Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Peruskorjauslaina

Hae lainaa peruskorjausta varten – ilman vakuuksia jopa 60 000 €

Hae peruskorjauslainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa peruskorjaukseen 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan rahoituksen peruskorjaukseen. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.
Asunnon peruskorjaus on suuri ponnistus, joka usein vaatii paljon rahaa ja aikaa. Mitä peruskorjaus sisältää, mitä se maksaa ja millainen peruskorjauslaina siihen sopii? Näitä selvitämme tässä artikkelissa.

Mikä on asunnon peruskorjauslaina?

 • Peruskorjauslaina on lainaa, joka on tarkoitettu
 • rakentamiseen
 • parannus- ja uusimistöihin

Muutostöitä voi tarvita esimerkiksi perustukset ja kantavat rakenteet, vesikatot, lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmät, vesi- ja viemärilaitteet ja niin edelleen. Myös esimerkiksi vaatehuoneen muuttaminen saunatiloiksi katsotaan peruskorjauksen piiriin.

Vinkki

Eri toimijat esittävät peruskorjauslainan kustannukset eri tavoin. Tärkein mittari minkä tahansa lainan hinnalle on kuitenkin todellinen vuosikorko, jossa on kaikki lainan kustannukset laskettuna yhteen. Tämä luku kertoo jokaisen lainan kustannukset samalla tavalla, ja tekee lainoista helposti vertailtavia.

Tarkista kunnostustyön kustannukset ottamalla käyttöön Summarumin remonttilainalaskuri.

Helpoin tapa vertailla peruskorjauslainoja keskenään on käyttää lainavertailupalveluamme. Palvelu lähettää yhdellä hakemuksella tiedot monille eri lainantarjoajille ja pankeille, ja näiltä saat nopeasti lainatarjoukset vertailtavaksi sellaisessa muodossa, että lainojen tärkein sisältö on täysin samassa muodossa. Tällä tavoin sinun on helppo löytää halvin ja paras peruskorjauslaina.

Vertaa lainat avullamme nyt!

Keneltä ottaa peruskorjauslaina?

Vakuudetonta remonttilainaa myöntävät sekä tutut kivijalkapankit että monet kotimaiset ja kansainväliset rahoitusyhtiöt.

Yksinkertaistaen pankit ovat muita lainalaitoksia varovaisempia ja jäykempiä ehdoissaan, mutta tarjoavat usein hieman matalampia kustannuksia lainoihinsa.

Tarvitsenko peruskorjauslainaan vakuuksia?

Monet toimijat tarjoavat pienempiä lainoja täysin ilman vakuuksia. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos tarkoituksena on remontoida esimerkiksi yksi huone asunnosta, tai jos omat säästöt ovat niin hyvässä kunnossa, että peruskorjauslaina voi olla jo haettaessa pienempi.

Riippuen lainanmyöntäjästä, lainaa peruskorjausta varten myönnetään kauttamme 2 000 – 60 000 euroa ilman vakuuksia.

Suurempi asunnon peruskorjauslaina sen sijaan edellyttää jo vakuuksia. Usein remontoitava asunto käy ainakin osittain lainan vakuudeksi.


Löydä edullisin peruskorjauslaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sinulle sopivan lainan asunnon peruskorjaukseen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Laina peruskorjaukseen – Summarum kilpailuttaa edullisimman

Peruskorjaus on monesti varsin kallis remontti, joka vaatii suunnittelua. Tähän suunnittelutyöhön kannattaa sisällyttää myös rahoituksen miettiminen. Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat varmasti mielellään lainaa peruskorjaukseen. Sinun kannaltasi olennaista on kuitenkin löytää edullisimmat ja luotettavimmat toimijat rahoitusmarkkinoilla.

Asiakkaan kannalta edullinen laina peruskorjaukseen on toimintamme pääasiallinen tavoite ja kulmakivi. Olemme erikoistuneet lainojen ja luottojen kilpailuttamiseen.

Palveluamme hyödyntämällä säästät aikaa, vaivaa sekä ennen kaikkea puhdasta rahaa valitsemalla kauttamme itsellesi edullisimman lainan.

Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua vielä mihinkään. Sen sijaan saat paremman kuvan markkinoilla tarjolla olevista lainosta sekä kuluista, joita lainoihin sisältyy.

Täyttämällä vain yhden lainahakemuksen kauttamme, voit kilpailuttaa useita kymmeniä eri lainantarjoajia keskenään. Näin saat parhaimman mahdollisen lähtökohdan hakea lainaa peruskorjaukseen.

Peruskorjauslainan hakeminen tapahtuu näin

Summarumin avulla peruskorjauslainojen vertailu on helppoa. Toimi näin:

 1. Täytä hakemus sivustollamme. Anna siinä kaikki tarvittavat tiedot.
 2. Lähetä hakemuksesi meille.
 3. Välitämme sen yhteistyökumppaneillemme välittömästi.
 4. Jos kaikki on tiedoissasi kunnossa, saat ensimmäiset tarjoukset lainalle peruskorjausta varten pian sähköpostiisi.
 5. Valitse tarjouksista paras vaihtoehto ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Peruskorjauslainan hakeminen ja tarjousten saaminen Summarumin kautta eivät vielä sido sinua mihinkään. Palvelumme käyttö on maksutonta.

Kuka voi saada peruskorjauslainaa?

Lähes kaikilla rahoitusyhtiöillä ja pankeilla on yhtenäisiä sääntöjä siitä, kuka voi saada peruskorjauslainaa.

 • Sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Osa rahoitusyhtiöistä ja pankeista edellyttää kuitenkin jopa 26 vuoden ikää.
 • Jotta peruskorjauslaina voidaan myöntää, on sinulla oltava säännölliset tulot.
 • Maksuhistoriasi on oltava puhdas.
 • Vakituinen asuinpaikkasi on oltava Suomessa.

Lainaa asunnon peruskorjausta varten voit hakea kaikista suomalaisista pankeista ja rahoitusyhtiöiltä. Anna meidän kilpailuttaa nämä puolestasi!

Mitä peruskorjaus sisältää?

Asunnon peruskorjaus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että koko asunnon kunto palautetaan sellaiselle tasolle, että se vastaa uutta asuntoa.

Peruskorjaus kattaa asunnon pintojen lisäksi myös rakenteita, jotka tuodaan myös uutta vastaavalle tai vähintään nykypäivään soveltuvalle tasolle.

Voiko asuntoa peruskorjata osittain?

Peruskorjaus ei tarkoita aina välttämättä koko asunnon mylläämistä.

Esimerkiksi laajat keittiö- ja kylpyhuoneremontit ovat myös peruskorjausta, kuten myös lattiaremontit joissa pintojen lisäksi remontoidaan tai uudistetaan lattioiden rakenteet. Myös huoneistojen jakamiset ja seinien tiivistämiset lasketaan peruskorjaamiseksi.

Pintaremontti

Peruskorjaus voidaan yksinkertaistaa remontiksi, joka menee pintojen alle. Pienempimuotoista remontointia kutsutaan pintaremontiksi. Tähän lasketaan esimerkiksi maalaukset, tapettien vaihtamiset ja lattiaremontti, jossa vaihdetaan vain lattiapinnoite koskematta alla oleviin rakenteisiin.

Pintaremontissa asunnon kunto ei parane merkittävästi, mutta se voi auttaa tekemään vanhasta asunnosta ajanmukaisemman ja sitä kautta arvokkaamman myynti- tai vuokrakohteen.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Asunnon peruskorjauksen hinta

Peruskorjaamisen hinta vaihtelee todella paljon, mutta yleisesti voidaan sanoa, että halpaa se ei ole. Korjaamisen hintaan vaikuttaa moni seikka, joista muutaman oleellisimman luettelemme tähän.

 • Asunnon nykyinen kunto
 • Vanhanaikaiset tai vaaralliset rakennusmateriaalit
 • Putki- ja sähkötyöt
 • Peruskorjauksen neliöhinta
 • Iso remonttifirma vai yksinyrittäjä

Asunnon nykyinen kunto

Mikäli asunnon rakenteet ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, ei peruskorjauksessa tarvitse kaikkea laittaa uusiksi jolloin asunnon peruskorjauslaina ei ole välttämättä ole määrältään kovin suuri.

Jos sen sijaan rakenteet ovat tavalla tai toisella kuluneet tai alkuperäinen rakennustyö on ollut huonolaatuista tai huolimatonta, voi se nostaa kustannuksia merkittävästi. Uutta asuntoa hankkiessasi kannattaakin kiinnittää huomiota tähän asiaan.

Rakenteet kannattaa tutkia aina ennen kauppojen lukkoon lyömistä, myös silloin kuin löytää oman unelma-asuntonsa. Tällä toimenpiteellä voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja rahaa tulevaisuudessa.

Vanhanaikaiset tai vaaralliset rakennusmateriaalit

Menneillä vuosikymmenillä käytettiin erilaisia materiaaleja kuin nykyään. Osa näistä materiaaleista on sittemmin todettu vaarallisiksi tai haitallisiksi, ja jos niitä löytyy vanhoista asunnoista, tulee niiden kanssa toimia erityisen varovaisesti.

Selkein esimerkki on eristeenä käytetty asbesti, joka aiheuttaa paljon terveydellisiä haittoja, ja asbestirakenteiden purkamiseen vaaditaan nykyään koulutettu ammattilainen sekä kalliita erityisjärjestelyitä.

On myös muita rakennusmateriaaleja, jotka eivät välttämättä ole vaarallisia, mutta joista aika on ajanut ohitse. Nykyään saattaa olla vahvempia tai pitkäkestoisempia materiaaleja, ja näiden yhdistäminen vanhoihin materiaaleihin voi olla haastavaa. Tämä saattaa tarkoittaa purkutöitä, jotka maksavat.

Putki- ja sähkötyöt

Putkien ja sähkölaitteiden asentaminen, korjaaminen ja muokkaaminen vaativat eri ammattilaisia kuin muut remonttityöt. Tästä syystä tällaiset remonttityöt kasvattavat peruskorjauksen hintaa.

Usein tästä syystä kylpyhuoneet ja keittiöt ovat kalliimpia huoneita remontoida asunnossa kuin asunnossa.

Iso remonttifirma vai yksinyrittäjä – vai tekisinkö sittenkin itse?

Peruskorjauksen tekijän valinta voi myös vaikuttaa paljon hintaan. Usein yksinäinen toiminimitimpuri suostuu tekemään työt halvemmalla kuin suuri firma, mutta suurempi remonttiyritys voi olla luotettavampi ja varmempi.

Varmaan jokainen on kuullut timpureista, jotka eivät saavu ajoissa työmaalle tai joiden työn jälki on kyseenalaista ja vakuutukset alimitoitettuja. Siksi monen mielestä isompi firma voi olla kalleudesta huolimatta turvallisempi valinta.

Toki hyvä yksinyrittäjä voi tehdä ihan yhtä hyvää jälkeä kuin suuri remonttifirmakin.

On hyvä muistaa, että peruskorjauksen voit tehdä myös itse. Jos osaamista löytyy itseltä tai perhepiiristä, voit säästää pitkän pennin työntekijäkustannuksissa.

Toki tällöin vastuu remontista on myös sinulla. Tästä syystä remontointia ei välttämättä kannata lähteä opettelemaan oman asunnon peruskorjauksen kautta, etenkin jos asunnon aikoo joskus myydä eteenpäin.

Peruskorjauksen neliöhinta

Peruskorjauksen neliöhinta voi vaihdella melko paljon.

Nyrkkisääntönä kuitenkin voidaan sanoa, että ilman yllätyksiä tai erityisen kalliita materiaaleja keittiö- tai kylpyhuoneremontti maksaa noin 1000 euroa neliöltä, ja muut huoneet asunnossa 300 – 700 euroa neliöltä.

Täten esimerkiksi 100 neliön omakotitalon täysi peruskorjaus voi maksaa kokonaisuudessaan 50 000 – 100 000 euroa.

Esimerkkejä peruskorjauslainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä yhteistyökumppaneiltamme saatavista peruskorjauslainoista sekä niiden kustannuksista.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Kokemuksia asunnon peruskorjauksesta

Asunnon peruskorjaus voi olla miellyttävä tai raskas kokemus. Tähän olemme keränneet muutaman yleisimmän sudenkuopan, jota välttää, jotta kokemus remontista olisi niin miellyttävä kuin se vain suinkin voi olla.

Älä jätä osaa remontista tulevaisuuteen

Kukaan ei halua asua vuosia työmaalla. On parempi tehdä koko projekti kerralla, eikä yksi huone kerrallaan, vaikka se tarkoittaisikin että sinun tarvitsee ottaa suuri peruskorjauslaina kerralla. Jos käytät ulkoista työvoimaa, säästät usein myös kustannuksissa.

Vertaile ja valitse hyvät tekijät

Sinun täytyy voida luottaa tekijöiden työn jälkeen täysin. Käytä siis aikaa ja valitse tekijät huolella. Varmista, ettei remonttia jouduta tekemään uudestaan heti perään.

Varmista, ettei rahat lopu kesken

Mikään ei ärsytä niin paljon kuin remontin jättäminen kesken, tai se, että puolessa välissä joutuukin alkaa säästämään joka asiasta. Rahoitus kannattaa mitoittaa niin, että se varmasti riittää haluttuun lopputulokseen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Peruskorjauslaina ja verovähennys

Peruskorjausta tekevänä sinun on hyvä selvittää, mitä kaikkea voit vähentää verotuksessa. Verovähennysten määrä riippuu monesta asiasta kuten:

 • Missä käytössä asunto on – Perheen vakituinen asunto vai sijoitusasunto?
 • Millaisella lainalla asunto on ostettu – Asuntolainalla vai peruskorjauslainalla?
 • Kuka tekee korjaustyöt – Tekeekö peruskorjauksen itse vai tekeekö sen ammattilainen?

Näiden asioiden lisäksi on hyvä tarkistaa verottajan sivuilta, mitkä kaikki korjaustoimenpiteet lasketaan peruskorjaukseksi ja mitkä taas kuuluvat vuosikorjauksen piiriin sekä muut kunkin vuoden verotukselliset asiat.

Ajankohtaisimmat tiedot peruskorjauksen verovähennyksestä löydät vero.fi -sivuilta.

Asuntolainan koroista verovähennys voidaan tehdä joko kokonaan tai osittain, riippuen missä käytössä asunto on.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Peruskorjauslaina – Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa peruskorjauslaina?
Peruskorjauslainan tarkoitus on palauttaa asunnon kunto uuden asunnon kunnon tasolle. Peruskorjaus kattaa yleensä asunnon pintojen lisäksi rakenteiden korjaamisen.
Voiko asuntolainaa käyttää peruskorjausremonttiin?
Asia kannattaa aina selvittää oman pankin kanssa erikseen. Pankki voi asetttaa omia ehtojaan lainan käyttötarkoitusta varten. Peruskorjaus tarkoitusperältään nostaa asunnon arvoa, mikä voi tehdä lainan koroista verovähennyskelposia.
Mistä saa peruskorjauslainaa edullisesti?
Edullista lainaa peruskorjausta varten löytää kilpailuttamalla useita eri lainantarjoajia keskenään. Tämä onnistuu kätevästi täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen Summarumin lainan kilpailuttamispalvelussa.