Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Eroon pikavipeistä

Eroon kalliista pikavipeistä järjestelylainan avulla. Hae pikavippien yhdistämistä yhdeksi lainaksi ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Eroon kalliista pikavipeistä järjestelylainan avulla. Hae pikavippien yhdistämistä yhdeksi lainaksi ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Ilman vakuuksia 2 000–60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Pikavipit – tätä niillä tarkoitetaan

Pikavipit ovat välittömästi saatavissa olevia vakuudettomia lainoja. Pikavipit tuntuvat helpon hankittavuutensa sekä pienten lainasummien takia harmittoman pieniltä lainoilta. Totuus on kuitenkin se, että etenkin useiden samanaikaisten pikavippien ottaminen aiheuttaa monesti maksuvaikeuksia, jotka saattavat johtaa ylivelkaantumiseen.

Ylivelkaantuminen pikavippien takia johtuu siitä, että ne ovat pienistä lainasummistaan huolimatta kustannuksiltaan useimmissa tapauksissa erittäin kallista lainaa.

Jo otetuista pikavipeistä on kuitenkin mahdollista päästä eroon. Tässä artikkelissa vastataan siihen, miten voit päästä irti pikavipeistä ja veloista eroon.

Miten selvitä pikavipeistä?

 • Yhdistä pikavipit yhdeksi lainaksi
 • Estä itsesi ottamasta uusia pikavippejä
 • Lyhennä pikavippejä pois nopeutetusti
 • Hae apua maksuvaikeuksiin ajoissa

Löydä edullisin järjestelylaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan järjestelylainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Pikavippien riskit

 • Suuri korko ja lainanhoitokulut
 • Lainanottajan kannalta epäreilut ehdot
 • Koska pikavippejä on helppo saada, riskit velkakierteeseen joutumiseksi kasvavat.

Yhdistä pikavipit yhdeksi lainaksi

Jos sinulle on kertynyt useita pikavippejä, voi realistisen kuvan muodostaminen omista tuloista ja menoista olla haastavaa. Talouden hallinnan vaikeus johtuu monesti siitä, että lyhennät useita pieniä lainoja samanaikaisesti kerrallaan.

Yhdistelylaina on hyvä keino, jonka avulla voit yhdistää pikavipit yhdeksi laajemmaksi lainaksi.

Yhdistäessäsi useat pikavipit yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi, pystyt saada myös kokonaishinnaltaan edullisempaa lainaa. Lisäksi henkilökohtaisen taloutesi hallinta on huomattavasti helpompaa, mikäli lyhennät ainoastaan yhtä lainaa useiden pienempien pikavippien sijaan.

Yhdistelyn kautta voit saada lainaa pienellä korolla, jolloin kulusi vähenevät ratkaisevasti. Silloin sinun on myös mahdollista lyhentää lainoja nopeammin.

Apu ylivelkaantumisen estämiseksi

Yhdistelylainasta, jota haetaan ylivelkaantumisen estämiseksi, käytetään usein myös nimitystä järjestelylaina. Sen avulla voit järjestää talouden hallinnan helpommin hallittavaan suuntaan. Yksi järjestelylaina säästää pikavippien korkokuluissa sekä helpottaa talouden hallitsemista.

Useampi Suomessa toimiva järjestö auttaa aktiivisesti suomalaisia saamaan mahdollisimman halpaa järjestelylainaa, jotta velalliset kykenisivät maksamaan aiemmin haetut pikavipit pois.

Järjestöjen lisäksi pikalainojen vertailu voi olla hyvä apu järjestelylainaa hakiessa. Lainojen vertaaminen auttaa löytämään kokonaiskustannuksiltaan mahdollisimman edullisen järjestelylainan.

Tässä tehokkaimmat keinot alkaa järjestellä pikavippejä:

 • Pikavippien yhdistäminen jolloin korotkin madaltuvat
 • Ylimääräiset lyhennykset aina kun mahdollista
 • Lumipallotekniikan käyttäminen
 • Velkojen vyöryttäminen
 • Säästäminen kuluissa
 • Velkajärjestelyyn hakeutuminen

Näin pikavippikierre muodostuu

Pikavippi on korkokulujen osalta kallis ja moni haluaakin tämän takia päästä aktiivisesti näistä lainoista eroon. Järjestelylainan lisäksi on olemassa kuitenkin myös muita keinoja päästä eroon pikavipeistä.

Käymme seuraavissa kappaleissa tarkemmin läpi sitä, miten pikavippikierre muodostuu sekä mitä keinoja siitä eroon pääsemiseksi voi olla.

Pikavippikierre muodostuu yleensä niin, että haet helpon saatavuuden takia useita päällekkäisiä pikavippejä. Vanhojen lainojen päälle haettavat uusimmat pikavipit voivat nostaa lainojen kokonaiskustannukset suuremmaksi kuin mitä sinulla olisi kuukausittaisten tulojesi puolesta todellisuudessa varaa maksaa.


Varoitus

Uudet pikavipit saattavat johtaa ylivelkaantumiseen, mikä pahimmillaan johtaa maksuhäiriömerkintään sekä luottotietojen menettämiseen. Luottotietojen menettäminen taas johtaa luonnollisesti myös siihen, ettei lainan saaminen ole enää jatkossa mahdollista.

Uudet pikavipit ovatkin siis erittäin merkittävässä osassa pikavippikierteen syntymisessä ja siksi koskaan ainun ei kannata ottaa äkkiä lainaa, vaan punnita jokaista uutta pikavippiä tai muuta otettavaa lainaa tarkasti.

Näillä keinoilla pääset pikavippikierteestä eroon

Edellä läpikäyty skenaario on synkkä. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että velkakierteestä pois pääseminen on myös täysin mahdollista.

Velkakierteen katkaisemiseksi sinun tulee kuitenkin heti ensi alkuun lopettaa uusien pikavippien hakeminen.

Uudet pikavipit ainoastaan lisäävät velkataakkaa, joten ensimmäinen askel velkakierteestä pois pääsemiseen on lopettaa uusien pikavippien hakeminen.

Tämän jälkeen sinun kannattaa laatia itsellesi henkilökohtainen budjetti. Budjettiin tulisi selvittää kaikki tulot sekä menot. Tuloihin listataan  säännölliset palkkatulot sekä muut tulot, menoihin taas kannattaa sisällyttää ainakin kaikki alla olevista kuukausittaisista menoista.

 • Vuokrakulut
 • Sähkö- ja vesimaksut
 • Vakuutusmaksut
 • Lääkekulut
 • Puhelin- sekä laajakaistaliittymät
 • Arvioidut ruokakulut

Kun olet laatinut budjettisi, sinun kannattaa olla myös yhteydessä lainan tarjoajiin, joilta pikavipit on otettu. Sinun kannattaa kertoa omasta tilanteestasi avoimesti ja pyrkiä neuvottelemaan uusi maksusuunnitelma, joka sopii henkilökohtaiseen budjettiisi.

Lisäksi kaikki kuukausittaiset maksut kannattaa kilpailuttaa, jotta voit löytää mahdollisimman edullisen hinnan. Pienet säästöt kuukausittaisista kuluista saattavat lopulta säästää merkittäviä rahasummia.

Varo näitä asioita pikavippien kanssa

Lainan ottajan tulee olla tietoinen muutamista asioista, kun aiheena on pikavipit. Kalliit pikaluotot saattavat korkeiden kokonaiskustannusten takia olla haitallisia omalle taloudellesi.

Alle on eritelty muutamia asioita, joita pikavippeihin liittyen kannattaa varoa.

 • Uudet pikavipit
 • Pikavipit perintään
 • Pikavipit ulosottoon
 • Pikavipit luottotiedottomalle
 • Pikavipit maksuhäiriöiselle
Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Uudet pikavipit

Lainan hakijana sinun tulee tiedostaa olemassa olevat riskit, mikäli sinulla on jo vanhoista lainoista velkaa ja harkinnan kohteena ovat silti uudet pikavipit. Lyhytaikaisesta taloudellisesta helpotuksesta huolimatta uusimmat pikavipit ainoastaan vaikeuttavat tilannetta pidemmällä aikavälillä.

Tämän takia uusien pikavippien hakeminen kannattaa välittömästi lopettaa, mikäli huomaat maksukykysi olevan riskirajoilla.

Nopeat lainat voivat tuntua houkuttelevilta, mutta ne eivät välttämättä ole oikea ratkaisu.

Pikavipit perintään

Jopa pienet pikavipit voivat pahimmillaan johtaa velkakierteeseen, jota on vaikea pysäyttää. Mikäli taloudellinen tilanteesi romahtaa heikoksi, saattavat pikavipit mennä pahimmillaan perintään.

Perintä toteutuu yleensä muutamissa vaiheissa. Maksumuistutusten jälkeen perintäprosessi etenee oikeudelliseen perintään, jossa käräjäoikeuden tuomion perusteella pikavipeistä johtuvat velat voidaan mahdollisesti viedä ulosottoon.

Pikavipit ulosottoon

Mikäli käräjäoikeus antaa puoltavan tuomion, voi lainan tarjoaja viedä pikavipit ulosottoon asti. Ennen käräjäoikeutta velallinen saa kirjallisen tiedoksiannon haasteesta.

Mikäli velallinen ei vastaa haasteeseen kahden viikon kuluessa, käräjäoikeus antaa yksipuolisen tuomion, jonka perusteella velalliselle voidaan langettaa luottohäiriömerkintä sekä velat voidaan siirtää perintään.

Pikavipit luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle

Pikavipit luottotiedottomalle tai uudet pikavipit maksuhäiriöiselle ovat asioita, joita tulisi ehdottomasti kiertää mahdollisimman kaukaa. Mikäli olet jo päässyt velkaantumaan siten, että olet menettänyt luottotietosi, kannattaa pikavipit etenkin tällöin unohtaa.

Pikavipit luottotiedottomalle eivät ole keino, jonka avulla kenenkään on mahdollista päästä takaisin taloudelliseen tasapainoon.

Toimijoita, joilta saat apua pikavippikierteeseen

Suomessa on useita toimijoita, joiden ilmaisista palveluista voit saada apua pikavippikierteeseen. Seuraavissa kappaleissa on esitelty näitä toimijoita, jotka auttavat vaikeissa tilanteissa olevia ilman veloitusta.

Kuntien velkaneuvonta

Useimmat Suomen kunnista tarjoavat asukkailleen velkaneuvontaa. Velkaneuvonta on neuvontaa, jossa voit saada sekä taloudellista että oikeudellista apua velkatilanteeseen. Velkaneuvojat ovat useimmiten koulutukseltaan lakimiehiä ja velkaneuvontaan voi hakeutua kuka tahansa yksityishenkilö tai pienyrittäjä.

Kuntien velkaneuvonta on ilmaista ja palvelee yleensä sisäisesti oman kuntansa asukkaita. Kuntien velkaneuvonnasta voit saada apua esimerkiksi seuraaviin asioihin

 • Taloudellisen tilanteen kartoitus
 • Neuvottelut velkojien kanssa
 • Maksuaikataulujen uudelleen sopiminen
 • Velkajärjestelyn hakeminen

Kuntien velkaneuvonta on erinomainen palvelu, kun tarvitset tukea taloudellisen tilanteesi kääntämistä varten. Lisätietoja kuntien ilmaisesta velkaneuvonnasta sekä siihen hakeutumisesta löytyy Oikeusaputoimiston nettisivuilta.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Takuusäätiön velka-apu

Takuusäätiö on järjestö, jonka tarkoituksena on edesauttaa suomalaisten kotitalouksien itsenäistä taloudellista selviytymistä. Takuusäätiön kautta voit saada useita erilaisia apuja velkakierteen katkaisemiseen.

Takuusäätiö tarjoaa ilmaiseksi muun muassa seuraavia apukeinoja:

 • Taloudellista neuvontaa
 • Järjestelylainan takauksia
 • Välineitä talouden hallintaan

Takuusäätiön taloudellinen neuvonta toimii pääasiallisesti puhelimitse tai verkossa. Takuusäätiöltä on mahdollista hakea lisäksi takausta järjestelylainaan.

Järjestelylainan avulla velallinen voi yhdistää kaikki vakuudettomat velkansa sekä maksamattomat velkansa yhdeksi helpommin hallittavaksi lainaksi. Lisätietoja Takuusäätiön tarjoamista velka-avun palveluista voit löytää järjestön nettisivuilta.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Huomioi korkokatto

Korkokatto on nimensä mukaisesti ennalta määrätty raja-arvo, jonka yläpuolelle lainojen korko ei saa nousta. Korkokatoilla on ollut suuri merkitys pikavippeihin, sillä monelle lainaa tarjoavalle yritykselle ei ole enää mahdollista rahastaa kalliilla pikavipeillä.

Vuoden 2021 lopussa asetettu korkokatto toimi niin, että sen kautta lainaa ilman vakuuksia sai halvemmalla kuin aikaisemmin. Se rajasi suurimman osan vakuudettomista luotoista 20 % alle, mikä jo itsessään rajoitti merkittävästi pikavippejä tarjoavien yritysten toimintaa.

Korkokaton tarkoituksena on suojella suomalaisia ylihintaisilta lainatuotteilta sekä velkaantumiselta.

Uusimmat pikavipit – kannattaako niiden hakeminen?

Mikäli lainan hakua harkitessa vastaasi kuitenkin tulee edulliselta vaikuttava pikavippi, kannattaako sen hakeminen? Uuden pikavipin hakeminen tulisi aina suhteuttaa lainan todellisiin kustannuksiin.

Lainamarkkinoiden uusimmat pikavipit saattavat päällisin puolin tarkasteltuna vaikuttaa edulliselta, mutta niihin voi sisältää erilaisia piilokustannuksia.

Vinkki

Selvitä uusimpien pikavippien todelliset lainakustannukset Summarumin lainalaskurin avulla. Siihen voit syöttää pikavipin eri kustannukset ja laskuri arvioi sinulle paljonko laina todellisuudessa tulee kustantamaan.

Lainalaskurin avulla kykenet arvioimaan sitä, kannattaako lainanhaku. Lainalaskuri sisällyttää itseensä lainan pienet lisäkustannukset, mikä auttaa todellisen vuosikoron arvioinnissa.

LUE MYÖS: Paras pikalaina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Miten estää pikavipit?

Jos haluat estää pikavipit kokonaan, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin tai rahoitusyhtiöihin, joista olet saanut aikaisemmin lainaa. Saat asetettua itsellesi näissä tilapäisen luottokiellon.

Pikavipit – Usein kysyttyä

Mitä pikavipit ovat?
Pikavipit ovat välittömästi saatavissa olevia vakuudettomia lainoja. Pikavipit ovat yleisesti ottaen erittäin kalliita ja kuluttajan kannattaakin välttää niiden hakemista.
Miten maksaa pikavipit pois?
Jo haetut pikavipit kannattaa maksaa pois niin pian kuin mahdollista. Pikavippien takaisinmaksussa kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden ajallaan maksamiseen. Pikavipit sekä niiden myöhästymismaksut ovat yleensä erittäin korkeat.
Miten selvitä pikavippikierteestä?
Pikavippikierteestä pois päästäkseen kuluttajan tulee ensimmäisenä lopettaa uusien pikavippien hakeminen. Sen jälkeen kuluttajan kannattaa tehdä henkilökohtainen budjetti sekä laatia järkevä maksusuunnitelma vanhojen velkojen takaisinmaksuun.
Mistä pikavippiä?
Kuluttajan ei kannata hakea pikavippiä. Mikäli kuluttaja tarvitsee lainaa nopeasti, on useilla luotettavilla pankeilla ja rahalaitoksilla tarjolla edullisempia lainapalveluita.
Mistä apua pikavippiongelmiin?
Pikavipeistä johtuviin ongelmiin on saatavissa ilmaista apua erilaista palveluista, kuten kunnallisesta tai Takuusäätiön velka-avusta. Velka-apu koostuu eri asioista, kuten esimerkiksi talousneuvonnasta, järjestelylainojen takaamisesta tai neuvotteluista velkojien kanssa.