Tililuotto eli luottotili – tätä se tarkoittaa

Tililuotto on joustavuutensa takia hyödyllinen lainan muoto. Tässä artikkelissa käsitellään luottotilin toimintaa sekä sitä, minkälaisissa tilanteissa sen ottaminen voi tulla tarpeeseen.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Luottotili eli tililuotto

   Luottotili on joustava tapa hakea ja vastaanottaa lainaa. Lainahakemuksen hyväksynnän jälkeen kuluttaja voi tehdä nostoja tililleen aina lainan yhdessä sovittuun nostorajaan saakka. Luotto maksetaan lainan tarjoajalle useimmiten takaisin erissä.

   Tililuotto vastaa toiminnaltaan paljon tavallisen luottokortin toimintaa. Erona on se, ettei tililuotossa kuluttaja omaa mitään fyysistä korttia, vaan rahaa nostetaan suoraan henkilön omalle käyttötilille.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Tililuoton avulla lainasumma käyttöön joustavasti ja nopeasti

   Tililuotto on vakuudetonta luottoa, eli sille ei aseteta lainan hakijan toimesta mitään panttia. Vakuudettomuuden johdosta tililuoton hakeminen on monesti myös erittäin nopeaa ja kuluttajan onkin mahdollista saada luottotilin rahavarat käyttöönsä jo samana päivänä lainan hakemisen kanssa.

   Suurimmalla osalla tililuoton tarjoajista lainojen luottorajat ovat keskimääräisesti 1 000 – 10 000 euron välillä. Luottoraja tarkoittaa kyseisessä lainan muodossa sitä luoton enimmäismäärää, jota kuluttajan on mahdollista nostaa käyttötililleen.

   Tilanteet, joissa tililuotto saattaa osoittautua hyödylliseksi

   Jatkuva tililuotto saattaa osoittautua kuluttajan kannalta hyödylliseksi vaihtoehdoksi etenkin tilanteissa, joissa kuluttaja tarvitsee lainan tarjoamaa hetkellistä joustoa omien tulojen ja menojen tasapainottamista varten.

   Erilaisia tilanteita, joissa tililuotto saattaa osoittautua hyödylliseksi menojen ja tulojen nopeaan tasapainottamiseen, saattaa olla useita. Alla olevassa listassa sekä artikkelin seuraavissa kappaleissa on eritelty tarkemmin tilanteita, joissa luottotilin omaaminen saattaa lainan hakijan kannalta osoittautua hyödylliseksi:

   Veronpalautukset heti käyttöön

   Veronpalautukset on mahdollista saada tarvittaessa vaikka heti käyttöön tililuoton avulla. Lainan hakijalla saattaa tulla jokin äkillinen kuluerä, joka täytyy kustantaa veronpalautuksesta myöhemmin saatavista rahavaroista.

   Tällaisessa tapauksessa veronpalautusten välitön käyttöön saaminen saattaakin osoittautua hyödylliseksi palautusten saajan kannalta. Tililuotto ja sen hakeminen mahdollistavat, että lainanhakija voi tasapainottaa tulojensa sekä menojensa hetkellisen epätasapainon.

   Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että veronpalautusten saajalla on olemassa tarkka tietoisuus palautusten kautta takaisin saatavasta summasta. Veronpalautukset eivät ajoitu enää nykyisin tietylle päivämäärälle, vaan siirtyvät veronmaksajien tileille joskus vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

   Luottotili freelancer-yrittäjälle

   Kevytyrittäminen freelancerinä on usein aikatauluiltaan joustavaa työtä. Freelancer-yrittäjä saattaa työskennellä projektikohtaisella palkalla, joka tarkoittaa sitä, että kevytyrittäjä saa palkan työstään vasta tietyn projektin valmistumisen jälkeen.

   Huolimatta tulojen ajallisesta vaihtelevuudesta, kevytyrittäjän menot ovat kaikesta huolimatta yleensä kiinteitä. Seurauksena tästä, freelancer-yrittäjä saattaa ajoittain joutua tilanteisiin, joissa menot ovat kiireellisiä, mutta henkilö tietää palkan tulevan vasta myöhemmin

   Tällaisissa tilanteissa kevytyrittäjän voi olla hyödyllistä tasapainottaa hetkellisesti tulonsa ja menonsa tililuoton avulla. Jatkuvaa tililuottoa hakiessa kannattaa vertailla eri tarjoajien lainoja keskenään, jotta hakijan olisi mahdollista löytää itselleen edullisin ja sopivin lainavaihtoehto.

   Lomien rahoittaminen tililuoton avulla lomapalkan sijaan

   Monilla eri aloilla on vielä yleistä, että työntekijä saa lomapalkan vasta pitämänsä loman jälkeen. Tämän takia työntekijä saattaa kohdata joskus tilanteita, joissa hänen menonsa ovat esimerkiksi lomamatkan takia hetkellisesti suuremmat kuin henkilön juuri sen hetkiset tulot.

   Vaikka työntekijä edellä mainitun kaltaisessa tapauksessa tietääkin työnantajan myöhemmin maksavan lomapalkan tasapainottavan henkilökohtaista talouttaan, tapahtuu tämä kuitenkin siitä huolimatta vasta loman jälkeen.

   Tällaisessa tilanteessa luottotili voi mahdollistaa työntekijälle lomamatkan järjestämisen, joka muuten voisi jäädä tekemättä. Lainan hakija voi perustaa itselleen tilanteeseen ehdoiltaan sopivan luottotilin, jolta hän kykenee loman aikana nostamaan rahaa tilille tarpeiden mukaan.

   Hankintojen tekeminen

   Tililuotosta voi olla ajoittain apua myös kotitalouteen tehtäviä hankintoja tehdessä. Tililuotto voi auttaa esimerkiksi tilanteissa, joissa kuluttaja on tekemässä tiettyä hankintaa, tavoitteena myydä edellinen, samaan käyttöön hankittu, tarvike eteenpäin.

   Otetaan esimerkiksi auton hankintaa suunnitteleva henkilö, jonka päämäärä on hankkia itselle uusi kulkuväline myyden samalla vanhan autonsa eteenpäin. Mikäli kyseinen kuluttaja haluaa toteuttaa uuden hankinnan ennen kuin edellinen on myyty, voi tämä taloudellisesta tilanteesta riippuen olla joskus vaikeaa tai jopa mahdotonta.

   Tililuoton avulla auton ostaja voi kuitenkin varmistaa maksukykynsä riittävän uuden kulutustarvikkeen hankintaan vaikka vanhan tarvikkeen myymisestä saatuja tuloja ei ole vielä vastaanotettu.

   Tililuotto yritykselle – rahavirtojen tasaaminen

   Monilla pienyrittäjillä saattaa yrittäjyyden aikana tulla vastaan tilanteita, jotka vastaavat luonteeltaan kevytyrittäjän ja freelancerin kokemia vastaavia. Kassavirta saattaa pienillä yrityksillä olla hyvinkin epätasaista ja kausittaista.

   Tililuoton avulla pienyrittäjä voi tasapainottaa kassavirtoja. Tämä kannattaa kuitenkin tehdä ainoastaan, mikäli yrittäjä tietää yrityksen vastaanottavan tarvittavan määrän tuloja myöhemmin.

   Luottotilin, kuten minkään muunkaan lainan kanssa, ei kannata uhkapelata. Hakijan tulisi selvittää oma maksukyky ja valita luotto ainoastaan, mikäli henkilö on varma pystyvänsä maksamaan sen takaisin.

   Lainojen keskinäinen vertailu on myös pienyrittäjän kannalta olennaista, mikäli hän päätyy tililuoton hakemiseen. Lainoja vertailemalla hakija kykenee muodostamaan mahdollisimman realistisen kuvan siitä, mikä on kyseisen henkilön kannalta paras ja halvin luotto.

   Tililuoton hakeminen

   Tililuoton hakeminen onnistuu vakuudettomuuden takia vaivattomasti ja nopeasti. Lainojen vertailun avulla hakijan on mahdollista haluttujen ehtojen perusteella vastaanottaa tarjouksia lukuisilta erinäisiltä lainan tarjoajilta yksittäisen rahoituslaitoksen sijaan.

   Lainojen kilpailuttaminen mahdollistaa kuluttajan kannalta halvemmat hinnat, sillä lainat kilpailutetaan useammalta rahoituslaitokselta. Kuluttajan kannattaakin ehdottomasti hyödyntää kilpailutusta tililuottoa hakiessaan.

   Usein kysyttyä

   Mikä on tililuotto?
   Tililuotto on joustava tapa hakea ja vastaanottaa lainaa. Tililuoton saatuaan, lainan hakija voi suorittaa nostoja tililleen aina lainan nostorajaan asti
   Mikä on luottotili?
   Luottotili on lainan muoto jonka vastaanotettuaan, lainan hakija voi suorittaa nostoja tililleen aina lainamäärän kattoon asti.
   Ovatko tililuotto ja luottotili sama asia?
   Tililuotto sekä luottotili tarkoittavat samaa asiaa.
   Missä tilanteissa tililuotto on hyödyllinen?
   Tililuotto on hyödyllinen tilanteissa, joissa kuluttajan menot ja tulot ovat hetkellisesti epätasapainossa, mutta henkilöllä on tieto niiden myöhemmästä tasapainottumisesta.

   Aiheeseen liittyvää