Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Tonttilaina

Kilpailuta ja hae tonttilaina netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae tonttilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Tonttilainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan tonttilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae tonttilainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae tonttilainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea tonttilainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta tonttilainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile tonttilainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle tonttilainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa tonttilainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin tonttilaina.

Kilpailuttamalla tonttilainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan tonttilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen tonttilaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman tonttilainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota tonttilainojen korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta tonttilainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton tonttilaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen tonttilainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, tonttilaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin tonttilaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan tonttilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Tonttilaina – näin saat sitä kätevästi

Tonttilaina on siis laina, jonka pankki myöntää tontin ostoa varten. Monesti pankeilla ja rahoitusyhtiöillä ei kuitenkaan ole erikseen tonttilaina-nimistä vaihtoehtoa tuotevalikoimassaan. Sen sijaan tontin hankintaa rahoitetaan usein samalla kun haetaan asuntolainaa.

Vinkki

Jos olet hankkimassa tontin, johon sinulla ei ole aikomusta rakentaa, voit hakea rahoitukseksi myös vakuudellista tai vakuudetonta kulutusluottoa.

Tyhjän panttina tontti ei yleensä silti pitkiä aikoja saa olla, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt vaativat, että sille rakennetaan tietyn ajan kuluessa. Tämän ehdon on täytyttävä etenkin rakennuslainaa hakiessa.

Paras tonttilaina selviää kilpailuttamalla

Perusasiat vertailtavista luvuista, kuten koroista ja vakuuksista, on hyvä tietää. Kun pohjatyö on kunnossa, parhaan lainatarjouksen valitseminen on helpompaa.

Paras tonttilaina löytyy kilpailuttamalla. Parhaan vaihtoehdon etsimiseen kannattaakin käyttää hetki aikaa. Edes varmaa lainaa ei itse asiassa koskaan kannata ottaa ilman kilpailutusta, sillä muutoin on voit maksaa lainastasi liikaa erilaisten kulujen muodossa. Lainojen kilpailuttaminen säästää paitsi rahaa myös aikaa.

Suosittelemme, että tutustut ensin tärkeimpiin tonttilainan hakemiseen liittyviin kysymyksiin ja annat sitten meidän hoitaa kilpailutuksen puolestasi. Näin aikaasi ei kulu turhaan siihen, että otat yhteyttä jokaiseen pankkiin tai rahoituslaitokseen erikseen ja teet niihin myös jokaiseen oman hakemuksen.

Kilpailuta tonttilaina Summarumilla ja voit keskittyä vertailemaan tarjouksia. Avullamme tonttilainan kilpailuttaminen tapahtuu näppärästi muutamissa minuuteissa.

Tonttilainatarjoukset sähköpostiisi nopeasti

Hakemuksen lähettäminen ja tarjousten pyytäminen eivät vielä sido sinua mihinkään. Parhaat lainatarjoukset saat yhteistyökumppaneiltamme nopeasti. Jotta voit saada lopullisen tonttilainatarjouksen, on sinulla oltava valmiina myös erilaisia asiakirjoja. Näistä asiakirjoista tulee käydä ilmi aiemmat velkasi, nykyinen tulotasosi sekä varallisuutesi.

Oma taloudellinen tilanteesi sinun on itse asiassa tärkeä selvittää jo ennen kuin haet tonttilainaa. Näin osaat parhaiten arvioida summaa, jolla voit lyhentää lainaa jatkossa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaa tontin ostoon Summarumin kautta

Me Summarumilla olemme omassa liiketoiminnassamme erikoistuneet erilaisten lainatuotteiden kilpailuttamiseen. Edullinen tonttilaina järjestyy kauttamme kätevästi ja turvallisesti. Palvelumme käyttö on sinulle täysin ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman tonttilainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomioi tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan. Laskurista saat kuitenkin vain suuntaa-antavia vastauksia. Se auttaa sinua jo rahoituksen harkintavaiheessa arvioimaan tonttilainan todellista hintaa.

Varsinaiset tarjoukset saat täyttämällä hakemuksen sivullamme. Me välitämme tonttilainahakemuksesi kymmenille yhteistyökumppaneillemme. Täytät siis vain yhden lomakkeen ja annat meidän hoitaa loput.

Tonttilainan hakijana sinun ei tarvitse sitoutua saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä otatko lainaa vai et.

Hae kauttamme laina tonttia varten näin

Kun tarvitset lainaa tontin ostoon, käänny puoleemme. Kilpailutamme tonttilainat puolestasi. Prosessi on varsin nopea ja tapahtuu näin:

 1. Täytä hakemus sivustollamme.
 2. Anna tarvittavat tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä henkilötunnuksesi.
 3. Lähetä hakemus ja me kilpailutamme sen kymmenillä eri rahoitusyhtiöillä ja pankeilla.
 4. Saat tarjouksia. Vertaile niitä ja valitse kannaltasi paras tonttilaina.

Mikä laina tontin ostoon kannattaa ottaa?

Laina tontin ostoon kannattaa miettiä monelta eri kantilta. Ensimmäiseksi sinun on tietysti tiedettävä tarvittava lainasumma. Se itsessään saattaa jo paljastaa lainatyypin: suurempi summa voi edellyttää vakuutta, kun taas pieni tonttilaina voi onnistua kokonaan ilman vakuuksia.

Vakuudeton tonttilaina

Laina tontin ostoon on mahdollista saada yhteistyökumppaneiltamme kokonaan ilman vakuuksia, mikäli tontin arvo ei ylitä 60 000 euroa. Voit myös täydentää vakuudellista tonttilainaasi vakuudettomalla kulutusluotolla, mikäli sinulta ei löydy riittävästi omia säästöjä.

Alla näet esimerkkejä vakuudettomista tonttilainoista ja niiden mahdollisista kuluista:

Tonttilaina Laina-aika Korkoprosentti Avausmaksu Tilinhoitokulut Kuukausierä Kokonaismäärä
30 000e 25v 1,1% 500e 4e 123,30e 36 099,60e
40 000e 20v 1,1% 300e 4e 191,10e 45 873,80e
50 000e 25v 1,1% 400e 5e 197,20e 59 170,20e
60 000e 25v 1,2% 200e 5e 237,40e 71 210,70ee

Vakuudetonta tonttilainaa nopeasti

Vakuudeton laina on aina lähtökohtaisesti kalliimpi kuin vakuudellinen laina. Tämä koskee myös tontteja. Vakuudettomia lainoja voi saada useimmista pankeista kulutusluottoina.

Vakuudeton tonttilaina on erityisen hyvä nopeutensa vuoksi. Voit saada koko hakemasi summan tilillesi parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Keskimäärin vakuudettoman lainan saa kuitenkin tilille 1–3 päivän kuluessa.

Lisäksi vakuudettomalla lainalla ei yleensä ole ehtoja siitä, kuinka pian tontille tulee rakentaa. Helppoudesta ja nopeudesta huolimatta sinun kannattaa harkita vakuudettoman tonttilainan ottamista aivan yhtä tarkasti kuin vakuudellisenkin.

Vakuudellinen tonttilaina

Vakuudellista lainaa tontin ostamiseen saat tyypillisesti perinteisiltä pankeilta. Lainavakuus turvaa pankille lainan takaisinmaksun. Kun pankki myöntää tonttilainaa, se ottaa laskelmoidun riskin siitä, että et välttämättä kykenekään maksamaan lainaasi takaisin. Tätä riskiä minimoidakseen pankki pyytää sinulta vakuuksia, jolloin haet lainaa omaisuutta vastaan.

Vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti edullisempia kuin vakuudettomat tonttilainat, mutta niitä voi myös olla hankalampi saada.

Tonttilainan reaalivakuudet

Suurin osa pankeista, kuten OP, Nordea, S-Pankki, Danske Bank ja Aktia vaativat lainanhakijalta vakuuksia. Vakuudeksi voit merkitä omaa omaisuuttasi. Silloin vakuutena käytetään niin kutsuttuja reaalivakuuksia. Ilman vakuuksia laina tonttia varten ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä onnistu.

Ostettava tontti toimii vakuutena tiettyyn pankin määrittämään prosenttiosuuteen asti. Jäljelle jäävän osuuden voit kattaa monella tapaa.

Esimerkiksi OP pankki vaatii, että rahoitettavalle tontille rakennetaan tietyn ajan kuluessa. Silloin sinun on haettava tonttia varten myös rakennuslainaa tai remonttilainaa.

Tontille rakennettava rakennus toimii tässä tapauksessa osaltaan vakuutena rakennuslainalle 70:een prosenttiin asti. Lain mukaan tontin tai rakennuksen arvo tontti- tai asuntolainassa voi kattaa maksimissaan 70 % asunnon arvosta.

Loput vakuudesta on siis katettava muulla omaisuudella. Esimerkkejä reaalivakuudeksi kelpaavasta omaisuudesta ovat:

 • Tontti
 • Asunto, eli asunto-osakeyhtiön osakekirja tai asuinkiinteistön panttikirjat
 • Kesäasunto
 • Metsäomistukset
 • Osakkeet ja rahasto-osuudet
 • Takaajan, esim. vanhempien vakuudeksi panttaama omaisuus

Lisävakuudet

Tonttilaina saattaa edellyttää myös lisävakuuksia. Ne ovat pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia maksullisia palveluja, joiden avulla voit täydentää tonttilainan vakuutta, kun omat vakuudet eivät muuten riitä.

Esimerkiksi Aktia Pankilla on vaihtelevia ehtoja lisävakuuksien myöntämiseen, eikä lisävakuuksia aina voi hyödyntää tonttilainan kanssa. Pankit hyväksyvät yleensä myös valtiontakauksen. Jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun tontin rahoittamiseksi, on siis tärkeää perehtyä tarkasti eri pankkien tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Kenelle tonttilainaa myönnetään?

Laina tonttiin myönnetään vakuudellisena ja vakuudettomana pääasiassa seuraavin perustein:

 • Olet täysi-ikäinen.
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja.
 • Luottotietosi ovat kunnossa.
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa.
 • Jos tonttilaina edellyttää vakuutta, tulee sinulla olla myös sellaisia.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Pankit joista laina tonttiin on saatavilla

Pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat lainaa tonttiin, mutta eri ehdoilla. Seuraavat pankit tarjoavat lainaa tontin rahoittamiseen tiedettävästi hyvin ehdoin:

Op tonttilaina

OP tonttilaina ei ole varsinainen lainatuote pankin valikoimissa, vaan se myöntää vakuudettomia kulutusluottoja mukautettavalla takaisinmaksuajalla. Laina kerryttää OP-bonuksia, joilla voit maksaa esimerkiksi vakuutusmaksuja.

Nordea tonttilaina

Nordean myöntämä Joustoluotto on myös vaihtoehto, kun etsit vakuudetonta tonttilainaa. Nordean sivustolla annetaan esimerkit alimmista ja korkeimmista mahdollisista vuosikoroista Joustoluotolle, sekä minimi- ja enimmäislaina-aika. Varsinaista tuotetta nimeltä Nordea tonttilaina ei siis ole olemassa, vaan rahoitus hoituu nimenomaan Joustoluotolla.

S-Pankki

S-pankin S-Laina on haettavissa verkossa. S-Pankki lupaa lainapäätöksen nopeasti ja sivustolla on myös laskuri, jonka avulla voit arvioida kuukausieriä kaikki kulut huomioiden. S-Pankki lupaa myös kasvattaa lainasummaa, jos kulutusluottoa hakee yhdessä toisen kanssa.

Aktia

Aktian kulutusluottoa ei ole saatavissa vakuudettomasti, mutta sen sijaan heillä on käyttölaina-niminen vakuudeton luotto. Sivustolta löytyy tietoa mm. minimimaksuerästä ja mahdollisista takaisinmaksuerien määristä. Myös korkojen minimi-maksimi-haarukka on nähtävillä.

Danske Bank

Danske Bank tarjoaa myös oman vaihtoehtonsa nimeltään Haavelaina. Kaksi lainanhakijaa saa kaksi kertaa enemmän luottoa kuin yksi, mutta luottosumma ei silti aivan nouse suurimpiin summiin. Sivustolla on S-pankin tapaan laskuri, jolla voit vertailla maksuja.

Tonttilainaa matalalla korolla

Tonttilainan hinta koostuu pankin tai lainanantajan korkomarginaalista, viitekorosta ja muista lainan kuluista. Viitekoron voit valita itse; vaihtoehtoina on yleensä pankin oma viitekorko ja lisäksi euribor-korko.

Euribor on euroalueen oma viitekorko, joka lasketaan eri ajanjaksoille, kuten 3 kk, 6 kk ja 12 kk.

Korkomarginaali on se, joka eniten eroaa eri pankkien välillä. Tätä korkoa sinun on mahdollista saada alaspäin neuvottelemalla, etenkin jos olet hoitanut taloutesi hyvin.

Viitekoron suhteen taas yleinen käsitys on se, että pankin oma viitekorko harvoin on edullisin vaihtoehto. Sinun kannattaa kuitenkin vertailla eri pankkien omia vaihtoehtoja, esimerkiksi Aktian ja OP:n omaa primea.

Lisäksi sinun on hyvä perehtyä euribor-koron tilanteeseen ja miettiä, haluatko lainasi sidottavan 3, 6 vai 12 kk euriboriin.

Vakuudettomien lainojen korkohaitarit ovat helposti nähtävillä ainakin edellä mainittujen pankkien osalta, joten niiden vertailu on sinänsä etukäteen helppoa.

Sinun kannattaa kuitenkin huomioida korkoon vaikuttavat asiat, sillä mikäli joudut venymään mahdottomiin maksusuunnitelmiin alhaista korkoa havitellessasi, voi olla parasta harkita uudelleen.

Mistä edullisin tonttilaina?

Kuten todettu, korkojen osalta tonttilaina ilman vakuutta on esimerkiksi asuntolainaan verrattuna melko kallista lainaa. Asuntolainaa varten tarvitaan lähes aina vakuuksia, jolloin pankille koituva riski on luontaisesti pienempi. Siksi korotkin voivat olla asuntolainoissa vakuudetonta tonttilainaa pienemmät.

Kokemustemme mukaan edullisin tonttilaina vakuudettomana voi silti sisältää varsin kohtuullisen koron. Kun kyseessä on tonttilaina ilman vakuuksia, voi korko alhaisimmillaan olla vain 5-6 prosentin luokkaa. Edullisimmat lainat löydät aina Summarumin kautta.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Tontin ostaminen laina rahalla: Näin suojaudut yllättäviltä koroilta

On olemassa erilaisia palveluita, joilla korkoon liittyviä riskejä, kuten koronnousua vastaan voi suojautua. Pankkien tarjoamat lisäpalvelut muuttavat lainan hintaa huomattavasti, mutta tarjoavat myös paljon turvaa. Tontin ostaminen lainarahalla onkin syytä tehdä vakaasti harkiten ja kaikki mahdolliset tarjoukset huolellisesti tutkien.

Kaikki pankit tarjoavat jonkinlaisen korkosuojan, joka rajoittaa korkotason nousun vaikutuksia lainanlyhennyksiin. Korkosuojat nostavat lainakuluja. Siksi sinun on hyvä tarkoin harkita, onko suoja sijoituksen arvoinen vai kannattaako tonttilaina ottaa ilman korkosuojaa.

Myös kiinteä korko voidaan laskea. Kiinteä korko lukitaan lainan myöntämishetkellä yhteen paikkaan, jolloin markkinoiden korkoheittelyt eivät vaikuta. Tämä voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta muista että mikäli korot laskevat markkinoilla, joudut silti jatkossa maksamaan aikaisemmin sovittua, korkeampaa korkoa.

Tonttilainaa netistä ja pankista

Useimmiten tontti hankitaan kodin tai liiketilojen rakentamista varten. Tällaisissa tilanteissa tontin hankinta on osana rakennusprosessia, ja osa pankeista sisällyttää tontin hinnan rakennuslainaan.

Tällöin pankki vaatii rakentamisen alkavan tietyn ajan sisällä, mikä on yleensä kaksi vuotta tontin ostamisesta.

Vakuudettomassa lainassa tällaisia vaatimuksia ei tosiaan ole, joten jos tarkoituksenasi on pitää tontti omistuksessa hetki ennen rakentamisen aloittamista, saattaa vakuudeton tonttilaina olla oikea ratkaisu.

Jos haluat pelata varman päälle, voit pyytää tarjoukset sekä vakuudellisista että vakuudettomista tonttilainoista ja pohtia rauhassa parasta vaihtoehtoa näiden joukosta. Laina ilman vakuutta on yleensä kalliimpi kuin vakuudellinen, mihin on hyvä varautua jo etukäteen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Tonttilaina – asiakkaiden kokemuksia

Olemme selvittäneet kuluttajien tonttilaina kokemuksia. Selvityksissämme olemme huomanneet muutamia selkeitä piirteitä asiakaskäyttäytymiseen liittyen. Ensinnäkin tonttilainaa otetaan usein osana asuntolainaa. Tämä on huomattavasti yleisempää kuin vakuudettoman tonttilainan käyttäminen rahoitukseen.

Vaikka vakuudeton tonttilaina ei järin yleinen ratkaisu tunnukaan olevan, voi se silti joissakin tapauksissa nousta järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Hyvä esimerkki tällaisesta on vaikkapa joidenkin kuntien pitkät tontin lupaprosessit. Saattaa olla, että prosessi vie jopa useamman vuoden, ja silloin asuntolainan saaminen taas voi olla hankalaa aivan prosessin alkuvaiheessa.

Tonttilaina voikin tällaisissa tapauksissa olla se helpompi vaihtoehto, riippuen toki pankkien ja lainantarjoajien myöntämisprosesseista.

Tonttilaina – Usein kysyttyä

Miksi hakea tonttilainaa?
Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja näet tarjoukset heti. Voit saada lainan ilman vakuuksia tai takaajia.
Mikä on tonttilainan korko?
Alkaen 4,5%. Tyypillisesti 4,5% - 10% riippuen lainan koosta ja hakijasta.
Maksaako tonttilainan hakeminen?
Ei. Summarum.fi -palvelussa voit kilpailuttaa tonttilainat ilmaiseksi ja valita parhaan tarjouksen.