Lainaa pienituloiselle – näin se onnistuu

Mietitkö voitko saada lainaa, vaikka tulosi ovat pienet? Tämä ei ole este lainan saamiselle. Tässä tekstissä on vinkkejä siihen, kuinka pienituloisen on mahdollista hakea lainaa mahdollisimman edullisilla koroilla.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Lainan saaminen pienillä tuloilla – haastavaa mutta mahdollista

   Tulojen ollessa pienet, lainan hakeminen voi usein olla hankalaa. Monet pankit eivät myönnä lainaa ollenkaan, ellei lainan hakijalla ole lainkaan säästöjä tai hyviä säännöllisiä tuloja.

   Tilanne on siinä mielessä paradoksaalinen, sillä hyvässä taloudellisessa asemassa olevat henkilöt eivät useimmiten taas tarvitse lainaa. Rahaa olisi tarjolla siis niille, ketkä eivät sitä niin kipeästi tarvitse.

   Lainan hakeminen pienillä tuloilla ei kuitenkaan ole mahdotonta, vaikka näin moni ajattelee. Suomessa lainaa pienituloisille on mahdollista hakea pääasiassa eri lainapalvelujen kautta.

   Lainaa hakiessa on hyvä muistaa, että palkkatulojen lisäksi tuloiksi katsotaan myös eri etuudet. Lainan hakija voi esimerkiksi saada työttömyyspäivärahaa, eläkettä tai avustuksia, jotka kaikki katsotaan tuloksi. Näillä tuloilla voi olla positiivinen vaikutus lainan saamisen kannalta, koska ne parantavat lainanhakijan maksuvalmiutta.

   Lainojen korot pienituloisille vaihtelevat noin 4,5-20 % välillä. Yhtenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä parempi lainanhakijan takaisinmaksukyky on, sitä kilpailukykyisemmän koron hakija voi saada pankilta tai rahalaitokselta.

   Vaikka korko riippuu täysin lainanhakijan tiedoista, hakijalla on silti mahdollisuus saada korkonsa pienemmäksi kilpailuttamalla lainansa.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Tuloilla suuri vaikutus pankin lainapäätökseen

   Pienituloisen hakiessa lainaa on kuitenkin hyvä ymmärtää myös lainanantajan näkökulma. Lainan myöntäminen on pankille tai rahalaitokselle riskillisempää, jos he eivät voi varmuudella tietää milloin he saavat myöntämänsä lainapääoman korkoineen takaisin.

   Pienistä tuloista johtuen pankin tai rahalaitoksen myöntämän lainan korko on usein korkea, mikä tekee lainasta kalliin sen ottajalle.

   Jokainen pankki ja rahalaitos itse määrittelee omat luotonantokriteerinsä, joten on mahdotonta sanoa kuka hakija saa lainaa ja kuka ei.

   Ennen lainan myöntämistä lainanantaja joka tapauksessa tarkistaa usein hyvin huolellisesti lainanhakijan taustat vastuullisen luotonannon takaamiseksi. Vastuullisella luotonannolla tarkoitetaan lainanhakijan maksukyvyn ja talouden arvioimista hyvin kokonaisvaltaisesti lainaan sopivaksi. Tällä varmistetaan se, että laina varmasti sopii sen ottajalle.

   Käytännössä pienituloisen hakiessa lainaa pankista, hänen tulojaan kysytään aina hakuprosessin aikana. Pankki myös varmistaa lainanhakijan tulot pyytämällä jotakin todistusta lainanhakijan tuloista, kuten vaikkapa palkka- tai eläketodistusta tai osoitusta jostain etuudesta, kuten työttömyyspäivärahasta.


   Sinua voisi kiinnostaa nämä aiheet

   Korkokatto 2021 vaikutus

   Vuoden 2021 alussa voimaan tullut korkokatto vakuudettomille kulutusluotoille, on tehnyt lainan saamisesta pienituloiselle aiempaa vaikeampaa.

   Suomessa korkopolitiikka on tunnetusti hyvin säänneltyä. Tiukasti säännellyt korot ovat johtaneet siihen, etteivät pankit saa nykyisellään riittävästi tuottoa ja turvamarginaalia lainatessaan rahaa pienituloisille tai työttömille.

   Väliaikainen korkokatto tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttajaluottojen korkokatto on puolitettu vuoden 2021 alusta alkaen. Suurin mahdollinen korko alennettiin vuoden vaihteen jälkeen 20 prosentista 10 prosenttiin. Linjaus on voimassa ainakin 30.9.2021 saakka. Lisää väliaikaisesta korkokatosta voit lukea kuluttajaliiton sivuilta.

   Vakuudettomille kulutusluotoille ja pikavipeille asetetun korkokaton tarkoitus on vähentää koronatilanteesta johtuvien velkaongelmien määrää Suomessa, sekä helpottaa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevien suomalaisten elämää.

   Pankkien kannalta lainan antaminen muutoksen myötä on merkittävästi aiempaa epäedullisempaa. Pankin oma turvamarginaali, sekä voitto jäävät hyvin pieniksi. Siksi pienituloisen on usein helpompi saada lainaa eri rahalaitoksista.

   Tarkista mahdollisuutesi lainavertailun avulla

   Pienituloisen on ensiarvoisen tärkeää muistaa kilpailuttaa aina lainansa, halvimman mahdollisen koron löytämiseksi.

   Kuten aiemmin tekstissä todettiin pienituloisen hakiessa lainaa, voi rahalaitosten tai pankkien korko olla usein hyvinkin korkea. Tästä syystä pienituloisen hakiessa lainaa, on todella tärkeää huomioida haettavan lainan todellinen vuosikorko.

   Todellinen vuosikorko on luku, joka määrää lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset. Rahalaitosten nimelliskorko ei välttämättä aina kerro asiakkaalle lainan kaikkia kustannuksia.

   Esimerkiksi jos pankki A mainostaa 5 prosentin nimelliskorkoa lainalleen mainoslauseella “meiltä edullisin korko” ja toinen rahalaitos B taas 10 prosentin todellista vuosikorkoa, tämä ei vielä kerro totuutta siitä kumpi laina tulee halvemmaksi lainan hakijalle.

   Lainavertailu on hyvin tehokas työkalu kenelle tahansa lainan hakijalle. Asiakas säästää omaa aikaansa ja vaivaansa täyttämällä vain yhden lainahakemuksen, jonka jälkeen lainanvälittäjä hoitaa loput. Samalla hakija näkee muutamassa minuutissa, millaista lainaa hänellä on mahdollista saada omilla tuloillaan.

   Lainan välittäjä kilpailuttaa useita eri rahalaitoksia ja pankkeja keskenään, ja antaa tämän jälkeen asiakkaalle tiedon hänelle edullisimmasta lainan tarjoajasta. Prosessi on hyvin tehokas ja kestää nopeimmillaan vain muutamia minuutteja. Summarumin lainavertailuun pääset tästä.

   Mitä pienituloisen tulee huomioida hakiessa lainaa?

   Myönteisen lainapäätöksen saamiseksi hakuprosessissa kannattaa muistaa ainakin nämä kaksi asiaa:

   Rehellinen ja realistinen lainan hakeminen katsotaan aina hyvällä. Mikäli pankki tai rahalaitos huomaa, että olet ilmoittanut tulosi suuremmaksi mitä esimerkiksi palkkatodistuksessa ilmenee, on melko todennäköistä, että saat kielteisen lainapäätöksen epärehellisyyden vuoksi.

   Sama pätee tilanteeseen, jos lainan hakija hakee esimerkiksi 1 500 euron lainaa 15-vuoden maksuajalla. Tässäkin tapauksessa luotonantajalta tulee luultavasti kielteinen päätös. Tämän suuruisissa lainoissa takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-2 vuotta.

   Pienituloisen lainanhakijan muistilista

   Tässä vielä tiivistettynä tärkeimmät asiat joihin pienituloisen lainanhakijan on hyvä kiinnittää huomiota lainan hakuprosessin aikana:

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa pienituloiselle?
   Kuluttaja voi saada lainaa lukuisista eri pankeista tai rahalaitoksista. Pienituloisten on useimmiten helpompaa saada lainaa rahalaitoksista kuin pankista.
   Voiko pienituloinen saada lainaa?
   Voi. Pienet tulot eivät ole este lainan saamiselle, mikäli hakijan muut tiedot kuten luottotiedot ovat kunnossa.
   Kuinka paljon lainaa pienillä tuloilla?
   Myönnettävän lainan määrä vaihtelee hyvin paljon henkilön tiedoista.
   Voiko työtön saada lainaa?
   Voi. Muutamalla rahalaitoksella lainan antamisen ehtona on esimerkiksi 18 tai 20 - vuoden ikä, henkilötunnus tai verkkopankkitunnukset, eli säännöllisiä tuloja ei välttämättä vaadita.