Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Tasaerälaina

   Kilpailuta ja hae tasaerälaina netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae tasaerälaina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Tasaerälaina 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan tasaerälainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae tasaerälainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae tasaerälainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea tasaerälainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta tasaerälainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile tasaerälaina helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle tasaerälainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa tasaerälainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin tasaerälaina.

   Kilpailuttamalla tasaerälainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan tasaerälainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen tasaerälaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman tasaerälainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota tasaerälainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta tasaerälainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton tasaerälaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen tasaerälainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, tasaerälaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin tasaerälaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan tasaerälainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Lainan laskeminen

   Pitkäaikaiseksi pääomaksi lainatut sijoitukset maksetaan yleensä vuosittaisina, puolivuotisina tai kuukausittaisina maksuina. Olemassa on kuitenkin useita tapoja laskea näiden maksujen määrä:

   1. Saman verran maksuja yhtäjaksoisesti (lyhennykset)
   2. Yhtä suuret pääomamaksut ajanjaksoa kohden
   3. Samanarvoiset maksut tiettynä aikana

   Laskimilla tai tietokoneilla laskelmat voidaan tehdä helposti ja nopeasti. Painettujen taulukoiden käyttö on edelleen yleistä, mutta ne ovat vähemmän joustavia. Niissä on rajoitetusti muuttujia sekä vain yleispätevät luvut, kuten vuoden korkojen summat sekä ajanjaksot.

   Riippumatta siitä, onko käytössäsi taulukot tai laskimet, selvitä esimerkki auttaa käsitteiden ja kaavojen soveltamisessa erityistapauksessa.

   Takaisinmaksun periaatteet

   Maksusumman laskemiseksi kaikki lainan ehdot on tunnettava. Ehtoja ovat muun muassa:

   1. Korko. Perehdy myös siihen, mikä on korkokatto?
   2. Maksujen ajoitus (esim. kuukausittain, neljännesvuosittain, vuosittain)
   3. Lainan pituus
   4. Lainan määrä

   Lainanottajien tulisi ymmärtää jo ennen lainan ottamista, kuinka laina maksetaan takaisin, miten maksumäärät lasketaan eri aikoihin, mikä on jäljellä oleva saldo tiettynä päivänä ja kuinka lasketaan pääoman ja koron osuudet seuraavaan maksuun.

   Tämä tieto on arvokasta ja erittäin tärkeä osa suunnittelua. Huolellinen suunnittelu ennen investointia auttaa verotuksen hallinnassa sekä siinä, että lainailmoitus tulee olemaan lainanottajalle hyödyllinen. Tämän avulla voidaan minimoida kaikki mahdolliset taloudelliset kysymysmerkit.

   Tasaerä – minkälaisiin tilanteisiin se sopii?

   Kiinteän tasaerälainan hyvänä puolena on se, että lainan hakija pystyy tarkasti kertomaan, paljonko lainan lyhennyksiin kuluu joka kuukausi. Lainan takaisinmaksut ovat siis näin ollen hyvin vakaita ja lainaa lyhentävä henkilö välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

   Tasaerälaina sopii siis erityisesti sellaisille henkilölle, jolle tasainen menoerä tuo turvaa. Muissa lainan tyypeissä takaisinmaksut saattavat vaihdella enemmän liittyen esimerkiksi viitekorossa tapahtuviin kuukausittaisiin muutoksiin.

   Eri menetelmät

   Eri lainanantajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä lainojen takaisinmaksuaikataulun selvittämiseen. Tämä riippuu muun muassa heidän tarpeistaan, lainanottajien tarpeista, laitoksen korkopolitiikasta (kiinteä vai muuttuva korko), lainan pituudesta ja lainatun rahan tarkoituksesta.

   Tyypillisesti asunto-, ja autolainat sekä kulutusluotot maksetaan pois käyttämällä samankaltaisia laskumenetelmiä.

   Tietyissä olosuhteissa eri lainanantajat voivat vaatia suurempaa pääoman takaisinmaksua lainan alussa. Muuten lainatyyppi määrittää, miten lainaa aletaan lyhentämään. Lainanantajat yrittävät usein mukautua niiden lainanottajien tarpeisiin ja antaa lainanottajan itse valita lainan maksuun käytettävän menetelmän.

   Joihinkin maksusuunnitelmiin sisältyy vähemmän korkojen kokonaismaksua koko laina-ajalta, koska laina maksetaan takaisin nopeammin. Se kuitenkin vaatii suurempia vuotuisia maksuja, jolloin muuten lainanottajalla voi olla niukasti varoja. Kun pääoma maksetaan takaisin nopeammin, korkojen verovähennykset ovat matalammat.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Muut lainatyypit

   Suomessa on olemassa kolme tyypillistä lainavaihtoehtoa. Nämä ovat:

   1. Annuiteetti
   2. Tasalyhennys
   3. Kiinteä tasaerälaina

   Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan. Näin tietysti osamaksut ovat keskenään erikokoisia, joten ennustettavuus siinä mielessä on alhainen. Annuiteettilaina sopiikin niille, joilla on kykyä maksaa mahdolliset korkojen nousut. 2010- ja 2020-luvuilla korkotaso on pysynyt historiallisen alhaisena ja tämä onkin houkutellut annuiteettilainan valitsijoita.

   Nämä seikat kuvaavat annuiteettilainaa:

   • Kuukausimaksut ovat lähtökohtaisesti yhtä suuria.
   • Kun korko vaihtuu, myös osamaksu muuttuu.
   • Lainanottaja maksaa aluksi pienempää lyhennystä, mutta lyhennys kasvaa, kun korkojen osuus pienenee.

   Tasalyhennyslaina on erityisen hyvä niille, joiden rahatilanne antaa periksi hieman vähemmän alussa. Lyhennys on aina yhtä suuri, mutta koron osuus vaihtelee. Jos viitekorko nousee, myös maksuerä nousee, ja päinvastoin. Jos korkotaso on tasainen, koron määrä pienenee samalla kun lainasi määrää pienenee.

   Kiinteä tasaerälaina

   Nyt on aikamme kertoa lisää kiinteästä tasaerälainasta. Nimensä mukaisesti se tarkoittaa sitä, että tiedät nyt ja tulevaisuudessa, kuinka suuret maksueräsi ovat. Tämä kuitenkin johtaa siihen, ettei laina-aikaa voi suunnitella.

   Tasaerälainan kaikki maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aikaa ei kuitenkaan voida ilmoittaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, myös laina-aika pitenee. Jos taas viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

   Nykyaikana usein yleistyvät erilaisten ostosten osamaksut ovat lähes poikkeuksetta tasaerälainoja.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Tasaerälainan ongelmia

   Tasaerälainan mahdollinen ongelma ilmenee silloin, kun korot ovat alhaiset lainaa nostettaessa, mutta nousevat hurjasti laina-ajan aikana. Tällöin voi olla, ettei laina lyhene, kun laina-aika on turhan pitkä.

   Tässä tapauksessa lainanottajat voivat olla aina yhteyksissä pankkiin, ja sopia uudesta takaisinmaksusuunnitelmasta. Jokainen pankki on velvollinen auttamaan lainanottajaa vastaavissa tapauksissa.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Tasaerälainan laskeminen

   Asiakas lainaa pankista summan ”N” ja maksaa lainan takaisin ”n” erässä, joista jokainen on yhtä suuri.

   Tämä tasaerä A maksetaan aina korkojakson lopussa. Se osa erästä, joka ylittää jäljellä olevan lainan koron, on lainan lyhennystä. Kun siis lainapääoman osuus pienenee, myös koron osuus pienenee. Tällöin lyhennyksen osuus kasvaa.

   Seuraavaa kaavaa hyödyntämällä voit laskea tasaerälainan pääoman. Kun lainan korkokanta, p% / korkojakso tiedetään, tasaerä A lasketaan:

   A = (1 + p/100)n * p/100 (1 + p/100)n – 1*N

   Esimerkki asuntolainasta

   Eveliina ottaa asuntolainaa 75 000 euroa. Lainan maksuajaksi on määritetty 15 vuotta, ja lainan korkokanta on 5,4% per korkokausi, eli tässä tilanteessa vuosi. Lainasumma + korot maksetaan takaisin vuosittaisin tasaerin.

   Yllä olevaa kaavaa hyödyntämällä voimme selvittää, kuinka paljon lainasta tullaan maksamaan kaiken kaikkiaan korkoja.

   • N = 7500 euroa
   • p = 5,4
   • n = 15.

   A = 1,05415 * 0,054 * 1,05415 − 1 * 75000 = 7422,34 euroa.

   Kokonaiskoron selvittämiseksi A tulee kertoa ensin maksuajalla, eli 15 vuodella.

   15 * 7422,34 = 111335,10 euroa

   Koska lainasumma on 75000 euroa, koron osuus maksuista on siis 11 1335,10 − 75000 = 36335,10 euroa.

   Vastaus: Tasaerä on on 7422,34 euroa ja kokonaiskorko on 36 335,10 euroa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Annuiteettilaina vai tasaerälaina?

   Moni saattaa pohtia sitä, minkälainen laina juuri kyseisen henkilön kannattaisi hakea. Erilaiset koron tyypit saattavat aiheuttaa lievää hämmennystä, eikä lainaa harkitseva ole täysin varma siitä minkälaisena juuri hänen kannattaisi lainansa hakea. Onko valittava lainaa pitkällä maksuajalla vai lyhyellä?

   Tärkein asia on tiedostaa jo ennen lainan ottamista erilaisten lainan tyyppien väliset erot. Sinun tulisi olla vähintään tietoinen siitä, miten eri lyhennysvaihtoehdot toimivat ja miten korkojen nouseminen vaikuttaa laina-aikaan ja lyhennyksiin.

   Annuiteettilaina saattaa usein olla soveltuvampi sellaiselle henkilölle, jonka taloudellinen tilanne on säännöllisten tulojen johdosta hyvin vakaa.

   Mikäli taas lainaa hakevan henkilön työpaikka ja tulot ovat enemmän epävakaat, voi tasaerälaina olla tasaisten lainakulujen johdosta soveltuvampi vaihtoehto.

   Kaikista tärkeintä onkin siis tarkastella mahdollisimman realistisesti omaa sen hetkistä tilannetta sekä pohtia samalla, mikä tarjotuista vaihtoehdoista sopii juuri itselle parhaiten.

   LUE SEURAAVAKSI:Yleinen lainalaskuri

   Tasaerälaina – Usein kysyttyä

   Mikä on tasaerälaina?
   Tasaerälaina on laina, jota maksetaan pois joka kuukausi saman summan verran. Laina-aikaa ei voida ennalta tarkasti määrittää esimerkiksi korkojen noustessa laina-aikana.
   Mihin tilanteeseen tasaerä sopii?
   Kiinteän tasaerälainan etu on se, että lainanottaja tietää tarkasti, kuinka paljon lainaa lyhennetään joka kuukausi. Takaisinmaksut ovat siis kiinteitä, eikä yllätyksiä tule.
   Miten tasaerä lasketaan?
   Laskutapoja on useita. Esimerkkejä ovat tasaiset kuukausimaksut, samansuuruiset vuosimaksut tai puolivuotismaksut.
   Mitä eri lainatyyppejä on?
   Kiinteän tasaerälainan lisäksi kuluttaja voi valita annuiteettilainan tai tasalyhennyslainan. Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan.