Peruskorjauslaina – rahoitusta asunnon peruskorjaukseen

Asunnon peruskorjaus on suuri ponnistus, joka usein vaatii paljon rahaa, vaivaa ja aikaa. Tässä artikkelissa käydään läpi tarkemmin, mitä peruskorjaus oikeastaan on, mitä se maksaa ja millaisia vaihtoehtoja sen rahoittamiseen voi käyttää.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Asunnon peruskorjauslaina – hae edullisin lainatarjous netistä

   Eri toimijat esittävät lainan kustannukset eri tavoin. Tärkein mittari lainan kalleudelle on kuitenkin todellinen vuosikorko, jossa on kaikki lainan kustannukset laskettuna yhteen. Tämä luku kertoo jokaisen lainan kustannukset samalla tavalla, ja tekee lainoista helposti vertailtavia.

   LUE LISÄÄ: Tarkista kunnostustyön kustannukset remonttilainalaskurilla 

   Helpoin tapa vertailla lainoja keskenään on käyttää lainavertailupalveluamme. Palvelu lähettää yhdellä hakemuksella tiedot monille eri lainantarjoajille ja pankeille, ja näiltä saa nopeasti lainatarjoukset vertailtavaksi sellaisessa muodossa, että lainojen tärkein sisältö on täysin samassa muodossa. Tällä tavoin on helppo löytää halvin ja paras peruskorjauslaina.


   Miksi kilpailuttaa remonttilainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen remonttilainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Remonttilainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   HAE REMONTTILAINAA

   Summarum Logo


   Keneltä ottaa peruskorjauslaina?

   Vakuudetonta remonttilainaa myöntävät sekä tutut kivijalkapankit, että monet kotimaiset ja kansainväliset rahoituslaitokset. Yksinkertaistaen pankit ovat muita lainalaitoksia varovaisempia ja jäykempiä ehdoissaan, mutta tarjoavat usein hieman matalampia kustannuksia lainoihinsa.

   Tarvitsenko lainaan vakuuksia?

   Monet toimijat tarjoavat pienempiä lainoja täysin ilman vakuuksia. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos tarkoituksena on remontoida esimerkiksi yksi huone asunnosta, tai jos omat säästöt ovat niin hyvässä kunnossa, että peruskorjauslaina voi olla pienempi.

   Riippuen rahalaitoksesta, lainaa peruskorjausta varten myönnetään 1000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia.

   Suurempia lainoja varten kuitenkin tarvitaan vakuuksia. Usein remontoitava asunto käy ainakin osittain lainan vakuudeksi.


   Remontointiin liittyviä artikkeleita

   Tätä tarkoittaa asunnon peruskorjaus

   Asunnon peruskorjaus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että koko asunnon kunto palautetaan sellaiselle tasolle, että se vastaa uutta asuntoa. Peruskorjaus kattaa asunnon pintojen lisäksi myös rakenteita, jotka tuodaan myös uutta vastaavalle tai vähintään nykypäivään soveltuvalle tasolle.

   Voiko asuntoa peruskorjata osittain?

   Peruskorjaus ei tarkoita aina välttämättä koko asunnon mylläämistä.

   Esimerkiksi laajat keittiö- ja kylpyhuoneremontit ovat myös peruskorjausta, kuten myös lattiaremontit joissa pintojen lisäksi remontoidaan tai uudistetaan lattioiden rakenteet. Myös huoneistojen jakamiset ja seinien tiivistämiset lasketaan peruskorjaamiseksi.

   Pintaremontti

   Peruskorjaus voidaan yksinkertaistaa remontiksi, joka menee pintojen alle. Pienempimuotoista remontointia kutsutaan pintaremontiksi. Tähän lasketaan esimerkiksi maalaukset, tapettien vaihtamiset ja lattiaremontti, jossa vaihdetaan vain lattiapinnoite koskematta alla oleviin rakenteisiin.

   Pintaremontissa asunnon kunto ei parane merkittävästi, mutta se voi auttaa tekemään vanhasta asunnosta ajanmukaisemman ja sitä kautta arvokkaamman myynti- tai vuokrakohteen.

   Asunnon peruskorjauksen tyypillinen hinta

   Peruskorjaamisen hinta vaihtelee todella paljon, mutta voidaan sanoa, että halpaa se ei ole. Korjaamisen hintaan vaikuttaa moni seikka, joista muutaman oleellisimman luettelemme tähän.

   Asunnon nykyinen kunto

   Mikäli asunnon rakenteet ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, ei peruskorjauksessa tarvitse kaikkea laittaa uusiksi.

   Jos sen sijaan rakenteet ovat tavalla tai toisella kuluneet tai alkuperäinen rakennustyö on ollut huonolaatuista tai huolimatonta, voi se nostaa kustannuksia merkittävästi. Uutta asuntoa hankkiessa kannattaakin kiinnittää huomiota tähän asiaan.

   Rakenteet kannattaa tutkia aina ennen kauppojen lukkoon lyömistä, myös silloin kuin löytää oman unelma-asuntonsa. Tällä toimenpiteellä voi säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja rahaa tulevaisuudessa.

   Vanhanaikaiset tai vaaralliset rakennusmateriaalit

   Menneillä vuosikymmenillä käytettiin erilaisia materiaaleja kuin nykyään. Osa näistä materiaaleista on sittemmin todettu vaarallisiksi tai haitallisiksi, ja jos niitä löytyy vanhoista asunnoista, tulee niiden kanssa toimia erityisen varovaisesti.

   Selkein esimerkki on eristeenä käytetty asbesti, joka aiheuttaa paljon terveydellisiä haittoja, ja asbestirakenteiden purkamiseen vaaditaan nykyään koulutettu ammattilainen ja kalliita erityisjärjestelyitä.

   On myös muita rakennusmateriaaleja, jotka eivät välttämättä ole vaarallisia, mutta joista aika on ajanut ohitse. Nykyään saattaa olla vahvempia tai pitkäkestoisempia materiaaleja, ja näiden yhdistäminen vanhoihin materiaaleihin voi olla haastavaa. Tämä saattaa tarkoittaa purkutöitä, jotka maksavat.

   Putki- ja sähkötyöt

   Putkien ja sähkölaitteiden asentaminen, korjaaminen ja muokkaaminen vaativat eri ammattilaisia kuin muut remonttityöt. Tästä syystä tällaiset remonttityöt kasvattavat peruskorjauksen hintaa.

   Usein tästä syystä kylpyhuoneet ja keittiöt ovat kalliimpia huoneita remontoida asunnossa kuin asunnossa.

   Iso remonttifirma vai yksinyrittäjä – vai tekisinkö sittenkin itse?

   Peruskorjauksen tekijän valinta voi myös vaikuttaa paljon hintaan. Usein yksinäinen toiminimitimpuri suostuu tekemään työt halvemmalla kuin suuri firma, mutta suurempi remonttiyritys voi olla luotettavampi ja varmempi.

   Varmaan jokainen on kuullut timpureista, jotka eivät saavu ajoissa työmaalle tai joiden työn jälki on kyseenalaista ja vakuutukset alimitoitettuja. Siksi monen mielestä isompi firma voi olla kalleudesta huolimatta turvallisempi valinta.

   Toki hyvä yksinyrittäjä voi tehdä ihan yhtä hyvää jälkeä kuin suuri remonttifirmakin.

   On hyvä muistaa, että peruskorjauksen voi tehdä myös itse. Jos osaamista löytyy itseltä tai perhepiiristä, voi säästää pitkän pennin työntekijäkustannuksissa.

   Toki tällöin vastuu remontista on myös itsellä. Tästä syystä remontointia ei välttämättä kannata lähteä opettelemaan oman asunnon peruskorjauksen kautta, etenkin jos asunnon aikoo joskus myydä eteenpäin.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Peruskorjauksen neliöhinta

   Peruskorjauksen neliöhinta voi vaihdella melko paljon.

   Nyrkkisääntönä kuitenkin voidaan sanoa, että ilman yllätyksiä tai erityisen kalliita materiaaleja keittiö- tai kylpyhuoneremontti maksaa noin 1000 euroa neliöltä, ja muut huoneet asunnossa 300 – 700 euroa neliöltä.

   Täten esimerkiksi 100 neliön omakotitalon täysi peruskorjaus voi maksaa kokonaisuudessaan 50 – 100 000 euroa.

   Kokemuksia asunnon peruskorjauksesta

   Asunnon peruskorjaus voi olla miellyttävä tai raskas kokemus. Tähän olemme keränneet muutaman yleisimmän sudenkuopan, jota välttää, jotta kokemus remontista olisi niin miellyttävä kuin se vain suinkin voi olla.

   Älä jätä osaa remontista tulevaisuuteen

   Kukaan ei halua asua vuosia työmaalla. On parempi tehdä koko projekti kerralla, eikä yksi huone kerrallaan, vaikka se tarkoittaisikin isomman lainan ottamista kerralla. Jos käyttää ulkoista työvoimaa, säästää usein myös kustannuksissa, kun antaa isomman projektin kerralla työn alle.

   Vertaile ja valitse hyvät tekijät

   Sinun täytyy voida luottaa tekijöiden työn jälkeen täysin. Käytä siis aikaa ja valitse tekijät huolella. Varmista, ettei remonttia jouduta tekemään uudestaan heti perään.

   Varmista, ettei rahat lopu kesken

   Mikään ei ärsytä niin paljon kuin remontin jättäminen kesken, tai se, että puolessa välissä joutuukin alkaa säästämään joka asiasta. Rahoitus kannattaa mitoittaa niin, että se varmasti riittää haluttuun lopputulokseen.

   Peruskorjauslaina ja verovähennys

   Peruskorjausta tekevän on hyvä selvittää, mitä kaikkea voi vähentää verotuksessa. Verovähennysten määrä riippuu monesta asiasta kuten:

   Näiden asioiden lisäksi on hyvä tarkistaa verottajan sivuilta, mitkä kaikki korjaustoimenpiteet lasketaan peruskorjaukseksi ja mitkä taas kuuluvat vuosikorjauksen piiriin sekä muut kunkin vuoden verotukselliset asiat.

   Ajankohtaisimmat tiedot peruskorjauksen verovähennyksestä löydät vero.fi -sivuilta.

   Asuntolainan koroista verovähennyksen voi tehdä joko kokonaan tai osittain, riippuen missä käytössä asunto on.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Mitä tarkoittaa peruskorjauslaina?
   Peruskorjauslainan tarkoitus on palauttaa asunnon kunto uuden asunnon kunnon tasolle. Peruskorjaus kattaa yleensä asunnon pintojen lisäksi rakenteiden korjaamisen.
   Voiko asuntolainaa käyttää peruskorjausremonttiin?
   Asia kannattaa aina selvittää oman pankin kanssa erikseen. Pankki voi asetttaa omia ehtojaan lainan käyttötarkoitusta varten. Peruskorjaus tarkoitusperältään nostaa asunnon arvoa, mikä voi tehdä lainan koroista verovähennyskelposia.
   Mistä saa peruskorjauslainaa edullisesti?
   Edullista lainaa peruskorjausta varten löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia keskenään. Tämä onnistuu kätevästi täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen Summarumin lainan kilpailuttamispalvelussa.