Asuntolainahakemus netissä

Asuntolainahakemus on kätevää tehdä netissä. Yhdellä hakemuksella kuluttaja voi saada useilta eri pankeilta lainatarjouksia, joista hän pystyy voi valita juuri itselleen parhaimman.
Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.
Nopea

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Läpinäkyvä

Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Kotimainen

Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Puolueeton

Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Summarum Mediassa

Täytä asuntolainahakemus netissä ja hae lainaa usealta pankilta

Asuntolaina on euromääräisesti suurin yksityishenkilöiden haettava laina. Mitä suurempi laina, sitä suuremmat ovat myös lainaan liittyvät korkokulut.

Jopa 0.1 prosentin ero lainatarjousten korkomarginaaleissa voi merkitä tuhansien eurojen eroa lainassa euromääräisesti.

Edullisimman lainatarjouksen saamiseksi hakijan on syytä kilpailuttaa useita eri lainantarjoajia keskenään verkossa, löytääkseen juuri hänelle sopivimman vaihtoehdon.

Käytännössä asuntolainan kilpailuttaminen onnistuu täyttämällä yksi asuntolainahakemus netissä, jonka avulla kuluttaja saa useita eri lainatarjouksia pankeista ja rahoituslaitoksista samanaikaisesti.

Kilpailutuksella kuluttaja säästää sekä omaa aikaansa lainojen vertailussa, sekä rahallisesti useita tuhansia euroja parhaassa tapauksessa.

Asuntolainahakemuksen jättäminen verkossa ei sido kuluttajaa jatkotoimenpiteisiin lainan nostamiseen liittyen, vaan auttaa häntä hahmottamaan ja suunnittelemaan asuntolainan ottamista.


Miksi kilpailuttaa asuntolainat Summarumilla?

  • Kilpailutat palvelussamme vain yhdellä hakemuksella useita kotimaisia pankkeja
  • Asuntolainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
  • Kilpailuttamalla asuntolainasi voit kaventaa merkittävästi asumiskuluja

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Summarumin asuntolainahakemus netissä – näin se toimii

Summarumin asuntolainalaskuri antaa kuluttajalle automaattisesti muutamassa minuutissa tarkat tiedot lainan kuukausieristä, kokonaiskustannuksista sekä todellisesta vuosikorosta.

Asuntolainahakemus netissä edellyttää tarvittavien taustatietojen selvittämistä, laina-ajan sekä määrän miettimistä sekä rauhallista hetkeä.

Asuntolainan määrää ja laina-aikaa suunnitellessa kannattaa hyödyntää työkaluja, joiden avulla hakija voi selvittää kuinka paljon asuntolainaa voi saada.

Asuntolainalaskuri on oiva apuväline sen hahmottamiseen, minkä kokoiseen asuntolainaan hakijalla on varaa, sekä kuinka paljon asuntolaina tulisi velalliselle kokonaisuudessaan maksamaan.

Asuntolainalaskuri – hyödynnä asuntolainalaskuria ja säästä

Asuntolainalaskurin käyttäminen on kuluttajan kannalta vaivatonta. Laskuriin syötettäviä tietoja ovat lainasumma, korkoprosentti, aloitusmaksu/perustamiskulu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Näiden tietojen pohjalta laskuri näyttää lainan kuukausierän, kokonaiskustannukset sekä todellisen vuosikoron.

Kuukausierä määräytyy kuluttajan valitseman lainanlyhennysmuodon mukaan. Lainatarjouksia voi kuitenkin vertailla todellisen vuosikoron avulla. Todellinen vuosikorko lasketaan lainan kaikki kulut huomioiden ja muuttamalla ne vuotuiseksi koroksi. Todellisen vuosikoron pohjalta kuluttajan on helpompi lähteä miettimään juuri hänelle sopivaa lainan lyhennysmuotoa.

Vaihtoehdot asuntolainan lyhennysmuodoiksi ovat:

Perinteisen lainaneuvottelun heikkoudet – vältä nämä sudenkuopat

Vanhanaikainen tapa kilpailuttaa asuntolaina on käydä juttelemassa useamman pankin toimipisteellä lainasta kahvin ja keksien kera.

Tapa on hyvin perinteinen, sillä ajallisesti ei ole kovin kauaa aikaa siitä, kun lainojen hakeminen on siirtynyt nettiin.

Kuluttajan kannalta tilanne on selvästi aiempaa parempi. Useiden eri pankkien kesken neuvottelu on sekä ajallisesti hitaampaa, että fyysisesti hankalampaa eri toimipisteissä ravaamisen vuoksi.

Lainaneuvottelu-aikojen varaaminen ja sopiminen voivat nopeasti muodostua hankalaksi muun arjen kiireiden keskellä. Väsyminen lainaneuvotteluissa käymiseen voi taas johtaa turhan pikaisiin päätöksiin lainan ehtojen sopimisessa.

LUE LISÄÄ: Näillä vinkeillä onnistut lainaneuvottelussa! 

Näistä syistä asuntolainahakemus kannattaa tehdä netissä

Asuntolainahakemus netissä on hakijan kannalta monelta osaa kannattavampi vaihtoehto. Kotikoneella eri pankkien lainoihin tutustuminen ei ole tilanteena lainkaan painostava, kun hakijalla on kaikki maailman aika ja rauha tutustua useamman eri pankin tarjontaan.

Alle on koottu pointteja siitä, miksi asuntolainan hakeminen kannattaa ainakin aloittaa lainahakemuksen jättämisellä netissä.

Viimeisen pointin mukaan kuluttaja voi vertailla useita eri pankkeja keskenään vain yhden lainahakemuksen avulla.

Kuluttajalla on toki myös mahdollisuus täyttää asuntolainahakemus netissä useamman eri pankin sivuilla. Prosessi on hieman hitaampi, eikä myöskään välttämättä takaa edullisimman vaihtoehdon löytämistä.

Summarumin asuntolainavertailussa asettamalla rinnakkain useiden eri pankkien parhaat lainatarjoukset, kuluttuja säästyy useiden eri asuntolainahakemusten täyttämiseltä, sekä löytää samalla juuri hänelle edullisimman vaihtoehdon.

Vanhan asuntolainan kilpailutus

Suomalaiset kilpailuttavat lainansa silloin, kun päämääränä on uuden asunnon hankinta. Monet unohtavat lainan kilpailuttamiseen liittyvät hyödyt tähän vaiheeseen, eivätkä kilpailuta ottamaansa lainaa enää myöhemmin.

Näin kuluttaja maksaa helposti vuosikaudet lainan korkoja samoilla ehdoilla, kun lainan nostohetkellä. Ajallisesti tilanne on tietenkin parantunut niin pankin, kuin lainan maksajan kannalta. Pankki on saanut jo mahdollisesti useamman vuoden edestä lainaeriä takaisin. Kuluttaja taas on saanut lyhennettyä omaa lainaosuuttaan.

Kun tilanne on molempien osapuolien kannalta selvästi parantunut, on velallisen syytä neuvotella lainan ehdot itselleen myös edullisemmaksi.

Hyvä sääntö vanhan asuntolainan kilpailuttamiselle on, että laina kannattaa kilpailuttaa vähintään parin vuoden välein tai jos lainan marginaali on yli 0,8 prosenttia nykyhetken lainojen hinnoista.

Myös asunnon arvon merkittävä parantuminen on hyvä syy neuvotella lainan ehdoista uudelleen pankin kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä aiheet

Vinkit asuntolainahakemuksen täyttämiseen

Asuntolainojen kilpailuttamista varten on hyvä etsiä valmiiksi hakemuksessa kysyttävät yksityiskohdat.

Asuntolainan kilpailuttajan on hyvä selvittää ainakin nämä asiat ennalta:

Hyvä tietää

Asuntolainan kohteena olevan asunnon arvon arvioimisessa apuna voi käyttää asuntovälittäjien sivuja. Sivuilla on usein tietoa siitä, milloin ja mihin hintaan kyseiseltä asuinalueelta tai jopa samasta asuinrakennuksesta on myyty kohteita.

Asuntolainan kilpailutus Summarumilla on helppoa

Täyttämällä yhden asuntolainahakemuksen Summarumin sivuilla teet asuntolainojen vertailusta ja kilpailuttamisesta mahdollisimman tehokasta.

Summarum on kotimainen Avainlippu-yritys, jonka tavoitteena on tehdä lainojen kilpailuttamisesta mahdollisimman vaivatonta sekä kustannustehokasta lainanhakijalle. Meillä lainahakemus on helppo täyttää, eikä se sido sinua vielä mihinkään.

Asuntolainan kilpailutukseen kannattaa huomioida huolellisesti ainakin seuraavat asiat – oli kyseessä sitten uusi tai vanha asuntolaina.

Plus IconKilpailuta asuntolainasi ilman sitoumuksia Kilpailuta asuntolaina 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta asuntolainat – täytä ilmainen hakemus
Asuntolaina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Asuntolainojen kilpailuttamisen yhteydessä sinun kannattaa huomioida myös muut asumiseen liittyvät lainat.

Remonttilaina

Sisustuslaina

Peruskorjauslaina

Tonttilaina Autolaina

Usein kysyttyä

Miksi asuntolainahakemus kannattaa tehdä netissä?
Asuntolainahakemuksen tekeminen netissä on säästää asiakkaalta sekä aika että vaivaa lainojen kilpailutuksessa. Hakemuksen jättäminen myöskään ei sido asiakasta mihinkään.
Mitä asuntolainahakemuksen tekeminen netissä edellyttää?
Hakemuksen tekemistä varten on hyvä kerätä valmiiksi tarvittavat tiedot, sekä varata riittävästi aikaa.
Milloin asuntolaina olisi syytä kilpailuttaa?
Uusi asuntolaina kannattaa kilpailuttaa aina. Vanha asuntolaina kannattaa kilpailuttaa noin parin vuoden välein tai jos lainan marginaali on yli 0,8 prosenttia nykyhetken lainojen hinnoista.