Tonttilaina

Tonttilaina on – yhdessä rakennus- ja asuntolainan kanssa – yksi elämäsi suurimmista investoinneista. Tonttilainaa voit saada joko vakuudetta tai vakuutta vastaan. Yleisin tonttilaina on summaltaan suurempi ja siinä esimerkiksi tontille tuleva asunto toimii lainan vakuutena. Vakuudeton tonttilaina sen sijaan on summaltaan yleensä pienempi ja kattaa osan rahoituksen kokonaistarpeesta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Hae tonttilainaa asuntolainan yhteydessä tai ihan omana lainanaan Summarumin kautta. Täytä maksuton lomake ja pian vastaanotat useita lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Vertaile tarjouksia kaikessa rauhassa ja valitse niistä järkevin vaihtoehto omaan tilanteeseesi sopien.

   Tonttilaina – näin saat sitä kätevästi

   Tonttilaina on siis laina, jonka pankki myöntää tontin ostoa varten. Monesti pankeilla ja rahoitusyhtiöillä ei kuitenkaan ole erikseen tonttilaina-nimistä vaihtoehtoa tuotevalikoimassaan. Sen sijaan tontin hankintaa rahoitetaan usein samalla kun haetaan asuntolainaa.

   Jos olet hankkimassa tontin, johon sinulla ei ole aikomusta rakentaa, voit hakea rahoitukseksi myös vakuudellista tai vakuudetonta kulutusluottoa. Tyhjän panttina tontti ei yleensä silti pitkiä aikoja saa olla, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt vaativat, että sille rakennetaan tietyn ajan kuluessa. Tämän ehdon on täytyttävä etenkin rakennuslainaa hakiessa.


   Löydä edullisin tonttilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan tonttilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Paras tonttilaina selviää kilpailuttamalla

   Perusasiat vertailtavista luvuista, kuten koroista ja vakuuksista, on hyvä tietää. Kun pohjatyö on kunnossa, parhaan lainatarjouksen valitseminen on helpompaa.

   Paras tonttilaina löytyy kilpailuttamalla. Parhaan vaihtoehdon etsimiseen kannattaakin käyttää hetki aikaa. Lainaa ei itse asiassa koskaan kannata ottaa ilman kilpailutusta, sillä muutoin on voit maksaa lainastasi liikaa erilaisten kulujen muodossa. Lainojen kilpailuttaminen säästää paitsi rahaa myös aikaa.

   Suosittelemme, että tutustut ensin tärkeimpiin tonttilainan hakemiseen liittyviin kysymyksiin ja annat sitten meidän hoitaa kilpailutuksen puolestasi. Näin aikaasi ei kulu turhaan siihen, että otat yhteyttä jokaiseen pankkiin tai rahoituslaitokseen erikseen ja teet niihin myös jokaiseen oman hakemuksen.

   Kilpailuta tonttilaina Summarumilla ja voit keskittyä vertailemaan tarjouksia. Avullamme tonttilainan kilpailuttaminen tapahtuu näppärästi muutamissa minuuteissa.

   Tonttilainatarjoukset sähköpostiisi nopeasti

   Hakemuksen lähettäminen ja tarjousten pyytäminen eivät vielä sido sinua mihinkään. Parhaat lainatarjoukset saat yhteistyökumppaneiltamme nopeasti. Jotta voit saada lopullisen tonttilainatarjouksen, on sinulla oltava valmiina myös erilaisia asiakirjoja. Näistä asiakirjoista tulee käydä ilmi aiemmat velkasi, nykyinen tulotasosi sekä varallisuutesi.

   Oma taloudellinen tilanteesi sinun on itse asiassa tärkeä selvittää jo ennen kuin haet tonttilainaa. Näin osaat parhaiten arvioida summaa, jolla voit lyhentää lainaa jatkossa.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Lainaa tontin ostoon Summarumin kautta

   Me Summarumilla olemme omassa liiketoiminnassamme erikoistuneet erilaisten lainatuotteiden kilpailuttamiseen. Edullinen tonttilaina järjestyy kauttamme kätevästi ja turvallisesti. Palvelumme käyttö on sinulle täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

   Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman tonttilainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomioi tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan. Laskurista saat kuitenkin vain suuntaa-antavia vastauksia. Se auttaa sinua jo rahoituksen harkintavaiheessa arvioimaan tonttilainan todellista hintaa.

   Varsinaiset tarjoukset saat täyttämällä hakemuksen sivullamme. Me välitämme tonttilainahakemuksesi kymmenille yhteistyökumppaneillemme. Täytät siis vain yhden lomakkeen ja annat meidän hoitaa loput.

   Tonttilainan hakijana sinun ei tarvitse sitoutua saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä otatko lainaa vai et.

   Hae kauttamme laina tonttia varten näin

   Kun tarvitset lainaa tontin ostoon, käänny puoleemme. Kilpailutamme tonttilainat puolestasi. Prosessi on varsin nopea ja tapahtuu näin:

   1. Täytä hakemus sivustollamme.
   2. Anna tarvittavat tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä henkilötunnuksesi.
   3. Lähetä hakemus ja me kilpailutamme sen kymmenillä eri rahoitusyhtiöillä ja pankeilla.
   4. Saat tarjouksia. Vertaile niitä ja valitse kannaltasi paras tonttilaina.

   Mikä laina tontin ostoon kannattaa ottaa?

   Laina tontin ostoon kannattaa miettiä monelta eri kantilta. Ensimmäiseksi sinun on tietysti tiedettävä tarvittava lainasumma. Se itsessään saattaa jo paljastaa lainatyypin: suurempi summa voi edellyttää vakuutta, kun taas pieni tonttilaina voi onnistua kokonaan ilman vakuuksia.

   Vakuudeton tonttilaina

   Laina tontin ostoon on mahdollista saada yhteistyökumppaneiltamme kokonaan ilman vakuuksia, mikäli tontin arvo ei ylitä 60 000 euroa. Voit myös täydentää vakuudellista tonttilainaasi vakuudettomalla kulutusluotolla, mikäli sinulta ei löydy riittävästi omia säästöjä.

   Alla näet esimerkkejä vakuudettomista tonttilainoista ja niiden mahdollisista kuluista:

   Tonttilaina Laina-aika Korkoprosentti Avausmaksu Tilinhoitokulut Kuukausierä Kokonaismäärä
   30 000e 25v 1,1% 500e 4e 123,30e 36 099,60e
   40 000e 20v 1,1% 300e 4e 191,10e 45 873,80e
   50 000e 25v 1,1% 400e 5e 197,20e 59 170,20e
   60 000e 25v 1,2% 200e 5e 237,40e 71 210,70ee

   Vakuudetonta tonttilainaa nopeasti

   Vakuudeton laina on aina lähtökohtaisesti kalliimpi kuin vakuudellinen laina. Tämä koskee myös tontteja. Vakuudettomia lainoja voi saada useimmista pankeista kulutusluottoina.

   Vakuudeton tonttilaina on erityisen hyvä nopeutensa vuoksi. Voit saada koko hakemasi summan tilillesi parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Keskimäärin vakuudettoman lainan saa kuitenkin tilille 1–3 päivän kuluessa.

   Lisäksi vakuudettomalla lainalla ei yleensä ole ehtoja siitä, kuinka pian tontille tulee rakentaa. Helppoudesta ja nopeudesta huolimatta sinun kannattaa harkita vakuudettoman tonttilainan ottamista aivan yhtä tarkasti kuin vakuudellisenkin.

   Vakuudellinen tonttilaina

   Vakuudellista lainaa tontin ostamiseen saat tyypillisesti perinteisiltä pankeilta. Lainavakuus turvaa pankille lainan takaisinmaksun. Kun pankki myöntää tonttilainaa, se ottaa laskelmoidun riskin siitä, että et välttämättä kykenekään maksamaan lainaasi takaisin. Tätä riskiä minimoidakseen pankki pyytää sinulta vakuuksia, jolloin haet lainaa omaisuutta vastaan.

   Vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti edullisempia kuin vakuudettomat tonttilainat, mutta niitä voi myös olla hankalampi saada.

   Tonttilainan reaalivakuudet

   Suurin osa pankeista, kuten OP, Nordea, S-Pankki, Danske Bank ja Aktia vaativat lainanhakijalta vakuuksia. Vakuudeksi voit merkitä omaa omaisuuttasi. Silloin vakuutena käytetään niin kutsuttuja reaalivakuuksia. Ilman vakuuksia laina tonttia varten ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä onnistu.

   Ostettava tontti toimii vakuutena tiettyyn pankin määrittämään prosenttiosuuteen asti. Jäljelle jäävän osuuden voit kattaa monella tapaa.

   Esimerkiksi OP pankki vaatii, että rahoitettavalle tontille rakennetaan tietyn ajan kuluessa. Silloin sinun on haettava tonttia varten myös rakennuslainaa tai remonttilainaa.

   Tontille rakennettava rakennus toimii tässä tapauksessa osaltaan vakuutena rakennuslainalle 70:een prosenttiin asti. Lain mukaan tontin tai rakennuksen arvo tontti- tai asuntolainassa voi kattaa maksimissaan 70 % asunnon arvosta.

   Loput vakuudesta on siis katettava muulla omaisuudella. Esimerkkejä reaalivakuudeksi kelpaavasta omaisuudesta ovat:

   • Tontti
   • Asunto, eli asunto-osakeyhtiön osakekirja tai asuinkiinteistön panttikirjat
   • Kesäasunto
   • Metsäomistukset
   • Osakkeet ja rahasto-osuudet
   • Takaajan, esim. vanhempien vakuudeksi panttaama omaisuus

   Lisävakuudet

   Tonttilaina saattaa edellyttää myös lisävakuuksia. Ne ovat pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia maksullisia palveluja, joiden avulla voit täydentää tonttilainan vakuutta, kun omat vakuudet eivät muuten riitä.

   Esimerkiksi Aktia Pankilla on vaihtelevia ehtoja lisävakuuksien myöntämiseen, eikä lisävakuuksia aina voi hyödyntää tonttilainan kanssa. Pankit hyväksyvät yleensä myös valtiontakauksen. Jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun tontin rahoittamiseksi, on siis tärkeää perehtyä tarkasti eri pankkien tarjoamiin vaihtoehtoihin.

   Kenelle tonttilainaa myönnetään?

   Laina tonttiin myönnetään vakuudellisena ja vakuudettomana pääasiassa seuraavin perustein:

   • Olet täysi-ikäinen.
   • Sinulla on säännöllisiä tuloja.
   • Luottotietosi ovat kunnossa.
   • Vakituinen osoitteesi on Suomessa.
   • Jos tonttilaina edellyttää vakuutta, tulee sinulla olla myös sellaisia.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Pankit joista laina tonttiin on saatavilla

   Pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat lainaa tonttiin, mutta eri ehdoilla. Seuraavat pankit tarjoavat lainaa tontin rahoittamiseen tiedettävästi hyvin ehdoin:

   Op tonttilaina

   OP tonttilaina ei ole varsinainen lainatuote pankin valikoimissa, vaan se myöntää vakuudettomia kulutusluottoja mukautettavalla takaisinmaksuajalla. Laina kerryttää OP-bonuksia, joilla voit maksaa esimerkiksi vakuutusmaksuja.

   Nordea tonttilaina

   Nordean myöntämä Joustoluotto on myös vaihtoehto, kun etsit vakuudetonta tonttilainaa. Nordean sivustolla annetaan esimerkit alimmista ja korkeimmista mahdollisista vuosikoroista Joustoluotolle, sekä minimi- ja enimmäislaina-aika. Varsinaista tuotetta nimeltä Nordea tonttilaina ei siis ole olemassa, vaan rahoitus hoituu nimenomaan Joustoluotolla.

   S-Pankki

   S-pankin S-Laina on haettavissa verkossa. S-Pankki lupaa lainapäätöksen nopeasti ja sivustolla on myös laskuri, jonka avulla voit arvioida kuukausieriä kaikki kulut huomioiden. S-Pankki lupaa myös kasvattaa lainasummaa, jos kulutusluottoa hakee yhdessä toisen kanssa.

   Aktia

   Aktian kulutusluottoa ei ole saatavissa vakuudettomasti, mutta sen sijaan heillä on käyttölaina-niminen vakuudeton luotto. Sivustolta löytyy tietoa mm. minimimaksuerästä ja mahdollisista takaisinmaksuerien määristä. Myös korkojen minimi-maksimi-haarukka on nähtävillä.

   Danske Bank

   Danske Bank tarjoaa myös oman vaihtoehtonsa nimeltään Haavelaina. Kaksi lainanhakijaa saa kaksi kertaa enemmän luottoa kuin yksi, mutta luottosumma ei silti aivan nouse suurimpiin summiin. Sivustolla on S-pankin tapaan laskuri, jolla voit vertailla maksuja.

   Tonttilainaa matalalla korolla

   Tonttilainan hinta koostuu pankin tai lainanantajan korkomarginaalista, viitekorosta ja muista lainan kuluista. Viitekoron voit valita itse; vaihtoehtoina on yleensä pankin oma viitekorko ja lisäksi euribor-korko.

   Euribor on euroalueen oma viitekorko, joka lasketaan eri ajanjaksoille, kuten 3 kk, 6 kk ja 12 kk.

   Korkomarginaali on se, joka eniten eroaa eri pankkien välillä. Tätä korkoa sinun on mahdollista saada alaspäin neuvottelemalla, etenkin jos olet hoitanut taloutesi hyvin.

   Viitekoron suhteen taas yleinen käsitys on se, että pankin oma viitekorko harvoin on edullisin vaihtoehto. Sinun kannattaa kuitenkin vertailla eri pankkien omia vaihtoehtoja, esimerkiksi Aktian ja OP:n omaa primea.

   Lisäksi sinun on hyvä perehtyä euribor-koron tilanteeseen ja miettiä, haluatko lainasi sidottavan 3, 6 vai 12 kk euriboriin.

   Vakuudettomien lainojen korkohaitarit ovat helposti nähtävillä ainakin edellä mainittujen pankkien osalta, joten niiden vertailu on sinänsä etukäteen helppoa.

   Sinun kannattaa kuitenkin huomioida korkoon vaikuttavat asiat, sillä mikäli joudut venymään mahdottomiin maksusuunnitelmiin alhaista korkoa havitellessasi, voi olla parasta harkita uudelleen.

   Mistä edullisin tonttilaina?

   Kuten todettu, korkojen osalta tonttilaina ilman vakuutta on esimerkiksi asuntolainaan verrattuna melko kallista lainaa. Asuntolainaa varten tarvitaan lähes aina vakuuksia, jolloin pankille koituva riski on luontaisesti pienempi. Siksi korotkin voivat olla asuntolainoissa vakuudetonta tonttilainaa pienemmät.

   Kokemustemme mukaan edullisin tonttilaina vakuudettomana voi silti sisältää varsin kohtuullisen koron. Kun kyseessä on tonttilaina ilman vakuuksia, voi korko alhaisimmillaan olla vain 5-6 prosentin luokkaa.

   LUE LISÄÄ: Edullisimmat lainat


   Miksi kilpailuttaa tonttilainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia edullinen tonttilaina löytyy helposti ja saat  myös tuntuvaa säästöä lainan kuluissa
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Tonttilainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Tontin ostaminen laina rahalla: Näin suojaudut yllättäviltä koroilta

   On olemassa erilaisia palveluita, joilla korkoon liittyviä riskejä, kuten koronnousua vastaan voi suojautua. Pankkien tarjoamat lisäpalvelut muuttavat lainan hintaa huomattavasti, mutta tarjoavat myös paljon turvaa. Tontin ostaminen lainarahalla onkin syytä tehdä vakaasti harkiten ja kaikki mahdolliset tarjoukset huolellisesti tutkien.

   Kaikki pankit tarjoavat jonkinlaisen korkosuojan, joka rajoittaa korkotason nousun vaikutuksia lainanlyhennyksiin. Korkosuojat nostavat lainakuluja. Siksi sinun on hyvä tarkoin harkita, onko suoja sijoituksen arvoinen vai kannattaako tonttilaina ottaa ilman korkosuojaa.

   Myös kiinteä korko voidaan laskea. Kiinteä korko lukitaan lainan myöntämishetkellä yhteen paikkaan, jolloin markkinoiden korkoheittelyt eivät vaikuta. Tämä voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta muista että mikäli korot laskevat markkinoilla, joudut silti jatkossa maksamaan aikaisemmin sovittua, korkeampaa korkoa.

   Tonttilainaa netistä ja pankista

   Useimmiten tontti hankitaan kodin tai liiketilojen rakentamista varten. Tällaisissa tilanteissa tontin hankinta on osana rakennusprosessia, ja osa pankeista sisällyttää tontin hinnan rakennuslainaan.

   Tällöin pankki vaatii rakentamisen alkavan tietyn ajan sisällä, mikä on yleensä kaksi vuotta tontin ostamisesta.

   Vakuudettomassa lainassa tällaisia vaatimuksia ei tosiaan ole, joten jos tarkoituksenasi on pitää tontti omistuksessa hetki ennen rakentamisen aloittamista, saattaa vakuudeton tonttilaina olla oikea ratkaisu.

   Jos haluat pelata varman päälle, voit pyytää tarjoukset sekä vakuudellisista että vakuudettomista tonttilainoista ja pohtia rauhassa parasta vaihtoehtoa näiden joukosta.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi tonttilainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

   Asuntolainan kilpailuttaminen

   Tonttilaina – asiakkaiden kokemuksia

   Olemme selvittäneet kuluttajien tonttilaina kokemuksia. Selvityksissämme olemme huomanneet muutamia selkeitä piirteitä asiakaskäyttäytymiseen liittyen. Ensinnäkin tonttilainaa otetaan usein osana asuntolainaa. Tämä on huomattavasti yleisempää kuin vakuudettoman tonttilainan käyttäminen rahoitukseen.

   Vaikka vakuudeton tonttilaina ei järin yleinen ratkaisu tunnukaan olevan, voi se silti joissakin tapauksissa nousta järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Hyvä esimerkki tällaisesta on vaikkapa joidenkin kuntien pitkät tontin lupaprosessit. Saattaa olla, että prosessi vie jopa useamman vuoden, ja silloin asuntolainan saaminen taas voi olla hankalaa aivan prosessin alkuvaiheessa.

   Tonttilaina voikin tällaisissa tapauksissa olla se helpompi vaihtoehto, riippuen toki pankkien ja lainantarjoajien myöntämisprosesseista.

   Usein kysyttyä

   Miksi hakea tonttilainaa?
   Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja näet tarjoukset heti. Voit saada lainan ilman vakuuksia tai takaajia.
   Mikä on tonttilainan korko?
   Alkaen 4,5%. Tyypillisesti 4,5% - 10% riippuen lainan koosta ja hakijasta.
   Maksaako tonttilainan hakeminen?
   Ei. Summarum.fi -palvelussa voit kilpailuttaa tonttilainat ilmaiseksi ja valita parhaan tarjouksen.