Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Vakuudellinen laina

Hae vakuudellinen laina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae vakuudellinen laina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Vakuudellinen laina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan vakuudellisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae vakuudellista lainaa jopa 60 000 euroa

Vakuudellinen laina harkinnassa? Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae vakuudellista lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea vakuudellista lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Näin voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudellista lainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät myös lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile vakuudelliset lainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle vakuudellista lainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa vakuudellista lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vakuudellinen laina.

Kilpailuta vakuudelliset lainat netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan vakuudellista lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen vakuudellinen laina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman vakuudellisen lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität huomiota näihin:

 • vakuudellisen lainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta vakuudellisten lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudellisen lainan vastakohta on vakuudeton laina.

Vakuudellinen laina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen vakuudellisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä mielestäsi paras lainatarjous.

Kun lainatarjous on hyväksytty, vakuudellinen laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Edullisimmat lainat löydät aina kauttamme!

Lainaa vakuutta vastaan eri tilanteissa

Asuntolainan vakuus on useimmiten ostettava asunto aina 75 % asti, mutta loppulainalle on löydettävä muuta vakuutta. Jos sinulla on vaikkapa toinen asunto, eikä siihen ole lainaa, voidaan sitä käyttää vakuutena.

Myös käteisvarat, osakkeet ja arvopaperit käyvät vakuudeksi. Aikaisemmin vakuutena käytettiin paljon henkilötakausta, joka on nykyään erittäin harvinaista. Se on kuitenkin edelleen mahdollista. Vakuudellisen lainan vakuutena voi siis käyttää henkilötakausta, mutta takaajaksi ryhtyvän henkilön tulotason tulee olla hyvä.

Pitää myös muistaa, että takaaja ottaa suuren riskin ryhtyessään takaamaan toisen lainaa. Takaajaksi ryhtymistä voi siis kysyä esimerkiksi omilta vanhemmiltaan, mutta vaikkapa kavereilta sitä ei välttämättä kannata kysyä. Aiheesta lisää kerromme artikkelissamme Mitä asuntolainan takaajan tulee tietää.


Löydä edullisin vakuudellinen laina tarpeeseesi

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Kenelle vakuudellista lainaa myönnetään?

Lainaa vakuutta vastaan voit saada, kun täytät seuraavat kriteerit:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja.
 • Maksutiedoissasi ei ole merkintöjä.
 • Asut vakituisesti Suomessa.

Mihin laina vakuutta vastaan voidaan käyttää?

Oletko hankkimassa uutta asuntoa tai haluaisitko kenties piristää kotiasi remontilla tai vain uusilla huonekaluilla? Onko intohimosi purjehtiminen, mutta vene puuttuu? Tai ehkäpä haluaisit vihdoin hankkia auton, josta olet unelmoinut.

Vakuudellinen laina sopii näiden rahoittamiseen.

Muutokset elämässä ottavat usein erinäisiä summia rahaa. Unelmien toteuttaminenkaan ei aina ole ilmaista. Mikäli säästöjä ei ole ehtinyt kertyä, voi laina vakuutta vastaan olla oikea ratkaisu.

Vakuudellinen pankkilaina

Vakuudellinen pankkilaina on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi vaihtoehto. Voit saada vakuudelliseen lainaan pienemmän koron, sillä lainasummat ovat suuria ja takaisinmaksuajat pitkiä.

Lisäksi vakuus tai takaaja mahdollistavat lainan myöntäjälle pienen riskin. Vakuudellista lainaa haetaan usein suuriin investointeihin. Pankkilainaa myönnetään tyypillisesti 10 000 eurosta ylöspäin, jopa ilman ylärajaa.

Tavallinen suomalaisen jossakin elämänvaiheessa ottama laina on asuntolaina. Tämä vakuudellinen laina on joustava ja edullinen valinta myös silloin kun suunnittelet tekeväsi remonttia uuteen asuntoosi. Toisaalta tänä päivänä pankit myöntävät remonttilainojakin usein ennemmin kulutusluoton tai täsmäluoton muodossa kuin varsinaisena vakuudellisena lainana.

Vakuudellinen luotto pankista on edullisuutensa vuoksi hyvä vaihtoehto myös silloin, kun haluat yhdistää useat pienet lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin säästät rahaa maksaessasi kuluja ja korkoja vain yhdestä lainasta useamman sijaan.

Lainahakemus on helppo tehdä netissä. Monissa pankeissa niin lainaneuvottelut kuin allekirjoituksetkin voidaan hoitaa alusta loppuun verkossa – suoraan omalta kotisohvalta. Sähköisen allekirjoituksen tekemiseen tarvitaan vain verkkopankkitunnukset.

Millaisia lainan vakuudet ovat?

Lainan vakuudet voivat olla materiaalivakuuksia, mutta myös henkilötakaus voi tulla kyseeseen. Vakuuksien avulla voidaan pienentää riskiä siitä, että jopa halvin laina jäisi maksamatta vaikka velallisen elämäntilanne muuttuisi.

 • Materiaalivakuus tarkoittaa mitä tahansa pankin vakuudeksi hyväksymää omaisuutta, joka annetaan vakuudeksi lainan takaisinmaksusta. Vakuudeksi voidaan antaa esimerkiksi omistusasunto, sijoitusasunto tai vaikka kesämökki. Lainaa omaisuutta vastaan kannattaa harkita, sillä silloin säästät kuluissa.
 • Myös muunlaiset sijoitukset, rahastot, säästöt ja metsäomaisuus käyvät vakuudeksi. Tällaisia voit tarvita muun muassa silloin, kun tarvitset lainaa tontin ostoon.

Vakuudeksi annetun asunnon ei tarvitse olla täysin velaton. Omistusasunto hyväksytään usein vakuudeksi, kun siihen kohdistuvaa lainaa on jo ehditty lyhentää jonkin verran, tai kun asunto on ostettu osittain säästöillä.

Se mitä pankit hyväksyvät lainan vakuudeksi, vaihtelee jonkin verran eri pankkien kesken. Kaikki pankit eivät hyväksy vakuudeksi autoa tai kulutustavaroita, esimerkiksi elektronisia laitteita. Joillekin pankeille sen sijaan käyvät myös esimerkiksi yritysten irtaimistot.

Vakuudet ja niiden arvo sovitaan yhdessä pankin kanssa ennen lainan myöntämistä. Joskus vakuussumma voidaan jakaa useiden eri vakuuksien kesken. Tällöin osa vakuudesta voidaan antaa esimerkiksi käteisvaroina ja osa vaikkapa arvopapereina tai rahasto-osuuksina.

Hyvä tietää

Mikäli lainansaajan maksukyky muuttuu eikä hän saa maksettua lainaa takaisin, pankki lunastaa vakuuden ja hoitaa näin lainan takaisinmaksun. Vakuudelliset lainat ovatkin pankille melko riskitön vaihtoehto.

Henkilövakuudessa puolestaan toinen henkilö takaa lainan takaisinmaksun. Jos lainansaaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, maksu tulee takaajan suoritettavaksi.

Kannattaakin miettiä tarkkaan ennen kuin pyydät kaveria lainasi takaajaksi tai ennen kuin itse ryhdyt kenenkään lainan takaajaksi. Pahimmassa tapauksessa takaaja voi nimittäin menettää omaisuutensa ja luottotietonsa joutuessaan toisen lainan maksumieheksi.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Kilpailuta vakuudellinen lainan säännöllisesti

Lainaa vakuudella myönnetään yleensä melko edullisesti. Tämä on ymmärrettävää, onhan vakuudellinen laina suhteellisen riskitön pankille, ja sen vuoksi se on myös edullinen lainanottajalle. Pankit tarjoavat vakuudellista lainaa usein edullisimpana lainana asiakkailleen.

Lainan todelliset kulut vaihtelevat kuitenkin paljon eri pankkien välillä, joten vakuudellisen lainan kilpailuttaminen kannattaa aina.

Vaikka kilpailuttaminen veisikin hieman aikaa ja vaivaa, se voi pitkällä aikavälillä tuottaa merkittäviä säästöjä. Lainan kuluja laskiessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellisessa vuosikorossa lasketaan mukaan kaikki mahdolliset kulut, joita lainasta kertyy sen ottajalle.

Vakuudellisen lainan korko koostuu

 • viitekorkoon sidotusta korko-osuudesta
 • pankinomasta marginaalista
 • pankkikohtaisista nosto- ja tilinhoitokuluista.

Onkin hyvä muistaa, että viitekorko yksinään ei kerro lainan todellisia kustannuksia.

Vakuudellisen lainan korko

Viitekorko on ainoastaan pieni osa kokonaiskustannuksista, joita laina vakuutta vastaan sisältää. Viitekorkoon sidottu korko-osuus voi olla joko 3 kuukauden, 6 kuukauden tai 12 kuukauden Euribor tai vaihtoehtoisesti Prime. Hakija itse päättää kumpi vaihtoehto hänelle sopii paremmin.

Prime pysyy aina samana. Se on pankin päättämä korkotaso, joka ei vaihtele. Euribor sen sijaan muuttuu maailman vallitsevan tilanteen mukaan. Sen taso tarkistetaan lainanhakijan valinnanmukaisesti yleensä joko puolivuosittain ja vuosittain.

Pankkilainan marginaali puolestaan on pankin osuus lainasta ja voi siis vaihdella eri pankkien välillä. Marginaali on usein asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat muun muassa lainan vakuudet, asiakkaan maksukyky ja muu asiakkuus pankissa.

Myös pankin perimissä muissa kuluissa voi olla suuriakin eroja. Lainatarjouksesta näet aina lainan todellisen vuosikoron, jonka avulla voit verrata eri pankkien tarjouksia toisiinsa.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan

Vakuudellisten lainojen, kuten muidenkin lainojen, kohdalla on tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Monet ajattelevat, että mitä alhaisempi viitekorko on, sitä edullisempi laina on. Näin ei kuitenkaan ole, sillä viitekorko on vain pieni osa lainan kokonaiskustannuksista.

Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki mahdolliset kulut, joita lainasta syntyy. Näitä kuluja ovat esimerkiksi lainan avausmaksu sekä erilaiset kuukausittaiset tilinhoitomenot. On siis tärkeää muistaa, että lainan edullisuuden voi havaita todellista vuosikorkoa tarkastelemalla.

Edullisin vakuudellinen laina löytyy ainoastaan lähettämällä lainahakemuksia ja tarkastelemalla lainojen ehtoja. Vakuudellista lainaa hakiessasi on kuitenkin tärkeää huomioida muitakin asioita kuin pelkkä todellinen vuosikorko.

Yksi näistä asioista on laina-aika. Jos laina-aika on liian lyhyt, voi taloutesi tosiaan joutua liian kovaan koetukseen. Sen vuoksi onkin järkevämpää valita pidempi laina-aika.

Monet pankit antavat velalliselle mahdollisuuden maksaa lainaa takaisin minimierää suuremmalla summalla tai vaikka tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä. Sinun kannattaakin selvittää pankista, onko suurempien kuukausierien maksaminen tai ylimääräisten lyhennysten tekeminen mahdollista.

Vakuudellinen laina vai vakuudeton?

Vakuudellinen Vakuudeton
On aina edullisempi vaihtoehto. Voi olla todella kallis.
Haettavissa verkosta, edellyttää yleensä silti neuvotteluja pankin kanssa. Ei edellytä neuvotteluja, saat lainan jopa saman päivän aikana.
Vakuudellista lainaa saat vain pankeista. Vakuudettomia lainoja voi hakea kymmeniltä eri yhtiöiltä.
Vakuudellinen laina vaatii vakuuksia tai takauksen. Ei edellytä vakuuksia tai takaajia.

Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika

Eri pankkien lainaehtoja vertailtaessa on tärkeää ottaa huomioon lainalle myönnetty takaisinmaksuaika. Yleisesti sanoen kannattaa valita mahdollisimman pitkä takaisinmaksuaika, jotta oma talous ei joutuisi turhan tiukalle lainanlyhennysten vuoksi.

Vakuudellinen laina on tyypillisesti pitkän takaisinmaksuajan laina – aina 25:een vuoteen asti toisin kuin vakuudeton laina jonka takaisinmaksuaika on usein huomattavasti lyhyempi. Yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota on takaisinmaksuerän muutoksista aiheutuneet kustannukset.

Osa pankeista ottaa lisämaksuja, mikäli haluat lyhentää vakuudellista lainaasi sovittua suuremmissa tai pienemmissä erissä tai suorittaa ylimääräisiä maksueriä.

Tiesitkö?

Osa pankeista puolestaan toimii joustavammin lyhennysten kanssa eivätkä peri ylimääräisiä kuluja, vaikka haluaisitkin lyhentäisit toisinaan lainaasi hieman sopimuksessa sovittua suuremmalla summalla. Valtaosassa pankeista takaisinmaksun voi neuvotella joustavasti omaan aikatauluun sopivaksi.

Monet pankit myöntävät myös lyhennysvapaita kuukausia, mikäli takaisinmaksua on tarpeen mukauttaa kesken laina-ajan esimerkiksi muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Silloin riittää, että suoritat kyseiseltä kuukaudelta ainoastaan lyhennyserää koskevat kulut.

Mikäli maksuaikataulusi siis jostakin syystä muuttuu, kannattaa aina ottaa mahdollisimman pian yhteyttä pankkiin ja sopia maksusuunnitelman muuttamisesta. Turvaa yllättäviä elämäntilanteita varten saa myös ottamalla takaisinmaksuturvan tai korkokaton, joita monet pankit tarjoavat luotoille.

Elämässä voi tulla vastaan yllätyksiä ja tilanteita, joissa lainan takaisinmaksaminen vaikeutuu odottamatta. Pankkien tarjoama takaisinmaksuturva turvaa velallista esimerkiksi työttömyyden, työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden, vakavan tapaturman tai kuoleman varalta.

Korkokatolla voi puolestaan varmistaa, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Jos yleinen korkotaso lähtee laskemaan, laskee myös lainasi korko.

Edullinen vakuudellinen laina pähkinänkuoressa

 • Mitä on vakuudellinen laina? Vakuudellinen luotto on pankkien myöntämää lainaa vakuutta vastaan. Laina vakuudella on tyypillisesti tarkoitettu suurempiin investointeihin, kuten asunnon tai auton hankkimiseen.
 • Mikä käy vakuudeksi? Vakuudeksi käy mikä tahansa pankin hyväksymä materiaalinen vakuus. Mahdollisia vakuuksia ovat muun muassa omistusasunto, sijoitusasunto tai lomamökki.
 • Vakuudeksi voidaan hyväksyä myös sijoituksia, arvopapereita, rahasto-osuuksia, säästöjä ja metsäosuuksia. Myös toinen henkilö voi taata lainan. Vakuudet sovitaan aina erikseen pankin kanssa, sillä ne vaihtelevat jonkin verran.
 • Kuka voi ottaa vakuudellista lainaa? Yleensä vakuudellista lainaa voi ottaa kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen henkilö, jolla on säännölliset tulot ja riittävän vakaa taloudellinen tilanne.
 • Toisin kuin vakuudettoman lainan kohdalla, maksuhäiriömerkintä ei välttämättä estä vakuudellisen lainan saamista. Henkilön takaisinmaksukyky tarkistetaan kuitenkin huolellisesti ennen lainan myöntämistä.
 • Mistä vakuudellista lainaa saa? Vakuudellisia lainoja myöntävät kaikki perinteiset suomalaiset pankit ja useat ulkomaiset pankit. Vakuudellista lainaa voi hakea joustavasti pankkien internetsivustojen kautta. Tarvitset hakemiseen vain sähköiset pankkitunnukset.
 • Kuinka nopeasti lainaa voi saada? Vakuudellista lainaa ei voi saada yhtä nopeasti kuin vakuudetonta lainaa. Lainaa hakiessa on varauduttava lainaneuvotteluihin, joissa voi mennä viikosta muutamaan viikkoon. Lainahakemus kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin ennen asuntokaupoille suuntaamista.
 • Millaiset kulut lainalla on? Vakuudellisen lainan todelliset kulut vaihtelevat eri pankkien välillä. Todellinen vuosikorko koostuu pankin omasta marginaalista, viitekorkoon sidotusta korko-osuudesta sekä pankkien muista kuluista.

Muita kuluja voivat olla esimerkiksi lainan nosto- ja tilinhoitokulut. Pankit saattavat periä kuluja myös, mikäli maksueriä tai maksuaikatauluja halutaan muuttaa.

Lainahakemusten jakauma Summarumilla vuonna 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan 2023 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Vakuudellisen lainan hakeminen

Vakuudellista lainaa , oli se sitten asuntolaina tai kulutusluotto, haetaan aina pankista, eli esimerkiksi netin rahoitusyhtiöt eivät myönnä sellaista. Lainahakemuksen voit täyttää joko netissä tai käymällä henkilökohtaisesti pankissa. Vakuudellisia lainoja varten on useimmiten käytävä lainaneuvottelut, joissa kartoitetaan taloudellinen tilanteesi selvemmin ja tarkemmin.

Vakuudellista lainaa varten tulojesi on oltava säännölliset ja lainan kokoon nähden riittävän suuret. Sen lisäksi sinulla ei saa olla liian suurta määrää aikaisempia lainoja.

Jos vakuudettomia ja vakuudellisia lainoja on runsaasti, taloutesi voidaan katsoa ajautuvan liian tiukalle, eikä lainaa voida tällöin myöntää. Pankissa käydään läpi myös tarjoamasi vakuudet ja niiden arvo.

Vertaile vakuudellisia lainoja

Kaikki suomalaiset pankit myöntävät suuria lainoja, joille tarvitaan vakuus. Tällaisiin lainoihin kuuluvat mm.

Jos haluat hakea vakuudellista pankista, sinun olisi hyvä lähettää lainahakemus jokaiselle pankille, sillä vain vertailemalla voi löytää kaikista edullisimman lainantarjoajan. Tämä taas voi olla vaivalloista.

Vakuudellinen laina Nordea pankista

Esimerkiksi yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista pankeista, Nordea, myöntää useita erilaisia vakuudellisia lainoja.  Vakuudellinen laina Nordea pankista on sinänsä joustava, sillä voit vaikuttaa neuvotteluissa mm. lainan eräpäivään sekä maksuerän suuruuteen.

Vakuudellinen laina Danske Bankista

Myös Danske Bank myöntää erilaisia vakuudellisia lainoja. Vakuudellinen laina Danske Bankista tunnetaan nimellä kertalaina. Se on perinteinen velkakirjalaina, jota käytetään suuriin hankintoihin.

S-Pankin laina vakuudella

S-Pankin vakuudelliset lainat on jaettu asuntolainoihin ja S-Lainoihin. Näistä asuntolaina on perinteisesti ensisijaista kotia varten haettava laina. Sen vakuutena voi käyttää vaikkapa mökkiä tai käteisvaroja.


Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Netistä vakuudellista lainaa nopeasti

Vakuudellista lainaa nopeasti saat täyttämällä pankin hakemuksen verkossa. Hakemuksen täyttämiseen tulee kuitenkin käyttää aikaa, sillä on tärkeää, että kaikki hakemukseen täytettävät tiedot ovat oikein. Vakuudellisen lainan hakemuksessa kartoitetaan mm. hakijan tuloja ja menoja.

Näiden tulee olla hyvin tasapainossa ja pakollisten menojen jälkeen sinulle on jäätävä tarpeeksi rahaa uuden lainan maksamiseen. Tämän lisäksi hakemukseen tulee merkitä myös vakuudeksi annettava kohde tai kohteet.

Joskus vakuus voidaan nimittäin jakaa useamman eri vakuuden kesken. Hyvä esimerkki tällaisesta on käteisvarojen ja arvopapereiden antaminen vakuudeksi. Kaikki hakemuksen tiedot tarkastetaan esimerkiksi veroilmoituksesta ja palkkakuiteista. Jos hakemukseen on täytetty vääriä tietoja, voidaan hakemus joutua hylkäämään.

Yleensä vakuudellinen laina on niin suuri päätös sekä hakijalle että pankille, että sitä varten joudutaan käymään lainaneuvotteluja.

Neuvottelut voidaan käydä joko paikan päällä pankissa tai vaikkapa puhelimitse. Vakuudellista lainaa saa siis vain harvoin todella nopeasti. Lainatarjous annetaan yleensä muutaman päivän kuluttua neuvotteluista.

Sinun on siis hyvä pitää mielessä, että vakuudellista lainaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen aiottuja kauppoja. Jos kyseessä on vaikkapa mökkikaupat, on vain järkevää, että lainatarjous ja sitä kautta lainapäätös on haettu ennakkoon. Näin mökistä voi tehdä tarjouksen heti, kun vastaan tulee itselle sopiva mökki.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Vakuudellisten lainojen korot

Vakuudellisten lainojen korot vaihtelevat hyvin paljon lainanantajan mukaan. Ei voi siis koskaan aivan suoraan sanoa, mikä on keskimääräinen korkotaso.

Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että mitä suurempi ja vakavaraisempi pankki on kyseessä, sitä alhaisempia ovat myös korot. Laina matalalla korolla voi silti onnistua myös muilta rahoitusyhtiöiltä.

Sen vuoksi esimerkiksi Nordea, Danske Bank, S-Pankki, OP ja Säästöpankki pystyvät myöntämään lainoja matalilla koroilla. Lainatarjoukseen merkitty korko on aina lainan kokonaiskorko.

Lainan kokonaiskorko sisältää marginaalin, viitekorkoon sidotun osuuden ja kaikki lainan nosto- ja hoitokuluista. Hyvä pankki on sellainen, jonka marginaali on mahdollisimman pieni. Marginaali on siis pankin osuus lainasta. Viitekorko taas on kulloinkin voimassa oleva korkoprosentti.

Hakijana voit itse päättää, haluatko lainallesi 6 kuukauden tai 12 kuukauden Euriborin tai vaihtoehtoisesti Primen. Prime pysyy aina samana. Se on pankin päättämä korkotaso, joka ei muutu. Euribor taas muuttuu maailman tilanteen mukaan. 6 kuukauden Euribor tarkastetaan puolivuosittain ja 12 kuukauden Euribor vuoden välein.

Lainaa vakuudella – Hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Huonot puolet
Voit hakea vakuudellista lainaa monesta eri pankista. Vakuudellinen laina ei kuulu muiden rahoitusyhtiöiden tuotevalikoimiin.
Vakuudellista lainaa voi hakea verkossa tai käydä pankissa. Voit joutua neuvottelemaan lainasta.
Vakuudellisten lainojen kilpailutus on maksutonta. Kilpailutus voi viedä paljon aikaa.
Vakuudellinen laina on edullista. Tarvitset vakuuksia tai takaajan.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Vakuudellinen kulutusluotto suurempiin hankintoihin

Vakuudellinen kulutusluotto on käytännössä lainaa, jota hankitaan yli tyypillisesti omasta pankista vakuutta vastaan. Yleensä pankit voivat tarjota vakuudellista kulutusluottoa esimerkiksi remonttiin, jolloin vakuutena lainalle toimii remontoitava asunto tai muu omaisuus.

Nykyisin yhä useampi pankki kuitenkin jättää vakuudellisen kulutusluoton tarjoamatta ja antaakin tarjouksensa tavallisesta, vakuudettomasta kulutusluotosta. Kulutusluotot Summarumin kautta järjestyvät edullisesti ja nopeasti, joten oma pankkisi ei ole tässä ainoa vaihtoehto.

Vakuudellinen laina – Usein kysyttyä

Mikä on vakuudellinen laina?
Vakuudellinen laina tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että lainaan edellytetään vakuuksia tai takaajia. Vakuus voi olla esimerkiksi jo omistuksessa oleva kesämökki tai omistusasunto. Vakuudellista lainaa haetaan tyypillisesti suurempiin investointeihin, ja niissä on vakuudetonta lainaa matalampi korkoprosentti.
Mistä saa vakuudellista lainaa?
Vakuudellista lainaa haetaan normaalisti perinteisiltä, suurilta pankeilta, kuten Osuuspankilta tai Nordealta. Tyypillinen vakuudellinen laina on asuntolaina.
Mikä on hyvä korko vakuudelliseen lainaan?
Vakuudelliseen lainaan voi saada hyvin matalan koron, sillä lainasummat ovat tyypillisesti suuria, vakuus tai takaus laskee rahalaitoksen riskiä ja laina-aika on normaalisti useita vuosia. Vakuudelliseen lainaan kannattaa hakea korkoprosenttia, joka asettuu 1-4% väliin – riippuen toki esimerkiksi lainattavasta summasta.
Kuinka hakea vakuudellista lainaa?
Vakuudellisia lainoja myöntävät poikkeuksetta perinteiset suomalaiset pankit ja useat Suomessa toimivat ulkomaalaiset pankit. Lainaa voi siis hakea niin Nordealta, Osuuspankilta, Säästöpankilta ja S-Pankilta kuin Svealta, Zmartalta, Aktialta ja Danske Bankilta. Rahoituslaitokset eivät myönnä vakuudellisia lainoja. Ne ovat keskittyneet vakuudettomiin lainoihin. Lainahakemuksen voi tehdä useimmiten kätevästi internetissä pankin omilla internetsivuilla. Vaihtoehtoisesti pankkiin voi soittaa ja hakemuksen voi laatia yhdessä pankin työntekijän kanssa. Pelkästään lainahakemuksen tekeminen ei kuitenkaan vielä sido lainan ottamiseen. Lainahakemuksessa kartoitetaan tarkasti hakijan tulot ja menot joiden on oltava hyvässä tasapainossa. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijalle on jäätävä pakollisten menojen jälkeen riittävästi rahaa lainan takaisinmaksamiseen. Lainahakemukseen merkitään myös lainan vakuudeksiannettava kohde. Pankki tarkistaa hakemuksen tiedot veroilmoituksesta sekä palkkakuiteista. Mikäli hakemuksessa on virheellisiä tietoja, saatetaan hakemus hylätä. Hakemus kannattaa siis täyttää huolella. Hakuprosessiin kuuluu lainaneuvottelu, joka käydään joko paikan päällä pankissa tai puhelimessa pankin edustajan kanssa. Lainaneuvottelussa sovitaan muun muassa lainan takaisinmaksuaika, kuukausittainen takaisinmaksuerä sekä lyhennyksen eräpäivä. Pankki antaa lainatarjouksen usein muutaman päivän kuluessa lainaneuvotteluista. Vakuudellinen laina on käsittelyssä usein vakuudetonta pidempään, koska pankki harkitsee jokaisen hakemuksen kohdalla yksityiskohtaisesti lainan myöntämistä. Onkin suositeltavaa hakea lainatarjoukset ja tehdä lainapäätös jo hyvissä ajoin ennen asuntokaupoille lähtemistä. Lainan kulut voivat vaihdella runsaasti eri pankkien välillä, joten lainahakemus kannattaa laittaa mahdollisimman moneen pankkiin. Lainatarjoukset saatuaan on hyvä tutkia tarkasti, millaisia kustannuksia lainaan kuuluu. Näin voi varmistaa että valitsee kuluiltaan edullisimman mahdollisen lainan.
Kenelle lainaa myönnetään?
Vakuudetonta lainaa saadakseen tulee lainan hakijalla olla pysyvä työpaikka sekä säännölliset tulot. Säännölliset palkka- tai eläketulot ja riittävä maksukyky ovat olennaisia myös vakuudellista lainaa myönnettäessä. Näiden lisäksi hakijalla tulee olla raha-asiat hyvin hoidettuina ja tarvittavat vakuudet käytettävissä. Pankille aiheutuva riski on vakuuksien ansiosta suhteellisen pieni, joten vakuudellisen lainan voi saada melko helposti. Vakuudellista lainaa myöntäessään jotkut pankit ottavat huomioon myös määräaikaisissa työsuhteissa olevat hakijat. Hakijalla ei siis ole pakko olla vakituista työsuhdetta, kunhan työsuhteen koeaika on päättynyt. Lisäksi lainanhakijalla tulee olla suomalainen henkilötunnus sekä pysyvä osoite Suomessa. Useat pankit myöntävätkin vakuudellisia lainoja huolimatta lainanhakijan mahdollisista luottohäiriömerkinnöistä. Vakuus turvaa pankille lainan takaisinmaksua jolloin merkintä aikaisemmasta maksuhäiriöstä ei ole useinkaan automaattinen hylkäysperuste lainan myöntämiselle. Pankki harkitsee kuitenkin tarkasti, kenelle myöntää lainaa ja kenelle ei. Esimerkiksi asuntolainaprosessissa pankkiin tulee toimittaa tiliotteet sekä työtodistukset jotta voidaan tehdä realistinen arvio kyseisen asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Vakuudellista lainaa voi käyttää tavallista kulutusluottoa huomattavasti edullisempana vaihtoehtona myös oman taloutensa tasapainottamiseen. Uudella vakuudellisella lainalla voi maksaa pois kalliimmat kulutusluotot ja yhdistää lainat näin yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tällä tavoin myös lainoista maksettavat kulut saadaan paremmin hallintaan. Vakuudellinen laina myönnetään ainoastaan pankin omille asiakkaille, joten sopivan lainatarjouksen löydyttyä tulee muitakin pankkiasioita siirtää kyseisen pankin hoidettavaksi. Lainatarjouksia pyydettäessä kannattaa siis samalla kilpailuttaa pankin muitakin palveluita. Yksityishenkilöiden lisäksi myös yritykset voivat saada pankeilta vakuudellista lainaa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: