Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Mistä lainaa?

Täytä hakemus ja katso mistä voit saada lainaa – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Täytä hakemus ja katso mistä voit saada lainaa – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Mistä hakea lainaa

Taloudellinen tilanne voi vaihdella merkittävästi muuttuneiden elämäntilanteiden myötä. Lainan hakeminen ja saaminen ovat aina sidonnaisia hakijan sen hetkiseen elämäntilanteeseen, mikä tulee ottaa huomioon aina kun harkitset lainan ottamista. Laina on usein useamman vuoden elämään vaikuttava päätös, joten tarjousten kilpailuttaminen on järkevää mahdollisimman pienten kulujen aikaansaamiseksi.

Olemme pyrkineet koostamaan alle mahdollisimman kattavan listauksen erilaisista elämäntilanteista sekä siitä, miten ja mistä näihin elämäntilanteisiin on mahdollista saada lainaa.


Löydä edullisin laina varten

Summarumin kautta löydät sopivat lainat nopeasti. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mistä kannattaa ottaa lainaa?

Jos mietit mistä kannattaa ottaa lainaa ja mistä saisit helpon ja järkevän hintaisen lainan, olet oikeassa paikassa. Nykyisin markkinoilla on useita kymmeniä rahoitusyhtiöitä ja pankkeja, joiden puoleen voisit kääntyä. Anna meidän tehdä se puolestasi.

Teemme yhteistyötä vain luotettavien ja hyvämaineisten rahoitusalan yhtiöiden kanssa. Kun täytät hakemuksen sivustollamme ja lähetät sen meille, saat siis useita eri tarjouksia jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Se, mistä lainaa kannattaa ottaa kaikkien tarjousten perusteella, riippuu täysin sinusta. Jokainen saatu tarjous kannattaakin käydä tarkasti läpi ja pohtia, mikä niistä on paras vaihtoehto juuri omaan tilanteeseesi sopien.

Esimerkkejä kauttamme saatavista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista lainasopimuksista sekä  niiden kustannuksista.

Yleiset lainan saamisen ehdot

Lainan saamiselle on hyvin usein saman kaltaisia ehtoja. Ehdot ovat hyvin yleispäteviä, eivätkä ne riipu niinkään lainan hakijasta henkilönä. Elämäntilanteesi voi toki olla osaksi vaikuttamassa siihen, voidaanko sinulle ylipäätään myöntää lainaa tai mikä lainan korko tulisi olemaan.

Alle on koottu hyvin lyhyt lista tyypillisistä ehdoista lainan saamiseksi:

  • vähintään 18-25 vuoden ikä
  • säännölliset tulot
  • vakituinen osoite Suomessa
  • hyvät luottotiedot
  • verkkopankkitunnukset
  • vakuudet isompiin lainoihin
  • nykyinen taloudellinen tasapaino

Nämä ehdot eivät kuitenkaan aina päde. Sinun on myös mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia suurempiakin määriä, mikäli tietosi ja taloutesi ovat muutoin hyvällä tolalla.

Elämäntilanteen lisäksi lainan saamisen ehdot riippuvat hyvin pitkälti lainan myöntäjästä. Eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä voi olla paljonkin eroja asettamissaan ehdoissa. Muista myös, että pienet tulot eivät suoraan ole este lainan saamiselle. Tätä olemme käsitelleet tarkemmin artikkelissamme Lainaa pienillä tuloilla.

Sivuston alareunassa olevaan kysymysosioon on koottu useita mahdollisia tilanteita, joissa hakija hakee lainaa eri elämäntilanteissa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Yleisin toimintatapa lainamarkkinoilla on myöntää lainaa vasta 20 ikävuotta täyttäneille. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että 18-vuotiaan on keskimääräisesti todennäköisempää velkaantua kuin yli 20-vuotiaan. Lainaa 18-vuotiaalle on kuitenkin mahdollista saada.

Hyvä tietää

Lainamarkkinoilta löytyy useampia rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät lainaa myös 18-vuotiaille.

Yleensä suuremmat pankit pitävät ikärajanaan 20 vuotta, kun taas monella pienemmällä lainan myöntäjällä ikärajana on vain 18 vuotta.

Mistä lainaa 19-vuotiaalle?

Kuten 18-vuotiaiden kohdalla, myös lainaa 19-vuotiaalle ei välttämättä myönnetä jokaisesta rahoitusyhtiöstä. Tämä ei silti tarkoita sitä, ettetkö voisi 19-vuotiaanakin lähettää meille hakemustasi. Kilpailutamme jokaisen yhteistyökumppanimme ja tarjoukset saat niiltä yhtiöiltä, joiden käytännöissä on myöntää lainaa alle 20-vuotiaalle.

Muista hakea lainaa vain todelliseen tarpeeseen. Olit sitten minkä ikäinen tahansa, älä koskaan ota lainaa yli oman maksukykysi. Laadi ensin realistinen budjetti omasta taloudellisesta tilanteestasi ja arvioi sen perusteella, paljon sinun kannattaa hakea lainaa. Vasta sen jälkeen on siis aika miettiä, mistä lainaa 19-vuotiaalle.

Mistä lainaa 20 vuotiaalle?

Lainaa 20-vuotiaalle on tarjolla jo useammassakin yhtiössä. Tämä johtuu siitä, että useimmiten 20 vuotta täyttäneellä katsotaan olevan parempi maksuvalmius kuin sitä nuoremmilla. Siksi lainoja myöntävät yhtiöt suhtautuvat 20-vuotiaisiin lähtökohtaisesti suopeammin.

Vaikka lainaa onkin helpommin tarjolla, muista silti maltti. Älä siis hae lainaa hetken mielijohteesta tai hullaannu useista eri tarjouksista. Suhtaudu lainan hakemiseen realistisesti ja maksukykysi huomioiden.

Mistä lainaa velkaantuneelle?

Velkaantuneen voi olla usein vaikeaa löytää itselleen lainaa. Tämä johtuu siitä, että monen lainan myöntäjän vaatimus lainan hakijalle on maksuhäiriömerkittömyys. Velkaantuneen saattaa olla kuitenkin mahdollista hakea laina rinnakkaishakijan avulla.

Laina rinnakkaishakijan kanssa tarkoittaa, että lainan hakemisesta sekä takaisinmaksusta vastaa hakijan lisäksi myös joku toinen henkilö. Mikäli rinnakkaishakija löytyy, on lainan saaminen myös velkaantuneena usein mahdollinen.

Velkaantunut voi myös saada apua lainan saamiseen sellaisilta toimijoilta, joiden päätarkoituksena on auttaa velkaantuneita. Yksi esimerkki tällaisesta on Takuusäätiö, joka auttaa velkaantuneita järjestäen takauksellista lainaa velkojen takaisinmaksuun.

Mistä saa lainaa varmuudella?

Olemme käsitelleet sitä mistä lainaa saa jo monesta eri näkökulmasta. Mutta mistä lainaa varmasti? Valitettavasti kukaan ei voi luvata sinulle, että saisit lainan varmasti. Kaikilla rahoitusyhtiöillä on omat kriteerinsä sille, miten ne arvioivat hakijoiden luottokelpoisuutta.

Koska vaatimukset nimenomaan vaihtelevat rahoitusyhtiöiden välillä, on ehdottoman tärkeää pyytää tarjouksia useilta eri yhtiöiltä. Yleisesti voidaan todeta, että mikäli luottotietosi ovat kunnossa, sinulla on säännölliset tulot ja asut vakituisesti Suomessa, sinulla on kuitenkin varsin hyvät mahdollisuudet saada lainaa.

Mistä lainaa yritykselle?

Jos pohdit mistä lainaa yritykselle sen tarvitsemiin kuluihin, olet oikeassa paikassa. Me Summarumilla kilpailutamme myös yrityslainoja. Jos yrityksesi tarvitsee rahoitusta esimerkiksi palkkojen maksamiseen, uusiin laitehankintoihin tai muihin menoihin, voit kilpailuttaa useita eri rahoituslaitoksia kauttamme.

Täytä lainahakemus netissä sivustollamme ja kokeile, millaisia tarjouksia saat ja mistä!

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Mistä lainaa – Usein kysyttyä

Mistä lainaa?
Kuluttajan on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa sadoilta rahoitusalan toimijoilta. Kuluttajalle itselle sopivin laina löytyy kuitenkin aina lainojen kilpailutuksen kautta. Lainat kilpailuttamalla kuluttaja asettaa lainantarjoajat kilpailemaan henkilön asiakkuudesta ja näin ollen kääntämällä kilpailutilanteen myös usein säästää rahaa.
Mistä lainaa kuluttamiseen?
Mikäli yksityishenkilö tarvitsee lainaa kuluttamista varten, on kulutusluotto monesti sopivin lainavaihtoehto tähän tarkoitukseen. Kulutusluotto on mahdollista vastaanottaa useilta lainan tarjoajilta muutamista tuhansista euroista aina kymmeniin tuhansiin saakka. Yleensä vakuudettoman kulutusluoton takaisinmaksuaika on muihin lainoihin verrattuna tyypillisesti lyhyempi.
Mistä lainaa autoon?
Autolainaa myöntävät pankkien sekä rahalaitosten lisäksi myös tavalliset autoja myyvät liikkeet. Autolaina on mahdollista hakea joko käsirahalla tai ilman, lainaa hakevan henkilön tilanteesta riippuen. Autolainassa lainan vakuutena toimii usein hankinnan kohteena oleva auto. Mikäli hankittava auto on myös lainan vakuutena, vaatii lainan tarjoaja yleensä laajojen vakuutusten ottamista.
Mistä lainaa asuntoon?
Asuntolaina on useimmiten vakuudellista lainaa, jota kuluttaja hakee asunnon hankintaa varten. Asuntolainaa tarjoaa valtaosa merkittävimmistä Suomessa toimivista pankkisektorin toimijoista, kuten esimerkiksi OP, Nordea sekä Danske Bank. Asuntolainan korko on verrattain matala maksuajan, lainasumman sekä asunnon vakuuden takia. Suurin osa pienemmistä rahalaitoksista ei tarjoa asuntolainaa verrattain matalan korkotason takia.
Mistä lainaa mökkiin?
Mökkilainaa tarjoaa kaikki merkittävimmistä pankeista sekä osa pienemmistä rahalaitoksista. Kuluttajan on mahdollista hakea mökkilaina monipuolisesti eri tarkoituksiin uuden kiinteistön ostamisesta aina pienempiin remontteihin. Suuremman mökkilainan hankinta uuden kiinteistön rakentamista varten hoituu hyvin pitkälti samalla tavoin, kuten vakuudellisen asuntolainan.
Mistä lainaa remonttiin?
Remonttilainaa on mahdollista hakea suurimmalta osalta lainaa tarjoavista yrityksistä. Remonttilaina on mahdollista hakea joko vakuuksien kanssa tai ilman, riippuen lainasumman suuruudesta. Remonttilainat ovat jaoteltavissa karkeasti kolmeen erilaiseen lainan muotoon, talonyhtiön, yksityishenkilön sekä asuntolainan yhteyteen haettuun remonttilainaan.
Mistä joustavaa lainaa?
Joustoluotto on lainaa, jota kuluttaja kykenee nostamaan joustavasti tililleen lainan myöntämisen jälkeen. Kuluttajan on mahdollista hakea joustoluottoa sekä suuremmilta pankeilta, että pienemmiltä rahalaitoksilta. Joustoluotto on useimmiten vakuudetonta lainaa, jota haetaan suhteellisen pieniä kulueriä varten. Joustoluottoa on kuitenkin mahdollista hakea monilla lainaa tarjoavilla yrityksillä aina 60 000 euroon saakka.
Mistä lainaa moottoripyörään?
Moni pankki sekä rahalaitos tarjoaa palveluissaan moottoripyörälainaa. Rahavarat moottoripyörän hankintaan haetaan usein myös kulutusluoton avulla. Moottoripyörälainaa onkin mahdollista saada sekä vakuudellisena, että vakuudettomana lainana monilta lainaa tarjoavilta yrityksiltä.
Mistä lainaa pienituloiselle?
Pienituloisen voi monesti olla vaikea saada lainaa. Moni lainantarjoaja edellyttää kuukausittaisia palkkatuloja lainan myöntämiseen. Markkinoilla on kuitenkin myös lainaa tarjoavia yrityksiä, jotka laskevat työttömyyspäivärahan tai eläkkeen riittäväksi tuloksi lainan myöntämiseen. Lisäksi kuluttajaa auttaa, mikäli hän löytää lainalle jonkun vakuuden tai lainan takaavan henkilön.
Mistä lainaa ilman takaajia?
Lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea todella monesta suomalaisesta pankista sekä useasta rahalaitoksesta. Takaajia käytetään nykyisin entistä vähemmän lainojen hankinnassa. Tähän on vaikuttanut sekä vakuuksien, että vakuudettomien lainojen yleistyminen. Esimerkiksi suositut kulutusluotto ja joustoluotto haetaan useimmiten vakuudettomina lainaa, mikä tarkoittaa, että kyseinen laina ei tarvitse vakuutta tai takaajaa.
Mistä lainaa ilman vakuuksia?
Lainaa ilman vakuuksia on mahdollista saada valtaosalta pankeista sekä lähes kaikikista rahalaitoksista. Yleisimmät vakuudettoman lainan muodot ovat kulutusluotto sekä joustoluotto. Laina ilman vakuuksia tarkoittaa, että sen hakemisessa lainalle ei aseteta mitään vakuutta tai takaajaa. Laina ilman vakuuksia on useimmiten hieman kalliimpaa, mutta se on mahdollista saada vakuudellista lainaa nopeammin käyttöön.
Mistä lainaa lainojen yhdistämiseen?
Todella monet suomalaista lainaa tarjoavista yrityksistä sisällyttävät palveluihin myös lainojen yhdistämistä. Yhdistelylaina on laina, joka niputtaa useammat pienet lainat yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylainan avulla kuluttaja voi vähentää kokonaisuudessa lainastaan maksamia kuluja sekä helpottaa oman taloutensa hallintaa. Yhdistelylainaa voi hakea useilla suomalaisilla lainan tarjoajilla aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.
Mistä lainaa yrityksen perustamiseen?
Yrityksen perustamiseen kuluttajan on mahdollista saada lainaa useilta tahoilta. Perinteiset suomalaiset pankit sekä uudemmat rahalaitokset myöntävät usein lainoja yrityksille. Lisäksi yrityksille on mahdollista hakea lainaa esimerkiksi Finnveran kaltaisilta erikoisrahoitusyrityksiltä. Nuoren yrityksen alkurahoitus on myös mahdollista vastaanottaa erilaisilta rahastoilta sekä säätiöiltä tai vaihtoehtoisesti yksityisiltä enkelisijoittajilta.
Mistä lainaa yritykselle?
Yrityksen on mahdollista hakea lainaa sekä perinteisiltä lainan antajilta, että yritysrahoitukseen erikoistuneilta rahoitusalan toimijoilta. Yrityslainan määrä sekä lainan korko riippuvat hyvin pitkälti sitä hakevan yrityksen rahoituksen tarpeesta. Yrityslaina on mahdollista hakea ja vastaanottaa kokonaan verkossa yrityksen näin halutessa.
Mistä lainaa 18 vuotiaalle?
Suurin osa lainaa tarjoavista yrityksistä myöntää lainaa vasta 20 vuotta täyttäneille kuluttajille. Syynä tähän on, että kyseiset rahoitusalan yritykset kokevat alle 20-vuotiaan kuluttajan edellytykset estää velkaantumista heikommiksi kuin mitä yli 20-vuotiaan. Markkinoilla on kuitenkin olemassa myös lainantarjoajia, jotka myöntävät lainaa 18-vuotiaalle. Kyseiset lainaa tarjoavat yritykset ovat yleensä hieman pienempiä rahalaitoksia. Suurin osa pankeista pitää lainan saamisen ikärajana 20 ikävuotta.
Mistä lainaa 19 vuotiaalle?
19-vuotiaan laina saamisen perustuu samat periaatteet kuin 18-vuotiaankin. Suurin osa rahoitusalan toimijoista myöntää lainaa ainoastaan yli 20 vuotta täyttäneille hakijoille. Markkinoilla on kuitenkin yksittäisiä toimijoita, jotka mainostavat lainapalveluidensa soveltuvan myös alle 20-vuotiaille asiakkaille. Nämä toimijat ovat yleisimmin markkinaosuudeltaan hieman pienempiä rahalaitoksia.
Mistä lainaa 20 vuotiaalle?
20 vuotta täyttäneen kuluttajan on mahdollista saada lainaa useilta eri tahoilta. Valtaosa lainantarjoajista asettaa lainan myöntämisen ikärajan 20 ikävuoteen. Lainamarkkinoilla on kuitenkin olemassa myös yksittäisiä toimijoita, jotka asettavat lainan myöntämisen ikärajan aina 25 ikävuoteen saakka. Yleisin ikäraja lainan saamiselle on esimerkiksi useimmilla pankeilla kuitenkin 20 vuotta.
Mistä lainaa alle 23 vuotiaalle?
Alle 23-vuotiaiden kuluttajien on mahdollista vastaanottaa lainaa useammilta eri lainaa tarjoavista yrityksistä. Suurin osa lainamarkkinoiden toimijoista määrittelee ikärajan lainan saamiseen 20 vuoteen. Tämän ylittäneen kuluttajan onkin mahdollista vastaanottaa lainaa suurimmalta osalta markkinoilla toimivista lainan tarjoajista.
Mistä lainaa edullisesti?
Kuluttajan on mahdollista löytää lainaa edullisesti lainojen kilpailutuksen avulla. Lainojen kilpailutus kääntää lainamarkkinoiden asetelmat ja asettaa lainantarjoajat kilpailemaan kuluttajan asiakkuudesta. Lainat kilpailuttava yritys kerää kuluttajan puolesta lainatarjouksia useilta eri rahoitusalan toimijoilta ja esittää lainaa hakevalle henkilölle tarjouksista parhaimmat.
Mistä lainaa pienellä korolla?
Lainaa pienellä korolla löytyy lainojen vertailun avulla. Lainavertailu tapahtuu niin, että lainaa hakeva henkilö täyttää lainahakemuksen. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lainavertailun toteuttava osapuoli kerää useilta rahoitusalan toimijoilta lainatarjouksia ja välittää ne kuluttajalle. Lainaa hakevalle henkilölle jää näin tehtäväkseen ainoastaan valita itselle sopivin laina halutessaan. Lainojen vertailu säästää kuluttajalta rahaa ja mahdollistaa pienimmän koron lainan löytymisen.
Mistä lainaa opiskelijalle?
Opiskelijan on mahdollista vastaanottaa lainaa useilta eri rahoitusalan toimijoilta. Valtion takaama opintolaina on mahdollista hakea kaikista merkittävimmistä rahoitusalalla toimivista pankeista. Opintolaina on valtion takauksen takia hyvin edullista lainaa. Esimerkiksi Suomen Pankin mukaan vuoden 2020 alussa nostettujen euriboriin sidottujen opintolainojen keskikorko oli ainoastaan 0,27 %.
Mistä lainaa varmasti?
Kuluttajan on suurimmassa osassa tilanteista vaikea olla täysin varma lainan saannistaan. Lainan saamisen todennäköisyyksiin kuitenkin vaikuttaa positiivisesti muutama asia. Tällaisia lainan saamista edistäviä tekijöitä ovat muun muassa henkilön säännölliset kuukausitulot sekä puhtaat luottotiedot. Lisäksi lainan takaaja tai rinnakkaishakija saattaa olla hyödyksi, mikäli asiakas haluaa varmistaa lainan saamisen.
Mistä lainaa eläkeläiselle?
Eläkeläisen on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa monilta pankeilta sekä rahalaitoksilta. Yleisiä eläkeläisten hakemia lainan muotoja ovat muun muassa pienlaina sekä käänteinen asuntolaina. Oli lainan muoto mikä tahansa, kannattaa lainan hankkimista harkitsevan eläkeläisen kuitenkin ehdottomasti kilpailuttaa lainat löytääkseen itselleen markkinoiden edullisimman vaihtoehdon.
Mistä lainaa asuntoa vastaan?
Lainaa asuntoa vastaan tarkoittaa sitä, että kuluttaja hakee vakuudellista lainaa asettaen asuntonsa tai muun kiinteistön lainan vakuudeksi. Lainaa hakeva henkilö kykenee hakemaan lainaa asuntoa vastaan lähes kaikilta lainan tarjoajilta. Asunto on yleisesti ottaen erinomainen vakuuden muoto ja moni lainan tarjoaja hyväksyy sen vakuudeksi. Lainan tarjoaja määrittää asunnon arvon sen hetkisen markkinatilanteen sekä asunnon kunnon mukaan.
Mistä lainaa autoa vastaan?
Lainaa hakevan henkilön on mahdollista ajoittain hyödyntää autoa lainan vakuutena. Yleisin tilanne, jossa kuluttaja hakee lainaa autoa vastaan on uuden auton hankinta. Autolainaa hakiessa on yleistä, että kuluttaja asettaa lainan vakuudeksi hankinnan kohteena olevan auton. Auton toimiessa lainan vakuutena lainan tarjoaja kuitenkin yleensä vaatii, että kuluttaja vakuuttaa hankittavan auton laajamittaisesti.
Mistä lainaa äitiyslomalla?
Äitiyslomalla olevan henkilön on mahdollista vastaanottaa lainaa siinä missä kenen tahansa muunkin. Lainaa tarjoava yritys arvioi äitiyslomalla olevan henkilön maksukykyä samoin mittarein kuin muidenkin ihmisten. Tarkasteltavia asioita ovat muun muassa henkilön kuukausittaiset tulot sekä aiempi historia lainojen kanssa.
Mistä lainaa velkojen maksuun?
Kuluttajan on mahdollista hakea lainaa velkojen maksuun monilta perinteisiltä pankeilta sekä rahalaitoksilta. Laina velkojen maksuun haetaan yleensä yhdistelmälainana. Yhdistelmälaina sitoo kuluttajan useammat pienet lainat yhdeksi. Lainojen yhdistämisen avulla henkilö voi säästää lainojen kokonaiskuluissa. Lisäksi yhdistelmälaina helpottaa useimmiten myös kuluttajan talouden hallitsemista.
Mistä lainaa ilman luottotietoja tai luottohäiriöiselle?
Kuluttajan on yleisesti ottaen vaikeaa saada lainaa ilman luottotietoja. Lainan myöntäminen perustuu luoton tarjoajan osalta aina riskin arviointiin. Mikäli lainaa hakevan henkilön luottotiedoissa on ongelmia, on lainan myöntämisen riski usein lainan tarjoajan kannalta verrattain suuri. Tällaisissa tilanteissa kuluttajan voi olla hankala löytää lainaa ja mikäli laina löytyy ovat kokonaiskustannukset usein hyvin suuret. Mikäli kuluttaja saa lainalleen vakuuden tai jonkun henkilön takaamaan lainan, voi lainan saaminen olla tällaisessa tapauksessa täysin mahdollista.
Mistä lainaa kun on maksuhäiriömerkintä?
Kuluttajan, jolla on maksuhäiriömerkintä on hankalampi saada lainaa kuin monen muun henkilön. Lainan saaminen on kuitenkin mahdollista maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Tämä kuitenkin tarkoittaa yleensä hieman korkeampia kokonaiskustannuksia sekä sitä, että kuluttajan tulee asettaa lainalle vakuus tai myöntää takaaja. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi asunto, muu kiinteistö tai arvopaperi. Lainan takaajan hyödyntäminen on harvinaista, mutta mahdollista myös.
Mistä lainaa työttömälle?
Työttömän on mahdollista saada lainaa osalta lainaa tarjoavista yrityksistä. Esimerkiksi Bluestep tarjoaa asuntolainaa työttömille kuluttajille. Lainan vastaanottamisen ehtona on Bluestepillä, että lainaa haetaan rinnakkaishakijan kanssa, joka on vakituisessa työsuhteessa. Työttömän on kuitenkin mahdollista vastaanottaa lainaa, mikäli henkilö hakee lainaa esimerkiksi rinnakkaishakijan kanssa tai asettaa lainalle riittävän vakuuden.
Mistä lainaa velkaantuneelle?
Velkaantuneen saattaa olla vaikea löytää lainaa ilman rinnakkaishakijaa tai erikseen asetettavaa vakuutta. Lainaa velkojen maksuun haetaan usein yhdistelmälainan avulla. Velkaantuneen kuluttajan on mahdollista vastaanottaa tarvittaessa apua yhdistelmälainan saamiseen myös instituutioilta, joiden tarkoitus on nimenomaan auttaa velkaantuneita. Velkaantuneen kuluttajan on mahdollista vastaanottaa järjestelylainaa esimerkiksi Takuusäätiön avustuksella.
Mistä lainaa ilman tuloja?
Lainaa ilman tuloja voi olla vaikeaa löytää, mutta joillakin lainan tarjoajilla myös kyseinen lainan hakeminen voi olla mahdollista. Yleensä lainan vastaanottaminen ilman säännöllisiä tuloja vaatii kuitenkin lainalle asetettavaa vakuutta. Lisäksi lainan kokonaiskustannukset nousevat, sillä lainan tarjoaja arvioi riskitason tulojen puuttumisen takia yleensä hieman tavallista korkeammaksi.
Mistä lainaa helposti?
Kuluttajan on mahdollista hakea lainaa helposti netin välityksellä. Lainan hakeminen on perinteisesti totuttu tekemään konttorissa vieraillen. Digitalisaatio on kuitenkin tehnyt lainan hakemisesta sekä vastaanottamisesta vaivattomampaa kuin koskaan ennen. Kuluttajan on mahdollista täyttää digitaalinen lainahakemus ja vastaanottaa lainaa tilille parhaimmillaan jo saman päivän aikana.
Mistä lainaa nopeasti
Kuluttaja voi saada lainaa nopeasti monilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta. Nopean lainan ominaispiirre on, ettei se yleensä sisällä mitään vakuuksia. Monilla lainaa tarjoavilla yrityksillä vakuudeton laina on mahdollista saada jo samana päivänä hakemisen kanssa. Pisimmilläänkin lainan vastaanottaminen kestää yleensä ainoastaan muutaman arkipäivän.
Mistä lainaa heti?
Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa lainaa heti useilta pankeilta sekä rahalaitoksilta. Lainan heti vastaanottaminen vaatii yleensä lainalta, ettei se sisällä vakuuksia tai vakuuttajaa. Vakuudettoman lainan nopeus perustuu siihen, että lainaa tarjoavan yrityksen ei tarvitse käsitellä lainan vakuutta eikä laskea sen arvoa.