Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Peruskorjauslaina

   Hae lainaa peruskorjausta varten – ilman vakuuksia jopa 60 000 €

   Hae peruskorjauslainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa peruskorjaukseen 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan rahoituksen peruskorjaukseen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Asunnon peruskorjaus on suuri ponnistus, joka usein vaatii paljon rahaa ja aikaa. Mitä peruskorjaus sisältää, mitä se maksaa ja millainen peruskorjauslaina asunnon peruskorjaukseen sopii? Lue näistä lisää alta.

   Asunnon peruskorjauslaina – hae edullisin lainatarjous netistä

   Eri toimijat esittävät lainan kustannukset eri tavoin. Tärkein mittari lainan kalleudelle on kuitenkin todellinen vuosikorko, jossa on kaikki lainan kustannukset laskettuna yhteen. Tämä luku kertoo jokaisen lainan kustannukset samalla tavalla, ja tekee lainoista helposti vertailtavia. Tarkista kunnostustyön kustannukset ottamalla käyttöön Summarumin remonttilainalaskuri.

   Helpoin tapa vertailla lainoja keskenään on käyttää lainavertailupalveluamme. Palvelu lähettää yhdellä hakemuksella tiedot monille eri lainantarjoajille ja pankeille, ja näiltä saa nopeasti lainatarjoukset vertailtavaksi sellaisessa muodossa, että lainojen tärkein sisältö on täysin samassa muodossa. Tällä tavoin on helppo löytää halvin ja paras peruskorjauslaina.

   Vertaa lainat nyt!

   Keneltä ottaa peruskorjauslaina?

   Vakuudetonta remonttilainaa myöntävät sekä tutut kivijalkapankit, että monet kotimaiset ja kansainväliset rahoituslaitokset. Yksinkertaistaen pankit ovat muita lainalaitoksia varovaisempia ja jäykempiä ehdoissaan, mutta tarjoavat usein hieman matalampia kustannuksia lainoihinsa.

   Tarvitsenko lainaan vakuuksia?

   Monet toimijat tarjoavat pienempiä lainoja täysin ilman vakuuksia. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos tarkoituksena on remontoida esimerkiksi yksi huone asunnosta, tai jos omat säästöt ovat niin hyvässä kunnossa, että peruskorjauslaina voi olla pienempi.

   Riippuen lainanmyntäjästä, lainaa peruskorjausta varten myönnetään 1000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia.

   Suurempia lainoja varten kuitenkin tarvitaan vakuuksia. Usein remontoitava asunto käy ainakin osittain lainan vakuudeksi.


   Löydä edullisin peruskorjauslaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan asunnon peruskorjaukseen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Laina peruskorjaukseen – Summarum kilpailuttaa edullisimman

   Peruskorjaus on kallis remontti, joka vaatii suunnittelua. Tähän suunnittelutyöhön kannattaa sisällyttää myös rahoituksen miettiminen. Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat varmasti mielellään lainaa peruskorjaukseen. Mutta sinun kannaltasi olennaista on kuitenkin löytää ne kaikkein edullisimman ja luotettavimmat toimijat rahoitusmarkkinoilla.

   Tämän asiakkaan kannalta edullisimman lainan löytäminen on Summarumin olemassaolon pääasiallinen tavoite. Olemme erikoistuneet lainojen ja luottojen kilpailuttamiseen. Palveluamme hyödyntämällä säästät aikaa, vaivaa sekä ennen kaikkea puhdasta rahaa valitsemalla kauttamme itsellesi edullisimman lainan.

   Lainojen kilpailuttaminen ei sido asiakasta vielä mihinkään. Sen sijaan saat paremman kuvan markkinoilla tarjolla olevista lainosta, sekä kuluista, joita lainoihin sisältyy. Täyttämällä vain yhden lainahakemuksen kauttamme, voit kilpailuttaa useita kymmeniä eri lainantarjoajia keskenään. Näin saat parhaimman mahdollisen lähtökohdan hakea lainaa peruskorjaukseen.

   Tätä tarkoittaa asunnon peruskorjaus

   Asunnon peruskorjaus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että koko asunnon kunto palautetaan sellaiselle tasolle, että se vastaa uutta asuntoa. Peruskorjaus kattaa asunnon pintojen lisäksi myös rakenteita, jotka tuodaan myös uutta vastaavalle tai vähintään nykypäivään soveltuvalle tasolle.

   Voiko asuntoa peruskorjata osittain?

   Peruskorjaus ei tarkoita aina välttämättä koko asunnon mylläämistä.

   Esimerkiksi laajat keittiö- ja kylpyhuoneremontit ovat myös peruskorjausta, kuten myös lattiaremontit joissa pintojen lisäksi remontoidaan tai uudistetaan lattioiden rakenteet. Myös huoneistojen jakamiset ja seinien tiivistämiset lasketaan peruskorjaamiseksi.

   Pintaremontti

   Peruskorjaus voidaan yksinkertaistaa remontiksi, joka menee pintojen alle. Pienempimuotoista remontointia kutsutaan pintaremontiksi. Tähän lasketaan esimerkiksi maalaukset, tapettien vaihtamiset ja lattiaremontti, jossa vaihdetaan vain lattiapinnoite koskematta alla oleviin rakenteisiin.

   Pintaremontissa asunnon kunto ei parane merkittävästi, mutta se voi auttaa tekemään vanhasta asunnosta ajanmukaisemman ja sitä kautta arvokkaamman myynti- tai vuokrakohteen.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Asunnon peruskorjauksen tyypillinen hinta

   Peruskorjaamisen hinta vaihtelee todella paljon, mutta voidaan sanoa, että halpaa se ei ole. Korjaamisen hintaan vaikuttaa moni seikka, joista muutaman oleellisimman luettelemme tähän.

   Asunnon nykyinen kunto

   Mikäli asunnon rakenteet ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, ei peruskorjauksessa tarvitse kaikkea laittaa uusiksi.

   Jos sen sijaan rakenteet ovat tavalla tai toisella kuluneet tai alkuperäinen rakennustyö on ollut huonolaatuista tai huolimatonta, voi se nostaa kustannuksia merkittävästi. Uutta asuntoa hankkiessa kannattaakin kiinnittää huomiota tähän asiaan.

   Rakenteet kannattaa tutkia aina ennen kauppojen lukkoon lyömistä, myös silloin kuin löytää oman unelma-asuntonsa. Tällä toimenpiteellä voi säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja rahaa tulevaisuudessa.

   Vanhanaikaiset tai vaaralliset rakennusmateriaalit

   Menneillä vuosikymmenillä käytettiin erilaisia materiaaleja kuin nykyään. Osa näistä materiaaleista on sittemmin todettu vaarallisiksi tai haitallisiksi, ja jos niitä löytyy vanhoista asunnoista, tulee niiden kanssa toimia erityisen varovaisesti.

   Selkein esimerkki on eristeenä käytetty asbesti, joka aiheuttaa paljon terveydellisiä haittoja, ja asbestirakenteiden purkamiseen vaaditaan nykyään koulutettu ammattilainen ja kalliita erityisjärjestelyitä.

   On myös muita rakennusmateriaaleja, jotka eivät välttämättä ole vaarallisia, mutta joista aika on ajanut ohitse. Nykyään saattaa olla vahvempia tai pitkäkestoisempia materiaaleja, ja näiden yhdistäminen vanhoihin materiaaleihin voi olla haastavaa. Tämä saattaa tarkoittaa purkutöitä, jotka maksavat.

   Putki- ja sähkötyöt

   Putkien ja sähkölaitteiden asentaminen, korjaaminen ja muokkaaminen vaativat eri ammattilaisia kuin muut remonttityöt. Tästä syystä tällaiset remonttityöt kasvattavat peruskorjauksen hintaa.

   Usein tästä syystä kylpyhuoneet ja keittiöt ovat kalliimpia huoneita remontoida asunnossa kuin asunnossa.

   Iso remonttifirma vai yksinyrittäjä – vai tekisinkö sittenkin itse?

   Peruskorjauksen tekijän valinta voi myös vaikuttaa paljon hintaan. Usein yksinäinen toiminimitimpuri suostuu tekemään työt halvemmalla kuin suuri firma, mutta suurempi remonttiyritys voi olla luotettavampi ja varmempi.

   Varmaan jokainen on kuullut timpureista, jotka eivät saavu ajoissa työmaalle tai joiden työn jälki on kyseenalaista ja vakuutukset alimitoitettuja. Siksi monen mielestä isompi firma voi olla kalleudesta huolimatta turvallisempi valinta.

   Toki hyvä yksinyrittäjä voi tehdä ihan yhtä hyvää jälkeä kuin suuri remonttifirmakin.

   On hyvä muistaa, että peruskorjauksen voi tehdä myös itse. Jos osaamista löytyy itseltä tai perhepiiristä, voi säästää pitkän pennin työntekijäkustannuksissa.

   Toki tällöin vastuu remontista on myös itsellä. Tästä syystä remontointia ei välttämättä kannata lähteä opettelemaan oman asunnon peruskorjauksen kautta, etenkin jos asunnon aikoo joskus myydä eteenpäin.

   Peruskorjauksen neliöhinta

   Peruskorjauksen neliöhinta voi vaihdella melko paljon.

   Nyrkkisääntönä kuitenkin voidaan sanoa, että ilman yllätyksiä tai erityisen kalliita materiaaleja keittiö- tai kylpyhuoneremontti maksaa noin 1000 euroa neliöltä, ja muut huoneet asunnossa 300 – 700 euroa neliöltä.

   Täten esimerkiksi 100 neliön omakotitalon täysi peruskorjaus voi maksaa kokonaisuudessaan 50 – 100 000 euroa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Kokemuksia asunnon peruskorjauksesta

   Asunnon peruskorjaus voi olla miellyttävä tai raskas kokemus. Tähän olemme keränneet muutaman yleisimmän sudenkuopan, jota välttää, jotta kokemus remontista olisi niin miellyttävä kuin se vain suinkin voi olla.

   Älä jätä osaa remontista tulevaisuuteen

   Kukaan ei halua asua vuosia työmaalla. On parempi tehdä koko projekti kerralla, eikä yksi huone kerrallaan, vaikka se tarkoittaisikin isomman lainan ottamista kerralla. Jos käyttää ulkoista työvoimaa, säästää usein myös kustannuksissa, kun antaa isomman projektin kerralla työn alle.

   Vertaile ja valitse hyvät tekijät

   Sinun täytyy voida luottaa tekijöiden työn jälkeen täysin. Käytä siis aikaa ja valitse tekijät huolella. Varmista, ettei remonttia jouduta tekemään uudestaan heti perään.

   Varmista, ettei rahat lopu kesken

   Mikään ei ärsytä niin paljon kuin remontin jättäminen kesken, tai se, että puolessa välissä joutuukin alkaa säästämään joka asiasta. Rahoitus kannattaa mitoittaa niin, että se varmasti riittää haluttuun lopputulokseen.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Peruskorjauslaina ja verovähennys

   Peruskorjausta tekevän on hyvä selvittää, mitä kaikkea voi vähentää verotuksessa. Verovähennysten määrä riippuu monesta asiasta kuten:

   • Missä käytössä asunto on – Perheen vakituinen asunto vai sijoitusasunto?
   • Millaisella lainalla asunto on ostettu – Asuntolainalla vai peruskorjauslainalla?
   • Kuka tekee korjaustyöt – Tekeekö peruskorjauksen itse vai tekeekö sen ammattilainen?

   Näiden asioiden lisäksi on hyvä tarkistaa verottajan sivuilta, mitkä kaikki korjaustoimenpiteet lasketaan peruskorjaukseksi ja mitkä taas kuuluvat vuosikorjauksen piiriin sekä muut kunkin vuoden verotukselliset asiat.

   Ajankohtaisimmat tiedot peruskorjauksen verovähennyksestä löydät vero.fi -sivuilta.

   Asuntolainan koroista verovähennyksen voi tehdä joko kokonaan tai osittain, riippuen missä käytössä asunto on.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Peruskorjauslaina – Usein kysyttyä

   Mitä tarkoittaa peruskorjauslaina?
   Peruskorjauslainan tarkoitus on palauttaa asunnon kunto uuden asunnon kunnon tasolle. Peruskorjaus kattaa yleensä asunnon pintojen lisäksi rakenteiden korjaamisen.
   Voiko asuntolainaa käyttää peruskorjausremonttiin?
   Asia kannattaa aina selvittää oman pankin kanssa erikseen. Pankki voi asetttaa omia ehtojaan lainan käyttötarkoitusta varten. Peruskorjaus tarkoitusperältään nostaa asunnon arvoa, mikä voi tehdä lainan koroista verovähennyskelposia.
   Mistä saa peruskorjauslainaa edullisesti?
   Edullista lainaa peruskorjausta varten löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia keskenään. Tämä onnistuu kätevästi täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen Summarumin lainan kilpailuttamispalvelussa.