Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Salaojaremontti

Hae lainaa salaojaremonttia varten – ilman vakuuksia jopa 60 000 €

Hae lainaa salaojaremonttia varten ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa salaojaremonttia varten 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan salaojaremonttia varten. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa salaojaremonttia varten jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa salaojaremonttia varten luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta laina salaojaremonttia varten järjestyy helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen salaojaremonttiin on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa salaojaremonttia varten 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile lainat salaojaremonttia varten helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa salaojaremonttia varten.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa salaojaremonttia varten. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina salaojaremonttia varten.

Vinkki

Kilpailuttamalla lainat salaojaremonttia varten netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan lainaa salaojaremonttia varten erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina salaojaremonttia varten netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan salaojaremonttia varten pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen kannattaa tehdä niin, että kiinnität siinä huomiota

 • salaojaremonttia varten tarkoitetun lainan korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta salaojaremonttia koskevien lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton laina salaojaremonttia varten heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan salaojaremonttia varten, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina salaojaremonttia varten maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Lainaa salaojaremonttiin

Helpoin tapa rahoittaa salaojaremontti olisi tietysti maksaa suoraan yritykselle omalta tililtä, mutta tämä ei kuitenkaan useimmiten ole mahdollista. Useimmissa tapauksissa ainoaksi vaihtoehdoksi jää remonttilainan hakeminen.

Salaojaremontin rahoittamiseen on olemassa neljä erilaista vaihtoehtoa:

 • vakuudeton laina
 • vakuudellinen laina
 • remonttilainen yhdistäminen asuntolainaan sekä
 • asuntolainan ja yhtiölainan yhdistäminen.

Vakuudeton salaojaremonttilaina

Jos ei ole asettaa mitään kiinteää omaisuutta remonttilainan vakuudeksi, voit hakea sitä tällöin ilman vakuuksia. Vakuudetonta lainaa salaojaremonttiin myöntävät yksityiset rahoitusyhtiöt ja niitä voi hakea helposti netissä. Mutta myös osa pankeista myöntää vakuudetonta lainaa, tosin eivät kovin isoja luottoja. Rahoitusyhtiöt sen sijaan voivat myöntää suuriakin lainoja.

Vakuudeton remonttilaina sopii parhaiten pienempiin pintaremontteihin ja tilanteisiin, missä tarvitset pikaisesti rahaa ja haluat maksaa sen myös suhteellisen äkkiä pois. Mikäli remonttilainan lisäksi sinulla on vielä muitakin lainoja maksettavanasi, voit yhdistää ne kätevästi yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen antaa selkeyttä talouden hoitoon ja tuo säästöä lainanhoitokuluissa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Vakuudellinen salaojaremonttilaina

Jos hakee vakuudellista salaojaremonttilainaa, tarvitset sen vakuudeksi omaisuutta. Useimmiten suurissa remonttilainoissa asetetaan remontoitava kohde (tyypillisesti talo) pantiksi. Vakuudellinen laina sopiikin hyvin isompiin remontteihin. Lainan ehdot edullistuvat, kun sen vakuudeksi asetetaan kiinteää omaisuutta.

Pienempien remonttien kohdalla on syytä miettiä onko edes järkevää ottaa tavallinen kulutusluotto, sillä vakuudet voit yhtä hyvin käyttää suurempiin lainoihin, joissa ne vaaditaan lainan saamiseksi.

Yhdistämällä salaojaremonttilainaa

Joissakin pankeissa remonttilaina on mahdollista yhdistää osaksi asuntolainaa, jos remontti kattaa asunnon peruskorjaukseen liittyviä töitä. Peruskorjaustöiksi luokitellaan esimerkiksi laaja keittiöremontti tai asunnon putkiston kunnostaminen. Remonttilainan ollessa osana asuntolainaa sitä maksetaan asuntolainan viitekoron mukaan. Laina lisätään lopulliseen velkasummaan.

Remonttilaina on mahdollista sitoa voimassa olevaan asuntolainaan tai nostaa samalla asuntolainan hakemisen yhteydessä. Jos remonttilaina liitetään jo olemassa olevaan asuntolainaan, korkotasot pitää tarkistaa uudestaan, mikä voi johtaa lainaehtojen päivitykseen.

Tämä voi puolestaan johtaa joko parempiin tai huonompiin lainaehtoihin riippuen yleisestä korkotasosta ja taloustilanteesta.

Asuntolainan ja yhtiölainan yhdistäminen

Taloyhtiöiden suurten remonttien rahoittamiseen käytetään yleensä yhtiölainaa. Taloyhtiön osakkaat maksavat lainaa takaisin kuukausittain yhtiövastikkeessaan. Oma osuus on myös mahdollista maksaa kerralla pois hakemalla vakuudellista asuntolainaa.

Toinen vaihtoehto on tietysti maksaa laina pois suoraan omalla rahalla, jos osakkaalla on siihen mahdollisuus. Vaikka yhtiölainan takaisinmaksuun harvemmin haetaan omaa vakuudellista asuntolainaa, kannattaa silti aina tarkistaa, jos markkinoilta löytyisi laina paremmilla ehdoilla verrattuna yhtiölainaan.

Mitä kannattaa ottaa huomioon salaojaremontin rahoitusta miettiessä?

Ennen remonttilainan hakemista kannattaa tehdä huolellinen arvio siitä, mitä kaikkia kuluja salaojaremontista mahdollisesti tulee koitumaan. Tuleeko budjetti lopulta olemaan kuitenkin suurempi mitä alkuperäiset suunnitelmat antoivat ymmärtää?

Oma maksukyky on syytä myös selvittää. Oletko varmasti kykeneväinen selviytymään tulevista maksunlyhennyksistä? Tosin täytyy muistaa, että maksuvaikeuksissa on aina syytä ottaa yhteyttä lainantarjoajaan. Yleensä niillä on tarjota erilaisia vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi, kuten esimerkiksi lyhennysvapaa kuukausi.

Jos asuntolainan maksu kuuluu jo listalle, tällöin onkin tärkeä selvittää pankin kanssa mahdollisesta remonttilainan yhdistämisestä asuntolainaan. Useimmiten tämä on järjesteltävissä.

Tärkeintä on kuitenkin ensin kilpailuttaa lainat salaojaremonttia varten. Sen voit tehdä helposti verkossa muutamassa minuutissa. Kauttamme sinun on mahdollista saada lainatarjouksia eri lainantarjoajilta ja löytää se edullisin vaihtoehto salaojaremontin rahoittamiseen.

Miksi kilpailuttaa salaojalaina?

Lainojen kilpailutukseen on monta hyvää syytä. Ilmiselvin syy on tietysti rahan säästäminen, sillä vertailemalla eri lainatarjouksia on mahdollisuus löytää se kaikista edullisin ja sopivin tarjous.

Lainojen kilpailutus on myös nopeaa, sillä yhden lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja se tavoittaa heti kerralla kymmeniä rahoitusyhtiöitä. Kaiken lisäksi ensimmäinen lainatarjous on sähköpostissa jo muutaman tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Vaikka ensimmäinen tarjous vaikuttaisi lupaavalta, sinun on syytä kuitenkin odottaa vielä muitakin tarjouksia. Vertailemalla useita tarjouksia on helpompi löytää se edullisin vaihtoehto. Tarjoukseen tutustumiseen sinulla on aikaa yleensä viikon verran riippuen lainantarjoajasta.

Kun sopivin lainatarjous löytyy, se kannattaa tietysti hyväksyä. Sen jälkeen rahat ovat yleensä tilillä jo samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Tämä riippuu paljolti siitä onko sinulla ja lainantarjoajalla sama pankki käytössä. Rahoja ei siis kuitenkaan tarvitse odotella kauan.

Salaojaremontin rahoitusta miettiessä on siis ehdottoman tärkeää kilpailuttaa eri rahoitusyhtiöt. Se säästää aikaa ja rahaa, mutta se on myös ilmaista eikä sido mihinkään.

Esimerkkejä kauttamme saatavista salaojaremonttilainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä kauttamme saatavista tarjouksista. Varsinaiset salaojalainatarjoukset saat antamiisi tietoihin perustuen.

Salaojaremontin rahoitus ja hinta – Lainaa salaojaremonttia varten

Yksi omakotitalon tai taloyhtiön tärkeimpiin investointeihin kuuluva kohde on salaojaremontti. Kyseessä on pitkälle kantava sijoitus, jonka rahoittaminen vaatii huolellista suunnittelua. Salaojien saneeraus koostuu muustakin kuin pelkästä ojien kaivamisesta.

Sillä turvataan samalla talon ja asukkaiden hyvinvointia tulevaisuutta ajatellen. Toimiva kuivaus suojaa talonrakenteita kosteus-, routa- ja homevaurioilta. Peruskorjauslaina on tarpeen, mutta sitä ennen on vielä paljon selvitettävää.

Salaojaremontin suunnittelu alkaa alan asiantuntijoiden maksuttomalla salaojien kartoituskäynnillä, jolloin salaojaremontin tarve kartoitetaan. Kestävien ja taloon sopivien ratkaisujen määrittely ovat osa kartoituskäyntiä, sillä salaojaremontti on hyvä miettiä loppuun asti. Kartoituskäynnin jälkeen on vuorossa tarjous, joka kannatta kilpailuttaa ennen siihen tarttumista.

Toki salaojaremontin voi tehdä itsekin, jos löytyy tarpeeksi osaamista, mutta tämä vaihtoehto toimii lähinnä omakotitalojen kohdalla.

Hinta on luonnollisesti tärkeä osa salaojaremonttia, mutta sitä tärkeämpää on tehdä kohteeseen sopivat valinnat ja saada toteutettua projekti alusta loppuun ammattitaidolla. Itse salaojan toteutus vie yleensä muutaman päivän ja se on mahdollista tehdä myös talvella.

Alan ammattilaisten palveluun kuuluu yleensä työlle antama takuu, joka voi olla jopa 5 vuotta. Lisäksi salaojaremontissa käytettäville materiaaleille voidaan antaa jopa 15 vuoden takuu.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Puutteellinen salaojajärjestelmä

Jos salaojajärjestelmässä on osittain tai kokonaan puutteellinen, se olisi tärkeää korjata asiantuntijan laatiman salaojasuunnitelman mukaisesti. Yleensä järjestelmä rakennetaan kokonaisuudessaan uudestaan, jolloin rakennusta ympäröivä maa-aines kaivetaan pois.

Puutteellisen salaojajärjestelmän voit tunnistaa näistä:

 • Kasvustoa, tummentumia tai halkeamia sokkelissa
 • Muurahaisia sisällä
 • Vettä kellarissa
 • Tunkkainen maakellarin haju
 • Patolevy puuttuu, väärä maa-aines
 • Maanpinnan kallistukset väärin

Jos puutteita on havaittavissa tai haistettavissa, on erittäin tärkeää silloin kääntyä ammattilaisen puoleen ja teetättää ensin ilmainen kuntokartoitus. Sopivan ammattilaisen löytämiseksi salaojaremonttiin on syytä kilpailuttaa alan yritykset sen sijaan, että tarttuisi ensimmäiseen tarjoukseen.

Kun edullisin vaihtoehto löytyy, on syytä alkaa miettimään miten salaojaremontti rahoitetaan.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Salaojaremontin hinta

Talon koko ja perustustapa vaikuttavat osaltaan salaojaremontin hintaan. Mitä isompi talo, sitä isompi on remontin hinta.

 • Keskimääräinen hinta liikkuu noin 10 000-40 000 euron välillä rakennuksen koosta, maaperästä ja mahdollisesta vanhasta salaojajärjestelmästä riippuen.
 • Eniten salaojaremontin hintaan vaikuttaa kuitenkin työ. Mitä syvemmälle pitää kaivaa, sitä enemmän se vaatii luonnollisesti työtä.
 • Hinnan nousuun vaikuttaa myös se, pitääkö maata viedä pois ja joudutaanko tilalle tuomaan uutta.

Hintaan pystyy jonkin verran itsekin vaikuttamaan esimerkiksi purkamalla remontin esteitä, kuten terasseja, pihakivetyksiä, puskia ja pensaita sekä raivaamalla työskentelyalueen valmiiksi.

Salaojaremontteja tekevät yritykset hoitavat yleensä kartoituksen, suunnitelmat, urakoinnin ja asennuksen. Välttyäkseen ikäviltä rahallisilta yllätyksiltä on syytä sopia työn ja tarvikkeet sisältävä kiinteä ennalta sovittu hinta.

Tarvikkeisiin lukeutuvat sadevesiputket, perusvesikaivot, pintavesikaivot, tarkastuskaivot, salaojatputket pumppaamo ja tarvittaessa maa-aines. Lisäksi yritys usein hoitaa myös jätehuollon ja loppusiivouksen.

LUE LISÄÄ: Remonttilainalaskuri

Usein kysyttyä

Mikä salaojaremontissa maksaa?
Salaojaremontin hintaan vaikuttavat mm. salaojien laajuus ja se, tarvitseeko sadevesijärjestelmät uusia.
Onko salaoja pakollinen?
Pientalotonteilla salaojat ovat olleet pakollisia vuoden 1999 rakentamismääräysten kosteuden hallintaa koskevien normien julkaisemisesta lähtien.
Paljon voin saada lainaa salaojaremonttia varten?
Summarumin kautta salaojaremonttilainaa saa vakuudettomasti jopa 60 000 euroon asti.