Vakuudellinen laina – hae turvallisesti netistä

Lainat ovat tyypillisesti joko vakuudellisia tai vakuudettomia. Tässä artikkelissa kerromme miten lainan vakuus vaikuttaa lainan korkoon ja muihin asioihin.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään
   Anne Holopainen
   Anne Holopainen
   2021-06-10
   Vahvistettu
   Helppo & selkeä hakuprosessi Olipahan kerrankin helppo, selkeä hakuprosessi. Nopeasti tuli vastauksia eli tarjouksia. Ohjeet selkeitä ja linkit toimivia. Eilen tein hakemuksen ja allekirjoitin sopimuksen, tänään tuli ilmoitus, että rahat ilmestyvät tililleni parin päivän kuluessa. Kiitos.
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen

   Vakuudellinen laina eri tilanteissa

   Asuntolainan vakuutena toimii useimmiten ostettava asunto aina 75 % asti, mutta loppulainalle on löydettävä muuta vakuutta. Jos hakijalla on vaikkapa toinen asunto olemassa, eikä siihen ole lainaa, voidaan sitä käyttää vakuutena. Toisaalta taas myös käteisvarat, osakkeet ja arvopaperit käyvät vakuudeksi. Aikaisemmin vakuutena käytettiin paljon henkilötakausta, joka on nykyään erittäin harvinaista. Se on kuitenkin edelleen mahdollista. Vakuudellisen lainan vakuutena voi siis käyttää henkilötakausta, mutta takaajaksi ryhtyvän henkilön tulotason tulee olla hyvä. Pitää myös muistaa, että takaaja ottaa suuren riskin ryhtyessään takaamaan toisen lainaa. Takaajaksi ryhtymistä voi siis kysyä esimerkiksi omilta vanhemmiltaan, mutta vaikkapa kavereilta sitä ei kannata kysyä.

   Vakuudellista lainaa haetaan aina pankista, eli esimerkiksi netin rahoituslaitokset eivät myönnä sellaista. Lainahakemuksen voi täyttää joko netissä tai käymällä henkilökohtaisesti pankissa. Vakuudellisia lainoja varten on useimmiten käytävä lainaneuvottelut, joissa kartoitetaan hakijan tilanne selvemmin ja tarkemmin. Vakuudellista lainaa varten hakijan tulojen on oltava säännölliset ja lainan kokoon nähden riittävän suuret. Sen lisäksi hakijalla ei saa olla liian suurta määrää aikaisempia lainoja. Jos lainoja on runsaasti, hakijan talouden katsotaan ajautuvan liian tiukalle, eikä lainaa voida tällöin myöntää. Pankissa käydään läpi myös hakijan tarjoamat vakuudet ja niiden arvo.

   Vertaile vakuudellisia lainoja

   Kaikki suomalaiset pankit myöntävät suuria lainoja, joille tarvitaan vakuus. Tällaisiin lainoihin kuuluvat asuntolaina, autolaina, mökkilaina, remonttilaina sekä muut suuret käyttölainat. Hakijan olisi hyvä lähettää lainahakemus jokaiselle pankille, sillä vain vertailemalla voi löytää kaikista edullisimman lainantarjoajan.

   Nordea

   Esimerkiksi yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista pankeista, Nordea, myöntää useita erilaisia vakuudellisia lainoja. Nordea toimii asiakkaan etujen mukaisesti siten, että asiakas voi vaikuttaa lainan eräpäivään ja maksuerän suuruuteen. Nordean vakuudelliset lainat lähtevät 10 000 eurosta ja nousevat aina satojen tuhansien eurojen arvoisiin asuntolainoihin. Laina-aika on asetettu maksimissaan 20 vuoteen. Nordean kaikkiin lainoihin on saatavana ”LyhennysJousto”, joka mahdollistaa sen, että lainaa voi maksaa takaisin myös maksuerää suurempia summia. Sen lisäksi asiakkaan on mahdollista tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman, että niistä koituu kuluja. Kaikki vakuudelliset lainat voi turvata kahdella eri tavalla. Nämä ovat korkokatto ja MyLife -vakutuus. Korkokatolla tarkoitetaan siis sitä, että korko ei koskaan nouse sovittua prosenttia suuremmaksi. MyLife -vakuutus taas kattaa kaikki yllättävät tilanteet, joita elämän varrella riittää.

   Danske Bank

   Myös Danske Bank myöntää erilaisia vakuudellisia lainoja. Danske Bankin vakuudellinen laina kulkee nimellä kertalaina. Se on perinteinen velkakirjalaina, jota käytetään suuriin hankintoihin. Vakuudellisten lainojen määrät lähtevät 10 000 eurosta myös Danske Bankilla. Danske Bank räätälöi henkilökohtaisen tarjouksen jokaiselle asiakkaalleen. Tarjouksesta selviävät kaikki säännöt ja ehdot. Danske Bank on kuitenkin joustava ja asiakas pääsee vaikuttamaan esimerkiksi lainan eräpäivään ja takaisinmaksuaikaan.

   S-Pankki

   S-Pankin vakuudelliset lainat on jaettu asuntolainoihin ja S-Lainoihin. Näistä asuntolaina on perinteisesti ensisijaista kotia varten haettava laina. Sen vakuutena voi käyttää vaikkapa mökkiä tai käteisvaroja. S-Pankin asuntolainaan on mahdollista liittää lainaturva, joka turvaa velallista vaikkapa sairastumisen tai työttömyyden aikana. S-Lainaa taas saa muita suuria menoja varten. S-Lainan saamisen edellytykset ovat esimerkiksi vakituinen osoite Suomessa ja säännölliset tulot. Tuloraja kuitenkin on niin maltillinen, että vähemmänkin tienaavat pystyvät hakemaan lainaa. S-Lainalle on asetettu vähintään 1 200 euron minimituloraja kuukaudessa. Lainaa voi hakea helposti joko netissä olevan hakemuksen kautta tai vierailemassa konttorilla.

   Todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan

   Vakuudellisten lainojen, kuten muidenkin lainojen, kohdalla on tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Monet kuluttajat ajattelevat, että mitä alhaisempi viitekorko on, sitä edullisempi laina on. Näin ei kuitenkaan ole, sillä viitekorko on vain pieni osa lainan kokonaiskustannuksista. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki mahdolliset kulut, joita lainasta syntyy. Näitä kuluja ovat esimerkiksi lainan avausmaksu sekä erilaiset kuukausittaiset tilinhoitomenot. On siis tärkeää muistaa, että lainan edullisuuden voi havaita todellista vuosikorkoa tarkastelemalla.

   Edullisimman lainan löytää ainoastaan lähettämällä lainahakemuksia ja tarkastelemalla lainojen ehtoja. Lainaa otettaessa on kuitenkin tärkeää huomioida muitakin asioita kuin pelkkä todellinen vuosikorko. Yksi näistä asioista on laina-aika. Jos laina-aika on liian lyhyt, voi velallisen talous joutua liian kovaan koetukseen. Sen vuoksi onkin järkevämpää valita pidempi laina-aika. Monet pankit antavat velalliselle mahdollisuuden maksaa lainaa takaisin minimierää suuremmalla summalla tai vaikka tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Hakijan kannattaakin selvittää pankista, onko suurempien kuukausierien maksaminen tai ylimääräisten lyhennysten tekeminen mahdollista.

   Netistä vakuudellista lainaa nopeasti

   Vakuudellista lainaa voi hakea kaikkein nopeiten täyttämällä pankin lainahakemuksen netissä. Hakemuksen täyttämiseen tulee kuitenkin käyttää aikaa, sillä on tärkeää, että kaikki hakemukseen täytettävät tiedot ovat oikein. Vakuudellisen lainan hakemuksessa kartoitetaan hakijan tuloja ja menoja. Niiden tulee olla hyvin tasapainossa ja pakollisten menojen jälkeen hakijalle on jäätävä tarpeeksi rahaa uuden lainan maksamiseen. Tämän lisäksi hakemukseen tulee merkitä myös vakuudeksi annettava kohde tai kohteet. Joskus vakuus voidaan nimittäin jakaa useamman eri vakuuden kesken. Hyvä esimerkki tällaisesta on käteisvarojen ja arvopapereiden antaminen vakuudeksi. Kaikki hakemuksen tiedot tarkastetaan esimerkiksi veroilmoituksesta ja palkkakuiteista. Jos hakemukseen on täytetty vääriä tietoja, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

   Yleensä vakuudellinen laina on niin suuri päätös sekä hakijalle että pankille, että sitä varten joudutaan käymään lainaneuvotteluja. Neuvottelut voidaan käydä joko paikan päällä pankissa tai vaikkapa puhelimitse. Vakuudellista lainaa saa siis vain harvoin todella nopeasti. Lainatarjous annetaan yleensä muutaman päivän kuluttua neuvotteluista. Hakijan on siis hyvä pitää mielessä, että vakuudellista lainaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen aiottuja kauppoja. Jos kyseessä on vaikkapa mökkikaupat, on vain järkevää, että lainatarjous ja sitä kautta lainapäätös on haettu ennakkoon. Näin mökistä voi tehdä tarjouksen heti, kun vastaan tulee itselle sopiva mökki.

   Vakuudellisten lainojen korot

   Vakuudellisten lainojen korot vaihtelevat hyvin paljon lainanantajan mukaan. Ei voi siis sanoa, mikä on keskimääräinen korkotaso. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että mitä suurempi ja vakavaraisempi pankki on kyseessä, sitä alhaisempia ovat myös korot. Sen vuoksi esimerkiksi Nordea, Danske Bank, S-Pankki, OP ja Säästöpankki pystyvät myöntämään lainoja matalilla koroilla. Lainatarjoukseen merkitty korko on aina lainan kokonaiskorko. Lainan kokonaiskorko sisältää marginaalin, viitekorkoon sidotun osuuden ja kaikki lainan nosto- ja hoitokuluista. Hyvä pankki on sellainen, jonka marginaali on mahdollisimman pieni. Marginaali on siis pankin osuus lainasta. Viitekorko taas on kulloinkin voimassa oleva korkoprosentti.

   Hakija voi päättää, haluaako hän lainalleen 6 kuukauden tai 12 kuukauden Euriborin tai vaihtoehtoisesti Primen. Prime pysyy aina samana. Se on pankin päättämä korkotaso, joka ei muutu. Euribor taas muuttuu maailman tilanteen mukaan. 6 kuukauden Euribor tarkastetaan puolivuosittain ja 12 kuukauden Euribor vuoden välein.

   Usein kysyttyä

   Mikä on vakuudellinen laina?
   Vakuudellinen laina tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että lainaan edellytetään vakuuksia tai takaajia. Vakuus voi olla esimerkiksi jo omistuksessa oleva kesämökki tai omistusasunto. Vakuudellista lainaa haetaan tyypillisesti suurempiin investointeihin, ja niissä on vakuudetonta lainaa matalampi korkoprosentti.
   Mistä saa vakuudellista lainaa?
   Vakuudellista lainaa haetaan normaalisti perinteisiltä, suurilta pankeilta, kuten Osuuspankilta tai Nordealta. Tyypillinen vakuudellinen laina on asuntolaina.
   Mikä on hyvä korko vakuudelliseen lainaan?
   Vakuudelliseen lainaan voi saada hyvin matalan koron, sillä lainasummat ovat tyypillisesti suuria, vakuus tai takaus laskee rahalaitoksen riskiä ja laina-aika on normaalisti useita vuosia. Vakuudelliseen lainaan kannattaa hakea korkoprosenttia, joka asettuu 1-4% väliin – riippuen toki esimerkiksi lainattavasta summasta.

   Tutustu muihin lainoihin