Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Luottoa netistä heti tilille

   Kilpailuta ja hae luottoa netistä heti tilille 2 000 – 60 000 €.

   Hae luottoa netistä heti tilille ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Luottoa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan luoton netistä heti tilille. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae luottoa netistä heti tilille jopa 60 000 euroa

   Summarumin kautta voit hakea luottoa netistä heti tilille jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Luoton hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta luottoa netistä heti 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät luottoa netistä heti ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile luotot ja lainat helposti ja nopeasti

   Kun luottohakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja luotonantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle sopivaa luottoa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa vaihtoehtoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin ratkaisu.

   Vinkki

   Kilpailuttamalla luotot netissä heti, säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

   Summarumin tekemän kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen luotto netistä heti tilille pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman luoton tai lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä siten, että kiinnität siinä huomiota erityisesti

   • luoton korkoihin
   • kuukausierään
   • takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja luotonantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta luottojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton luotto netistä heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt luottotarjousten joukosta sopivimman ja edullisen luoton, seuraava vaihe on hyväksyä luottotarjous.

   Kun tarjous on hyväksytty, luotto maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.


   Löydä edullisin luotto netistä heti tilille

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan luoton. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Luottoa netistä heti tilille

   Kun tilanne on kriittinen, tarvitaan nopeita toimia. Jos lainan tarve on akuutti, haluat tietenkin, että sen hakeminen on mahdollisimman nopeaa. Summarumin kautta kilpailutat lainat ja saat edullista luottoa netistä heti tilille.

   Jos haet nopeinta lainavaihtoehtoa, et varmasti halua etsiä palkkatodistuksia tai mitään muitakaan liitteitä. Onneksi voit hakea luottoa netistä heti myös ilman näitä viivästyttäviä välivaiheita. Voit lähettää lainahakemuksen vaikka saman tien ja saada alustavia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

   Rahaa netistä luottona

   Etsiessäsi rahaa netistä, luoton hakeminen on yksi hyvä vaihtoehto. Voit nostaa luottoa tilillesi juuri sen verran, kuin tarve vaatii. Ja vastaavasti maksaa luottoa takaisin omaan tahtiisi vain siitä rahasummasta, jonka nostit käyttöösi. Tällaiset pikaluotot ovat käytössä joustavia.

   Voit käyttää näiden lainojen vertailemisessa apunasi Summarumin lainalaskuria. Siten löydät edullisimmat kulutusluotot nopeasti.

   Rahat nopeasti

   Toisinaan saatat tarvita rahaa nopeasti. Onneksi, mutta yhtälailla valitettavasti, elämä yllättää. Joskus yllätykset ovat iloisia, toisinaan eivät todellakaan. Ei paljon mieltä ylennä kun auto jättää tielle ja korjauskulut pitäisi maksaa, jotta saa menopelinsä takaisin.

   Pesukone ei sekään mene rikki aivan täydellisellä hetkellä. Usein tätä vähemmän hauskaa yllätystä onkin jo odottamassa iso pyykkivuori. Hammasremontti osuu harvoin siihen mahtavaan elämäntilanteeseen, kun rahaa on vaikka muille jaettavaksi. Esimerkkejä, joissa tarvitaan luotto heti tilille kyllä jokaisella riittää.

   Luotto ilman vakuuksia

   Pikaisia ja vieläpä laillisia konsteja rahan tienaamiseen ei ainakaan kovin helpolla tahdo löytyä. Jos siis etsit nopeaa lainavaihtoehtoa, yksi moderni ja suosittu tapa on luotto ilman vakuuksia.

   Vakuudettomalla luotolla tarkoitetaan rahoituspalvelua, joka on tarkoitettu nimenomaan pikaisiin tilanteisiin. Idea on, että voit ottaa lainan heti käyttöösi ja selvitä sen avulla monenlaisista tilanteista.

   Luotot, joita nykyään myönnetään paljon ilman vakuuksia, on tarkoitettu tilapäiseksi avuksi. Niitä suunnittelevat ja tarjoavat rahoitusalan asiantuntijat, jotka arvioivat tilanteesi tehdäkseen sinulle henkilökohtaisen luottoehdotuksen.

   Vaikka asiantuntijat tekevät henkilökohtaisen suunnitelman sinulle, on tärkeää olla itselleen rehellinen ja mitoittaa laina aina sopivaksi omaan talouteen. Ei pidä unohtaa, että laina on pakko maksaa myös takaisin.

   Lisätulot vaihtoehtona

   Lainan ottamisesta aina varoitellaan ja muistutetaan, että lainarahaa käytetään viisaasti. Käydäänpä siis vielä muutamia ideoita läpi, mistä sitä lisätuloa voisi ajatella saavansa jos ei lainanotto ole se ensimmäinen vaihtoehto.

   1. Netissä on mahdollista osallistua esimerkiksi kyselyihin, joista maksetaan jonkin verran. Niitä on kohtuullisen paljon, mutta palkkiot ovat pieniä. Se on kuitenkin helppoa ja kotoa käsin tehtävää hommaa, joten kannattaahan harkita.
   2. Työssä olevillakin on usein edes joitakin vaihtoehtoja, toki työpaikasta riippuen. Jos työtä riittää, voisit ehkä kysyä mahdollisuuksista tehdä lisää työtunteja tai paremmin maksettuja yövuoroja jne.
   3. Ahkeruudesta saattaa joskus olla hyötyäkin, sillä työntekijöille voidaan joissain tapauksissa myöntää palkkaennakkoa. Palkkaennakkoa ei kuitenkaan voida maksaa enempää, kuin mitä kyseisestä työstä lopulta maksetaan nettopalkkaa. Mikäli palkkaennakko ei ole mahdollinen, syyt ovat usein kirjapitoon liittyvissä asioissa.

   Jos nämä keinot eivät ole käytettävissäsi, kannattaa tutkia onko nopeaa lisätyötä saatavilla. Lisäksi kannattaa katsella ympärilleen, josko sinulla olisi jotakin, jota voisit vuokrata eteenpäin? Vuokraamalla jotakin voit hyvinkin löytää lisätienestin mahdollisuuden.

   Kannattaa olla luova kun miettii vaihtoehtoja. Jos nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole todellisia ja oikeasti vain tarvitset luottoa heti, tutustu tarjolla oleviin käteviin lainavaihtoehtoihin ja lähetä hakemus.

   Hakemuksen lähettäminen ja tarjousten vastaanottaminen ei maksa mitään. Voit helposti kartoittaa vaihtoehtosi ja saada parhaat lainatarjoukset.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Vakuudet

   Jos sinulla on enemmän aikaa ja jotakin omaisuutta, voit harkita lainan ottamista takuita vastaan. Tämä on monen mielestä kuitenkin liian pitkä ja monimutkainen prosessi. Lainan käyttötarkoitus pitää kertoa ja usein aikaa vain menee liian kauan jos on kiire.

   Luotto, jota myönnetään takuita vastaan on tyypillisesti suurempi kuin netistä haettavat lainat. Jos siis rahantarpeesi on nopea, eikä sinulla ole kiinnostusta asettaa vakuuksia, pikalaina on varsin mainio vaihtoehto.

   Nykyaikainen rahoitus on nopeasti järjestyvä, eikä edellytä vakuuksia. Sinulle voidaan myöntää laina, kunhan vain lainanmyöntäjän asettamat kriteerit täyttyvät. Tällaiset nopeat luotot ovat ketterä vaihtoehto kun hoidettavanasi on jokin yllättävä tai vaikea tilanne.

   Mitä varten voi saada luottoa heti

   Parasta nopeissa luotoissa on se, että tämä on ennen kaikkea joustavaa. Voit saada luottoa todella vaivattomasti ja säästää hermojen lisäksi aikaa. Aika, jos mikä, on rahaa.

   Hyvin tyypillinen tarve, johon luottoa haetaan, on jokin kotiin hankittava välttämättömyys. Yllättäviä laskuja voi valitettavasti tippua postilaatikkoon ja ne vain pitää jotenkin hoitaa.

   Liikkuminen on tärkeää ja perustarpeisiin kuuluvaa. Kulkuneuvon hankkiminen tai korjaaminen on siis täysin perusteltu syy hakea luottoa netistä heti. Todellisuudessa näitä autohankintoja tehdään todella usein lainajärjestelyin.

   Kuinka paljon saa luottoa heti

   On tärkeää arvioida luoton tarve realistisesti. Mieti siis mikä on oikea summa ja sen käyttötarve. Jos maksu tai hankinta ei voi enää odottaa, toimi sitten. Kun lähetät hakemuksen, saat lukuisilta lainan tarjoajilta yhteydenottoja toiveineen, että saisivat sinut asiakkaaksi.

   Tavallisesti kuluttajat hakevat luottoa netistä muutamasta satasesta alkaen. Tarpeet tietenkin vaihtelevat ja jollekin muutama satanen ei riitä, vaan puhutaan tuhansista euroista.

   Jokainen miettii itse tilannettaan ja tekee hakemuksen sen mukaan. Voit esittää hakemuksessa toiveesi. Tällä tavalla kilpailuttamalla saat aivan oikeita lainaehdotuksia ja juuri sinun taloudellesi.

   Miksi luottoa kannattaa hakea

   Hakiessasi luottoa, saat varmasti nopeimman lainapäätöksen mitä markkinoilla on tarjolla. Koska hakuprosessi ja päätöksenteko on nopeaa, säästyy kaikkien aikaa.

   Jotta luotonhakija ymmärtää varmasti mitä on tekemässä, ei mitään jätetä kertomatta. Lainaehdot ja siihen liittyvät maksut kyllä kerrotaan selvästi. Lue ne aina huolellisesti.

   Nopea ratkaisu

   Yksi nopea ratkaisu pikaiseen lainan tarpeeseen voi olla täsmäluotto. Se on vakuudetonta luottoa ja se siirretään tilillesi kerralla. Summat tässä lainavaihtoehdossa ovat parista tuhannesta eurosta ylöspäin. Näin saat lainaa nopeasti käyttöösi.

   Sopiva käyttökohde täsmäluotolle voisi olla vaikkapa remonttikulut. Joku taloutensa hyvin tunteva voisi käyttää luottoa myös reissaamiseen tietäen, että rahaa on tulossa myöhemmin ja luoton voi helposti maksaa pois.

   Toinen suosittu lainatuote on joustoluotto. Sillä saat rahaa käyttöön todella kätevästi. Joustoluotto on lainaa, johon ei myöskään tarvita vakuuksia. Sinulle jää vapaus hakea sitä omien tarpeidesi mukaan.

   Tässä mallissa voit nostaa luottoa monessakin eri erässä. Se on siitä syystä huoleton vaihtoehto, että kun raha loppuu, et tarvitse enää uutta luottohakemusta. Sitä mukaa kun maksat luottoa takaisin, saat lainasumman taas uudelleen käyttöön jos tarvitset.

   LUE LISÄÄ: Lainaa heti


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Luottoa yksinkertaisesti

   Kilpailuttaminen kuulostaa vaikeammalta mitä se on. Prosessi on kuitenkin hyvin yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain seurata ohjeita ja täyttää hakemus sen mukaan.

   Todennäköisesti saat lukuisia eri lainatarjouksia, joista tehtäväksesi jää valita itsellesi paras. Mikään pakko ei ole kuitenkaan hyväksyä mitään saamaasi tarjousta. Voit halutessasi kilpailuttaa jonkin toisen lainasumman ja katsoa millaisia ehtoja sille saisit.

   LUE LISÄÄ: Laina pankkitunnuksilla

   Voinko hakea luottoa

   Luottoa ei myönnetä alaikäisille. Jos siis olet täysi-ikäinen, voit hakea lainaa. Osalla lainan tarjoajista voi kuitenkin olla myös tätä korkeampi ikäraja. Toinen oleellinen luottokelpoisuuden ehto on puhdas tausta maksuhäiriömerkinnöistä.

   Luottokelpoisuusehdot ovat lainan myöntäjän määrittelemiä ehtoja. Pääasiana on vain, että taloutesi olisi sen verran tasapainossa, että sinulle voidaan myöntää luottoa.

   Luoton myöntämisen mahdollistaa vakituiset tulot. Se on hyvin usein jonkinlaisena varmistuksena, että luotonmyöntäjä uskoo sinun pystyvän maksaa takaisin.

   Jos vakituinen asuinpaikka löytyy Suomesta, alkaa luoton saaminen näyttää vihreää. Jos et ole varma omasta luottokelpoisuudestasi, voit tarkistaa senkin vain lähettämällä ilmaisen hakemuksen.

   LUE LISÄÄ: Omien luottotietojen tarkistaminen

   Rahaa käyttöön hyvin joustavasti

   Jos saat hakemuksellesi vihreää valoa, hieno juttu. Toivottavasti se tarkoittaa, että asiat alkavat järjestyä. Ainakin saat nopean ja hetkellisen helpotuksen nopeaan rahan tarpeeseen. Ole aina realistinen. Nosta laina vain, jos olet varma sen takaisinmaksusta.

   Lainan tarkoitus ei ole viedä sinua vaikeuksiin vaan juurikin tarjota hetken apu erilaisiin tilanteisiin. Jos maksukyvyssä jostain syystä alkaisi olla huolen aihetta, ole yhteydessä lainanmyöntäjään sopiaksesi mahdollisista uusista järjestelyistä.

   Esimerkkejä kauttamme saatavista luotoista

   Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
   5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
   10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
   15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
   20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
   30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
   40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
   50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
   * Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

   Yllä näet esimerkkejä kauttamme saatavista luotoista. Varsinaiset tarjoukset luotolle saat antamiisi tietoihin perustuen.

   Miten luotto maksetaan

   Kun tarkoituksenasi on saada luotto heti tilille, huomioi mahdolliset yllätykset ja tulosi. Mieti aina asiantuntijoiden lisäksi, mikä on sinulle sopiva summa lyhennyksille. Jos haluat mahdollisimman pienen kuukausittaisen lyhennyksen, pidennä laina-aikaa. Jos pystyt maksamaan kerralla enemmän, laina-aika lyhenee.

   Korkoa maksetaan usein siltä ajalta kun luotto on käytettävissäsi. Jos siis maksat mahdollisimman nopeasti takaisin, voitat usein koroissa. Mieti mitä asioita arvostat. Moni arvostaa sitäkin, että voi pyytää maksuvapaata kuukautta jos tarvitsee.

   Kun luet lainaehtoja, kiinnitä huomiota onko sinun mahdollista maksaa laina jopa kokonaan pois ilman lisäkuluja. Se on hyvä ominaisuus, jos sitä on sinulle tarjottu.

   Lainaraha tuo joustoa

   Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on myös lainarahalla. Olipa käytetty termi mikä vain kuten pikalaina, nopea raha, nettilaina jne., se tuo talouteesi kaivattua joustoa. Lainan kustannukset muodostuvat samalla periaatteella mitä termiä siitä sitten käytetäänkään.

   Kustannukset, jotka lainaan lisätään, muodostuvat koroista ja tilinhoitomaksuista ja joskus avausmaksuista. On mahdollista, että jos lainan maksaa ennakkoon sovittua aiemmin, siitä on jokin lisäveloitus. Oleellinen on kuitenkin ns. todellinen vuosikorko.

   Laina on taloutesi tasapainottamiseen tarkoitettu. Hakeminen ei vielä maksa mitään. Voit olla sitoutumatta mihinkään ja selvitellä yhdellä hakemuksella vaihtoehtosi.

   Voit saada kauttamme yhteyden kymmeniin pankkeihin ja rahoitusyhtiöihin. Mitään piiloteltuja kuluja ei tarvitse pelätä, koska et sitoudu mihinkään. Kilpailutuspalvelumme on luotettava tapa saada asiallisia lainatarjouksia.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Täytä hakemus viipymättä

   Luottohakemuksen täyttäminen vaatii sinulta muutaman minuutin. Varsinainen työ tehdään pankeissa ja muissa lainanmyöntäjien toimipaikoissa.

   Täytetty hakemuksesi siirtyy useille eri tahoille, jotka haluaisivat uusia asiakkaita. Hakemuksia hyväksytään päivittäin ja joka tapauksessa vastauksia pyritään antamaan ennätysajassa.

   Vaikka saamasi kilpailutuspalvelu olisi kuinka nopeaa, tee silti päätöksesi kaikessa rauhassa. Unohda kiire hetkeksi, mieti huolella ja vie sitten taloutesi oikeaan suuntaan. Täytä hakemus, saa lainapäätös heti ja vertaile kaikki tarjoukset!

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Luottoa netistä heti tilille – Usein kysyttyä

   Milloin hakea luottoa netistä heti tilille?

   Hae luottoa netistä heti tilille, kun tarve on kipeä, ja tiedät, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun realistisesti ja järkevästi niin, ettei taloutesi joudu ahdinkoon.

   Miten voi saada luottoa netistä heti tilille?

   Voit hakea luottoa netistä heti tilille kilpailuttamalla lainatarjoukset yhdellä lomakkeella Summarumin kautta. Se tavoittaa jopa 30 eri rahoitusalan toimijaa.

   Saat lainatarjouksia jo saman päivän aikana, ja jos jokin niistä miellyttää sinua, voit hyväksyä ja vastaanottaa luoton heti, rahat voivat olla tililläsi jo seuraavien arkipäivien sisällä.

   Yleensä kyseessä on sellainen laina, joka ei vaadi vakuuksia, joten hakemusten käsittely ja lainapäätöksen tekeminen perustuu nopeaan ja automaattiseen päätöksentekoon.

   Milloin ei ole järkevää hakea luottoa netistä heti tilille?

   Joskus on myös tilanteita, jolloin tarvitaan luotto tarvitaan heti tilille, mutta sen hakeminen voi olla taloudenhoidon kannalta vaarallista.

   Tilanne, jossa haetaan luottoa toisen lainan maksuun, eikä tiedossa ole säännöllistä tuloa, jolla luoton takaisinmaksu olisi mahdollista tai kannattavaa, ei ole kestävä kenenkään kannalta. Tuloksena voi olla valitettavasti maksuhäiriömerkintä ja velkakierre. Laskelmoi tilanteesi siis aina rationaalisesti.