Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Sosiaalinen luotto

Kilpailuta ja hae luottoa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae luottoa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Luottoa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan luoton. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Mitä on sosiaalinen luotto?

Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama edullinen laina, jonka tarkoituksena on auttaa kuntalaisia haastavissa elämäntilanteissa.

Sosiaalisen luoton avulla kunnat pyrkivät ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä. Lainan tyyppiä voidaankin pitää eräänlaisena kuntien toteuttamana sosiaaliturvan jatkeena.

Kyseinen luoton tyyppi eroaa monelta osin esimerkiksi rahoitusyhtiöiden tarjoamista vaihtoehdoista, joista suosituimpia ovat kulutusluotot ja joustoluotot. Suurimpana erona kuntien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamien luottojen välillä on kokonaiskulujen summa.

Sosiaalinen luotto on yleensä mahdollista saada huomattavasti matalammilla kokonaiskuluilla kuin rahoitusyhtiöiden tarjoamat luotot.

Kenelle sosiaalista luottoa myönnetään

Sosiaalista luottoa voi saada vain kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö. Sosiaalinen luotto on luotu niille, joilla on jo valmiiksi vaikeuksia saada kohtuuhintaista lainaa.

Sosiaalisen luoton korkokulut ovat useimmiten luotu hyvin edullisiksi hakijan kannalta juuri tästä syystä, sillä sosiaalisen luoton päämääräinen tarkoitus on parantaa hakijan taloudellista tilannetta, ei saattaa tätä vielä huonompaan suuntaan.

Huolimatta siitä, että sosiaalista luottoa myönnetään vähävaraisille, on hakijalla oltava silti realistinen maksukyky lainan takaisinmaksuun.

Arvioidessa hakijan takaisinmaksukykyä, kunta ottaa muun muassa seuraavia asioita huomioon lopullista lainapäätöstä tehdessä

 • Kuukausittaiset menot ja tulot
 • Muut menot
 • Työkyky sekä muut ansaintamahdollisuudet
 • Muut mahdollisesti vaikuttavat tekijät

Mikäli kunta päätyy arvioissaan siihen, että hakijalla on realistinen mahdollisuus maksaa lainansa takaisin, sosiaalista luottoa yleensä myönnetään.

Sosiaalisen luoton hakeminen

Sosiaalista luottoa haetaan erikseen kunnalta silloin, kun et saa pankista lainaa. Suomessa on useita kymmeniä kuntia, jotka tarjoavat asukkailleen sosiaalista luottoa. Artikkelin myöhemmissä kappaleissa käsittelemme tarkemmin esimerkkejä eri kunnista, jotka myöntävät asukkailleen sosiaalista luottoa.

Seuraavaksi tarkastelemme kuitenkin hieman tarkemmin eri tilanteita, joihin sosiaalista luottoa myönnetään. Lisäksi seuraavissa kappaleissa tutustutaan siihen, kuka sosiaalista luottoa voi saada.

Tilanteet joihin sosiaalista luottoa myönnetään

Kuntien välillä on olemassa eroja eri tilanteisiin, joihin sosiaalista luottoa saatetaan myöntää. Kunnat myöntävät luottoa kuitenkin yleisesti ottaen esimerkiksi alla esitetyn kaltaisiin tilanteisiin

 • Asumisen turvaaminen
 • Sosiaalinen kriisitilanne
 • Työn saamisen mahdollisuuksien edistäminen
 • Terveydenhoito
 • Kuntoutuminen
 • Hankinnat kotiin

Asumisen turvaaminen on yksi tärkeistä syistä, jonka johdosta sosiaalista luottoa myönnetään kuntien toimesta. Kunnat haluavat luonnollisesti pitää asukkaidensa asumisolosuhteet turvattuina ja mikäli asukkailla näyttää olevan asuminen uhattuna voi sosiaalisesta luotosta olla henkilön kannalta apua.

Sosiaalista luottoa hyödynnetään usein myös erilaisia kotiin tehtäviä pienempiä hankintoja varten. Esimerkiksi pienet, mutta normaaliin elämän äärimmäisen tärkeät hankinnat, kuten ruoanlaittovälineet, ovat yleisiä hankintoja joita sosiaalisella luotolla tehdään.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää myös terveyteen liittyvien maksujen kustantamiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset terveydenhoidolliset toimenpiteet sekä erilaiset kuntoutumisen muodot.

Laki määrää luoton ominaisuuksia

Sosiaalista luottoa sekä erilaisia siihen liittyviä ehtoja on säädetty Suomen laissa suhteellisen tarkasti. Tarkoituksena tällä on säilyttää sosiaalinen luotto sellaisena, mitä sen alun perinkin oli tarkoitus olla. Se on luotto, joka edistää yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Tiesitkö?

 1. Sosiaalista luottoa hakiessa lainanhakija on aina velvoitettu ilmoittamaan haetun luoton käyttötarkoituksen.
 2. Sosiaalista luottoa myönnetä lain mukaan henkilölle, jolla ei ole pienien tulojen vuoksi muulla tavoin mahdollisuutta saada kohtuuhintaista luottoa.
 3. Henkilölle tulee kuitenkin lain mukaan olla kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta, jotta sosiaalista luottoa voitaisiin hakijalle myöntää.
 4. Luottoa hakevalle henkilölle tulee lisäksi tarvittaessa järjestää taloudellista neuvontaa kunnan toimesta.

Sosiaalisen luoton hintataso

Sosiaalisen luoton kokonaiskulujen määrää on säädetty Suomen laissa. Laki sanoo, että luotosta voidaan periä velalliselta ainoastaan kohtuullista luoton korkoa.

Koron tulee myös pysyä säännöllisesti säädettävän vuosittaisen korkokaton alla. Lain mukaan sosiaalisesta luotosta ei voida periä muita lainan kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Sosiaalisen luoton takaisinmaksu

Jokaisella on lainmukainen mahdollisuus maksaa sosiaalinen luotto takaisin ennen sen erääntymistä. Mikäli velallinen päättää maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti, ei tästä saa seurata tälle mitään lisäkuluja.

Lakiin on säädetty tarkat ohjeet siitä, miten kunnat saavat menetellä tapauksissa joissa lainan hakija ei maksa luottoaan ajoissa. Säädökset on tehty sellaisiksi, että luoton hakija ei joutuisi ahdinkoon sosiaalisen luoton johdosta.

Sosiaalinen luotto eri kaupungeissa

Sosiaalista luottoa myönnetään jo kymmenissä eri kunnissa Suomessa. Sosiaalista luottoa voi saada isoissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Helsingissä, Turussa tai Oulussa asuvat hakijat.

Myös muiden isompien kaupunkien, kuten Tampereen ja Jyväskylän kunnat myöntävät sosiaalista luottoa.

Luottojen tarjoajat eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään väkiluvultaan Suomen isoimpiin kuntoon. Kuntia, jotka myöntävät sosiaalista luottoa on kokonaisuudessaan yli kolmekymmentä.

Seuraavissa alakappaleissa on eritelty muutamia Suomen kuntia ja esitelty minkälaisia sosiaalisia luottoja kyseiset kunnat tarjoavat.

Muista, että päivitetyt tiedot sosiaalisten luottojen myöntämisestä löytää aina parhaiten kyseisen kunnan verkkosivuilta.

Sosiaalinen luotto Helsinki

Helsinki myöntää sosiaalisia luottoja kunnassa vakinaisesti asuville henkilöille. Edellytyksenä saada sosiaalinen luotto on, että hakijan tulot sekä varallisuus ovat alle tietyn, ennalta määrätyn, rajan.

Henkilön, jonka asuinpaikkana on Helsinki on mahdollista saada sosiaalinen luotto aina 15 000 euroon saakka. Sosiaalinen luotto haetaan Helsingin kaupungilta erillisellä hakemuslomakkeella.

Kaupungin verkkosivuilla kerrotaan kuitenkin, että kannattaa olla erikseen yhteydessä sosiaalisen luoton neuvontaan ennen luoton hakemista.

Sosiaalinen luotto Tampere

Lainan hakijan on mahdollista saada sosiaalinen luotto Tampereelta. Tampereen kaupunki myöntää sosiaalista luottoa 10 000 euroon saakka ja lainan takaisinmaksuaika on enintään viisi vuotta.

Sosiaalista luottoa et voi saada, mikäli velkaa on yli 10 000 euroa, kaupunki toteaa maksukykysi olemaan riittämätön maksamaan laina takaisin tai jos sinulla on mahdollisuus saada kohtuuhintaista lainaa muualta.

Sosiaalisen luoton hakeminen Tampereelta käynnistyy kaupungin verkkosivujen mukaan aina ottamalla yhteys ensin aikuissosiaalityön palveluneuvojaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Sosiaalinen luotto Espoo

Espoossa vakituisesti asuvan on mahdollista saada sosiaalinen luotto 500 euron ja 10 000 euron väliltä. Laina-aika Espoon kaupungin sosiaalisessa luotossa on viisi vuotta.

Espoon kaupungin sosiaalinen luotto ei pidä sisällään korkokustannusten jälkeen muita kuluja. Sosiaalisesta luotosta peritään kaupungin verkkosivujen mukaan 12 kuukauden Euribor-korko, sisällyttämättä lainaan asiakaskohtaista marginaalia.

Sosiaalisen luoton hakeminen Espoosta edellyttää henkilökohtaista käyntiä talousneuvojan luona kaupungin sosiaalipalveluissa. Sosiaalipalveluissa tehdään kokonaisarviointi hakijan tilanteesta sekä laaditaan maksuvaralaskelma.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Sosiaalisen luoton lainaehdot

Sosiaalisen luoton lainaehdot vaihtelevat kunnittain. Yleisin sosiaalisen luoton takaisin maksamisen maksimiaika on monilla kunnilla 5 vuotta.

Myös myönnettävät lainasummat vaihtelevat eri kuntien välillä. Sosiaalinen luotto on suhteellisen pientä lainaa, jossa lainattavat summa pyörivät useimmiten muutamissa tuhansissa euroissa.

Yleisin lainasumman maksimi on 10 000 euroa. Esimerkiksi Helsinki ja Oulu kuitenkin myöntävät sosiaalista luottoa aina 15 000 euroon asti.

Monet suomalaiset kunnat eivät myönnä suuria summia sosiaalista luottoa. Esimerkiksi pienet kunnat kuten Tornio tai Kemijärvi myöntävät sosiaalista luottoa vain 2000 euroon saakka.

Tätä suuremmat kunnat, kuten Turku tai Tampere myöntävät lainaa 10 000 euroon asti. Tämä 10 000 euroa onkin yleisin kuntien säätämä maksimaalinen lainasumma, jota sosiaalista luottoa voi kunnilta hakea.

Jos sosiaalinen luotto ei onnistu, voit vielä kokeilla hakea vertaislainaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Sosiaalinen luotto kokemuksia

Googlaamalla sosiaalinen luotto kokemuksia antaa osviittaa siitä, että suomalaisilla on pääosin positiivisia kokemuksia sosiaalisesta luotosta sekä sen hakemisesta. Sosiaalisen luoton kokemuksien yksi päällimmäisistä positiivisista asioista on taloudellisen tilanteen helpottaminen luoton johdosta.

Sosiaalisen luoton hakemisen taustalla saattaa olla monesti velkakierre tai muista syistä johtuvaa vähävaraisuutta. Sosiaalisen luoton kokemuksia selvitettäessä tulee kuitenkin selväksi, että monissa tapauksissa kunnan myöntämästä lainasta on ollut hakijalle apua.

Yhtenä esiin nousevana asiana esiintyy myös sosiaalisen luoton halpa korko. Useita kokemuksia sosiaalisesta luotosta yhdistää juuri positiiviset kokemukset lainan saamisesta halvalla korolla.

Halvan luoton saaminen on usein koettu hyödylliseksi hetkelliseen oman talouden tasapainottamiseen.

Myös asiakkaille taloudellisen neuvonnan tarjoamisen, johon kunta on velvoitettu, on koettu auttavan talouden hallinnassa. Mikäli se, onko minulla maksuhäiriömerkintä, mietityttää, voit tarkistaa tiedot itse.

Sosiaalinen luotto – Usein kysyttyä

Mitä on sosiaalinen luotto
Sosiaalinen luotto on kuntien tarjoama laina, jonka avulla kunta pyrkii ehkäisemään asukkaidensa ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä.
Kuka voi saada sosiaalista luottoa?
Sosiaalista luottoa voi saada kyseisessä kunnassa vakituisesti asuva henkilö, jolla on pienet tulot ja jolla on vaikeuksia saada muualta kohtuuhintaista lainaa. Henkilöllä tulee kuitenkin olla sen verran maksukykyä, että pystyy maksamaan sosiaalisen luoton takaisin.
Mihin tilanteisiin sosiaalinen luotto sopii?
Sosiaalinen luotto sopii tilanteisiin, jossa henkilöllä on taloudellisesti vaikeaa. Sosiaalisen luoton tarkoitus on auttaa ihmisiä pääsemään irti velkakierteestä tai yli talousvaikeuksista.
Mistä kunnista voin hakea sosiaalista luottoa?
Sosiaalista luottoa myöntävät Suomessa kunnat, kuten Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Jyväskylä. Tuoreimmat tiedot kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kuntien omilta verkkosivuilta.
Millaiset ovat sosiaalisen luoton lainaehdot?
Sosiaalisen luoton takaisinmaksuaika on yleensä noin viisi vuotta. Lainasummat ovat sosiaalisissa luotoissa suhteellisen pienet, nousten maksimissaan 15 000 euroon.
Mikä on sosiaalisen luoton korko?
Takuusäätiön mukaan sosiaalisen luoton korko on erittäin edullinen: 12 kk Euribor ilman viitekorkoa. Näin ollen sosiaalisen luoton korko on olematon. Sosiaalisesta luotosta ei myöskään peritä muita kuluja.
Voinko nostaa sosiaalisen luoton aikana muita luottoja?
Sosiaalisen luoton ajaksi sinulle merkitään maksuhäiriömerkintä niin pitkäksi aikaa, kunnes olet maksanut sosiaalisen luoton kokonaan takaisin. Tällä ehkäistään muiden lainojen nostaminen ja lisää velkaantuuminen. Et siis voi nostaa uutta luottoa sosiaalisen luoton takaisinmaksun aikana.
Voiko sosiaalisella luotolla maksaa velat pois?
Velkojen maksamiseen sosiaalista luottoa myönnetään ainoastaan tilanteessa, jossa sen avulla voidaan maksaa kaikki velat pois yhdellä kertaa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja