Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Pikaluotto

Kilpailuta ja hae pikaluottoa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae pikaluottoa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Pikaluottoa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan pikaluoton. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae pikaluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Pikaluotto on vakuudeton laina, jonka voit saada käyttöösi välittömästi. Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae pikaluottoa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta järjestyy pikaluotto helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pikaluoton hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pikaluottoa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile pikaluotot helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle pikaluottoa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pikaluottoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pikaluotto.

Kilpailuta pikaluotot netissä, niin säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pikaluottoa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen pikaluotto netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pikaluoton pienellä korolla – ilman piilokuluja. Kun lainojen vertailu tehdään, sinun kannattaa kiinnittää huomiota pikaluoton korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pikaluoton korot ja muut kustannukset vertailemalla voit säästää avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton pikaluotto heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen pikaluoton, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, valitsemasi pikaluotto maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Mutta mitkä ovat pikaluoton edut ja mitkä huonot puolet? Entä kannattaako sellaista hakea ulkomailta? Lue alta Summarumin parhaat vinkit pikaluottoon liittyen, täytä hakemus ja parhaassa tapauksessa saat avullamme luottoa heti tilille.


Löydä edullisin pikaluotto

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan pikaluoton. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Pikaluotto – tätä se tarkoittaa

Pikaluotto on hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa pikaisesti. Kysymyksessä on tyypillisesti aina vakuudeton luotto. Vakuudettomuus mahdollistaa sen, että pikaluotto on mahdollista saada tilille heti hakemisen jälkeen.

Pikaluotto terminä tuo monelle varmasti mieleen pikavipit. Pikavipit olivat etenkin 2000-luvun alussa suosiossa olleita, kustannuksiltaan erittäin kalliita lainoja. Pikavippien korkokulut saattoivat nousta useimpiin satoihin prosentteihin, eikä niiden hakeminen monestikaan ollut taloudellisesti järkevää.

Pikaluotto eroaa kuitenkin pikavipeistä merkittävästi. Siinä missä pikavippien korkotaso saattoi nousta satoihin prosentteihin, pikaluoton korko on rajattu tarkasti säännöstelyn avulla. Hintatason säännöstely tekee luoton hakemisesta nykyään huomattavasti turvallisempaa.

Kenelle pikaluottoja myönnetään?

Jotta voit saada nopeasti rahaa, tulee sinun täyttää Summarumin yhteistyökumppaneiden vaatimuksesta seuraavat kriteerit:

 • Sinun on oltava vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on oltava säännöllisiä tuloja.
 • Kotiosoitteesi on oltava Suomessa.
 • Luottotiedoissasi ei saa olla merkintöjä. Omat luottotiedot on mahdollista tarkistaa jo ennen pikaluoton hakemista.

Pikaluotto – hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Huonot puolet
Pikaluottoja on tarjolla monessa eri yhtiössä. Et saa pikaluottoa mikäli sinulla on maksutiedoissa merkintöjä.
Pikaluotto on nykyään monesti edullisempi kuin aiemmin. Osa kuluttajista voi hakea myös pikaluottoa liian heppoisin perustein.
Pikaluoton hakeminen netissä on helppoa ja maksutonta. Osa tarjouksista sisältää kalliit ehdot.
Tarjousten vertailu voi säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja.

Kuten moni muu eri luoton tyyppi, myös pikaluotto sisältää omat sekä hyvät että huonot puolensa. Pikaluoton hyvinä puolina voidaan pitää sen erittäin helppoa haettavuutta. Edullinen pikaluotto on parhaimmillaan todella yksinkertainen ja nopea hakea. Ei siis ihme, että vakuudeton pikaluotto on niin suosittu lainamuoto, kuten on muutkin luotot ilman vakuuksia.

Toisena merkittävänä pikaluoton etuna voidaan pitää, että monissa tapauksissa sen avulla sinun mahdollista saada pikaluotto heti tilille. Automatisoitu lainanhakuprosessi mahdollistaa sen, että saat lainaa nopeasti tilillesi.

Pikaluoton huonoina puolina voidaan pitää taas sitä, että se on yleisesti ottaen melko kallista luottoa. Hyvä asia on kuitenkin, että luottojen korkotasoa säännöstellään jatkuvasti. Pikaluoton korkokustannukset pysyvät siis kuitenkin tiettyjen ennalta säännösteltyjen raamien sisällä.

Pikaluottojen vertailu

Mikäli hankinnan kohteena on pikaluotto, kannattaa luotot sekä niiden tarjoajat ehdottomasti kilpailuttaa. Pikaluottojen vertailu auttaa sinua löytämään oman tilanteesi kannalta parhaimman pikaluoton.

Summarumin vertailupalvelun avulla sinun on mahdollista vertailla eri luotontarjoajien yli 2 000 euron arvoisia pikaluottoja keskenään. Pikaluottojen vertailu mahdollistaa sen, että voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Tätä kautta esimerkiksi tilanteeseesi sopiva täsmäluotto voi löytyä nopeasti ja luotettavasti.

Edulliset pikaluotot – näin löydät ne

Kaikista edullisimmat pikaluotot löydät aina lainojen kilpailutuksen avulla. Pikaluottojen kilpailutus on keino vertailla erilaisten lainaa tarjoavien toimijoiden tarjouksia keskenään. Keskinäinen vertailu on siis paras keino löytää itselle sopivin vaihtoehto.

Toteutat lainojen kilpailutuksen helposti Summarumin lainapalveluiden avulla.

 1. Täytä pikaluottohakemus.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Syötettyäsi haluamasi lainan tiedot, Summarum kerää sinulle lainatarjouksia kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä. Lainatarjousten keräämisen jälkeen sinulle välitetään tarjouksista edullisimmat pikaluotot tarjouksina sähköpostiisi.
 4. Lainatarjousten hyväksyminen käy myös kätevästi. Voit myös tässä vaiheessa vielä jättää tarjoukset hyväksymättä, mikäli vastaanotetut lainatarjoukset eivät miellytä.

Parhaimmillaan Summarumin kautta järjestyy lainapäätös heti. Älä silti kiirehdi vaan vertaile tarjouksia rauhassa.

Esimerkkejä erilaisista pikaluotoista

Summa Maksuaika Nimelliskorko Avausmaksu Muut kulut Kuukausierä Todellinen vuosikorko Lopullinen summa Koron osuus
10 000e 5v 7% 0e 0e 198e 7,23% 11 880e 1 880e
12 500e 10v 8% 0e 0e 152e 8,3% 18 199e 5 699e
10 000e 6v 9,5% 49e 5e 183e 9,92% 13 158e 3 158e
10 000e 5v 9,5% 149e 5e 217,5e 11,76% 13 050e 3 050e

Pikaluottoa jopa 60 000 euroa

Pikaluottoa haetaan moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Haettavat lainasummat saattavat vaihdella aina sadoista eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Vaikka käyttötarkoituksia on lähes yhtä monta erilaista kuin luottoa hakevia henkilöitäkin, on aeuraavissa kappaleissa esitelty hieman tarkemmin pikaluoton yleisiä pienempiä summia sekä niiden mahdollisesti yleisimpiä käyttötarkoituksia.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Pikaluotto 100 euroa

Pikaluotto 100e on useilla luottoa tarjoavilla rahoittajilla pienin haettavissa oleva laina. Pikaluotto 100 euron suuruisena haetaan yleensä johonkin pieneen, mutta akuuttiin käyttötarkoitukseen. Tällainen pienempi, mutta välttämätön, rahan tarve saattaa olla esimerkiksi jokin yllättävä lasku, mihin luoton hakija ei ollut osannut varautua.

Pikaluotto 100 euron summalla on hyvin pieni, joten tällaisessa tilanteessa kannattaa pyrkiä miettimään olisiko sinulla joku ystävä tai perheenjäsen jolta rahasumman voisit ennemmin lainata.

Vaikka pikaluottoja rajaakin korkokatto, esimerkiksi pienetkin myöhästymismaksut kerryttävät helposti luotosta maksettavaa rahasummaa. Tämän takia rahoja kannattaa mieluummin lainata aina joltain läheiseltä ihmiseltä, mikäli tilanne tämän vain mahdollistaa.

Pikaluotto 200 euroa

Pikaluotto 200e on hieman suurempi edellä käytyyn esimerkkiin verrattuna, mutta sen käyttötarkoitus on suhteellisen sama. Pienet, mutta äkilliset kuluerät, saattavat joskus vaatia pienen pikaluoton ottamista.

Tällaisia kulueriä saattavat olla esimerkiksi kodinkoneen äkillinen rikkoutuminen tai vaihtoehtoisesti pieni kodin remontin tarve.

Pikaluotto 500 euroa

Pikaluotto 500 eurolla on jo sellainen summa, että moni ei sitä mielellään lainaa läheisiltään. Tarve hakea pikaluotto 500e suuruudelta saattaa nousta monesti hyvinkin äkillisesti. Esimerkiksi auton hajoaminen ja huoltoon joutuminen saattaa aiheuttaa äkillisen luoton tarpeen.

Pikaluotto 500e osalta saattaakin tulla tarpeen yllättävien kuluerien seurauksena.

Pikaluotto 1000 euroa

Pikaluotto 1000 euron arvosta käytetään paljon pieniin kodin remontteihin. Esimerkiksi pienen keittiöremontin toteuttaminen saattaa joskus olla välttämätön toteuttaa heti. Remontti voi olla pakko toteuttaa välittömästi esimerkiksi, mikäli jokin kodinkone hajoaa huonolla hetkellä tai vesiliitännät alkavat vuotaa.

Pikaluotto 2000 euroa

Pikaluotto 2000 euron suuruudelta on yleinen lainasumma, josta suurin osa luoton tarjoajista alkaa pikaluottoa myöntämään. Kuten aiemmin käsiteltiin, on tätä pienempien pikaluottojen saaminen kuitenkin myös mahdollista.

2 000 euroa on yleinen raja, mistä moni lainan myöntäjä alkaa tarjoamaan kulutusluottoa ja joustoluottoa asiakkailleen.

Summarumin lainapalveluiden avulla voit vertailla 2 000 euroa ylittäviä pikaluottoja lukuisten eri luoton tarjoajien välillä. Pikaluottojen vertailun avulla voit myös löytää itsellesi sopivimman ja näin paras pikaluotto löytyy helposti ja nopeasti.

2000 euron pikaluotto voi olla muodoltaan myös tililuotto.

Edullinen pikaluotto – etsi näitä ominaisuuksia

Edullinen pikaluotto on vaikea löytää, sillä sen kokonaiskustannukset nousevat muihin luottoihin verrattuna yleensä melko korkeaksi. Edullisin pikaluotto pitää sisällään seuraavat ominaisuudet.

 • Edullinen todellinen vuosikorko
 • Nopea takaisinmaksu
 • Ei ylimääräisiä kuluja
 • Mahdollisimman muuttumaton hinta

Edullinen pikaluotto – koron merkitys

Tarkasteltaessa sitä, mikä on markkinoiden halvin pikaluotto, katse kääntyy useimmiten kohti korkoprosenttia. Tarkastellessa pikaluoton hintaa, kannattaa pyrkiä aina huomioimaan luoton todellinen vuosikorko nimelliskoron sijaan.

Siitä, mikä on edullinen korkotaso voi eri ihmisillä olla erilaisia mielipiteitä. Pikaluottojen todellinen vuosikorko on useimmiten 7-10 % välillä. Peilaten tähän, esimerkiksi 5 % todellista vuosikorkoa voidaan jo pitää edullisena pikaluottojen yleiseen korkotasoon verraten.

Nopea takaisinmaksu

Pikaluotto kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Mitä nopeammin pikaluoton takaisinmaksu tehdään, sitä vähemmän siitä tarvitsee maksaa korkokuluja sekä muita mahdollisia maksuja. Vaikka nopea takaisinmaksu on usein yhtä kuin edullinen pikaluotto, kannattaa takaisinmaksuaika säätää kuitenkin sellaiseksi johon sinulla riittää varmasti varat.

Vinkki

Takaisinmaksuaika kannattaa säätää mahdollisimman lyhyeksi, mutta kuitenkin niin, että budjettiin jää varaa ylimääräisille äkillisille kuluille lyhennysten lisäksi.

Ylimääräiset kulut minimiin

Pikaluottoihin saattaa monesti olla sisällytettynä erilaisia piilokuluja. Tällaisia pieniä, mutta säännöllisiä kuluja korkoprosentin lisäksi voivat olla esimerkiksi

 • avausmaksu
 • tilinhoitokulut
 • laskutuspalkkiot.

Pienet, mutta säännölliset, kuukausimaksut nostavat herkästi luoton kokonaiskustannuksia ennakoitua suuremmaksi. Halutessasi voit ennakoida näitä kuluja kätevästi Summarumin lainalaskurin avulla.

Muuttumaton hinta

Paras pikaluotto on sellainen, jonka hinta pysyy myös mahdollisimman muuttumattomana olosuhteista huolimatta. Joidenkin pikaluottojen sopimuksissa saattaa olla pykäliä, jotka mahdollistavat luoton hinnan nousun esimerkiksi korkokaton päättymisen jälkeen.

Sopimusehdot kannattaa lukea aina mahdollisimman tarkasti läpi ja huolehtia, ettei hintatasoon ole mahdollista tulla äkillisiä yllätyksiä tulevaisuudessa.

Pikaluotto ulkomailta – huomioi nämä asiat

Pikaluotto ulkomailta on asia, mitä saatat myös miettiä. Vaikka pikaluotto onkin mahdollista hakea ulkomailta, ei näin yleensä kannata kuitenkaan tehdä. Pikaluotto ulkomailta pitää sisällään useita merkittäviä riskejä, joihin et omalla käytökselläsi voi vaikuttaa.

Alla on nostettu esiin muutamia asioita, joita kannattaa miettiä, mikäli harkinnassa on pikaluotto ulkomailta.

Huom!

Ottaessasi pikaluoton ulkomailta, liittyy tilanteeseen riskejä. Huomioitavia seikkoja ovat mm.

 • Tuntemattomat luotontarjoajat
 • Muuttuvat valuuttakurssit
 • Haastava vuorovaikutus

Mikäli hankinnan kohteena on pikaluotto ulkomailta, nousee ensimmäisenä haasteena esiin yleensä epätieto koskien eri luoton tarjoajia. Sinun voi olla vaikea tunnistaa luotettavat yritykset vähemmän luotettavista, sillä aiempaa kokemusta kyseisen valtion lainamarkkinoista ei ole.

Muuttuvat valuuttakurssit asettavat myös omat riskinsä pikaluoton hakemiseen ulkomailta. Valuuttakurssien heilahtelu saattaa aiheuttaa myös pikaluoton hinnan heilahtelun. Edullinen pikaluotto voi muuttua äkkiä kalliiksi nopeasti, mikäli valuuttakurssit heilahtelevat jostain syystä merkittävästi.

Muuttuvien valuuttakurssien takia pikaluotto ulkomailta onkin lähes aina jonkin asteista uhkapelaamista.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi pikaluotto ulkomailta on riskialtista, sillä vuorovaikutus luoton tarjoajan kanssa on usein haastavampaa kuin kotimailla. Pikaluoton hakijan ja lainan tarjoajan välillä voi olla kielimuuri.

Lisäksi on mahdollista, että lainan tarjoajaan saattaa ongelmien yhteydessä olla huomattavasti vaikeampi ottaa yhteyttä. Näiden syiden takia pikaluotto ulkomailta ei useimmiten ole kannattava ratkaisu.

Pikaluottojen säännöstely

Vakuudettomat pikaluotot ovat läpikäyneet lukuisia eri muutoksia edellisen vuosikymmenen aikana. Kuten artikkelissa aiemmin mainittiin, pikavipit olivat 2000-luvun alkuvaiheessa pahamaineisia pieniä lainoja, joiden korkokulut saattoivat kuitenkin olla useita satoja prosentteja lainasummaan verrattuna.

Pikavippien korkeisiin todellisiin vuosikorkoihin päätettiin puuttua lakien säännöstelyjen avulla. Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamia merkittävimpiä muutoksia, joita vakuudettomien lainojen säännöstelyyn on lähivuosien aikana tehty.

Ensimmäiset merkittävät lakimuutokset

Ensimmäiset merkittävät lakimuutokset pikavippien osalta säännösteltiin vuonna 2013. Suomalainen lainsäädäntö määräsi tällöin, että alle 2 000 euron vakuudettomia lainoja on annettava niin, että korkoprosentti ei saa nousta enää yli 50 prosentin.

Korkokatto pienimpien lainojen kohdalta pyrki estämään pikavippien satojen prosenttien korkokulut pienistä luotoista.

Korkokatto vuonna 2019

Vuonna 2019 Suomessa astui voimaan korkokatto, joka linjasi kaikki yli 2 000 euron pikaluotot 20 % korkokaton alapuolelle. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että esimerkiksi kaikkien kulutusluottojen sekä joustoluottojen korkotaso sai määrätyn ajanjakson sisällä olla enää maksimissaan 20%.

Vanhat pikaluotot eivät automaattisesti siirtyneet korkokaton sisäpuolelle, vaan kuluttajien tuli kilpailuttaa lainansa saadakseen korkokaton hyödyt käyttöön.

Korkokatto vuonna 2021

Korkokattoa säännöstellään vuosittain. Vuoden 2021 korkokatto määräsi vakuudettomat kulutusluotot 10% katon alapuolelle. Vuosittaiset säännöstelyt ovat luotu auttaakseen suomalaisia lainanhakijoita . Korkokattojen avulla suomalaisesta lainamarkkinasta on pyritty tekemään vuosittain entistä kuluttajaystävällisempi.

Säännöstely on myös käytännössä poistanut vanhan kaltaiset pikavipit markkinoilta. Pikaluottoja tarjoavat toimijat ovatkin joutuneet uudistamaan liiketoimintaansa säännöllisesti säännöstelyjen takia.

Toimijat, jotka tarjoavat pikaluottoa

Suomessa on lukuisia toimijoita rahoitusalalla, jotka tarjoavat asiakkailleen pikaluottoja. Summarumin palveluiden kautta voit vertailuttaa pikaluottoja yli 30 kotimaisen rahoituspalvelun välillä.

Summarumin kautta kilpailuttavat luotontarjoajat myöntävät lainaa tässä muodossaan ainoastaan yli 2 000 euron lainasumman. Lainan hakijana voit kuitenkin saada pikaluottoa myös tätä pienemmille summille olemalla erikseen yhteydessä luoton tarjoajiin.

Kuluton pikaluotto – pikaluotto ilman korkoa

Kuluton pikaluotto on ilmaisu, jota useampi lainan tarjoaja käyttää ajoittain. Kuluton pikaluotto tai pikaluotto ilman korkoa ovat myyntilauseita, jolla luottoa tarjoavat yritykset pyrkivät markkinoimaan palvelujaan mahdollisimman hohdokkaasti.

Oikeasti kuluton pikaluotto tai pikaluotto ilman korkoa ovat useimmiten mahdottomia löydettäviä. Joissakin tapauksissa voi olla mahdollista vastaanottaa ensimmäinen pikaluotto ilman korkoa. Näissä tapauksissa yleensä tarkoituksena on kuitenkin houkutella kuluttaja hakemaan jatkossakin pikaluottoja yritykseltä.

Lisäksi kyseisissä luottosopimuksissa korottomuus koskee vain jotain tiettyä ajanjaksoa luottosopimuksen sisällä, eikä koko maksuaikaa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pikaluotto netistä – huomioi nämä asiat

Hakiessa pikaluotto netistä tulisi ottaa aina muutamia asioita huomioon. Netistä pikaluoton hakeminen on nykypäivänä jo yleistä, eikä siihen sisälly kummempia riskejä. Kuten aiemmin mainittiin, itseksesi halvin pikaluotto on hyvin vaikea löytää. Alle on listattu kuitenkin asioita, joita sinun tulisi ottaa huomioon, mikäli päädyt hakemaan pikaluottoa

 • Luoton todellinen vuosikorko
 • Myöhästymismaksujen summa
 • Luoton myöntäjä
 • Muutokset luoton hinnassa

Todellinen vuosikorko

Lainan hakijana sinun tulisi olla tarkkana siitä, että harkitessasi pikaluoton hankkimista vertailet luottoja todellisen vuosikoron etkä nimelliskoron osalta. Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan luoton korkoprosentin. Todelliseen vuosikorkoon taas on sisällytetty kaikki muut kulut, joita luotto pitää sisällään.

Tällaisia kuluja saattavat olla esimerkiksi laskutuspalkkiot tai lainanhoitokulut. Pieneltä tuntuvilla kuukausittain maksettavilla kuluilla saattaa olla lopulta suurikin vaikutus pikaluoton kokonaishintaan. Tämän takia kannattaakin aina pyrkiä tarkastelemaan todellinen vuosikorko nimelliskoron sijaan.

Myöhästymismaksut

Monet kohtuuhintaisista pikaluotoista saattavat sisältää erittäin suuria myöhästymismaksuja. Vastaanotettuasi lainatarjouksen, sinun kannattaakin heti pyrkiä läpikäymään mahdollisimman tarkkaan sopimuksen ehdot.

Mikäli myöhästymismaksut nousevat erittäin suuriksi, kannattaa pikaluotto pyrkiä hankkimaan jostain muualta.

Luoton myöntäjä

Lainan hakijana sinun tulisi aina luoton hankkimista harkitessa arvioida luoton myöntäjää kriittisesti. On siis tärkeää pohtia ainakin seuraavia asioita luottoa tarjoavasta tahosta

 • Onko luotontarjoaja entuudestaan tuttu
 • Kuinka luotettavalta luotontarjoaja vaikuttaa
 • Minkälaisia kokemuksia luoton tarjoajasta on

Vastauksia näihin kysymyksiin kannattaa pohtia ennen lainanhakua. Lainan haku voi olla perusteltua, mikäli luoton tarjoaja tuntuu luotettavalta ja netistä löytyy positiivisia kokemuksia palvelun tarjoajasta.

Mikäli edellä mainituista pohdinnoista herää taas epäilyttäviä tuntemuksia, kannattaa pikaluotto ja sen hankkiminen suosiolla siirtää jollekin muulle luoton myöntäjälle.

Muutokset pikaluoton hinnoissa

Kuten aiemmin mainittiin, jotkut lainan tarjoajat saattavat pyrkiä välttelemään korkokattoa nostamalla hintatasoa sen päättymisen jälkeen. Korkokatto säädetään aina määräaikaisena, joten sen jatkumisesta seuraavalle vuodelle ei yleensä ole täyttä varmuutta.

Moni luotontarjoaja kirjaa sopimukseen, että pikaluoton korko nousee heti korkokaton päätyttyä. Tämän takia hakijan kannattaakin olla erityisen tarkka lainan sopimusehtoja lukiessa.

Pikaluotto – selvitä kulut lainalaskurin avulla

Hyvä keino varmistaa pikaluoton todelliset kulut on lainalaskurin käyttö. Summarumin lainalaskuri auttaa sinua arvioimaan, mitkä pikaluoton todelliset kustannukset tulevat olemaan. Lainalaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Vastaanotettuasi lainatarjouksen, voit syöttää tarjouksen oleellisimmat tiedot lainalaskuriin. Lainalaskuri osoittaa helposti luettavissa olevassa muodossa lainan todelliset kustannukset.  Summarumin pikaluottolaskuri arvioi sinulle kolme oleellista asiaa lainaan liittyen.

 • Keskimääräinen kuukausittainen lyhennyssumma
 • Todellinen vuosikorko
 • Lainan kokonaiskustannukset

Näiden kolmen avainasian kautta olet fiksumpi tekemään lopullisen päätöksen lainan hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä.

Pikaluotot ja pikalainat – mitä eroa niillä on?

Tarkastellessa erilaisia lainavaihtoehtoja, voi lainatuotteiden nimet aiheuttaa joskus hämmennystä. Pankit ja muut lainoja myöntävät toimijat markkinoivat erikseen pikaluottoja sekä pikalainoja. Tästä saattaa herätä kysymys, että mitä eroa näillä kahdella vaihtoehdolla on.

Pikaluotot ja nopeat pikalainat ovat käytännön kannalta sama asia. Luoton ja lainan erot ovat riippuvaisia lainan tarjoajasta, mutta useimmilla pankeilla ne tarkoittavat samaa asiaa.

Mikäli vastaan tulee siis edullinen pikaluotto, tarkoittaa se käytännössä samaa asiaa kuin pikalaina. Pikaluottoja harkitessa sinun kannattaa kuitenkin aina selvittää lainan todelliset kustannukset ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Pikaluotto heti tilille – näin se tapahtuu

Kuten artikkelissa jo aiemmin mainittiin, voit monissa tapauksissa saada pikaluoton jo heti tilille. Jotta luoton saaminen välittömästi olisi mahdollista, tulisi lainan olla vakuudetonta pikaluottoa.

Vakuudeton pikaluotto on hinnan osalta hieman vakuudellista lainaa kalliimpaa. Tämä johtuu siitä, että lainaa myöntävän yrityksen ottama riski on hieman suurempi, mikäli pikaluottosopimus ei sisällä mitään vakuutta.

Toisaalta pikaluotto vakuudella taas on mahdollista saada heti tilille, joka mahdollistaa pikaluoton vastaanottamisen jo esimerkiksi saman päivän aikana.

Koska pikaluotot ovat lähes aina vakuudetonta lainaa on pikaluotto mahdollista saada heti tilille. Lainan nopeutta ei kannata kuitenkaan lähes koskaan arvottaa sen edullisuuden etupuolelle. Tämän takia kannattaakin olla aina tarkkana siitä, minkälaisilla lainaehdoilla luoton vastaanottaa. Älä siis ota lainaa äkkiä vaan pysähdy harkitsemaan ja punnitsemaan kaikkia tarjouksia.

Pikaluotto kokemuksia

Selvitettäessä suomalaisten kokemuksia pikaluotoista, nousee muutama avainasia esiin toistuvasti. Ensimmäinen asia on lähtökohtaisesti lievästi kielteinen asenneilmasto pikaluottoja kohtaan. Etenkin pikaluottojen hintataso aiheuttaa kommentteja siitä, että pikaluotto on todella kallista lainaa.

Näiden ajatusten lisäksi, netissä on myös positiivisempia kokemuksia pikaluotosta. Joillekin pikana saatava käyttöluotto on toiminut kertaluonteisena nostona, mikäli kuluttaja on tietänyt saavansa esimerkiksi tietyn rahan käyttöönsä vasta myöhemmin.

Näissä tapauksissa lainaa hakeneet nostavat erityisen tärkeäksi maksaa luoton pois välittömästi kuin saatava raha on vastaanotettu käyttöön.

Pikaluotto – Usein kysyttyä

Mikä on pikaluotto?
Pikaluotto on vakuudetonta luottoa, joka kuluttajan on mahdollista saada heti tilille.
Millainen edullinen pikaluotto on?
Edullinen pikaluotto liittyy vahvasti luoton ominaisuuksista. Yleensä pikaluoton todellinen vuosikorko on 7-10% välillä. 5% todellinen vuosikorko on jo edullinen pikaluotto.
Minkä takia pikaluotto on nopeasti saatavissa?
Pikaluotto on nopeasti saatavissa, sillä sen hakeminen ei vaadi minkään vakuuden asettamista. Näin ollen myöskään lainan myöntäjän ei tarvitse hyväksyä vakuutta, mikä nopeuttaa lainan myöntämisen prosessia merkittävästi.
Mistä kuluttaja voi löytää edullisen pikaluoton
Edullinen pikaluotto voi olla vaikea löytää. Jotkut luotontarjoajat mainostavat ilmaista pikaluottoa, mutta useasti näihin lainoihin on kytkettynä piilokuluja. Kuluttajan tulee olla tarkkana lainan ehtoja lukiessa.
Miksi kuluttajan kannattaa vertailla pikaluottoja?
Mikäli kuluttaja kuitenkin päätyy hakemaan pikaluoton, kannattaa luotot vertailuttaa. Ainoastaan vertailemalla luottoja keskenään kuluttajan on mahdollista löytää edullisin pikaluotto.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja