Tasaerälaina – korko muuttuu, laina-aika joustaa

Kiinteä tasaerälaina on yksi kolmesta yleisimmästä lainavaihtoehdosta. Nimensä mukaisesti se on muuttumaton joka kuukausi, eli maksat tasan saman summan joka kuukausi. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että laina-aika tulee olemaan yllätys.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Lainan laskeminen

   Pitkäaikaiseksi pääomaksi lainatut sijoitukset maksetaan yleensä vuosittaisina, puolivuotisina tai kuukausittaisina maksuina. Olemassa on kuitenkin useita tapoja laskea näiden maksujen määrä:

   1. Saman verran maksuja yhtäjaksoisesti (lyhennykset)
   2. Yhtä suuret pääomamaksut ajanjaksoa kohden
   3. Samanarvoiset maksut tiettynä aikana

   Laskimilla tai tietokoneilla laskelmat voidaan tehdä helposti ja nopeasti. Painettujen taulukoiden käyttö on edelleen yleistä, mutta ne ovat vähemmän joustavia. Niissä on rajoitetusti muuttujia sekä vain yleispätevät luvut, kuten vuoden korkojen summat sekä ajanjaksot.

   Riippumatta siitä, onko käytössäsi taulukot tai laskimet, selvitä esimerkki auttaa käsitteiden ja kaavojen soveltamisessa erityistapauksessa.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Takaisinmaksun periaatteet

   Maksusumman laskemiseksi kaikki lainan ehdot on tunnettava. Ehtoja ovat muun muassa:

   1. Korko
   2. Maksujen ajoitus (esim. kuukausittain, neljännesvuosittain, vuosittain)
   3. Lainan pituus
   4. Lainan määrä

   Lainanottajien tulisi ymmärtää jo ennen lainan ottamista, kuinka laina maksetaan takaisin, miten maksumäärät lasketaan eri aikoihin, mikä on jäljellä oleva saldo tiettynä päivänä ja kuinka lasketaan pääoman ja koron osuudet seuraavaan maksuun.

   Tämä tieto on arvokasta ja erittäin tärkeä osa suunnittelua. Huolellinen suunnittelu ennen investointia auttaa verotuksen hallinnassa sekä siinä, että lainailmoitus tulee olemaan lainanottajalle hyödyllinen. Tämän avulla voidaan minimoida kaikki mahdolliset taloudelliset kysymysmerkit.


   Sinua voisi kiinnostaa nämä aiheet

   Eri menetelmät

   Eri lainanantajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä lainojen takaisinmaksuaikataulun selvittämiseen. Tämä riippuu muun muassa heidän tarpeistaan, lainanottajien tarpeista, laitoksen korkopolitiikasta (kiinteä vai muuttuva korko), lainan pituudesta ja lainatun rahan tarkoituksesta.

   Tyypillisesti asunto-, ja autolainat sekä kulutusluotot maksetaan pois käyttämällä samankaltaisia laskumenetelmiä.

   Tietyissä olosuhteissa eri lainanantajat voivat vaatia suurempaa pääoman takaisinmaksua lainan alussa. Muuten lainatyyppi määrittää, miten lainaa aletaan lyhentämään. Lainanantajat yrittävät usein mukautua niiden lainanottajien tarpeisiin ja antaa lainanottajan itse valita lainan maksuun käytettävän menetelmän.

   Joihinkin maksusuunnitelmiin sisältyy vähemmän korkojen kokonaismaksua koko laina-ajalta, koska laina maksetaan takaisin nopeammin. Se kuitenkin vaatii suurempia vuotuisia maksuja, jolloin muuten lainanottajalla voi olla niukasti varoja. Kun pääoma maksetaan takaisin nopeammin, korkojen verovähennykset ovat matalammat.

   Muut lainatyypit

   Suomessa on olemassa kolme tyypillistä lainavaihtoehtoa. Nämä ovat:

   1. Annuiteetti
   2. Tasalyhennys
   3. Kiinteä tasaerälaina

   Annuiteetti on kaikista yleisin lainavaihtoehto, sillä lainanhakija tietää tarkalleen, kuinka pitkä laina-aika tulee olemaan. Näin tietysti osamaksut ovat keskenään erikokoisia, joten ennustettavuus siinä mielessä on alhainen. Annuiteettilaina sopiikin niille, joilla on kykyä maksaa mahdolliset korkojen nousut.

   Nämä seikat kuvaavat annuiteettilainaa:

   Tasalyhennyslaina on erityisen hyvä niille, joiden rahatilanne antaa periksi hieman vähemmän alussa. Lyhennys on aina yhtä suuri, mutta koron osuus vaihtelee. Jos viitekorko nousee, myös maksuerä nousee, ja päinvastoin. Jos korkotaso on tasainen, koron määrä pienenee samalla kun lainasi määrää pienenee.

   Kiinteä tasaerälaina

   Nyt on aikamme kertoa lisää kiinteästä tasaerälainasta. Nimensä mukaisesti se tarkoittaa sitä, että tiedät nyt ja tulevaisuudessa, kuinka suuret maksueräsi ovat. Tämä kuitenkin johtaa siihen, ettei laina-aikaa voi suunnitella.

   Tasaerälainan kaikki maksuerät ovat samankokoisia. Laina-aikaa ei kuitenkaan voida ilmoittaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, myös laina-aika pitenee. Jos taas viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

   Tasaerälainan ongelmia

   Tasaerälainan mahdollinen ongelma ilmenee silloin, kun korot ovat alhaiset lainaa nostettaessa, mutta nousevat hurjasti laina-ajan aikana. Tällöin voi olla, ettei laina lyhene, kun laina-aika on turhan pitkä.

   Tässä tapauksessa lainanottajat voivat olla aina yhteyksissä pankkiin, ja sopia uudesta takaisinmaksusuunnitelmasta. Jokainen pankki on velvollinen auttamaan lainanottajaa vastaavissa tapauksissa.

   Tasaerälainan laskeminen

   Asiakas lainaa pankista summan ”N” ja maksaa lainan takaisin ”n” erässä, joista jokainen on yhtä suuri.

   Tämä tasaerä A maksetaan aina korkojakson lopussa. Se osa erästä, joka ylittää jäljellä olevan lainan koron, on lainan lyhennystä. Kun siis lainapääoman osuus pienenee, myös koron osuus pienenee. Tällöin lyhennyksen osuus kasvaa.

   Seuraavaa kaavaa hyödyntämällä voit laskea tasaerälainan pääoman. Kun lainan korkokanta, p% / korkojakso tiedetään, tasaerä A lasketaan:

   A = (1 + p/100)n * p/100 (1 + p/100)n – 1*N

   Esimerkki asuntolainasta

   Eveliina ottaa asuntolainaa 75 000 euroa. Lainan maksuajaksi on määritetty 15 vuotta, ja lainan korkokanta on 5,4% per korkokausi, eli tässä tilanteessa vuosi. Lainasumma + korot maksetaan takaisin vuosittaisin tasaerin.

   Yllä olevaa kaavaa hyödyntämällä voimme selvittää, kuinka paljon lainasta tullaan maksamaan kaiken kaikkiaan korkoja.

   A = 1,05415 * 0,054 * 1,05415 − 1 * 75000 = 7422,34 euroa.

   Kokonaiskoron selvittämiseksi A tulee kertoa ensin maksuajalla, eli 15 vuodella.

   15 * 7422,34 = 111335,10 euroa

   Koska lainasumma on 75000 euroa, koron osuus maksuista on siis 11 1335,10 − 75000 = 36335,10 euroa.

   Vastaus: Tasaerä on on 7422,34 euroa ja kokonaiskorko on 36 335,10 euroa.

   Usein kysyttyä

   Mikä on tasaerä?
   Tasaerälainan tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että kaikki lainan maksuerät ovat samankokoisia. Tässä lainatyypissä laina-aika ei ole ennustettavissa, vaan se pitenee/lyhenee vuosittaisen koron mukaan.
   Mihin tilanteeseen tasaerä sopii?
   Kiinteän tasaerälainan etu on se, että lainanottaja tietää tarkasti, kuinka paljon lainaa lyhennetään joka kuukausi. Takaisinmaksut ovat siis kiinteitä, eikä yllätyksiä tule.