Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa ilman takaajia

Kilpailuta ja hae lainaa ilman takaajia 2 000 – 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Kilpailuta ja hae lainaa ilman takaajia 2 000 – 60 000 €. Täytä lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Takaamaton laina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan ilman takaajia. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa ilman takaajaa jopa 60 000 euroa

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa ilman takaajaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta laina ilman takaajia voi järjestyä helposti netistä jopa 60 000 euroon asti. Lainan hakeminen ilman takaajia on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa ilman takaajia 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile lainat ilman takaajia helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa ilman takaajaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa ilman takaajia. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa.

Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina ilman takaajaa.

Kilpailuttamalla lainat ilman takaajia netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa ilman takuita erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina ilman takaajaa netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainavertailu kannattaa tehdä siten, että kiinnittää huomiota

 • lainan korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Laina ilman takaajia ja heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan ilman takaajia, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina ilman takaajia maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina ilman takaajaa

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan ilman takaajaa tai vakuutta. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainaa ilman takaajia – tätä se tarkoittaa

Lainan ottaminen ilman takaajia tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että lainaa ottaessasi sinulla ei tarvitse olla toista ihmistä tukena takaamaan lainasi takaisinmaksua pankille tai rahoitusyhtiölle. Olet siis yksin vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Moneltakaan suomalaiselta ei löydy suurta varallisuutta tai läheisiä takaamaan lainaa, joita perinteisesti lainan oton yhteydessä edellytetään. Siksi on tärkeää, että myös heillä on mahdollisuus hakea lainaa suurempia hankintoja, yllättäviä menoja tai arkielämää varten.

Takaajien löytäminen ei myöskään ole aina täysin yksiselitteistä, eikä moni halua sekoittaa ystäviään tai perheenjäseniään omiin talousasioihinsa.

Hyvin tyypillisesti vakuudettomat lainat ovat luonteeltaan joko pikavippilainoja tai kulutusluottoja.

Tiesitkö?

Suomen Pankin teettämän tilaston mukaan vuoden 2020 lopulla lähes puolet suomalaisten ottamista kotitalouslainoista oli kulutusluottoja. Lainaa haetaan siis ilman takaajia tyypillisesti hyvin arkisiin menoihin ja hankintoihin.

Takaajien ja vakuuksien puuttumisella lainanhakuprosessi on usein huomattavasti nopeampaa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Kuka voi hakea lainaa ilman takaajaa?

Jotta laina ilman takaajia voidaan myöntää, on sinun täytettävä muutama yleinen ehto:

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot.
 • Sinulla on säännölliset luottotiedot.

Miksi laina ilman takaajaa on niin suosittu?

Monelle lainanhakijalle on tärkeää se, että lainalle ei tarvitse etsiä takaajaa. Laina ilman takaajaa vapauttaa tästä paineesta: olet itse vastuussa koko lainan takaisinmaksusta. Lainaprosessi on tässä tilanteessa todella nopea ja myös kynnys hakea lainaa on matalampi.

Kuten kuvitella saattaa, takaajien löytyminen on monesti varsin vaikeaa eikä monikaan välttämättä edes halua pyytää läheistä oman lainansa takaajaksi.

Miten lainaa sitten saa ilman takaajia? Rahoitusyhtiöt uskaltavat myöntää lainaa ilman takaajia, sillä ne voivat tehdä maksukyvystäsi arvion ennen lainan myöntämistä. Saat siis lainatarjouksia, mikäli maksukykysi on arvioitu hyväksi ja riittäväksi.

Näin lainan takaus eroaa laina vakuuksista

Lainan takaaminen ja lainan vakuudet voivat mennä helposti sekaisin. Niiden välillä on kuitenkin selviä eroja.

 • Lainan takauksen yhteydessä vain toinen henkilö voi toimia lainan takaajana. Tämä niin sanottu henkilötakaaja ei panttaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi, vaan antaa takauksen siitä, että maksaa lainan takaisin, mikäli velan ottaja ei siihen syystä tai toisesta kykene.
 • Vakuuden antaja voi taas olla joko velallinen itse tai toinen henkilö. Käytännössä vakuuden antaja antaa pankille omaa omaisuuttaan lainan pantiksi, eli lisävakuudeksi. Mikäli velallinen ei maksa ottamaansa lainaa takaisin on pankilla mahdollisuus myydä annettu lisävakuus tällöin pois, ja rahoittaa sillä lainan takaisinmaksu.

Mikä sitten sopii lainan vakuudeksi? Lainan vakuutena ei nimittäin voi toimia ihan mikä tahansa arvokas omaisuus. Esimerkiksi auto tai perintönä saatu taidemaalaus eivät käy lainan vakuutena pankeille ja rahoitusyhtiöille. Tyypillisiä lainan vakuuksia ovat muun muassa

 • Asunto
 • Rahastosäästöt
 • Osakkeet
 • Metsä
 • Kiinteistöt
 • Muu reaaliomaisuus

Mistä voin hakea lainaa ilman takaajaa?

Lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea monesta suuresta suomalaisesta pankista, sekä useasta eri rahoitusta tarjoavasta yrityksestä hyvin pienellä korolla.

Monen eri pankin ja rahoitusta tarjoavan yrityksen sivuilla vakuudettomasta lainasta puhuttaessa käytetään joko termiä kulutusluotto tai joustoluotto. Sanat eivät täysin ole synonyymeja keskenään, sillä esimerkiksi kulutusluottoja voi hakea myös vakuuden kanssa.

Lainan hakeminen ilman takaajia on usein hyvin nopea prosessi. Hakemuksen tekemiseen ei mene usein muutamaa minuuttia kauempaa. Hakemuksen tekeminen on monesti ilmaista, eikä sen jättäminen vielä sido asiakasta mihinkään.

Paljonko saa lainaa ilman takaajia?

Kysymykseen siitä, paljonko saa lainaa ilman takaajia, ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta sinänsä. Summarumin yhteistyökumppanit myöntävät lainaa ilman takaajaa jopa 60 000 euroon saakka, mutta jokaiselle hakijalle ei ole tarjolla luottoa näin suurella summalla.

Tämä johtuu siitä, että rahoitusyhtiöt tekevät jokaisesta hakijasta erillisen riskikartoituksen. Siinä otetaan huomioon nykyiset lainasi, tulosi ja muu taloudellinen tilanteesi.

Rahoitusyhtiöltä lainaa ilman takaajia

Monet suomalaiset ja kansainväliset rahoitusyhtiöt eli lainantarjoajat tarjoavat lainaa ilman takaajia. Oikeastaan tämä on jopa kaikkein tavallisin keino hakea lainaa näiltä toimijoilta. Rahoitusyhtiöt harvemmin edellyttävät takaajia lainaa hakiessa. Takaajien liittäminen tekee lainanhakuprosessista huomattavasti pidemmän. Tämä taas ei sovi näiden lainantarjoajien strategiaan toimia nopeana apuna talousasioissa.

Isommissa lainoissa rahoitusyhtiöissä voidaan kuitenkin hyödyntää vakuuksia haettavalle lainalle. Vakuudet tekevät lainan myöntämisestä turvallisempaa rahoitusyhtiölle.

Vakuudet toimivat ikään kuin hätävarana sille tilanteelle, ettei lainanottaja syystä tai toisesta pysty maksamaan lainaa takaisin. Tässä tilanteessa vakuudet voidaan realisoida, josta lainan myöntäjä saa oman myöntämänsä rahasumman takaisin.

Rahoitusalan yhtiöiden tyypillisin tuote on silti laina ilman takaajaa ja vakuuksia. Näitä lainoja kutsutaan useilla eri nimityksillä, joista kulutusluotto taitaa olla kuitenkin yleisin. Kulutusluottoja myönnetään nimensä mukaisesti juuri kulutukseen tai muihin arkisiin menoihin. Näitä voivat olla esimerkiksi remontti, häät, uusi auto tai lainojen yhdistäminen.

Yksi suosituimmista ja samalla suurimmista suomessa toimivista rahoitusyhtiöistä on Santander. Se tarjoaa lainaa ilman takaajia ja vakuuksia hyvin monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin.

Lainaa pankista ilman takaajaa

Monet hakevat ensin lainaa pankista ilman takaajaa, vaikka nykyisin tarjolla tähän olisi monta luotettavaa ja paremmilla ehdoilla lainaa myöntäviä rahoitusyhtiöitäkin. Alla lyhyt kuvaus viiden tunnetun suomalaisen pankin tarjoamista vakuudettomista lainoista. Lisää kunkin pankin lainojen ehdoista, koroista ja niiden maksuajoista löydät pankkien omilta sivulta.

Aktiasta lainaa ilman takaajia

Oli suunnitelmissa sitten kattoremonttilaina tai olet hankkimassa uutta menopeliä kesäksi Aktia tarjoaa hyvin joustavaa ja edullista lainaa ilman takaajia. Aktian Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka asiakas saa yhdessä erässä pankkitililleen tai Wallet-tililleen.

Käyttölainan takaisinmaksuaika on 24-120 kuukautta ja lainaa maksetaan takaisin kiinteissä vähintään 50€ erissä takaisin. Aktian pankista lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea 2 500€- 20 000€. Lisää Aktian käyttölainasta ja sen ehdoista löydät yhtiön sivuilta. Aktialla voit hakea myös lainaa takaajalla.

Nordeasta lainaa ilman takaajia

Nordea tarjoaa vakuudetonta lainaa ilman takaajia niin pieniin kuin isompiinkin hankintoihin tai kuluihin. Vakuudettomat lainat ovat Nordeassa nimeltään kulutusluottoja. Lainat ilman takaajia myönnetään korttiluoton tai joustoluoton muodossa.

Vakuudettoman lainan hakeminen on tehty hyvin helpoksi asiakkaille verkossa ja se on mahdollista räätälöidä juuri sopivaksi sinun talouteen ja tarpeisiin. Lainaa Nordeasta ilman takaajia on mahdollista saada jopa 50 000€ asti ilman erillistä avausmaksua.

Lainanottajalla on myös mahdollisuus kahteen lyhennysvapaaseen kuukauteen vuodessa.

OP laina ilman takausta

Vakuudeton laina sekä OP laina ilman takausta ovat saatavilla melko kilpailukykyiseen hintaan. tarjoaa hyvin kilpailukykyistä lainaa niin vakuudellisten kuin vakuudettomien lainojen kohdalla. OP tarjoaa asiakkailleen kolmea erilaista lainaa

Lainat eroavat toisistaan vakuuksien, koron sekä maksimimäärän suhteen. Tyypillinen korko Osuuspankin vakuudettomissa lanoissa on 6-8%. OP:sta lainaa ilman takaajia voi hakea 2 000-15 000€. OP:n vakuudettomassa lainassa huomionarvoista on myös se, että lainaa voi hakea vain OP:n asiakkaat. Lainaa ilman takaajaa ei voi myöskään hakea toisen henkilön kanssa.

Säästöpankista lainaa ilman takaajaa

Säästöpankin vakuudeton laina kulkee myös kulutusluoton nimellä. Säästöpankin kulutusluoton laina-aika on tyypillisesti hyvin lyhyt, noin 5 vuotta joten se sopii hyvin hyvin lyhytaikaisiin menoihin tai hankintoihin. Lainan takaisinmaksun voi suorittaa kolmella eri lyhennystavalla: tasalyhennyksenä, tasaeränä tai annuiteettina.

Danske Bankista lainaa ilman takaajaa

Danske Bankin haavelaina sopii asiakkaille, jotka eivät halua pantata omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea Danske Bankin asiakkaana aina 15 000€ asti, mutta kahdella lainanottajalla jopa 30 000€ asti.

Lainan korko muodostuu viitekorosta, jonka päälle lisätään 7-10% lainanottajasta riippuen. Haavelainan viitekorkona toimii 12kk Euribor-korko.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Esimerkkejä ilman takaajaa saatavista lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista lainoista ilman takaajaa tai vakuutta sekä  niiden kustannuksista.

Korkokulut ilman takaajaa saatavissa lainoissa

Koska haet lainaa ilman takaajia olet suurempi riski rahoitusyhtiölle kuin jos hakisit vakuudellista lainaa. Siksi on varsin luonnollista, että korot ovat korkeammat kuin vakuudellisissa lainoissa.

Nykyisin markkinoilla on kuitenkin niin paljon kilpailua, että korot ilman takaajaa saatavissa lainoissakin on melko maltillisia.

Lainojen kulut ja korot vaihtelevat jokaisen rahoitusyhtiön omien ehtojen mukaisesti. Alustavaa vertailua sinun on silti mahdollista tehdä Summarumin laskurin avulla. Se antaa sinulle suuntaa-antavia ehdotuksia lainatarjouksista, joita voit saada.

Varsinaisen lainan korot näet tarkasti kuitenkin vasta varsinaisista tarjouksista.

Hyödyt ja haitat

Edut Haitat
Lainan hakeminen on helpompaa kun et tarvitse takaajaa. Lainan saaminen voi olla vaikeampaa ilman takaajaa jos taloutesi ei ole kunnossa.
Lainaa ilman takaajia on tarjolla kymmenillä yhtiöillä, voit kilpailuttaa ne ja säästää rahaa. Monta lainaa ilman takaajaa voi johtaa maksuongelmiin yllättävissä tilanteissa.
Voit saada lainaa ilman takaajaa jopa 60 000 euroon saakka.

Lainan hakeminen ilman takaajaa tiivistettynä

Lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea monesta eri pankista ja rahoitusyhtiöstä, joista yksi esimerkki on TV-mainoksistakin tuttu Rahalaitos. Usein vakuudellisissa lainoissa nimelliskorko on pienempi kuin vakuudettomissa lainoissa.

Vakuudettomia lainoja haetaan hyvin arkisiin menoihin, mutta myös suurempiin menoihin tai hankintoihin. Kun lainaa haetaan ilman takaajia on todella tärkeää muistaa kilpailuttaa lainojen korot usean eri rahoitusta tarjoavan pankin tai rahoitusyhtiön kesken.

Lainaa ilman takaajia on mahdollista hakea Summarumin palvelussa jopa 60 000€ asti. Korot voivat vaihdella toisistaan jonkin verran ja niihin vaikuttaa vahvasti lainanottajan maksukyky ja maksusuunnitelma. Muista, että vaikka tarjolla onkin helppo laina, tulee sinun arvioida sen ottamisen kannattavuus tarkasti.

Jotta lainan koron saisi mahdollisimman pieneksi on hyvä kilpailuttaa eri lainanantajat keskenään. Kilpailuttamisen ansiosta asiakkaan on mahdollista saada lainansa ilman takaajia jopa 4.5% korolla Summarumin kautta.

Takaajien ja vakuuksien puuttumisella lainanhakuprosessi on usein huomattavasti nopeampaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainaa ilman takaajaa – Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa laina ilman takaajia?
Lainaa ottaessa ei tarvita toista ihmistä takaamaan pankille tai rahalaitokselle lainan takaisinmaksua.
Paljonko saa lainaa ilman takaajia?
Lainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia ja takaajia 60 000€ asti.
Saako pankista lainaa ilman takaajia?
Saa. Useat suomalaiset pankit tarjoavat myös lainaa asiakkailleen ilman takaajia tai vakuuksia. Näistä lainoista käytetään usein monia eri nimiä, kuten kulutusluotto, käyttölaina,joustoluotto, pikaluotto tai haavelaina.
Mistä pankista lainaa ilman takaajia?
Lainaa ilman takaajia ja vakuuksia saat ainakin seuraavista pankeista: Nordea, OP, Danske Bank, Aktia, Säästöpankki, POP pankki, S-pankki.
Miten lainan takaus eroaa vakuuksista?
Lainan takaaja on aina toinen henkilö kuin lainan ottaja. Lainan takaaja takaa lainan takaisinmaksun pankille tai rahalaitokselle. Lainan vakuus on jokin arvokas omaisuusluokka, kuten esimerkiksi asunto, metsä tai osakkeet. Pankki tai rahalaitos voi realisoida rahaksi, mikäli lainanottaja ei maksa lainaansa takaisin.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja