Asunto ulkomailta – investoi vapaa-ajan asuntoon

Monen suomalaisen unelmiin lukeutuu asunto ulkomailta. Oletko sinä yksi heistä?

Kilpailuta asuntolainojen korot

Ladataan lomaketta..

Kilpailuta asuntolainojen korot

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Terhi Kolehmainen
Terhi Kolehmainen
2021-08-07
Vahvistettu
En saanut hyvää lainaa
Sami Teittinen
Sami Teittinen
2021-08-06
Vahvistettu
Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
asiakas
asiakas
2021-07-28
Vahvistettu
Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
Tuncher Saliev
Tuncher Saliev
2021-07-26
Vahvistettu
erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
Sari Vihavainen Os Rouvari
Sari Vihavainen Os Rouvari
2021-07-19
Vahvistettu
Lainatarjouksia ei tullut
Ari Tapio Mattila
Ari Tapio Mattila
2021-07-16
Vahvistettu
Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
Krista Nurmi
Krista Nurmi
2021-07-03
Vahvistettu
En saanut jostqin syystä lainaa
Kimmo Alaluusua
Kimmo Alaluusua
2021-06-17
Vahvistettu
Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
Raisa Mattiöa
Raisa Mattiöa
2021-06-16
Vahvistettu
Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
Sirpa
Sirpa
2021-06-12
Vahvistettu
Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

Miksi suomalaiset haluavat asunnon ulkomailta?

Osa ulkomailta asunnon hankkivista on muuttamassa pois Suomesta pidemmäksi aikaa tai jopa pysyvästi. Toisille ulkomaan asunto on toinen koti, johon karataan talven ajaksi. Lisäksi asuntoja ostetaan ja vuokrataan esimerkiksi lomailu- ja sijoitustarkoituksiin.

Ulkomailla suomalaisia kiehtovat muun muassa lämmin ilmasto, erilainen kulttuuri ja edullinen hintataso. Asuminen tai lomailu toisessa maassa voi olla pitkäaikaisten unelmien toteuttamista tai kaivattua vaihtelua Suomen arkeen. Asunto itselle tutuksi tulleessa ulkomaankohteessa voi korvata muun ulkomaanmatkailun tai mökkeilyn Suomessa.

Moni hankkii asunnon ulkomailta eläkepäivillään, mutta etätöiden ansiosta ulkomainen kakkoskoti voi olla potentiaalinen vaihtoehto myös työikäisille. Toisessa maassa odottava asunto säästää hotellivarauksilta ja helpottaa maiden välistä kulkemista. Osan vuodesta tyhjillään olevan asunnon voi nähdä myös vuokra- ja sijoituskohteena.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Asunnon ostaminen vs. asunnon vuokraus

Aivan kuten Suomesta myös ulkomailta voi sekä ostaa että vuokrata asuntoja. Molempia vaihtoehtoja kannattaa punnita tarkasti, jotta osaa tehdä omaan elämäntilanteeseen paremmin sopivan valinnan.

Asunnon ostaminen ulkomailta

Asunnon ostamista puoltavat muun muassa seuraavat seikat ja tilanteet:

Tärkein asunnon ostamista puoltava tekijä on se, että asunnolla tiedetään olevan runsaasti käyttöä. Omaa käyttötarvetta kannattaa arvioida realistisesti, sillä on harmillista, jos asunnon käyttöaste jää matalaksi ja sen myyminen alkaa houkutella pian hankkimisen jälkeen.

Jos asuntoa tarvitsee itselleen melko rajallisesti mutta säännöllisesti, voi harkita asunnon ostamista yhdessä sukulaisten tai tuttavien kanssa. Joskus asunnon osto isommalla porukalla kannattaa, sillä tällöin asuntoa voidaan käyttää vuorotellen ja jakaa siihen liittyviä kuluja yhdessä muiden kanssa.

Vähän tai ei ollenkaan käytetyn ulkomaan asunnon voi nähdä myös sijoituskohteena. Asuntoa voi vuokrata joko itse tai vuokravälityksen kautta.

Asunnon ostaminen ulkomailta edellyttää, että ostamiseen on varaa. Jotta osto olisi taloudellisesti kannattava ja mahdollisimman riskitön, tulee valita omaan budjettiin sopiva kohde. Lisäksi kannattaa huomioida huolellisesti esimerkiksi asunnon sijainti.

Sijainnilla on väliä monessakin mielessä. Jos asunto hankitaan ensisijaisesti itselle, kannattaa valita itseä miellyttävä, tuttu ja turvallinen alue. Vuokraamisen ja mahdollisen myymisen näkökulmasta olisi kuitenkin tärkeätä, että asunto sijaitsisi myös yleisesti kiinnostavalla alueella.

Asunnon ostaminen ulkomailta voi prosessina erota suomalaisista asuntokaupoista. Jotta asuntokaupat sujuisivat sulavasti ja laillisesti, kannattaa kääntyä osaavien asiantuntijoiden, laillistettujen välittäjien ja lakimiesten puoleen. Heidän ansiostaan myöskään kielimuurin ei tarvitse olla esteenä asunnon ostamiselle.

Tarjolla on suuria kansainvälisiä kiinteistönvälityspalveluita, ulkomailla omia paikallisia palveluita sekä suomalaisia yrityksiä, joilla on osaamista ulkomaiden kiinteistönvälityksestä. Valitsitpa avuksesi kenet tahansa, muistathan varmistua valitsemasi tahon luotettavuudesta!


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä aiheet

Asunnon vuokraaminen ulkomailta

Tietyissä tilanteissa vuokraaminen voi olla ostamista parempi vaihtoehto. Näin on esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Asunnon ostaminen paikasta, jossa on käynyt vain kertaalleen lomalla, voi osoittautua virheeksi. Turistikauden ulkopuolella voi esimerkiksi yllättyä alueen hiljaisuudesta ja monien palveluiden sulkeutumisesta. Vuokra-asunto on huomattavasti ostamista riskittömämpi keino tutustua kiinnostavaan maahan ja sen kulttuuriin.

Jos et ole varma siitä, kuinka paljon tulet asuntoa käyttämään eikä asunnon vuokraaminen muille tyhjinä kuukausina kiinnosta, on vuokraaminen sinulle näppärämpi vaihtoehto. Olet vastuussa vain vuokrasta, eikä sinun tarvitse kantaa huolta asunnon ylläpitökustannuksista tai esimerkiksi lainan lyhennyksistä.

Lainaa ulkomaan asuntoon

Jos asunnon ostaminen ulkomailta kuulostaa vuokraamista paremmalta, tulee talouden olla kunnossa. Lomakodin, kakkosasunnon tai uuden kodin hankkimiseen voi saada myös asuntolainaa. Lainaa voi hakea pelkästään Suomesta, ostomaasta tai molemmista.

Jos päätät hakea lainaa Suomesta, muista aina kilpailuttaa ne! Riippuen suomalaisesta lainanantajasta, kriteerit lainan vakuuksista voivat vaihdella: osa pankeista hyväksyy lainan vakuudeksi ulkomaisen asunnon, mutta useimmille kelpaa vain Suomessa sijaitseva asunto tai muu lainasumman kattava omaisuus.

Lainan mahdollisuuksia voi halutessaan selvitellä myös kohdemaasta. Esimerkiksi Espanjasta ostettavaan asuntoon voi hakea lainaa espanjalaisesta pankista. Tällöin vakuudeksi hyväksytään ostettava asunto. Huomaa kuitenkin, että lainaehdot ja -käytännöt vaihtelevat maittain ja ulkomaiset lainanantajat voivat pyytää suosituskirjettä suomalaiselta pankiltasi.

Kilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Suosituimmat kohdemaat lomakodille

Suomalaiset ostavat lomakoteja niin läheltä kuin kaukaa, niin Euroopasta kuin sen ulkopuoleltakin. Suosittuja maita ovat esimerkiksi Viro, Turkki, Portugali, Kreikka, Espanja ja Thaimaa.

Kreikka

Aurinkoinen Kreikka saarineen kuuluu suomalaisten turistien suosikkeihin. Kreikka kiinnostaa suomalaisia kuitenkin myös lomakotien puolesta. Tarjolla on niin kompakteja kerrostaloasuntoja kuin huviloita merinäköalalla.

Kreikasta asuntoa hankkivan kannattaa tutustua useisiin kohteisiin. Tutustu myös Välimeren maiden erityispiirteisiin: asuntoa etsivän kannattaa selvittää huolella niin asuntojen lämpöeristykset kuin ilmansuuntakin.

Espanja

Espanja on lomailijoiden ja kakkoskotia etsivien suomalaisten kestosuosikki. Aurinkorannikko eli Costa del Sol kiinnostaa kaikenikäisiä, sillä kyseessä on aktiivinen ja turvallinen kohde lukuisine harrastus- ja kulttuurimahdollisuuksineen. Toinen suosittu alue on Costa Blanca.

Espanjan vahvuuksia aurinkoisen sään lisäksi on se, että tietyillä alueilla ympärillä on suomalainen yhteisö. Lisäksi palveluita saa parhaimmillaan suomen kielellä. Suomalaisilla on maassa yleisesti hyvä maine, mikä voi auttaa esimerkiksi lainaa haettaessa.

Asuntoa Espanjasta ostavan tulee varautua muun muassa laillistamiskuluihin, varainsiirtoveroon ja notaarin kuluihin – ostamisesta tulee siis muitakin kuluja kuin asunnon varsinainen hinta. Byrokratian kiemuroista selviää helpoiten, kun apuna on esimerkiksi asiantunteva kiinteistönvälittäjä ja paikallinen juristi.

Thaimaa

Thaimaa on kaukaisuudestaan huolimatta monen suomalaisen suosima lomakohde. Thaimaasta löytyy myös runsaasti kiinnostavia lomakoteja niitä etsiville.

Kerrostalohuoneistojen ja villojen ostamista säätelevät monenlaiset määräykset ja lait. Paikallisia ja ulkomaalaisia ostajia koskevat lisäksi erilaiset käytänteet. Avuksi ostoprosessiin kannattaa yleensä ottaa niin asiantunteva välittäjä kuin hyvä paikallinen lakitoimistokin.

Asunto ulkomailta kokemuksia

Muista seuraavat asiat ostaessasi tai vuokratessasi asuntoa ulkomailta:

  • Perehdy maan osto- ja vuokrauskäytäntöihin ja hintatasoon, jotta sopimukset tulevat asianmukaisesti tehdyiksi etkä maksa ylihintaa.
  • Ota avuksesi laillistettuja osaajia, juristi ja lainanmyöntäjiä.
  • Jos asunnon tai rahan suhteen soivat hälytyskellot, reagoi niihin!
  • Varaa aikaa, sillä asunnon ostaminen ulkomailta voi olla aikaavievempi ja byrokraattisempi prosessi kuin Suomessa.
  • Mieti tarkkaan, kannattaako sinun ostaa vai vuokrata.

Kun asunnon hankkiminen ulkomailta on suoritettu oikeaoppisesti, kyseessä voi olla elämän paras päätös ja unelmien täyttymys. Vuokraamalla pääsee sisälle paikalliseen kulttuuriin ja näkee, kuinka paljon ulkomaiselle asunnolle tulee käyttöä ja miltä pidemmät jaksot ulkomailla tuntuvat.

Asunnon ostaminen taas avaa ovet kiinteämpään ulkomailla asumiseen ja tarvittaessa joustavaan matkustamiseen maiden välillä. Halutessaan ulkomaisen asunnon voi myös nähdä sijoituksena ja sitä voi vuokrata.

Netti on täynnä kokemuksia suomalaisilta, jotka ovat uskaltautuneet ostamaan asunnon ulkomailta. Joukkoon mahtuu epäonnisia tarinoita, joissa asunto on esimerkiksi ostettu sitä näkemättä ja myöhemmin katuen.

Suuri osa kokemuksista on kuitenkin myönteisiä. Lukuisat suomalaiset nauttivat ulkomaan asuntojensa ansiosta mukavista eläkepäivistä ja rennoista lomista. Asunto ulkomailta on harvoin pelkkä asunto: sen kylkiäisenä elämään saapuu runsaasti aurinkoisia päiviä, mahtavia aktiviteetteja ja erilaista elämää ja arkea.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina Sisustuslaina Peruskorjauslaina Tonttilaina Autolaina

Usein kysyttyä

Miten vuokrata asunto ulkomailta?
Asunnon saa vuokrattua ulkomailta samalla tavalla kuin Suomesta; mietitään alue mihin halutaan muuttaa, etsitään paikallinen asuntoja vuokraava yritys tai verkkosivusto, valitaan sopiva asunto ja ollaan siihen yhteydessä. Lisätietoa asunnon vuokraamisesta ulkomailta tästä artikkelista.
Miten ostaa asunto ulkomailta?
Asunnon ostaminen ulkomailta toimii samalla tavalla kuin Suomessa; etsitään asunto kiinteistövälittäjän kautta ja tehdään kaupat. Ostamisen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä ongelmatilanteiden selvittäminen esimerkiksi Espanjassa saattaa olla vaikeampaa, kuin kotimaassa.
Miksi ostaa tai vuokrata asunto ulkomailta?
Asunnon ostaminen tai vuokraaminen ulkomailta on yleensä päätös panostaa vapaa-aikaan ja lomailuun. Mikäpä olisi parempaa, kuin varata lennot ulkomaille, jossa vastassa on oma asunto. Suomalaisia houkuttelee ulkomaan asumisessa lämpö, kulttuurilliset asiat sekä edullinen hintataso Suomeen verrattuna.