Etusivu » Parhaat Black Friday tarjoukset 2023

Parhaat Black Friday tarjoukset 2023

Black Friday on Yhdysvalloista 50-luvulla maailmalle lähtenyt tapaa villitä ihmiset ostohysteriaan marraskuun neljännen torstain jälkeisenä perjantaina tarjoamalla toinen toistaan suurempia alennuksia lähes kaikesta. Vuodesta 2005 päivä on ollut Yhdysvalloissa kiireisin myyntipäivä. Tapa levisi maailmalle ja sittemmin parhaat Black Friday tarjoukset ovat villinneet ihmisiä ympäri maailman. Kiinassa ystävänpäivän vastineeksi kehitetystä termistä singles day, jonka alkuperäinen tarkoitus oli juhlia sinkkuutta 11.11., tuli samanlainen kulutuksen riemujuhla kuin Black Fridaysta.

Cyber Monday seuraa Black Fridayta ja oikeastaan monet kaupat ovat siirtyneet tekemään alennuskauppaa koko viikon ajan. Black Friday tarjoukset ovat aiemmin olleet enemmän liikkeissä tarjottavia alennuksia ja Cyber Monday tarjoukset verkossa, mutta nykyisin kaikki toimii enemmän netissä. Myynnin kärki on kulutuselektroniikassa, mutta lopulta lähes mikä tahansa tuote tai palvelu voi olla Black Friday tarjouksessa.

Suomessa vietettiin ensimmäistä kertaa Black Fridayta vuonna 2007, mutta suuremmassa mittakaavassa tarjoushuumaan lähdettiin vasta 2010-luvun puolivälistä lähtien.

Summarumin suuri Black Friday & Cyber Monday 2023 opas

Lue eteenpäin, niin löydät vinkkimme ja hyvän tietopläjäyksen koko tapahtumasta. Olemme selvittäneet, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja valotamme tapahtuman historiaakin. Black Friday tarjous voi olla erittäinkin hyvä tapa hankkia esimerkiksi joululahjoja valmiiksi tai tehdä talouden suurempia hankintoja, kuten uuden pesukoneen osto alennettuun hintaan.

Tarjousten suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä tänä ostohysteriaa lietsovana viikonloppuna on usein esiintynyt myös paljon huonoja diilejä.

Olemmekin laatineet tämän oppaan, jotta osaat erotella hyvät akanoista ja löydät parhaat Black Friday tarjoukset sekä Cyber Monday edut mahdollisimman helposti ja nopeasti. Tässä artikkelissa nostamme esiin erilaisia huomionarvoisia asioita, jotka kannattaa huomioida parhaimpia tarjouksia metsästäessäsi.

Oppaaseen tutustuttuasi oletkin varmasti huomattavasti valmiimpi suuntaamaan tarjouskaupoille entistä luottavaisemmin mielin. Lue siis opas ja napsi paras Black Friday tarjous tuotteesta kuin tuotteesta itsellesi!

Black Friday 2023

Perinteisesti kärjessä mainostavat kodinkone- ja elektroniikkaliikkeet, mutta operaattorit ja vaateliikkeet tulevat heti perässä. Jännitystä kasvatetaan kertomalla, että Black Friday on tulossa, mutta mitään siitä, mikä silloin on tarjouksessa, ei vielä paljasteta.

Näin kohotetaan kiinnostusta tapahtumaan ja saadaan ihmiset vierailemaan useammin nettisivuilla. Globaalien yhteyksien mahdollistama maailmanlaajuinen kaupankäynti onkin saanut Black Friday tarjoukset nousemaan entistä useamman mieleen.

Hyvä tietää

Vuonna 2023 Black Friday osuu perjantaille 24.11.

Yhdysvalloissa moni iso liike on laittanut Black Friday tarjoukset voimaan jo marraskuun alussa ja ihmisiä neuvotaan käyttämään tilaisuus hyväkseen heti tarjouskauden startattua. Koronan takia toimitusketjuissa on viiveitä ja voi olla, että tavaraa ei ole saatavilla tai hinnat jopa nousevat kohonneiden kuljetuskustannusten takia.

Suomessa Posti on arvioinut, että loppuvuoden vilkkaimpana viikkona se toimittaa jopa kaksi miljoonaa pakettia ja se laajentaakin pakettien jakelun seitsemään päivään suurimmissa kaupungeissa.

Mikä on Black Friday?

Tällä hetkellä maailman kaikista valtioista noin 50-60 prosentissa on toteutettu kampanjoita, joissa erilaiset Black Friday tarjoukset vilisevät katalogeissa ja verkkosivustoilla. Aluksi arveltiin nimen tuovan mieleen kurjat USA:n historian tapahtumat, mutta kaupallisen merkityksen vakiinnuttua myyntimiehet ovat päässeet laskemaan aina vain suurempia lukuja.

Vuonna 2011 uutisoitiin, että amerikkalaiset innostuivat kuluttamaan enemmän kuin koskaan tuona vuoden vilkkaimpana kauppapäivänä. National Retail Federation julkaiseman tilaston mukaan keskimääräinen kulutus Black Friday -viikonloppuna on ollut USA:ssa 300-400 dollaria.

Levottomuuksien vähentämiseksi shoppailuaikaa on pyritty kasvattamaan, jotta kävijöiden määrä pysyisi kohtuullisena ja koronan aikaan tämä on tietenkin ollut välttämättömyys. Päivälle on myös tarjottu vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Amazon.com koitti siirtää Black Friday tarjoukset kesään ja alkoi markkinoida heinäkuun tarjoussesonkia nimellä Prime day vuosina 2015-2017 ja veti tietenkin muita liikkeitä mukaan. The NPD Group uutisoi vuonna 2020, että Black Fridayn merkitys on vähentynyt ja korona on vain kasvattanut tätä suuntaa.

Black Fridayn vastavoimat

Yhdysvalloissa Black Friday tarjoukset -hysteria on mennyt niin pitkälle, että ihmisiä on jopa kuollut. Päivään liittyvien levottomuuksien takia The New York Daily News on jopa alkanut kutsua päivää nimellä ”Black-Eye Friday”. Usein levottomuudet ovat liittyneet suurten kauppojen aukeamishetkeen.

Nykyään Black Fridaylla on myös sivusto, jossa lasketaan ihmisten tapahtumissa kokemia julmuuksia. On myös syntynyt vastaliike hurjaa kulutusta vastaan ja Älä osta mitään -päivä on usein joko sama perjantai tai sen jälkeinen lauantai.

Black Friday Suomi

Black Friday Suomessa nähtiin ensimmäistä kertaa Applen mukana, kun se alkoi markkinoida Black Fridayn nimellä vuonna 2007 myydessään tuotteitaan alennettuun hintaan tuona tiettynä marraskuun päivänä. Paremmin termin Suomeen toi kuitenkin ralliautoilija Marcus Grönholm vuonna 2011. Hän alkoi Inkoossa Strand -kauppakeskuksessa myydä tuotteita alennettuun hintaan käyttämällä termiä Black Friday tarjoukset. Hän myös rekisteröi Black Friday -nimen tuotemerkikseen, mutta joutui lopulta myöntämään, että termi on liian yleisesti käytetty ilmiö toimiakseen tuotemerkkinä.

Kesti kuitenkin vielä useamman vuoden ennen kuin Black Friday tarjoukset tulivat suuren yleisön tietoisuuteen. Vuoden 2018 tutkimuksen mukaan noin 46% suomalaisista suunnitteli Black Friday ostoksia ja seuraavana vuonna 2019 uutisoitiin, että kaupan määrä oli kasvanut ennätyslukemiin.

Verkkokauppa-asiantuntija Leevi Parsama arvioi kuitenkin tuolloin, että idea on vähän tarjouskauden pitkittyessä vesittynyt, mutta parhaiten menestyivät ne, jotka miettivät todella kampanjoitaan ja kohdistivat ne perjantaille.

Isossa Britanniassa Black Friday oli alun perin nimitys joulua edeltävälle perjantaille, jolloin poliisi oli täystyöllistettynä ihmisten heittäydyttyä vapaalle runsain joukoin. Siellä tapaninpäivä on perinteisesti ollut vuoden kovin myyntipäivä.

Vuonna 2014 amerikkalaisten johtamat vähittäiskaupat olivat kuitenkin saaneet tuotua Black Friday tarjoukset Isossa Britanniassakin samalle paikalle muiden maiden kanssa ja useat paikalliset vähittäiskauppiaat olivat seuranneet perässä. Levottomuuksien takia useat kauppiaat ovat kuitenkin vetäytyneet pitämästä yhtä isoa alennuspäivää.

Seuraavat 10 Black Fridayta

Black Friday 2024 29.11.2024
Black Friday 2025 28.11.2025
Black Friday 2026 27.11.2026
Black Friday 2027 26.11.2027
Black Friday 2028 24.11.2028
Black Friday 2029 23.11.2029
Black Friday 2030 29.11.2030
Black Friday 2031 28.11.2031
Black Friday 2032 26.11.2032
Black Friday 2033 25.11.2032

Black Fridayn historia lyhyesti

Kiitospäivän jälkeistä perjantaita pidettiin joulusesongin alkupäivänä Yhdysvalloissa 50-luvulta lähtien. Black Friday tarjoukset eivät silloin kuitenkaan olleet vielä mielessä. Arvellaan, että alun perin Black Fridayksi kutsuttiin päivää, joka työllisti eniten Philadelphian poliiseja, johtuen kiitospäivän vilkkaasta liikenteestä. 60-luvulla yritettiin brändätä tuota päivää Big Fridayksi ja sen jälkeistä päivää Big Saturdayksi, mutta nämä termit unohtuivat pian.

Black Friday -termiä liitettiin myös kirjanpidon väreihin. Alkuvuosi oli tapana kirjata punaisella ja juuri kiitospäivän aikaan väri usein muutettiin mustaksi, sillä silloin kaupasta alkoi tulla voittoa. Kaupat olivat kiitospäivän jälkeisenä perjantaina usein auki tavallista pidempään ja tarjosivat erilaisia alennuksia.

Huomattiin, että ihmiset olivat runsain joukoin liikkeellä ja tarjouksista alettiin tosiaan käyttää nimitystä Black Friday tarjoukset.

Helpottaakseen perjantain ruuhkia jälleenmyyjät aloittivat vuosien ajan aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin myynnin ja viimein ne avasivat jo kiitospäivän iltana. Ruvettiin siis puhumaan myös Black Thursdaysta.

Vuonna 2014 kiitospäivän myynti ei kuitenkaan sujunut ollenkaan odotetusti. Vaikka myymälöissä oli paljon väkeä, myynti tippui reilusti odotetusta ja niinpä myymälät päättivät jälleen sulkea ovensa koko kiitospäiväksi. Palattiin takaisin lukemaan lehtiä joissa Black Friday tarjoukset saivat paljon palstatilaa.

Tiesitkö?

Vuonna 2022 Black Weekendin tarkka ajankohta on lauantaina 25. marraskuuta ja sunnuntaina 26. marraskuuta.

Black Friday netissä ja kivijalkamyymälöissä

Vuonna 2020 The NPD Groupin analyytikko Marshal Cohen totesi, että Black Friday tarjoukset ovat siirtyneet enemmän verkkoon ja korona on vain lisännyt tätä suuntausta. Pandemian takia alennuskausi on pidentynyt ja yhä harvempi odottaa mitään tiettyä päivää ostoksilleen.

Adoben analyytikot arvioivat, että verkkokauppaostosten arvo nousi 9 miljardiin dollariin vuonna 2020, jolloin toteutui 22 % kasvu edelliseen vuoteen verrattuna, ja samaan aikaan kivijalkamyymälöiden myynti laski.

Suomessa uutisoitiin samaisena vuonna 2020, että ihmiset uhmasivat koronaa ja lähtivät Black Friday tarjoukset mielessään kohti kivijalkamyymälöitä, joilla oli erilaisia strategioita ihmisten pitämiseksi erillään. Samaan aikaan myös verkko-ostosten määrä kasvoi niin, että kuljetusyhtiöt eivät pystyneet toimittamaan kaikkia paketteja kohtuullisessa ajassa.

Tästä oppineena seuraavana vuonna 2021 posti varautuikin ennätysjärjestelyin pakettivyöryyn. Paytrailin mukaan jo ensimmäisen puolen vuorokauden aikana tehty myynti osoitti, että ostotapahtuman kasvu ei ollut tosiaan laantunut mihinkään. Sen sijaan se jatkui suorastaan ennätyksellisissä lukemissa verkkokaupoissa.

2021 Black Friday oli jo aamulla kello yhdeksään mennessä viisinkertaistanut myyntivolyymit tavanomaiseen ajankohtaan.

Esimerkkejä tyypillisistä Black Friday tarjouksista

 • Viihde-elektroniikka ja kodinkoneet
 • Matkat
 • Vaatteet ja asusteet
 • Lastentarvikkeet ja lelut

Tyypillisimpiä hankintoja suomalaisten Black Friday tarjous -listassa ovat kodinkoneet ja elektroniikka. Perinteisesti myös matka- ja vaatemyynti on sujunut vilkkaana. Lasten tarvikkeet ja lelut käyvät nekin hyvin kaupaksi. Moni myös hankkii joululahjansa jo Black Friday tarjouksesta.

Black Friday alennukset voivat näyttää koviltakin, mutta kritiikkiä on saanut myyjien tapa nostaa hintoja ennen tapahtumaa, jotta alennusprosentti näyttäisi mahdollisimman houkuttelevalta. Keskimäärin toteutunut alennusprosentti on Suomessa ollut noin 45.

Suosituimmat Black Friday alennukset 2018-2020

Vuoden 2020 suosituimpia Black Friday tarjoukset -listalla Suomessa olivat hintaopas.fi-sivun mukaan

 • matkapuhelimet
 • kuulokkeet
 • näytöt ja näytönohjaimet
 • televisiot
 • pelikonsolit ja Playstation-pelit
 • sykemittarit
 • urheilukellot
 • kannettavat tietokoneet.

Yleensä suomalaiset ovat ostoksilla heti puolenyön jälkeen ja aamupäivällä. Aamupäivä on kansainvälisestikin suosituinta ostosaikaa. Keskimäärin suomalaiset ostivat (vuonna 2019) 3 tuotetta Black Friday tarjouksesta ja arvioivat käyttävänsä ostoksiin 246 euroa.

Black Fridayn myynti antaa todella potkua talouteen, sillä maailmanlaajuisesti myynti voi kasvaa jopa 11525 % (Pakistan) verrattuna tavalliseen perjantaihin. Suomessakin kasvuprosentti on ollut 1529 %. Maailman keskiarvo kasvussa oli 663 %. Alennukset ovat vuoden 2018 taulukon mukaan maailmanlaajuisesti välillä 40-69 %, Suomessa 42-45 %. Kansainvälisesti ihmiset etsivät Black Friday tarjouksia vuonna 2018 erityisesti vaatteiden ja muodin suunnalta, ja elektroniikka tulee vasta niiden jälkeen.

Paras Black Friday alennus verkosta

Nettiin on perustettu erilaisia vihjesivustoja, joilla neuvotaan, mistä löytyvät parhaat Black Friday tarjoukset. Yleensä kuhina alkaa noin kuukautta ennen, vaikka varsinaisia paljastuksia kauppiaat eivät haluaisi etukäteen tehdä. Yhdysvalloissa kohuttiin tarjousten vuotamisesta etukäteen, mikä johti siihen, että suuret liikkeet ilmoittivat kyseessä olevan liikesalaisuus.

Liikkeiden omistajat vetosivat tekijänsuojalakiin ja uhkasivat poliisilla tietojen paljastajia. Vaikea heidän kuitenkaan on ollut saada asiaansa puolustettua ja USA:ssa tilanne vihjesivujen suhteen vaihtelee suuresti eri osavaltioissa.

Verkko-ostosten helppous on johtanut siihen, että ihmiset ovat alkaneet etsiä hyviä tarjouksia myös oman asumisalueensa ulkopuolelta. Monimutkaiset vero- ja tullimaksukäytännöt tekevät tästä vertailusta kuitenkin hyvin vaikeata.

Onkin nähtävissä myös suuntausta siihen, että ihmiset ovat suuntautuneet suosimaan Black Friday tarjouksia, joita paikalliset yrittäjät tarjoavat. Ostajat haluavat vaikuttaa varoillaan siellä, missä elävät ja käyttää varansa oman alueensa kehittämiseen.

Black Week – koko viikko tarjouksia ja alennuksia

Black Friday Black Weekend Cyber Monday Singles’ Day
24.11.2023 25.-26.11.2023 27.11.2023 11.11.2023

Suuret ryntäykset, niiden tuottamat vaaratilanteet ja lopulta korona ovat johtaneet siihen, että Black Friday alennukset on ulotettu koskemaan aina vain laajempaa aikajaksoa. Suuret toimijat, kuten Amazon, Walmart, Target and Best Buy ovat kuitenkin menneet sitäkin pidemmälle: niistä jotkut aloittivat tarjouskampanjat esimerkiksi vuonna 2021 jo lokakuussa.

Suomessa tilanne on toistaiseksi pysynyt hieman maltillisempana ja kaikki suurimmat verkkokaupat ilmoittavat aloittavansa Black Friday alennukset 2022 vasta marraskuun puolella.

Black Friday eli Musta Perjantai – 24.11.2023

Koko tapahtuman pääpäivä, eli varsinainen Black Friday osuu vuonna 2022  perjantaille 25.11.

Black Friday tarjoukset tulevat Suomessakin hyvin todennäköisesti olevan saatavilla pitkin viikkoa ja vielä maanantaihin 28.11. asti, mutta löytyy myös toimijoita, ketkä noudattavat tapahtuman alkuperäistä ideaa ja tarjoavat tarjouksensa vain tuon yhden päivän ajan.

Pääpäivänä kannattaa pitää silmät auki ja mahdollisuuksien mukaan kartoittaa tarjouksia jo etukäteen.

Black Weekend – 25.-26.11.2023

Black Friday tarjoukset ovat houkutelleet kuluttajia jo pitkään niin tehokkaasti, että tapahtuma on tosiaan hiljalleen vuosien varrella laajentunut koko viikonlopun mittaiseksi. Black Fridayta seuraavaa viikonloppua onkin alettu kutsua yleisesti ”mustaksi viikonlopuksi”, eli Black Weekendiksi.

Tarjoukset ovat usein saatavilla koko viikonlopun ajan.

Cyber Monday – 27.11.2023

Tarjoushulinat eivät suinkaan pääty vielä Black Weekendiin, sillä viikonlopun jälkeen on luvassa vielä hyviä tarjouksia tarjoava ”kybermaanantai”, eli Cyber Monday.

Cyber Mondayta vietetään vuonna 2022 maanantaina 28. marraskuuta. Useiden liikkeiden Black Friday tarjoukset ovatkin saatavilla vielä maanantaina, sikäli mikäli myytävää tavaraa vielä riittää.

Mikäli et jostain syystä ehdi tehdä ostoksia Black Fridayn aikana, tai jopa onnistut unohtamaan tapahtuman kokonaan, saat uuden tilaisuuden napsia tarjouksia vielä maanantaina. Cyber Mondayn aikana useat kivijalkamyymälät ja verkkokaupat avaavat Black Friday tarjoukset uudelleen tai julkaisevat vain tänä päivänä lunastettavissa olevia erityisetuja.

Tämä päivä oli alun perin tarkoitettu ainoastaan verkkokauppojen mainospäiväksi, mutta nykyään Cyber Monday tarjouksia näkee myös kivijalkakaupoissa.

Singles’ Day 2023 – kiinalainen Black Friday

Maailman suurin ostospäivä ei yllättäen olekaan Black Friday, vaan kiinalaisten oma kulutusjuhla Singles’ Day. Tämä 11.11. vuosittain vietettävä ostostapahtuma tunnetaan myös nimellä Double 11. Monien liikkeiden ja verkkokauppojen Black Friday alennukset saatetaan nykyään julkaista jo Singles Dayn aikaan ja tarjouksia jatketaan aina marraskuun loppuun asti.

Toiset liikkeet julkaisevat vain muutamia erityisiä Singles Day -tarjouksia siinä missä toiset avaavat kaikki tarjouksensa kerrallaan.

Singles Day on ollut olemassa jo 1990-luvulta lähtien, kun ryhmä kiinalaisia opiskelijoita kehitti oman päivän sinkkuelämän juhlistamiseen. Päivästä alkoi hiljalleen kehittyä yhä suurempi kulutusjuhla Alibaban alettua markkinoida päivää vuonna 2009.

Black Friday tarjoukset ovatkin Singles Dayn aikana tyypillisimpiä juuri maailman suurimmissa nettikaupoissa, joissa kauppa myös käy takuu varmasti vilkkaana koko Singles Day vuorokauden ajan.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Huonot puolet
Black Friday tarjous voi säästää sinulta merkittäviä summia rahaa. Osa liikkeistä nostaa hintoja juuri ennen Black Fridayta ja manipuloi alennuksia.
Black Friday tarjouksia löytyy moneen eri tuotteseen ja palveluun. Osalle kuluttajista voi iskeä vauhtisokeus tarjousten keskellä.
Tarjouksia on jopa koko viikon.
Voit maksaa Black Friday ostoksia myös osamaksulla tai luottokortilla.

Suosituimpia ja myydyimpiä tuotteita Black Fridayn aikana

Black Friday tarjoukset tulevat vuonna 2022 varmasti kattamaan vielä entistä laajemman valikoiman eri toimialoja ja tuoteryhmiä. Black Fridayta on vietetty Suomessa 2010-luvun puolivälistä lähtien yhä suuremmin ja suuremmin.

Alussa tarjoustapahtumassa oli mukana vain muutamia Suomen suurimpia verkkokauppoja, vähittäiskauppoja ja ketjuliikkeitä, mutta nykyään myös pienet paikalliset toimijat ovat yhä enenevissä määrin lähteneet tarjoamaan omia alennuksiaan.

Black Friday tarjous valikoima kattaa vuosi toisensa jälkeen etenkin elektroniikkatuotteita, vaatteita, leluja ja kodinkoneita. Suosittuihin hankintoihin kuuluvat muun muassa puhelimet, pelikonsolit, vaatteet, lelut, kengät, suuret kodinkoneet, talvirenkaat ja jopa sähkösopimukset.

Myöskin lomamatkoja, risteilyitä, lentolippuja ja kylpylälomia löytyy Black Fridayn, ja oikeastaan koko Black Weekendin aikaan usein erittäin hyviin hintoihin. Hankintojen kanssa kannattaa kuitenkin noudattaa malttia ja valita vain oikeasti hyviä diilejä.

Mitä Black Friday tarjous pitää sisällään vuonna 2023?

Vuonna 2022 Black Friday tarjoukset tulevat ennakkoarvioiden mukaan jälleen kattamaan myös laajan valikoiman puhelimia. Apple on tapansa mukaan tälläkin kertaa lähdössä tapahtumaan vauhdilla mukaan, ja tämän tuotemerkin ystävät tulevat löytämään niin iPhoneja, iPadeja, kuin AirPodejakin varmasti hyviin hintoihin.

Myös Apple suositut ja arvokkaat kannettavat Mac-tietokoneet ovat usein olleet tarjouskampanjassa mukana ainakin joiltakin osin.

Black Fridayn aikana kauppa käy kuumana myös joululahjaostosten suhteen. Monet vanhemmat tulevat myös vuonna 2022 varmasti hankkimaan valmiiksi jälkikasvulleen pukinkonttiin perinteiset legot, barbit, kauko-ohjattavat autot, dronet ja lautapelit Black Friday tarjoukset hyödyntämällä.

Lelukauppa käy kiivaana sekä verkossa että kivijalkakaupassa. Myös näiden tuoteryhmien kohdalla suosituimmat tuotteet saattavat olla jouluun mennessä loppuunmyytyjä, joten niiden etukäteen ostaminen saattaakin olla erinomainen valinta.

Myös vaatekauppojen Black Friday tarjoukset ovat kuluttajien hartaasti odottamia ja monissa kotitalouksissa tullaankin tekemään uusia hankintoja talveksi tarjoustapahtuman aikana. Vaatteiden ja jalkineiden osalta tarjoukset tulevat olemaan lunastettavissa sekä verkossa että kivijalkaliikkeissä.

Verkkokaupassa ostosten tekeminen on kuitenkin näppärää, sillä pääset kaikessa rauhassa vertailemaan tuotteita vaikkapa omalta kotisohvaltasi. Kivijalkakaupasta puolestaan pääset itse sovittamaan tuotteita ennen ostopäätöksen tekemistä.

Black Friday tarjous ja suosituimmat tuoteryhmät

Käymme seuraavaksi läpi kaikkein suosituimpia ja yleisimpiä tuoteryhmiä, joihin Black Friday alennus voi olla tarjolla, sekä niiden myydyimpiä tuotteita.

Muoti – Vaatteet, asusteet ja kengät

Black Fridayn suosituimpien tuoteryhmien kärkipäähän ovat viime vuosina kiilanneet vaatteet ja kengät. Black Friday tarjoukset antavatkin loistavan mahdollisuuden vaikkapa hankkia uusi talvitakki tai talvikengät juuri ennen kuin talven paukkupakkaset alkavat.

Myös lasten vaatteet ja jalkineet kuuluvat päivän suosittujen hankintojen joukkoon. Vaatteet ovat usein hyvässä tarjouksessa Black Fridayn aikana sekä netissä että perinteisissä kivijalkamyymälöissä.

Lennot, hotellit ja matkatarjoukset

Black Friday tarjoukset eivät kuitenkaan rajoitu pelkkiin fyysisiin tuotteisiin, vaan saat hankittua myös erilaisia palveluita huokeaan hintaan. Ajankohta onkin otollinen muun muassa tarjoushintaisten lentojen, hotellien, kylpylävierailuiden, mökkilomien tai laivamatkojen etsintään.

Rahaa saatat Black Friday tarjouksia hyödyntämällä säästääkin jopa mukavia summia esimerkiksi talven hiihtolomamatkoista tai seuraavan kesän kotimaan tai ulkomaan lomamatkoista. Mikäli suunnitelmissasi on matkalippujen hankinta, kannattaa ostosten kanssa mahdollisesti odottaa tarjouspäivään asti.

Kodinkoneet

Kodinkoneet, kuten pyykinpesukoneet, kuivausrummut ja astianpesukoneet kuuluvat usein kodin suuriin ja hinnakkaisiin hankintoihin. Nämä koneet myös kaipaavat vaihtoa noin 5-10 vuoden välein, joten uuden koneen hankinta on jokaisella edessä ennemmin tai myöhemmin.

Black Friday tarjoukset tarjoavat loistavan mahdollisuuden säästää rahaa isoja kodinkoneita hankittaessa ja lähes kaikilla kodinkoneliikkeillä on myös käynnissä tarjouksia koko mustan viikon ajan. Toki myös pienemmät kodinkoneet, kuten pölynimurit, pizzauunit, mikroaaltouunit ja sähköhammasharjat löytyvät tarjoushintaan Black Fridayn aikana.

Viihde-elektroniikka

Viihde-elektroniikkalaitteet, kuten televisiot, radiot, kannettavat tietokoneet, tabletit, digiboksit, vr-lasit, kamerat, äänentoistojärjestelmät, viritinvahvistimet, Airpod-kuulokkeet, DVD-laitteet ja pelikonsolit ovat jo vuosia kuuluneet kaikkein suosituimpien Black Friday tarjoustuotteiden joukkoon.

Erittäin monet kotitaloudet myös Suomessa uusivat oman televisionsa juuri Black Friday tarjoukset nähtyään. Viihde-elektroniikassa alennukset ovat myös usein kiistatta suuria ja tällaisten tuotteiden hintoja on myös kohtuullisen helppoa vertailla keskenään.

Puhelimet ja puhelinliittymät

Monet uusivat älypuhelimiaan parin vuoden välein. Uusimmat iPhone ja Samsung -puhelinmallit ovat kuitenkin varsin hinnakkaita, joten kukapa ei haluaisi mahdollisuuksien mukaan säästää rahaa tällaisissa hankinnoissa.

Black Friday tarjoukset antavatkin oivallisen mahdollisuuden juuri tähän, sillä elektroniikkaliikkeet alentavat puhelimien hintoja mahdollisuuksien mukaan. Ei sovi unohtaa myöskään sitä, että itse Apple tarjoaa usein Black Fridayn aikana tuotteitaan erikoishinnoin suoraan sivustollaan.

Pelaaminen ja gaming-tarvikkeet

Black Friday tarjoukset ovat lähes päivän alkuhistoriasta alkaen koskeneet myös erilaisia pelialan tarvikkeita, kuten suosittuja Playstation 4 ja Playstation 5 sekä Nintendo Switch pelikonsoleita, niihin sopivia pelejä, pelikuulokkeita, pelitietokoneita, pelituoleja, pelinäppäimistöjä, pelinäyttöjä, näytönohjaimia ja niin edelleen.

Monet hankkivatkin sopivasti juuri joulun alla perheen pukinkonttiin uudet pelikonsolit tai pelaamiseen sopivia tarvikkeita entistä huokeampaan hintaan.

Huonekalut ja sisustaminen

Suomessa myös suuret huonekalualan yritykset, kuten Sotka, Jysk, Asko sekä Ikea ovat ottaneet Black Friday tarjoukset todenteolla omakseen. Black Weekendin aikana saattaakin olla hyvä ajankohta laittaa kodin sisustusta uusiksi tai tehdä puuttuvia hankintoja kotiin.

Huonekalutarjousten kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä erityisesti tämän alan yrityksiä on syytetty siitä, että hintoja on ensin keinotekoisesti pumpattu ylöspäin, vain jotta niitä voitaisiin tarjouspäiviksi alentaa.

Lelut ja lasten vaatteet

Lelut ja lastenvaatteet ovat myös erittäin suosittuja Black Fridayn ostokohteita. Lapset tarvitsevat uusia vaatekertoja tasaiseen tahtiin ja Suomessa vuodenajat vielä lisäävät tarvetta hankinnoille. Black Friday tarjoukset antavat mahdollisuuden löytää lapsille vaikkapa uudet talvivaatteet tai -kengät entistä edullisemmin.

Myös leluhankinnat ovat luonnollisesti ajankohtaisia joulun alla ja monet ostavatkin kestosuosikkeja, kuten legoja, barbeja tai lautapelejä tarjousviikonlopun aikana.

Urheiluvaatteet, kengät ja tarvikkeet

Suosittuihin Black Friday tarjous -tuotekategorioihin kuuluvat luonnollisesti myös urheiluvaatteet, urheilukengät ja urheilutarvikkeet. Useat suuret urheilualan liikkeet Suomessa, kuten Intersport, Stadium, XXL sekä Budget Sport ovat lähteneet Black Friday-huumaan täysillä mukaan ja myös kilpailevat tarjousten paremmuudesta keskenään.

Näiden liikkeiden valikoimista löydätkin toinen toistaan kilpailukykyisempiä tarjouksia, joiden avulla voit hankkia vaikkapa uudet vaelluskengät, juoksukengät tai kalastusvälineet.

Polkupyörät ja sähköpolkupyörät

Sähköpolkupyöräilystä on tullut vuosien varrella yhä suositumpaa. Pyörien hinnat ovat myös tulleet hieman alaspäin, mutta edullisiksi ei sähköpyöriä voi kuitenkaan silti vielä kutsua. Black Friday tarjoukset ovatkin hyvä keino yrittää löytää himoitsemasi kulkupeli tarjoushintaan.

Vaikka talviaika ei Suomessa kuulukaan varsinaiseen pyöräilysesonkiin, löytyy Black Weekendin aikana kuitenkin roppakaupalla myös pyörätarjouksia riippumatta siitä olitko etsimässä tavallista polupyörää vai sähköpolkupyörää.

Kirjat ja äänikirjat

Kirjat ja nykyään myös äänikirjat ovat nekin useimmissa kivijalka- sekä verkkokirjakaupoissa tarjouksessa mustan viikonlopun aikaan. Black Friday tarjoukset saattavat perinteisten kirjojen lisäksi sisältää esimerkiksi erilaisten äänikirjapalveluiden kuukausitilauksia erityiseen Black Friday hintaan.

Lukeminen siirtyy enenevissä määrin digitaaliseen muotoon, joten ei olekaan mikään ihme, että myös äänikirjapalvelut ovat huomanneet Black Fridayn erinomaisuuden myynti- ja markkinointipäivänä.

Meikit ja kosmetiikka

Meikit ja kosmetiikka eivät koskaan tule menemään pois muodista ja vuorenvarmaa on myös se, että Black Friday tarjoukset tulevat myös tänä vuonna sisältämään runsain mitoin erilaisia kosmetiikkatuotteita, meikkejä ja hajuvesiä.

Kauppa käy näidenkin tuotteiden osalta varmasti vilkkaana etenkin verkossa, mutta myöskään kivijalkaliikkeiden tarjontaa ei sovi unohtaa kun etsit itsellesi sopivimpia Black Friday tarjouksia.

Työkalut ja koneet

Työkalut ja koneet ovat tuotteesta riippuen usein myös hinnakkaita hankintoja. Myös nämä hankinnat on nykyään mahdollista tehdä mahdollisuuksien mukaan entistä huokeammin Black Friday tarjoukset hyödyntämällä.

Mikäli hankintalistalla on esimerkiksi uusi akkuporakone, sähköinen ruuvinväännin, oksasilppuri tai moottorisaha, sinun kannattaa pitää Black Friday tarjontaa silmällä ja odottaa omien ostostesi tekemisen kanssa niin pitkään, kun tarjoustuotteet paljastetaan.

Älykellot, sykemittarit ja urheilukellot

Black Friday tarjoukset kattavat myös erilaiset omia urheilusuorituksia helpottavat laitteet, kuten älykellot, sykemittarit ja urheilukellot. Apple saattaa mustan viikonlopun aikana tarjota Apple Watchin etuhintaan ja myös laadukkaat kotimaiset sykemittarit ja urheilukellot ovat usein hyvissä tarjouksissa tarjoustapahtuman aikaan.

Näidenkin tuotteiden kohdalla on hyvä idea tutkia tarjontaa valmiiksi jo etukäteen, niin osaat tapahtuman alettua etsiä omat tuotteesi nopeasti.

Autotarvikkeet ja auton renkaat

Black Weekend sijoittuu etenkin Suomessa ajankohtaan, jolloin autoilijat varustavat omia kulkuneuvojaan talveksi muun muassa erilaisilla lämmittimillä. Toki myös talvirenkaiden hankinta on tässä kohtaa ajankohtaista useilla kuluttajilla, sillä lakikin määrää rengaspakon alkaneen säästä riippuen jo marraskuun alussa.

Black Friday tarjoukset voikin hyvin hyödyntää myös talvirengashankintoihin. Tästä pakollisesta menoerästä saatatkin tällä keinolla säästää hyvän summan.

Joululahjat

Black Weekend on sijoitettu sopivasti noin kuukausi ennen jouluaattoa, joten ei olekaan yllättävää, että useat kuluttajat tekevät joululahjahankintansa nimenomaan tämän markkinointitempauksen aikana.

Tämä on varsin ymmärrettävää, sillä Black Friday tarjoukset tarjoavat mahdollisuuden tehdä ostokset pukinkonttiin etuhintaan. Tekemällä joululahjaostokset Black Fridayn aikana varmistat myös sen, että vältät perinteisen ennen jouluaattoa koittavan paniikin lahjahankintojen suhteen.

Myös sähköyhtiöt tarjoavat Black Friday sähkötarjouksia

Black Friday tarjoukset kattavat yhä enenevissä määrin erilaisia toimialoja, joten ei olekaan mikään yllätys, että myös sähköyhtiöt ovat lähteneet tarjouskarnevaaliin mukaan. Black Fridayn aikana useat eri sähköyhtiöt tarjoavat kuluttajille vain rajoitetun ajan avoinna olevia sähkötarjouksia.

Alan kovasta kilpailusta johtuen kilpailuttamalla oman sopimuksensa saattaa hyvinkin onnistua säästämään pitkän pennin. Black Friday tuo tällaiseen kilpailuttamiseen oivallisen tilaisuuden.

Plus IconKilpailuta sähkösopimus Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevällä nettilomakkeella 5 minuutissa. Kilpailuta sähkösopimus ja säästä
Kilpailuta sähkösopimus

Kauppoja joiden Black Friday tarjouksia kannattaa pitää silmällä

Black Friday tarjoukset ovat nykyään löydettävissä kaikista suurista ja useista myös hieman pienemmistä vähittäisalan kaupoista Suomessa. Tapahtuma on kasvanut jopa niin suuriin mittasuhteisiin, että lähes kaikki kuviteltavissa olevat liikkeet ja palveluiden tarjoajat ovat laittaneet oman tarjouskampanjansa pystyyn.

Kaikkein suurimmat ja pitkäkestoisimmat tarjouskampanjat löytyvät kuitenkin aina takuuvarmasti verkkokaupan jättiläisiltä, kuten

 • Zalandolta
 • Verkkokauppa.com:ista
 • Jimms.fi:stä
 • Amazonilta.

Verkkokaupassa juuri Amazon onkin profiloitunut voimakkaasti sivustoksi, jolla kannattaa vierailla Black Weekendin aikana. Amazonin Black Friday tarjoukset ovat tosin nykyään tarjolla jopa useiden viikkojen ajan, sillä kauppa on startannut omat tarjouksensa jo marraskuun alkupuolen Singles Dayn aikana ja jatkanut niitä aina koko kuukauden loppuun. Amazonilla on kampanja-aikana ollut lunastettavissa sekä päivittäin vaihtuvia tarjouksia että koko tapahtuman ajan tarjolla olevia alennuksia.

Suomessa suuret toimijat, kuten

 • Gigantti
 • Power
 • XXL
 • Prisma
 • Kärkkäinen ja
 • Sokos

ovat vuosi vuodelta myös panostaneet tapahtumaan entistä enemmän. Black Friday tarjoukset ovat kaikilla mainituilla liikkeillä nähtävissä verkossa erityisiltä Black Friday kampanjasivustoilta. Nämä sivustot julkaistaan usein jo useita päiviä ennen tapahtuman alkua. Toiset liikkeet paljastavat suurimman osan tarjouksistaan sivustolla jo etukäteen, kun taas toisten tarjonta paljastuu vasta tapahtuman alettua.

Kodinkone- ja elektroniikkaliikkeet kuten Gigantti ja Power kilpailevat asiakkaista kiivaasti ja näiden kauppojen Black Friday tarjoukset ovatkin usein tarkistamisen arvoisia. Viime vuosina kumpikin mainituista liikkeistä on myös julkaissut uusia tarjouksia tasatunnein Black Fridayn aikana, joten tarjousten hyödyntäminen edellyttää toisinaan joko heräämistä tavallista aikaisemmin tai valvomalla pitkälle yöhön.

Huom!

Tällaiset tarjoukset ovat normaalisti lunastettavissa ainoastaan tarjoustunnin ajan.

Vaatekaupoista hyvät Black Friday tarjoukset ovat löydettävissä ainakin Zalandolta, Lindexista ja KappAhlista. Etenkin Zalando panostaa omiin tarjouksiinsa erityisen paljon ja myös tällä sivustolla on valtava tarjonta sekä naisten, miesten että lasten tarjoushintaisiin jalkineisiin ja vaatteisiin.

Lunastaaksesi parhaat tarjoukset kannattaa harkita myös rekisteröitymistä sivustoille etukäteen, jotta saat sähköpostitse ilmoituksen tarjouksista. Toiset tarjoukset saattavat nimittäin olla tarjolla ainoastaan sähköposti-ilmoitukset tilanneille käyttäjille.

Vinkkejä Black Friday -ostoksiin

Parhaimmat Black Friday tarjoukset sisältävät usein paljon todellisia helmiä, mutta valitettavasti joukkoon mahtuu myös paljon sellaisia ”tarjouksia”, jotka kannattaa kiertää kaukaa. Toisin sanoen päivä tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyviä tarjoushintaisia hankintoja, mutta mikäli et ole tarkkana, on myös mahdollisuus tehdä virheitä ja suorittaa heräteostoksia, jotka saattavat myöhemmin kaduttaa.

Paras vinkki onkin pitää pää kylmänä ja tehdä ostokset harkiten.

Hyvä idea parhaiten juuri itsellesi sopivien Black Friday tarjoustuotteiden löytämiseen on tehdä hankinnoista oma toivelista jo etukäteen. Kun Black Friday tarjoukset sitten julkaistaan, voit jo valmiiksi helposti ja nopeasti tutkia tarjousten vastaavuutta oman toivelistasi kanssa.

Jotkut verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden tehdä lista heidän sivustollaan, mutta saattaa kuitenkin olla järkevämpää olla luottamatta vain yhteen jälleenmyyjään ja tehdä oma listasi itse.

Black Friday ostoksien suhteen huolellinen taustatyö on kaiken a ja o. Voit käyttää rahasi kaikkein järkevimmin silloin, kun tiedät jo etukäteen mahdollisimman tarkasti mitä haluat ja tarvitset. Kannattaakin vertailla tuotteita jo valmiiksi ja tutkia esimerkiksi sitä, millaisia ominaisuuksia vaikkapa haluamaltasi kannettavalta tietokoneelta tai kuulokkeilta tarvitset.

Näin olet valmiina napsimaan parhaat Black Friday tarjoukset heti päivän alussa.

Jotkut Black Friday tarjoukset saattavat olla saatavilla vain muutamia tunteja, tai tarjoustuotteiden määrää on rajattu. Tällaisten tarjousten lunastamisessa nopeus on valttia. Saat suoritettua ostokset mahdollisimman jouhevasti varmistamalla jo etukäteen, että esimerkiksi verkkokaupan kirjautumistietosi ovat saatavilla helposti.

Kirjaudu verkkokauppoihin jo etukäteen ja laita tilitietosi kuntoon. Näin olet valmiina suorittamaan ostokset loppuun ilman, että puuttuvat sisäänkirjautumistiedot tai maksutiedot ovat hidasteena.

Black Friday tarjoukset houkuttelevat verkkoon valitettavasti myös paljon huijareita. Mikäli olet aikeissa tehdä ostoksia verkkokaupassa, kannattaakin varmistaa jo etukäteen, että koneesi tietoturva on kunnossa. Kaikkein varmimmilla vesillä olet silloin, kun teet ostoksia vain jo etukäteen tuntemistasi verkkokaupoista.

Kannattaa myös pidättäytyä klikkailemasta sähköpostiviestien linkkejä suinpäin ennen kuin varmistut lähettäjän turvallisuudesta. Äläkä ainakaan milloinkaan luovuta maksutietojasi tahoille, joiden luotettavuudesta sinulla ei ole täyttä varmuutta.

Mikä on Cyber Monday?

Cyber Monday on tosiaan ostospäivä, joka on aina heti Black Fridayta seuraava maanantai. Kuten markkinointipäivän nimikin jo kertoo, tämä päivä on alun perin suunniteltu erityisesti verkkokauppaostoksiin.

Myös Cyber Monday on kuitenkin vuosi vuodelta laajentunut ja tarjouksia on nykyään enenevissä määrin lunastettavissa myös kivijalkaliikkeistä. Cyber Mondayn kesto on pidentynyt. Cyber Monday tarjoukset ja Black Fridayn edut olivat aiemmin saatavilla vain yhtenä päivänä, mutta nykyään voit tyypillisesti lunastaa niitä useiden päivien ajan.

Black Friday tarjoukset saattavat toisinaan jopa parantua entisestään Cyber Mondayna, joten sinun saattaa olla aiheellista harkita omien ostostensa suorittamista maanantaihin asti. Tätä on kuitenkin syytä punnita tarkkaan, sillä on luonnollisesti olemassa myös uhka että viivyttelijöillä jää vain luu käteen, eikä hyviä tarjouksia olekaan enää maanantaina saatavilla.

Tässäkin kohtaa on syytä käyttää harkintaa ja miettiä ovatko mahdollisesti parantuneet tarjoukset houkuttelevampi vaihtoehto, kuin ei tarjouksia ollenkaan.

Cyber Monday tarjoukset ja alennukset

Koko Black Week ostostapahtuma on muuttunut ja kehittynyt valtavasti vuosien varrella. Ilmiöstä on myös kasvanut yhä kansainvälisempi ja valtavat ihmismassat siirtyvät ostoksille niin perinteisiin liikkeisiin kuin verkkokauppaankin.

Black Friday tarjoukset ovatkin nykyään usein saatavilla aina Cyber Mondayn loppuun asti. Toisinaan Cyber Monday toimiikin nykyään vain jatkona Black Weekendille, mutta useilla liikkeillä on myös erityisiä Cyber Monday tarjouksia ja alennuksia.

Joissain kaupoissa tarjolla olevat Cyber Monday alennukset saattavat riippua myös siitä, miten hyvin niiden Black Friday tarjoukset ovat toimineet. Mikäli kauppa on käynyt hienosti, ei tarvetta lisäalennuksille enää ole. Mikäli taas on ollut hiljaisempaa, saattavat alennusprosentit kasvaa entisestään maanantaiksi.

Viime vuosina etenkin vaateliikkeet Suomessa ovat tarjonneet entistä parempia alennusprosentteja juuri Cyber Mondayn aikana.

Ovatko Black Friday tarjoukset oikeasti hyviä ja kannattavia?

Black Friday tarjoukset saattavat sekoittaa pään ja yllyttää jopa todelliseen ostohysteriaan. Toisille meistä rajallisen ajan avoinna olevat tarjoukset sumentavat järjen äänen ja saavat tekemään paljon hankintoja ilman sen kummempaa harkintaa. Tieto siitä, että jokin tarjoustuote on saatavilla vain lyhyen rajoitetun ajan, jonka jälkeen hinnat voivat uudelleen nousta, saa meidät toimimaan nopeasti ja harkitsemattomasti.

Black Friday tarjoukset sisältävät paljon oikeasti hyviä ja kannattavia, toisinaan jopa erinomaisia tarjouksia. Parhaat tarjoukset on yleensä helpointa havaita silloin, kun tiedät tarjoustuotteesta paljon jo etukäteen. Tutun tuotteen kohdalla on nimittäin helpompaa arvioida tarjouksen edullisuutta.

Valitettavasti kaikki niin kutsutut ”tarjoukset” eivät välttämättä ole kuitenkaan kannattavia, sillä jotkut yritykset käyttävät Black Fridayn aikana härskisti hyväkseen kuluttajien ostohuumaa.

Mitä on hyvä ottaa huomioon Black Friday ostoksia tehdessä – kertaus

 1. Black Friday tarjoukset ovat parhaimmillaan silloin, kun onnistut itse pitämään pääsi kylmänä ja tekemään ostoksesi mahdollisimman suunnitelmallisesti. Hyvä idea saattaa olla esimerkiksi tehdä jo etukäteen listaa siitä, mitä oikeasti tarvitset, eikä heittäytyä heräteostosten pyörteisiin.
 2. Kaikkein järkevintä olisi varmastikin tutkia tarvitsemiesi tuotteiden hintaa jo etukäteen, jotta pääset entistä helpommin vertailemaan niiden normihintaa tarjoushinnan kanssa.
 3. Black Friday tarjoukset ovat kiistatta usein hyviä, mutta kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon myös se, että kaikki tarjoustuotteina myydyt tuotteet eivät kuitenkaan todellisuudessa ole alennettuna. Nykyään on hyvin tiedossa se, että jotkut yritykset kikkailevat Black Friday tarjouksien kanssa nostamalla ensin hintojaan reippaasti ylöspäin ja alentavat niitä sitten kampanjaviikonlopun aikana hieman saadakseen tarjousprosenttinsa vaikuttamaan suurilta. Todellisuudessa tarjoushinta saattaa kuitenkin olla sama kuin alkuperäinen normihinta.
 4. Black Friday tarjoukset eivät siis läheskään aina ole tarjouksia lainkaan. Tuotteiden ja palveluiden hintoja tutkimalla on jopa havaittu, että jotkut yritykset jopa yksiselitteisesti korottavat hintojaan niiden alentamisen sijaan. Nämä toimijat ovat erinomaisen tietoisia siitä, että monet alennuksista huumaantuneet kuluttajat tekevät tapahtuman aikana ostoksia usein nopeasti ja harkitsemattomasti. Ennen kuin teet Black Friday hankinnan, kannattaakin asiaa ehdottomasti harkita hetki.
 5. Black Fridayn aikana kannattaa muistaa myös se, että tapahtuma on erittäin otollista aikaa verkkorikollisille. Black Friday tarjoukset tarjoavat huijareille oivallisen tilaisuuden vaikkapa sukeltaa kuluttajien sähköpostiin kalastelemaan maksutietoja tai henkilötietoja valheellisten kampanjoiden turvin. Toinen yleinen huijaustapa on saada kuluttaja lataamaan omalle laitteelleen jokin haittasovellus. Koko Black Fridayn ja Cyber Mondayn aikana onkin syytä olla huolellinen sen suhteen, millaisten sähköpostien linkkejä klikkailee.

Black Friday ostosten rahoitus – osamaksu, kulutusluotto vai luottokortti?

Black Friday tarjoukset saattavat tarjota hyvinkin paljon tarpeellista ja houkuttelevaa ostettavaa. Toisinaan jopa niin paljon, etteivät käytettävissä olevat käteisvarasi riitä kattamaan ostosten kuluja. Onneksi tänä päivänä on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoisia maksutapoja. Omat isommat hankinnat voit yleensä melko helposti rahoittaa esimerkiksi osamaksulla, kulutusluotolla tai luottokortilla. Mutta mikä näistä vaihtoehdoista olisi juuri itsellesi sopivin?

Black Friday tarjoukset voi usein lunastaa osamaksulla, etenkin silloin kun kyseessä on jokin isompi hankinta. Osamaksuaika on normaalisti 6-36 kuukautta ja osamaksulla ostaessasi tiedät yleensä kuukausierien suuruuden ja määrän tarkasti etukäteen.

Kulutusluotto on puolestaan rahoituslaitosten ja pankkien tarjoama laina, jota on tarjolla sekä vakuudellisena että ilman vakuuksia. Osamaksun saat normaalisti suoraan tuotteen myyntipaikasta kun taas kulutusluottoa voit hakea myös pankista.

Eräs yleisimmistä maksutavoista hoitaa Black Friday tarjoukset on kuitenkin luottokortti. Luottokortti on näppärä erityisesti verkkokaupassa ja tällä maksutavalla maksaessasi tiedät myös saavasi rahasi takaisin mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Luottokortilla maksettaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Mikäli et maksa koko luottokorttivelkaa kerralla pois, niin saatat joutua maksamaan luotosta yllättävänkin paljon kuluja korttiyhtiöllesi. Kortin vuosikorosta saattaa kertyä melko suurikin summa, joten tällaista velkaa ei kannata pitää pitkään.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina