Tasaerälaina – korko muuttuu, laina-aika joustaa

Tiesitkö, että kiinteä tasaerälaina on yksi kolmesta yleisimmästä lainavaihtoehdost? Kyllä, nimensä mukaisesti se on muuttumaton joka kuukausi, eli sinä maksat tasan saman summan joka kuukausi. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että todellinen laina-aikasi tulee selviämään ajan kanssa.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Lainan laskeminen

   Pitkäaikaiseksi pääomaksi lainatut sijoitukset maksetaan yleensä vuosittaisina, puolivuotisina tai kuukausittaisina maksuina. Olemassa on kuitenkin useita tapoja laskea näiden maksujen määrä:

   1. Saman verran maksuja yhtäjaksoisesti (lyhennykset)
   2. Yhtä suuret pääomamaksut ajanjaksoa kohden
   3. Samanarvoiset maksut tiettynä aikana

   Laskimilla tai tietokoneilla laskelmat voidaan tehdä helposti ja nopeasti. Painettujen taulukoiden käyttö on edelleen yleistä, mutta ne ovat vähemmän joustavia. Niissä on rajoitetusti muuttujia sekä vain yleispätevät luvut, kuten vuoden korkojen summat sekä ajanjaksot.

   Riippumatta siitä, onko käytössäsi taulukot tai laskimet, selvitä esimerkki auttaa käsitteiden ja kaavojen soveltamisessa erityistapauksessa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Takaisinmaksun periaatteet

   Maksusumman laskemiseksi kaikki lainan ehdot on tunnettava. Ehtoja ovat muun muassa:

   1. Korko
   2. Maksujen ajoitus (esim. kuukausittain, neljännesvuosittain, vuosittain)
   3. Lainan pituus
   4. Lainan määrä

   Lainanottajien tulisi ymmärtää jo ennen lainan ottamista, kuinka laina maksetaan takaisin, miten maksumäärät lasketaan eri aikoihin, mikä on jäljellä oleva saldo tiettynä päivänä ja kuinka lasketaan pääoman ja koron osuudet seuraavaan maksuun.

   Tämä tieto on arvokasta ja erittäin tärkeä osa suunnittelua. Huolellinen suunnittelu ennen investointia auttaa verotuksen hallinnassa sekä siinä, että lainailmoitus tulee olemaan lainanottajalle hyödyllinen. Tämän avulla voidaan minimoida kaikki mahdolliset taloudelliset kysymysmerkit.


   Eri menetelmät

   Eri lainanantajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä lainojen takaisinmaksuaikataulun selvittämiseen. Tämä riippuu muun muassa heidän tarpeistaan, lainanottajien tarpeista, laitoksen korkopolitiikasta (kiinteä vai muuttuva korko), lainan pituudesta ja lainatun rahan tarkoituksesta.

   Tyypillisesti asunto-, ja autolainat sekä kulutusluotot maksetaan pois käyttämällä samankaltaisia laskumenetelmiä.

   Tietyissä olosuhteissa eri lainanantajat voivat vaatia suurempaa pääoman takaisinmaksua lainan alussa. Muuten lainatyyppi määrittää, miten lainaa aletaan lyhentämään. Lainanantajat yrittävät usein mukautua niiden lainanottajien tarpeisiin ja antaa lainanottajan itse valita lainan maksuun käytettävän menetelmän.

   Joihinkin maksusuunnitelmiin sisältyy vähemmän korkojen kokonaismaksua koko laina-ajalta, koska laina maksetaan takaisin nopeammin. Se kuitenkin vaatii suurempia vuotuisia maksuja, jolloin muuten lainanottajalla voi olla niukasti varoja. Kun pääoma maksetaan takaisin nopeammin, korkojen verovähennykset ovat matalammat.

   Muut lainatyypit

   Suomessa on olemassa kolme tyypillistä lainavaihtoehtoa. Nämä ovat:

   1. Annuiteetti
   2. Tasalyhennys
   3. Kiinteä tasaerälaina

   Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan. Näin tietysti osamaksut ovat keskenään erikokoisia, joten ennustettavuus siinä mielessä on alhainen. Annuiteettilaina sopiikin niille, joilla on kykyä maksaa mahdolliset korkojen nousut.

   Nämä seikat kuvaavat annuiteettilainaa:

   • Kuukausimaksut ovat lähtökohtaisesti yhtä suuria.
   • Kun korko vaihtuu, myös osamaksu muuttuu.
   • Lainanottaja maksaa aluksi pienempää lyhennystä, mutta lyhennys kasvaa, kun korkojen osuus pienenee.

   Tasalyhennyslaina on erityisen hyvä niille, joiden rahatilanne antaa periksi hieman vähemmän alussa. Lyhennys on aina yhtä suuri, mutta koron osuus vaihtelee. Jos viitekorko nousee, myös maksuerä nousee, ja päinvastoin. Jos korkotaso on tasainen, koron määrä pienenee samalla kun lainasi määrää pienenee.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Kiinteä tasaerälaina

   Nyt on aikamme kertoa lisää kiinteästä tasaerälainasta. Nimensä mukaisesti se tarkoittaa sitä, että tiedät nyt ja tulevaisuudessa, kuinka suuret maksueräsi ovat. Tämä kuitenkin johtaa siihen, ettei laina-aikaa voi suunnitella.

   Tasaerälainan kaikki maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aikaa ei kuitenkaan voida ilmoittaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, myös laina-aika pitenee. Jos taas viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

   Tasaerälainan ongelmia

   Tasaerälainan mahdollinen ongelma ilmenee silloin, kun korot ovat alhaiset lainaa nostettaessa, mutta nousevat hurjasti laina-ajan aikana. Tällöin voi olla, ettei laina lyhene, kun laina-aika on turhan pitkä.

   Tässä tapauksessa lainanottajat voivat olla aina yhteyksissä pankkiin, ja sopia uudesta takaisinmaksusuunnitelmasta. Jokainen pankki on velvollinen auttamaan lainanottajaa vastaavissa tapauksissa.

   Tasaerälainan laskeminen

   Asiakas lainaa pankista summan ”N” ja maksaa lainan takaisin ”n” erässä, joista jokainen on yhtä suuri.

   Tämä tasaerä A maksetaan aina korkojakson lopussa. Se osa erästä, joka ylittää jäljellä olevan lainan koron, on lainan lyhennystä. Kun siis lainapääoman osuus pienenee, myös koron osuus pienenee. Tällöin lyhennyksen osuus kasvaa.

   Seuraavaa kaavaa hyödyntämällä voit laskea tasaerälainan pääoman. Kun lainan korkokanta, p% / korkojakso tiedetään, tasaerä A lasketaan:

   A = (1 + p/100)n * p/100 (1 + p/100)n – 1*N

   Esimerkki asuntolainasta

   Eveliina ottaa asuntolainaa 75 000 euroa. Lainan maksuajaksi on määritetty 15 vuotta, ja lainan korkokanta on 5,4% per korkokausi, eli tässä tilanteessa vuosi. Lainasumma + korot maksetaan takaisin vuosittaisin tasaerin.

   Yllä olevaa kaavaa hyödyntämällä voimme selvittää, kuinka paljon lainasta tullaan maksamaan kaiken kaikkiaan korkoja.

   • N = 7500 euroa
   • p = 5,4
   • n = 15.

   A = 1,05415 * 0,054 * 1,05415 − 1 * 75000 = 7422,34 euroa.

   Kokonaiskoron selvittämiseksi A tulee kertoa ensin maksuajalla, eli 15 vuodella.

   15 * 7422,34 = 111335,10 euroa

   Koska lainasumma on 75000 euroa, koron osuus maksuista on siis 11 1335,10 − 75000 = 36335,10 euroa.

   Vastaus: Tasaerä on on 7422,34 euroa ja kokonaiskorko on 36 335,10 euroa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Annuiteettilaina vai tasaerälaina?

   Moni kuluttaja saattaa pohtia sitä, minkälainen laina juuri kyseisen henkilön kannattaisi hakea. Erilaiset koron tyypit saattavat aiheuttaa lievää hämmennystä, eikä kuluttaja ole täysin varma siitä minkälaisena juuri hänen kannttaisi lainansa hakea.

   Tärkein asia kuluttajan kannalta on tiedostaa jo ennen lainan ottamista erilaisten lainan tyyppien väliset erot. Kuluttajan tulisi olla vähintään tietoinen siitä, miten eri lyhennysvaihtoehdot toimivat ja miten korkojen nouseminen vaikuttaa laina-aikaan ja lyhennyksiin.

   Annuiteettilaina saattaa usein olla soveltuvampi sellaiselle henkilölle, jonka taloudellinen tilanne on säännöllisten tulojen johdosta hyvin vakaa.

   Mikäli taas lainaa hakevan henkilön työpaikka ja tulot ovat enemmän epävakaat, voi tasaerälaina olla tasaisten lainakulujen johdosta soveltuvampi vaihtoehto.

   Kaikista tärkeintä onkin siis tarkastella mahdollisimman realistisesti omaa sen hetkistä tilannetta sekä pohtia samalla, mikä tarjotuista vaihtoehdoista sopii juuri itselle parhaiten.

   Usein kysyttyä

   Mikä on tasaerälaina?
   Tasaerälaina on laina, jota maksetaan pois joka kuukausi saman summan verran. Laina-aikaa ei voida ennalta tarkasti määrittää esimerkiksi korkojen noustessa laina-aikana.
   Mihin tilanteeseen tasaerä sopii?
   Kiinteän tasaerälainan etu on se, että lainanottaja tietää tarkasti, kuinka paljon lainaa lyhennetään joka kuukausi. Takaisinmaksut ovat siis kiinteitä, eikä yllätyksiä tule.
   Miten tasaerä lasketaan?
   Laskutapoja on useita. Esimerkkejä ovat tasaiset kuukausimaksut, samansuuruiset vuosimaksut tai puolivuotismaksut.
   Mitä eri lainatyyppejä on?
   Kiinteän tasaerälainan lisäksi kuluttaja voi valita annuiteettilainan tai tasalyhennyslainan. Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi tasaerälainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen