Lainaa eläkeläiselle – luotettava ja turvallinen lainanhaku

Eläkeläisen on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa siinä missä kenen tahansa muun ihmisen. Miten vastaanottaa mahdollisimman turvallinen ja luotettava laina? Entä mitä riskejä lainan haussa on? Lue lisää alapuolelta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Lainaa eläkeläiselle

   Eläkeläinen voi saada lainaa siinä missä kuka tahansa muukin. Oli henkilön rahan tarve sitten matkustamiseen tai esimerkiksi kodin remonttiin, myöntää suurin osa pankeista lainaa eläkeläiselle.

   Vaikka pankit myöntävät lainaa eläkeläiselle, saattaa muutama yksityiskohta poiketa muista lainoista. Lainaa tarjoavat yritykset myöntävät monesti lainaa eläkeläiselle hieman lyhyemmällä laina-ajalla kuin muille ihmisryhmille.

   Eri yrityksillä on kuitenkin tarjolla useita erilaisia lainoja, jolloin henkilön tehtäväksi jää valita niistä itselle sopivin. Kerromme alla lisää, miten eläkeläisen on mahdollista vastaanottaa lainaa turvallisesti.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainaa turvallisesti netistä

   Mistä eläkeläisen on sitten mahdollista saada lainaa turvallisesti? Lainaa turvallisesti saa useilta pankeilta sekä rahalaitoksilta. Suomen lainsäädäntö pyrkii jatkuvasti huolehtimaan siitä, että lainojen kustannukset pysyvät sopivissa rajoissa.

   Vuosittain säädeltävä korkokatto rajaa esimerkiksi tietyille lainoille maksimikorot, jotta kuluttaja voisi hakea lainaa turvallisesti. Lisäksi lainan kaikki kustannukset pitää esittää selkeästi, jotta lainaa hakeva henkilö voi tehdä niiden perusteella päätöksen lainan mahdollisesta hankkimisesta.

   Eläkeläinen voi saada lainaa luotettavasti useilta eri toimijoilta. Mikäli henkilö ei ole täysin varma jonkun lainan tarjoajan maineesta, voi henkilö ottaa verkosta selvää muiden asiakkaiden kokemuksista.

   Löydä edullisin laina vertailun avulla

   Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, lainaa eläkeläiselle tarjoavia toimijoita on lainamarkkinoilla todella paljon. Halvin laina eläkeläiselle löytyy aina lainojen keskinäisen vertailun kautta.

   Lainojen vertailu on mahdollista toteuttaa helposti Summarumin lainavertailun avulla. Summarum pyytää lainatarjouksia kymmeniltä eri lainaajilta ja välittää näistä tarjouksista parhaat lainaa hakevalle henkilölle.

   Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintapäätökseen. Henkilö voikin siis hyvin pyytää lainatarjoukset, mutta jättää lainan hankkimatta, mikäli tarjoukset eivät miellytä.

   Lainojen vertailu – näin se tapahtuu

   Lainojen vertailu tapahtuu niin, että lainaa hakeva henkilö syöttää haluamansa lainan tiedot sekä tarjouksien pyytämiseen tarvittavat omat tietonsa. Seuraavaksi Summarum kerää lainan tarjoajien tarjoukset yhteen ja lähettää hakijan kannalta parhaat tarjouksen henkilön sähköpostiin.

   Lainaa hakeva henkilö voi tarjousten vastaanottamisen jälkeen tehdä itse valinnan ja joko hyväksyä välitetty lainatarjous tai jatkaa etsimistä.

   Lainan hakeminen – huomioi nämä asiat

   Lainaa harkitsevan henkilön on hyvä tiedostaa, että lainan hakemiseen sisältyy aina joitakin riskejä. Etenkin iäkkäämmän lainaa hakevan henkilön kannattaa huomioida muutama olennainen asia, joita eläkeläisen lainan ottamiseen voi sisältyä.

   Lyhyet laina-ajat

   Myönnettäessä lainaa eläkeläiselle, lainaa tarjoavat yritykset haluavat usein pitää laina-ajan mahdollisimman lyhyenä. Lyhyt lainan takaisinmaksu tarkoittaa monesti vastaanottajan kannalta kuitenkin hieman matalempia kokonaiskustannuksia.

   Vaikka yritysten tarjoama laina-aika onkin lyhyt, ovat iäkkäämpien hakijoiden hakemat lainasummat myös usein suhteellisen pieniä. Lainaa hakevan henkilön kannattaa kuitenkin pitää jo etukäteen mielessä, ettei hakijan ole välttämättä mahdollista saada lainaa kovin pitkällä maksuajalla.

   Sairastelun riski

   Iän karttuessa myös ihmisen sairastumisen riski monesti nousee. Lainaa harkitsevan eläkeläisen kannattaakin huomioida, että sairastelun tai tapaturmien johdosta henkilölle saattaa tulla yllättäviäkin menoja.

   Pahimmillaan tällaiset yllättävät menot saattavat johtaa jopa velkakierteeseen, mikäli henkilö ei kykene enää lyhentämään lainoja terveydenhoitomaksujen lisäksi.

   Etenkin tämän takia lainaa hakevan henkilön kannattaakin laskea aina tarkasti kuinka suuri laina henkilön kannattaa ottaa, jotta budjettiin jäisi varmasti tilaa myös äkillisille menoille. Budjetin laatimista käsitellään vielä myöhemmin tässä artikkelissa lisää.

   Lainan eri muodot – näitä lainoja eläkeläiset hakevat

   Pankit ja rahalaitokset tarjoavat montaa erilaista lainan muotoa eläkeläiselle, sillä eläkeläisen on mahdollista vastaanottaa samoja lainoja siinä missä kenen tahansa muunkin.

   Lainan muotoja on nykyaikana niin monia erilaisia, että lainaa hakevan henkilön voi olla vaikea pysyä tietoisena siitä, mikä lainan muoto olisi sopivin juuri itselle. Alla on esiteltynä kolme tyypillistä eläkeläisten hakemaa lainaa.

   Pienlaina eläkeläiselle

   Pienlaina eläkeläiselle on yksi hyvin yleinen lainan muoto. Pienlainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti pientä lainaa. Pienlainan lainasummat voivat vaihdella esimerkiksi sadasta eurosta alkaen, ylettyen aina kymmeniin tuhansiin asti.

   Pienlaina on useimmiten vakuudetonta lainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa hakevan henkilön ei tarvitse hakiessa asettaa lainalle panttia tai vakuutta.

   Pienlaina eläkeläiselle on yleinen, mutta sitä hakevan henkilön kannattaa varmistaa aina etukäteen lainan todellinen hinta. Vakuudeton laina on yleensä hinnalta hieman kalliimpi lainan muoto, joten vakuuden asettaminen saattaa pienentää lainaa hakevan henkilön kustannuksia.

   Yhdistelylaina eläkeläiselle

   Yhdistelylaina eläkeläiselle on toinen yleinen laina, jota eläkeikäiset useasti hakevat. Yhdistelylaina toimii niin, että se sitoo monta pientä lainaa yhdeksi. Näin sen hakijan tehtäväksi jää maksaa takaisin yhtä lainaa useamman sijaan.

   Ainoastaan yhden lainan lyhentäminen saattaa usein helpottaa, sillä henkilön ei tarvitse enää muistaa maksaa kuin yksi lasku useamman sijaan. Lisäksi yhdistelylaina on monesti halvempi kuin monen samanaikaisen pienen laskun maksaminen.

   Yhdistelylaina eläkeläiselle voi tulla käyttöön tilanteissa, joissa henkilöllä on useita lainoja samanaikaisesti maksettavana. Yhdistelylaina voi pienentää kuluja sekä helpottaa talouden hallitsemista.

   Käänteinen asuntolaina eläkeläiselle

   Käänteinen asuntolaina on laina, joka toimii päinvastoin normaaliin asuntolainaan nähden. Käänteisen asuntolainan vakuutena toimii itse hankittava asunto. Käänteinen asuntolaina maksetaan kokonaisena takaisin silloin, kun henkilö ei tarvitse asuntoa enää käyttöönsä.

   Käänteisen asuntolainan saanut henkilö maksaa asunnostaan ainoastaan lainan korkoja lyhennyksien sijaan. Usein käänteinen asuntolaina saattaa olla hyvä valinta esimerkiksi eläkeläiselle, jonka ajatus on muuttaa palvelutaloon muutamien vuosien kuluttua.

   Luottopäätös – nämä tekijät ratkaisevat

   Hakiessa lainaa eläkeläisen luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Luottopäätöksen lopputulemaan vaikuttaa muutama tekijä. Luottopäätökseen vaikuttavat muun muassa alla olevat asiat

   Eläkkeen suuruus vaikuttaa luottopäätökseen. Mikäli eläkkeen ja muun varallisuuden suuruus koetaan riskiksi, ei lainantarjoaja yleensä myönnä lainaa eläkeläiselle.

   Lainaa hakevan henkilön kuukausittaiset menot sekä aiempien velkojen hoitaminen saattavat myös vaikuttaa lainapäätökseen.

   Käytännön vinkkejä lainan hakuun

   Alle on listattuna muutamia käytännön vinkkejä lainan hakuun. Käytännön vinkit liittyvät budjetin laatimiseen sekä rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemiseen.

   Laadi selkeä budjetti

   Ensimmäisenä lainaa hakevan henkilön kannattaa laatia itselleen budjetti. Hyvä budjetti sisältää henkilön kaikki tulot sekä menot listattuna. Laadittua budjetin, henkilön kannattaa tarkastella paljonko rahaa budjetin ulkopuolelle jää.

   Budjetin ulkopuolelle jäävistä rahoista kannattaa laskea vielä mahdolliset äkilliset kustannukset, kuten esimerkiksi yllättävät lääkäri- tai remonttikulut pois. Näiden jälkeen kuluttaja voi miettiä paljonko rahaa lainan lyhennyksillä jää kuukausittain.

   Laina rinnakkaishakijan kanssa

   Moni ei tiedä, että lainan hakeminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa tulee usein halvemmaksi. Mikäli lainaa harkitsevalla henkilöllä on esimerkiksi puoliso, kannattaa laina hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

   Rinnakkaishakija pienentää lainan myöntämisen riskiä pankin kannalta. Pankin pienentynyt riski tarkoittaa lainan hakijalle halvempaa lainaa. Rinnakkaiseksi hakijaksi soveltuu useimmiten esimerkiksi joku perheenjäsen tai puoliso.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa eläkeläiselle?
   Lainaa eläkeläiselle on mahdollista saada useilta eri yrityksiltä. Suosittuja lainan muotoja eläkeläiselle ovat muun muassa pienlaina, yhdistelylaina sekä käänteinen asuntolaina.
   Voiko yli 60-vuotias saada lainaa?
   Pankeilla sekä rahalaitoksilla on yksilölliset lainan saamisen ehtonsa. Lainan saamisen yläikaraja on usein 70-75 vuoden välillä, mutta moni pankki myöntää lainaa eläkeläiselle, joka on tätä vanhempi.
   Miten hakea lainaa turvallisesti?
   Eläkeläisen on mahdollista hakea lainaa turvallisesti netistä tai pankista. Netistä hakiessa henkilön kannattaa varmistaa toimijan luotettavuus lukemalla esimerkiksi muiden asiakkaiden kommentteja.
   Sitooko lainan hakeminen?
   Vasta saadun tarjouksen hyväksyminen sitoo henkilön hankintaa. Lainoja voi siis hakea, vertailla tai kilpailuttaa keskenään ilman mitään sitoutumista hankintaan.
   Maksaako lainan hakeminen?
   Lainan hakeminen ei itsessään vielä maksa. Monissa lainoissa on kuitenkin avausmaksu, jonka lainan vastaanottanut henkilö maksaa lainan saannin ohessa.

   Muita lainatyyppejä