Pikaluotto – lainaa heti tilille

Pikaluotto on vakuudeton laina, jonka voit saada käyttöön välittömästi. Mitkä ovat pikaluoton edut ja mitkä huonot puolet? Entä kannattaako sinun sellaista hakea ulkomailta? Lue alta parhaat vinkit pikaluottoon liittyen.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Pikaluotto – tätä se tarkoittaa

   Pikaluotto on luottoa, joka on saatavissa kuluttajan käyttöön hyvin pikaisesti hakemisen jälkeen. Pikaluotto on vakuudeton luotto. Luoton vakuudettomuus mahdollistaa sen, että kuluttajan on mahdollista saada pikaluotto heti tilille hakemisen jälkeen.

   Pikaluotto terminä tuo monelle kuluttajalle varmasti mieleen pikavipit. Pikavipit olivat etenkin 2000-luvun alussa suosiossa olleita, kustannuksiltaan erittäin kalliita lainoja. Pikavippien korkokulut saattoivat nousta useimpiin satoihin prosentteihin, eikä niiden hakeminen ollut taloudellisesti järkevää kuluttajan kannalta

   Pikaluotto eroaa kuitenkin pikavipeistä merkittävästi. Siinä missä pikavippien korkotaso saattoi nousta satoihin prosentteihin, pikaluottojen korko on rajattu tarkasti säännöstelyn avulla. Hintatason säännöstely tekee luoton hakemisesta huomattavasti turvallisempaa kuluttajan kannalta.


   Miksi kilpailuttaa pikaluotot Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Pikaluotto – hyvät ja huonot puolet

   Kuten moni muu eri luoton tyyppi, myös pikaluotto sisältää omat sekä hyvät, että huonot puolensa. Pikaluoton hyvinä puolina voidaan pitää sen erittäin helppoa haettavuutta. Edulllinen pikaluotto on parhaimmillaan todella yksinkertainen ja nopea hakea kuluttajalle. Vakuudeton pikaluotto on nopeaa lainaa.

   Toisena merkittävänä pikaluoton etuna voidaan pitää, että kuluttajan on monissa tapauksissa mahdollista saada pikaluotto heti tilille. Automatisoitu lainanhakuprosessi mahdollistaa sen, että kuluttajan on mahdollista saada pikaluotto heti tilille.

   Pikaluoton huonoina puolina voidaan pitää taas sitä, että pikaluotto on yleisesti ottaen melko kallista luottoa. Kuluttajan kannalta edullista on kuitenkin, että luottojen korkotasoa säännöstellään jatkuvasti. Pikaluoton korkokustannukset pysyvät siis kuitenkin tiettyjen ennalta säännösteltyjen raamien sisällä.


   Pikaluottojen vertailu

   Mikäli kuluttajan hankinnan kohteena on pikaluotto, kannattaa luotot sekä niiden tarjoajat ehdottomasti kilpailuttaa. Pikaluottojen vertailu auttaa kuluttajaa löytämään oman tilanteensa kannalta parhaimman pikaluoton.

   Summarun vertailupalvelun avulla kuluttajan on mahdollista vertailla eri luotontarjoajien yli 2 000 euron arvoisia pikaluottoja keskenään. Pikaluottojen vertailu mahdollistaa, että kuluttajan on mahdollista löytää nopea pikaluotto, joka on kuluttajalle itselleen kaikista sopivin.

   Pikaluotto ulkomailta – huomioi nämä asiat

   Pikaluotto ulkomailta on asia, mitä kuluttaja saattaa joskus miettiä. Vaikka kuluttajan on mahdollista hakea pikaluotto ulkomailta, ei näin useimmiten kannata kuitenkaan tehdä. Pikaluotto ulkomailta pitää sisällään useita merkittäviä riskejä, joihin kuluttaja ei omalla käytöksellään voi vaikuttaa. Alla on nostettu esiin muutamia asioita, joita kuluttajan tulisi miettiä, mikäli harkinnassa on pikaluotto ulkomailta.

   • Tuntemattomat luotontarjoajat
   • Muuttuvat valuuttakurssit
   • Haastava vuorovaikutus

   Mikäli kuluttajan hankinnan kohteena on pikaluotto ulkomailta, nousee ensimmäisenä haasteena esiin yleensä epätieto koskien eri luoton tarjoajia. Kuluttajan voi olla vaikea tunnistaa luotettavat yritykset vähemmän luotettavista, sillä aiempaa kokemusta valtion lainamarkkinoista ei ole.

   Muuttuvat valuuttakurssit asettavat myös omat riskinsä pikaluoton hakemiseen ulkomailta. Valuuttakurssien heilahtelu saattaa aiheuttaa myös pikaluoton hinnan heilahtelun. Edullinen pikaluotto voi muuttua äkkiä kalliiksi nopeasti, mikäli valuuttakurssit heilahtelevat jostain syystä merkittävästi. Muuttuvien valuuttakurssien takia pikaluotto ulkomailta onkin lähes aina jonkin asteista uhkapelaamista.

   Edellä mainittujen asioiden lisäksi pikaluotto ulkomailta on riskialtista, sillä vuorovaikutus luoton tarjoajan kanssa on usein haastavampaa kuin kotimailla. Kuluttajan ja lainan tarjoajan välillä voi olla kielimuuri. Lisäksi on mahdollista, että lainan tarjoajaan saattaa ongelmien yhteydessä olla huomattavasti vaikeampi ottaa yhteyttä. Näiden syiden takia pikaluotto ulkomailta ei useimmiten ole kannattava ratkaisu.

   Pikaluottosummia

   Pikaluottoa haetaan kuluttajien toimesta moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Haettavat lainasummat saattavat vaihdella aina sadoista eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Vaikka käyttötarkoituksia on lähes yhtä monta erilaista kuin luottoa hakevia henkilöitäkin, oneuraavissa kappaleissa esitelty hieman tarkemmin pikaluoton yleisiä pienempiä summia sekä niiden mahdollisesti yleisimpiä käyttötarkoituksia.

   Pikaluottoa 100

   Pikaluotto 100e on useilla luottoa tarjoavilla rahoittajilla pienin haettavissa oleva laina. Pikaluotto 100e suuruisena haetaan yleensä johonkin pieneen, mutta akuuttiin käyttötarkoitukseen. Tällainen pienempi, mutta välttämätön, rahan tarve saattaa olla esimerkiksi jokin yllättävä lasku, mihin luoton hakija ei ollut osannut varautua.

   Pikaluotto 100e summalta on suhteellisen pieni, joten kuluttajan kannattaa pyrkiä miettimään olisiko henkilöllä joku ystävä tai perheenjäsen jolta rahasumman voisi lainata. Vaikka pikaluotot ovatkin rajattu korkokaton alle, esimerkiksi pienetkin myöhästymismaksut kerryttävät helposti luotosta maksettavaa rahasummaa. Tämän takia rahoja kannattaa mieluummin lainata aina joltain läheiseltä ihmiseltä, mikäli kuluttajan tilanne tämän mahdollistaa.

   Pikaluottoa 200

   Pikaluotto 200e on hieman suurempi edellä käytyyn esimerkkiin verrattuna, mutta sen käyttötarkoitus on suhteellisen sama. Pienet, mutta äkilliset kuluerät, saattavat joskus vaatia kuluttajalta pienen pikaluoton ottamista. Tällaisia kulueriä saattavat olla esimerkiksi kodinkoneen äkillinen rikkoutuminen tai vaihtoehtoisesti pieni kodin remontin tarve.

   Pikaluottoa 500

   Pikaluotto 500e on jo sellainen summa, että moni kuluttaja ei sitä mielellään lainaa läheisiltään. Tarve hakea pikaluotto 500e suuruudelta saattaa nousta monesti hyvinkin äkillisesti. Esimerkiksi auton hajoaminen ja huoltoon joutuminen saattaa aiheuttaa äkillisen luoton tarpeen. Pikaluotto 500e osalta saattaakin tulla tarpeen yllättävien kuluerien seurauksena.

   Pikaluottoa 1000

   Pikaluotto 1000e arvosta käytetään kuluttajien toimesta paljon pieniin kodin remontteihin. Esimerkiksi pienen keittiöremontin toteuttaminen saattaa joskus olla välttämätön toteuttaa heti. Remontti voi olla pakko toteuttaa välittömästi esimerkiksi, mikäli jokin kodinkone hajoaa huonolla hetkellä tai vesiliitännät alkavat vuotaa.

   Pikaluottoa 2000

   Pikaluotto 2000e suuruudelta on yleinen lainasumma, josta suurin osa luoton tarjoajista alkaa pikaluottoa myöntämään. Kuten aiemmin käsiteltiin, on tätä pienempien pikaluottojen saaminen kuitenkin myös mahdollista.

   2 000 euroa on yleinen raja, mistä moni luottoa tarjoava pankki tai rahalaitos alkaa tarjoamaan kulutusluottoa ja joustoluottoa asiakkailleen. Summarumin lainapalveluiden avulla kuluttaja kykenee vertailemaan keskenään 2 000 euroa ylittäviä pikaluottoja lukuisten eri luoton tarjoajien välillä. Pikaluottojen vertailun avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sopivin ja paras pikaluotto.

   Edullinen pikaluotto – etsi näitä ominaisuuksia

   Edullinen pikaluotto on vaikea löytää, sillä sen kokonaiskustannukset nousevat muihin luottoihin verrattuna yleensä melko korkeaksi. Edullisin pikaluotto pitää sisällään seuraavat ominaisuudet.

   • Edullinen todellinen vuosikorko
   • Nopea takaisinmaksu
   • Ei ylimääräisiä kuluja
   • Mahdollisimman muuttumaton hinta

   Edullinen pikaluotto – koron merkitys

   Tarkasteltaessa sitä, mikä on markkinoiden edullisin pikaluotto, kuluttajan katse kääntyy useimmiten kohti korkoprosenttia. Tarkastellessa pikaluoton hintaa, kuluttajan tulisi pyrkiä huomioimaan luoton todellinen vuosikorko nimelliskoron sijaan.

   Siitä, mikä on edullinen korkotaso voi eri ihmisillä olla erilaisia mielipiteitä. Pikaluottojen todellinen vuosikorko on useimmiten 7-10 % välillä. Peilaten tähän, esimerkiksi 5 % todellista vuosikorkoa voidaan jo pitää edullisena pikaluottojen yleiseen korkotasoon verraten.

   Nopea takaisinmaksu

   Pikaluotto kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Mitä nopeammin pikaluoton maksaa, sitä vähemmän siitä kuluttajan tarvitsee maksaa korkokuluja sekä muita mahdollisia maksuja. Vaikka nopea takaisinmaksu on usein yhtä kuin edullinen pikaluotto, kannattaa takaisinmaksuaika säätää kuitenkin sellaiseksi johon kuluttajalla riittää varmasti varat.

   Takaisinmaksuaika kannattaa säätää mahdollisimman lyhyeksi, mutta kuitenkin niin, että kuluttajan budjettiin jää varaa ylimääräisille äkillisille kuluille lyhennysten lisäksi.

   Ylimääräiset kulut minimiin

   Pikaluottoihin saattaa monesti olla sisällytettynä erilaisia piilokuluja. Tällaisia pieniä, mutta säännöllisiä kuluja korkoprosentin lisäksi voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitokulut tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi laskutuspalkkiot. Pienet, mutta säännölliset, kuukausimaksut nostavat herkästi luoton kokonaiskustannuksia ennakoitua suuremmaksi. Kuluttaja voi ennakoida näitä kuluja lainalaskurin avulla.

   Muuttumaton hinta

   Paras pikaluotto on sellainen, jonka hinta pysyy myös mahdollisimman muuttumattomana olosuhteista huolimatta. Joidenkin pikaluottojen sopimuksissa saattaa olla pykäliä, jotka mahdollistavat luoton hinnan nousun esimerkiksi korkokaton päättymisen jälkeen. Kuluttajan kannattaa lukea sopimusehdot aina mahdollisimman tarkasti läpi ja huolehtia, että hintatasoon ei ole mahdollista tulla äkillisiä yllätyksiä tulevaisuudessa.

   Luottojen säännöstely

   Vakuudettomat luotot ovat läpikäyneet lukuisia eri muutoksia edellisen vuosikymmenen aikana. Kuten artikkelissa aiemmin mainittiin, pikavipit olivat 2000-luvun alkuvaiheessa pahamaineisia pieniä lainoja, joiden korkokulut saattoivat kuitenkin olla useita satoja prosentteja lainasummaan verrattuna.

   Pikavippien korkeisiin todellisiin vuosikorkoihin päätettiin puuttua lakien säännöstelyjen avulla. Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutavia merkittävimpiä muutoksia, joita vakuudettomien lainojen säännöstelyyn on lähivuosien aikana tehty.

   Ensimmäiset merkittävät lakimuutokset

   Ensimmäiset merkittävät lakimuutokset pikavippien osalta säännösteltiin vuonna 2013. Suomalainen lainsäädäntö määräsi tällöin, että alle 2 000 euron vakuudettomien lainojen korkoprosentti ei saa nousta enää yli 50 prosentin. Korkokatto pienimpien lainojen kohdalta pyrki estämään pikavippien satojen prosenttien korkokulut pienistä luotoista.

   Korkokatto vuonna 2019

   Vuonna 2019 Suomessa astui voimaan korkokatto, joka linjasi kaikki yli 2 000 euron luotot 20 % korkokaton alapuolelle. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että esimerkiksi kaikkien kulutusluottojen sekä joustoluottojen korkotaso sai määrätyn ajanjakson sisällä olla enää maksimissaan 20%. Kuluttajien vanhat luotot eivät automaattisesti siirtyneet korkokaton sisäpuolelle, vaan luoton omaavan henkilön tuli kilpailuttaa lainansa saadakseen korkokaton hyödyt käyttöön.

   Korkokatto vuonna 2021

   Korkokattoa säännöstellään vuosittain. Vuoden 2021 korkokatto määräsi vakuudettomat luotot 10% katon alapuolelle. Vuosittaiset säännöstelyt ovat auttaneet kuluttajia. Korkokattojen avulla suomalaisesta lainamarkkinasta on pyritty tekemään vuosittain entistä kuluttajaystävällisempi. Säännöstely on myös käytännössä poistanut vanhan kaltaiset pikavipit markkinoilta. Lainaa tarjoavat pankit ja rahalaitokset ovatkin joutuneet uudistamaan liiketoimintaansa säännöllisesti säännöstelyjen takia.

   Rahalaitokset jotka tarjoavat pikaluottoa

   Suomessa on lukuisia pankkeja ja rahalaitoksia, jotka tarjoavat asiakkailleen pikaluottoja. Summarumin palveluiden kautta kuluttajan on mahdollista vertailuttaa pikaluottoja yli 30 kotimaisen rahoituspalvelun välillä.

   Summarumin kautta kilpailuttavat luotontarjoajat myöntävät pikaluottoa ainoastaan yli 2 000 euron lainasumman. Kuluttajan voi kuitenkin olla mahdollista vastaanottaa lainaa myös tätä pienemmille summille olemalla erikseen yhteydessä luoton tarjoajiin.

   Kuluton pikaluotto – pikaluotto ilman korkoa

   Kuluton pikaluotto on ilmaisu, jota useampi lainan tarjoaja käyttää ajoittain. Kuluton pikaluotto tai pikaluotto ilman korkoa ovat myyntilauseita, jolla luottoa tarjoavat yritykset pyrkivät markkinoimaan palvelujaan mahdollisimman hohdokaasti.

   Oikeasti kuluton pikaluotto tai pikaluotto ilman korkoa ovat useimmiten mahdottomia löydettäviä. Joissakin tapauksissa kuluttajan voi olla mahdollista vastaanottaa ensimmäinen pikaluotto ilman korkoa. Näissä tapauksissa yleensä tarkoituksena on kuitenkin houkutella kuluttaja hakemaan jatkossakin pikaluottoja yritykseltä. Lisäksi kyseisissä luottosopimuksissa korottomuus koskee vain jotain tiettyä ajanjaksoa luottosopimuksen sisällä, eikä koko maksuaikaa.

   Pikaluotto netistä – huomioi nämä asiat

   Hakiessa pikaluotto netistä kuluttajan tulisi ottaa aina muutamia asioita huomioon. Netistä luoton hakeminen on nykypäivänä jo yleistä, eikä siihen sisälly kummempia riskejä. Kuten aiemmin mainittiin, edullinen pikaluotto on hyvin vaikea löytää. Alle on listattu kuitenkin asioita, joita kuluttajan tulisi ottaa huomioon, mikäli hän päätyy hakemaan pikaluottoa

   • Luoton todellinen vuosikorko
   • Myöhästymismaksujen summa
   • Luoton myöntäjä
   • Muutokset luoton hinnassa
   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Todellinen vuosikorko

   Kuluttajan tulisi olla tarkkana siitä, että harkitessaan pikaluoton hankkimista henkilö vertailee luottoja todellisen vuosikoron eikä nimelliskoron osalta. Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan luoton korkoprosentin. Todelliseen vuosikorkoon taas on sisällytetty kaikki muut kulut, joita luotto pitää sisällään.

   Tällaisia kuluja saattavat olla esimerkiksi laskutuspalkkiot tai lainanhoitokulut. Pieneltä tuntuvilla kuukausittain maksettavilla kuluilla saattaa olla lopulta suurikin vaikutus pikaluoton kokonaishintaan. Tämän takia kuluttajan tulee aina pyrkiä tarkastelemaan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Myöhästymismaksut

   Monet kohtuuhintaisista pikaluotoista saattavat sisältää erittäin suuria myöhästymismaksuja. Kuluttajan kannattaa heti lainatarjouksen vastaanotettuaan pyrkiä lukemaan mahdollisimman tarkkaan eri lainasopimuksen sopimusehtoja. Mikäli myöhästymismaksut nousevat erittäin suuriksi, kannattaa pikaluotto pyrkiä hankkimaan jostain muualta.

   Luoton myöntäjä

   Kuluttajan tulisi aina luoton hankkimista harkitessa arvioida luoton myöntäjää kriittisesti. Kuluttajan tulisi pohtia ainakin seuraavia asioita luottoa tarjoavasta tahosta

   • Onko luotontarjoaja entuudestaan tuttu
   • Kuinka luotettavalta luotontarjoaja vaikuttaa
   • Minkälaisia kokemuksia luoton tarjoajasta on

   Kuluttajan tulisi pohtia vastauksia näihin kysymyksiin harkitessaan lainan ottamista. Mikäli luoton tarjoaja tuntuu luotettavalta ja netistä löytyy positiivisia kokemuksia palvelun tarjoajasta. Mikäli kuluttajalla herää edellä mainituista pohdinnoista epäilyttäviä tuntemuksia, kannattaa pikaluotto ja sen hankkiminen suosiolla siirtää jollekin muulle luoton myöntäjälle.

   Muutokset luoton hinnoissa

   Kuten aiemmin mainittiin, jotkut lainan tarjoajat saattavat pyrkiä välttelemään korkokattoa nostamalla hintatasoa sen päättymisen jälkeen. Korkokatto säädetään aina määräaikaisena, joten sen jatkumisesta seuraavalle vuodelle ei yleensä ole täyttä varmuutta. Moni luotontarjoaja kirjaa sopimukseen, että pikaluoton korko nousee heti korkokaton päätyttyä. Tämän takia kuluttajan kannattaa olla erityisen tarkka lainan sopimusehtoja lukiessa.

   Pikaluotto – selvitä kulut lainalaskurin avulla

   Hyvä keino varmistaa pikaluoton todelliset kulut on lainalaskurin käyttö. Summarumin lainalaskuri auttaa kuluttajaa arvioimaan, mitkä lainan todelliset kustannukset tulevat olemaan. Lainalaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa.

   Vastaanotettuaan lainatarjouksen, kuluttaja voi syöttää tarjouksen oleellisimmat tiedot lainalaskuriin, joka osoittaa helposti luettavissa olevassa muodossa lainan todelliset kustannukset.  Summarumin lainalaskuri arvioi kuluttajalle kolme oleellista asiaa, joista jokaisen lainaa harkitsevan henkilön tulisi olla tietoinen.

   • Keskimääräinen kuukausittainen lyhennyssumma
   • Todellinen vuosikorko
   • Lainan kokonaiskustannukset

   Näiden kolmen avainasian kautta kuluttaja on fiksumpi tekemään lopullisen päätöksen lainan hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä.

   Pikaluotto heti tilille – näin se tapahtuu

   Kuten artikkelissa jo aiemmin mainittiin, on kuluttajan monissa tapauksissa mahdollista saada pikaluotto heti tilille. Jotta kuluttajan on mahdollista saada pikaluotto heti käyttöön, tulisi lainan olla vakuudetonta lainaa.

   Vakuudeton laina on yleisesti ottaen hinnan osalta hieman vakuudellista lainaa kalliimpaa. Tämä johtuu siitä, että lainaa myöntävän yrityksen ottama riski on hieman suurempi, mikäli laina ei sisällä mitään vakuutta.

   Toisaalta laina vakuuksien kanssa taas on mahdollista saada heti tilille, joka mahdollistaa pikaluoton vastaanottamisen jo esimerkiksi saman päivän aikana.

   Koska pikaluotot ovat lähes aina vakuudetonta lainaa on kuluttajan mahdollista saada pikaluotto heti tilille. Lainan nopeutta ei kannata kuitenkaan lähes koskaan arvottaa sen edullisuuden etupuolelle. Tämän johdosta kannattaakin olla aina tarkkana siitä, minkälaisilla lainaehdoilla luoton vastaanottaa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Pikaluotto kokemuksia

   Selvitettäessä suomalaisten kuluttajien kokemuksia pikaluotoista, nousee muutama avainasia esiin toistuvasti. Ensimmäinen asia on lähtökohtaisesti lievästi kielteinen asenneilmasto pikaluottoja kohtaan. Etenkin pikaluottojen hintataso aiheuttaa kuluttajissa kommentteja siitä, että pikaluotto on yksittäisen kuluttajan kannalta todella kallista lainaa.

   Näiden ajatusten lisäksi, netissä on myös positiivisempia kokemuksia pikaluotosta. Joillekin kuluttajille pikaluotto on toiminut kertaluonteisena nostona, mikäli kuluttaja on tietänyt saavansa esimerkiksi tietyn rahan käyttöönsä vasta myöhemmin. Näissä tapauksissa kuluttaja nostavat erityisen tärkeäksi maksaa luoton pois välittömästi kuin saatava raha on vastaanotettu käyttöön. Näin kuluttajan on mahdollista säästää suhteellisen kalliissa lainakuluissa.

   Usein kysyttyä

   Mikä on pikaluotto?
   Pikaluotto on vakuudetonta luottoa, joka kuluttajan on mahdollista saada heti tilille.
   Millainen edullinen pikaluotto on?
   Edullinen pikaluotto liittyy vahvasti luoton ominaisuuksista. Yleensä pikaluoton todellinen vuosikorko on 7-10% välillä. 5% todellinen vuosikorko on jo edullinen pikaluotto.
   Minkä takia pikaluotto on nopeasti saatavissa?
   Pikaluotto on nopeasti saatavissa, sillä sen hakeminen ei vaadi minkään vakuuden asettamista. Näin ollen myöskään lainan myöntäjän ei tarvitse hyväksyä vakuutta, mikä nopeuttaa lainan myöntämisen prosessia merkittävästi.
   Mistä kuluttaja voi löytää edullisen pikaluoton
   Edullinen pikaluotto voi olla vaikea löytää. Jotkut luotontarjoajat mainostavat ilmaista pikaluottoa, mutta useasti näihin lainoihin on kytkettynä piilokuluja. Kuluttajan tulee olla tarkkana lainan ehtoja lukiessa.
   Miksi kuluttajan kannattaa vertailla pikaluottoja?
   Mikäli kuluttaja kuitenkin päätyy hakemaan pikaluoton, kannattaa luotot vertailuttaa. Ainoastaan vertailemalla luottoja keskenään kuluttajan on mahdollista löytää edullisin pikaluotto.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi pikaluottoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen