Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Veronpalautus ennakkoon

   Kilpailuta ja hae lainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Saatko tänä vuonna veronpalautusta? Oletko tietoinen siitä, että voit hakea veronpalautusta myös ennen virallista maksupäivää? Veronpalautus ennakkoon onnistuu ottamalla lainaa nyt ja maksamalla se takaisin sitten, kun veronpalautukset maksetaan tilillesi.

   Veronpalautus ennakkoon – miten se onnistuu?

   Vuosittain Verohallinto muistaa suomalaisia veronmaksajia palauttamalla edelliseltä vuodelta maksetut ylimääräiset verot. Yleisesti ottaen veronpalautus maksetaan vasta vuoden toisella puoliskolla. Toisinaan perheen taloudellinen tilanne kuitenkin vaatisi maksun saamista jo aiemmin.

   Henkilökohtainen verotuspäätös tulee jokaiselle verovelvolliselle sekä kotiin postitse että verkkoon OmaVero- palveluun. Mikäli edellisenä vuonna sinulta on verotettu enemmän kuin olet tienannut, saatat saada jonkin suuruisen veronpalautuksen.

   Verotuspäätöksessä sinulle ilmoitetaan sekä maksettava veronpalautussumma että maksun ajankohta.

   Hyvä tietää

   Vuonna 2023 veronpalautuksia aletaan maksaa 3.7. alkaen.

   Jos odottaminen tuntuu turhan pitkältä, on sinun mahdollista hakea veronpalautus ennakkoon heti tilille. Tässä artikkelissa kerromme, miten se tehdään.


   Löydä edullisin laina, niin veronpalautus ennakkoon onnistuu

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan, jotta veronpalautus ennakkoon on mahdollista saada käyttöösi. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Miten haetaan veronpalautukset ennakkoon heti tilille?

   Tulevasta verotuspäätöksestä ja veroilmoituksesta näet sinulle asetetun veronpalautusmäärän sekä sen maksun ajankohdan. Toisinaan kuitenkin taloudellinen tilanne vaatisi maksun saantia jo huomattavasti aiemmin.

   Esimerkiksi auton hajotessa tai kodin remonttitarpeen yllättäessä voi rahan tarve iskeä aivan yllättäen. Tällöin voi olla kätevä ratkaisu napata myöhemmin saapuvat veronpalautukset ennakkoon. Verohallinto ei kuitenkaan missään tilanteessa myönnä itse veronpalautuksia ennakkoon.

   Sinun on kuitenkin mahdollista hakea esimerkiksi tavallista lainaa samalle summalle kuin tuleva veronpalautuksesi olisi. Sinun on mahdollista saada veronpalautus ennakkoon heti tilille hakemalla se lainana netistä ja kilpailuttamalla eri palvelun tarjoajien vaihtoehdot nappaat itsellesi parhaimman ja edullisimman lainan.

   Summarumin kautta sinun on mahdollista saada veronpalautus heti tilille.

   Miten veronpalautus ennakkoon 2023 maksetaan?

   Vuonna 2023 veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana.

   Käytännössä sinun ei ole mahdollista saada virallista Verohallinnon myöntämää veronpalautusta etukäteen. Sen sijaan voit hakea vastaavaa summaa hyvin kilpailutettuna kulutusluottona. Myös joustoluotot sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

   Näin haet lainaa veronpalautusta vastaan

   1. Tarkista veronpalautussumma OmaVero-palvelussa.
   2. Kilpailuta laina veronpalautusta vastaan.
   3. Valitse sopivin tarjous ja nosto rahat tilillesi.
   4. Takaisinmaksu virallisen veronpalautuksen saapuessa.

   Aloita asioimalla Verohallinnon ylläpitämässä OmaVero-palvelussa netissä.

   Vinkki

   Tarkista omasta verotuspäätöksestäsi vuonna 2023 sinulle maksettavan veronpalautuksen määrä sekä sen maksun ajankohta. Näin tiedät tarkalleen tarvitsemasi lainasumman, jotta se olisi lähes vastaava kuin veronpalautus ennakkoon. Lainaa veronpalautusta vastaan ei välttämättä kannata ottaa enempää kuin mitä voit maksaa sitä kerralla takaisin.

   Veronpalautusta vastaan haettava laina kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, jotta saat mahdollisimman edullisen ja juuri sinun tarpeisiisi parhaiten istuvan lainan. Summarumin kautta voit vain yhdellä hakemuksella saada useita eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia. Valittuasi sinua houkuttelevimman tarjouksen voit nostaa lainan tilillesi.

   Viimeisenä vaiheena lainanotossa on tietysti sen takaisinmaksu. Mitä nopeammin voit maksaa sen takaisin, sitä pienemmiksi siitä aiheutuvat lisäkulut yleensä koituvat. Tässä tapauksessa laina veronpalautusta vastaan kannattaakin ottaa niin, että se voidaan maksaa takaisin myöhemmin saatavilla, varsinaisilla veronpalautusrahoilla.

   Kilpailuttamalla halvin laina veronpalautusta vastaan

   Haettava kulutusluotto on täysin veronpalautuksista irrallinen kokonaisuus. Mikään ei siis sido sinua hakemaan juuri tarkalleen samaa summaa kuin tulet saamaan veronpalautuksia.

   Lainasumman voit siis määritellä itse omia tarpeita parhaiten vastaavaksi, mikään ei tosiaan estä hakemaan luottoa enemmän tai vähemmän kuin tulevan veronpalautuksen summa on.

   Hakiessasi tulevaa veronpalautussummaa suurempaa kulutusluottoa voit silti hyödyntää veronpalautusta sen takaisinmaksussa. Saadulla veronpalautuksella voit lyhentää kulutusluottoa suuremman summan kerralla ja näin pienentää takaisinmaksuun kuluvaa aikaa merkittävästi.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lyhyempi maksuaika tarkoittaa yleensä myös edullisempaa lainaa kokonaisuutena.

   Kulutusluotto veronpalautusta vastaan kannattaa kilpailuttaa netissä, sillä siten löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon parhain ehdoin ja kuluin. Netissä kulutusluotot voidaan yleensä personoida pitkälti juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi. Lainan kilpailuttaminen ei vielä sido sinua mihinkään ja se on myös täysin ilmaista sinulle.

   Lainan kilpailuttaminen ei enää ole ollenkaan niin vaivalloinen ja pitkä prosessi kuin se oli ammoisina aikoina. Yhdellä hakemuksella voit saada jopa yli kymmeneltä eri pankilta tai lainanantajalta tarpeitasi vastaavan tarjouksen. Saamistasi tarjouksista voit itse valita, haluatko hyväksyä niistä jonkun. Voit myös olla hyväksymättä mitään niistä.

   Verojäännöksen maksaminen kulutusluotolla

   Verohallinnolle annettava arvio vuosittaisista tuloista ei mene välttämättä aivan nappiin. Mikäli tuloja tuleekin yllättäen enemmän kuin oli aiemmin osannut ilmoittaa, voit palautusten sijaan joutua itse maksajaksi verojäännöksen, eli tuttavallisemmin mätkyjen muodossa.

   Mätkyjen eräpäivä on yleensä sama kuin veronpalautuksilla. Ne voivat pahimmillaan horjuttaa rajustikin koko perheen taloutta. Mätkyt on usein maksettava yhdessä tai kahdessa erässä. Eikä näihin maksueriin välttämättä osaa varautua ennakkoon.


   Tiesitkö?

   Verojäännöksen maksuun voi yhtä lailla hakea kulutusluottoa avuksi. Kulutusluoton takaisinmaksu on mahdollista venyttää pidemmälle aikavälille, pienemmillä kuukausierillä ja näin helpottaa taloudellista ahdinkoa.

   Yksittäisen suuren kertasumman sijaan voit siis maksella pidemmän aikaa kevyempiä kuukausieriä. Kokonaismaksu kulutusluotossa saattaa nousta varsinaisia mätkyjä suuremmaksi, mutta näin taloutesi voisi pysyä paremmin tasapainossa.

   Hae veronpalautus ennakkoon netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailussa sinun kannattaa kiinnittää huomiota lainan

   • korkoihin
   • kuukausierään
   • takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Siksi pikalainat veronpalautusta vastaan kannattaakin aina kilpailuttaa.

   Haettuasi veronpalautukset ennakkoon lainalla, voit maksaa lainan takaisin oikeista veronpalautuksista.

   Veronpalautus ennakkoon Verohallinnolta

   Vain hyödyntämällä ulkopuolista lainantarjoajaa sinun on mahdollista saada veronpalautus ennakkoon. Verohallinto ei tosiaan koskaan maksa veronpalautuksia ennakkoon.

   Verotuspäätöksessä ilmoitettu maksupäivä voi kuitenkin muuttua, mikäli sinun on tehtävä verotuspäätökseen joitakin muutoksia. Myös puolison tekemät muutokset omaan verotuspäätökseen voivat vaikuttaa veronpalautustesi maksupäivään.

   Hakemalla itsellesi esimerkiksi kulutusluoton voit saada veronpalautukset ennakkoon, eli käytettäväksi jo ennen virallista veronpalautuspäivää. Kulutusluoton voit maksaa takaisin tulevilla veronpalautusrahoilla.

   Veronpalautus 2023

   Vuonna 2023 maksetaan veronpalautuksia heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Tarkan maksuajankohdan löydät helposti Verohallinnon OmaVero-palvelusta netistä. Verotuspäätös tulee myös postitse ilmoittamaasi kotiosoitteeseen.

   Yleensä veronpalautus maksetaan tilillesi kahden kuukauden kuluttua verotuspäätöksen postituksesta. Maksupäivämäärä saattaa kuitenkin siirtyä, jos annettuun verotuspäätökseen tarvitsee tehdä joitakin muutoksia ja silloin on mahdotonta saada veronpalautus aikaisemmin.

   Veronmaksaja voi tehdä verotuspäätökseen erilaisia muutoksia koskien omia tulojaan, esimerkiksi kotitalousvähennykset ja matkakulut ovat tällaisia. On hyvä huomioida, että myös puolison tekemät muutokset saattavat vaikuttaa sinun veronpalautustesi maksuajankohtaan.

   Maanantai 3.7.2023
   Torstai 3.8.2023
   Maanantai 4.9.2023
   Tiistai 3.10.2023
   Perjantai 3.11.2023
   Maanantai 4.12.2023

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kuka voi hakea veronpalautuksia ennakkoon?

   Kun tarkoitus on saada veronpalautus tilille heti, tulee hakijan täyttää tietyt kriteerit. Näitä ovat pääasiassa

   • Vähintään 18 vuoden ikä
   • Vakituinen osoite Suomessa
   • Säännölliset palkka- tai eläketulot
   • Puhtaat luottotiedot

   Veronpalautus ennakkoon luottotiedottomalle ei valitettavasti useimmissa tapauksissa onnistu.

   Veronpalautus ennakkoon – käyttökohteet

   Usein tarve saada veronpalautus ennakkoon heti tilille syntyy jostakin äkillisestä, toisinaan jopa yllättävästä syystä. Kulutusluotolla ei olekaan kannattavaa hakea veronpalautussummaa ennakkoon ilman valmista käyttökohdetta saataville varoille.

   Veronpalautus on usein mukava lisäbonus omaan henkilökohtaiseen talouteen. Tasapainoiseen talouden hallintaan kuuluukin tarkka suunnitelma ja budjetointi. Erilaisia hankintoja on tehtävä ja niitä onkin hyvä suunnitella mahdollisuuksien mukaan huolellisesti pitkälle etukäteen.

   Esittelemmekin nyt joitakin yleisimpiä käyttökohteita, joita varten veronpalautus ennakkoon voidaan hakea.

   Suunnitellut kulut

   Yleisimpiä syitä hakea veronpalautus ennakkoon 2023 ovat esimerkiksi lomamatkat. Etenkin näin pitkän matkustusrajoituksen jälkeen mieli tekee monella jo etelän lämpöön. Vallitseva taloudellinen tilanne ei kuitenkaan välttämättä ole suotuisa.

   Matkat joudutaan toisinaan maksamaan jo hyvissä ajoin ennakkoon, vaikka loman ajankohta ajoittuisikin vasta heinä- joulukuun välille. Tällöin on kannattavaa ottaa veronpalautus ennakkoon kulutusluoton muodossa, maksaa matka etu käteen ja käyttää virallinen palautus otetun luoton takaisinmaksuun.

   Muita suunniteltuja kuluja, joita varten haetaan veronpalautus ennakkoon voivat olla erilaiset hankinnat. Esimerkiksi polkupyörän ostaminen voidaan haluta ajoittaa jo kesäkauden alulle.

   Äkilliset kulut

   Tasapainoisen taloudellisen tilanteen ylläpitäminen vaatii suunnitelmallisuutta. Kaikkeen ei kuitenkaan voi varautua.

   Auton hajoaminen tai kodin remontti harvoin kysyvät sille sopivaa ajankohtaa. Esimerkiksi juuri auton huollot tai kodin remontit vaativat yleensä nopeaa toimintaa ja niistä koituvat kuluerät voivat koitua painajaismaisiksi. Hyvilläkään säästöillä ei välttämättä selviä tällaisista. Tällöin olisi saatava veronpalautus ennakkoon heti tilille.

   Äkillisiin kuluihin kuuluvat yhtä lailla myös erilaisten irtaimistojen vahingoittuminen, kuten huonekalujen tai elektronisten laitteiden hajoaminen.

   Käyttötavaroiden, kuten silmälasien tai tietokoneen, rikkoutumisesta voisi koitua suunnatonta haittaa niiden omistajalle.

   Veronpalautusten maksu

   Verohallinto maksaa aina mahdolliset veronpalautukset ennalta ilmoitetulle pankkitilille. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena.

   Verohallinnon netissä toimivasta Oma Vero- palvelusta voi käydä tarkistamassa, löytyykö sieltä oikea tilinumero.

   Mikäli tilinumero puuttuu sivustolta, sen voi päivittää omiin tietoihin helposti samaisessa paikassa.

   Tilinumeroksi voidaan ilmoittaa, mikä tahansa verotettavan hallinnassa oleva tili. Eli on siis mahdollista pyytää veronpalautusta maksettavaksi suoraan esimerkiksi säästötilille käyttötilin sijasta.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Mikä on maksuosoitus?

   Maksuosoituksella tarkoitetaan rahalähetystä, joka käydään nostamassa pankista käteisenä. Jos tilinumero ei ole verohallinnon tiedossa, maksuosoitus lähetetään aina Nordeaan. Pankista veronpalautus on lunastettavissa 28 päivän ajan sen lähetyksestä alkaen.

   Veronpalautusta ei kuitenkaan lähetetä maksuosoituksena, mikäli se on hyvin pieni tai liian suuri. Jos haluat jostain syystä saada veronpalautuksen maksuosoituksena, voit olla asian tiimoilta yhteydessä verohallintoon.

   Maksuosoituksen saavuttua Nordea lähettää sinulle tiedon siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut verohallinnolle. Tuon osoitteen on sijaittava Suomessa.

   Hanki veronpalautus aikaisemmin – Hyödyt ja haitat

   Edut Haitat
   Voit saada veronpalautukset ennakkoon edullisesti yhteistyökumppaneiltamme. Jos et maksa lainaa takaisin veronpalautuspäivänä, jäät velkaa jota et alun perin ehkä suunnitellut ottavasi.
   Kun maksat lainan takaisin veronpalautuspäivänä, et maksa lainasta suuria korkoja ja kuluja.
   Tarjousten kilpailuttaminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

   Veronpalautus ennakkoon – muistilista

   • Verohallinto ei virallisesti maksa veronpalautuksia ennakkoon
   • Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa mahdollisimman edulliseksi
   • Oma Vero sivustolta pääsee tarkistamaan veronpalautuspäivän sekä määrän
   • Tarkista, että tilinumerosi on verottajan tiedoissa ennen maksupäivää

   Verohallinto maksaa veronpalautukset yleisesti heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Oman veronpalautusten maksupäivä näkyy omasta verotuspäätöksestä. Veronpalautus ennakkoon 2023 on mahdollista hakea esimerkiksi kulutusluottona.

   Kun on tarpeen saada veronpalautukset heti tilille, se on mahdollista hakea esimerkiksi kulutusluottona. Löytääksesi mahdollisimman edullisen ja juuri tarpeisiisi sopivan lainavaihtoehdon on kannattavaa kilpailuttaa eri lainantarjoajat.

   Kilpailuttaminen on helppoa ja onnistuu täyttämällä vain yhden hakemuksen, jonka jälkeen saat sinun tarpeisiisi personoituja lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainantarjoajilta ja pankeilta. Kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, voit ilmaiseksi verrata lainoja sekä tarjouspyyntöjä ja päättää vasta sitten hyväksytkö jonkin saamistasi tarjouksista.

   Oma Vero sivustolta löytyvästä verotuspäätöksestä näet oman veronpalautuksen maksupäiväsi sekä saamasi summan. Voit myös tarkistaa samaisella sivustolla, että tilinumerosi löytyy verottajan tiedoista ja siten helpottaa maksun saamista.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Veronpalautus heti tilille – Yhteenveto

   Joka vuosi verohallinto muistaa suomalaisia veronmaksajia joko palauttamalla edelliseltä vuodelta maksetut ylimääräiset verot, tai pyytämällä maksamatta jääneitä veroja jäännösverona eli mätkyinä.

   Yleisesti ottaen veronpalautus maksetaan vasta vuoden loppupuoliskolla. Veropäätös tulee jokaiselle suomalaiselle kotiin sekä postitse, että verkkoon Oma Vero – palveluun. Mikäli mietit, miten saisit veronpalautuksen ennakkoon, voit harkita esimerkiksi lainan hakemista ennen veronpalautuksien saamista tilillesi.

   Mikäli rahan tarve on kuitenkin akuutti, eikä sinulla ole aikaa odottaa veronpalautuksia, joita harkita kulutusluoton hakemista menojen kattamiseen. Kilpailuttamalla kulutusluoton, löydät juuri itsellesi edullisimman vaihtoehdon lukuisten lainantarjoajien sopimuksista.

   Samaan tilanteeseen voi joutua, jos kohdallesi on osunut jäännösvero maksettavaksi. Kulutusluottoa hakiessa on kuitenkin todella tärkeää muistaa tarkistaa lainan todellinen vuosikorko. Vain se kertoo kuinka paljon lainasta todellisuudessa tulet maksamaan.

   Veronpalautus ennakkoon – Usein kysyttyä

   Milloin veronpalautus 2022 maksetaan?

   Veronpalautukset maksetaan vuonna 2022 yleisesti ottaen heinäkuun ja joulukuun välisensä aikana. Oman tarkan veronpalautus maksupäivänsä voi tarkistaa omasta verotuspäätöksestä, joka tulee sekä postitse antamaasi kotiosoitteeseen että Oma Vero palveluun.

   Usein hyvänä muistisääntönä voidaan pitää veronpalautusten maksua kahden kuukauden kuluessa verotuspäätöksen lähetyksestä.

   Miten veronpalautus maksetaan ennakkoon?

   Veronpalautus ennakkoon heti tilille saadaan vain ulkopuolisen pankin tai lainanantajan myöntämänä kulutusluottona. Verottaja ei koskaan maksa veronpalautusta ennakkoon.

   Jos tarvitset veronpalautuksen ennakkoon, voit kilpailuttaa itsellesi sopivimman ja edullisimman kulutusluoton helposti ja nopeasti yhdellä hakemuksella. Saat jopa kymmenien eri pankkien ja lainanantajien tarjoukset samalla hakemuksella, näin sinun on mahdollista hakea veronpalautus ennakkoon heti tilille.

   Mille tilille veronpalautus maksetaan?

   Verottaja maksaa veronpalautukselle sille tilille, joka sen tietoihin on ilmoitettu. Voit käydä tarkistamassa, löytyykö oikea tilinumero tiedoistasi verohallinnon ylläpitämän Oma Vero palvelun kautta.

   Jos verottajalla ei ole kuluttajan tilinumeroa, lähetetään hänelle maksuosoitus. Tällöin kuluttaja saa rahalähetyksenä veronpalautusta vastaavan summan, joka on lunastettavissa käteisenä Nordeasta 28 päivän kuluessa sen lähettämisestä.

   Miten voidaan vastaanottaa veronpalautus ennakkoon?

   Sinun ei ole mahdollista saada varsinaista veronpalautusta ennakkoon suoraan verottajalta, sen sijaan voit hakea vastaavan summan esimerkiksi kulutusluottona. Tällainen laina on helppo hakea netistä ja kilpailuttamalla saat sen personoituna juuri omiin tarpeisiisi sopivana ja mahdollisimman edullisena.

   Veronpalautus ennakkoon 2022 on siis mahdollista hakea vain epäsuorasti lainana jonkin pankin tai lainanantajan myöntämänä summana. Lainan takaisinmaksu onnistuu sitten helposti varsinaisella veronpalautuksella.