Lainaa netistä – turvallisesti ja luotettavasti

Kuten varmasti moni jo tietää, lainavertailu ja lainakilpailutus ovat ehdottoman tärkeitä edullisimman lainan löytämisessä itsellesi. Sinulla on mahdollisuus kilpailuttaa nopeastikin esimerkiksi suurimpien pankkien lainoja netissä. Tässä tekstissä käymme läpi, kuinka netti voi olla suureksi avuksi edullisimman lainan löytämisessä, sekä minkälaisia turvallisuus ja luotettavuus näkökulmia tähän liittyy.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Laina netistä nopeammin kuin muualta

Netissä toimivat sekä suurimmat pankit että pienemmät lainantarjoajat. Siksi turvallinen ja luotettava laina on yhtä lailla saatavilla verkossa kuin pankissa vieraillessa. Kerromme seuraavaksi, miten lainavertailu ja/tai lainojen kilpailutus netissä toimii, sekä miten se nopeuttaa lainanhakuprosessia pankissa käymiseen verrattuna.

Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset (pikaisesti) käteistä, lainanantajat netissä voivat tarjota vakuudetonta lainaa. Näin rahat voivat olla tililläsi nopeasti – toisinaan jopa saman vuorokauden sisällä. Jos harkitset tasaerälainan ottamista verkossa, voit valita kahden välillä:

  1. Verkossa toimivat lainanantajat
  2. Rahoituslaitokset ja niiden mahdolliset sivuliikkeet

Kumpikaan näistä ei ole välttämättä parempi kuin toinen, mutta henkilökohtaisen lainan ottamiseen verkossa on joitain yleisiä etuja sekä myös haittoja. Näistä kerromme lisää sivun lopussa.

Netin kautta löydät edullisimman lainat

Henkilökohtaisen lainan etsiminen verkossa voi helpottaa vaihtoehtojen vertailua. Kuten aiemmin mainitsimme, vaikka päättäisitkin hankkia lainan verkossa, lainan ei tarvitse olla peräisin vain netissä toimivalta lainanantajalta. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kyseessä olisi siitäkin huolimatta luotettava laina, mutta tarkkana täytyy tietysti aina olla.

Kun kilpailutat ja/tai otat henkilökohtaista lainaa, ota huomioon muun muassa seuraavat asiat:

Tämän jälkeen sinun kannattaa tehdä lista lainanantajista, jotka sopivat omiin edellytyksiisi sekä olosuhteisiisi. Ei ole myös yhtään pahasta tutustua lainanantajan profiiliin hieman tarkemmin. Voit esimerkiksi aloittaa tarkistamalla yrityksen tiedot, ja jatkaa tästä muiden käyttäjien kommentteihin yrityksen palveluista.

Lainanhakuprosessi

Kun haet netistä lainaa, sinun kannattaa ensin kilpailuttaa lainat. Tämän jälkeen voit siirtyä haluamasi lainanantajan sivulle, ja tutustua vielä erilaisiin vaihtoehtoisiin lainoihin.

Jokaisen tarjouksen vierestä löydät painikkeen, jonka kautta voit siirtyä viimeistelemään oman hakemuksesi. Tunnistautuminen onnistuu näppärästi joko verkkopankkitunnuksilla, tai esimerkiksi mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen on tietysti ehdoton vaihe, jonka avulla lainanantaja voi pitää huolen siitä, että väärinkäyttötapauksilta vältyttäisiin.

Tässä vielä prosessi askel askeleelta:

  1. Tutustu erilaisiin lainanantajiin
  2. Kilpailuta lainatarjoukset
  3. Kirjaa ylös kiinnostavien lainatarjousten tiedot
  4. Valitse olosuhteisiisi sopivin lainatarjous
  5. Viimeistele hakemus tunnistautumalla sivuille
  6. Lähetä lainanantajalle (alustava) hakemus

Muista nämä asiat kun haet lainaa netistä

Luotettava laina tarkoittaa sitä, että lainan tarjoaa luotettava lainanantaja. Kun vierailet erilaisilla sivustoilla, sinun kannattaa esimerkiksi seurata seuraavia asioita:

Luottoluokitus. Minkälainen luottoluokitus yrityksellä on?

Tietoturva. Käyttääkö yritys esimerkiksi salattua SSL-yhteyttä koko prosessin ajan, kun he käsittelevät tietojasi?

Yrityksen kotimaa. Onko yritys suomalaista alkuperää vai onko kyseessä ulkomaalainen yritys? Toinen ei välttämättä ole parempi kuin toinen, mutta kotimaisen yrityksen kanssa voi olla jatkossa helpompi hoitaa asioita.

Lainaa netistä – risut

Yrityksen tiedot. Lainanhaun aikana olet varmasti perehtynyt useisiin eri pankkeihin, luottoyhdistyksiin ja merkittäviin verkossa toimiviin lainanantajiin. Tästä huolimatta sinulla voi olla sellainen olo, ettet tunne riittävän hyvin verkossa toimivia lainanantajia. Tämä on yksi nettilainojen suurimmista ongelmista, ja onkin todellakin tervettä olla skeptinen aina, kun kyseessä on henkilökohtaisten tietojesi jakaminen netissä.

Ennen kuin jätät hakemuksen lainanantajalle verkossa, sinun kannattaa lukea erilaisia arvosteluja verkossa, sekä tarkistaa myös luottotiedot joko kotimaiselta tai kansainväliseltä luottotietoyhtiöltä. Federal Trade Commission varoittaa myös mahdollisista laina- ja luottokorttihuijauksista, joten olethan aina tarkkana, ennen kuin maksat etukäteismaksuja tai muita vahvistusmaksuja.

Neuvotteluvara. Vaikka verkossa toimivat lainanantajat voivat tarjota hyviä, kilpailukykyisiä hintoja, sinun kannattaa silti aina tarkistaa ensin, tarjoaako pankkisi vastaavia lainoja. Sinulla on aina enemmän neuvotteluvaraa, jos sinulla on olemassa esimerkiksi säästötili tai muuten suuri saldo lainanantajan kanssa.

Lainaa luottokelpoisuudesta huolimatta. Vaikka luottosi ei ole suuri, saatat silti saada hyväksynnän henkilökohtaiselle lainalle. Jotkut lainanantajat ovat erikoistuneet jopa lainan antamiseen sellaisille lainanottajille, joilla ei ole positiivista luottohistoriaa. He saattavat esimerkiksi pystyä tarjoamaan suhteellisen hyviä korkoja.

Lainaa netistä – ruusut

Kätevyys. Kun haet lainaa netistä, sen ehkä suurin etu on nimenomaan verkkohakemusten mukavuus. Sekä verkossa että sivuliikkeenä toimivat lainanantajat antavat sinulle mahdollisuuden aloittaa lainahakemus verkossa ja vahvistamaan tarjous siinä samassa. Jotkut lainanantajat tosin vaativat edelleen allekirjoitusta vahvistuksena onnistuneesta lainanhausta. Kuitenkin vain verkossa toimivien lainanantajien kanssa voit olla varma, että koko lainanhakuprosessi tapahtuu verkossa.

Mahdollisuus verrata lainoja. Lainanantajien ja lainatarjousten vertaaminen ennen lainan vastaanottamista voi auttaa sinua saamaan parhaat tarjoukset ja lainaehdot tarpeisiisi. Jos haluat vertailla lainoja, etsi palvelu tai verkkosivusto, jonka avulla voit erilaisilla ehdoilla hakea ja vertailla nopeasti eri vaihtoehtoja. Näin voit löytää parhaat lainanantajat ja lainavaihtoehdot taloudellisen tilanteen ja halutun lainasumman perusteella.

Nopea haku- sekä rahoitusprosessi. Koko lainanhakuprosessi voi olla paljon nopeampaa, jos otat henkilökohtaista lainaa verkossa. Hakemus-, vahvistus- ja hyväksymisprosessi voidaan suorittaa mukavasti kotona, eikä sinun tarvitse käyttää aikaasi erilaisten asiakirjojen allekirjoittamiseen. Joissain tilanteissa voit jopa saada varat talletettuna tilillesi saman vuorokauden tai seuraavan vuorokauden kuluessa.

Lainalaskurilla lasket lainakustannukset netissä

Henkilökohtaisia lainoja on siis helppo ainakin selailla, jos ei ottaa suoraan netissä. Lainanantajat voivat tarjota alhaisia korkoja, vaikka kyseessä ei olisikaan mikään kovin tunnettu rahoituslaitos. Lainatarjouksien vertailu onnistuu myös kätevästi ja nopeasti verkossa.

Olemme luoneet kätevän tavan vertailla lainoja lainalaskurimme avulla. Voit sen kautta selvittää, minkä kokoiseen lainaan sinulla on varaa, tai minkä kokoisissa erissä tarvitsemasi lainasumma tulisi maksaa takaisin

Tutustu lainoihin

Voinko hakea lainaa netistä?
Voit, ja useissa tapauksissa se on jopa suositeltavaa. Lainojen kilpailutus kannattaa erityisesti aloittaa netissä, ja halutessasi voit vahvistaa hakemuksen pankissa. Verkossa toimivat lainanantajat ovat kuitenkin tehneet haun helpoksi suoraan nettilomakkeiden kautta.
Kuinka voin hakea lainaa netistä?
Voit aloittaa lainan kilpailuttamisen tutustumalla erilaisiin lainanantajiin ja niiden lainaehtoihin. Kun olet löytänyt itsellesi muutaman sopivan lainan, voit vertailla vielä kerran niiden ehtoja. Lainanantajasta riippuen voit sitten vahvistaa hakemuksesi joko verkkopankkitunnuksilla tai muulla tavalla.
Mitä turvallisuusasioita minun kannattaa pitää mielessäni?
Kun asioit verkossa ja kyse on raha-asioista, sinun kannattaa olla aina erittäin tarkkana tietojesi suhteen. Luotettavimmat lainanantajat tarjoavat korkeimmat luottoluokitukset sekä päivitetyt tietoturvaohjelmistot.
Onko lainanhaku netissä nopeampaa kuin se, että vierailisi pankissa?
Usein on. Vaikka suunnittelisitkin hakevasi lainaa pankista, sinun kannattaa aloittaa lainojen kilpailutus netissä. Tämän jälkeen lainanhaku netissä on nopeampaa kuin se, että kävisit pankissa. Pankissa käymisessä on kuitenkin se etu, että sinulla on enemmän neuvotteluvaraa.