Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Ensilaina

Hae ensilaina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae ensilaina ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Ensilainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan ensilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae ensilaina jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Summarumin kautta voit hakea ensilainaa netistä helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Ensilainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta ensilainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta.

Kilpailuta ja vertaile ensilaina helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle ensilainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa ensilainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin ensilaina.

Vinkki

Kilpailuta ensilainat netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan ensilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen ensilaina netistä ilman korkoa tai pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman vaihtoehdon. Avullamme edullinen ensilaina ilman korkoa – tai ainakin pienellä korolla, löytyy helpommin. Erityisesti lainavertailu kannattaa tehdä siten, että huomioit seuraavat:

 • ensilainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton ensilaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen ensilainan , seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

Kun se on hyväksytty, ensilaina ilman kuluja tai pienillä kuluilla maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.


Löydä edullisin ensilaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan ensilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Ensilaina – tätä se tarkoittaa

Suurin osa lainanottajista maksaa lainansa ajallaan pois joutumatta maksuvaikeuksiin, joten ensimmäistä lainaa ei kannata pelätä, vaan tutustua rohkeasti eri vaihtoehtoihin ja kilpailutuksen kautta löytää itselleen kaikkein sopivin lainatarjous.

Ensikertalaista luonnollisesti lainaa hakiessaan saattaa monikin asia mietityttää, mutta käyttämällä ammattimaisia ja luotettavia lainan myöntäjiä turha jännitys karisee nopeasti.

Vakuudettomat, pienehköt ensilainat saat usein kätevästi netin kautta koko prosessin hoitaen, jolloin käyntejä pankeissa ei vaadita. Mahdolliset tarvittavat liitteet voit lähettää sähköisesti ja tunnistautuminen hoituu varmuudella pankkitunnusten avulla. Lainaa pankkitunnuksilla on helppo hakea jo ensimmäiselläkin kerralla.

Ensilainan kilpailutus

Ilmainen ensilaina oli aiemmin mahdollista saada ainoastaan netistä eri rahoitusyhtiöiltä itse melkoisesti aikaa hakutyöhön käyttäen. Pankit nimittäin eivät ole koskaan tarjonneet asiakkailleen ensilainaa ilman kuluja, joten rahoitusyhtiöt ovat olleet lainanhakijoiden ainoa vaihtoehto.

Netistä voit joka tapauksessa edelleen löytää ensilainaa jopa täysin ilman korkoa, joten ensilainojen vertailu kannattaa ehdottomasti. Näin voit säästää merkittäviä summia rahaa.

Kokonaan koroton ensilaina saattaa kuitenkin sisältää erinäisiä muita kuluja, joihin sinun kannattaa perehtyä ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Hyvä tietää

Jokin aika sitten voimaan tulleen korkokaton johdosta kaikenlaisista lainoista on tullut yleisellä tasolla tarkastellen aiempaa edullisempia, joten asiakkaana sinun kannattaa aina kilpailuttaa ensilainat ennen päätöksen tekoa.

Summarumin avulla voit hoitaa ensilainojen kilpailutuksen vain yhden hakemuksen täyttämällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Hae ensilainaa näin

 1. Laadi oma budjettisi realistisesti. Huomioi kaikki tulot ja menot, muista varautua myös yllättäviin tilanteisiin.
 2. Täytä ensilainahakemus sivustollamme.
 3. Kun kaikki tiedot on täytetty, lähetä hakemus.
 4. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi nopeasti.
 5. Vertaile kaikki ensilainatarjoukset rauhassa ja hyväksy niistä se, joka soveltuu parhaiten tilanteeseesi.

Muista, että sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta. Ensilainan hakeminen ei siis sido sinua vielä mihinkään.

Kenelle ensilainaa myönnetään?

Ensilainaa hakiessasi Summarumin kautta sinun on täytettävä muutamia ehtoja. Näitä ovat:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Puhtaat luottotiedot
 • Vakituinen osoite Suomessa

Osa yhteistyökumppaneistamme myöntää ensilainoja vain yli 20-vuotiaille, mutta tämä ei ole este hakemuksen täyttämiselle 18-vuotiaana. Ensilainatarjouksia saat vain niiltä yhtiöiltä, jotka myöntävät lainaa alle 20-vuotiaille.

Milloin ensilaina voi olla koroton?

Vaikka ensilainoissa on pitkään ollut sekä nollakorko että nollakulut, niissä on ollut kylkiäisenä lyhyt takaisinmaksuaika. Mikäli nopeaa pikalainaa ei maksanut takaisin nopeasti tulevaan eräpäivään mennessä, ei ensilaina ollutkaan enää ilmaista.

Tällaisissa tilanteissa ensilainan korko ja kulut sekä erilaiset sopimuksiin kirjatut asiakkaalle koituvat lisämaksut saattoivat olla hyvin korkeita.

Varoitus

Mikäli et pysty maksamaan ensilainaa rahoitusyhtiölle takaisin, voi se äärimmillään johtaa luottotietojen menetykseen.

Ensilaina sopiikin parhaiten sellaiseen tilanteeseen, jossa tiedät saavasi pian rahaa ja pystyt maksamaan lainan oitis takaisin. Lainojen ja rahoitusyhtiöiden termeistä kannattaa pysyä aina suurin piirtein kartalla.

Lue ohjeita siitä, miten voit tarkistaa omat luottotietosi ilmaiseksi.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Ilmainen ensilaina – onko se mahdollista?

Ilmainen ensilaina -nimitystä voidaan esimerkiksi joissakin tapauksissa käyttää vaikkapa myönnetyn joustoluoton ensimmäisestä nostokerrasta. Tällöin teet siis lainan noston yhteydessä todellisuudessa joustoluottosopimuksen rahoitusyhtiön kanssa.

Jos etsit melko pientä, parin sadan euron lainaa, ilmainen ensilaina tekee parhaimmillaan lyhytaikaisesta lainaamisesta jopa täysin ilmaista.

Ilmainen ensilaina voi äkkiseltään kuulostaa mahdottomalta, mutta ensilainanottajille on oikeasti olemassa täysin kuluttomia lainatuotteita. Tällöin kyseessä voi olla kuluton ja koroton ensilaina.

Ilmaisiin ensilainoihin liittyy kuitenkin usein muutama rajoitus.

Kuluton ensilaina on yleensä rajoitettu summaltaan, ja lisäksi kuluttomuus koskee ainoastaan tiettyä määräaikaa: useissa tapauksissa lainan ensimmäistä kuukautta. Ilmainen ensilaina on siis lopulta ilmainen vain ennalta määrätyn lyhyen ajan, jonka jälkeen lainakulut kertyvät kulloisten sopimusehtojen mukaisesti.

Tästä johtuen on tärkeää suunnitella lainanottoa ja lisäksi myös sen takaisinmaksu huolellisesti heti alussa ilmaisten ensilainojen kohdalla. Jos nimittäin maksat lainan takaisin kuluttomassa ajassa, todella saat lainarahaa ilmaiseksi!

Koroton ensilaina myönnetään vain kerran

Korottomat ensilainat on nimensä mukaisesti varattu rahoitusyhtiöiden uusille asiakkaille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet kyseisen yhtiön lainatuotteita. Jos et siis ole ottanut lainaa aikaisemmin, sinun on hyvä katsoa mistä saisit tarvitsemasi summan ilman korkoa.

Ja vaikka olisitkin lainannut rahaa ilman korkoa yhdeltä yhtiöiltä, voi sinun kuitenkin olla mahdollista hakea korotonta ensilainaa joltain toiselta lainanantajalta. Tämä on riskitön keino vertailla lainapalveluita käytännössä.

Niin sanottu ilmainen ensilainakin pitää maksaa aina ajoissa takaisin, joten älä ota sitä, ellei sinulla todella ole tarvetta rahalle.

Miten saan ensilainaa nopeasti?

Kun tarvitaan ensilainaa nopeasti, verkkopankkitunnukset auttavat prosessin vauhdittamisessa. Kun kaikki asiat ovat kohdallaan, voit koroton ja vakuudeton laina olla tililläsi jo saman päivän aikana rahoituslaitosten käytännöistä riippuen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Esimerkkejä ensilainasta

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä ensilainoista sekä niiden kustannuksista.

Kilpailuta ensilaina ja säästä lainakuluissa

Ensilaina kannattaa tosiaan aina kilpailuttaa, sillä vain näin voit säästää lainan kuluissa. Ensilainan kilpailutus on helppoa ja onnistuu Summarumin avulla nopeasti.

Täytät sähköiseen lomakkeeseemme omia sekä lainan perustietoja. Näitä perustietoja ovat esimerkiksi

 • ensilainan muoto
 • lainasumma
 • toivottu takaisinmaksuaika.

Sähköinen lomake välitetään heti useille pankeille ja rahoitusyhtiöille, jotka tekevät omat lainatarjouksensa lomakkeen tietojen perusteella.

Tämän jälkeen vertailemme eri toimijoiden tarjouksia keskenään ja välitämme sähköpostiisi tarjouksista parhaat. Sinun tehtäväksesi jää ainoastaan valita itsellesi sopivin ja halvin ensilaina vaihtoehdoista.

Mikäli lainatarjoukset eivät miellytä, voit vielä tässäkin vaiheessa hyvin jättää ensilainan ottamatta. Ensilainojen kilpailutus ei siis sido sinua vielä mihinkään.

LUE MYÖS: Halvin pikalaina

Monta eri muotoa ensilainalle

Monet erilaisia pikavippejä aiempina vuosina tarjonneet lainan myöntäjät ovat tätä nykyä alkaneet myöntää entisiä lainatyyppejään jonkin verran asiakkaalle edullisempia niin kutsuttuja joustoluottoja.

Tämä on pienlainan muoto, joka tunnetaan hieman rahoitusyhtiöstä ja sen nimeämiskäytännöstä riippuen vaihtoehtoisesti myös nimillä tililaina tai täsmäluotto sekä englannin kielestä lainatuilla versioilla limiittiluotto tai joustolimiitti.

Joustoluotto on ensilainan muoto, jota varten teet yhden hakemuksen, ja hyväksytyn päätöksen saatuasi luottoa voi nostaa tarvittaessa itselleen asetetun luottorajan mukaisesti .

Täysin ilmainen ensilaina, jota joskus myös tarjottiin, on poistunut kokonaan markkinoilta.

Asiat ovat kuitenkin aiempaa paremmin, sillä pienlainojen kokonaiskorkotaso on entistä edullisempi. Vaikka ensilainan saattoi aiemmin saada ilmaiseksi, joutui siitä myöhemmin maksamaan kovat korot.

Nykyään ensilainojen kustannukset kokonaisuudessaan ovat huomattavan paljon vuosien takaista aikaa maltillisemmat. Ensimmäinen laina ilman kuluja voi olla kannaltasi siis varsin edullinen vaihtoehto.

Ensilaina asuntoon

Ensilaina asuntoon on monesti ehdoiltaan parempi kuin seuraavat asuntolainat. Jos esimerkiksi sinulla on ASP-tili, voit saada ensilainaa asuntoa varten helpommin.

Tämä johtuu siitä, että ASP-tilin ansiosta sinulle voidaan myöntää valtion asuntolainatakaus. Näin et välttämättä tarvitse ensilainalle lainkaan lisävakuuksia tai takaajia.

Hae ensilainaa – Hyvät ja huonot puolet

Edut Riskit
Ensilaina voi olla parhaassa tapauksessa jopa kokonaan koroton. Jos jätät ensilainan maksamatta, saat maksuhäiriömerkinnän.
Ensilainaa myöntävät kymmenet eri yhtiöt. Ensilainojen vertaileminen itse voi olla aikaa vievää ja vaikeaa.
Kauttamme ensilainojen kilpailutus on nopeaa ja maksutonta.

Yleisimmät lainasummat ensilainaa haettaessa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Ensilaina – Usein kysyttyä

Milloin ensilaina kannattaa ottaa?

Moni on jossakin vaiheessa tilanteessa, jossa ensilainalle tulee tarvetta. Laina kannattaa ottaa harkiten ja tarpeeseen aina oman maksukyvyn mukaisesti.

Asiakkaalla saattaa olla yllättäviä laskuja tai halu lähteä lomamatkalle, eikä rahaa ole vielä kertynyt säästöön. Ruuhkavuosina arjessa saattaa kulua rahaa ja usein tulee yllättäviä menoja, joihin ei ole varautunut.

Jos säästöjä ei ole, on lainaraha ratkaisu ongelmaan. Lainan ottaminen ei ole häpeä, vaan se on yleinen ratkaisu moneen arjen haastavaan tilanteeseen. Lomien jälkeen tili saattaa olla tyhjä, mutta lomasta nauttiminen on helposti ollut sen arvoista, että omaa taloutta jälkeenpäin tasapainotetaan lainarahalla.

Lainaamisessa henkilökohtaisen talouden tunteminen on kaikkein tärkeintä. Lainarahaan turvautuminen voi olla osa vastuullista taloudenhallintaa, kunhan asiakas pystyy suoriutumaan sen takaisinmaksusta ajallaan.

Kannattaako ensilaina ottaa sukulaisilta?

Joskus voi ollakin täysin mahdollista, että perheenjäsenet, läheiset sukulaiset tai muut tuttavat ovat valmiina tarjoamaan ensilainaa harkitsevalle ihmiselle lainaa ja totta kai täysin ilman korkoa ja muita kuluja. Tällöin korotonta ensilainaa voi olla mahdollista saada äkkiseltään suuriakin summia.

Kannattaa joka tapauksessa muistaa, että kun kyse on rahasta ja erityisesti lainaamisesta, syntyy ikävän äkkiä ristiriitoja. Välien tulehtumisen ehkäisemiseksi kannattaa sukulaiselta lainatessa aina laatia tarkka, kirjallinen todistus lainasta kaikkien osapuolten kesken, ja kirjata ehdot tarkasti.

Näin ristiriitojen tullessa on kätevää tarkistaa alkuperäiset sovitut pelisäännöt. Sukulaisilta rahaa lainatessa kannattaa pitää myös mielessä ero lainan ja lahjan välillä, jotta verotuksessa vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Näiden haasteiden takia ensilaina kannattaa mieluummin ottaa rahoituslaitokselta kuin hyvää tarkoittavalta tuttavalta.

Mitä riskejä ensilaina tuo mukanaan?

Ilmainenkin ensilaina tulee luonnollisesti maksaa takaisin. Jokainen laina on myös aina jollain tasolla riski. Rahan lainaaminen tarkoittaa, että asiakas käyttää varoja, joita hänellä ei sillä hetkellä ole.

Korottoman lainan helppous voi pahimmillaan johtaa lainakierteeseen alentamalla uuden lainanoton kynnystä. Muutama harkittu laina oleellisiin rahantarpeisiin ei ole paha asia vaan keino tasapainottaa taloustilannetta. Lainaaminen ei saa johtaa aina uusien lainojen ottamiseen.

Jos lainoja alkaa ottaa tarpeisiin, joihin voisi helposti säästää tai joihin ei oikeasti ole varaa, tulee ongelmia.

Koroton ensilaina on koroton kerran, ja mitä harvemmin lainaa otat, sen pienempi on riski liiallisesta velkaantumisesta ja maksuhäiriömerkinnästä. Jos asiakas lopulta kuitenkin löytää itsensä monen lainan keskeltä, on ratkaisu lainojen yhdistäminen, jossa aiemmat velat yhdistetään.