Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa sähköremonttiin

Lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten joustavasti netissä ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten hetkessä, ja katso samalla henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa sähköremonttiin 2 000 – 60 000 €

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan joustavan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Hae lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa sähköremonttiin tai sähkösaneerausta varten luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen sähköremonttiin on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat sähköremonttiin tai sähkösaneerausta varten helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa sähköremonttia varten. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten.

Kilpailuttamalla lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen sähköremonttilaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä erityisesti huomiota näihin:

 • sähköremonttilainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten saatavien lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton laina sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, sähköremonttilaina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaa sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten

Kodin sähköistys on näkymätön elementti eikä se siksi usein käy edes mielessä. Sähköjärjestelmällä on kuitenkin merkittävä vaikutus kodin turvallisuuteen ja asumismukavuuteen, jonka vuoksi sen toimintakunnosta huolehtiminen on tärkeää.

Hyvä tietää

Kodin sähköjärjestelmä on mahdollista uudistaa sähkösaneerauksen avulla nykyaikaisia tarpeita vastaavaksi.

Sähkösaneerauksessa kodin sähköjärjestelmä uusitaan kokonaan.. Se pitää sisällään muun muassa johdotuksien vaihtamisen, uudet sähkökalusteet ja nykyaikaisen sähkökeskuksen asennuksen. Saneeraus voidaan toteuttaa pintoja purkamatta, joten kotona voi asua koko remontin ajan.

Sähköllä toimivien pattereiden uudistaminen on erityisen kannattavaa, sillä se parantaa energiatehokkuutta ja pienentää tätä kautta myös sähkölaskuja.

Turvallisuuden lisäksi tärkeä osa sähkösaneerausta on järjestelmän modernisointi tämän päivän käyttötottumuksia ja tarpeita vastaavaksi. Tähän kuuluu esimerkiksi pistorasioiden määrän lisääminen ja niiden sopiva sijoittelu sekä valaistuksen tehostaminen talon sisällä ja ulkona. Myös kotipihaan asennettava sähköauton lataustolppa voidaan toteuttaa osana saneerausta.

Sähkösaneerausta suunniteltaessa ongelmaksi tulee kuitenkin usein rahan puute. Onneksi rahoituskysymys on kuitenkin helppo ratkaista yksinkertaisesti hakemalla lainaa pankista tai yksityiseltä rahoitusyhtiöltä.

Ennen lainan hakemista laina sähköremonttiin tai -saneeraukseen olisi ehdottoman tärkeää kilpailuttaa, sillä sen avulla on mahdollista löytää se kaikista edullisin ja sopivin vaihtoehto. Lisäksi se on ilmaista eikä se sido mihinkään.

Hae sähköremonttilainaa kauttamme näin

Kun tarvitset lainaa sähköremonttiin, toimi seuraavasti:

 1. Täytä ensin hakemus sivustollamme. Ilmoita siinä kaikki pyydetyt tiedot.
 2. Lähetä hakemus ja välitämme sen heti yhteistyökumppaneillemme.
 3. Jos hakemuksesi täyttää rahoitusyhtiöiden ehdot, saat ensimmäiset tarjoukset jopa muutamien minuuttien kuluessa.
 4. Vertaile tarjouksia kaikessa rauhassa.
 5. Hyväksy jokin tarjouksista. Muista, että voit halutessasi myös jättää kaikki tarjoukset hyväksymättä.
 6. Jos löysit sopivan tarjouksen, jatka sopimuksen tekemistä rahoitusyhtiön kanssa.

Kuka voi hakea lainaa sähkösaneeraukseen kauttamme?

Jotta voit saada kauttamme lainaa sähkösaneeraukseen, on sinun täytettävä seuraavat kriteerit:

 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet täysi-ikäinen.
 • Asut vakituisesti Suomessa.
 • Maksuhistoriasi on puhdas.

Sähköremontin rahoitus

Rahoitusvaihtoehtoja sähköremonttiin on lähtökohtaisesti kaksi: vakuudellinen tai vakuudeton laina. Kummassakin on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa, joista sinun on hyvä olla tietoinen ennen lainan hakemista.

Vakuudellinen laina on yleensä pankin myöntämää pankkilainaa, missä lainaa vastaan pitää asettaa ns. pantti, esimerkiksi asunto tai kesämökki. Toinen vaihtoehto on henkilötakaus. Lainan hakeminen itsessään on myös pitkä ja monimutkainen prosessi sisältäen papereiden täyttöä ja mahdollista konttorilla käyntiä, eikä lainan saaminen ole aina täysin varmaa.

Vakuudellinen laina sähköremonttiin on hyvä silloin, jos tarvitaan isompaa lainaa, lainalla ei ole kiire ja haluat säästää mahdollisimman paljon korkokuluissa.

Vakuudeton laina sen sijaan on pankkien ja yksityisten rahoitusyhtiöiden myöntämää ns. pikaluottoa. Sen hakeminen on helppoa ja nopeaa netin kautta vain yhdellä lomakkeella. Korot ovat kuitenkin korkeammat kuin mitä vakuudellisessa lainassa johtuen vakuuksien puuttumisesta.

Vakuudeton laina sähköremonttia varten maksetaan hakijan tilille parhaimmassa tapauksessa jo saman päivän aikana.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Sähköremonttilainan kilpailuttaminen

Vakuudettoman lainantarjoajien lainaehdoissa on huomattavia eroja, minkä vuoksi edullisin laina sähkösaneerausta varten on mahdollista saada selville kilpailuttamalla lainat helposti ja nopeasti netissä Summarumin kautta. Kilpailutus on ilmaista eikä se sido silti nostamaan lainaa.

Sähköremonttilainaa hakiessa ei tarvitse täyttää kuin yksi lainahakemus ja me huolehdimme loput välittämällä hakemuksen useammalle lainantarjoajalle kerralla. Tämän jälkeen ensimmäinen lainatarjous kilahtaa sähköpostiisi yleensä jo muutaman tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Siihen ei kuitenkaan kannata heti tarttua, sillä se ei ole välttämättä se kaikista edullisin tarjous. Tästä syystä on hyvä odottaa rauhassa muidenkin tarjousten saapumista. Jokaiseen tarjoukseen kannattaa tutustua huolella ja tutustumisaikaa onkin yleensä viikon verran riippuen lainantarjoajasta. Jos laina ei miellytä, voit yksinkertaisesti hylätä sen tekemättä mitään.

Kun sopiva lainatarjous sähkösaneeraukseen löytyy, ei se vaadi muuta kuin sopimuksen allekirjoittamisen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Lainan maksuaika hieman vaihtelee riippuen lainantarjoajan ja hakijan pankkipalveluista. Tyypillisesti lainasumma on tilillä kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kilpailuttaminen kannattaa, sillä se tekee sähköremonttilainan hakemisesta vaivattomampaa. Lainapäätös ja rahat tilille on mahdollista saada paljon nopeammin, kuin useasta paikasta erikseen haettaessa.

Lainapäätökseen vaikuttavia tekijöitä

Hakiessasi vakuudetonta lainaa sähkösaneerausta varten on tärkeää huomioida lainan myöntämisen edellytykset, jotta lainahakemus voidaan käsitellä mahdollisimman nopeasti. Jotta lainaa sähkösaneeraukseen saisi heti, on luottotietojen oltava kunnossa. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Sähköremonttilainaa hakiessasi sinun on hyvä toimittaa myös kaikki tarvittavat tiedot jo ensimmäisen hakemuksen yhteydessä. Suurempien lainamäärien kohdalla lainantarjoaja voi tarvita joitakin liitteitä, joten nämä on hyvä olla jo valmiina hakemusta täyttäessä.

Tarvittavia liitteitä voivat olla esimerkiksi kopio viimeisimmästä palkkalaskelmasta sekä veroilmoituksen erittelyosa. Lainahakemuksen käsittely voi aina pitkittyä, jos lainantarjoajan on oltava hakijaan yhteydessä puuttuvien tietojen vuoksi.

Vakuudetonta lainaa hakiessa on olemassa tiettyjä kriteerejä, jotka vaikuttavat lainpäätökseen. Näitä ovat:

 • Luottohistoria – Lainantarjoaja myöntää lainaa helpommin heti, jos hakijalla ei ole luottohäiriömerkintöjä.
 • Ikäraja – Minimi-ikä lainan hakemiseen on 18 vuotta, mutta todennäköisemmin lainaa saman päivän aikana, jos hakija on vähintään 20 vuotta. Erityisesti nuorempien hakijoiden tapauksessa lainantarjoajat saattavat vaatia todisteita säännöllisistä tuloista.
 • Tulot – Mikäli hakijalla on säännöllisiä tuloja, tällöin useammat lainantarjoajat hyväksyvät lainahakemukset heti. Vakituinen työpaikka luonnollisesti helpottaa lainan saantia. Erityisen hyvä tilanne on silloin, jos hakija on ollut jo pidempään samassa paikassa töissä.
 • Velat – Mikäli hakijalla ei ole velkaa, silloin on mahdollista saada parempi luottoluokitus. Toisaalta suuret asuntolainat eivät myöskään vaikeuta lainan saantia ainakaan heti, koska niitä maksetaan tyypillisesti takaisin pienissä erissä.
 • Siviilisääty – Hakija saa nopeammin lainaa, jos elää parisuhteessa. On myös mahdollista sopia erikseen lainantarjoajan kanssa, että hakija on yhdessä kumppaninsa kanssa vastuussa velasta ja näin ollen lainan saaminen on todennäköisempää, koska kaksi henkilöä jakaa luottoriskin.
 • Asumismuoto – Mikäli hakijalla on oma asunto, on luottoluokitus tällöin parempi. Erityisesti silloin on mahdollisuus saada hyvän pisteytyksen, jos hakijalla ei ole enää asuntovelkaa.
 • Koulutus – Korkeammin koulutetut hakijat saavat paremmin lainaa heti verrattuna heihin, jotka ovat käyneet vain peruskoulun. Vakituinen työ ja koulutus yhdessä antavat hyvän luottoluokituksen.

Lainaa sähkösaneeraukseen heti ilman liitteitä

Jos haluat olla varma siitä, että saat sähkölainaa heti ilman liitteitä, on tärkeää pidättäytyä mahdollisimman pienissä lainasummissa. Pienemmät lainat voidaan myöntää heti ilman liitteitä pelkkien hakemuksessa kysyttyjen tietojen pohjalta.

Tällaiset lainat ovat yleensä enintään 2 000 – 3 000 euron suuruisia. Suuremmat lainat sen sijaan edellyttävät usein liitteitä esimerkiksi hakijan palkkatuloihin liittyen.

Joustoluotto on erinomainen vaihtoehto, mikäli on epäilystä, että tulee tarvitsemaan lainaa erittäin lyhyellä varoitusajalla. Kun joustoluotto on kerran myönnetty, voit sen jälkeen tehdä luottotililtä nostoja myönnetyn luottorajan puitteissa. Näin sinun on mahdollista saada lainaa ilman liitteitä heti, myös yöaikaan.

Esimerkkejä lainasummista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista lainoista sähköremonttia tai sähkösaneerausta varten, sekä niiden kustannuksista.

Muista, että saamasi tarjoukset perustuvat kuitenkin aina antamiisi tietoihin ja ovat näin yksilöllisiä. Taulukossa näet siis vain esimerkkejä.

Sähkösaneeraus tuo uutta ilmettä kotiin

Kodin viihtyvyyttä on mahdollisuus päivittää sähkösaneerauksen yhteydessä ja samalla tuoda näkyvästi nykyaikaista ilmettä kotiin. Kömpelöt jatkojohtoviritykset voi unohtaa, sillä saneerauksessa lisätään pistorasioiden määrää ja sijoitetaan niihin paikkoihin, joihin niitä tarvitaan.

Uudet kiinteät valaisimet tuovat kirkkaan ja raikkaan valaisun huonetiloihin ja pihapiiriin asennettavat tyylikkäät ulkovalot valaisevat syksyn ja talven hämärän. Sähköauton lataaminen onnistuu kätevästi omassa kotipihassa latauspisteen ansiosta.

Saneerauksen yhteydessä myös sähköpatterit vaihdetaan tarpeen mukaan uusiin. Nykyaikaiset patterit lämpenevät tasaisesti ja ovat helposti säädeltävissä mieltymysten mukaisesti. Energiatehokkaat kodin lämmittäjät säästävät sähköä ja pattereiden siisti ulkonäkö tuo raikkautta huoneen ilmeeseen.

Vanhentuneen sähköjärjestelmän uusiminen kannattaa

Vanhentunut ja teholtaan riittämätön sähköjärjestelmä lisää sähköiskujen ja tulipalon vaaraa sekä vaikuttaa sitä kautta asumismukavuuteen. Yleensä pientalon asukas huomaa sähköjärjestelmän vanhentumisen merkkejä siinä vaiheessa, kun esimerkiksi keittiössä sulakkeiden teho ei enää riitä useiden kodinkoneiden yhtäaikaiseen käyttöön. Myös pistorasioiden vähäisyys voi aiheuttaa haittaa arjen sujuvuuden kannalta.

Sähkökeskus on sähköjärjestelmän sydän. Sieltä löytyvät sulakkeet kodin eri toiminnoille ja tiloille, kuten valaistukselle, keittiölle ja kylpyhuoneelle. Sulake määrittää mikä on kunkin sähköpiirin yhtäaikaisen kulutuksen enimmäismäärä. Pääsulakkeen tehtävä sen sijaan on asettaa raja sähkön yhtäaikaiselle kokonaiskulutukselle.

Sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta kertovat esimerkiksi

 • sulakkeiden toistuva palaminen
 • syöttökaapelin kuumeneminen
 • pistorasioiden mustuminen
 • sähkökeskuksen kipinöinti
 • valojen välkkyminen tai syttymättä jääminen.

Pientaloon 30 vuotta sitten asennettu sähköjärjestelmä on yleensä pahasti vanhentunut, sillä sitä ei ole mitoitettu kestämään nykyisen elämäntavan mukanaan tuomaa laitemäärää.

Sähkötyöt kuuluvat ammattilaisille

Pientalon sähköjärjestelmän alkaessa osoittaa vanhentumisen merkkejä, ovat silloin kuntokartoitus ja kokonaisvaltainen uusiminen usein ajankohtaisia. Aiemmin tehdyissä remonteissa sähköpisteitä on saatettu lisätä huomioimatta silti sähkökeskuksen todellista kapasiteettia.

Turvallisuusmääräykset ovat myös kiristyneet vuosikymmenten saatossa. Monesta kodista löytyy yhä tänä päivänäkin maadoittamattomia pistorasioita. Osa asukkaan itse tehdyistä sähkövirityksistä on hengenvaarallisia etenkin sähkökuormituksen lisääntyessä sekä kaapeleiden ja kytkentöjen ikääntyessä.

Sähkötöiden tekeminen Suomessa on nykyään tiukasti säänneltyä. Esimerkiksi kiinteitä sähköasennuksia saavat tehdä ainoastaan kyseisiin töihin pätevöityneet alan ammattilaiset. Epäpätevän sähköasentajan käyttäminen voi johtaa esimerkiksi vakuutusturvan raukeamiseen.

Teettäessä sähköremonttia on tärkeää tarkistaa etukäteen tarkastajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden pätevyydet Tukesin pätevyysrekisteristä.

Sähköremonttia suunniteltaessa se kannattaa aloittaa kuntotutkimuksen tilaamisella. Kuntotutkimus pitää sisällään sähköjärjestelmän nykytilan kartoituksen, listauksen mahdollisista vaaraa aiheuttavista puutteista ja vioista sekä ehdotuksia mahdollisista toimenpiteisiin.

Kuntotutkimuksia tekevät esimerkiksi sähkösuunnittelijat sekä sähkölaitteiden kuntotarkastajat. Sähköremontti pyritään yleensä yhdistämään kodin perusparannuksen tai keittiöremontin yhteyteen, jotta ainakin osa sähkö- ja kaapelivedoista saataisiin upotettua seinien sisään.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Pitkäikäinen, toimiva kokonaisuus vaatii suunnittelua

Kuntokartoituksen jälkeen varsinainen suunnittelutyö voi alkaa. Heti aluksi on hyvä miettiä muun muassa mitä rakenteita pitää avata, mistä vedot olisi kannattavinta viedä, mitkä vedoista saisi kätkettyä listojen taakse tai kiinteisiin kalusteisiin ja voisiko esimerkiksi ullakkoa jotenkin hyödyntää.

Sähkösuunnittelijan tehtävänä on suunnitella sähköjärjestelmä, mikä vastaa asukkaan toiveita ja rahatilannetta. Lisäksi tarvittavat lisäkartoitukset, sähkösuunnitelman piirtäminen ja pääsulakkeiden kapasiteettien määritys kuuluvat osana sähkösuunnittelua.

Sähkökeskuksen uusiminen kuuluu yleensä osana laajaan sähköremonttiin, kuten myös esimerkiksi pistorasioiden lisääminen, erilaisten tietoliikenne kaapeleiden vetäminen, valaistuksen parantaminen sekä uuden talousautomaation käyttöönottaminen.

Taloautomaatiota on mahdollista hyödyntää esimerkiksi palo-ja murtohälytyksissä, valaistus- ja ilmanvaihtojärjestelmissä sekä veden- ja sähkönkulutuksen seurannassa. Taloon on mahdollista asennuttaa myös kotona-poissa-kytkimen, jolla valitut pistorasiat ja valot saa pois päältä vain yhdellä napsautuksella.

Onnistunut sähköremontti parantaa asumisen turvallisuutta, mukavuutta sekä energiatehokkuutta. Laajan sähköremontin yhteydessä kannattaa ennakoida myös tulevaisuuden tarpeet. Esimerkiksi hyvät tietoliikennevalmiudet sekä mahdollisuus aurinkopaneelien asentamiseen tekevät ratkaisusta pitkäikäisen ja nostavat kiinteistön arvoa.

Laadukkaan sähkösuunnitelman pohjalta työn toteutus on helppo kilpailuttaa sähköurakoitsijalla. Tarjouspyyntöön kannattaa sisällyttää myös lakisääteinen käyttöönottotarkastus pöytäkirjoineen.

Pöytäkirja on urakoitsijan laatima, talon omistajalle jäävä todistus sähköasennusten turvallisuudesta. Talon sähköjärjestelmää koskevat asiakirjat, laitteistotiedot ja käyttöohjeet on hyvä tallettaa tulevaisuuden varalle tai seuraavia asukkaita ajatellen.

Tämäkin on siis hyvä huomioida jo siinä vaiheessa, kun haet lainaa sähköremonttiin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Panosta sähkösuunnitteluun

Teitpä sähköremontin itse tai taloyhtiön linjasaneerauksen yhteydessä, kannattaa suunnitteluun käyttää kuitenkin reilusti aikaa. Remontti olisi hyvä aloittaa aina sähköistyksen tarpeiden kartoituksella ja hyvällä suunnitelmalla. Vanha sähköjärjestelmä tulee tarkistaa aina huolellisesti, jotta saadaan selville kannattaisiko vanhaa tuunata vai uudistaa koko järjestelmä.

Asukkailla on paljon erilaisia tarpeita sähkönkäytön sekä sähkölaitteiden suhteen. Jollekulle on tärkeää saada pistorasiat ja kytkimet pois lattiatasosta, kun taas joku kaipaa viisinkertaisen määrän pistorasioita.

Myös aika on muuttanut sähköistyksen tarpeita. 40 vuotta sitten ei voitu edes kuvitella kuinka paljon erilaisia laitteita pelkästään keittiössä voi olla. Puhumattakaan kaikista teknologialaitteista, jotka vaativat latausta päivittäin.

Yleisimmät asiakkaiden toiveet ovat pistorasioiden ja valaisimien sekä telepisteiden lisäykset. Myös kylpyhuoneisiin halutaan lattialämmitys ja valaistukseen lisää ohjattavuutta. Sähköremontti tuo kiinteistölle lisäarvoa, nykyaikainen sähköistys helpottaa asunnon myyntiä.

Hae remonttilainaa nyt!

Sähköremontin rahoitus – Usein kysyttyä

Paljonko voin saada sähköremonttilainaa Summarumin kautta?
Sähköremonttilainaa voit hakea kauttamme 2 000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenillä yhteistyökumppaneillamme.
Mikä on sähkösaneerauslaina?
Sähkösaneerauslaina on lainaa, jota otetaan sähköjen uusimista varten. Sitä voidaan ottaa joko yksityishenkilönä tai taloyhtiön yhteisenä lainana.
Paljon sähköremontti maksaa?
Sähköremontin hintaan vaikuttaa monet eri tekijät, joten yleistä hintaa ei voida sille ilmoittaa. Saat tarkan hinta-arvion vain sähköremontteja tekeviltä yrityksiltä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja