Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainaa lyhyellä maksuajalla

   Hae lainaa lyhyellä maksuajalla – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa lyhyellä maksuajalla ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa lyhyellä maksuajalla 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan lyhyellä maksuajalla . Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae lainaa lyhyellä maksuajalla jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa lyhyellä maksuajalla luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea lainaa lyhyellä maksuajalla helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa lyhyellä maksuajalla 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile lainat lyhyellä maksuajalla helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainan lyhyellä maksuajalla.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa lyhyellä maksuajalla. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina lyhyellä maksuajalla.

   Kilpailuttamalla lainaa lyhyellä maksuajalla netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa lyhyellä maksuajalla erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina lyhyellä maksuajalla netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan lyhyellä maksuajalla pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailu kannattaa tehdä siten, että kiinnität huomiota lyhyellä maksuajalla olevan lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lyhyellä maksuajalla olveien lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina lyhyellä maksuajalla heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan lyhyellä maksuajalla, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina lyhyellä maksuajalla maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa lyhyellä maksuajalla – lyhytaikainen laina

   Lyhytaikaisella lainalla on monia etuja verrattuna pidempiaikaiseen lainaan. Se on tavallisesti helpompi taata ja joissain tapauksissa takaajia ei edes vaadita.

   Lyhytaikainen laina on myös luonnollisesti nopeampi maksaa takaisin. Lyhyt laina-aika tarkoittaa usein suurempia kuluja kuin pidempiaikaisessa lainassa, joten se on suhteessa kalliimpaa kuin pitkäaikainen rahoitus.

   Pikalaina lyhyellä maksuajalla

   Pikavippiä käytetään yleisnimityksenä netistä tai kännykän kautta nopeasti otettaville ja pienille kertaluontoisille lainoille, joissa on erittäin lyhyt, jopa alle kuukauden mittainen takaisinmaksuaika. Aiempina vuosina pikavippien korot saattoivat olla peräti tähtitieteelliset, joiden takia moni lainanottamista pohtiva karttaa edelleenkin pikalainan ottamista.

   Suomen lainsäädäntö nykyään säätelee korkojen määrää, ja siten vuonna 2019 säädetyn asetuksen mukaisesti pikavipin korko ei voi olla yli 50 %. Tästä syystä pikavipin kuluja ei kannata enää kovin paljoa pohtia.

   Takaisinmaksuajat ovat myös pidentyneet, ja nykypäivänä pikavipit voidaan maksaa takaisin entistä pidemmällä maksuaikataululla.

   Takaisinmaksuaikaa voi olla joissain tapauksissa jopa vuosia. Tämä on muuttanut hieman pikavippien merkitystä, sillä ennen ne tarkoittivat nopeasti otettavaa lainaa, jonka sai oitis ja joka maksettiin äkkiä takaisin. Nykyään pikavippi terminä kuvaa ehkä paremmin lyhytaikaista lainaa, joka on nopeasti saatavilla ja määrältään pienehkö.

   Vaikka pikavippejä saa tänä päivänä myös suuremmille summille, haetaan eniten edelleen pienempiä noin 100-1 000 euron vippejä. Siksi pikavippiä on suhteellisen vaivaton hakea, jos kaipaat pientä tasapainotusta talouteesi.


   Löydä edullisin laina lyhyellä maksuajalla

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivaa lainaa lyhyellä maksuajalla. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Ehtoja koskien lainoja lyhyellä maksuajalla

   Eri rahoituslaitokset myöntävät pikavippejä yleensä täysi-ikäisille tai joissain tapauksissa 20 vuotta täyttäneille henkilöille.

   Pikalainaan vaaditaan tyypillisesti säännöllisiä palkkatuloja ja lähes kaikissa tapauksissa puhtaita luottotietoja, joten maksuhäiriömerkinnän saaneelle luottotiedottomalle hakijalle pikavippiä ei myönnetä. Tämä turvaa lainanmyöntäjää, mutta samalla myös sinua hakijana, jotta maksuhäiriömerkintöjä ei kertyisi lisää eikä talousvaikeutesi syvenisi.

   Pikavipit ovat pienen kokonsa ansiosta vakuudettomia eli niihin ei tarvita aiempaa omaisuutta vakuudeksi tai toista henkilöä takaamaan lainaa. Tämän vuoksi pieni laina nopealla maksuajalla on lähes kaikkien saatavissa.

   Koska ilman vakuuksia säännölliset tulot ovat luotonmyöntäjälle ainoa tae maksukyvystäsi, näkyy rahoituslaitoksen riski toisinaan koron määrässä, ja siksi lyhytaikaisilla pikavipeillä voi olla hiukan suurempi korko kuin pidempiaikaisilla vakuudellisilla lainoilla.

   Toisaalta pikalaina voi olla hyvin edullinen pitkäaikaiseen lainaan verrattuna, jos sen pystyy maksamaan takaisin muutamassa kuukaudessa.

   Pikalainat eivät kuitenkaan ole välttämättä niin kalliita kuin niiden uskotaan olevan. Eri pikavippejä on todellakin suotavaa vertailla, sillä oikeasti edullisiakin pikavippejä on olemassa.

   Tarkasta huolellisesti lainavaihtoehtoja pohtiessasi koron määrän lisäksi myös lainanhoitokulujen ja nostokulujen osuus kaikista lainaan liittyvistä maksuista. Joissain vipeissä on nimittäin valitettavasti tällaisia piilokuluja, joita ei lainaa ottaessa tule ajatelleeksi, jos keskittyy liikaa vain koron määrän syynäämiseen.

   Lainaa lyhyellä maksuajalla saadaan nopeasti tilille ja se onkin yksi syy niiden suureen suosioon. Kun äkillinen rahantarve yllättää esimerkiksi äkillisestä laskusta johtuen, pankkien tarjoamat lainavaihtoehdot jäävät nopeudessa pikavippien jalkoihin. Siksi pikaisesti saatava laina saattaa olla ainoa vaihtoehto monelle lainanhakijalle.

   Mihin ottaa laina lyhyellä maksuajalla?

   Nopea lyhytaikainen laina on oivallinen valinta, jos tarvitset sitä vain yhteen, kohtuullisen kokoiseen ostokseen tai äkilliseen laskuun. Listataan alla esimerkkejä sellaisista tilanteista, joissa pikavippi on oikein sopiva vaihtoehto:

   Shoppailuraha

   Jos sinulla on kova halu päästä shoppailemaan, voi pieni laina olla paras vaihtoehto, jos taloutesi on muuten kunnossa. Erityisesti se toimii siinä tapauksessa, jos palkkapäiväsi on tulossa pian, mutta parhaat tarjoukset kaupassa ovat juuri nyt vaikkapa Black Fridayn aikaan.

   Pidä kuitenkin aina huoli, ettei shoppailuun otetuista pikavipeistä tule turhan yleinen tapa, jottet joudu ikävään takaisinmaksukierteeseen. Pahimmillaan se johtaa maksuvaikeuksiin ja jopa ulosottoon. Jos kuitenkin tiedät olevasi erityisen kova shoppailija, taloutesi on tasapainossa ja haluat usein lainaa ostoksiin, käyttöluotto voi olla sinulle parempi vaihtoehto.

   Ruokaostokset

   Kuukauden viimeinen viikko alkaa ja kaapissa on jäljellä vain nuudeleita sekä tonnikalaa? Tunne on varmasti tuttu monelle pienituloiselle, ja tilanne onkin täydellinen pienelle pikavipille, jonka voit maksaa pois näppärästi seuraavana palkkapäivänä.

   Hammaslääkäri

   Vaikka kaikki terveydenhuolto Suomessa on käytännössä ilmaista, hammaslääkäri ei kuitenkaan ole. Julkiselle puolelle on kovat jonot eikä monella paikkakunnalla ole särkypäivystystä, jolloin on käännyttävä yksityisen hammaslääkäriaseman puoleen. Yllättävä kipu hampaissa voi johtaa kaiken lisäksi kalliisiin operaatioihin, jotka voit onneksi kuitata helposti lyhytaikaisella pikavipillä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Hae lainaa vertailusivuston avulla

   Kun päätät hakea lyhytaikaista lainaa, mahdollisuutesi löytää itsellesi paras ja taatusti edullinen laina paranee, kun vertaat lainoja keskenään. Mutta mistä sitten voit tietää, mikä on sinulle paras tapa lainavertailuun? Entäpä mihin asioihin sinun on hyvä kiinnittää huomiota verratessasi lainoja?

   Lainavertailun hyödyt ovat tulleet voimakkaasti esille monelle, sillä lainavertailu on tutkitusti lisääntynyt viime vuosina. Siltikin edelleen harmillisen moni lainaa hakeva jättää luotot edelleen vertaamatta ja pahimmillaan maksaa huomattavasti enemmän kuin vertailusivuston avulla lainansa kilpailuttava hakija.

   Lainavertailu tarkoittaa siis eri lainatarjousten tarkastelua niiden ominaisuuksien perusteella, jotta löydät itsellesi sopivimman lainan. Kun vertaat lainoja keskenään, voit löytää sinulle parhaan lainan markkinoilta ja saat varmasti itsellesi suotuisimmat ehdot luotollesi.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Löydät helposti monta tarjousta

   Lainanhakijana olet niillä kaikkein heikoimmilla jäillä, mikäli päätät pyytää lainatarjouksen ainoastaan yhdestä pankista etkä edes yritä kilpailuttaa lainatarjouksia. Tällöin suostut näihin yhden pankin ehtoihin ja jäät osattomaksi muista vaihtoehdoista.

   Jos et voi verrata yhdestä rahoituslaitoksesta saamaasi lainatarjousta muihin tarjouksiin, mistä tiedät, että hakemasi laina on todellisuudessa edullisin? Saatat tietämättäsi nostaa sellaisen lainan, joka paljastuisikin lainavertailun myötä kalleimmaksi. Lainavertailulla säästät helpolla tavalla rahaa!

   Pienetkin erot lainojen todellisissa vuosikoroissa voivat nostaa lainan kustannuksia huomattavasti. Jos valitsemallasi rahoituslaitoksella on korkeammat tilinhoitomaksut kuin toisella yrityksellä, ajan saatossa lainasi hinta voi kivuta erittäin korkeaksi, vaikka pyrkisitkin maksamaan lainan mahdollisimman nopeasti pois.

   Lainavertailun merkitystä ei tämän vuoksi voi koskaan liiaksi korostaa.

   Ennen kuin päätät verrata lainoja, sinun täytyy päättää, mikä vertailutapa sopii sinulle parhaiten. Voit vertailla lainoja itsenäisesti, mutta tämä vie usein kovin paljon aikaa. Et voi myöskään olla varma, oletko löytänyt aivan kaikki mahdolliset vaihtoehdot vai jäikö joku mahdollinen hyvä lainatarjous väliin.

   Netistä löytyy hyviä lainavertailusivustoja, jotka tekevät kaiken tuon työn puolestasi. Esimerkiksi pitkään alalla toiminut Summarum on hyvä vaihtoehto, jos arvostat nopeaa ja itsellesi vaivatonta toimintaa.

   Yhdellä hakemuksella pääset käsiksi jopa kymmeniin eri pankkien ja lainanantajien tarjouksiin, jotka on kohdistettu juuri sinulle. Näistä on mukava alkaa etsimään itsellesi sopivinta lainaa, sillä kaikki tiedot tulevat kätevästi kootulla tavalla tutkittavaksesi.

   Mitä lainavertailusta löytyy?

   Olemme päättäneet nyt keskittyä seuraavassa listassa esiteltyihin tekijöihin, jotka vaikuttavat lainan saamiseen ja parhaan lainan valintaan.

   Vaikka jotkin muutkin asiat voivat olla hyviä vertailun kohteita lainaa haettaessa, kuten esimerkiksi ystävällinen palvelu, on niitä kuitenkin todellisuudessa hankala vertailla objektiivisesti keskenään. Siitä syystä olemme päätyneet viiteen eri tekijään.

   Ikärajoitus

   Ensinnäkin lainaa hakiessasi oma ikäsi merkitsee jonkun verran. Kaikki yhtiöt eivät myönnä esimerkiksi 18-vuotiaille lainaa, joten ollessasi sen ikäinen, tällaisesta rahoituslaitoksesta lainaa ei luonnollisesti kannata edes yrittää hakea.

   Yleinen sääntö kaikille lainavertailussa mukana oleville rahoituslaitoksille on, että niitä ei voi missään tapauksessa saada, jos hakija on alle 18-vuotias. Voi kuitenkin myös olla, että jotkin rahoituslaitokset myöntävät lainaa vain yli 22-, tai jopa yli 25-vuotiaille hakijoille. Siksi on ehdottoman tärkeää varmistaa, että on hakemassa lainaa sellaiselta yhtiöltä, joka myöntää lainoja sinun ikäisillesi hakijoille. Näin säästyy kaikkien aikaa.

   Lainasumma

   Lainasumma merkitsee luonnollisesti erittäin paljon vertailtaessa parasta lainaa. Haluamallasi lainasummalla on väliä sen takia, että myönnetyt summat vaihtelevat lainayhtiöittäin vain 100 eurosta aina 60 000 euroon asti.

   Näissä suurimmissa summissa usein ei kuitenkaan ole mahdollista saada lainaa kovin lyhyellä maksuajalla, koska se olisi monessa tapauksessa täysin mahdotonta hakijan talous huomioiden.

   Suurempia summia tarjoavat rahoituslaitokset myöntävät yleensä edullisempaa lainaa kuin lyhytaikaisia pieniä vippejä myöntävät yhtiöt, mutta silloin sinulla on aina riski ottaa suurempi laina kuin sinulla itselläsi oikeasti olisi varaa maksaa takaisin annetussa aikataulussa. Siksi kannattaa ottaa mahdollisimman pieni laina, jonka saa maksettua mahdollisimman nopeasti pois.

   Korkotaso

   Jo aiemmin mainittiin korko, jota säätelee nykyään myös lait ja asetukset. Koron tärkeyttä tuskin tarvitsee vieläkään liikaa selitellä, mutta se on tietenkin yksi suurimmista lainan hintaan liittyvistä tekijöistä lainavertailussa.

   Korko määrittelee aina suureksi osaksi sen, kuinka kalliiksi laina lopulta sinulle tulee. Luonnollisesti mitä suurempi korko, sitä enemmän sinun tulee kaikkiaan maksaa rahoituslaitokselle takaisin.

   Korko ei kuitenkaan kerro yksinään halutun lainan halpuutta tai kalleutta, sillä joskus koroiltaan pienikokoinen laina sisältää vaikkapa suuria lainanhoitokuluja tai joitain piilotettuja maksuja. Henkilökohtainen lainatarjous, jonka rahoitusyhtiö sinulle antaa, vahvistaa lopulta, kuinka suuri korko hakemassasi lainassa tulee olemaan.

   tarjoukset

   Laina-aika

   Laina-aikaa on myös ohuesti käsitelty jo aiemmin tässä artikkelissa, mutta lainavertailuissa se on tärkeä tekijä. Se on nimittäin yksittäinen iso tekijä lainan kulujen määrittämisessä, sillä monesti lyhytaikaiset lainat ovat korkotasoltaan korkeampia.

   Yleensä on niin, että mitä pidempi lainan maksuaika on, niin sen suuremmat sen kokonaiskustannukset ovat, koska korko juoksee huomattavasti pidemmältä ajalta. Pienemmässä lainassa taas lainanhakija joutuu maksamaan suurempia kuukausimaksueriä, joten kannattaa vertailussa miettiä tarkasti, minkä pituinen aika luotolle on paras sinulle.

   Pienempien lyhytaikaisten lainojen korko on usein korkeampi, mutta suhteessa se voi tulla huomattavasti pidempiaikaista lainaa edullisemmaksi. On hieman eri asia kokonaiskustannusten kannalta, maksatko lainaa ja sen korkoja 12 kuukautta vai 12 vuotta.

   Maksuerien määrä on myös tärkeä tarkasteltava asia lainoja vertailtaessa. Joskus voi olla niin, että tarkan laina-ajan (esimerkiksi 10 kuukautta) sijaan lainantarjoajat ilmoittavat takaisinmaksun erien määränä (vaikkapa 15 erää).

   Joskus rahoituslaitokset taas ilmoittavat jopa molemmat.

   Esimerkiksi sellainen lyhytaikainen laina, jonka laina-aika on yksi vuosi ja maksuerien määrä on asetettu kuuteen, tulisi maksaa takaisin kuudessa erässä yhden vuoden aikana. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pidät lainan tasaisesti maksettuna kahden kuukauden välein takaisin. Kiinnitä siis huomiota tähänkin asiaan lainavertailussa.

   Toisinaan voi haluta maksaa koko loppulainan kerralla pois. Jotkut rahoituslaitokset veloittavat tästä pienen lisämaksun, joten sekin kannattaa vertailussa tarkistaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Yhteenveto

   Lyhytaikainen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tiedät tarvitsevasi rahaa äkillisiin menoihin. Myös tililuotto voi olla hyvä ratkaisu. Oli haluttu lainatyyppi mikä tahansa, kannattaa lainavertailusivustoja hyödyntää, sillä ne nopeuttavat etenemistäsi lainanhaussa. Lähde rohkeasti kokeilemaan, mikäli sinulla on rahantarvetta.

   Lainaa lyhyellä maksuajalla – Usein kysytyt kysymykset

   Mistä lainaa lyhyellä maksuajalla?
   Voit löytää lainaa lyhyellä maksuajalla muun muassa pankeista tai eri rahalaitoksista. Lainaa haettaessa tee kuitenkin kilpailutus, jotta löydät itsellesi kaikkein halvimman lainan.
   Mitä ehtoja liittyy lainaan lyhyellä maksuajalla?
   Usein pankit ja rahalaitokset edellyttävät vähintään 20 vuoden ikää. Myös puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot ovat hyvin usein edellytyksinä lainaa hakiessa. Nämä eivät kuitenkaan aina ole välttämätöntä, etenkin jos lainaa haetaan vähän ja lyhyellä maksuajalla.
   Mitä tulee ottaa huomioon haettaessa lainaa lyhyellä maksuajalla?
   Lainan korko. Tämä kertoo lainan hinnan. Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä enemmän lopulta maksat lainasta pankille tai rahalaitokselle. Siksi kiinnitä aina huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon ennen lainan hakemista.