Sijoitusasuntolaina – hae lainaa sijoitusmielessä

Sijoitusasuntolaina on laina, joka otetaan sijoitusasunnon ostamista varten. Mitkä sijoitusasuntolainan hyvät ja huono puolet ovat ja mistä sitä saa edullisesti? Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Sijoitusasuntolaina – lainaa sijoitusasuntoa varten

   Asuntosijoittaminen on suosittu ja hyvin järkevä tapa kartuttaa omaa varallisuutta. Hyvin valittu sijoitusasunto tuottaa sijoittajalle jatkuvaa kassavirtaa omalle pankkitilille, sekä kasvattaa arvoaan vuosi vuodelta.

   Kuten oman asunnon hankintaa varten, myös sijoitusasuntoa varten on mahdollista hakea lainaa pankista. Sijoitusasuntolaina onkin loistava työkalu sijoittajalle, joka haluaa parantaa tuottoa omalle pääomalleen.

   Sijoitusasuntoihin sijoitettaessa on tyypillistä käyttää hyväkseen velkavipua eli sijoitusasuntolainaa. Tyypillisesti pankit edellyttävät noin 20-30 % omarahoitusta hankittavan sijoitusasunnon velattomasta hinnasta, joten loppuosa 70-80 % katetaan tällöin lainarahalla.

   Kilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Tätä sijoitusasuntolaina tarkoittaa

   Sijoitusasuntolaina on monelta osin hyvin samanlainen kuin tavallinen asuntolaina. Merkittävin ero lainoilla on se, että sijoitusasuntolaina on tarkoitettu tulon hankkimista varten.

   Kuten asuntolainassa myös sijoitusasuntoa varten tarvitaan vakuudet lainan ottamista varten.
   Asuntosijoittamisessa on hyvin tyypillistä käyttää lainan vakuutena ostettavaa kohdetta.

   Vakuuksien lisäksi lainaa hakiessa pankki ottaa huomioon muun muassa lainanottajan maksukyvyn, tulotason, säästöt sekä lainanhakijan menot.

   Pankki vaatii yleensä sijoittajalta 20-30% omarahoitusta lainasummaa varten. Mutta mikäli sijoittajan säästöt ja vakuudet ovat todella hyvät, hänellä voi olla mahdollisuus saada lainaa jopa 70-100% sijoitusasunnon hankintahinnasta.

   Sijoitusasuntolainaa on myös mahdollista hakea yrityksen kautta. Lainan saaminen omiin nimiin on kuitenkin usein huomattavasti helpompaa ja edullisempaa kuin yrityksen sijoitusasuntolainan järjestäminen.

   Kiinnostaako sijoittaminen? 
   Summarum tarjoaa kattavat oppaat sijoittamiseen, kuten sijoittamisen aloittamiseen sekä osake- ja rahastosijoittamiseen. TUTUSTU SIJOITTAMISEEN

   Näistä syistä asuntosijoittaminen kannattaa

   Asuntosijoittaminen on varmasti monelle tuttu käsite. Yksi paljon käytetty neuvo sijoittamiseen liittyen on “sijoita vain siihen minkä ymmärrät”. Asunnot ovatkin luonteeltaan hyvin ymmärrettävä sijoitusmuoto, ja siksi sopivat monelle sijoittamista harkitsevalle.

   Asuntosijoittamisessa tuotto muodostuu vuokratuotoista, sekä asunnon mahdollisesta arvonnoususta. Moni sijoittaja pitää asunnoista sijoituskohteena vuokratuotoista kertyvän jatkuvan kassavirran vuoksi, joka kilahtaa asunnon omistajan tilille joka kuukausi. Tämän päälle asunnon omistajan on mahdollista kerryttää varallisuuttaan myöhemmin tulevaisuudessa myydessään sijoitusasunnon eteenpäin.

   Sijoitusasuntolainan hyvät ja huonot puolet

   Yleisesti sijoitusasuntolainan voi käsittää olevan niin sanottua hyvää lainaa. Pitkällä tähtäimellä lainan tarkoitus on kasvattaa lainanottajan tuloja ja varallisuutta. Lainan ottamiseen liittyy aina sekä hyviä, että huonoja puolia, joita on käsitelty alapuolella tarkemmin.

   Hyvät puolet

   Sijoittajan etuja sijoitusasuntolainaan liittyen ovat muun muassa…

   Huonot puolet

   On hyvä tiedostaa, että lainan ottamiseen liittyy myös aina riskejä. Sijoitusasuntolainaa ottaessa on hyvä huomioida ainakin nämä riskitekijät…

   Asuntosijoittajan on muun muassa hyvä varautua myös niin sanottuihin tyhjiin kuukausiin, jolloin asunnossa ei ole vuokralaista. Tällöin myös sijoittajan vuokratulo jää saamatta. Riskiä pystyy pienentämään valitsemalla sijoituskohteen kasvukeskuksista, joissa kysyntä vuokra-asunnoille on kova.

   Vaikka tällä hetkellä lainojen korot ovat toistaiseksi hyvin matalalla, ei ole olemassa takeita, etteivätkö ne voisi tulevaisuudessa nousta. Sijoittajan on mahdollista varautua tähän riskiin ottamalla lainalleen korkosuoja pankilta, joka estää kuukausierää kasvamasta liian suureksi.

   Sijoittajan on myös hyvä olla perillä verotuksiin liittyvistä muutoksista. Näistä esimerkkinä on 2023 poistuva asuntolainan koron verovähennys mahdollisuus.

   Pankit, joista saat sijoitusasuntolainaa edullisesti

   OP

   OP tarjoaa hyvin kattavat pankkipalvelut sijoituslainanottajalle aina lainahakemuksen tekemisestä asunnon myyntiin asti. Palveluihin kuuluvat muun muassa Pohjolan vakuutuspalvelut sekä OP – kodin kiinteistönvälitys. Halutessaan lainanhakijan on mahdollista tehdä OP:n sivuilla koko sijoitusasunnon hankinta täysin digitaalisesti.

   S-Pankki

   S-Pankin sijoitusasuntolaina palveluissa hakemuksen voi tehdä pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen avulla. Hakemuksen yhteydessä lainanhakijalla on mahdollisuus varata aika lainaneuvotteluun. Saatu lainalupaus ei sido vielä sijoittajaa mihinkään toimenpiteisiin. S-Pankilta sijoitusasuntolainan hakijan on mahdollista hakea lainaa jopa 25 vuoden maksuajalla.

   POP Pankki

   POP Pankin sivulla löytyy sijoitusasuntolainan ottajan kannalta paljon hyödyllistä tietoa. Lainan hakeminen onnistuu verkosta käsin, eikä lainan hakijan tarvitse välttämättä olla POP Pankin asiakas.

   Aktia

   Aktia tarjoaa hyvin joustavaa ja edullista lainaa sijoitusasuntoa varten. Heidän sivuiltaan on mahdollista hakea lainaa suomalaisten pankkitunnusten kautta, vaikka varsinaista sijoitusasuntoa ei olisi vielä näköpiirissä. Aktia myös auttaa löytämään juuri sopivan asunnon sijoituslainan hakijalle.

   Sijoitusasunnon ja asuntolainan verotus

   Hyvä asuntosijoittaja on myös hyvä veroilmoituksen täyttäjä. Tuoton näkökulmasta verotuksen ymmärtäminen sekä verovähennysten hyödyntäminen kirjaimellisesti maksavat itsensä rahana takaisin.

   Sijoitusasunnon hankkija maksaa veroja karkeasti kolmessa eri vaiheessa.

   1. Ostaessa
   2. Vuokratessa
   3. Myydessä

   Ostamisen yhteydessä sijoittaja maksaa 2% varainsiirtoveron asunnon velattomasta hinnasta.
   Veron maksaminen sekä varainsiirtoveroilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä.

   Vuokratessa sijoittaja maksaa pääomaveroa saamastaan vuokratuotosta. Sijoittaja saa kuitenkin myös vähentää vuokratulon hankkimiseen liittyvät kulut omassa verotuksessaan. Siksi on tärkeää muistaa vuoden aikana kertyneet tositteen ja kuitit veroilmoitusta varten.

   Pitkällä aikavälillä hyvien asuntojen arvolla on tapana nousta. Mikäli myydessäsi asunnon saat korkeamman hinnan kuin millä asunnon aikanaan hankit, saat asunnosta tällöin myyntivoittoa. Myyntivoitto, eli luovutusvoitto on pääomatuloa ja siksi siitä maksetaan pääomaveroa.

   Koska sijoitusasuntolaina otetaan sijoitusasuntoa varten, ovat lainan korkokulut täysin verovähennyskelpoisia. Asuntosijoittaminen on tulonhankkimistoimintaa ja siksi siitä koituvat korkokulut voidaan vähentää verotuksessa.

   Veroilmoitukseen laina merkitään tulonhankkimislainaksi. Tämän osalta sijoittajan kannattaa olla tarkkana, koska pankit itse ilmoittavat lainan yleensä muuna lainana tai asuntolainana. Tällöin korot eivät olisi enää verovähennyskelpoisia.

   Lainan korkojen vähennys tehdään ensisijaisesti pääomaverosta, joita ovat muun muassa sijoittaja saamat asunnon vuokratuotot.

   Sijoittajan on myös mahdollista vähentää sijoitusasuntolainaan liittyvät sivukulut pääomatuloverotuksessaan. Näitä sivukuluja ovat esimerkiksi välittäjien palkkiot, vuokrailmoituksen tekeminen, matkakulut asunnolle sekä vuokralaisen luottotietojen tarkistaminen. Nämä kaikki kulut ovat tulonhankkimisesta aiheutuneet kuluja ja siksi verovähennyskelpoisia.

   Myös asuntolainan korot ovat toistaiseksi osittain verovähennyskelpoisia. Asuntovelallisen on hyvä kuitenkin huomioida, että asuntolainan korkovähennys on poistumassa kokonaan vuonna 2023.

   Sijoituslainan korko & marginaali

   Sijoitusasuntolainan korko muodostuu…

   Asunnon marginaali on pankille maksettava palkkio sijoitusasunnon lainasta. Marginaalikorko vaihtelee sijoittajan taloudellisen tilanteen mukaan, mutta karkeasti marginaali on noin 0.50-1.00% väliltä. Parhaimman marginaalikoron saat itsellesi kilpailuttamalla lainatarjouksen pankkien kesken.

   Asuntolainan viitekoron voi asuntovelallinen valita itse kolmesta eri vaihtoehdosta, joita ovat Euribor-korko, Prime-korko tai kiinteä korko.

   Sijoitusasuntolaina kokemuksia

   Kuten lainojen ottamiseen hyvin yleisesti, myös kokemukset sijoitusasuntolainoista vaihtelevat hyvin paljon. Lainoja haetaan moniin erilaisiin asuntoihin koon ja sijainnin mukaan. Kokemukseen vaikuttavat myös hyvin vahvasti lainanottajan oma taloudellinen tila.

   Alla on muutamia poimintoja ihmisten kokemuksista sijoitusasuntolainan ottamisesta.

   “Tärkein syy asuntosijoittamiselle on se, että saan lisää vipua salkkuun. Yrityksen kautta touhutessa ei päästä samanlaisiin maksuaikoihin tai korkoihin kuin yksityishenkilönä, mutta rahaa se on kaikki.”

   “Sijoitusasuntoon saa halvempaa lainaa, kun maatilan rahoitukseen, sen olen nyt huomannut.”

   ”Laina-aika minulla on 25 vuotta ja lainoitusastekin taisi olla peräti yli 90 %. Omaisuutta on toki pantattu taakse kuten olettaa saattaa. Vuokra kattaa mainiosti niin vastikkeen, lyhennyksen kuin verotkin. ROE on siis kunnossa.”

   Kilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mikä on sijoitusasuntolaina?
   Sijoitusasuntolaina on lainaa sijoitusasunnon hankintaa varten.
   Koska sijoitusasuntolaina kannattaa ottaa?
   Kun asuntosijoittaminen tuntuu olevan hyvin hanskassa ja sijoittaja tarvitsee velkavipua asunnon hankintaa varten. Sijoitusasuntolainan voi ja usein kannattaa hakea jo hyvissä ajoin, vaikka tiettyä sijoitusasuntoa olisi vielä kiikarissa.
   Miten sijoitusasuntolaina eroaa asuntolainasta?
   Sijoitusasuntolaina otetaan tulonhankkimistarkoitukseen. Sijoitusasuntolainaa lyhentää tällöin myös asuntoon muuttava vuokralainen joka kuukausi. Tulonhankkimistarkoitus tarkoittaa myös sitä, että monet sijoitusasuntoon ja sen lainaan liittyvät kulut ovat verovähennyskelpoisia.
   Paljonko sijoitusasuntolainaa voi ottaa?
   Pankit edellyttävät yleensä 20-30% omaa pääomaa asuntoa varten. Esimerkiksi mikäli tarvitset 20% omaa pääomaa ja haaveilemasi sijoitusasunto maksaa 80 000€ oma osuutesi rahoitukseen on tällöin 16 000€ .

   Muuta asuntolainoihin liittyvää