Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa yksityishenkilöltä

   Kilpailuta ja hae lainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae lainaa jopa 60 000 euroa

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa yksityishenkilönä luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat myös kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa yksityishenkilönä helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa yksityishenkilönä 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Lainaa yksityishenkilönä – Kilpailuta ja vertaile helposti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa yksityishenkilönä.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

   Kilpailuttamalla lainat yksityishenkilönä netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullista lainaa pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


   Löydä edullisin laina

   Halusit sitten hakea lainaa yksityishenkilöltä tai pankilta, Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Uskallanko ottaa lainaa yksityishenkilöltä?

   Nykyään on internetissä käteviä vertailupalveluita, joiden avulla voit kilpailuttaa pankki- ja rahoituslaitosten lainat. Voit myös saada lainaa yksityishenkilöltä, mutta et Summarumin kautta. Joka tapauksessa kaikki vertaislainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa kauttamme, niin voit vertailla ja arvioida kumpi on sinulle parempi vaihtoehto; yksityishenkilön myöntämä tai pankin myöntämä laina.

   Et ole ainoa, jonka elämäntilanne on äkisti muuttunut niin, että muutaman tuhannen tai jopa kymmenen tuhannen euron laina tulisi todella tarpeeseen.

   Olet voinut tehdä useita osamaksusopimuksia, käyttää monen luottokortin luottorajat loppuun tai muuten velkaantua pikkuvippien takia. Nyt olisi järkevää ottaa sopivan kokoinen laina, jonka avulla voisi yhdistellä vanhat pikkuvipit ja siten vähentää niistä kertyviä sivukuluja.

   Myös muutokset perhetilanteessa – mm. häiden järjestäminen, odotettu tai odottamaton perheenlisäys, erotilanne, pesukoneen hajoaminen tai asunnon siistimisremontti – voivat vaatia yllättäen enemmän rahaa kuin omalta tililtä löytyy. Voisiko laina yksityishenkilöltä olla ratkaisu?

   Olet ehkä kokenut tilanteen, jossa omaan pankkiin ei ole päässyt neuvottelemaan edes viikon tai kuukaudenkaan odotusajalla. Tilinpitäjäpankkisi konttori on saatettu lopettaa kokonaan kotipaikkakunnallasi. Tietenkin palvelujen väheneminen, huononeminen ja jopa loppuminen harmittaa.

   Nykyisin on kuitenkin saatavilla rahoituspalveluja ympäri vuorokauden nopeasti.

   Oletko luottokelpoinen?

   Tiedät varmaan kokemuksesta, että pankkilainaa hakiessasi joudut selvittämään kuukausitulot ja -menot, kertomaan työpaikkasi, perhesuhteesi, asumistilanteesi ja paljon muuta. Pankki tai rahoituslaitos haluaa varmistua, että rahasi riittävät elinkustannusten ohella myös lainanhoitoon.

   Sama pätee myös vertaislainoihin. Yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle vain siinä tapauksessa, että odottaa saavansa lainaamansa varat takaisin sovitussa ajassa. Pankkilainan saantiin vaaditaan useimmiten myös vakuuksia, joskus myös takaajia, jos lainan hakijan vakuudet eivät riitä. Kavereiden kesken pantteja ja vakuuksia ei yleensä vaihdella, mutta mistä löytyisi se kaveri, joka sinulle lainaa?

   Mikäli luottotietosi eivät ole kunnossa eli sinulla on rekisteröityjä maksuhäiriöitä, on lainan saanti suoraan pankista usein mahdotonta.

   Internetin vertailupalvelusivuilla on mahdollista testata, onko sinulla mahdollista saada pankki- tai rahoituslaitoslainaa tai vertaislainaa eli lainaa yksityishenkilöltä. Vertailu ei maksa mitään, sinä päätät lainan nostamisesta, jos sellainen sinulle myönnetään.

   Testaa maksukykysi kun haet lainaa

   Ennen kuin ryhdyt täyttelemään laina-anomuksia internetissä, arvio ensin itse mahdollisimman totuudenmukaisesti kuukausittaiset tulosi ja kiinteät menosi vaikka ruutupaperilla ”tukkimiehen kirjanpidolla” tai tietokoneen Excel-taulukolla.

   Jos tulojen ja menojen erotus vaikuttaa vaatimattomalta, niin pohdi, miten voit vähentää menoja. Jos tilanteesi on vaikea ja lainantarve akuutti, niin raskailtakin tuntuvat ratkaisut voivat olla perusteltuja: lehtitilauksen peruminen, TV:n maksukanavista luopuminen, puhelinkulujen karsiminen, ravintolaruokailun ja juhlimisen vähentäminen, toisen auton myyminen…

   Luoton myöntäjä haluaa rahansa takaisin. Jos riski lainata on korkea, on myös luoton korko normaalia korkeampi. Samat perustelut pätevät silloin, kun yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle. Usein kuitenkin vertaislainoja myönnettäessä saatetaan huomioida pankkilainoja paremmin myös inhimilliset tekijät, ns. sosiaalinen luottokelpoisuus.

   Jos olet vilpittömällä mielellä hakemassa rahoitusta pienten lainojen yhdistämiseen sillä seurauksella, että kuukausikulusi pienenevät ja budjettiin jää entistä enemmän joustoa, voit hyvinkin saada lainaa huonoilla luottotiedoilla.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Miksi pikavippi ei ole vaihtoehto?

   Olet ehkä joskus käyttänyt pikavippipalveluja ja huomannut, että niiden tarjonta on vähentynyt. Syynä on tiukempi sääntely, mm. korkokatto, jonka seurauksena lainanantajien tuotot ovat pienentyneet.

   Koska toiminta on korkeariskistä ja tuottomahdollisuus pienentynyt, on palveluntarjoajia entistä vähemmän.

   Muutamat pikavippifirmat ovat siirtyneet tarjoamaan kiinteä- ja matalakorkoisia lainoja. Niiden toiminta on valvottua, korot säädösten rajoissa ja vakavaraisuus hyvällä tasolla. Jyvät ovat erottuneet akanoista.

   Laina yksityishenkilöltä vai pankkilaina?

   Vertaislainoja tarjoaviin yrityksiin sijoittavat yksityishenkilöt toimivat varman päälle. Ne haluavat minimoida riskit ja saada pääomalleen riittävän tuoton. Aivan samoin kuin pankkilainojen vertailussa, vertaillaan vertaislainojakin eri sivustoilla automaattisesti laina-aikoineen, kuukausimaksuineen, korkoineen ja kuluineen.

   Moni yksityissijoittaja hajauttaa pääomansa useisiin lainoihin. Silloin tappioiden ja pääoman menettämisen riski on pienempi kuin koko pääoman lainaamisessa samalle asiakkaalle.

   Pankki- ja rahoituslaitokselta saatava laina voi olla edullisempi kuin vertaislaina. Se voi olla myös kalliimpi. Voit vertailla eri lainatyyppien tarjouksia keskenään: autolainoja, remonttilainoja, vertaislainoja jne. Tuloksen tiedät vasta, kun täytät vertailupalvelussa lomakkeen ja saat vertailun tulokset käyttöösi.

   Optimoi hakemasi lainasumma ja lainan takaisinmaksuaika. Nyrkkisääntö on, että mitä suurempi lainasumma ja pidempi lainan takaisinmaksuaika, sitä korkeammaksi nousevat lainapääoman ohella perittävät kulut.

   Onko laina ulkomailta riski vai mahdollisuus?

   Et ole voinut välttyä sähköposti- ja tekstiviesteiltä etkä ulkomailta ja tuntemattomista numeroista tulevilta puheluilta, joissa tarjotaan jopa miljoonia lainaksi pienellä korolla. Miten tuollaisiin tarjouksiin pitäisi suhtautua?

   Jos tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se on sitä. Kyseessä on poikkeuksetta huijausyritys tai jopa yritys kalastella henkilökohtaisia tietojasi, pankkitilisi numeroa ja kirjautumistietoja tilille. Älä seuraa näiden huijareiden lähettämiä nettilinkkejä äläkä täytä mitään heidän lomakkeitaan.

   Älä avaa epäluotettavista lähteistä lähetettyjä viestejä äläkä tuhlaa aikaasi huijauspuheluihin. Niistä et apua saa. Järkevintä on asioida suomalaisten palveluntarjoajien kanssa.

   Ne kertovat sivuillaan avoimesti toiminnastaan, ilmoittavat yhteystietonsa ja vastaavat kysymyksiisi omalla kielelläsi. Kun toiminta on Suomen rahoitusvalvontaviranomaisten hyväksymää ja valvomaa, on riskisi joutua huijatuksi olematon.

   Lainavertailuja tarjoavat suomalaiset sivustot ovat yhteistyössä useiden pankkien kanssa. Yhteistä niille on, että niillä kaikilla on toimilupa ja toimipisteitä Suomessa, joten ne toimivat Suomen lainsäädännön alaisina ja valvonnassa.

   Monilla on myös laajaa kansainvälistä toimintaa eri maissa. Kansainvälinen yhteistyö tuo lisää vakavaraisia rahoitusmahdollisuuksia suomalaisille. Näitä toimijoita ei pidä hyljeksiä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainaehdot vaihtelevat lainatyypin mukaan

   Päätitpä sitten hakea pankki- tai rahoituslaitoslainaa tai lainaa yksityishenkilöltä, kannattaa muistaa, että mahdollinen lainasumma, laina-aika ja lainan korko vaihtelevat lainatyypin mukaan.

   Yleisimpiä lainoja ovat kulutusluotto, autolaina, remonttilaina, rakennuslaina, venelaina, moottoripyörälaina, mökkilaina, häälaina, pikalaina matkaa varten, tonttilaina, sisustuslaina ja yhdistelylaina. Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen henkilön, esimerkiksi puolisosi kanssa.

   Voit valita hakemuksessa kiinteän lainasumman ja laina-ajan. Silloin saat täysin maksutta lainatarjoukset eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta sekä halutessasi myös vertaislainoista. Tarjoukset eivät velvoita sinua mihinkään.

   Tarjouspyynnön tekeminen on siis mahdollinen varmistus sille, että todella voit anoa lainaa ja saada sitä.

   Yksi vaihtoehto on myös joustoluotto. Siinä määrittelet maksimilainasumman, jota anot myönnettäväksi. Voit kuitenkin nostaa tilillesi pienemmän summan, jos koko rahalle ei ole heti tarvetta

   Sen jälkeen lyhennät lainaa luottosopimuksen ehtojen mukaisesti. Tarpeen tullen voit siirtää lisää lainaa tilillesi aina maksimimäärään asti esimerkiksi tarvikehankintoihin kodin remontin edetessä.

   Huomionarvoista on, että saat hakemukseesi lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi pankeilta ja vertaislainojen tarjoajilta – et siis vertailupalveluja tarjoavilta yrityksiltä. Jos ja kun päätät hyväksyä jonkin tarjouksista, teet sopimuksen suoraan lainanantajan kanssa.

   Mitä sinulta vaaditaan, jotta laina voidaan myöntää?

   Kun haet lainaa, on tilanteesi hyvä, kun pystyt esittämään, että sinulla on säännölliset tulot: palkka, eläke, jopa työttömyyskorvaus, vuokratulo tai muu vakituinen ja tasainen tulovirta.

   Vertaislaina on siis siinä suhteessa samanlainen kuin pankkilaina: ilman tuloja ei lainan takaisinmaksu onnistu.

   Tarvitset myös suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset, jotta lomakkeen täyttäminen onnistuu ja henkilötietosi voidaan varmentaa. Tarvitset myös toimivan matkapuhelinliittymän ja sähköpostiosoitteen.

   Yleensä joudut myös esittämään todistuksia säännöllisistä tuloistasi mm. palkkakuittien, tiliotteiden ym. muodossa.

   Edellä jo kehotimme sinua laskemaan kuukausittaiset tulot ja menot, koska lainanantaja haluaa varmistaa, että et kuluta enempää kuin tienaat. Tarkalla analysoinnilla voit saada kulurakenteesi kuntoon jopa niin, että et edes tarvitse lainaa.

   Perinteiset kivijalkapankit vaativat nykyisin suuria omarahoitusosuuksia verrattuna suunnittelemasi projektin tai hankinnan kokonaiskustannuksiin. Miksi et siis aloittaisi ensin kulukuuria ja säästämistä.

   Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se on käytännössä este saada lainaa. Peli ei kuitenkaan ole kaikissa tapauksissa menetetty. Lainavertailupalveluja tarjoavat sivustot esittelevät usein ratkaisuja tähänkin ongelmaan. Kannattaa täyttää anomuslomakkeita ja odotella, jospa sittenkin tärppäisi.

   Perustelujen on kuitenkin oltava hyvät ja kestävät: lainansaannin on näissä tapauksissa yleensä kohennettava rahoitusasemaasi ja vähennettävä kuukausimenojasi. Joka tapauksessa joudut anomusta tehdessäsi antamaan suostumuksesi luottotietojesi tutkimiseen ja hyväksymiseen.

   Suomen kansalainen tai Suomessa pitkään vakituisesti asunut henkilö, jolla on pankkitili suomalaisessa pankissa, on lähtökohtaisesti kelpoinen hakemaan vertailusivustojen välityksellä lainaa.

   Ulkomaan tileille lainoja ei pääsääntöisesti makseta. Poikkeuksen voi muodostaa esimerkiksi pitkä työkomennus ulkomailla. Henkilön pitää olla myös luotto- ja oikeustoimikelpoinen.

   Lapsille ja senioreille luottoja ei myönnetä. Jos haluat anoa lainaa pankilta vertailusivustojen kautta, sinun pitää olla vähintään 20-22-vuotias ja korkeintaan 68-vuotias. Ikärajat vaihtelevat yrityskohtaisesti.

   Jos sinulla on jo olemassa olevia lainoja tai maksuun tulevia sakkoja, veroja, muiden henkilöiden tai yritysten lainatakauksia ym., kerro niistä avoimesti lainanhakulomakkeella. Näin annat mahdolliselle lainanantajalle mahdollisuuden arvioida nykyistä ja tulevaa maksukykyäsi.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Miten laina yksityishenkilöltä eroaa pankkilainasta?

   Laina yksityishenkilöltä eli vertaislaina on yksityishenkilöiden välistä lainaustoimintaa. Useimmiten kysymys on vakuudettomista lainoista. Tietysti edelleenkin rahaa siirtyy lainana kavereiden ja sukulaisten välillä, mutta nykyisin vertaislainoissa on osapuolia yhteen saattamassa välittäjäyritys, mm. vertailusivusto.

   Pankkilaina on pankin ja sen asiakkaan välinen laina. Useimmiten pankkilainat ovat vakuudellisia eli lainanottaja antaa lainan saadessaan pankille pantiksi mm. asunto-osakkeet, kiinnitykset kiinteistöön tai hankkii henkilötakaajan lainalleen.

   Eroja on myös lainan koroissa, maksuajoissa ja lainamäärissä. Siksi vertailu eri lainatyyppien välillä kannattaa vertailusivustoilla.

   Perinteisten kivijalkapankkien kanssa asioidessa saatat joutua odottamaan lainapäätöstä jopa viikkoja, koska hakemustasi käsitellään luottotoimikunnassa ja sinua arvioidaan pankin riskien kannalta mm. iän, työpaikan tai yrityksesi, nykyisen omaisuuden ja velkojen, velanmaksuhistorian, perhesuhteiden ja maksuhäiriöiden perusteella.

   Siinä missä perinteisten pankkien toiminta on kehityksestä huolimatta edelleen hidasta ja kankeaa, saadaan vertailupalveluita tarjoavien sivustojen avulla pankkin tarjoamista lainoista nopeasti tuloksia eli vastauksia lainahakemukseesi suoraan omaan sähköpostiisi. Sama on tilanne vertaislainojen vertailussa silloin, kun haluat saada lainaa yksityishenkilöltä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Tutki, vertaile ja toimi

   Tyhjän saa pyytämättä, mutta rahalaitoslainaa et saa vertailupalveluita tarjoavan sivuston kautta kuin täyttämällä hakemuksen.

   Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu ei maksa mitään. Vasta siinä vaiheessa kun päätät nostaa lainan, sitoudut takaisinmaksuaikatauluun ja sopimuksessa esitettyihin korkoihin, toimitusmaksuihin ja muihin kuluihin.

   Lainojen vertailuprosessi on hakemuksen täyttämisen jälkeen nopea. Ennen lainahakemuksen lähettämistä kannattaa kuitenkin käyttää aikaa pohjatöihin. Kun selvität ensin itsellesi tarkkaat kuukausitulosi ja kiinteät menosi, karsit mahdollisuuksien mukaan turhia sekä vähemmän välttämättömiä menoja ja mietit jopa lisätulolähteitä, voit suuremmalla varmuudella täyttää lainahakemuksen niin, että se johtaa myönteiseen lainapäätökseen.

   Nyt vain ensin Excel-taulukko esiin ja tulo- ja menosarakkeita täyttelemään – tai sitä tukkimiehen kirjanpitoa ruutupaperille. Sen jälkeen lainahakemusta laatimaan vertailusivustolle.

   Lainaa yksityishenkilöltä – Usein kysytyt kysymykset

   Miten hakea lainaa yksityishenkilöltä?
   Lainaa tarjoavat tänä päivänä monet pankit, rahalaitokset kuin vertaislainapalvelut. Voit hakea lainaa yksityishenkilöltä muun muassa vertaislainapalvelun kautta.
   Kannattaako lainaa hakea yksityishenkilöltä
   Lainaa kannattaa hakea yksinkertaisti sieltä missä se on edullisinta. Tämä voi olla rahalaitos, pankki tai yksityishenkilö. Kilpailuttamisen ansiosta voit löytää juuri itsellesi parhaimman vaihtoehdon.
   Onko lainan hakeminen yksityishenkilöltä turvallista?
   Kun haet lainaa yksityishenkilöltä, sinun kannattaa käyttää jotakin välittäjäpalvelua tukenasi. Tämä tekee lainan hakemisesta turvallisempaa sekä käytännöllisempää. Vertaislainapalveluissa on molemminpuoliset ehdot valmiiksi sovittuna, mikä tekee rahan lainaamisesta molemmille osapuolelle turvallisemman ja luotettavamman kokemuksen