteisellä maksat vertailussa enemmän alussa. Kysymys voisikin siis olla, mitä teet tällä rahalla? Onko säästötilillä alhainen korko? Vai käytätkö kaiken saman tien? Silloin tasalyhennyslaina voi olla sinulle halvempi vaihtoehto.

Sijoitatko nämä rahat arvoa tuottavaan esineeseen (sijoitus, opiskelu jne.)? Tällöin annuiteettilaina voi olla sopiva ratkaisu.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Tasalyhennyslaina vai tasaerälaina?

Moni saattaa pohtia kannattaisiko valita mieluummin tasalyhennyslaina vai annuiteettilaina. Lainan ottaminen on aina tapauskohtaista.

Tasalyhennyslaina on laina, jossa takaisinmaksuaika on tiedossa, samoin kuten lyhennyksen osuus. Kuukausittaiset lainakorot maksetaan aina lyhennyksen osuuden päälle.

Tasalyhennyslainassa kuukausierä on monesti alussa kaikista suurimmillaan, joka vaatii hyvää taloudellista tilannetta. Kuukausittaiset maksut pienenevät kuitenkin yleensä, sillä poikkeuksella etteivät korkotasot nouse merkittävästi.

Tasaerälainan ja tasalyhennyslainan välinen ero on käytännössä se, että tasaerälainan laina-aikaa ei voi suunnitella etukäteen. Siksi tasalyhennyslaina voi olla parempi vaihtoehto niille, joiden elämä on oletettavasti muuttumassa radikaalimmin, ja laina on hyvä maksaa nopeasti, aluksi suuremmilla maksuerillä pois.

Tasaerälaina voisi siis sopia tasaisemmille henkilöille, joiden tulevaisuus on oletettavasti ennustettavampaa.

Oli lopputulos sitten tasalyhennyslaina tai tasaerälaina, tärkeintä on kuitenkin miettiä mikä koron tyypeistä sopii juuri tilanteeseen parhaiten.

Koron tyypin edut sekä mahdolliset haitat kannattaa tiedostaa jo ennen lainaneuvottelujen käymistä, jotta on helpompi löytää itselleen kaikista paras ja edullisin laina.

Tasalyhennyslaina Tasaerälaina
Takaisinmaksuaika on tiedossa. Laina-aikaa ei voi suunnitella ennalta.
Lyhennyksen osuus on tiedossa. Parempi vaihtoehto sellaisille, joiden tulevaisuus ennustettavampaa.
Kuukausierä tyypillisesti korkeimmillaan laina-ajan alussa. Kuukausierät matalammat alkuvaiheessakin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Milloin kannattaa valita tasalyhenteinen asuntolaina?

Valitse tasalyhenteinen laina, jos olet valmis maksamaan aluksi korkeammat kuukausikustannukset, jotka kuitenkin ajan mittaa laskevat kuukausittain. Useimmat ensikertalaiset valitsevat alhaisemmat kuukausittaiset kustannukset, joita muut lainatyypit tarjoavat.

Tasalyhenteisen asuntolainan valitsemiseksi on useita syitä:

 1. Varmuus siitä, että maksat enemmän alkuvuosina. Siten pääoman riski pienenee ja olet joustavampi vaihtamaan asuntoa lyhyellä aikavälillä.
 2. Tiedät, että tulosi pienenevät tulevaisuudessa esimerkiksi siksi, että aiot työskennellä vähemmän tai jäät eläkkeelle.
 3. Nykyinen tilanteesi antaa periksi, ja voit maksaa lainaa nopeasti, korkeammalla summalla pois.

Koska maksat lainasi nopeammin takaisin, useimmat lainanantajat ovat myös suostuvaisempia antamaan sinulle matalammat korot.

Tasalyhennys – yhteenveto

Tasalyhennyslainassa lainan omistajan maksuerä muovautuu kiinteästä lyhennyksen osasta sekä korosta. Tasalyhennys tarjoaa näin ollen myös tilaisuuden maksaa tasainen lainerä läpi takaisinmaksuajan.

Tasalyhennyslainan ominaispiirre on, että sen lyhennykset ovat alkuvaiheissa loppuvaihetta suurempia. Tällaiset lainat saattavatkin sopia esimerkiksi sellaisille henkilöille, jotka haluavat päästä korkojen lyhennyksistä nopeasti eroon.

Oli hakusessa tasalyhennyslaina tai annuiteettilaina, löydät edullisimman lainatarjouksen Summarumin kautta. Kilpailuta tasalyhennyslaina jo tänään ja vastaanota lainatarjouksia luotettavasti yli 30 Suomessa toimivalta rahoitusyhtiöltä.

Tasalyhennyslaina – Usein kysyttyä

Mikä on tasalyhennyslaina?
Tasalyhenteisessä lainamaksussa maksat velan lisäksi myös korkoa, joka on korkeampi asuntolainan alussa. Tämä johtuu siitä, että takaisin maksettua lainaa ei ole vielä paljon. Takaisinmaksun myötä myös maksuerät pienenevät.
Miten annuiteettilainaa maksetaan?
Annuiteetissa, kuten tasalyhennyslainassa määritetään laina-aika etukäteen. Annuiteettilainassa lainan takaisinmaksun maksuerä muuttuu, kun korko muuttuu.
Miksi tasalyhennyslaina?
Tasalyhennys sopii ihmisille, joka haluaa lainan alussa maksaa suurempia summia pois. Se on aina saman suuruinen, mutta vaihtelee toki koron mukaan.
Miten tasalyhennys eroaa tasaerästä?
Lainojen välinen ero se, että tasaerälainan laina-aikaa ei voi suunnitella etukäteen. Tasalyhennyslaina voi olla parempi vaihtoehto niille, joiden elämä on oletettavasti muuttumassa ja laina on hyvä maksaa nopeasti pois. Tasaerälaina voi sopia paremmin tilanteeseen , jossa kuluttajan tulevaisuus on helpommin ennakoitavissa.
Mitä muita lainan lyhennystyyppejä on?
Tasalyhennyslainan lisäksi kuluttaja voi valita annuiteettilainan tai kiinteän tasaerälainan. Annuiteettilaina on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan.