Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa eläkeläiselle

Kilpailuta ja hae lainaa eläkeläisenä netistä 2 000 – 60 000 €.

Hae lainaa eläkeläisenä ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa eläkeläiselle 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan eläkeläiselle. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Lainaa eläkeläiselle jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Saako eläkeläinen lainaa? Useimmissa tapauksissa, kyllä. Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa eläkeläiselle luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voi hakea lainaa eläkeläiselle netistä helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen eläkeläisenä on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä Summarumin kautta voi hakea vakuudetonta lainaa eläkeläiselle 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Vertaile ja kilpailuta varma laina eläkeläiselle helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa eläkeläisenä.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa eläkeläisenä. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina eläkeläiselle.

Hyvä tietää

Kilpailuttamalla lainat eläkeläiselle netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa eläkeläisenä erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina eläkeläiselle netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan eläkeläiselle pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota

 • lainan korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudetonta lainaa eläkeläiselle heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, eläkeläisenä saatava laina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina eläkeläiselle

Eläkeläinen, Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainaa yli 75 vuotiaalle

Eläkeläinen voi saada lainaa siinä missä kuka tahansa muukin. Oli rahan tarve sitten matkustamiseen tai esimerkiksi kodin remonttiin, myöntää suurin osa pankeista lainaa yli 75 vuotiaille.

Vaikka pankit myöntävätkin lainaa eläkeläiselle, saattaa muutama yksityiskohta poiketa muista lainoista.

Tiesitkö?

Lainaa tarjoavat yritykset myöntävät monesti lainaa eläkeläiselle hieman lyhyemmällä laina-ajalla kuin muille.

Eri yhtiöillä on kuitenkin tarjolla useita erilaisia lainoja, jolloin tehtäväksesi jää valita niistä itsellesi sopivin. Mutta miten eläkeläisen on mahdollista saada lainaa turvallisesti? Annahan kun kerromme.

Lainaa turvallisesti netistä

Mistä eläkeläisen on sitten mahdollista saada lainaa turvallisesti? Lainaa turvallisesti saat nykyisin jo useilta pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä. Suomen lainsäädäntö pyrkii jatkuvasti huolehtimaan siitä, että lainojen kustannukset pysyvät sopivissa rajoissa.

Vuosittain säädeltävä korkokatto rajaa esimerkiksi tietyille lainoille maksimikorot, jotta lainan ottaminen eläkeläisenä olisi sekin aina turvallista.

Kaikki lainaan liittyvät kustannukset tulee esittää selkeästi.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Löydä edullisin laina eläkeläiselle vertailun avulla

Halvin ja varma laina eläkeläiselle löytyy aina lainojen keskinäisen vertailun kautta.

Lainojen vertailu on mahdollista toteuttaa helposti Summarumin avulla. Pyydämme lainatarjouksia kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä sekä pankeilta. Välitämme tarjoukset sinulle nopeasti.

Lainojen vertailu ei sido sinua vielä mihinkään. Voitkin siis hyvin pyytää lainatarjoukset, mutta jättää lainan hankkimatta, mikäli tarjoukset eivät syystä tai toisesta miellytä.

Lainan hakeminen eläkeläisenä – huomioi nämä asiat

Lainan hakemiseen eläkeläisenä, ja kaikissa muissakin tilanteissa, sisältyy aina joitakin riskejä. Etenkin iäkkäämmän lainaa hakevan kannattaa huomioida muutama olennainen asia, joita eläkeläisen lainan ottamiseen voi sisältyä.

Lyhyet laina-ajat

Myönnettäessä lainaa eläkeläiselle yhtiöt haluavat usein pitää laina-ajan mahdollisimman lyhyenä. Lyhyt lainan takaisinmaksu tarkoittaa monesti vastaanottajan kannalta kuitenkin hieman matalampia kokonaiskustannuksia.

Vaikka yritysten tarjoama laina-aika onkin lyhyt, ovat iäkkäämpien hakijoiden hakemat lainasummat myös usein suhteellisen pieniä.

Eläkeläisen ikä vaikuttaa takaisinmaksuaikaan

Luotonantajat eivät tosiaan myönnä iäkkäälle eläkeläiselle lainaa aivan yhtä pitkillä maksuajoilla kuin jos kyseessä ovat nuoremmat hakijat.

Rahoitusyhtiön ehtona voi olla esimerkiksi se, että laina-aika sekä lainan hakijan ikä yhteensä eivät voi ylittää X vuosimäärää.

Sairastelun riski

Iän karttuessa myös sairastumisen riski monesti nousee. Lainaa harkitsevan eläkeläisen kannattaakin huomioida, että sairastelun tai tapaturmien johdosta eteen saattaa tulla yllättäviäkin menoja.

Pahimmillaan tällaiset yllättävät menot saattavat johtaa jopa velkakierteeseen, mikäli velallinen ei kykene enää lyhentämään lainoja terveydenhoitomaksujen lisäksi.

Etenkin tämän takia lainaa hakevan kannattaakin laskea aina tarkasti kuinka suuri laina tai pikavippi eläkeläiselle kannattaa todellisuudessa ottaa. Budjettiin olisi hyvä jäädä tilaa myös äkillisille menoille. Budjetin laatimista käsitellään vielä myöhemmin tässä artikkelissa lisää.

Näitä lainoja eläkeläiset hakevat

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat montaa erilaista lainan muotoa eläkeläiselle, sillä eläkeläisen on mahdollista saada samoja lainoja siinä missä kenen tahansa muunkin.

Lainan muotoja on nykyaikana niin monia erilaisia, että tässä voi olla vaikea pysyä tietoisena siitä, mikä lainan muoto olisi sopivin juuri itselle.

Alla on esiteltynä kolme tyypillistä eläkeläisten hakemaa lainaa.

 • Pienlaina
 • Yhdistelylaina
 • Käänteinen asuntolaina

Pienlaina eläkeläiselle

Pienlaina eläkeläiselle on yksi hyvin yleinen lainan muoto. Pienlainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti pientä lainaa. Pienlainan lainasummat voivat vaihdella esimerkiksi sadasta eurosta alkaen, ylettyen aina kymmeniin tuhansiin asti.

Pienlaina on useimmiten vakuudetonta lainaa.

Pienlaina eläkeläiselle on yleinen, mutta sitä hakiessasi sinun kannattaa varmistaa aina etukäteen lainan todellinen hinta.

Vakuudeton laina eläkeläiselle on yleensä hinnalta hieman kalliimpi lainan muoto, joten vakuuden asettaminen saattaa pienentää sen kokonaiskustannuksia.

Yhdistelylaina eläkeläiselle

Yhdistelylaina eläkeläiselle on toinen yleinen laina, jota eläkeikäiset useasti hakevat. Yhdistelylaina toimii niin, että se sitoo monta pientä lainaa yhdeksi. Näin tehtäväksesi jää maksaa takaisin yhtä lainaa useamman sijaan.

Ainoastaan yhden lainan lyhentäminen saattaa usein helpottaa, sillä silloin sinun ei tarvitse enää muistaa maksaa kuin yksi lasku useamman sijaan. Lisäksi yhdistelylaina on monesti edullisempi kuin monen samanaikaisen pienen laskun maksaminen.

Yhdistelylaina eläkeläiselle voi tulla käyttöön tilanteissa, joissa sinulla siis on useita lainoja samanaikaisesti maksettavanasi. Yhdistelylaina voi pienentää kuluja sekä helpottaa talouden hallitsemista.

Käänteinen asuntolaina eläkeläiselle

Käänteinen asuntolaina on laina, joka toimii päinvastoin normaaliin asuntolainaan nähden. Käänteisen asuntolainan vakuutena toimii itse hankittava asunto. Käänteinen asuntolaina maksetaan kokonaisena takaisin silloin, kun et tarvitse asuntoa enää käyttöösi.

Käänteisen asuntolainan saanut maksaa asunnostaan ainoastaan lainan korkoja lyhennysten sijaan. Usein käänteinen asuntolaina saattaa olla hyvä valinta esimerkiksi eläkeläiselle, jonka ajatus on muuttaa palvelutaloon muutamien vuosien kuluttua.

Luottopäätös eläkeläiselle – nämä tekijät ratkaisevat

Hakiessa lainaa eläkeläisen luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Luottopäätöksen lopputulemaan vaikuttaa muutama tekijä. Luottopäätökseen vaikuttavat muun muassa alla olevat asiat

 • Eläkkeen suuruus
 • Muu varallisuus
 • Kuukausittaiset menot
 • Aiemmat velat

Eläkkeen suuruus vaikuttaa luottopäätökseen. Mikäli eläkkeen ja muun varallisuuden suuruus koetaan riskiksi, ei lainantarjoaja yleensä myönnä lainaa eläkeläiselle.

Kuukausittaiset menot sekä aiempien velkojen hoitaminen saattavat myös vaikuttaa lainapäätökseen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Esimerkkejä eläkeläisille myönnettävistä lainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä kauttamme saatavista lainoista eläkeläiselle sekä niiden kustannuksista.

Käytännön vinkkejä lainan hakuun

Alle on listattuna muutamia käytännön vinkkejä lainan hakuun. Käytännön vinkit liittyvät budjetin laatimiseen sekä rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemiseen.

1. Laadi selkeä budjetti

Ensimmäisenä sinun kannattaa laatia itsellesi budjetti. Hyvä budjetti sisältää kaikki tulot sekä menot listattuna. Laadittuasi budjetin, sinun kannattaa tarkastella paljonko rahaa jää budjetin ulkopuolelle.

Budjetin ulkopuolelle jäävistä rahoista kannattaa laskea vielä mahdolliset äkilliset kustannukset, kuten esimerkiksi yllättävät lääkäri- tai remonttikulut pois. Näiden jälkeen voit miettiä paljonko rahaa lainan lyhennysten jälkeen jää kuukausittain.

Muista, että voit saada lainaa pienillä tuloilla, kunhan muut edellytykset vain täyttyvät.

2. Laina rinnakkaishakijan kanssa

Moni ei tiedä, että lainan hakeminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa tulee usein halvemmaksi. Mikäli sinulla on esimerkiksi puoliso, kannattaa laina hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Rinnakkaishakija pienentää lainan myöntämisen riskiä pankin kannalta. Pankin pienentynyt riski tarkoittaa edullisempaa lainaa eläkeläiselle. Rinnakkaiseksi hakijaksi soveltuu useimmiten esimerkiksi joku perheenjäsen tai puoliso.

3. Hae lainaturva eläkeläiselle

Eläkeläisen on mahdollista saada myös lainaturvaa. Ehdot lainaturvalle voivat kuitenkin olla erilaiset kuin jos kyseessä on nuorempi hakija.

Kun siis haet lainaa eläkeläisenä, muista tutkia myös lainaturvan mahdollisuus.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Hyödyt ja mahdolliset riskit

Edut Haitat
Lainaa eläkeläiselle on tarjolla monella eri rahoitusyhtiöllä. Laina-ajat ovat tyypillisesti lyhyempiä kuin nuorempien hakijoiden kohdalla.
Eläke voi riittää tuloiksi lainaa hakiessa.
Kilpailuttamalla lainat eläkeläiselle voit säästää kuluissa merkittäviä summia rahaa.

Mistä hakea lainaa eläkeläisenä?

Voit hakea lainaa eläkeläisenä eri pankeista tai rahoitusyhtiöistä, aivan kuten kuka tahansa muukin. Pankit ja rahoitusyhtiöt saattavat tosin myöntää lainaa eläkeläiselle hieman lyhyemmällä takaisinmaksuajalla mitä ehkä normaalisti.

Lainan hakeminen eläkeläisenä kannattaa aloittaa arvioimalla omat kuukausittaiset tulot sekä menot. Eläkeläisen tuloiksi katsotaan ainakin valtion maksama eläke, sekä mahdolliset pääomatulot vaikkapa kiinteistöistä, metsästä tai osakkeista. Nämä kaikki seikat puoltavat lainan saamista. Suuremman lainan hakemisessa voit myös miettiä niiden hyödyntämistä lainan vakuutena.

Löytääksesi edullisimman lainan, sinun kannattaa unohtaa perinteinen pankkien konttorien välinen kilpailuttaminen. Kilpailuttaminen kannattaa sen sijaan tehdä netissä. Anna meidän auttaa tässä.

Kilpailuta lainat nyt!

Varma laina eläkeläiselle – Usein kysyttyä

Mistä lainaa eläkeläiselle?
Lainaa eläkeläiselle on mahdollista saada useilta eri yrityksiltä. Suosittuja lainan muotoja eläkeläiselle ovat muun muassa pienlaina, yhdistelylaina sekä käänteinen asuntolaina.
Voiko yli 60-vuotias saada lainaa?
Pankeilla sekä rahalaitoksilla on yksilölliset lainan saamisen ehtonsa. Lainan saamisen yläikaraja on usein 70-75 vuoden välillä, mutta moni pankki myöntää lainaa eläkeläiselle, joka on tätä vanhempi.
Miten hakea lainaa turvallisesti?
Eläkeläisen on mahdollista hakea lainaa turvallisesti netistä tai pankista. Netistä hakiessa henkilön kannattaa varmistaa toimijan luotettavuus lukemalla esimerkiksi muiden asiakkaiden kommentteja.
Sitooko lainan hakeminen?
Vasta saadun tarjouksen hyväksyminen sitoo henkilön hankintaa. Lainoja voi siis hakea, vertailla tai kilpailuttaa keskenään ilman mitään sitoutumista hankintaan.
Maksaako lainan hakeminen?
Lainan hakeminen ei itsessään vielä maksa. Monissa lainoissa on kuitenkin avausmaksu, jonka lainan vastaanottanut henkilö maksaa lainan saannin ohessa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja