Tasalyhennyslaina – pienempi maksuerä ajan kuluessa

Tasalyhennyksellä tarkoitetaan sellaista lainaa, josta maksat saman verran joka kuukausi. Velan lisäksi maksat myös korkoa, joka on korkeampi asuntolainan alussa, koska takaisin maksettua lainaa ei ole vielä paljon.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Miksi useimmat ihmiset valitsevat annuiteettilainan?

   Annuiteettilainasta maksetaan pääsääntöisesti enemmän kuin tasalyhenteisestä lainasta koko asuntolainan ajan. Kuukausittaiset kustannukset ovat kuitenkin aluksi pienemmät.

   Jos otamme esimerkiksi 200 000 euron asuntolainan, jonka korko on 2,5% ja maksuaika 30 vuotta, korkojärjestelmän mukaan kuukausikustannukset ovat alun perin 176 euroa pienemmät kuin tasalyhenteisessä lainassa. Kestää keskimäärin 10–15 vuotta, ennen kuin kuukausittainen tasalyhennys on pienempi kuin kuukausittainen pääoma. Ensimmäisten vuosien aikana se tarkoittaa siis korkeampia maksumääriä.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Hyödynnä lainalaskuria lyhennyserien selvittämiseen

   Tasalyhenteinen asuntolaina tarjoaa siis mahdollisuuden maksaa vähemmän velkaa, mutta se aiheuttaa korkeat takaisinmaksut asuntolainan alussa. Apua tämän selvittämiseen tarjoaa esimerkiksi Summarumin asuntolainalaskuri. Voit selvittää, kuinka korkojen muutokset vaikuttavat lainasi summaan, ja kuinka paljon joudut todellisuudessa maksamaan laina-ajan alussa.

   Muut lainan lyhennystavat

   Käydään kertauksen vuoksi vielä erilaiset lainatyypit läpi.

   Annuiteetti. Annuiteetti on sopiva ihmisille, jotka haluavat pystyä määrittämään laina-ajan jo lainanoton alussa. Annuiteettilainassa on tärkeää, että maksukykysi kestää vaihtelevat korot. Annuiteettilainan pääsääntö on siis se, että lainan takaisinmaksun maksuerä muuttuu, kun korko vaihtelee.

   Tasalyhennys. Tasalyhennys on sopiva ihmisille, jotka haluavat lainan alussa maksaa suurempia summia pois. Se on aina saman suuruinen, mutta vaihtelee toki jälleen koron mukaan. Jos korkotaso on stabiili, koron euromäärä pienenee aina, kun itse lainasumma pienenee.

   Kiinteä tasaerälaina. Kiinteä tasaerälaina sopii kaikille, jotka haluavat tietää tarkasti, kuinka suuri maksuerä tulee tulevaisuudessa olemaan. Tässä tapauksessa et siis voi tietää, kuinka pitkään maksat lainaa takaisin. Laina-ajan pituus voi siis yllättää suuntaan tai toiseen. Pääsääntö on, että maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aika lyhenee, jos viitekorko lyhenee ja päinvastoin.


   Sinua voisi kiinnostaa myös nämä aiheet

   Tasalyhennyslaina ja sen ominaisuudet

   Tasalyhennyslaina sisältää seuraavat asiat:

   Tasalyhennyksen periaatteet

   Tasalyhennyslaina tarjoaa mahdollisuuden maksaa sama määrä lainaa asuntolainasi voimassaoloaikana. Korkojen määrä kuitenkin muuttuu – ne nimittäin pienenevät kokoajan. Tämä tarkoittaa, että asuntolainan kokonaiskustannukset laskevat hieman joka kuukausi. Vähennät velkaa vähän kuukaudessa ja korkoina maksamasi summa vähenee. Useimmat ihmiset valitsevat 30 vuoden asuntolainan.

   Usein sanotaan, että tasalyhennyslaina on halvempi kuin annuiteettilaina. On kuitenkin vaikea arvioida, onko tämä aina totta. Totta on, että maksat vähemmän korkoa, mutta toisaalta myös verovähennyskelpoisten korkojen määrä on pienempi.

   Tasalyhennyslaina kannattaa näissä tapauksissa

   Kuten jo totesimme, tasalyhennyslaina on aluksi kalliimpi kuin annuiteettilaina. Tämä tarkoittaa sitä, että monet ensimmäistä asuntoaan ostavat haluavat annuiteettilainan.

   Tärkeä on selvittää tai analysoida tarkasti, miltä tulevaisuutesi näyttää. Luuletko tulojesi vähenevän ajan myötä, esim. koska aiot työskennellä vähemmän? Sitten tasalyhennys voisi olla paras valinta. Voit joskus hyötyä alhaisemmasta korosta, koska maksat lainasi aikaisemmin.

   Aiotko muuttaa uudelleen lähitulevaisuudessa, koska haluat mennä ulkomaille tai suunnittelet perheenlisäystä? Myös tässä tapauksessa tasalyhennyslaina voi olla sopiva valinta sinulle. Loppujen lopuksi lainan koko pienenee, koska maksat takaisin enemmän ensimmäisinä vuosina.

   Tasalyhennyslaina on kätevä myös, jos sinulla on vähän taloudellista kurinalaisuutta: se pakottaa sinut käyttämään rahasi viisaasti.

   Onko tasalyhennyslaina edullisempi vaihtoehto?

   Usein ehdotetaan, että tasalyhenteinen asuntolaina on halvempi kuin annuiteetti- tai tasaerälaina. On vaikea arvioida, onko tämä totta vai ei. Yksi lainan ominaispiirre kuitenkin on, että alkuperäinen pääomasi on suurempi, jolloin maksat vähemmän korkoasi lainastasi.

   200 000 euron asuntolainasta, jonka korko on 2,5% 30 vuoden aikana, maksat bruttomääräisesti yhteensä 9000 euroa vähemmän tasalyhenteisellä maksujärjestelmällä kuin annuiteettipääoman maksujärjestelmällä.

   Joudut siis maksamaan kaiken kaikkiaan maksamaan enemmän, mutta tasalyhenteisellä maksat vertailussa enemmän alussa. Kysymys voisikin siis olla, mitä teet tällä rahalla? Onko säästötilillä alhainen korko? Vai käytätkö kaiken saman tien? Silloin tasalyhennyslaina voi olla sinulle halvempi vaihtoehto.

   Sijoitatko nämä rahat arvoa tuottavaan esineeseen (sijoitus, opiskelu jne.)? Tällöin annuiteettilaina voi olla sopiva ratkaisu.

   Tasalyhennyslaina vai tasaerälaina?

   Tasaerälainan ja tasalyhennyslainan välinen ero on käytännössä se, että tasaerälainan laina-aikaa ei voi suunnitella etukäteen. Siksi tasalyhennyslaina voi olla parempi vaihtoehto niille, joiden elämä on oletettavasti muuttumassa radikaalimmin, ja laina on hyvä maksaa nopeasti, aluksi suuremmilla maksuerillä pois. Tasaerälaina voisi siis sopia tasaisemmille henkilöille, joiden tulevaisuus on oletettavasti ennustettavampaa.

   Milloin kannattaa valita tasalyhenteinen asuntolaina?

   Valitse tasalyhenteinen laina, jos olet valmis maksamaan aluksi korkeammat kuukausikustannukset, jotka kuitenkin ajan mittaa laskevat kuukausittain. Useimmat ensikertalaiset valitsevat kuitenkin alhaisemmat kuukausittaiset kustannukset, joita muut lainatyypit tarjoavat.

   Tasalyhenteisen asuntolainan valitsemiseksi on useita syitä:

   1. Varmuus siitä, että maksat enemmän alkuvuosina. Siten pääoman riski pienenee ja olet joustavampi vaihtamaan asuntoa lyhyellä aikavälillä.
   2. Tiedät, että tulosi pienenevät tulevaisuudessa esimerkiksi siksi, että aiot työskennellä vähemmän tai jäät eläkkeelle.
   3. Nykyinen tilanteesi antaa periksi, ja voit maksaa lainaa nopeasti, korkeammalla summalla pois.

   Koska maksat lainasi nopeammin takaisin, useimmat lainanantajat ovat myös suostuvaisempia antamaan sinulle matalammat korot.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS
   Mikä on tasalyhennyslaina?
   Tasalyhenteisessä lainamaksussa maksat velan lisäksi myös korkoa, joka on korkeampi asuntolainan alussa. Tämä johtuu siitä, että takaisin maksettua lainaa ei ole vielä paljon. Takaisinmaksun myötä myös maksuerät pienenevät.
   Miten annuiteettilainaa maksetaan?
   Annuiteetissa, kuten tasalyhennyslainassa määritetään laina-aika etukäteen. Annuiteettilainassa lainan takaisinmaksun maksuerä muuttuu, kun korko muuttuu.
   Miksi tasalyhennyslaina?
   Tasalyhennys sopii ihmisille, joka haluaa lainan alussa maksaa suurempia summia pois. Se on aina saman suuruinen, mutta vaihtelee toki koron mukaan.
   Miten tasalyhennys eroaa tasaerästä?
   Lainojen välinen ero se, että tasaerälainan laina-aikaa ei voi suunnitella etukäteen. Tasalyhennyslaina voi olla parempi vaihtoehto niille, joiden elämä on oletettavasti muuttumassa ja laina on hyvä maksaa nopeasti pois. Tasaerälaina voi sopia paremmin tilanteeseen , jossa kuluttajan tulevaisuus on helpommin ennakoitavissa.
   Mitä muita lainan lyhennystyyppejä on?
   Tasalyhennyslainan lisäksi kuluttaja voi valita annuiteettilainan tai kiinteän tasaerälainan. Annuiteettilaina on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan.