Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Sosiaalinen luotto

   Kilpailuta ja hae luottoa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae luottoa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Luottoa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan luoton. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Mitä on sosiaalinen luotto?

   Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama edullinen laina, jonka tarkoituksena on auttaa kuntalaisia haastavissa elämäntilanteissa.

   Sosiaalisen luoton avulla kunnat pyrkivät ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä. Lainan tyyppiä voidaankin pitää eräänlaisena kuntien toteuttamana sosiaaliturvan jatkeena.

   Kyseinen luoton tyyppi eroaa monelta osin esimerkiksi rahoituslaitoksien tarjoamista kulutusluotoista, joustoluotoista sekä muista lainoista. Isoimpana erona kuntien ja rahoituslaitoksien tarjoamien luottojen välillä on kokonaiskulujen summa.

   Sosiaalinen luotto on yleensä mahdollista saada huomattavasti matalemmilla kokonaiskuluilla kuin rahoituslaitoksien tarjoamat luotot.

   Sosiaalisen luoton hakeminen

   Sosiaalista luottoa haetaan erikseen kunnalta silloin, kun et saa pankista lainaa. Suomessa on useita kymmeniä kuntia, jotka tarjoavat kuntalaisilleen sosiaalista luottoa. Artikkelin myöhemmissä kappaleissa käsitellään tarkemmin eri kuntia, jotka myöntävät asukkailleen sosiaalista luottoa.

   Seuraavaksi tarkastellaan kuitenkin hieman tarkemmin eri tilanteita, joihin sosiaalista luottoa myönnetään. Lisäksi seuraavissa kappaleissa tutustutaan siihen, kuka sosiaalista luottoa voi saada.

   Tilanteet joihin sosiaalista luottoa myönnetään

   Kuntien välillä on olemassa eroja eri tilanteisiin, joihin sosiaalista luottoa saatetaan myöntää. Kunnat myöntävät luottoa kuitenkin yleisesti ottaen esimerkiksi alla esitetyn kaltaisiin tilanteisiin

   • Asumisen turvaaminen
   • Sosiaalinen kriisitilanne
   • Työn saamisen mahdollisuuksien edistäminen
   • Terveydenhoito
   • Kuntoutuminen
   • Hankinnat kotiin

   Asumisen turvaaminen on yksi tärkeistä syistä, jonka johdosta sosiaalista luottoa myönnetään kuntien toimesta. Kunnat haluavat luonnollisesti pitää asukkaidensa asumisolosuhteet turvattuina ja mikäli asukkailla näyttää olevan asuminen uhattuna voi sosiaalisesta luotosta olla henkilön kannalta apua.

   Sosiaalista luottoa hyödynnetään usein myös erilaisia kotiin tehtäviä pienempiä hankintoja varten. Esimerkiksi pienet, mutta normaaliin elämän äärimmäisen tärkeät hankinnat, kuten ruoanlaittovälineet, ovat yleisiä hankintoja joita sosiaalisella luotolla tehdään.

   Sosiaalista luottoa voidaan myöntää myös terveyteen liittyvien maksujen kustantamiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset terveydenhoidolliset toimenpiteet sekä erilaiset kuntoutumisen muodot.

   Kenelle sosiaalista luottoa myönnetään

   Sosiaalista luottoa voi saada vain kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö. Sosiaalinen luotto on luotu niille henkilöille, joilla on jo valmiiksi vaikeuksia saada kohtuuhintaista lainaa.

   Sosiaalisen luoton korkokulut ovat useimmiten luotu hyvin edullisiksi hakijan kannalta juuri tästä syystä, sillä sosiaalisen luoton päämääräinen tarkoitus on parantaa hakijan taloudellista tilannetta, ei saattaa tätä vielä huonompaan suuntaan.

   Huolimatta siitä, että sosiaalista luottoa myönnetään vähävaraisille, on hakijalla oltava silti realistinen maksukyky lainan takaisinmaksuun.

   Arvioidessa henkilön takaisinmaksukykyä, kunta ottaa muun muassa seuraavia asioita huomioon lopullista lainapäätöstä tehdessä

   • Hakijan kuukausittaiset menot ja tulot
   • Hakijan muut menot
   • Työkyky sekä muut ansaintamahdollisuudet
   • Muut mahdollisesti vaikuttavat tekijät

   Mikäli kunta päätyy lopputulemaan, että hakijalla on realistinen mahdollisuus maksaa lainansa takaisin, sosiaalista luottoa yleensä myönnetään.

   Laki määrää luoton ominaisuuksia

   Sosiaalista luottoa sekä erilaisia siihen liittyviä ehtoja on säädetty Suomen laissa suhteellisen tarkasti.
   Tarkoituksena tällä on säilyttää sosiaalinen luotto sellaisena, mitä sen alunperinkin oli tarkoitus olla. Eli luotto, joka edistää yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia

   • Lainan ehdot
   • Hintataso
   • Takaisinmaksu

   Sosiaalista luottoa hakiessa lainanhakija on aina velvoitettu ilmoittamaan haetun luoton käyttötarkoituksen.

   Sosiaalista luottoa myönnetä lain mukaan henkilölle, jolla ei ole pienien tulojen vuoksi muulla tavoin mahdollisuutta saada kohtuuhintaista luottoa.

   Henkilölle tulee kuitenkin lain mukaan olla kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta, jotta sosiaalista luottoa voitaisiin hakijalle myöntää.

   Luottoa hakevalle henkilölle tulee lisäksi tarvittaessa järjestää taloudellista neuvontaa kunnan toimesta.

   Sosiaalisen luoton hintataso

   Sosiaalisen luoton kokonaiskulujen määrää on säädetty Suomen laissa. Laki sanoo, että luotosta voidaan periä velalliselta ainoastaan kohtuullista luoton korkoa.

   Koron tulee myös pysyä säännöllisesti säädettävän vuosittaisen korkokaton alla. Lain mukaan sosiaalisesta luotosta ei voida periä muita lainan kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainan takaisinmaksu

   Lainaa vastaan ottaneella henkilöllä on lainmukainen mahdollisuus maksaa laina takaisin ennen sen erääntymistä. Mikäli henkilö päättää maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti, ei tästä saa seurata henkilölle mitään lisäkuluja.

   Lakiin on säädetty tarkat ohjeet siitä, miten kunnat saavat menetellä tapauksissa joissa lainan hakija ei maksa luottoaan ajoissa. Säännöstykset on sellaisiksi, että luoton hakija ei joutuisi ahdinkoon sosiaalisen luoton johdosta.

   Sosiaalinen luotto eri kaupungeissa

   Sosiaalista luottoa myönnetään jo kymmenissä eri kunnissa Suomessa. Sosiaalista luottoa voi saada isoissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Helsingissä, Turussa tai Oulussa asuvat hakijat.

   Myös muiden isompien kaupunkien, kuten Tampereen ja Jyväskylän kunnat myöntävät sosiaalista luottoa.

   Luottojen tarjoajat eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään väkiluvultaan Suomen isoimpiin kuntoon. Kuntia, jotka myöntävät sosiaalista luottoa on kokonaisuudessaan yli kolmekymmentä.

   Seuraavissa alakappaleissa on eritelty muutamia Suomen kuntia ja esitelty minkälaisia sosiaalisia luottoja kyseiset kunnat tarjoavat.

   Lukijan kannattaa kuitenkin muistaa, että päivitetyt tiedot sosiaalisten luottojen myöntämisestä löytää aina parhaiten kyseisen kunnan verkkosivuilta.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Sosiaalinen luotto Helsinki

   Helsinki myöntää sosiaalisia luottoja kunnassa vakinaisesti asuville henkilöille. Edellytyksenä saada sosiaalinen luotto on, että henkilön tulot sekä varallisuus ovat alle tietyn, ennalta määrätyn, rajan.

   Henkilön, jonka asuinpaikkana on Helsinki on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto aina 15 000 euroon saakka. Sosiaalinen luotto haetaan Helsingin kaupungilta erillisellä hakemuslomakkeella.

   Kaupungin verkkosivuilla kerrotaan kuitenkin, että kannattaa olla erikseen yhteydessä sosiaalisen luoton neuvontaan ennen luoton hakemista.

   Sosiaalinen luotto Tampere

   Lainan hakijan on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto Tampereelta. Tampereen kaupunki myöntää sosiaalista luottoa 10 000 euroon saakka ja lainan takaisinmaksuaika on enintään viisi vuotta.

   Henkilön ei ole mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto Tampereella, mikäli velkaa on yli 10 000 euroa, kaupunki toteaa henkilön maksukyvyn olemaan riittämätön maksamaan laina takaisin tai jos henkilöllä on mahdollisuus saada kohtuuhintaista lainaa muualta.

   Sosiaalisen luoton hakeminen Tampereelta käynnistyy kaupungin verkkosivujen mukaan aina ottamalla yhteys ensin aikuissosiaalityön palveluneuvojaan puhelimitse tai sähköpostilla.

   Sosiaalinen luotto Espoo

   Espoossa vakituisesti asuvan on mahdollista vastaanottaa sosiaalinen luotto 500 euron ja 10 000 euron väliltä. Laina-aika Espoon kaupungin sosiaalisessa luotossa on viisi vuotta.

   Espoon kaupungin sosiaalinen luotto ei pidä sisällään korkokustannusten jälkeen muita kuluja. Sosiaalisesta luotosta peritään kaupungin verkkosivujen mukaan 12 kuukauden Euribor-korko, sisällyttämättä lainaan asiakaskohtaista marginaalia.

   Sosiaalisen luoton hakeminen Espoosta edellyttää henkilökohtaista käyntiä talousneuvojan luona kaupungin sosiaalipalveluissa. Sosiaalipalveluissa tehdään kokonaisarviointi hakijan tilanteesta sekä laaditaan maksuvaralaskelma.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Sosiaalisen luoton lainaehdot

   Sosiaalisen luoton lainaehdot vaihtelevat kunnittain. Yleisin lainan takaisin maksamisen maksimiaika on monilla kunnilla 5v.

   Myös myönnettävät lainasummat vaihtelevat eri kuntien välillä. Sosiaalinen luotto on suhteellisen pientä lainaa, jossa lainattavat summa pyörivät useimmiten muutamissa tuhansissa euroissa.

   Yleisin lainasumman maksimi on 10 000 euroa. Esimerkiksi Helsinki ja Oulu kuitenkin myöntävät sosiaalista luottoa aina 15 000 euroon asti.

   Monet suomalaiset kunnat eivät myönnä suuria summia sosiaalista luottoa. Esimerkiksi pienet kunnat kuten Tornio tai Kemijärvi myöntävät sosiaalista luottoa vain 2000 euroon saakka.

   Tätä suuremmat kunnat, kuten Turku tai Tampere myöntävät lainaa 10 000 euroon asti. Tämä 10 000 euroa onkin yleisin kuntien säätämä maksimaalinen lainasumma, jota sosiaalista luottoa voi kunnilta hakea.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Sosiaalinen luotto kokemuksia

   Googlaamalla sosiaalinen luotto kokemuksia antaa osviittaa siitä, että suomalaisilla on pääosin positiivisia kokemuksia sosiaalisesta luotosta sekä sen hakemisesta. Sosiaalisen luoton kokemuksien yksi päällimmäisistä positiivisista asoista on taloudellisen tilanteen helpottaminen luoton johdosta.

   Sosiaalisen luoton hakemisen taustalla saattaa olla monesti velkakierre tai muista syistä johtuvaa vähävaraisuutta. Sosiaalisen luoton kokemuksia selvitettäessä tulee kuitenkin selväksi, että monissa tapauksissa kunnan myöntämästä lainasta on ollut hakijalle apua.

   Yhtenä esiin nousevana asiana esiintyy myös sosiaalisen luoton halpa korko. Useita kokemuksia sosiaalisesta luotosta yhdistää juuri positiiviset kokemukset lainan saamisesta halvalla korolla.

   Halvan luoton saaminen on usein koettu hyödylliseksi hetkelliseen oman talouden tasapainottamiseen.

   Myös asiakkaille taloudellisen neuvonnan tarjoamisen, johon kunta on velvoitettu, on koettu auttavan talouden hallinnassa.

   LUE SEURAAVAKSI: Onko minulla maksuhäiriömerkintä

   Sosiaalinen luotto – Usein kysyttyä

   Mitä on sosiaalinen luotto
   Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama laina, jonka avulla kunta pyrkii ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä.
   Kuka voi saada sosiaalista luottoa?
   Sosiaalista luottoa voi saada kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö, jolla on pienet tulot ja jolla on vaikeuksia saada muualta kohtuuhintaista lainaa. Henkilöllä tulee kuitenkin olla sen verran maksukykyä, että pystyy maksamaan sosiaalisen luoton takaisin.
   Mihin tilanteisiin sosiaalinen luotto sopii?
   Sosiaalinen luotto sopii tilanteisiin, jossa henkilöllä on taloudellisesti vaikeaa. Sosiaalisen luoton tarkoitus on auttaa ihmisiä pääsemään irti velkakierteestä tai yli talousvaikeuksista.
   Mistä kunnista voin hakea sosiaalista luottoa?
   Sosiaalista luottoa myöntävät Suomessa kunnat, kuten Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Jyväskylä. Tuoreimmat tiedot kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kuntien omilta verkkosivuilta.
   Millaiset ovat sosiaalisen luoton lainaehdot?
   Sosiaalisen luoton takaisinmaksuaika on yleensä noin viisi vuotta. Lainasummat ovat sosiaalisissa luotoissa suhteellisen pienet, nousten maksimissaan 15 000 euroon.
   Mikä on sosiaalisen luoton korko?
   Takuusäätiön mukaan sosiaalisen luoton korko on erittäin edullinen: 12 kk Euribor ilman viitekorkoa. Näin ollen sosiaalisen luoton korko on olematon. Sosiaalisesta luotosta ei myöskään peritä muita kuluja.
   Voinko nostaa sosiaalisen luoton aikana muita luottoja?
   Sosiaalisen luoton ajaksi sinulle merkitään maksuhäiriömerkintä niin pitkäksi aikaa, kunnes olet maksanut sosiaalisen luoton kokonaan takaisin. Tällä ehkäistään muiden lainojen nostaminen ja lisää velkaantuuminen. Et siis voi nostaa uutta luottoa sosiaalisen luoton takaisinmaksun aikana.
   Voiko sosiaalisella luotolla maksaa velat pois?
   Velkojen maksamiseen sosiaalista luottoa myönnetään ainoastaan tilanteessa, jossa sen avulla voidaan maksaa kaikki velat pois yhdellä kertaa.