Tonttilaina – Hae lainaa tontin ostamiseen

Hae tonttilainaa asuntolainan yhteydessä tai ihan omana lainanaan. Täytä maksuton lomake Summarumin kautta ja selvitä mikä on matalin korko tonttilainaasi.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Tonttilaina – näin sitä saa kätevästi

   Kuten jo tiedämme, tonttilaina on laina, jonka pankki myöntää tontin ostoa varten. Monesti pankeissa ei ole erikseen tonttilaina-nimistä vaihtoehtoa, vaan tontin hankintaa rahoitetaan esimerkiksi asuntolainan yhteydessä.

   Jos hakijalla ei ole aikomusta rakentaa tontille, voi rahoitukseksi hakea myös vakuudellista tai vakuudetonta kulutusluottoa. Useimmiten pankit kuitenkin vaativat, että tontille rakennetaan tietyn ajan kuluessa, etenkin rakennuslainaa haettaessa. Kyse on kuitenkin tonttilainasta lainan hakutarkoituksen mukaan.


   Löydä edullisin tonttilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan tonttilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Paras tonttilaina selviää kilpailuttamalla

   Kun pohjatyö on kunnossa, parhaan lainatarjouksen valitseminen on helpompaa. On hyvä tietää perusasiat vertailtavista luvuista, kuten koroista ja vakuuksista, jotta voi tehdä asiasta järkevän päätöksen.

   Parhaan lainavaihtoehdon etsimiseen kannattaa käyttää hetki aikaa, sillä kilpailutukseen ja vertailuun käytetty aika säästää paljon rahaa. Paras vaihtoehto onkin tutustua tärkeimpiin lainan hakemiseen liittyviin kysymyksiin ja sitten hoitaa kilpailutus ammattilaisten avulla.

   Näin aikaa ei kulu turhaan jokaiseen pankkiin yhteydessä olemiseen, vaan voit keskittyä vertailemaan tarjouksia. Lainojen kilpailutus tapahtuu näppärästi netissä tietokoneella tai vaikkapa älypuhelimella.

   Tarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään ja pankit ottavat yhteyttä lainatarjouksien kanssa. Tarjousten pyytämistä varten on oltava valmis esittämään asiakirjat, joista käy ilmi aiemmat velat, tulotaso ja varallisuus.

   Oma tilanne on hyvä pitää mielessä muutenkin tonttilainaa miettiessä, jotta osaa parhaiten arvioida, paljonko lainaa on valmis lyhentämään. Etenkin jos aikomuksena on rakentaa tontille, tämä on hyvä pitää mielessä.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainaa tontin ostoon Summarumin kautta

   Summarum on omassa liiketoiminnassaan erikoistunut erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Edullinen laina tontin ostoon järjestyy myös yhtä lailla helposti Summarumin kautta.  Tavalliselle henkilöasiakkaalle Summarumin palvelujen käyttö on täysin maksutonta, eikä sido häntä mihinkään.

   Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman tonttilainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomio tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan ja pyytää tämän jälkeen yli 30 eri lainantarjoajalta lainatarjousta näiden tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

   Tonttilainan hakijana sinun ei tarvitse sitoutua tai saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys lainalaskurin käyttöön on siten olematon. Laskuri auttaa sinua jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

   Vakuudeton vs. vakuudellinen tonttilaina

   Tonttilaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainavakuus turvaa pankille lainan takaisinmaksun. Kun pankki myöntää lainaa, se ottaa laskelmoidun riskin, että lainan hakija ei kykenekään maksamaan lainaansa takaisin. Pankki pyrkii vakuuksilla minimoimaan tätä riskiä. Vakuudellisista lainoista lisää aiheen omasta artikkelista. 

   Tonttilainan reaalivakuudet

   Suurin osa pankeista, kuten OP, Nordea, S-Pankki, Danske Bank ja Aktia vaativat lainanhakijalta vakuuksia. Vakuudeksi voidaan merkitä omaa omaisuutta, eli käyttää niin kutsuttuja reaalivakuuksia.

   Ostettava tontti toimii vakuutena tiettyyn pankin määrittämään prosenttiosuuteen asti. Jäljelle jäävän osuuden voi kattaa monella tapaa.

   Esimerkiksi OP pankki vaatii, että rahoitettavalle tontille rakennetaan tietyn ajan kuluessa, eli tonttia varten on haettava rakennuslainaa tai remonttilainaa.

   Tontille rakennettava rakennus toimii tässä tapauksessa osaltaan vakuutena rakennuslainalle 70 % asti. Lain mukaan tontin tai rakennuksen arvo tontti- tai asuntolainassa voi kattaa maksimissaan 70 % asunnon arvosta.

   Loput vakuudesta katetaan muulla omaisuudella. Esimerkkejä reaalivakuudeksi kelpaavasta omaisuudesta ovat:

   • Tontti
   • Asunto, eli asunto-osakeyhtiön osakekirja tai asuinkiinteistön panttikirjat
   • Kesäasunto
   • Metsäomistukset
   • Osakkeet ja rahasto-osuudet
   • Takaajan, esim. vanhempien vakuudeksi panttaama omaisuus

   Lisävakuudet

   Lisävakuudet ovat pankkien tarjoamia maksullisia palveluja, joiden avulla voi täydentää lainan vakuutta, kun omat vakuudet eivät muuten riitä.

   Esimerkiksi Aktia Pankeilla on vaihtelevia ehtoja lisävakuuksien myöntämiseen, eikä lisävakuuksia aina voi hyödyntää tonttilainan kanssa. Pankit hyväksyvät yleensä myös valtiontakauksen. On tärkeää perehtyä tarkasti eri pankkien tarjoamiin vaihtoehtoihin, jotta itselle sopiva ratkaisu löytyy.

   Vakuudetonta tonttilainaa nopeasti

   Vakuudeton laina on aina lähtökohtaisesti kalliimpi kuin vakuudellinen laina. Vakuudettomia lainoja voi saada useimmista pankeista kulutusluottoina.

   Vakuudettoman lainan etuna on nopeus, sillä rahan voi saada tilille nopeimmillaan alle tunnissa. Keskimäärin vakuudettoman lainan saa kuitenkin tilille 1–3 päivän kuluessa.

   Lisäksi vakuudettomalla lainalla ei yleensä ole ehtoja siitä, kuinka pian tontille tulee rakentaa. Helppoudesta ja nopeudesta huolimatta vakuudettoman lainan ottamista olisi harkittava yhtä tarkasti kuin vakuudellisenkin.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Pankit jotka tarjoavat tonttilainaa

   Pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat tonttiin lainaa, mutta eri ehdoilla. Seuraavat pankit tarjoavat lainaa tontin rahoittamiseen tiedettävästi hyvin ehdoin:

   Osuuspankki

   OP myöntää vakuudettomia kulutusluottoja mukautettavalla takaisinmaksuajalla. Laina kerryttää OP-bonuksia, joilla voi maksaa esimerkiksi vakuutusmaksuja.

   Nordea

   Nordean myöntämä Joustoluotto on myös vaihtoehto vakuudetonta tonttilainaa etsivälle. Nordean sivustolla annetaan esimerkit alimmista ja korkeimmista mahdollisista vuosikoroista Joustoluotolle, sekä minimi- ja enimmäislaina-aika.

   S-Pankki

   S-pankin S-Laina on haettavissa verkossa. S-Pankki lupaa lainapäätöksen nopeasti ja sivustolla on myös laskuri, jonka avulla voi arvioida kuukausieriä kaikki kulut huomioiden. S-Pankki lupaa myös kasvattaa lainasummaa, jos kulutusluottoa hakee yhdessä toisen kanssa.

   Aktia

   Aktian kulutusluottoa ei ole saatavissa vakuudettomasti, mutta sen sijaan heillä on käyttölaina-niminen vakuudeton luotto. Sivustolta voi löytää tiedot mm. minimimaksuerästä ja mahdollisista takaisinmaksuerien määristä. Myös korkojen minimi-maksimi-haarukka on nähtävillä.

   Danske Bank

   Danske Bank tarjoaa myös oman vaihtoehtonsa nimeltään Haavelaina. Kaksi lainanhakijaa saa kaksi kertaa enemmän luottoa kuin yksi, mutta luottosumma ei silti aivan nouse suurimpiin summiin. Sivustolla on S-pankin tapaan laskuri, jolla voi vertailla maksuja.

   Tonttilainaa matalalla korolla

   Lainan hinta koostuu pankin tai lainanantajan korkomarginaalista, viitekorosta ja muista lainan kuluista. Viitekoron voi valita itse; vaihtoehtoina on yleensä pankin oma viitekorko ja lisäksi Euribor-korko.

   Euribor on euroalueen oma viitekorko, joka lasketaan eri ajanjaksoille, kuten 3 kk, 6 kk ja 12 kk.

   Korkomarginaali on se, joka eniten eroaa eri pankkien välillä. Tätä korkoa on myös mahdollista saada alaspäin neuvottelemalla, etenkin jos on hoitanut taloutensa hyvin.

   Viitekoron suhteen taas yleinen käsitys on, että pankin oma viitekorko harvoin on se edullisin vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin vertailla eri pankkien omia vaihtoehtoja, esimerkiksi Aktian ja OP:n omaa primea.

   Lisäksi kannattaa perehtyä Euribor-koron tilanteeseen ja miettiä, haluaako lainansa sidottavan 3, 6 vai 12 kk euriboriin.

   Vakuudettomien lainojen korkohaitarit ovat helposti nähtävillä ainakin edellä mainittujen pankkien osalta, joten niiden vertailu on helppoa.

   Henkilön kannattaa kuitenkin huomioida korkoon vaikuttavat asiat, sillä mikäli lainaa hakeva hän joutuu venymään mahdottomiin maksusuunnitelmiin alhaista korkoa havitellessaan, voi olla parasta harkita uudelleen.


   Miksi kilpailuttaa tonttilainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen tonttilainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Tonttilainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Näin suojaudut yllättäviltä koroilta

   On olemassa erilaisia palveluita, joilla korkoon liittyviä riskejä, kuten koronnousua vastaan voi suojautua.

   Lisäpalvelut muuttavat lainan hintaa huomattavasti, mutta tarjoavat myös paljon turvaa.

   Kaikki pankit tarjoavat jonkinlaisen korkosuojan, joka rajoittaa korkotason nousun vaikutuksia lainanlyhennyksiin. Korkosuojat nostavat lainakuluja, joten on harkittava, onko suoja sijoituksen arvoinen.

   On myös mahdollista valita kiinteä korko. Kiinteä korko lukitaan lainan myöntämishetkellä yhteen paikkaan, jolloin markkinoiden korkoheittelyt eivät vaikuta. Täytyy kuitenkin muistaa, että jos markkinoilla korot laskevat, joutuu silti maksamaan sovittua korkeampaa korkoa.

   Tonttilainaa saa pankista ja netistä

   Useimmiten tontti hankitaan kodin tai liiketilojen rakentamista varten. Tällaisissa tilanteissa tontin hankinta on osana rakennusprosessia, ja osa pankeista sisällyttää tontin hinnan rakennuslainaan.

   Tällöin pankki vaatii rakentamisen alkavan tietyn ajan sisällä, yleensä kaksi vuotta tontin ostamisesta.

   Vakuudettomassa lainassa tällaisia vaatimuksia ei ole, joten jos tontti on tarkoitus pitää omistuksessa hetki ennen rakentamisen aloittamista, saattaa vakuudeton laina olla oikea ratkaisu.

   Jos haluaa pelata varman päälle, voi tarjoukset pyytää sekä vakuudellisista että vakuudettomista tonttilainoista ja pohtia rauhassa omia vaihtoehtoja.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi tonttilainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

   Asuntolainan kilpailuttaminen

   Tonttilaina – asiakkaiden kokemuksia

   Hakiessa internetistä asiakkaide kokemuksia tonttilainan hankkimisesta, huomaa etsijä selkeästi muutamia asioita asiakaskäyttäytymiseen liittyen.

   Kokemuksia selviteltäessä esiin tulee monen suomalaisen asiakkaiden toimesta se, että tonttilaina on todellisuudessa haettu osana asuntolainaa.

   Tonttilainan myöntäminen osana asuntolainaa on hyvin yleistä, eikä internetistä löydy juurikaan kokemuksia tontin hankkimisesta kulutusluoton avulla.

   Tonttilaina voi tulla joissain tapauksissa silti kaikista järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Joissain kunnissa tontin lupaprosessi saattaa viedä jopa useamman vuoden, jolloin asuntolainan saaminen saattaa olla hankalaa prosessin alkuvaiheissa.

   Tonttilaina voi tällaisissa tapauksissa olla helpompi vaihtoehto vastaanottaa, riippuen pankkien ja lainantarjoajien myöntämisprosesseista.

   Usein kysyttyä

   Miksi hakea tonttilainaa?
   Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja näet tarjoukset heti. Voit saada lainan ilman vakuuksia tai takaajia.
   Mikä on tonttilainan korko?
   Alkaen 4,5%. Tyypillisesti 4,5% - 10% riippuen lainan koosta ja hakijasta.
   Maksaako tonttilainan hakeminen?
   Ei. Summarum.fi -palvelussa voit kilpailuttaa tonttilainat ilmaiseksi ja valita parhaan tarjouksen.