Etusivu » Asuntolainan kilpailutus » Asuntoluotto netistä

Asuntoluotto netistä

Säästät selvää rahaa asuntoluoton kustannuksissa, kun kilpailutat tarjoukset ja vertailet niiden korot. Summarumin kautta tehdyt asuntolainahakemukset kilpailuttaa Etua Oy, jonka omistaa Alma Media Oyj. Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..

Löydä asuntolainatarjousLöydä edullisin asuntolainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Asuntolainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia.

Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

2
Vertaa asuntolainatarjouksia
Viimeistään seuraavana arkipäivänä hakemuksen lähettämisestä saat sähköpostia siitä, miten hakemuksesi käsittely etenee, sekä siitä mille eri toimijoille lainahakemuksesi on toimitettu.

Tämän jälkeen voit saada yhteydenottoja tai lainatarjouksia suoraan lainanantajilta.
3
Hyväksy asuntolainatarjous
Kun olen vastaanottanut asuntolainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Asuntoluotto – sama kuin asuntolaina?

Asuntoluotto on toisin sanoen laina, jota haetaan asunnon tai asuinrakennuksen ostamista, rakentamista tai remontoimista varten.

Sitä voidaan hakea myös asunto-osuuksien, osakkeiden hankkimiseksi asunto-osuuskunnista, asunto-osakeyhtiöistä tai asuntokiinteistöyhtiöistä.

Asuntoluottoa voidaan myöntää myös edellä mainittujen kohteiden remontteihin sekä peruskorjaukseen että pienremontteihin. Mikäli asuntoluottoa ei remonttiin myönnetä, on kuluttajalla mahdollisuus hakea remonttilainaa asuntoluoton ohella.

Puhuttaessa asuntoluotosta tarkoitetaan käytännössä asuntolainaa. Kyseessä ei siis ole aivan tavallinen pankkilaina.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

 • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
 • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
 • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Vertaile ja kilpailuta asuntoluottojen korot netissä

Kuten moni muukin nykyarjen toiminto, myös asuntojen etsiminenkin tapahtuu nykyään usein netissä. Olet mahdollisesti jo selaillut asuntomyynti-ilmoituksia tai rakennusfirmojen katalogeja ja mahdollisesti löytänyt itsellesi sopivan kohteen.

Heti seuraavana vaiheena täytyisi hankkia rahoitus eli hakea asuntoluottoa.

Hyvä tietää

Pienikin 0,1% ero luottotarjousten koroissa voi tehdä tuhansien eurojen eron luoton kokonaiskustannuksiin. Asuntoluottojen korkojen kilpailuttamisella on mahdollista saada asuntoluoton kustannuksista pois jopa tuhansia euroja.

Asuntoluottojen vertailu ja korkojen kilpailutus ei voisi enää olla helpompaa, kun teet sen netissä. Pankista toiseen ravaamista tai puhelinlinjoilla roikkumista ei tarvitse enää harrastaa, sillä voit täyttää vertailun tiedot vaikka kotisohvalta.

Asuntoluottovertailun tietojen täyttäminen pienen hetken, ja pystyt hakemaan yhdellä lomakkeella asuntoluottoa usealta eri pankilta ja rahalaitokselta. Kerromme alempana mitä asioita asuntoluoton hakijan olisi hyvä selvittää ennen asuntoluoton hakemista.

Lue täältä, miten Summarumin lainapalvelu toimii.

Lähetettyäsi asuntoluottohakemuksen saat sähköpostiisi asuntoluottotarjouksia. Vertaile tarjoukset ja valitse niistä sinulle edullinen asuntoluotto. Tämän jälkeen siirry luotontarjoajan sivulle viimeistelemään hakuprosessia ja sopimaan lainaneuvotteluajasta.

Asuntoluottovertailu ja kilpailutus on ilmaista, eikä pelkän hakemuksen täyttäminen vielä sido mihinkään. Voit vaikka vain tarkistaa, millaista asuntoluottoa sinun on mahdollista saada.

Jo olemassa olevaa asuntoluottoa tai -lainaa kannattaakin myös aika ajoin kilpailuttaa, jos yleinen korkotaso on sattunut muuttumaan. Voit lukea lisää vanhan asuntolainan kilpailuttamisesta tästä artikkelista.

Asuntoluoton hakeminen – ota nämä asiat huomioon

Ennen asuntoluoton hakemista hakijana sinun olisi hyvä ottaa muutamia talouden hoitoon liittyviä asioita huomioon, jotta asuntoluoton hakeminen onnistuisi mahdollisimman helposti. Tämän jälkeen olet myös itsevarmempi lähtemään neuvotteluihin pankin kanssa ja voit saada lainaa vakuudella todennäköisesti nopeammin.

 1. Selvitä omat ja mahdollisen yhteishakijan brutto- ja nettopalkkatiedot
 2. Asuntoluoton kohteen osoitetiedot
 3. Asuntoluoton kohteen hinta, arvon kehitys ja odotetut remontit
 4. Vakuudet asuntoluotolle. Luotonmyöntäjät vaativat vakuuksia turvaamaan luoton myöntämistä. Yleensä oston kohteena oleva asunto käy 70 prosenttisesti luoton vakuudeksi. Jäljelle jäävä summa täytyy kattaa lisävakuuksilla, kuten rahatalletuksilla tai muulla omaisuudella.
 5. Tiedot muusta varallisuudesta, muut tulot ja omaisuus
 6. Hyödynnä lainalaskuria, kun suunnittelet asuntoluoton hakemista. Sen avulla lasket sopivan takaisinmaksuajan ja kuukausierän, jotka sopivat omaan budjettiisi.
 7. Ota selvää, mikä lyhennystapa sopii sinulle ja mihin korkoon haluat sitoa luoton.
 8. Arvioi riskejä ja mieti tapoja, miten voit toimia jos taloustilanteesi muuttuu. Neuvotteluissa kannattaa keskustella lainaehtojen joustavuudesta ja lyhennysvapaista kuukausista.

Muista, että neuvotteluissa kannattaa aina kysyä, jos jokin asia jää epäselväksi tai kaipaat vastauksia johonkin kysymykseen. On tärkeää, että lainanhakijana tiedät mihin olet ryhtymässä ja miten asuntoluotto toimii.

Asuntoluotto pankista

Asuntoluotto pankista on useimmalle se ensimmäinen vaihtoehto, kun haetaan rahoitusta ensiasuntoa varten. Tutusta pankista hakeminen voi tuntua turvalliselta ja pankkipalvelujen keskittäminen houkuttavalta asiakasetujen ansiosta.

Pankista haettava asuntoluotto on järkevää kilpailuttaa ja jos sen tekee itse, kannattaa pyytää tarjoukset vähintäänkin viidestä pankista

Säästät kuitenkin aikaasi, kun kilpailutat asuntoluoton lainavertailumme kautta. Siten voit tarkistaa oman pankkisi tarjouksen ja katsoa miten se vertautuu muiden pankkien tarjouksiin.

Suomessa suosittuja pankista haettavia asuntoluottoja ovat olleet muun muassa

Näiden lisäksi myös S-pankin asuntoluotto ja Aktian asuntoluotot ovat olleet suomalaisten suosiossa, kun haetaan asuntoluottoa pankista.

Pankista haettavaan asuntoluottoon tarvitaan vakuudet

Klikkaamalla tätä linkkiä saat tietää, mitä tarkoittavat asunluoton vakuudet, valtiontakaus sekä henkilötakaaja.

Enimmäisluototussuhteen eli lainakaton mukaan asuntoluoton suuruus voi olla enintään 90 prosenttia vakuuksien käyvästä arvosta. Tämä tarkoittaa, että hakijan käsiraha eli omarahoitusosuus tai muut vakuudet kattavat ainakin 10 prosenttia.

Ensiasunnon ostajalla lainakatto on 95 prosenttia, jolloin omarahoitusosuus on vain 5 prosenttia.

Eli kun asuntoluoton vakuutena on pelkästään ostettava kohde, ei sitä voi ostaa pelkästään pankin asuntoluotolla, vaan asunnon ostajan täytyy laittaa myös omaa rahaa tai muita vakuuksia luoton saamiseksi.

Asuntoluotto netistä

Asuntoluottoa voi hakea myös netistä rahalaitoksilta, jotka eivät ole tavanomaisia kivijalkapankkeja. Osa niistä tarjoaa asuntoluottoa ilman luottotietoja, minkä tarkoituksena on taata jokaiselle mahdollisuus hakea asuntoluottoa.

Kilpailuttamalla asuntoluoton kauttamme, saat mahdollisesti luottotarjouksia perinteisiltä kivijalkapankeilta kuin myös netissä toimivilta rahalaitoksilta. Sama pätee, kun haluat hakea arjen kuluihin vakuudetonta lainaa netistä.

Asuntoluotto ilman luottotietoja esimerkiksi Bluestepin kautta mahdollistaa asuntoluoton saamisen sellaisille henkilöille, joiden tulot poikkeavat tavanomaisesta vakityöstä saatavista tuloista.

Bluestepin asuntoluottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on päällekäisiä lainoja entuudestaan tai luottohäiriömerkintöjä. Nämä ovat usein tekijöitä, jotka estävät luoton saamisen perinteisistä pankeista, ja siksi Bluestep haluaa tarjota mahdollisuuden näille ihmisille.

Tällaisten Bluestepin kaltaisten asuntoluottojen vakuudeksi kelpaavat esimerkiksi asunto-osakkeet tai kiinteistöt. Myöskin luotonhakijan vanhempien omistuksessa olevat kiinteistöt kelpaavat, kunhan ne sijaitsevat yhtiön määrittelemillä alueilla.

Bluestep ei hyväksy rahatalletuksia, autoja tai muuta irtaimistoa asuntoluoton vakuudeksi.

Selvitä asuntoluoton korot lainalaskurilla

Asuntoluottolaskurilla voit selvittää asuntoluoton todellisen vuosikoron, sopivan kuukausierän ja kokonaiskulut, kun syötät siihen luoton määrän, nimelliskoron, takaisinmaksuajan, mahdolliset luoton perustamis- ja hoitokustannukset.

Voit käyttää laskuria apunasi esimerkiksi ennen asuntoluoton hakemista. Sillä tavoin helpotat rahoituksen budjetoimista, kun tiedät millaista luottoa haluaisit lähteä hakemaan ja kuinka paljon.

Toisena vaihtoehtona suosittelemme, että saatuasi luottotarjoukset syöttäisit tarjousten tiedot laskuriin ja tarkistat, miten tarjousten kokonaiskustannukset muuttuisivat erilaisilla takaisinmaksuajoilla tai kuukausierillä.

Tavoitteena olisi löytää sinulle sopiva kuukausierä, jotta asuntoluoton lyhentäminen tapahtuu tarpeeksi nopeasti, niin etteivät luoton kokonaiskustannukset nouse liian suuriksi. Samaan aikaan olisi tarkoitus, ettei kuukausibudjettisi joutuisi liian koville liian suuresta lyhennyssummasta.

Muista myös, että luottotietojen tarkistus tehdään aina, ennen kuin asuntoluottoa voidaan myöntää.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina

Sisustuslaina

Peruskorjauslaina

Tonttilaina Autolaina

Asuntoluotto – Usein kysyttyä

Miten asuntoluotto kilpailutetaan?
Nykyään asuntoluoton voi kilpailuttaa helposti netissä, esimerkiksi Summarumin asuntolainapalvelussa. Sinun on mahdollista saada yhdellä lomakkeella useita eri luottoarjouksia eri pankeilta ja rahalaitoksilta. Voit valita niistä edullisimman luoton ja itsellesi parhaan tai vain tarkistaa, olisi nykyään tarjolla asuntoluottoa paremmilla ehdoilla kuin sinulle on aikaisemmin myönnetty.
Miksi asuntoluotto kannattaa kilpailuttaa?
Asuntoluoton kilpailuttamisella voi asuntovelallinen saada aikaiseksi mittavia säästöjä, koska korkotasot elävät jatkuvasti. Tällä tavoin esimerkiksi korkeiden korkojen aikana otetut luotot olisi hyvä kilpailuttaa mukailemaan nykyistä korkotasoa.
Milloin kilpailuttaa asuntoluotto?
Asuntoluoton kilpailuttamisen ajankohta on yksilöllinen, mutta nyrkkisääntönä vanhojen luottojen kohdalla on se, että luotto kannattaa kilpailuttaa jos sitä ei olla kilpailutettu viimeiseen pariin vuoteen. Uusi asuntoluotto sen sijaan on järkevää kilpailuttaa heti kun asunnon ostaminen tulee ajankohtaiseksi.
Millainen on hyvä korko asuntoluotolle?
Asuntoluoton korko on tyypillisesti hyvin matala verrattuna muihin luottotyyppeihin. Asuntoluoton korosta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä luoton kokonaiskorkoa, johon sisältyy pankin marginaali, viitekorko sekä muut kulut. Asuntoluottoa hakevan kannattaa yrittää neuvotella luoton kokonaiskoroksi alle 1,0%.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: