Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa yksityishenkilöltä

Kilpailuta ja hae lainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Hae lainaa yksityishenkilönä jopa 60 000 euroa

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa yksityishenkilönä luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat myös kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa yksityishenkilönä helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen yksityishenkilönä on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa yksityishenkilönä 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Lainaa yksityishenkilönä – Kilpailuta ja vertaile helposti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa yksityishenkilönä.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina yksityishenkilölle.

Vinkki

Kilpailuttamalla lainat yksityishenkilönä netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa yksityishenkilöltä tai pankeilta erikseen, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullista lainaa pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainavertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota

 • lainan korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Kilpailuttamalla näet nopeasti, kuka yksityinen lainaa rahaa järkevimmillä ehdoilla.

Vakuudeton laina yksityishenkilölle heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous.

Kun se on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina

Halusit sitten hakea lainaa yksityishenkilöltä tai pankilta, Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Miten laina yksityishenkilöltä eroaa pankkilainasta?

 1. Laina yksityishenkilöltä eli vertaislaina on yksityishenkilöiden välistä lainaustoimintaa. Useimmiten kysymys on vakuudettomista lainoista. Tietysti edelleenkin rahaa siirtyy lainana ystävien ja sukulaisten välillä, mutta nykyisin vertaislainoissa on osapuolia yhteen saattamassa välittäjäyritys.
 2. Pankkilaina on pankin ja sen asiakkaan välinen laina. Useimmiten pankkilainat ovat vakuudellisia eli lainanottaja antaa lainan saadessaan pankille pantiksi mm. asunto-osakkeet, kiinnitykset kiinteistöön tai hankkii henkilötakaajan lainalleen.

Eroja on myös lainan koroissa, maksuajoissa ja lainamäärissä. Siksi vertailu eri lainatyyppien välillä kannattaa.

Perinteisten kivijalkapankkien kanssa asioidessasi saatat joutua odottamaan lainapäätöstä jopa viikkoja, koska hakemustasi käsitellään luottotoimikunnassa ja sinua arvioidaan pankin riskien kannalta mm. iän, työpaikan tai yrityksesi, nykyisen omaisuuden ja velkojen, velanmaksuhistorian, perhesuhteiden ja maksuhäiriöiden perusteella.

Uskallanko ottaa lainaa yksityishenkilöltä?

Summarumin avulla voit kilpailuttaa pankki- ja rahoituslaitosten lainat. Voit myös saada lainaa yksityishenkilöltä, mutta et Summarumin kautta. Joka tapauksessa kaikki vertaislainat kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa kauttamme. Näin voit vertailla ja arvioida kumpi on sinulle parempi vaihtoehto; pankin vain yksityishenkilön myöntämä laina.

Et ole ainoa, jonka elämäntilanne on äkisti muuttunut niin, että muutaman tuhannen tai jopa kymmenen tuhannen euron laina tulisi todella tarpeeseen. Olet voinut tehdä useita osamaksusopimuksia, käyttää monen luottokortin luottorajat loppuun tai muuten velkaantua pikkuvippien takia.

Nyt olisi järkevää ottaa sopivan kokoinen laina, jonka avulla voisi yhdistellä vanhat pikavipit ja siten vähentää niistä kertyviä sivukuluja.

Myös muutokset perhetilanteessa – mm. häiden järjestäminen, odotettu tai odottamaton perheenlisäys, erotilanne, pesukoneen hajoaminen tai asunnon siistimisremontti – voivat vaatia yllättäen enemmän rahaa kuin omalta tililtä löytyy. Voisiko laina yksityishenkilöltä olla ratkaisu?

Olet ehkä kokenut tilanteen, jossa omaan pankkiin ei ole päässyt neuvottelemaan edes viikon tai kuukaudenkaan odotusajalla. Tilinpitäjäpankkisi konttori on saatettu lopettaa kokonaan kotipaikkakunnallasi. Tietenkin palvelujen väheneminen, huononeminen ja jopa loppuminen harmittaa.

Nykyisin on kuitenkin saatavilla rahoituspalveluja ympäri vuorokauden nopeasti.

Oletko luottokelpoinen?

Tiedät varmaan kokemuksesta, että pankkilainaa hakiessasi joudut selvittämään kuukausitulot ja -menot, kertomaan työpaikkasi, perhesuhteesi, asumistilanteesi ja paljon muuta. Pankki tai rahoitusyhtiö haluaa varmistua, että rahasi riittävät elinkustannusten ohella myös lainanhoitoon.

Sama pätee myös vertaislainoihin. Yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle vain siinä tapauksessa, että odottaa saavansa lainaamansa varat takaisin sovitussa ajassa. Yksityishenkilöiden välinen laina ei yleensä sisällä esimerkiksi muuttuvaa korkoa.

Pankkilainan saantiin vaaditaan useimmiten myös vakuuksia, joskus myös takaajia, jos lainan hakijan vakuudet eivät riitä.

Ystävien kesken pantteja ja vakuuksia ei yleensä vaihdella, mutta mistä löytyisi se ystävä, joka voisi antaa lainan sinulle?

Mikäli luottotietosi eivät ole kunnossa eli sinulla on rekisteröityjä maksuhäiriöitä, on lainan saanti suoraan pankista usein mahdotonta.

Testaa maksukykysi kun haet lainaa yksityishenkilöltä tai pankilta

Ennen kuin ryhdyt täyttelemään laina-anomuksia, arvio ensin itse mahdollisimman totuudenmukaisesti kuukausittaiset tulosi ja kiinteät menosi vaikkapa ruutupaperilla ”tukkimiehen kirjanpidolla” tai tietokoneen Excel-taulukolla.

Jos tulojen ja menojen erotus vaikuttaa vaatimattomalta, pohdi, miten voit vähentää menoja. Jos tilanteesi on vaikea ja lainantarve akuutti, raskailtakin tuntuvat ratkaisut voivat olla perusteltuja: lehtitilauksen peruminen, TV:n maksukanavista luopuminen, puhelinkulujen karsiminen, ravintolaruokailun ja juhlimisen vähentäminen, toisen auton myyminen ja niin edelleen.

Luoton myöntäjä haluaa rahansa takaisin. Jos riski lainata on korkea, on myös luoton korko normaalia korkeampi. Samat perustelut pätevät silloin, kun kyseessä on laina yksityishenkilöltä. Usein kuitenkin vertaislainoja myönnettäessä saatetaan huomioida pankkilainoja paremmin myös inhimilliset tekijät, ns. sosiaalinen luottokelpoisuus.

Jos olet vilpittömällä mielellä hakemassa rahoitusta pienten lainojen yhdistämiseen sillä seurauksella, että kuukausikulusi pienenevät ja budjettiin jää entistä enemmän joustoa, voit hyvinkin saada lainaa huonoilla luottotiedoilla.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Miksi pikavippi ei ole vaihtoehto?

Olet ehkä joskus käyttänyt pikavippipalveluja ja huomannut, että niiden tarjonta on vähentynyt. Syynä on tiukempi sääntely, josta hyvä esimerkki on korkokatto. Sen seurauksena lainanantajien tuotot ovat pienentyneet.

Koska toiminta on korkeariskistä ja tuottomahdollisuus pienentynyt, on palveluntarjoajia entistä vähemmän.

Muutamat pikavippifirmat ovat siirtyneet tarjoamaan kiinteä- ja matalakorkoisia lainoja. Niiden toiminta on valvottua, korot säädösten rajoissa ja vakavaraisuus hyvällä tasolla. Jyvät ovat siis  erottuneet akanoista.

Laina yksityishenkilöltä vai pankkilaina?

Vertaislainoja tarjoaviin yrityksiin sijoittavat yksityishenkilöt toimivat varman päälle. Sijoittajat haluavat minimoida riskit ja saada pääomalleen riittävän tuoton. Aivan samoin kuin pankkilainojen vertailussa, vertaillaan vertaislainojakin eri sivustoilla automaattisesti laina-aikoineen, kuukausimaksuineen, korkoineen ja kuluineen.

Moni yksityissijoittaja hajauttaa pääomansa useisiin lainoihin. Silloin tappioiden ja pääoman menettämisen riski on pienempi kuin koko pääoman lainaamisessa samalle asiakkaalle.

Pankki- ja rahoitusyhtiöiltä saatava laina voi olla edullisempi kuin laina yksityishenkilöltä. Se voi olla myös kalliimpi.

Optimoi hakemasi lainasumma ja lainan takaisinmaksuaika. Nyrkkisääntö on, että mitä suurempi lainasumma ja pidempi lainan takaisinmaksuaika, sitä korkeammaksi nousevat lainapääoman ohella perittävät kulut.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Lainaehdot vaihtelevat lainatyypin mukaan

Päätitpä sitten hakea pankkilainaa tai lainaa yksityishenkilöltä, kannattaa muistaa, että mahdollinen lainasumma, laina-aika ja lainan korko vaihtelevat lainatyypin mukaan.

Yleisimpiä lainoja ovat

 • kulutusluotto
 • autolaina
 • remonttilain
 • rakennuslaina
 • yhdistelylaina.

Voit hakea lainaa myös yhdessä toisen henkilön, kuten esimerkiksi puolisosi kanssa.

Voit valita hakemuksessa kiinteän lainasumman ja laina-ajan. Silloin saat täysin maksutta lainatarjoukset eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä sekä halutessasi myös vertaislainoista. Tarjoukset eivät velvoita sinua mihinkään.

Tarjouspyynnön tekeminen on siis mahdollinen varmistus sille, että todella voit anoa lainaa ja saada sitä.

Yksi hyvä vaihtoehto on myös joustoluotto. Siinä määrittelet maksimilainasumman, jota anot myönnettäväksi. Voit kuitenkin nostaa tilillesi pienemmän summan, jos koko rahalle ei ole heti tarvetta

Sen jälkeen lyhennät lainaa luottosopimuksen ehtojen mukaisesti. Tarpeen tullen voit siirtää lisää lainaa tilillesi aina maksimimäärään asti esimerkiksi tarvikehankintoihin kodin remontin edetessä.

Huomionarvoista on se, että saat hakemukseesi lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi pankeilta ja vertaislainojen tarjoajilta – et siis vertailupalveluja tarjoavilta yrityksiltä. Jos ja kun päätät hyväksyä jonkin tarjouksista, teet sopimuksen suoraan lainanantajan kanssa.

Mitä sinulta vaaditaan, jotta laina voidaan myöntää?

 1. Kun haet lainaa yksityishenkilöltä tai pankilta, on tilanteesi hyvä, kun pystyt esittämään, että sinulla on säännölliset tulot. Tuloiksi voidaan lukea palkka, eläke, jopa työttömyyskorvaus, vuokratulo tai muu vakituinen ja tasainen tulovirta.
 2. Tarvitset myös suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset, jotta lomakkeen täyttäminen onnistuu ja henkilötietosi voidaan varmentaa. Tarvitset myös toimivan matkapuhelinliittymän ja sähköpostiosoitteen.
 3. Yleensä joudut myös esittämään todistuksia säännöllisistä tuloistasi mm. palkkakuittien ja tiliotteiden muodossa.
 4. Edellä jo kehotimme sinua laskemaan kuukausittaiset tulosi ja menosi, koska lainanantaja haluaa varmistaa, että et kuluta enempää kuin tienaat. Tarkalla analysoinnilla voit saada kulurakenteesi kuntoon jopa niin, että et edes tarvitse lainaa.
 5. Perinteiset kivijalkapankit vaativat nykyisin suuria omarahoitusosuuksia verrattuna suunnittelemasi projektin tai hankinnan kokonaiskustannuksiin. Miksi et siis aloittaisi ensin kulukuuria ja säästämistä?
 6. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, on se käytännössä este saada lainaa. Käytössäsi on oltava suomalainen pankkitili. Ulkomaan tileille lainoja ei pääsääntöisesti makseta. Poikkeuksen voi muodostaa esimerkiksi pitkä työkomennus ulkomailla.
 7. Sinun pitää olla myös luotto- ja oikeustoimikelpoinen.

Jos sinulla on jo olemassa olevia lainoja tai maksuun tulevia sakkoja, veroja, muiden henkilöiden tai yritysten lainatakauksia ym., kerro niistä avoimesti lainanhakulomakkeella. Näin annat mahdolliselle lainanantajalle mahdollisuuden arvioida nykyistä ja tulevaa maksukykyäsi.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Laina yksityishenkilöltä – Hyvät ja huonot puolet

Edut Haitat
Laina yksityishenkilöltä voi olla edullisempi kuin rahoitusyhtiöltä. Kun otat lainaa yksityishenkilöltä, voi se vaikuttaa keskinäisiin suhteisiinne negatiivisesti.
Yksityishenkilöltä saatu laina voi olla koroiltaan matala tai jopa koroton. Jos ette tee järkevää sopimusta, saattaa se johtaa erimielisyyksiin.
Sinulla ei ole mitään kuluttajansuojaa.

Tutki, vertaile ja toimi

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu ei maksa mitään. Vasta siinä vaiheessa kun päätät nostaa lainan, sitoudut takaisinmaksuaikatauluun ja sopimuksessa esitettyihin korkoihin, toimitusmaksuihin ja muihin kuluihin.

Lainojen vertailuprosessi on hakemuksen täyttämisen jälkeen nopea. Ennen lainahakemuksen lähettämistä kannattaa kuitenkin käyttää aikaa pohjatöihin. Kun selvität ensin itsellesi tarkkaat kuukausitulosi ja kiinteät menosi, karsit mahdollisuuksien mukaan turhia sekä vähemmän välttämättömiä menoja ja mietit jopa lisätulolähteitä, voit suuremmalla varmuudella täyttää lainahakemuksen niin, että se johtaa myönteiseen lainapäätökseen.

Nyt vain ensin Excel-taulukko esiin ja tulo- ja menosarakkeita täyttelemään – tai sitä tukkimiehen kirjanpitoa ruutupaperille!

Lainaa yksityishenkilöltä – Usein kysytyt kysymykset

Miten hakea lainaa yksityishenkilöltä?
Lainaa tarjoavat tänä päivänä monet pankit, rahalaitokset kuin vertaislainapalvelut. Voit hakea lainaa yksityishenkilöltä muun muassa vertaislainapalvelun kautta.
Kannattaako lainaa hakea yksityishenkilöltä
Lainaa kannattaa hakea yksinkertaisti sieltä missä se on edullisinta. Tämä voi olla rahalaitos, pankki tai yksityishenkilö. Kilpailuttamisen ansiosta voit löytää juuri itsellesi parhaimman vaihtoehdon.
Onko lainan hakeminen yksityishenkilöltä turvallista?
Kun haet lainaa yksityishenkilöltä, sinun kannattaa käyttää jotakin välittäjäpalvelua tukenasi. Tämä tekee lainan hakemisesta turvallisempaa sekä käytännöllisempää. Vertaislainapalveluissa on molemminpuoliset ehdot valmiiksi sovittuna, mikä tekee rahan lainaamisesta molemmille osapuolelle turvallisemman ja luotettavamman kokemuksen