Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Vakuudellinen laina

   Kilpailuta ja hae vakuudellista lainaa netistä – jopa 60 000 €.
   Summarumin kautta haet vakuudellista lainaa netistä 2 000 – 60 000 €

   Hae vakuudellinen laina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Vakuudellista lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan vakuudellisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Hae vakuudellista lainaa jopa 60 000 euroa

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae vakuudellista lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.
   Summarumin kautta voit hakea vakuudellista lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudellista lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät myös lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile vakuudelliset lainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle vakuudellista lainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa vakuudellista lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vakuudellinen laina.

   Kilpailuttamalla vakuudelliset lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan vakuudellista lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen vakuudellinen laina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman vakuudellisen lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität huomiota vakuudellisen lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta vakuudellisten lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudellinen laina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen vakuudellisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, vakuudellinen laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Edullisimmat lainat löydät aina kauttamme!

   Vakuudellinen laina eri tilanteissa

   Asuntolainan vakuutena toimii useimmiten ostettava asunto aina 75 % asti, mutta loppulainalle on löydettävä muuta vakuutta. Jos hakijalla on vaikkapa toinen asunto olemassa, eikä siihen ole lainaa, voidaan sitä käyttää vakuutena.

   Toisaalta taas myös käteisvarat, osakkeet ja arvopaperit käyvät vakuudeksi. Aikaisemmin vakuutena käytettiin paljon henkilötakausta, joka on nykyään erittäin harvinaista. Se on kuitenkin edelleen mahdollista. Vakuudellisen lainan vakuutena voi siis käyttää henkilötakausta, mutta takaajaksi ryhtyvän henkilön tulotason tulee olla hyvä.

   Pitää myös muistaa, että takaaja ottaa suuren riskin ryhtyessään takaamaan toisen lainaa. Takaajaksi ryhtymistä voi siis kysyä esimerkiksi omilta vanhemmiltaan, mutta vaikkapa kavereilta sitä ei kannata kysyä.

   Vakuudellisen lainan vastakohta on vakuudeton laina, johon voit tutustua täältä.


   Löydä edullisin laina tarpeeseesi

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Sinulle vakuudellista lainaa?

   Oletko hankkimassa uutta asuntoa tai haluaisitko kenties piristää kotiasi remontilla tai vain uusilla huonekaluilla? Onko intohimosi purjehtiminen, mutta vene puuttuu? Tai ehkäpä haluaisit vihdoin hankkia auton, josta olet unelmoinut.

   Muutokset elämässä ottavat usein erinäisiä summia rahaa. Unelmien toteuttaminenkaan ei aina ole ilmaista. Mikäli säästöjä ei ole ehtinyt kertyä, voi vakuudellinen laina olla oikea ratkaisu.

   Lainat jaetaan tyypillisesti vakuudellisiin ja vakuudettomiin lainoihin. Vakuudellisella lainalla tarkoitetaan nimensä mukaisesti lainaa, jota vastaan lainansaaja antaa vakuuden. Myös henkilötakaus on mahdollinen, vaikka nykyään melko harvinainen takausmuoto.

   Vakuudellinen pankkilaina on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi vaihtoehto. Vakuudelliseen lainaan voi saada pienemmän koron, sillä lainasummat ovat suuria ja lainan takaisinmaksuajat pitkiä.

   Lisäksi vakuus tai takaaja mahdollistavat lainan myöntäjälle pienen riskin. Vakuudellista lainaa haetaan usein suuriin investointeihin. Lainaa myönnetään tyypillisesti 10 000 eurosta ylöspäin, jopa ilman ylärajaa.

   Tavallinen suomalaisen jossakin elämänvaiheessa ottama laina on asuntolaina. Tämä laina on joustava ja edullinen valinta myös silloin kun suunnittelet tekeväsi remonttia tai hankkivasi auton tai muun suuremman kertahankinnan. Tai miksipä et ottaisi lainaa sijoittamista varten?

   Vakuudellinen pankkilaina on edullisuutensa vuoksi hyvä vaihtoehto myös silloin, kun haluat yhdistää useat pienet lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin säästät rahaa maksaessasi kuluja ja korkoja vain yhdestä lainasta useamman sijaan.

   Lainahakemus on helppo tehdä internetissä. Monissa pankeissa niin lainaneuvottelut kuin allekirjoituksetkin voidaan hoitaa alusta loppuun verkossa – omalta kotisohvalta. Sähköisen allekirjoituksen tekemiseen tarvitaan vain verkkopankkitunnukset.

   Mitä vakuudeksi lainalle?

   Vakuudellinen laina on tavallinen laina, jota pankit myöntävät vakuuksia vastaan. Vakuuksien avulla voidaan pienentää riskiä siitä, että laina jäisi maksamatta vaikka velallisen elämäntilanne muuttuisi. Vakuudet ovat usein materiaalivakuuksia, mutta myös henkilötakaus voi tulla kyseeseen.

   Materiaalivakuus tarkoittaa mitä tahansa pankin vakuudeksi hyväksymää omaisuutta, joka annetaan vakuudeksi lainan takaisinmaksusta. Vakuudeksi voidaan antaa esimerkiksi omistusasunto, sijoitusasunto tai vaikka kesämökki. Myös muunlaiset sijoitukset, rahastot, säästöt ja metsäomaisuus käyvät vakuudeksi. Tällaisia voit tarvita muun muassa silloin, kun tarvitset lainaa tontin ostoon.

   Vakuudeksi annetun asunnon ei tarvitse olla täysin velaton. Omistusasunto hyväksytään usein vakuudeksi, kun siihen kohdistuvaa lainaa on jo ehditty lyhentää jonkin verran, tai kun asunto on ostettu osittain säästöillä.

   Mitä pankit hyväksyvät lainan vakuudeksi, vaihtelee jonkin verran eri pankkien kesken. Kaikki pankit eivät hyväksy vakuudeksi autoa tai kulutustavaroita, esimerkiksi elektronisia laitteita. Joillekin pankeille sen sijaan käyvät myös esimerkiksi yritysten irtaimistot.

   Vakuudet ja niiden arvo sovitaan yhdessä pankin kanssa ennen lainan myöntämistä. Joskus vakuussumma voidaan jakaa useiden eri vakuuksien kesken. Tällöin osa vakuudesta voidaan antaa esimerkiksi käteisvaroina ja osa vaikkapa arvopapereina tai rahasto-osuuksina.

   Mikäli lainansaajan maksukyky muuttuu eikä hän saa maksettua lainaa takaisin, pankki lunastaa vakuuden ja hoitaa näin lainan takaisinmaksun. Vakuudelliset lainat ovatkin pankille melko riskitön vaihtoehto.

   Henkilövakuudessa puolestaan toinen henkilö takaa lainan takaisinmaksun. Jos lainansaaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, maksu tulee takaajan suoritettavaksi. Kannattaakin miettiä tarkkaan ennen kuin pyytää kaverialainansa takaajaksi. Pahimmassa tapauksessa takaaja voi menettää omaisuutensa ja luottotietonsa joutuessaan lainan maksumieheksi.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Muista kilpailuttaa lainasi säännöllisesti

   Vakuudellinen laina on melko riskitön pankille, ja sen vuoksi se on myös edullinen lainanottajalle. Pankit tarjoavat vakuudellista lainaa usein edullisimpana lainana asiakkailleen. Lainan todelliset kulut vaihtelevat kuitenkin paljon eri pankkien välillä, joten lainan kilpailuttaminen kannattaa aina.

   Vaikka kilpailuttaminen veisikin hieman aikaa ja vaivaa, se voi pitkällä aikavälillä tuottaa merkittäviä säästöjä. Lainan kuluja laskiessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellisessa vuosikorossa lasketaan mukaan kaikki mahdolliset kulut, joita lainasta kertyy sen ottajalle.

   Lainan kokonaiskorko koostuu viitekorkoon sidotusta korko-osuudesta, pankinomasta marginaalista sekä pankkikohtaisista nosto- ja tilinhoitokuluista. Onkin hyvä muistaa, että viitekorko yksinään ei kerro lainan todellisia kustannuksia.

   Sen sijaan viitekorko on ainoastaan pieni osa lainan kokonaiskustannuksista. Viitekorkoon sidottu korko-osuus voi olla joko 3 kuukauden, 6 kuukauden tai 12 kuukauden Euribor tai vaihtoehtoisesti Prime. Hakija itse päättää kumpi vaihtoehto hänelle sopii paremmin.

   Prime pysyy aina samana. Se on pankin päättämä korkotaso, joka ei vaihtele. Euribor sen sijaan muuttuu maailman vallitsevan tilanteen mukaan. Sen taso tarkistetaan lainanhakijan valinnanmukaisesti yleensä joko puolivuosittain ja vuosittain.

   Pankkilainan marginaali puolestaan on pankin osuus lainasta ja voi siis vaihdella eri pankkien välillä. Marginaali on usein asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat muun muassa lainan vakuudet, asiakkaan maksukyky ja muu asiakkuus pankissa.

   Myös pankin perimissä muissa kuluissa voi olla suuriakin eroja. Lainatarjouksesta näet aina lainan todellisen vuosikoron, jonka avulla voit verrata eri pankkien tarjouksia toisiinsa.

   Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika

   Eri pankkien lainaehtoja vertailtaessa on tärkeää ottaa huomioon lainalle myönnetty takaisinmaksuaika. Yleisesti kannattaa valita mahdollisimman pitkä takaisinmaksuaika, jotta lainanottajan talous ei joutuisi turhan tiukalle lainanlyhennysten vuoksi.

   Vakuudellinen laina on tyypillisesti pitkän takaisinmaksuajan laina – aina 20:een vuoteen asti toisin kuin vakuudeton laina jonka takaisinmaksuaika on usein huomattavasti lyhyempi. Yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota on takaisinmaksuerän muutoksista aiheutuneet kustannukset.

   Osa pankeista ottaa lisämaksuja, mikäli velallinen haluaa lyhentää lainaa sovittua suuremmissa tai pienemmissä erissä tai suorittaa ylimääräisiä maksueriä.

   Osa pankeista puolestaan toimii joustavammin lyhennysten kanssa eivätkä peri ylimääräisiä kuluja, vaikka haluaisitkin lyhentäisit toisinaan lainaasi hieman sopimuksessa sovittua suuremmalla summalla. Valtaosassa pankeista takaisinmaksun voi neuvotella joustavasti omaan aikatauluun sopivaksi.

   Monet pankit myöntävät myös lyhennysvapaita kuukausia, mikäli takaisinmaksua on tarpeen mukauttaa kesken laina-ajan esimerkiksi muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Silloin riittää, että suoritat kyseiseltä kuukaudelta ainoastaan lyhennyserää koskevat kulut.

   Mikäli maksuaikataulusi siis jostakin syystä muuttuu, kannattaa aina ottaa mahdollisimman pian yhteyttä pankkiin ja sopia maksusuunnitelman muuttamisesta. Turvaa yllättäviä elämäntilanteita varten saa myös ottamalla takaisinmaksuturvan tai korkokaton, joita monet pankit tarjoavat luotoille.

   Elämässä voi tulla vastaan yllätyksiä ja tilanteita, joissa lainan takaisinmaksaminen vaikeutuu odottamatta. Pankkien tarjoama takaisinmaksuturva turvaa velallista esimerkiksi työttömyyden, työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden, vakavan tapaturman tai kuoleman varalta.

   Korkokatolla voi puolestaan varmistaa, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Jos yleinen korkotaso lähtee laskemaan, laskee myös lainasi korko.

   Vakuudellinen laina pähkinänkuoressa

   • Mitä on vakuudellinen laina? Vakuudellinen laina on pankkien myöntämää lainaa vakuutta vastaan. Vakuudellinen laina on tyypillisesti tarkoitettu suurempiin investointeihin, kuten asunnon tai auton hankkimiseen.
   • Mikä käy vakuudeksi? Vakuudeksi käy mikä tahansa pankin hyväksymä materiaalinen vakuus. Mahdollisia vakuuksia ovat muun muassa omistusasunto, sijoitusasunto tai lomamökki.
   • Vakuudeksi voidaan hyväksyä myös sijoituksia, arvopapereita, rahasto-osuuksia, säästöjä ja metsäosuuksia. Myös toinen henkilö voi taata lainan. Vakuudet sovitaan aina erikseen pankin kanssa, sillä ne vaihtelevat jonkin verran.
   • Kuka voi ottaa vakuudellista lainaa? Yleensä vakuudellista lainaa voi ottaa kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen henkilö, jolla on säännölliset tulot ja riittävän vakaa taloudellinen tilanne.
   • Toisin kuin vakuudettoman lainan kohdalla, maksuhäiriömerkintä ei välttämättä estä vakuudellisen lainan saamista. Henkilön takaisinmaksukyky tarkistetaan kuitenkin huolellisesti ennen lainan myöntämistä.
   • Mistä vakuudellista lainaa saa? Vakuudellisia lainoja myöntävät kaikki perinteiset suomalaiset pankit ja useat ulkomaiset pankit. Vakuudellista lainaa voi hakea joustavasti pankkien internetsivustojen kautta. Tarvitset hakemiseen vain sähköiset pankkitunnukset.
   • Kuinka nopeasti lainaa voi saada? Vakuudellista lainaa ei voi saada yhtä nopeasti kuin vakuudetonta lainaa. Lainaa hakiessa on varauduttava lainaneuvotteluihin, joissa voi mennä viikosta muutamaan viikkoon. Lainahakemus kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin ennen asuntokaupoille suuntaamista.
   • Millaiset kulut lainalla on? Vakuudellisen lainan todelliset kulut vaihtelevat eri pankkien välillä. Todellinen vuosittainen korko koostuu pankin omasta marginaalista, viitekorkoon sidotusta korko-osuudesta sekä pankkien muista kuluista.

   Muita kuluja voivat olla esimerkiksi lainan nosto- ja tilinhoitokulut. Pankit saattavat periä kuluja myös, mikäli maksueriä tai maksuaikatauluja halutaan muuttaa.

   Lainahakemusten jakauma Summarumilla syyskuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin syyskuussa 2022 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

   Kilpailuta lainat kätevästi tästä

   Vakuudellisen lainan hakeminen

   Vakuudellista lainaa , oli se sitten asuntolaina tai kulutusluotto, haetaan aina pankista, eli esimerkiksi netin rahoituslaitokset eivät myönnä sellaista. Lainahakemuksen voi täyttää joko netissä tai käymällä henkilökohtaisesti pankissa. Vakuudellisia lainoja varten on useimmiten käytävä lainaneuvottelut, joissa kartoitetaan hakijan tilanne selvemmin ja tarkemmin.

   Vakuudellista lainaa varten hakijan tulojen on oltava säännölliset ja lainan kokoon nähden riittävän suuret. Sen lisäksi hakijalla ei saa olla liian suurta määrää aikaisempia lainoja.

   Jos lainoja on runsaasti, hakijan talouden katsotaan ajautuvan liian tiukalle, eikä lainaa voida tällöin myöntää. Pankissa käydään läpi myös hakijan tarjoamat vakuudet ja niiden arvo.

   Vertaile vakuudellisia lainoja

   Kaikki suomalaiset pankit myöntävät suuria lainoja, joille tarvitaan vakuus. Tällaisiin lainoihin kuuluvat asuntolaina, autolaina, mökkilaina, remonttilaina sekä muut suuret käyttölainat. Hakijan olisi hyvä lähettää lainahakemus jokaiselle pankille, sillä vain vertailemalla voi löytää kaikista edullisimman lainantarjoajan.

   Nordea

   Esimerkiksi yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista pankeista, Nordea, myöntää useita erilaisia vakuudellisia lainoja. Nordea toimii asiakkaan etujen mukaisesti siten, että asiakas voi vaikuttaa lainan eräpäivään ja maksuerän suuruuteen.

   Danske Bank

   Myös Danske Bank myöntää erilaisia vakuudellisia lainoja. Danske Bankin vakuudellinen laina kulkee nimellä kertalaina. Se on perinteinen velkakirjalaina, jota käytetään suuriin hankintoihin.

   S-Pankki

   S-Pankin vakuudelliset lainat on jaettu asuntolainoihin ja S-Lainoihin. Näistä asuntolaina on perinteisesti ensisijaista kotia varten haettava laina. Sen vakuutena voi käyttää vaikkapa mökkiä tai käteisvaroja.


   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   Todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan

   Vakuudellisten lainojen, kuten muidenkin lainojen, kohdalla on tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Monet ajattelevat, että mitä alhaisempi viitekorko on, sitä edullisempi laina on. Näin ei kuitenkaan ole, sillä viitekorko on vain pieni osa lainan kokonaiskustannuksista.

   Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki mahdolliset kulut, joita lainasta syntyy. Näitä kuluja ovat esimerkiksi lainan avausmaksu sekä erilaiset kuukausittaiset tilinhoitomenot. On siis tärkeää muistaa, että lainan edullisuuden voi havaita todellista vuosikorkoa tarkastelemalla.

   Edullisimman lainan löytää ainoastaan lähettämällä lainahakemuksia ja tarkastelemalla lainojen ehtoja. Lainaa otettaessa on kuitenkin tärkeää huomioida muitakin asioita kuin pelkkä todellinen vuosikorko.

   Yksi näistä asioista on laina-aika. Jos laina-aika on liian lyhyt, voi velallisen talous joutua liian kovaan koetukseen. Sen vuoksi onkin järkevämpää valita pidempi laina-aika.

   Monet pankit antavat velalliselle mahdollisuuden maksaa lainaa takaisin minimierää suuremmalla summalla tai vaikka tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Hakijan kannattaakin selvittää pankista, onko suurempien kuukausierien maksaminen tai ylimääräisten lyhennysten tekeminen mahdollista.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Netistä vakuudellista lainaa nopeasti

   Vakuudellista lainaa voi hakea kaikkein nopeiten täyttämällä pankin lainahakemuksen netissä. Hakemuksen täyttämiseen tulee kuitenkin käyttää aikaa, sillä on tärkeää, että kaikki hakemukseen täytettävät tiedot ovat oikein. Vakuudellisen lainan hakemuksessa kartoitetaan hakijan tuloja ja menoja.

   Niiden tulee olla hyvin tasapainossa ja pakollisten menojen jälkeen hakijalle on jäätävä tarpeeksi rahaa uuden lainan maksamiseen. Tämän lisäksi hakemukseen tulee merkitä myös vakuudeksi annettava kohde tai kohteet.

   Joskus vakuus voidaan nimittäin jakaa useamman eri vakuuden kesken. Hyvä esimerkki tällaisesta on käteisvarojen ja arvopapereiden antaminen vakuudeksi. Kaikki hakemuksen tiedot tarkastetaan esimerkiksi veroilmoituksesta ja palkkakuiteista. Jos hakemukseen on täytetty vääriä tietoja, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

   Yleensä vakuudellinen laina on niin suuri päätös sekä hakijalle että pankille, että sitä varten joudutaan käymään lainaneuvotteluja.

   Neuvottelut voidaan käydä joko paikan päällä pankissa tai vaikkapa puhelimitse. Vakuudellista lainaa saa siis vain harvoin todella nopeasti. Lainatarjous annetaan yleensä muutaman päivän kuluttua neuvotteluista.

   Hakijan on siis hyvä pitää mielessä, että vakuudellista lainaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen aiottuja kauppoja. Jos kyseessä on vaikkapa mökkikaupat, on vain järkevää, että lainatarjous ja sitä kautta lainapäätös on haettu ennakkoon. Näin mökistä voi tehdä tarjouksen heti, kun vastaan tulee itselle sopiva mökki.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Vakuudellisten lainojen korot

   Vakuudellisten lainojen korot vaihtelevat hyvin paljon lainanantajan mukaan. Ei voi siis sanoa, mikä on keskimääräinen korkotaso.

   Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että mitä suurempi ja vakavaraisempi pankki on kyseessä, sitä alhaisempia ovat myös korot.

   Sen vuoksi esimerkiksi Nordea, Danske Bank, S-Pankki, OP ja Säästöpankki pystyvät myöntämään lainoja matalilla koroilla. Lainatarjoukseen merkitty korko on aina lainan kokonaiskorko.

   Lainan kokonaiskorko sisältää marginaalin, viitekorkoon sidotun osuuden ja kaikki lainan nosto- ja hoitokuluista. Hyvä pankki on sellainen, jonka marginaali on mahdollisimman pieni. Marginaali on siis pankin osuus lainasta. Viitekorko taas on kulloinkin voimassa oleva korkoprosentti.

   Hakija voi päättää, haluaako hän lainalleen 6 kuukauden tai 12 kuukauden Euriborin tai vaihtoehtoisesti Primen. Prime pysyy aina samana. Se on pankin päättämä korkotaso, joka ei muutu. Euribor taas muuttuu maailman tilanteen mukaan. 6 kuukauden Euribor tarkastetaan puolivuosittain ja 12 kuukauden Euribor vuoden välein.

   LUE MYÖS: Paras pikalaina

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Vakuudellinen laina – Usein kysyttyä

   Mikä on vakuudellinen laina?
   Vakuudellinen laina tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että lainaan edellytetään vakuuksia tai takaajia. Vakuus voi olla esimerkiksi jo omistuksessa oleva kesämökki tai omistusasunto. Vakuudellista lainaa haetaan tyypillisesti suurempiin investointeihin, ja niissä on vakuudetonta lainaa matalampi korkoprosentti.
   Mistä saa vakuudellista lainaa?
   Vakuudellista lainaa haetaan normaalisti perinteisiltä, suurilta pankeilta, kuten Osuuspankilta tai Nordealta. Tyypillinen vakuudellinen laina on asuntolaina.
   Mikä on hyvä korko vakuudelliseen lainaan?
   Vakuudelliseen lainaan voi saada hyvin matalan koron, sillä lainasummat ovat tyypillisesti suuria, vakuus tai takaus laskee rahalaitoksen riskiä ja laina-aika on normaalisti useita vuosia. Vakuudelliseen lainaan kannattaa hakea korkoprosenttia, joka asettuu 1-4% väliin – riippuen toki esimerkiksi lainattavasta summasta.
   Kuinka hakea vakuudellista lainaa?
   Vakuudellisia lainoja myöntävät poikkeuksetta perinteiset suomalaiset pankit ja useat Suomessa toimivat ulkomaalaiset pankit. Lainaa voi siis hakea niin Nordealta, Osuuspankilta, Säästöpankilta ja S-Pankilta kuin Svealta, Zmartalta, Aktialta ja Danske Bankilta. Rahoituslaitokset eivät myönnä vakuudellisia lainoja. Ne ovat keskittyneet vakuudettomiin lainoihin. Lainahakemuksen voi tehdä useimmiten kätevästi internetissä pankin omilla internetsivuilla. Vaihtoehtoisesti pankkiin voi soittaa ja hakemuksen voi laatia yhdessä pankin työntekijän kanssa. Pelkästään lainahakemuksen tekeminen ei kuitenkaan vielä sido lainan ottamiseen. Lainahakemuksessa kartoitetaan tarkasti hakijan tulot ja menot joiden on oltava hyvässä tasapainossa. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijalle on jäätävä pakollisten menojen jälkeen riittävästi rahaa lainan takaisinmaksamiseen. Lainahakemukseen merkitään myös lainan vakuudeksiannettava kohde. Pankki tarkistaa hakemuksen tiedot veroilmoituksesta sekä palkkakuiteista. Mikäli hakemuksessa on virheellisiä tietoja, saatetaan hakemus hylätä. Hakemus kannattaa siis täyttää huolella. Hakuprosessiin kuuluu lainaneuvottelu, joka käydään joko paikan päällä pankissa tai puhelimessa pankin edustajan kanssa. Lainaneuvottelussa sovitaan muun muassa lainan takaisinmaksuaika, kuukausittainen takaisinmaksuerä sekä lyhennyksen eräpäivä. Pankki antaa lainatarjouksen usein muutaman päivän kuluessa lainaneuvotteluista. Vakuudellinen laina on käsittelyssä usein vakuudetonta pidempään, koska pankki harkitsee jokaisen hakemuksen kohdalla yksityiskohtaisesti lainan myöntämistä. Onkin suositeltavaa hakea lainatarjoukset ja tehdä lainapäätös jo hyvissä ajoin ennen asuntokaupoille lähtemistä. Lainan kulut voivat vaihdella runsaasti eri pankkien välillä, joten lainahakemus kannattaa laittaa mahdollisimman moneen pankkiin. Lainatarjoukset saatuaan on hyvä tutkia tarkasti, millaisia kustannuksia lainaan kuuluu. Näin voi varmistaa että valitsee kuluiltaan edullisimman mahdollisen lainan.
   Kenelle lainaa myönnetään?
   Vakuudetonta lainaa saadakseen tulee lainan hakijalla olla pysyvä työpaikka sekä säännölliset tulot. Säännölliset palkka- tai eläketulot ja riittävä maksukyky ovat olennaisia myös vakuudellista lainaa myönnettäessä. Näiden lisäksi hakijalla tulee olla raha-asiat hyvin hoidettuina ja tarvittavat vakuudet käytettävissä. Pankille aiheutuva riski on vakuuksien ansiosta suhteellisen pieni, joten vakuudellisen lainan voi saada melko helposti. Vakuudellista lainaa myöntäessään jotkut pankit ottavat huomioon myös määräaikaisissa työsuhteissa olevat hakijat. Hakijalla ei siis ole pakko olla vakituista työsuhdetta, kunhan työsuhteen koeaika on päättynyt. Lisäksi lainanhakijalla tulee olla suomalainen henkilötunnus sekä pysyvä osoite Suomessa. Useat pankit myöntävätkin vakuudellisia lainoja huolimatta lainanhakijan mahdollisista luottohäiriömerkinnöistä. Vakuus turvaa pankille lainan takaisinmaksua jolloin merkintä aikaisemmasta maksuhäiriöstä ei ole useinkaan automaattinen hylkäysperuste lainan myöntämiselle. Pankki harkitsee kuitenkin tarkasti, kenelle myöntää lainaa ja kenelle ei. Esimerkiksi asuntolainaprosessissa pankkiin tulee toimittaa tiliotteet sekä työtodistukset jotta voidaan tehdä realistinen arvio kyseisen asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Vakuudellista lainaa voi käyttää tavallista kulutusluottoa huomattavasti edullisempana vaihtoehtona myös oman taloutensa tasapainottamiseen. Uudella vakuudellisella lainalla voi maksaa pois kalliimmat kulutusluotot ja yhdistää lainat näin yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tällä tavoin myös lainoista maksettavat kulut saadaan paremmin hallintaan. Vakuudellinen laina myönnetään ainoastaan pankin omille asiakkaille, joten sopivan lainatarjouksen löydyttyä tulee muitakin pankkiasioita siirtää kyseisen pankin hoidettavaksi. Lainatarjouksia pyydettäessä kannattaa siis samalla kilpailuttaa pankin muitakin palveluita. Yksityishenkilöiden lisäksi myös yritykset voivat saada pankeilta vakuudellista lainaa.