Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa eläkeläiselle

   Kilpailuta ja hae lainaa eläkeläisenä netistä 2 000 – 60 000 €.

   Hae lainaa eläkeläisenä ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa eläkeläiselle 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan eläkeläiselle. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainaa eläkeläiselle jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa eläkeläiselle luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voi hakea lainaa eläkeläiselle helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä Summarumin kautta voi hakea vakuudetonta lainaa eläkeläiselle 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile laina eläkeläiselle helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa eläkeläisenä.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa eläkeläisenä. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

   Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa eläkeläisenä erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina eläkeläiselle netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan eläkeläiselle pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudetonta lainaa eläkeläiselle heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin laina eläkeläiselle

   Eläkeläinen, Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Lainaa eläkeläiselle

   Eläkeläinen voi saada lainaa siinä missä kuka tahansa muukin. Oli henkilön rahan tarve sitten matkustamiseen tai esimerkiksi kodin remonttiin, myöntää suurin osa pankeista lainaa eläkeläiselle.

   Vaikka pankit myöntävät lainaa eläkeläiselle, saattaa muutama yksityiskohta poiketa muista lainoista. Lainaa tarjoavat yritykset myöntävät monesti lainaa eläkeläiselle hieman lyhyemmällä laina-ajalla kuin muille ihmisryhmille.

   Eri yrityksillä on kuitenkin tarjolla useita erilaisia lainoja, jolloin henkilön tehtäväksi jää valita niistä itselle sopivin. Kerromme alla lisää, miten eläkeläisen on mahdollista vastaanottaa lainaa turvallisesti.

   Lainaa turvallisesti netistä

   Mistä eläkeläisen on sitten mahdollista saada lainaa turvallisesti? Lainaa turvallisesti saa useilta pankeilta sekä rahalaitoksilta. Suomen lainsäädäntö pyrkii jatkuvasti huolehtimaan siitä, että lainojen kustannukset pysyvät sopivissa rajoissa.

   Vuosittain säädeltävä korkokatto rajaa esimerkiksi tietyille lainoille maksimikorot, jotta ihmiset voisivat hakea lainaa turvallisesti. Lisäksi lainan kaikki kustannukset pitää esittää selkeästi, jotta lainaa hakeva henkilö voi tehdä niiden perusteella päätöksen lainan mahdollisesta hankkimisesta.

   Eläkeläinen voi saada lainaa luotettavasti useilta eri toimijoilta. Mikäli henkilö ei ole täysin varma jonkun lainan tarjoajan maineesta, voi henkilö ottaa verkosta selvää muiden asiakkaiden kokemuksista.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Löydä edullisin laina vertailun avulla

   Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, lainaa eläkeläiselle tarjoavia toimijoita on lainamarkkinoilla todella paljon. Halvin laina eläkeläiselle löytyy aina lainojen keskinäisen vertailun kautta.

   Lainojen vertailu on mahdollista toteuttaa helposti Summarumin lainavertailun avulla. Summarum pyytää lainatarjouksia kymmeniltä eri lainaajilta ja välittää näistä tarjouksista parhaat lainaa hakevalle henkilölle.

   Lainojen vertailu ei sido sinua vielä mihinkään hankintapäätökseen. Henkilö voikin siis hyvin pyytää lainatarjoukset, mutta jättää lainan hankkimatta, mikäli tarjoukset eivät miellytä.

   Lainojen vertailu – näin se tapahtuu

   Lainojen vertailu tapahtuu niin, että lainaa hakeva henkilö syöttää haluamansa lainan tiedot sekä tarjouksien pyytämiseen tarvittavat omat tietonsa. Seuraavaksi Summarum kerää lainan tarjoajien tarjoukset yhteen ja lähettää hakijan kannalta parhaat tarjouksen henkilön sähköpostiin.

   Lainaa hakeva henkilö voi tarjousten vastaanottamisen jälkeen tehdä itse valinnan ja joko hyväksyä välitetty lainatarjous tai jatkaa etsimistä.

   Lainan hakeminen – huomioi nämä asiat

   Lainaa harkitsevan henkilön on hyvä tiedostaa, että lainan hakemiseen sisältyy aina joitakin riskejä. Etenkin iäkkäämmän lainaa hakevan henkilön kannattaa huomioida muutama olennainen asia, joita eläkeläisen lainan ottamiseen voi sisältyä.

   Lyhyet laina-ajat

   Myönnettäessä lainaa eläkeläiselle, lainaa tarjoavat yritykset haluavat usein pitää laina-ajan mahdollisimman lyhyenä. Lyhyt lainan takaisinmaksu tarkoittaa monesti vastaanottajan kannalta kuitenkin hieman matalempia kokonaiskustannuksia.

   Vaikka yritysten tarjoama laina-aika onkin lyhyt, ovat iäkkäämpien hakijoiden hakemat lainasummat myös usein suhteellisen pieniä. Lainaa hakevan henkilön kannattaa kuitenkin pitää jo etukäteen mielessä, ettei hakijan ole välttämättä mahdollista saada lainaa kovin pitkällä maksuajalla.

   Sairastelun riski

   Iän karttuessa myös ihmisen sairastumisen riski monesti nousee. Lainaa harkitsevan eläkeläisen kannattaakin huomioida, että sairastelun tai tapaturmien johdosta henkilölle saattaa tulla yllättäviäkin menoja.

   Pahimmillaan tällaiset yllättävät menot saattavat johtaa jopa velkakierteeseen, mikäli henkilö ei kykene enää lyhentämään lainoja terveydenhoitomaksujen lisäksi.

   Etenkin tämän takia lainaa hakevan henkilön kannattaakin laskea aina tarkasti kuinka suuri laina henkilön kannattaa ottaa, jotta budjettiin jäisi varmasti tilaa myös äkillisille menoille. Budjetin laatimista käsitellään vielä myöhemmin tässä artikkelissa lisää.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainan eri muodot – näitä lainoja eläkeläiset hakevat

   Pankit ja rahalaitokset tarjoavat montaa erilaista lainan muotoa eläkeläiselle, sillä eläkeläisen on mahdollista vastaanottaa samoja lainoja siinä missä kenen tahansa muunkin.

   Lainan muotoja on nykyaikana niin monia erilaisia, että lainaa hakevan henkilön voi olla vaikea pysyä tietoisena siitä, mikä lainan muoto olisi sopivin juuri itselle. Alla on esiteltynä kolme tyypillistä eläkeläisten hakemaa lainaa.

   • Pienlaina
   • Yhdistelylaina
   • Käänteinen asuntolaina

   Pienlaina eläkeläiselle

   Pienlaina eläkeläiselle on yksi hyvin yleinen lainan muoto. Pienlainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti pientä lainaa. Pienlainan lainasummat voivat vaihdella esimerkiksi sadasta eurosta alkaen, ylettyen aina kymmeniin tuhansiin asti.

   Pienlaina on useimmiten vakuudetonta lainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa hakevan henkilön ei tarvitse hakiessa asettaa lainalle panttia tai vakuutta.

   Pienlaina eläkeläiselle on yleinen, mutta sitä hakevan henkilön kannattaa varmistaa aina etukäteen lainan todellinen hinta. Vakuudeton laina on yleensä hinnalta hieman kalliimpi lainan muoto, joten vakuuden asettaminen saattaa pienentää lainaa hakevan henkilön kustannuksia.

   Yhdistelylaina eläkeläiselle

   Yhdistelylaina eläkeläiselle on toinen yleinen laina, jota eläkeikäiset useasti hakevat. Yhdistelylaina toimii niin, että se sitoo monta pientä lainaa yhdeksi. Näin sen hakijan tehtäväksi jää maksaa takaisin yhtä lainaa useamman sijaan.

   Ainoastaan yhden lainan lyhentäminen saattaa usein helpottaa, sillä henkilön ei tarvitse enää muistaa maksaa kuin yksi lasku useamman sijaan. Lisäksi yhdistelylaina on monesti halvempi kuin monen samanaikaisen pienen laskun maksaminen.

   Yhdistelylaina eläkeläiselle voi tulla käyttöön tilanteissa, joissa henkilöllä on useita lainoja samanaikaisesti maksettavana. Yhdistelylaina voi pienentää kuluja sekä helpottaa talouden hallitsemista.

   Käänteinen asuntolaina eläkeläiselle

   Käänteinen asuntolaina on laina, joka toimii päinvastoin normaaliin asuntolainaan nähden. Käänteisen asuntolainan vakuutena toimii itse hankittava asunto. Käänteinen asuntolaina maksetaan kokonaisena takaisin silloin, kun henkilö ei tarvitse asuntoa enää käyttöönsä.

   Käänteisen asuntolainan saanut henkilö maksaa asunnostaan ainoastaan lainan korkoja lyhennyksien sijaan. Usein käänteinen asuntolaina saattaa olla hyvä valinta esimerkiksi eläkeläiselle, jonka ajatus on muuttaa palvelutaloon muutamien vuosien kuluttua.

   Luottopäätös – nämä tekijät ratkaisevat

   Hakiessa lainaa eläkeläisen luottopäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. Luottopäätöksen lopputulemaan vaikuttaa muutama tekijä. Luottopäätökseen vaikuttavat muun muassa alla olevat asiat

   • Eläkkeen suuruus
   • Muu varallisuus
   • Kuukausittaiset menot
   • Aiemmat velat

   Eläkkeen suuruus vaikuttaa luottopäätökseen. Mikäli eläkkeen ja muun varallisuuden suuruus koetaan riskiksi, ei lainantarjoaja yleensä myönnä lainaa eläkeläiselle.

   Lainaa hakevan henkilön kuukausittaiset menot sekä aiempien velkojen hoitaminen saattavat myös vaikuttaa lainapäätökseen.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Käytännön vinkkejä lainan hakuun

   Alle on listattuna muutamia käytännön vinkkejä lainan hakuun. Käytännön vinkit liittyvät budjetin laatimiseen sekä rinnakkaishakijan kanssa lainan hakemiseen.

   Laadi selkeä budjetti

   Ensimmäisenä lainaa hakevan henkilön kannattaa laatia itselleen budjetti. Hyvä budjetti sisältää henkilön kaikki tulot sekä menot listattuna. Laadittua budjetin, sinun kannattaa tarkastella paljonko rahaa jää budjetin ulkopuolelle.

   Budjetin ulkopuolelle jäävistä rahoista kannattaa laskea vielä mahdolliset äkilliset kustannukset, kuten esimerkiksi yllättävät lääkäri- tai remonttikulut pois. Näiden jälkeen voit miettiä paljonko rahaa lainan lyhennysten jälkeen jää kuukausittain.

   Laina rinnakkaishakijan kanssa

   Moni ei tiedä, että lainan hakeminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa tulee usein halvemmaksi. Mikäli lainaa harkitsevalla henkilöllä on esimerkiksi puoliso, kannattaa laina hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

   Rinnakkaishakija pienentää lainan myöntämisen riskiä pankin kannalta. Pankin pienentynyt riski tarkoittaa lainan hakijalle halvempaa lainaa. Rinnakkaiseksi hakijaksi soveltuu useimmiten esimerkiksi joku perheenjäsen tai puoliso.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Mistä hakea lainaa eläkeläisenä?

   Voit hakea lainaa eläkeläisenä eri pankeista tai rahalaitoksista, aivan kuten kuka tahansa muukin. Pankit ja rahalaitokset saattavat tosin myöntää lainaa eläkeläiselle hieman lyhyemmällä takaisinmaksuajalla mitä ehkä normaalisti.

   Lainan hakeminen kannattaa aloittaa arvioimalla omat kuukausittaiset tulot, sekä menot. Eläkeläisen tuloiksi katsotaan ainakin valtion maksama eläke, sekä mahdolliset pääomatulot vaikkapa kiinteistöistä, metsästä tai osakkeista. Nämä kaikki seikat puoltavat lainan saamista. Isomman lainan hakemisessa eläkeläinen voi myös miettiä niiden hyödyntämistä lainan vakuutena.

   Löytääkseen halvimman lainan, eläkeläisen kannattaa unohtaa perinteinen pankkien konttorien välinen kilpailuttaminen. Kilpailu kannattaa tehdä netissä. Summarum voi auttaa maksuttomalla lainojen kilpailutus palvelullaan löytämään useiden eri pankkien ja lainantarjoajien joukosta kaikkein parhaimman lainan eläkeläiselle.

   Mikäli kiinnostuit palvelun testaamisesta voit siirtyä tästä Summarumin lainojen kilpailutukseen.

   Lainaa eläkeläiselle – Usein kysyttyä

   Mistä lainaa eläkeläiselle?
   Lainaa eläkeläiselle on mahdollista saada useilta eri yrityksiltä. Suosittuja lainan muotoja eläkeläiselle ovat muun muassa pienlaina, yhdistelylaina sekä käänteinen asuntolaina.
   Voiko yli 60-vuotias saada lainaa?
   Pankeilla sekä rahalaitoksilla on yksilölliset lainan saamisen ehtonsa. Lainan saamisen yläikaraja on usein 70-75 vuoden välillä, mutta moni pankki myöntää lainaa eläkeläiselle, joka on tätä vanhempi.
   Miten hakea lainaa turvallisesti?
   Eläkeläisen on mahdollista hakea lainaa turvallisesti netistä tai pankista. Netistä hakiessa henkilön kannattaa varmistaa toimijan luotettavuus lukemalla esimerkiksi muiden asiakkaiden kommentteja.
   Sitooko lainan hakeminen?
   Vasta saadun tarjouksen hyväksyminen sitoo henkilön hankintaa. Lainoja voi siis hakea, vertailla tai kilpailuttaa keskenään ilman mitään sitoutumista hankintaan.
   Maksaako lainan hakeminen?
   Lainan hakeminen ei itsessään vielä maksa. Monissa lainoissa on kuitenkin avausmaksu, jonka lainan vastaanottanut henkilö maksaa lainan saannin ohessa.