Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
0,62 snt/kWh 0,2 snt/kWh 5,23 snt/kWh

Sähkösopimus omakotitaloon

Halvin sähkösopimus omakotitaloon löytyy ainoastaan kilpailuttamalla sähköyhtiöt. Täytä siis heti Summarumin maksuton lomake ja vertaile sopimuksia heti: näin paras sähkösopimus omakotitaloon löytyy vaivattomasti ja nopeasti.

Halvin sähkösopimus omakotitaloon löytyy ainoastaan kilpailuttamalla sähköyhtiöt. Täytä siis heti Summarumin maksuton lomake ja vertaile sopimuksia heti: näin paras sähkösopimus omakotitaloon löytyy vaivattomasti ja nopeasti.

Ladataan lomaketta..

Mikä on paras sähkösopimus omakotitaloon – ota nämä asiat huomioon arvioidessasi

Omakotitalon, etenkin sähkölämmitteisen omakotitalon, sähkölasku voi olla tuskastuttavan suuri etenkin kylminä talvikuukausina. Sähköyhtiöiden hintoja kannattaakin vertailla, sillä kilpailuttamisella voit saada tuntuvia säästöjä aikaan omaan sähkölaskuun.

Sähköyhtiöitä on runsaasti Suomen markkinoilla, mikä tekee itsenäisesti hintojen vertailusta hyvin haastavaa ja siksi onkin järkevää käyttää Summarumin vertailutyökalua apunasi. Me etsimme sinulle edullisimmat sähkösopimukset nopeasti. Palvelumme käyttäminen on maksutonta ja riskitöntä.

Edullisin sähkö omakotitaloon löytyy näppärästi ja näet samalla kerralla useita eri tarjouksia. Valitset niistä vain parhaan vaihtoehdon!


Löydä edullisin sähkösopimus omakotitaloon

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon?

Ensimmäisenä vertailua suunnitellessa sinun on hyvä pohtia omaa sähkön kulutustasi ja kumpi itsestä tuntuu luontevammalta, määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Molemmilla sopimuksilla on puolensa ja molemmissa sopimustyypeissä asiakas voi yhtiökohtaisesti valita uusiutuvilla tai fossiilisilla energialähteillä tuotetun sähkön.

Tällä hetkellä monet yhtiöt tarjoavat pörssisähköä, jota etenkin omakotitaloasujan kannattaa näillä sähkön hinnoilla ehdottomasti harkita.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

 • Fortum logo
 • Väre logo
 • Nordic Green Energia logo
 • Pohjois-Karjalan Sähkö logo
 • Nivos Energia logo
 • Helen logo
 • Lumme Energia logo
 • Oomi logo
 • Vattenfall logo
 • Vihreä Älyenergia logo
 • KSS logo
 • Vaasan Sähkö logo

Nordic Green Energy

Nordic Green Energy suomalainen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 2000 ja yhtiö on saavuttanut jo vankan jalansijan kuluttajien ja yritysten keskuudessa. Yhtiö tarjoaa niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja asiakas voi itse valita minkä sähkötyypin haluaa. Yhtiö panostaa voimakkaasti uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun sähköön, joten asiakkaan on helppo vähentää yhtiön kautta myös omaa hiilijalanjälkeään.

Sopimustyypit yhtiöllä ovat pörssisähkö ja määräaikainen sopimus. Pörssisähkön hinnan päälle tulee yhtiön oma välityspalkkio kun taas määräaikaisessa sopimuksessa hinta on muuttumaton koko sopimuskauden ajan. Omat kulutustottumukset, asuinpaikka ja valittu sähkötyyppi vaikuttavat olennaisesti siihen millainen sopimus on asiakkaalle paras vaihtoehto.

Vattenfall

Vattenfall on ruotsalainen ja pitkäikäinen sähköyhtiö. Se on perustettu jo vuonna 1909 ja Suomessa Vattenfallilla oli aiemmin oma sähköverkko, mutta se myytiin vuonna 2008 ja nykyään Vattenfallin verkon piirissä olevat asiakkaat ovat suomalaisen Elenian asiakkaita. Yhtiö on palkittua useana vuonna ympäristövastuullisesta toiminnasta.

Vattenfall on ollut hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen sähköyhtiö Suomen markkinoilla ja heillä on myös omaa sähköntuotantoa. Nykyään Vattenfall keskittyy vain käyttösähkön myyntiin ja sopimuksissa on runsaasti valinnanvaraa. Tarjolla olevat sähkösopimukset omakotitaloon ovat valittavissa joko toistaiseksi voimassa olevana tai määräaikaisena. Hintaan vaikuttaa jonkin verran sopimustyyppi ja sähkötyyppi.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Fortum

Fortum on Suomen markkinoilla tunnetuin sähköyhtiö, joka on Suomen Valtion osittain omistama sähköyhtiö ja se on perustettu 1998. Yhtiöllä on vakaa jalansija uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön markkinoilla ja tähän suuntaan yhtiö panostaa tulevaisuudessakin vahvasti. Fortum ylläpitää myös siirtoverkkoa, joten asiakas saa maksettua sekä siirron, että käyttösähkön samalla laskulla.

Fortumin sähkösopimus omakotitaloon on Vakaa, joka on toistaiseksi voimassa oleva sopimus ilman määräaikaa. Asiakas voi valita tarkistetaanko hinta 4, 6 vai 12 kuukauden välein. Uusi hinta on voimassa jälleen seuraavaan tarkistusajankohtaan asti.

Omakotitalon sähkösopimus ja sen eri tyypit

Energiamarkkinatilanteiden erot näyttäytyvät erilaisissa sähkösopimuksissa eri lailla. Kylmä talvi tuo mukanaan ongelmia sähköntuotantoon ja tämä näkyy hinnoissa heti. Omakotitalon sähkönkulutus riippuu monesta eri tekijästä. Tärkein näistä on yhä tänäkin päivänä suoraan hinta, jota sähköstä maksetaan kulloinkin.

Voit valita sopimuksen seuraavista vaihtoehdoista:

 • Määräaikainen sähkösopimus omakotitaloon
 • Pakettisopimus
 • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon
 • Pörssisähkö

Määräaikainen sähkösopimus omakotitaloon

Joitakin vuosia sitten sähkön hinta vaihteli rajusti ja nopealla aikavälillä. Tämän vuoksi määräaikainen ja kiinteähintainen sähkösopimus omakotitaloon oli monen valinta. Määräaikaisen sopimuksen voit tyypillisesti tehdä 12-24 kuukaudeksi kerrallaan ja sopimusta ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden.

Sopimuksen loppupuolella se kannattaa jälleen kilpailuttaa, jotta hinta ei pääse yllättäen nousemaan sopimuskauden lopussa.

Määräaikainen sopimus on mahdollista uusia aina sopimuskauden päätteeksi. Ellet kilpailuta määräaikaista sopimusta ja/tai tee uutta määräaikaista sopimusta, se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana ja hinta voi muuttua merkittävästi – yleensä kalliimmaksi.

Määräaikainen sähkösopimus omakotitaloon on kiinteähintainen ja voimassa ennalta määritellyn ajan. Tämän sopimustyypin etuna on ehdottomasti se, että sinun on kuluttajana mahdollista ennakoida laskujen suuruutta.

Pakettisopimus

Pakettisopimus on sellainen, jossa maksat omasta sähkönkulutuspaketistasi tietyn hinnan joka kuukausi. Ylimenevältä sähkönkulutukselta maksat vielä erikseen säädetyn hinnan. Jos oma sähkönkulutuksesi ei vaihtele kuukausittain, voi tämä olla hyvä vaihtoehto.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon on muutoin ehdoiltaan kuin kiinteähintainen, mutta sen saat purettua 14 päivän aikana. Voit siis vaihtaa sopimusta helposti. Joustavuutensa vuoksi tämä sähkösopimus omakotitaloon on ollut varsin suosittu.

Pörssisähkö omakotitaloon

Pörssisähkö on kasvattanut suosiota omakotitaloasukkaiden keskuudessa. Vaikka sähkön hinta ei ole kiinteä ja talvikuukausina hinta voi olla hetkellisesti todella korkea, keskiarvoltaan hinta pysyy erittäin kilpailukykyisenä. Sähköyhtiöt lisäävät pörssihinnan päälle oman välityspalkkionsa, jonka takia pörssisähkösopimusten hinnoissa on jonkin verran vaihtelua ja ne kannattaa kilpailuttaa.

Pörssisähkön hintavaihtelun takia sähkösopimusta omakotitaloon ei voi tehdä määräaikaisena vaan se on aina toistaiseksi voimassa oleva. Hintavaihtelu voi olla hyvin voimakasta, mutta sähkölaskuun voit toisaalta vaikuttaa olennaisesti myös miettimällä, milloin käytät sähköä eniten.

Yhtiöiden kulutuspiikkien aikana, eli aamulla töihin ja kouluun lähdön aikaan ja alkuillasta kotiin palatessa ja ruokaa laittaessa, on hinta aina korkeampi kuin muina aikoina. Lämmitys ja muut paljon sähköä kuluttavien laitteiden käyttö kannattaa ajoittaa näiden ruuhkapiikkien ulkopuolelle.

Tällä pienellä kikalla voit saada sähkölaskuissasi varsin tuntuvan säästön aikaan, onhan sopimus toistaiseksi voimassa oleva ja pörssin vaihtelevilla hinnoilla. Ehkä siis pörssisähkö omakotitaloon on valintasi?

LUE MYÖS: Talvikuukausien sähkönkulutus

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Mikä sähkösopimus omakotitaloon – vertaa yhtiötä ja löydä sopivin näin

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on ollut mahdollista jo pitkään. Vaikka siirtoa ei pystykään kilpailuttamaan, ainakaan toistaiseksi, hintoja kannattaa kuitenkin vertailla. Etenkin omakotitalon sähkösopimus on sellainen, jossa yllättävän isoja säästöjä voi tulla juuri käyttösähkön hinnan kilpailuttamisella.

Summarum on kotimainen vertailusivusto, jonka kautta edullinen sähkösopimus omakotitaloon voi olla vain yhden hakemuksen päässä. Vertailumme ei koskaan velvoita sinua vielä vaihtamaan sopimusta toiseen sähköyhtiöön, vaan kilpailutuksella saat vain helposti vertailtua hintoja yhdellä kertaa.

 1. Syötä työkaluumme postinumerosi.
 2. Anna myös arvio kulutuksestasi.
 3. Valitse vaihtoehdoista omakotitalo.
 4. Anna työkalun laskea sinulle parhaat tarjoukset.

Omakotitalon sähkölaskussa loppusummaan vaikuttaa olennaisesti myös kulutus ja vertailussa onkin juuri tästä syystä aiheellista mainita asuntotyyppi. Sähkölämmitteisen omakotitalon kokonaiskulutus on merkittävästi isompi kuin sähkölämmitteisessä kerrostalossa.

Halvin sähkö omakotitaloon 2023

Kun valitaan sähkösopimus omakotitaloon, on aina hyvä miettiä ennalta tulevia tapahtumia. Sähkön hinnalla on nimittäin tapana kallistua talvea kohti. Vuonna 2022 sähkön hinta on kuitenkin kivunnut aivan uusiin ennätyslukemiin. Sähkön hinta on hetkittäin käväissyt jopa 1200 eurossa megawattitunnilta.

LUE LISÄÄ: Halpa sähkösopimus

Pörssisähkö omakotitaloon 2023

Tämä näkyy omakotitalon sähkölaskussa välttämättä, mikäli sinulla on pörssisähkösopimus. Se perustuu sähkön sen hetkiseen markkinahintaan.

Kipakan pakkasen, sekä tuuli- ja vesivoimaloiden vajavaisen sähköntuotannon takia sähkön hinta voi juuri talvisin kivuta hyvinkin korkeaksi. Tämä on todella hyvä pitää mielessä, mikäli olet solmimassa omakotitaloon sähkösopimusta, joka perustuu sähkön pörssihintaan.

Siksi esimerkiksi kiinteä tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus omakotitaloon voi tuoda turvaa ja ennustettavuutta tuleviin sähkölaskuihin. Toisaalta tällä hetkellä paras sähkösopimus omakotitaloon voi olla kiinteiden sopimusten korkeiden hintojen takia sittenkin pörssisähkö.

Omakotitalon sähkölasku pienemmäksi aurinkopaneeleilla ja takalla

Omakotitalon sähkösopimus ja sen tyyppi ei ole ainoa asia, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota. Asunnon omistajana voit esimerkiksi harkita hyvinkin aurinkopaneeleiden ostamista katollesi.

Aurinkopaneelit vähentävät riippuvuutta sähköverkosta. Näissäkin ongelmana on silti talvisin valon puute sekä lumi, jota kertyy usein paneeleiden päälle.

Toinen keino pienentää omaa sähkölaskuasi on hoitaa omakotitalon lämmitys osaksi puulla, mikäli talostasi löytyy takka.

Paljon omakotitalon sähkönkulutus on?

Asuminen Sähkönkulutus/kk (Arvio)
Omakotitalo 70 neliömetriä, 2 asukasta 250 kWh
Omakotitalo 100 neliömetriä, 3 asukasta 350 kWh
Omakotitalo 120 neliömetriä, 4 asukasta 420 kWh

Edullinen sähkösopimus omakotitaloon

Edullinen sähkösopimus omakotitaloon on tällä hetkellä valitettavasti melko kaukainen haave. Jopa halvin sähkösopimus voi olla nykyisin huomattavasti kalliimpi kuin mitä kallein sopimus oli vielä muutama vuosi sitten.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö sopimuksia kannattaisi kilpailuttaa. Säästöä on mahdollista tehdä tälläkin hetkellä, maailmantilanteesta huolimatta.

Vinkki

Summarumin tekemä kilpailutus on sähkön kilpailuttamiseen kannalta äärimmäisen suositeltava työkalu.

Kun syötät lomakkeelle muutamia tietojasi, saat hetkessä tarjoukset usealta eri yhtiöltä. Näistä voit vain poimia käyttöösi kannaltasi parhaan vaihtoehdon.


Miksi omakotitalon sähkön kilpailutus Summarumilla kannattaa?

 • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen omakotitaloon
 • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
 • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Paras sähkösopimus omakotitaloon löytyy näin

Kilpailutuksen yhteydessä sinulta kysytään tiettyjä tietoja asunnosta, jonka sopimusta olet kilpailuttamassa. Tiedot kannattaa tarkistaa voimassa olevasta sopimuksesta tai vanhasta sähkölaskusta, jolloin saat itsellesi parhaan ja tarkimman tarjouksen ja selkeämmin hintaerot nähtäville. Kilpailutuslomakkeella sinulta kysytään seuraavia tietoja:

 • Postinumero
 • Asuntotyyppi
 • Nykyinen kulutus
 • Nykyisen sopimuksen voimassaolo
 • Sähköposti, johon tarjoukset halutaan saada

Jos oma kulutus ei ole tiedossa, kulutus lasketaan arviona. Silloin sinun tulee syöttää asunnon koko ja asuntotyyppi, asukkaiden lukumäärä ja onko käytössä esimerkiksi sähkösauna tai muu merkittävästi kulutusta nostava sähkölaite.

Näiden perusteella pystytään arvioimaan kulutus ja sen mukaan laskemaan tarjous. Halvin sähkösopimus omakotitaloon on siis vain yhden hakemuksen päässä.

Sähkösopimus omakotitaloon vahvistetaan erikseen

Kilpailuttaminen ja tarjousten pyytäminen ei velvoita sinua vielä tekemään yhdenkään yhtiön kanssa sopimusta. Usein kilpailuttamalla kuitenkin saat säästöä sähkölaskuusi ja siksi vertailua kannattaa tehdä säännöllisesti.

 1. Sopivan tarjouksen löydyttyä sopimus hyväksyt tarjouksen tehneet yhtiön kanssa.
 2. Yhtiön omilla sivuilla täytät tiedot, joissa tarvitaan nimen lisäksi muut yhteystiedot ja sosiaaliturvatunnus.
 3. Valitse myös päivä, jolloin haluat sopimuksen alkavan, aikaisintaan kuitenkin kuluttajasuojalain etämyynnin pykälien mukaisesti 14 vuorokauden kuluttua.

Kannattaa huomioida, että jos vanha sähkösopimus omakotitaloon on määräaikainen, uusi sopimus ei voi alkaa ennen kuin määräaikainen sopimus on päättynyt. On kuitenkin mahdollista tehdä uusi sopimus jo hieman etukäteen, jolloin se astuu voimaan heti vanhan sopimuksen päätyttyä. Missään vaiheessa ei kuitenkaan sähköt pääse katkeamaan vaan ainoastaan hinta voi sopimusten välillä muuttua.

Uusi sopimus toimitetaan sinulle vähintään sähköpostilla, joka kannattaa tarkistaa huolellisesti. Saatu tarjous kannattaa säästää, jotta sopimuksen hintojen ja muiden ehtojen tarkistaminen käy jatkossakin helposti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta omakotitaloon sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Halvin sähkösopimus omakotitaloon

Halvin sähkösopimus omakotitaloon riippuu monesta eri tekijästä. Siihen vaikuttavat sähköntuotannon alkuperä, sähköyhtiön hinnoittelusta ja esimerkiksi pörssisähkön kohdalla vuorokauden ajoista.

Paras sähkösopimus omakotitaloon löytyy vain kilpailutuksen kautta. Erilaisia sähkösopimuksia omakotitaloihin tarjoavia yrityksiä on useita ja ajoittain saattaa olla vaikeaa muodostaa kokonaiskuvaa markkinoiden sen hetkisestä tilanteesta.

Mikäli tavoitteesi on löytää edullisin sähkösopimus omakotitaloon, kannattaa sähkötarjoukset kilpailuttaa aina. Omakotitalon sähkön kilpailutus on erinomainen ratkaisu, sillä sen avulla voit selvittää markkinoiden sen hetkisen hintatilanteen ja varmistaa saavasi parhaan sähkösopimuksen käyttöösi.

Paras sähkösopimus omakotitaloon on useimmiten myös se sähkösopimus, joka on edullisin. Kilpailuttamalla sähköä tarjoavat yritykset itse, voi myös löytää edullisimmat tarjoukset.

Omatoiminen sähkön kilpailutus on kuitenkin useimmiten erittäin vaivalloista, jonka takia moni suosii kilpailutukseen erikoistuneita yrityksiä. Sähkön kilpailutuksen avulla voit löytää parhaan vaihtoehdon juuri omaan kotiisi.

3 sähkönsäästövinkkiä:

 • Alenna huoneiden ja eri tilojen lämpötilaa
 • Puhdista pölyt valaisimista ja vaihda valonlähteet ledeihin
 • Pidä kodinkoneet puhtaina ja sulje aina ne laitteet, joita et käytä

Usein kysyttyä

Mikä sähkösopimus omakotitaloon?
Omakotitaloon sopii useampi sähkösopimus, joita kannattaa vertailla keskenään sopivimman löytämisen kannalta.
Mistä edullinen sähkösopimus omakotitaloon?
Edullisin ja sopivin sähkösopimus omakotitaloon löytyy kilpailuttamalla eri yhtiöiden sähkösopimukset.
Miksi sähkösopimus omakotitaloon kannattaa kilpailuttaa?
Sähkösopimus omakotitaloon kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailutuksen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen kaikista edullisin sähkösopimusl

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: