Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Tasaerälaina

Kilpailuta ja hae tasaerälaina netistä 2 000 – 60 000 €.

Hae tasaerälaina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Tasaerälaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan tasaerälainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae tasaerälainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae tasaerälainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta tasaerälaina järjestyy helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Tasaerälainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta tasaerälainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile tasaerälaina helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle tasaerälainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa tasaerälainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin tasaerälaina.

Kilpailuta tasaerälainat netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan tasaerälainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen tasaerälaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman tasaerälainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomion näihin:

 • tasaerälainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta tasaerälainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton tasaerälaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen tasaerälainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, tasaerälaina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin tasaerälaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan tasaerälainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mikä on tasaerälaina?

Tasaerälaina on sellainen laina, jota maksat pois kuukausittain aina samalla summalla. Laina-aikaa ei tasaerälainan tapauksessa ole mahdollista määrittää ennalta tarkasti, koska korot voivat nousta laina-aikana.

Kun tiedät mitä tarkoittaa tasaerälaina, on sinun helpompi tehdä valistuneita päätöksiä lainatyyppien välillä.

Tasaerälainan laskeminen

Pitkäaikaiseksi pääomaksi lainatut sijoitukset maksetaan yleensä vuosittaisina, puolivuotisina tai kuukausittaisina maksuina. Olemassa on kuitenkin useita tapoja suorittaa tasaerälainan laskeminen:

 1. Saman verran maksuja yhtäjaksoisesti (lyhennykset)
 2. Yhtä suuret pääomamaksut ajanjaksoa kohden
 3. Samanarvoiset maksut tiettynä aikana

Laskimilla tai tietokoneilla laskelmat voidaan tehdä helposti ja nopeasti. Painettujen taulukoiden käyttö on edelleen yleistä, mutta ne ovat vähemmän joustavia. Niissä on rajoitetusti muuttujia sekä vain yleispätevät luvut, kuten vuoden korkojen summat sekä ajanjaksot.

Riippumatta siitä, onko käytössäsi taulukot tai laskimet, esimerkki auttaa käsitteiden ja kaavojen soveltamisessa erityistapauksessa.

Takaisinmaksun periaatteet

Maksusumman laskemiseksi kaikki lainan ehdot on tunnettava. Ehtoja ovat muun muassa:

 1. Korko. Perehdy myös siihen, mikä on korkokatto
 2. Maksujen ajoitus (esim. kuukausittain, neljännesvuosittain, vuosittain)
 3. Lainan pituus
 4. Lainan määrä

Lainanottajana sinun tulisi ymmärtää jo ennen lainan ottamista

 • kuinka tasaerälaina maksetaan takaisin
 • miten maksumäärät lasketaan eri aikoihin
 • mikä on jäljellä oleva saldo tiettynä päivänä
 • kuinka lasketaan pääoman ja koron osuudet seuraavaan maksuun.

Tämä tieto on arvokasta ja erittäin tärkeä osa suunnittelua. Huolellinen suunnittelu ennen investointia auttaa verotuksen hallinnassa sekä siinä, että lainailmoitus tulee olemaan lainanottajalle hyödyllinen. Tämän avulla voidaan minimoida kaikki mahdolliset taloudelliset kysymysmerkit.

Millaisiin tilanteisiin kiinteä tasaerälaina sopii?

Kiinteän tasaerälainan hyvänä puolena on se, että voit nähdä tarkasti, paljonko lainan lyhennyksiin kuluu joka kuukausi. Lainan takaisinmaksut ovat siis näin ollen hyvin vakaita ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Tasaerälaina sopii siis erityisesti sellaisille, jolle tasainen menoerä tuo turvaa. Muissa lainan tyypeissä takaisinmaksut saattavat vaihdella enemmän liittyen esimerkiksi viitekorossa tapahtuviin kuukausittaisiin muutoksiin.

Eri menetelmät

Eri lainanantajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä lainojen takaisinmaksuaikataulun selvittämiseen. Tämä riippuu muun muassa yhtiöiden omista tarpeista, lainanottajien tarpeista, korkopolitiikasta (kiinteä vai muuttuva korko), lainan pituudesta ja lainatun rahan tarkoituksesta.

Tyypillisesti asunto- ja autolainat sekä kulutusluotot maksetaan pois käyttämällä samankaltaisia laskumenetelmiä.

Tietyissä olosuhteissa eri lainanantajat voivat vaatia suurempaa pääoman takaisinmaksua lainan alussa. Muuten lainatyyppi määrittää sen, miten lainaa aletaan lyhentämään. Lainanantajat yrittävät usein mukautua niiden lainanottajien tarpeisiin ja antaa lainanottajan itse valita lainan maksuun käytettävän menetelmän.

Joihinkin maksusuunnitelmiin sisältyy vähemmän korkojen kokonaismaksua koko laina-ajalta, koska laina maksetaan takaisin nopeammin. Se kuitenkin vaatii suurempia vuotuisia maksuja, jolloin muuten lainanottajalla voi olla niukasti varoja. Kun pääoma maksetaan takaisin nopeammin, korkojen verovähennykset ovat matalammat.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Muut lainatyypit

Suomessa on olemassa kolme tyypillistä lainavaihtoehtoa. Nämä ovat:

 1. Annuiteetti
 2. Tasalyhennys
 3. Kiinteä tasaerälaina

Annuiteetti on yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakijat tietävät tarkalleen miten pitkä laina-aika tulee olemaan. Näin tietysti osamaksut ovat keskenään erikokoisia, joten ennustettavuus siinä mielessä on alhainen.

Annuiteettilaina sopiikin niille, joilla on kykyä maksaa mahdolliset korkojen nousut. 2010- ja 2020-luvuilla korkotaso pysyi pitkään historiallisen alhaisena ja tämä houkuttelikin annuiteettilainan valitsijoita.

Nämä seikat kuvaavat annuiteettilainaa parhaiten:

 • Kuukausimaksut ovat lähtökohtaisesti yhtä suuria.
 • Kun korko vaihtuu, myös osamaksu muuttuu.
 • Lainanottaja maksaa aluksi pienempää lyhennystä, mutta lyhennys kasvaa, kun korkojen osuus pienenee.

Hyvä tietää

Tasaerälaina on erityisen hyvä niille, joiden rahatilanne antaa periksi hieman vähemmän alussa. Lyhennys on aina yhtä suuri, mutta koron osuus vaihtelee. Jos viitekorko nousee, myös maksuerä nousee, ja päinvastoin. Jos korkotaso on tasainen, koron määrä pienenee samalla kun lainasi määrää pienenee.

Kiinteä tasaerälaina

Nimensä mukaisesti kiinteä tasaerä tarkoittaa sitä, että tiedät nyt ja tulevaisuudessa, kuinka suuret maksueräsi ovat. Tämä kuitenkin johtaa siihen, ettei laina-aikaa voi suunnitella.

Tasaerälainan kaikki maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aikaa ei voida ilmoittaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, myös laina-aika pitenee. Jos taas viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

Nykyaikana usein yleistyvät erilaisten ostosten osamaksut ovat lähes poikkeuksetta tasaerälainoja.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Tasaerälainan ongelmia

Tasaerälainan mahdollinen ongelma ilmenee silloin, kun korot ovat alhaiset lainaa nostettaessa, mutta nousevat hurjasti laina-ajan aikana. Tällöin voi olla, ettei laina lyhene, kun laina-aika on turhan pitkä.

Tässä tapauksessa lainanottajat voivat olla aina yhteyksissä pankkiin, ja sopia uudesta takaisinmaksusuunnitelmasta. Jokainen pankki on velvollinen auttamaan lainanottajaa vastaavissa tapauksissa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Tasaerälainan kaava ja sen laskeminen

Asiakas lainaa pankista summan ”N” ja maksaa lainan takaisin ”n” erässä, joista jokainen on yhtä suuri.

Tämä tasaerä A maksetaan aina korkojakson lopussa. Se osa erästä, joka ylittää jäljellä olevan lainan koron, on lainan lyhennystä. Kun siis lainapääoman osuus pienenee, myös koron osuus pienenee. Tällöin lyhennyksen osuus kasvaa.

Seuraavaa kaavaa hyödyntämällä voit laskea tasaerälainan pääoman. Kun lainan korkokanta, p% / korkojakso tiedetään, tasaerä A lasketaan seuraavasti. Tasaerälaina kaava on avattu alla:

A = (1 + p/100)n * p/100 (1 + p/100)n – 1*N

Esimerkki asuntolainasta

Eveliina ottaa asuntolainaa 75 000 euroa. Lainan maksuajaksi on määritetty 15 vuotta, ja lainan korkokanta on 5,4% per korkokausi, eli tässä tilanteessa vuosi. Lainasumma + korot maksetaan takaisin vuosittaisin tasaerin.

Yllä olevaa kaavaa hyödyntämällä voimme selvittää, kuinka paljon lainasta tullaan maksamaan kaiken kaikkiaan korkoja.

 • N = 7500 euroa
 • p = 5,4
 • n = 15.

A = 1,05415 * 0,054 * 1,05415 − 1 * 75000 = 7422,34 euroa.

Kokonaiskoron selvittämiseksi A tulee kertoa ensin maksuajalla, eli 15 vuodella. Tasaerälainan koron laskeminen tapahtuu näin:

15 * 7422,34 = 111335,10 euroa

Koska lainasumma on 75000 euroa, koron osuus maksuista on siis 11 1335,10 − 75000 = 36335,10 euroa.

Vastaus: Tasaerä on on 7422,34 euroa ja kokonaiskorko on 36 335,10 euroa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen
Hyvät puolet Huonot puolet
Tiedät aina paljon kuukausieräsi on. Jos korot nousevat paljon laina-aikana, laina itsessään ei välttämättä lyhene juurikaan.
Tasaerä tuo arkeen nimensä mukaisesti tasaisuutta ja myös varmuutta.
Miltei kaikki pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat tasaerälainaa.
Tasaerälainojen kilpailuttaminen on nopeaa ja maksutonta.

Annuiteettilaina vai tasaerälaina?

Moni saattaa pohtia sitä, millainen laina kannattaisi hakea kun eteen tulee esimerkiksi yllättävä rahan tarve. Erilaiset koron tyypit saattavat aiheuttaa lievää hämmennystä, eikä lainaa harkitseva ole täysin varma siitä minkälaisena juuri hänen kannattaisi lainansa hakea. Onko valittava lainaa pitkällä maksuajalla vai lyhyellä?

Tärkein asia on tiedostaa jo ennen lainan ottamista erilaisten lainan tyyppien väliset erot. Sinun tulisi olla vähintään tietoinen siitä, miten eri lyhennysvaihtoehdot toimivat ja miten korkojen nouseminen vaikuttaa laina-aikaan ja lyhennyksiin. Kun tiedät mikä on tasaerälaina ja miten muutkin vaihtoehdot toimivat, on sinun helpompi tehdä oikea päätös.

Annuiteettilaina saattaa usein olla soveltuvampi sellaiselle, jonka taloudellinen tilanne on säännöllisten tulojen johdosta hyvin vakaa.

Mikäli taas lainaa hakevan henkilön työpaikka ja tulot ovat enemmän epävakaat, voi tasaerälaina olla tasaisten lainakulujen johdosta soveltuvampi vaihtoehto.

Tärkeintä onkin siis tarkastella mahdollisimman realistisesti omaa sen hetkistä tilannetta sekä pohtia samalla, mikä tarjotuista vaihtoehdoista sopii juuri itselle parhaiten.

LUE SEURAAVAKSI: Yleinen lainalaskuri

Tasaerälaina – Usein kysyttyä

Mikä on tasaerälaina?
Tasaerälaina on laina, jota maksetaan pois joka kuukausi saman summan verran. Laina-aikaa ei voida ennalta tarkasti määrittää esimerkiksi korkojen noustessa laina-aikana.
Mihin tilanteeseen tasaerä sopii?
Kiinteän tasaerälainan etu on se, että lainanottaja tietää tarkasti, kuinka paljon lainaa lyhennetään joka kuukausi. Takaisinmaksut ovat siis kiinteitä, eikä yllätyksiä tule.
Miten tasaerä lasketaan?
Laskutapoja on useita. Esimerkkejä ovat tasaiset kuukausimaksut, samansuuruiset vuosimaksut tai puolivuotismaksut.
Mitä eri lainatyyppejä on?
Kiinteän tasaerälainan lisäksi kuluttaja voi valita annuiteettilainan tai tasalyhennyslainan. Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan.