Pörssisähkön hinta 7 vuorokauden keskiarvo 28 vuorokauden keskiarvo
24,21 snt/kWh 24,6 snt/kWh 28,26 snt/kWh

Sähkösopimus omakotitaloon

Kilpailuttamalla sähköyhtiöt löydät edullisimman sähkösopimuksen omakotitaloon alla olevan hakemuksen avulla. Täytä maksuton lomake ja vertaile sopimuksia heti.
Ladataan lomaketta..

Summarum Mediassa

Leif
Leif
2022-06-11
Vahvistettu
Hyvä palvelu Hyvä palvelu
Päivi Valkonen
Päivi Valkonen
2022-06-10
Vahvistettu
Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
Kristina Perälä
Kristina Perälä
2022-06-06
Vahvistettu
Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
Jorma
Jorma
2022-06-01
Vahvistettu
Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
Arto Tella
Arto Tella
2022-05-31
Vahvistettu
Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
Laura Eeva Maria
Laura Eeva Maria
2021-09-29
Vahvistettu
Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

Sähkösopimus omakotitaloon – ota nämä asiat huomioon

Omakotitalon, etenkin sähkölämmitteisen omakotitalon, sähkölasku voi olla tuskastuttavan talvikuukausina. Sähköyhtiöiden hintoja kannattaakin vertailla, sillä kilpailuttamisella voi saada tuntuvia säästöjä aikaan omaan sähkölaskuun.

Sähköyhtiöitä on runsaasti Suomen markkinoilla, mikä tekee itsenäisesti hintojen vertailusta hyvin haastavaa ja siksi onkin järkevää käyttää vertailusivustoa apuna. Vertailusivustot etsivät edullisimmat sähkösopimukset ja niiden käyttäminen on maksutonta ja riskitöntä. Sähkösopimus omakotitaloon onnistuu myös vertailusivuston kautta.


Löydä edullisin sähkösopimus omakotitaloon

Summarumin kautta löydät kilpailuttamisen avulla nopeasti sen sinulle sopivan sähkösopimuksen. Selkeän hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaasi ja voit uuden sopimuksen avulla säästää tuntuvasti sähkökuluissasi.

Hae edullisin sähkösopimus tästä

Summarum Logo

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?

Ensimmäisenä vertailua suunnitellessa on hyvä pohtia omaa sähkön kulutustaan ja kumpi itsestä tuntuu luontevammalta, määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Molemmilla sopimuksilla on puolensa ja molemmissa sopimustyypeissä asiakas voi yhtiökohtaisesti valita uusiutuvilla tai fossiilisilla energialähteillä tuotetun sähkön.

Myös ydinvoimalla tuotetun sähkönkin voi valita, mutta niin asiakkaat kuin sähköyhtiötkin ovat hyvin ympäristötietoisia tänä päivänä ja suosivat uusiutuvia energialähteitä. Löydä paras sähkösopimus täältä.

Tavoitat seuraavat sähkötoimijat palvelumme kautta

Kannattaako pörssisähkö sähkösopimus omakotitaloon?

Pörssisähkösopimus on kasvattanut suosiota omakotitaloasukkaiden keskuudessa. Vaikka sähkön hinta ei ole kiinteä ja talvikuukausina hinta voi olla hetkellisesti todella korkea, niin keskiarvolta hinta pysyy erittäin kilpailukykyisenä. Sähköyhtiöt lisäävät pörssihinnan päälle oman välityspalkkionsa, jonka takia pörssisähkösopimusten hinnoissa on jonkin verran vaihtelua ja ne kannattaa kilpailuttaa.

Pörssisähkön hintavaihtelun takia sopimusta ei voi tehdä määräaikaisena vaan se on aina toistaiseksi voimassa oleva. Hintavaihtelu voi olla hyvin voimakasta, mutta sähkölaskuunsa voi vaikuttaa olennaisesti myös miettimällä, koska sähköä käyttää eniten.

Yhtiöiden kulutuspiikkien aikana, eli aamulla töihin ja kouluun lähdön aikaan ja alkuillasta kotiin palatessa ja ruokaa laittaessa, on hinta aina korkeampi kuin muina aikoina. Lämmitys ja muut paljon sähköä kuluttavien laitteiden käyttö kannattaa ajoittaa näiden ruuhkapiikkien ulkopuolelle.

Tällä pienellä kikalla voi sähkölaskuunsa saada varsin tuntuvan säästön aikaan, kun sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja pörssin vaihtelevilla hinnoilla.

Määräaikainen sähkösopimus omakotitalossa

Jokin vuosi sitten sähkön hinta vaihteli rajusti ja nopealla aikavälillä, jonka takia kiinteähintaiset ja määräaikaiset sopimukset olivat suosittuja. Määräaikaisen sopimuksen voi tehdä 12-24 kuukaudeksi kerrallaan ja sopimusta ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden.

Sopimuksen loppupuolella kannattaa jälleen sähkösopimus kilpailuttaa, että hinta ei pääse yllättäen nousemaan sopimuskauden lopussa.

Määräaikainen sopimus on mahdollista uusia aina sopimuskauden päätteeksi. Ellei määräaikaista sopimusta kilpailuta ja/tai tee uutta määräaikaista sopimusta, niin se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana ja hinta voi muuttua merkittävästi. Yleensä kalliimmaksi.

Sähkön hintakehitys Suomessa

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi

Sähkösopimus omakotitaloon – vertaa sähköyhtiötä ja löydä sopivin

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on ollut jo pitkään mahdollista. Vaikka siirtoa ei pystykään kilpailuttamaan, ainakaan toistaiseksi, niin hintoja kannattaa kuitenkin vertailla. Etenkin omakotitalon sähkösopimuksessa voi tulla yllättävän isoja säästöjä käyttösähkön hinnan kilpailuttamisella.

Erilaisia vertailusivustoja on paljon, joilla voi sähkösopimukset helposti kilpailuttaa ja päättää mikä on itselle paras vaihtoehto. Esimerkiksi Summarum on kotimainen vertailusivusto, jonka kautta voi saada hyvin edullisen sähkösopimuksen omakotitaloon. Vertailu ei koskaan velvoita vielä vaihtamaan sopimusta toiseen sähköyhtiöön, vaan kilpailutuksella saa helposti vertailtua hintoja yhdellä kertaa.

Vertailun tekeminen on helppoa, kun syöttää pyydetyt tiedot. Sähkölaskun loppusummaan oleellisesti vaikuttaa myös kulutus ja vertailussa onkin aiheellista mainita asuntotyyppi. Sähkölämmitteisen omakotitalon kokonaiskulutus on merkittävästi isompi kuin sähkölämmitteisessä kerrostalossa.

Nordic Green Energy

Nordic Green Energy suomalainen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 2000 ja yhtiö on saavuttanut jo vankan jalansijan kuluttajien ja yritysten keskuudessa. Yhtiö tarjoaa niin määräaikaisia kuin toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja asiakas voi itse valita minkä sähkötyypin haluaa. Yhtiö panostaa voimakkaasti uusiutuvilla energialähteillä tuotettuun sähköön, joten asiakkaan on helppo vähentää yhtiön kautta myös omaa hiilijalanjälkeään.

Sopimustyypit yhtiöllä ovat pörssisähkö ja määräaikainen sopimus. Pörssisähkön hinnan päälle tulee yhtiön oma välityspalkkio kun taas määräaikaisessa sopimuksessa hinta on muuttumaton koko sopimuskauden ajan. Omat kulutustottumukset, asuinpaikka ja valittu sähkötyyppi vaikuttavat olennaisesti siihen millainen sopimus on asiakkaalle paras vaihtoehto.

Vattenfall

Vattenfall on ruotsalainen ja pitkäikäinen sähköyhtiö. Se on perustettu jo vuonna 1909 ja Suomessa Vattenfallilla oli aiemmin oma sähköverkko, mutta se myytiin vuonna 2008 ja nykyään Vattenfallin verkon piirissä olevat asiakkaat ovat suomalaisen Elenian asiakkaita. Yhtiö on palkittua useana vuonna ympäristövastuullisesta toiminnasta.

Vattenfall on ollut hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen sähköyhtiö Suomen markkinoilla ja heillä on myös omaa sähköntuotantoa. Nykyään Vattenfall keskittyy vain käyttösähkön myyntiin ja sopimuksissa on runsaasti valinnanvaraa. Tarjolla olevat sähkösopimukset omakotitaloon ovat valittavissa joko toistaiseksi voimassa olevana tai määräaikaisena. Hintaan vaikuttaa jonkin verran sopimustyyppi ja sähkötyyppi.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Fortum

Fortum on Suomen markkinoilla tunnetuin sähköyhtiö, joka on Suomen Valtion osittain omistama sähköyhtiö ja se on perustettu 1998. Yhtiöllä on vakaa jalansija uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön markkinoilla ja tähän suuntaan yhtiö panostaa tulevaisuudessakin vahvasti. Fortum ylläpitää myös siirtoverkkoa, joten asiakas saa maksettua sekä siirron, että käyttösähkön samalla laskulla.

Fortumin sähkösopimus omakotitaloon on Vakaa, joka on toistaiseksi voimassa oleva sopimus ilman määräaikaa. Asiakas voi valita tarkistetaanko hinta 4, 6 vai 12 kuukauden välein. Uusi hinta on voimassa jälleen seuraavaan tarkistusajankohtaan asti.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Millainen sähkösopimus omakotitaloon?

Tehdessä sähkösopimus omakotitaloon on hyvä miettiä ennalta tulevia tapahtumia. Sähkön hinnalla on nimittäin tapana kallistua talvea kohti. Vuonna 2022 sähkön hinta on kuitenkin kivunnut kuitenkin aivan uusiin ennätyslukemiin. Sähkön hinta on hetkittäin käväissyt jopa 1200 eurossa megawattitunnilta. Tämä näkyy omakotitalon sähkölaskussa välttämättä, mikäli siihen on tehnyt pörssisähkösopimuksen, joka perustuu sähkön sen hetkiseen markkinahintaan.

Kipakan pakkasen, sekä tuuli- ja vesivoimaloiden vajavaisen sähköntuotannon takia sähkön hinta voi juuri talvisin kivuta hyvinkin korkeaksi. Tämä on todella hyvä pitää mielessä, mikäli olet solmimassa omakotitaloon sähkösopimusta, joka perustuu sähkön pörssihintaan. Siksi esimerkiksi kiinteä tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi tuoda turvaa ja ennustettavuutta tuleviin sähkölaskuihin.

Omakotitalon sähkösopimuksen lisäksi asunnon omistajan voi harkita hyvinkin aurinkopaneeleiden ostamista katolleen. Aurinkopaneelit vähentävät riippuvuutta sähköverkosta. Näissäkin ongelmana on talvisin valon puute sekä lumi, jota kertyy usein paneeleiden päälle. Toinen keino pienentää omaa sähkölaskua on hoitaa omakotitalon lämmitys osaksi puulla, mikäli talosta löytyy takka.

LUE MYÖS: Talvikuukausien sähkönkulutus

Edullinen sähkösopimus omakotitaloon

Edullisen sähkösopimuksen löytäminen omakotitaloon on helpommin sanottu kuin tehty, jos sitä itse alkaa kilpailuttamaan. Siksi kilpailuttaminen on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi erilaisilla vertailu- ja kilpailutusivustoilla. Syöttämällä yhdellä lomakkeella tiedot, saa usealta yhtiöltä tarjoukset, joista voi valita itselleen parhaimman.


Miksi kilpailuttaa sähkösopimukset Summarumilla?

  • Löydät kauttamme käyttöösi nykyistä edullisemman tai ekologisemman sähkösopimuksen omakotitaloon
  • Sähkösopimuksen kilpailuttamisella löydät lähes aina nykyistä paremman sähkösopimuksen
  • Kilpailuttamalla sähkösopimuksen jokainen voi tehdä merkittävää säästöä

SIIRRY SÄHKÖVERTAILUUN

Summarum Logo


Näin löydät parhaan sähkösopimuksen omakotitaloon

Kilpailutuksen yhteydessä kysytään tiettyjä tietoja asunnosta, jonka sopimusta ollaan kilpailuttamassa. Tiedot kannattaa tarkistaa voimassa olevasta sopimuksesta tai vanhasta sähkölaskusta, jolloin saa itselleen parhaimman ja tarkimman tarjouksen ja selkeämmin hintaerot nähtäville. Kilpailutuslomakkeilla kysytään seuraavia tietoja:

Jos oma kulutus ei ole tiedossa, niin kulutus lasketaan arviona. Silloin tarvitsee syöttää asunnon koko ja asuntotyyppi, asukkaiden lukumäärä ja onko käytössä esimerkiksi sähkösauna tai muu merkittävästi kulutusta nostava sähkölaite. Näiden perusteella pystytään arvioimaan kulutus ja sen mukaan laskemaan tarjous.

Sähkösopimus omakotitaloon vahvistetaan erikseen

Kilpailuttaminen ja tarjousten pyytäminen ei velvoita asiakasta vielä tekemään yhdenkään yhtiön kanssa sopimusta. Usein kilpailuttamalla kuitenkin saadaan säästöä sähkölaskuun ja siksi vertailua kannattaa tehdä säännöllisesti.

Sopivan tarjouksen löydyttyä sopimus hyväksytään tarjouksen tehneet yhtiön kanssa. Yhtiön omilla sivuilla täytetään tiedot, joissa tarvitaan nimen lisäksi muut yhteystiedot ja sosiaaliturvatunnus. Lisäksi valitaan myös päivä, jolloin sopimus halutaan alkavan, aikaisintaan kuitenkin kuluttajasuojalain etämyynnin pykälien mukaisesti 14 vuorokauden kuluttua.

Kannattaa huomioida, että jos vanha sopimus kohteeseen on määräaikainen, niin uusi sopimus ei voi alkaa ennen kuin määräaikainen sopimus on päättynyt. On kuitenkin mahdollista tehdä uusi sopimus jo hieman etukäteen, jolloin se astuu voimaan heti vanhan sopimuksen päätyttyä. Missään vaiheessa ei kuitenkaan sähköt pääse katkeamaan vaan ainoastaan hinta voi sopimusten välillä muuttua.

Uusi sopimus toimitetaan asiakkaalle vähintään sähköpostilla, joka kannattaa tarkistaa huolellisesti. Saatu tarjous kannattaa säästää, että sopimuksen hintojen ja muiden ehtojen tarkistaminen käy helposti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi sähkösopimusta omakotitaloon sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Lainojen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Paras sähkösopimus omakotitaloon

Monia kuluttajia saattaa askarruttaa, mikä on tällä hetkellä paras sähkösopimus omakotitaloon. Erilaisia palveluita tarjoavia yrityksiä on useita ja ajoittain saattaa olla vaikeaa muodostaa kokonaiskuvaa markkinoiden sen hetkisestä tilanteesta.

Mikäli sinun tavoite on löytää paras sähkösopimus omakotitaloon, kannattaa sähkötarjoukset kilpailuttaa aina. Kilpailutuksen avulla voit selvittää markkinoiden sen hetkisen hintatilanteen ja varmistaa saavasi parhaan sähkösopimuksen käyttöösi.

Paras sähkösopimus omakotitaloon on useimmiten myös se sähkösopimus, joka on edullisin. Kilpailuttamalla sähköä tarjoavat yritykset itse, voi myös löytää edullisimmat tarjoukset.

Omatoiminen sähkön kilpailutus on kuitenkin useimmiten erittäin vaivalloista, jonka takia moni suosii kilpailutukseen erikoistuneita yrityksiä. Sähkön kilpailutuksen avulla on mahdollista vastaanottaa paras sähkösopimus omakotitaloon.

Usein kysyttyä

Mikä sähkösopimus omakotitaloon?
Omakotitaloon sopii useampi sähkösopimus, joita kannattaa vertailla keskenään sopivimman löytämisen kannalta.
Mistä edullinen sähkösopimus omakotitaloon?
Edullisin ja sopivin sähkösopimus omakotitaloon löytyy kilpailuttamalla eri yhtiöiden sähkösopimukset.
Miksi sähkösopimus omakotitaloon kannattaa kilpailuttaa?
Sähkösopimus omakotitaloon kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailutuksen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen kaikista edullisin sähkösopimusl