Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa omaisuutta vastaan

Kilpailuta ja hae lainaa omaisuutta vastaan netistä jopa 60 000 €.

Hae lainaa omaisuutta vastaan ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan omaisuutta vastaan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Hae lainaa omaisuutta vastaan

Lainaa omaisuutta vastaan saat tyypillisesti esimerkiksi omasta pankistasi. Aina omaisuutta ei kuitenkaan ole annettava vakuudeksi.

Lainantarjoajat, kuten pankit ja rahoitusyhtiöt, tarjoavat useita erilaisia lainatuotteita. Nämä tuotteet ovat usein vakuudettomia, jolloin lainan myöntäminen riippuu täysin hakijan eli sinun maksukyvystäsi. Yleensä luottotiedoton tai maksuhäiriön saanut henkilö ei voi saada tällaista lainaa.

Tällaisen lainan huono puoli on se, että lainan korko voi olla melko korkea. Korkea korko johtuu siitä, että lainanantaja ottaa tavallista suuremman riskin, jos lainaa vastaan ei ole esitetty vakuuksia tai takaajia, tai lainan hakijoita on vain yksi. Lainasumma voi silloin myös olla pienehkö.

Kun lainaa hakiessa esitetään vakuus, tilanne on hieman toinen. Vakuus on lainanantajalle varmistus siitä, että hän saa varmasti lainaamansa rahan takaisin.


Löydä edullisin laina omaisuutta vastaan

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan omaisuutta vastaan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainaa panttia vastaan

Tästä on lopulta kyse kun haet lainaa omaa omaisuuttasi vastaan. Asetat lainalle ikään kuin pantiksi jotakin omaa omaisuuttasi, joka toimii lainalle vakuutena. Vakuuden ansiosta lainan myöntäminen on lainantarjoajalle huomattavasti vähempiriskistä.

Kun haet lainaa panttia vastaan, pankilla on aivan viime kädessä oikeus realisoida asettamasi pantti, mikäli et missään muussa tapauksessa pysty suorittamaan lainan takaisinmaksua takaisin.

Lainan pantti voi vaihdella lainan suuruuden ja lainanmyöntäjän mukaan. Mikäli kyseessä on pieni laina, voi vakuudeksi myös kelvata pienempi omaisuus. Asuntolainoissa käytetään taas vakuutena yleensä itse ostettavaa asuntoa.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi

Lainat, jotka myönnetään ilman vakuuksia, ovat nopeita hakea, ja lainatarjouksenkin saat nopeasti. Vakuudettoman lainan käsittelyprosessi on automatisoitu, eli oikea ihminen ei juuri koskaan käsittele sitä.

Käsittely ja tarjouksen tekeminen riippuu henkilötunnuksen avulla haettavista tiedoista sekä hakijan hakemuksessa esittämistä luvuista. Automatisoidusti on helpohkoa tehdä laskutoimitus, jonka perusteella lainanhakijan maksukyky selvitetään varsin nopeasti.

Vakuudellinen hakemus sen sijaan kulkee kutakuinkin aina  oikean ihmisen kautta, tavallisten työaikojen puitteissa. Vakuus pitää ensin arvioida eli sen arvo selvittää.

Omaisuus vakuutena

Aivan mitä tahansa ei kelpuuteta vakuudeksi, ja eri lainanantajat hyväksyvät erilaisia vakuuksia. Taulu-tv ei yleensä kelpaa vakuudeksi, asunto sen sijaan kyllä.

Vakuudella on oltava arvoa ainakin lainan ja sen kokonaiskustannusten verran, mutta mieluummin sen on oltava vielä arvokkaampi.

Ajoneuvot

Erilaiset moottorilla varustetut ajoneuvot ovat kenties käytetyimpiä vakuuksia. Tärkeintä on, että vakuutena esitettävä ajoneuvo on rekisteröity. Ajoneuvo voi olla esimerkiksi:

 • moottorikelkka
 • perävaunu
 • pakettiauto
 • vene
 • mönkijä
 • matkailuauto

Ajoneuvon arvon määrittely riippuu monesta asiasta, kuten merkistä ja mallista, ajokilometreistä ja huoltokirjan tiedoista.

Tilat ja huoneistot

Lainanantajalle hyviä vakuuksia ovat:

 1. Huoneistot, tontit ja rakennukset sekä vuokrausoikeudet. Erilaiset omalla maapohjalla olevat rakennukset, pellot ja metsätilat ovat melko helposti arvioitavissa ja myytävissä.
 2. Rivi- ja kerrostaloasunnot ovat vakuuksina osakehuoneistoja, eli niinikään helppoja vakuuksia.
 3. Kolmantena kategoriana voidaan ajatella edellisten vuokraoikeuksia.

Edellisten vakuusarvoksi voidaan yleensä esittää noin 70% määritellystä markkinahinnasta. Jos arvoksi laskettaisiin 100 000 euroa, se kelpaisi vakuudeksi noin 70 000 euron lainaan, tai lainaan jonka summa ja kulut olisivat yhteensä 70 000 euroa.

Tällaiset vakuudet ovat tärkeitä esimerkiksi silloin, kun olet aikeissa rakennuttaa ja tarvitset tonttilainaa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Vakuuden arviointi

Kuten sanottu, vakuuden arvioi aina todellinen henkilö. Tämän vuoksi vakuudellinen laina ja sen saaminen on hakuprosessina pitkäkestoisempi kuin vakuudettoman lainan. Vakuudettoman lainan haku kestää muutaman minuutin, ja lainatarjoukset saat tavallisesti hetkessä.

Vakuudellisen lainan haku menee ensin käsiteltäväksi ja vakuus arvioitavaksi, ja tässä voi mennä muutama työpäivä. Odottelu kuitenkin kannattaa, etenkin jos muita mahdollisuuksia lainan saamiselle ei ole, ja siksi, että vakuudellisen lainan korko on yleensä pienempi kuin vakuudettoman.

Vakuudettoman lainan korko on suhteellisesti korkea, koska lainanantajan riskiarvio perustuu täysin hakijan omiin tietoihin ja maksukykyyn.

Huom!

Yleensä luottotiedoton, maksuhäiriön saanut hakija ei saa lainaa, koska riskiarvio nousee hyvin korkeaksi eikä lainanantaja näe lainan takaisinmaksua turvattuna.

Hakijan maksukyky voi myös muuttua lainan myöntämisen ja sen takaisinmaksun välissä, esimerkiksi sairastumisen tai onnettomuuden vuoksi. Tätä lainanantaja kompensoi korolla.

Kun haet lainaa omaisuutta vastaan, voit saada sitä vaikka sinulla olisi maksuhäiriöitä ja luottotiedot mennyttä.

Huomioi kuitenkin se, että korko voi tämän vuoksi jälleen nousta. Vakuuden katsotaan olevan varma takaus lainan takaisinmaksulle, sillä sen omistusoikeus siirtyy lainanantajalle, jos lainan takaisinmaksu ei onnistu. Periaatteessa vakuudeksi esitetylle omaisuudelle voi tapahtua arvonlasku lainan takaisinmaksun aikana.

Yleensä lainanantaja ei ota vakuudeksi esitettyä omaisuutta hallintaansa, ellei takaisinmaksu takkua. Toisin sanoen vakuus on edelleen lainansaajan käytössä, jolloin esimerkiksi vakuutena toimiva auto voi olla osallisena kolarissa. Tällaisessa tapauksessa auto realisoidaan ja saatu arvo vähennetään lainasta. Loppusumma jää edelleen lainansaajan maksettavaksi.

Vakuus vai pantti?

Vakuuksia ei yleensä oteta lainanantajan haltuun muuten kuin lainanmaksun epäonnistuessa. Saat siis edelleen ajaa autollasi, asua huoneistossaan tai kiitää moottorikelkallaan pitkin lakeuksia. Ajoneuvojen ja kiinteistön on oltava vakuutettuja ja niistä on huolehdittavaa asianmukaisesti, eli käytät esimerkiksi auton normaalisti katsastuksessa ja maksaa sen verot.

Pantti sen sijaan siirtyy välittömästi lainanantajalle, ja on yleensä jokin esine tai ajoneuvo. Hän on tällöin se, joka huolehtii pantista ja sen kunnosta koko laina-ajan. Jos laina omaisuutta vastaan maksetaan sovitusti takaisin, panttina toiminut asia palautetaan lainan saaneelle henkilölle.

Jos lainan takaisinmaksussa esiintyy viivettä tai sitä ei muuten hoideta, lainanantaja saa myydä pantiksi ottamansa esineen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Kilpailuta laina omaisuutta vastaan

Summarumin tekemällä kilpailutuksella saat helposti ja nopeasti lainatarjouksia jopa yli kolmeltakymmeneltä pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Hakuprosessi on automatisoitu, etkä siksi joudu odottelemaan hakemuksesi käsittelyä ja tarjousten saamista. Tämä on vakuudettomien lainojen ehdoton etu.

Kilpailutus ei sido sinua mihinkään: voit vaikka vain tarkistaa, millaisia lainoja ja millaisilla koroilla voit tällä hetkellä saada. Tarjoukset saatuasi voit rauhassa tutustua niihin ja vertailla eli lainantarjoajien ehtoja ja korkoja. Sinun ei tarvitse tehdä lainasopimusta yhdenkään lainantarjoajan kanssa.

Summarumin kilpailutuksessa voit hakea lainaa hyvin monilla eri summilla. Pienin summa on 2 000 euroa, suurin taas 60 000 euroa. Yhtä lailla laina-aika on valittavissa yhden ja viidentoista vuoden välillä. Kilpailutuksemme ensimmäisellä sivulla valitset siis summan ja laina-ajan.

Näet heti arvion kuukausierän suuruudesta, joka on laskettu tietyllä nimelliskorolla. Huomaathan, että lainatarjousten korot vaihtelevat.

Hakemuksen seuraavilla sivuilla kerrot omat tietosi, kuten nimen, osoitteen ja henkilötunnuksen. Henkilötunnuksella saat personoituja lainatarjouksia, jotka perustuvat sinusta löytyviin tietoihin. Tällä tiedolla tarkistetaan esimerkiksi luottokelpoisuutesi. Hakemuksen muilla tiedoilla, kuten työtilanteellasi, luodaan arvio maksukyvystäsi.

Edut Riskit
Laina omaisuutta vastaan voi olla paljon edullisempi kuin vakuudeton vaihtoehto. Jos et maksa lainaa takaisin ajallaan ja sovitusti, voit menettää omaisuutesi pankille.
Lainaa omaisuutta vastaan voit saada suuremman summan. Maksamattomasta lainasta seuraa myös maksuhäiriömerkintä.
Voit kilpailuttaa pankit ja löytää sitä kautta edullisimman vaihtoehdon.

Miksi lainat omaisuutta vastaan kannattaa kilpailuttaa?

Rahoitusmarkkinat ovat alati muuttuvaisia. Korot eri pankeilla ja rahoitusyhtiöillä muuttuvat esimerkiksi yleisen taloustilanteen mukana. Kilpailutuksessa saamasi tarjoukset voivat olla aivan erilaisia tänään ja kuukauden päästä.

Summarumin kilpailutuksella saat eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä hetkessä tarjoukset, joissa esitetään lainan kaikki kulut ajantasaisella korolla. Jos lainan saamisella ei ole kohdallasi kiire, voit tehdä kilpailutuksen useamman kerran vaikkapa parin viikon välein, ja luoda näin kuvan omasta tilanteestasi.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Voiko luottotiedoton tai maksuhäiriön saanut saada lainaa omaisuutta vastaan?

Kyllä voi. Hyvin harvat rahoittajat kuitenkaan myöntävät vakuudetonta lainaa, tai sen korko voi olla suhteellisen korkea riskiarvion vuoksi. Tämänkin vuoksi lainaa olisi hyvä kysyä ensin lähipiiriltä ja tuttavilta, jotka vakuuttuvat helpommin maksukyvystäsi ja jotka eivät peri lainastaan suurta korkoa.

Vakuudellista lainaa voi luottotietonsakin menettänyt saada helpommin. Laina omaisuutta vastaan toimii itsessään vakuutena maksukyvystäsi, koska se on realisoitavissa eli myytävissä. Korko voi kuitenkin tässäkin tapauksessa nousta korkeaksi.

Huomaa myös, että vaikka vakuus arvostettaisiin 10 000 euron suuruiseksi, sen arvo lainan antamisen ja mahdollisen realisoinnin tullessa eteen on tätä jopa puolet pienempi. Näin laskien lainan ja sen kulujen yhteissumma voisi olla korkeintaan 5 000 euroa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen