Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Pankki ei myönnä lainaa

   Kilpailuta ja hae lainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Pankki ei myönnä lainaa – miksi en saa lainaa?

   Toisinaan tulee eteen tilanne, että lainaa ei saa, vaikka sitä syystä tai toisesta kokisi tarvitsevansa. Vaikka pankit ja rahoituslaitokset voivat päättää lainan myöntämisestä itsenäisesti ja täten myös lainan myöntämisen edellytykset vaihtelevat, vaaditaan lainan saamiseen yleensä vähintään seuraavaa:

   • Henkilö on vähintään 18-vuotias, joskus jopa 25-vuotias
   • Henkilöllä on vakituinen osoite Suomessa
   • Käytössä ovat suomalaisen pankin myöntämät verkkopankkitunnukset

   Se, että henkilölle ei myönnetä lainaa, ei ole pankin tai rahoituslaitoksen kannalta kiusantekoa, vaan tarkoituksena on suojella myös henkilöä ylivelkaantumiselta. Lainansa todennäköisesti maksava, vähäriskinen asiakas on pankille mieluisa asiakas.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Maksuhäiriömerkintä estää usein lainan saamisen

   Yksi tyypillisimmistä, joskaan ei suinkaan ainoa syy siihen, että henkilölle ei myönnetä lainaa on voimassa oleva maksuhäiriömerkintä eli puuttuvat luottotiedot.

   Maksuhäiriömerkinnän ensisijainen tarkoitus on suojella yksityishenkilöä tai yritystä ylivelkaantumiselta. Näin ollen sen ollessa voimassa ei uutta velkaa pääsääntöisesti myönnetä. Tästä huolimatta jotkin pankit voivat myöntää lainaa tapauskohtaisesti myös luottotiedot menettäneelle. Ehdot lainoissa ovat yleensä tavallista tiukempia, mikä kannattaa huomioida.

   Luottotietolaki uudistui 1. joulukuuta 2022. Uudistuksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu jo kuukauden kuluttua maksuhäiriömerkinnän kohteena olevan luoton pois maksusta. Se ei siis enää lähtökohtaisesti estä lainan saamista sen jälkeen, kun velvoite on hoidettu.

   Tyypillisemmät muut syyt, miksi lainaa ei myönnetä

   Pankit voivat päättää yksilöllisesti, kenelle he myöntävät lainaa. Seuraavassa on esitelty tyypillisimpiä syitä, miksi pankki ei myönnä lainaa kuluttajalle.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Työttömyys tai määräaikainen työ

   Lainan saanti edellyttää yleensä säännöllisiä tuloja. Näin ollen työttömän on monesti vaikeaa saada lainaa. Myös epäsäännöllistä työtä kuten freelancer-työtä tekevien lainansaanti voi olla hankalaa, etenkin jos tulot vaihtelevat paljon.

   Määräaikaisuuden suhteen käytännöt vaihtelevat suuresti. Lainan myöntämiseen voi vaikuttaa olennaisesti henkilön työpaikka tai toimiala. Joillakin aloilla määräaikaisuudet ovat hyvin yleisiä ja niitä myös ketjutetaan herkästi. Määräaikaisuus ei läheskään aina ole pankille merkityksellinen tekijä, sillä määräaikaiset sopimukset ovat nykyään hyvin yleisiä.

   Tulot ovat liian pienet

   Vaikka työpaikka olisi vakituinen ja lähes varmasti työllistävällä alalla kuten hoitoalalla, voi lainan saaminen silti estyä. Tämä saattaa johtua yksinkertaisesti siitä syystä, että hakijan tulot ovat liian pienet suhteessa menoihin.

   Käytössä oleva suositus on, että lainan maksuerät yhteensä eivät saisi ylittää noin 30–40 prosenttia henkilön käytettävissä olevista bruttotuloista. Lainoihin huomioidaan myös muut olemassa olevat lainat, esimerkiksi asuntolaina.

   Mikäli tulot ovat liian pienet, on vaihtoehtona yleensä hakea vähemmän lainaa tai pyrkiä kasvattamaan tuloja. Jälkimmäinen on yleensä haastavaa ainakin lyhyellä aikavälillä. Yleensä pelkästään tulojen pienuus ei vaikuta lainan saamiseen, mutta se voi vaikuttaa merkittävästi myönnettävään lainasummaan.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Olemassa olevien lainojen ja luottojen määrä on liian suuri

   Suurella osalla suomalaisista on olemassa olevaa velkaa muodossa tai toisessa, kuten asuntolainaa tai luottokortti. Olemassa olevat velat ja niiden kokonaissumma voivat vaikuttaa ratkaisevasti lainan saamiseen.

   Vaikka Suomessa ei ole toistaiseksi käytössä rekisteriä, josta lainanantaja voisi tarkistaa hakijan olemassa olevat lainat, tulee ne ilmoittaa lainanantajalle. Ilmoitettavia ovat esimerkiksi asuntolaina, luottokortti sekä kulutusluotot tai autolaina.

   Tällä hetkellä lainojen ilmoittaminen on siis lainanhakijan itsensä vastuulla. Näillä näkymin tilanne tulee muuttumaan vuonna 2024, kun positiivinen luottorekisteri otetaan käyttöön. Kyseessä on rekisteri, johon kirjautuvat kaikki henkilölle myönnetyt luotot ja lainat. Rekisterin tarkoituksena on helpottaa tulevaisuudessa lainanantajien edellytyksiä arvioida lainaajan maksukykyä.

   Lainahakemuksessa on virhe

   Toisinaan lainan saaminen voi estyä, koska lainahakemuksen jokin kohta on jäänyt täyttämättä tai siinä on virhe. Esimerkiksi tulot on saattanut ilmoittaa väärin tai henkilötunnus on virhellinen.

   Tarkista aina huolellisesti ennen lainahakemuksen lähettämistä, että kaikki hakemukseen kirjaamasi tiedot ovat oikein. Kannattaa myös tallentaa lainahakemuksesta kopio, jotta voit tarkistaa tiedot myöhemmin.

   Lainanmaksussa on ollut aiempia ongelmia

   Mikäli on hakenut lainaa aiemmin ja lainojen maksu ei ole aina hoitunut ajallaan, voi pankki olla haluton myöntämään henkilölle uutta lainaa. Lainanmaksusta kannattaakin aina huolehtia hyvin.

   Niin ikään maksamattomat laskut ovat lainanantajan kannalta erittäin negatiivinen asia, vaikka luottotiedot olisivatkin kunnossa. Jatkuvasti myöhässä olevat maksut saattavat viestiä pankille, että hakijan taloudellinen tilanne on liian heikko uuden lainan hoitamiseen.

   Lainaa hakiessa kannattaa olla rehellinen

   Vaikka omat lainansaantimahdollisuudet mietityttäisivät ja lainaa tarvitsisi kipeästi, kannattaa lainaa hakiessa olla aina rehellinen. Selvitä huolellisesti kaikki olemassa olevat velvoitteesi ja ilmoita ne totuudenmukaisesti myös lainanantajalle.

   Paitsi että sinun tulee olla rehellinen lainanantajalle, ole rehellinen myös itsellesi. Pohdi tarkkaan, minkälainen lainaerä olisi sinulle realistinen ja kuinka suuren lainan oikeasti tarvitset. Älä koskaan liioittele tulojasi tai arvioi menojasi alakanttiin, jotta saisit enemmän lainaa.

   Lainoja voi myös vertailla

   Mikäli lähettää hakemuksen yhteen pankkiin ja saa sieltä kielteisen lainapäätöksen, ei läheskään aina kannata luovuttaa. Suomessa toimii kymmeniä pankkeja ja muita lainanantajia, joiden ehdot lainan myöntämiseen vaihtelevat. Niin ikään itse lainojen ehdot vaihtelevat suuresti.

   Jotta saa selville oman tilanteensa, on hyvä idea kilpailuttaa lainat. Tämän voi tehdä esimerkiksi Summarumin helpolla lainatyökalulla. Näin saat helposti selville, onko jokin muu pankki valmis myöntämään sinulle lainaa ja jos on, minkälaisilla ehdoilla. Huonoilla ehdoilla myönnettävää lainaa ei kannata ottaa.

   Kilpailuttaminen on järkevää, jotta hahmotat kokonaisuuden. Muuttamalla esimerkiksi lainasummaa tai maksuaikaa saat myös selville, miten nämä ja muut tekijät vaikuttavat lainan saamiseen sekä saatavilla olevien tarjousten ehtoihin.

   Mieti, tarvitsetko lainaa oikeasti

   Joskus yksikään pankki ei myönnä henkilölle lainaa ja toisinaan lainan saaminen onnistuu vain yhdeltä tai muutamalta toimijalta. Tässä kohtaa kannattaa miettiä, onko laina oikeasti tarpeellinen ja voisiko lainan sijaan pyrkiä säästämään rahoittaakseen hankinnan. Esimerkiksi olemassa olevan omaisuuden myyminen tai pienet lisätulot voivat ratkaista ongelman.

   Mikäli laina on oikeasti tarpeellinen ja jokin toimija on sitä valmis myöntämään, tutustu lainaehtoihin erityisen huolellisesti. Erityisesti mikäli oma taloudellinen tilanne on heikko, voi korkeakorkoinen laina heikentää tilannetta nopeasti entisestään. Toisinaan yhdessä toisen henkilön kanssa haettu laina, esimerkiksi laina pariskuntana, voi parantaa lainaehtoja. Sitä kannattaa myös harkita.

   Huomioi myös, että kaikki lainat eivät ole samanlaisia. Rahoituslaitokset huomioivat lainanottajan riskitason tarjouksissaan, ja monessa tapauksessa lainan ehdot voivat muodostua kohtuuttomaksi, mikäli lainanantaja kokee lainan korkeariskiseksi itselleen. Esimerkiksi pikavippejä on usein sangen helppo saada, mutta niiden korkotaso on edelleen sääntelystä huolimatta huomattavan korkea.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Yhteenveto: maksuhäiriömerkintä ei ole ainoa syy lainan myöntämättä jättämiseen

   Vaikka maksuhäiriömerkintä eli luottotietojen menetys on yksi yleisimmistä syistä, että lainaa ei myönnetä, se ei suinkaan ole ainoa syy. Tyypillisiä muita syitä ovat esimerkiksi liian pienet tulot, virheellinen lainahakemus, määräaikainen työ, työttömyys, olemassa olevat lainat tai aiemmat viivästykset lainojen maksussa.

   Mikäli lainaa ei myönnetä, on aina mahdollista tiedustella pankilta tai rahoituslaitokselta syytä lainan myöntämättä jättämiseen. Näin voit pyrkiä muuttamaan tilannetta tulevaisuudessa. Toisinaan lainaa olisi mahdollista saada, mutta haettua pienempi summa. Esimerkiksi pienet mutta säännölliset tulot eivät yleensä estä lainan saamista kokonaan.

   Pankit eivät jätä lainaa myöntämättä kiusallaan, vaan tarkoituksena on aina myös suojella kuluttaa itseään ylivelkaantumiselta. Näin ollen, mikäli sinulle tarjotaan lainaa vain yhdestä paikasta, kannattaa suhtautua lainanottoon kriittisesti ja pohtia, onko laina nostaminen omassa tilanteessa järkevää. Se, että lainaa on mahdollista saada, ei aina tarkoita, että sitä kannattaisi ottaa.