Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa eläinlääkärikuluihin

Lainaa eläinlääkärikuluihin joustavasti netissä ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Lainaa eläinlääkärikuluihin hetkessä, ja katso samalla henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa eläinlääkärikuluihin 2 000 – 60 000 euroa

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan joustavan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Hae lainaa eläinlääkärikuluihin jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Summarumin kautta laina eläinlääkärikuluihin järjestyy luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa eläinlääkärikuluihin helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Eläinlääkärilainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla tavoitat jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa eläinlääkärikuluihin 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat eläinlääkärikuluihin helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa eläinlääkärikuluihin.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa eläinlääkärikuluihin.

Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina eläinlääkärikuluihin.

Kilpailuta lainat eläinlääkärikuluihin netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa eläinlääkärikuluihin erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina eläinlääkärikuluihin netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan eläinlääkärikuluihin pienellä korolla – ilman piilokuluja.

Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä erityisesti huomiota näihin:

 • eläinlääkärilainan korot
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta eläinlääkärikuluihin liittyvien lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudetonta lainaa eläinlääkärikuluihin heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan eläinlääkärikuluihin, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina eläinlääkärikuluihin maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Eläinlääkärilaskut

Lemmikin tai hyötyeläimen sairastuminen on aina omistajalle suuri huoli. Oman lisänsä ikävään tilanteeseen tuo myös se, että sairaan eläimen hoitokulut ja sitä kautta eläinlääkärilaskut voivat nousta valitettavan suuriksi.

Eläinlääkäreiden välillä on suuria hintaeroja, ja etenkin eläinlääkäriketjuja käyttävät saattavat maksaa käynneistään huomattavaakin ylihintaa.

Toisaalta osa toimenpiteistä ja hoidoista on hintavia paikasta riippumatta, ja tällaisten osuessa kohdalle voi olla tarpeen hakea lainaa eläinlääkärikuluihin.

Kenelle lainaa eläinlääkärikuluja varten myönnetään?

Kun haet lainaa eläinlääkärilaskuihin, sinulta edellytetään seuraavien kriteerien täyttämistä:

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Luottotietosi ovat puhtaat.
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa.

Hae lainaa eläinlääkärilaskuihin näin

 1. Täytä hakemus sivustollamme, muista täyttää kaikki kohdat.
 2. Lähetä täytetty hakemus.
 3. Välitämme sen kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiöille.
 4. Jos täytät yhtiöiden kriteerit, saat ensimmäiset tarjoukset miltei heti.
 5. Vertaile kaikki tarjoukset rauhassa.
 6. Hyväksy paras laina eläinlääkärikuluihin.

Huomaathan, että eläinlääkärilainan hakeminen ei sido sinua mihinkään. Hakeminen on maksutonta, ja jos yksikään saaduista tarjouksista ei ole sopiva, eli sinun ole pakko hyväksyä mitään niistä. Hae kulutusluottoa nyt!

Eläinten terveydestä huolehtiminen maksaa

Parhaat ystävämme tuovat elämäämme paljon iloa. Jotta lemmikki pysyisi onnellisena, tulee sille hankkia monia erilaisia tarvikkeita: jyrsijät ja matelijat tarvitsevat riittävän isot ja virikkeelliset tilat, koira välineitä ulkoiluun ja kissa sopivan vessan sekä raapimis- ja kiipeilymahdollisuuksia.

Ruoka maksaa aina. Laadukas ravinto on kuitenkin yksi eläimen terveyden kannalta tärkeimmistä asioista, joten siihen kannattaa panostaa. Monella lemmikillä on myös erityistarpeita ruuan suhteen: kissa tai koira voi olla allerginen markettiruokien vehnälle, ja lisäksi ruokavalion kanssa voi joutua kikkailemaan niin lemmikin iän, aktiivisuuden kuin mieltymystenkin perusteella.

Säännöllisesti otettava lääkitys kuuluu monen lemmikin arkeen, sillä esimerkiksi koira voi kärsiä lääkitystä vaativasta sydänongelmasta siinä kuin ihminenkin. Säännöllisiä eläinlääkärikäyntejä taas aiheuttavat esimerkiksi rokotukset, ja varsinkin lemmikin ikääntyessä vuosittaiset terveystarkastukset.

Osa lemmikeistä kärsii myös hankalista perinnöllisistä sairauksista ja esimerkiksi hammasongelmista, joiden tiimoilta kiireettömät mutta toistuvat lääkärikäynnit tulevat tutuksi.

Akuutit hoitotarpeet voivat aiheuttaa hyvin erilaiset eläinlääkärikulut. Joskus selvitään muutamalla kymmenellä eurolla ja antibioottikuurilla, toisinaan edessä voi olla vaativa leikkaus ja jopa tehohoidon tarve. Jälkimmäisissä tapauksissa hintalappu voi olla pahimmillaan tuhansia euroja.

Monet ovat valmiita maksamaan hyvinkin tyyriistä hoidoista, jos niillä voidaan pelastaa rakkaan lemmikin henki tai parantaa elämänlaatua.

Eläinlääkärin valinta

Eläinlääkäri kannattaa valita huolella, sillä toki haluamme eläinystävillemme parasta mahdollista hoitoa. Kunnallisille eläinlääkäreille tuotantoeläimet ovat tärkeä osa työtä, mutta pieneläinpotilaitakin riittää.

Yksityiset palveluntuottajat taas tarjoavat etenkin kaupungeissa monenlaista erityisosaamista ja viimeisen päälle olevia laitteita, ja moni eläimen omistaja on valmis matkustamaan kauaskin hyväksi todetun lääkärin tai tarpeellisen hoidon perässä.

Kunnallinen eläinlääkäri

Kunnilla on lakisääteinen velvollisuus huolehtia eläinlääkäripalveluiden järjestämisestä. Tarvittaessa velvollisuus voidaan hoitaa ostamalla palvelut yksityiseltä puolelta.

Palveluihin kuuluvat peruseläinlääkäripalvelut hyötyeläimille ja muille kotieläimille arkipäivisin joko omassa kunnassa tai yhteistoiminta-alueella kiireellinen eläinlääkäriapu kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kunnilla ja kaupungeilla ei sen sijaan ole velvoitetta järjestää erikoiseläinlääkäripalveluita. Eläinlääkärin kokemuksen, aikataulujen ja resurssien riittäessä niitäkin voi toki olla tarjolla jossain määrin.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Yksityiset eläinlääkärit

Suomessa on tarjolla runsaasti yksityisesti toimivia eläinlääkäreitä ja eläinlääkäriasemia. Niiden toiminta on puhdasta liiketoimintaa, joka ei saa rahallista tukea kunnalta tai valtiolta. Toiminta on aluehallintoviraston valvomaa, ja laadukkaan hoidon takaamiseksi yksityiseltä eläinlääkäriasemalta tulee aina löytyä toiminnasta vastaava, laillistettu eläinlääkäri.

Yksityiset eläinlääkäriasemat tarjoavat vaihtelevasti erilaisia perus- ja erikoiseläinlääkäripalveluita. Osa lemmikkien omistajista suuntaa mieluusti yksityisille lääkäreille juuri laajempien palveluiden ja erikoisosaamisen perässä.

Kaikki kunnat eivät myöskään tarjoa eläimille esimerkiksi röntgenpalveluita tai narttukoirien sterilisaatioleikkauksia, joten yllättävän yksinkertainenkin tai yleinenkin vaiva voi vaatia käyntiä yksityisellä eläinlääkäriasemalla.

Eläinlääkäriketjut

Suurin osa Suomen yksityispuolen eläinlääkäripalveluista on pienehköjen, itsenäisten ja yrittäjäeläinlääkärivetoisten klinikoiden tuottamia. Maastamme löytyy kuitenkin myös eläinlääkäriketjuja.

Suurin Suomessa toimiva eläinlääkäriasemaketju on Evidensia, joka omistaa myös Omaeläinklinikan. Vaikka Evidensialla ja Omaeläinklinikalla on runsaasti asiakkaita, eivät kaikki suinkaan ole olleet niihin tyytyväisiä.

Evidensiasta löytyy runsain mitoin negatiivisia arvosteluita ja huonoja kokemuksia. Evidensia-ketjua on syytetty niin eriasteisista hoitovirheistä (esimerkiksi asiakkaan kissan polttamisesta) kuin turhilla tutkimuksilla rahastamisestakin.

Eläinlääkäriketjujen vahvuutena pidetään niiden laajoja palveluita ja aukioloaikoja, mutta joskus palvelun laadun lisäksi palveluiden hinta voi yllättää ikävästi. Ero kunnallisiin ja muihin yksityisiin eläinlääkäriasemiin voi olla jopa satoja euroja samoista toimenpiteistä.

Mikä eläinlääkärikäynneissä maksaa?

Kuntien eläinlääkäripalveluiden maksut määräytyvät kunnallisen, laissa määritellyn eläinlääkäritaksan mukaan. Hinta muodostuu pääasiassa

 • käynti- tai puhelinpalkkiosta
 • mahdollisista toimenpide-, tarkastus- tai tutkimuspalkkioista
 • arvonlisäverosta.

Kunnallisten eläinlääkäreiden palkkioiden enimmäismäärät määritellään tarkasti laissa.

Yksityisille eläinlääkäriasemille ja -ketjuille asiakasmaksut ovat liiketoiminnan edellytys, sillä niitä ei tueta rahallisesti yhteiskunnan taholta. Hoidon lisäksi asiakas maksaa siis myös eläinlääkärien ja hoitajien palkat, toimitilan vuokrat ja laitehankinnoista aiheutuneet kulut.

Lemmikkien lääkkeisiin ei ole saatavilla Kela-korvausta. Monet lääkkeet voi ostaa kätevästi suoraan eläinlääkäriltä ja toisin kuin hoitojen hinnoissa, lääkkeiden hinnoissa ei niinkään ole eroa paikasta toiseen. Tämä johtuu siitä, että eläinlääkäri ei saa tehdä lääkkeiden myynnillä voittoa.

Eläinlääkäreiden hintaerot voivat olla huomattavia

Koska eläinlääkäripalveluita järjestävät monet tahot, osin julkiset ja osin yksityiset, on hinnoissa valtavia eroja. Peruskäynnistä voi selvitä kymmenillä euroilla.

Todella vaativat toimenpiteet taas maksavat sadoista aina tuhansiin euroihin, ja esimerkiksi tehohoidon hinta voi olla jopa 1 000 euroa per eläinlääkäriasemalla tai sairaalassa vietetty vuorokausi.

Akuuteissa ongelmissa omistaja ei tiedä, mitä kaikkia tutkimuksia eläimelle joudutaan käynnin yhteydessä tekemään. Aikaa hintojen ja paikkojen vertailuun ei välttämättä ole, ja moni suunnistaa lähimpään, tutuimpaan tai yksinkertaisesti auki olevaan paikkaan.

Yllättävän käynnin hintalappu muodostuu yksilölliseksi ja joskus huomattavasti odotettua suuremmaksi. Toki myös peruskäynnillä voi löytyä aihetta hintaviin jatkotutkimuksiin.

Jos kyse on kiireettömistä käynneistä tai suunnitelluista toimenpiteistä, hintojen vertailu etukäteen kannattaa. Halvimpia vaihtoehtoja ovat yleensä kunnalliset eläinlääkärit sekä pienet yksityiset eläinlääkäriasemat, kalleimpia taas suuret eläinlääkäriketjut.

Esimerkkejä kauttamme saatavista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista lainoista sekä niiden kustannuksista. Muista, että jokainen tarjous annetaan kuitenkin hakijoille yksilöllisesti. Esimerkit ovat siis vain suuntaa-antavia.

Vakuutuksella varaudutaan yllätyksiin

Yllättäviä eläinlääkärikäyntejä on vaikeata välttää täysin. Tervekin koiranpentu tai kaninpoika voi vartuttuaan kärsiä esimerkiksi säännöllisistä silmätulehduksista tai iho-ongelmista, ja vanhentuessa vaivat tuppaavat lisääntymään.

Oma lukunsa ovat tietysti myös erilaiset vakavat sairastumiset ja tapaturmat, joista voi aiheutua paljon huolta ja rahanmenoa. Aina et myöskään voi itse valita, suuntaatko lääkäriin arkena vai sunnuntaina ja menetkö kunnalliselle vai yksityiselle eläinlääkärille.

Hoitokuluihin voi yrittää varautua ottamalla eläinvakuutuksen. Tuotantoeläimille on omat vakuutuksensa, lemmikeille omansa. Suomessa lemmikkien vakuutuskattavuus ei ole kovin korkea, joskin suunta on ylöspäin.

Vakuutuksen ottamista kannattaa miettiä hyvissä ajoin, vaikkapa jo ennen lemmikin hankkimista. Fiksuinta on nimittäin vakuuttaa nuori ja terve lemmikki, jolle ei vielä ole kertynyt vakuutusturvaa rajoittavia sairauksia.

Lemmikin hoitokuluvakuutusta harkitsevan on erittäin tärkeätä selvittää, mitä eläinvakuutus käytännössä korvaa.

Sisältyy vakuutukseen Ei sisälly vakuutukseen
Eläinlääkäripalkkiot, tutkimuskulut, leikkaus- ja/tai hoitokulut sekä lääkkeet ja muut mahdolliset hoitotarvikkeet, kuten sidostarpeet ja kaulurit, kuuluvat useimmiten korvauksen piiriin. Terveystarkastukset, rokotukset, hammastoimenpiteet ja rodulle/lajille ominaiset perinnölliset ongelmat hoitoineen kuuluvat useimmiten vakuutuksen ulkopuolelle.

Korvattavat kulut, korvausmäärät ja kiinteä omavastuu vaihtelevat valitun vakuutustyypin mukaan.

Vakuutusta harkitsevia mietityttää luonnollisesti niiden hinta. Vakuutukset ovat usein varsin kalliita, mutta vertailemalla ja kilpailuttamalla voi löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

Vakuutuksen hinta lasketaan yksilöllisesti ja lopulliseen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten lemmikin ikä ja rotu/laji.

Esimerkkejä

Esimerkki 1: Helsinkiläinen Maija omistaa 1-vuotiaan mopsin. Hän haluaa ottaa lemmikilleen Agria-eläinvakuutuksen. Halvin vaihtoehto on muutaman kympin kuukaudessa, kallein yli satasen.

Esimerkki 2: Helsinkiläinen Mika omistaa neljän kuukauden ikäisen lapinporokoiran. Hän on päättänyt ottaa lemmikilleen Agria-eläinvakuutuksen. Halvin Mikalle tarjottu vaihtoehto on pari kymppiä kuukaudessa, kallein viitisen kymppiä.

Hae lainaa eläinlääkärikuluihin

Jo lemmikin ostamista harkittaessa on tärkeätä miettiä siitä aiheutuvia kuluja. Riittäväthän rahat ruokaan ja erilaisiin lemmikille tärkeisiin tarvikkeisiin sekä pentuajan välttämättömiin terveyskuluihin, kuten rokotuksiin? Kestäähän kuukausibudjetti sen, että kissa joutuukin syömään kalliimpaa erityisruokaa tai koiranpentu tuhoaa tylsyyksissään sohvan?

Lemmikin omistaminen maksaa aina, mutta lemmikin sairastuminen vie kulut usein uudelle tasolle. Siksi on hyvä idea säästää jonkin verran rahaa lemmikin mahdollisiin eläinlääkärikuluihin jo silloin, kun ongelmia ei ole.

Huom!

Elämässä ei kuitenkaan voi varautua kaikkeen, sillä yllättäviä kuluja voi aiheuttaa lemmikin lisäksi niin auto, kodinkone kuin omistajan oma sairastuminen. Tällöin voit harkita ottavasi lainaa eläinlääkärikäyntiin ja/tai lainaa eläinlääkärilaskuihin.

Eläinlääkäriä varten otettu laina vaihtelee useimmiten muutamista sadoista muutamiin tuhansiin euroihin. Luonnollisesti haluat lemmikillesi parasta mahdollista hoitoa, mutta toisaalta et halua ottaa enempää lainaa kuin on pakko.

Tämän takia sinun kannattaa mahdollisuuksien mukaan vertailla eri eläinlääkäriasemia ja niiden hinnastoja. Kallein hinta ei aina tarkoita parasta mahdollista hoitoa, kuten isot eläinlääkäriketjut osoittavat.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Summarum auttaa

Kun tarvitset lainaa lemmikkisi eläinlääkärikäyntejä ja -laskuja varten, Summarum auttaa. Kilpailutamme eläinlääkärilainat puolestasi puolueettomasti, läpinäkyvästi ja nopeasti.

Voit valita tarjouksen, joka sopii parhaiten juuri sinun elämäntilanteeseesi ja talouteesi. Kun siis pohdit mistä helposti lainaa yllättäviin eläinlääkärikuluihin, täytä hakemus ja anna meidän löytää sinulle sopivin vaihtoehto.

Lainaa eläinlääkärikuluihin – Usein kysytyt kysymykset

Paljonko eläinlääkärissä käyminen maksaa?
Eläinlääkäripalvelujen käytöstä aiheutuva maksu vaihtelee muutamasta kympistä muutamaan tuhanteen euroon. Esimerkiksi perustarkastuksesta, pienen haavan ompelusta tai yksittäisestä rokotuksesta voi selvitä kohtuullisin kustannuksin. Jos taas eläimeltä löytyy erikoishoitoa vaativa kasvain tai se on esimerkiksi loukkaantunut onnettomuudessa, maksettavaksi voi tulla tuhansien eurojen hintainen lasku. Lopullisen laskun hinta vaihtelee huomattavasti tilanteen, mutta myös esimerkiksi eläimen lajin, koon ja sukupuolen mukaan. Etenkin kun kyse ei ole akuutista vaivasta, joka vaatii hoitoa välittömästi, voit vertailla eri palveluntarjoajien hintoja ja säästää jopa satoja euroja.
Mistä eläinlääkärimaksu muodostuu?
Eläinlääkärimaksut muodostuvat pääosin käyntipalkkiosta, mahdollisesta toimenpidepalkkiosta sekä arvonlisäverosta. Joskus hinnastoja tutkiessa voi olla vaikeata hahmottaa käynnin kokonaishintaa, sillä niin neuvomisesta, sidetarpeista kuin laboratoriokokeiden postituksestakin saatetaan periä erilliskuluja. Lääkkeet voi useimmiten ostaa suoraan eläinlääkäriltä, ja myös ne aiheuttavat omat kulunsa.
Kannattaako valita kunnallinen vai yksityinen eläinlääkäri?
Sekä kunnalliselta että yksityiseltä puolelta löytyy erinomaisia eläinlääkäreitä, mutta luonnollisesti useimmilla lääkäreillä on omat vahvuusalueensa. Tuotantoeläimiin erikoistunut lääkäri ei välttämättä ole vahvimmillaan pieneläinten kanssa ja päinvastoin, ja etenkin eksoottisten lemmikkien huolet voivat vaatia niihin erikoistunutta lääkäriä. Kunnan tarjoamat eläinlääkäripalvelut saattavat toisaalta olla huomattavasti rajallisempia kuin yksityisten eläinlääkäreiden, joten aina kunnallisen puolen suosiminen ei ole edes mahdollista. Mitä hintoihin tulee, kunnalliset eläinlääkärit ja pienet yksityiset eläinlääkäriasemat tarjoavat yleensä huokeampia hintoja kuin suuret eläinlääkäriketjut. Kalliiden hintojen lisäksi Suomen suurinta eläinlääkäriketjua, Evidensiaa ja sen omistamaa Omaeläinklinikkaa, on kritisoitu myös hoidon tasosta sekä turhilla hoidoilla rahastamisesta.
Kannattaako lemmikille ottaa vakuutus?
Jokainen päättää itse, haluaako ottaa eläinvakuutuksen. Jos oma lemmikki osoittautuu vuosien saatossa terveeksi yksilöksi, voi olla, että maksat sen elämän aikana enemmän vakuutusmaksuja kuin eläinlääkärimaksuja. Toisaalta yllättävien ja isojen kulujen kohdatessa moni on ottamastaan vakuutuksesta enemmän kuin kiitollinen. Vakuutusta harkitsevan kannattaa vertailla vakuutusten hintoja ja rajoituksia huolellisesti. Rajoitusten lisäksi myös lisäpalvelut kannattaa tarkistaa: osaan vakuutuksista sisältyy esimerkiksi mahdollisuus käyttää etäeläinlääkäripalveluita maksutta.
Voinko hakea lainaa eläinlääkärikuluihin?
Kyllä. Jos edessä on hintava toimenpide tai tarvitset yllättäen rahaa eläinlääkärilaskuja varten, voit tehdä lainahakemuksen Summarumin sivustolla. Kilpailutamme lainanantajat puolestasi. Jos mahdollista, sinun kannattaa vertailla eri eläinlääkäreitä ja heidän hinnastojaan ennen lainan ottamista. Parhaimmillaan voit säästää satoja euroja.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja